Teo simpa si mi ali pričaš gluposti u nedogled. Nicejsko-carigradsko vjerovanje je prvo vjerovanje Crkve (onda još nije bilo pravoslavnih niti protestanata nego je crkva bila jedno), a apostolsko vjerovanje je nastalo tek u srednjem vijeku kad su ljudi bili nepismeni kao skraćenica nicejskog vjerovanja. Gle vidim da si dobroćudan lik makar se ne slažem s tvojim teorijama poštujem tvoj stav ali nemoj širiti neistine. Mi neznamo šta su Isus i apostoli govorili jer prvi spis o kršćanstvu je nastao kada je Isus bio mrtav već dobrih 30 godina (Markovo evanđelje). Kažem oke si lik ali nemoj više pisat te stvari ovdje (prijateljski ti kažem i sorry ako sam zvučao agresivno jer nisam takav u stvarnom životu). Simpa si mi ali teorije su ti stvarno koma :O
Ne mogu se nikako složiti s tobom, jer ono što su Apostoli govorili i naučavali, to su istina kasnije neki i zapisali, pa tako i Apostolsko vjerovanje koje datira od Apostoslkih vremena, i tamo NEMA nikakvoga Boga u tri osobe. Ggarant!
A što se tiče teorije o Vansvemircima, pa što je tu koma?
Baš je dobro da čitamo nešto NOVO, jer ovo staro što postoji očito ništa ne objašnjava, a osobito ne sam postanak svijeta. Barem meni.
Gle teo simpa si mi, ponovit ću to, ali pričaš nebuloze. Niti jedan jedini spis ne potječe iz doba apostola. Niti jedan spis nisu pisali sami apostoli nego njihovi učenici, a to šta se ti s time ne slažeš to je tvoj problem. Najstariji spis Novog zavjeta je Markovo evanđelje koje datira iz otprilike 56 godine kad je većina apostola bila mrtva. Ono je nastalo iz jednog drugog spisa kojeg zovemo praevanđelje. Zato se evanđelja i dijele na sinoptike (Matej, Marko i Luka) i na Ivana. Ako ti to ne želiš prihvatiti to je tvoj problem ali ovo je povijesna istina. Glede vansvemiraca to mi je totalna nebuloza. Ja osobno vjerujem u Boga iako neznam tko ili što je on (da li je trojedin ili jedan ili nešto treće), jer kad pogledam Big Bang i činjenicu da je prije našeg Big Banga moglo biti milijarde Big Bangova to te tjera u razmišljanje. Moj odgovor je Bog. Netko drugi će imati drugačiji odgovor i to je oke. Mi smo pluralno društvo i svatko ima pravi misliti i zastupati šta god hoće. Ali ne vjerujem da su Big Bang mogli proizvesti vansvemirci prije više od 4 milijarde godina.