Teorije zavjere

poruka: 1.884
|
čitano: 314.416
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Teorije zavjere
teodor.francic kaže...
tnakir kaže...

Logika ti je poprilično usrana.

Je.

Logičnije je vjerovati u NEKE VJEČNE ČAROBNJAKE, koje nitko nikada nije vidio, nego u stvarna Inteligentna bića koja su samo puno starija, naprednija i pametnija od nas, pa znaju KAKO napraviti materiju.

Stvarno NELOGIČNO, je li?  

Koja je razlika izmežu tvojih čarobnjaka i Crkenih (odnosno religijskih) čarobnjaka?

Rvat katolik!
17 godina
teodor.francic kaže...

Imaju smisla i te kako.

Možda se konačno OSLOBODIMO od već tisućama godina prevladavajuće DOGME, da je naš svijet stvorilo neko Svemoguće vječno biće, koja je prisutna u gotovo svim religijama.

Za mene je to bajka, i ZNAM što govorim.

I ja sam odmalena vjerovao u vječno Svemoguće biće (zaprao u TRI Svemoguća bića po katoličkoj dogmi o Sv,Trojstvu), ali kada sam si postavio neka pitanja, to se pokazalo skroz nelogičnim  i nestvarnim, pa samo morao tražiti alternativno rješenje, i našao ga, koje mnogo BOLJE objašnjava tko je mogao zbilja ovaj naš svijet napraviti.

Svakako se ne radi o nekim vječnim čarobnjacima, dapače! 

Dakle mi sad pričamo o nekim bićima koja su stvorila boga (za kojeg nemamo nikakvih dokaza da postoji, osim par nekih čudnih knjiga), ili što??

Nedavno si spominjao Isusa kao kralja tih svojih bića... Kako si ga mogao spominjati kao kralja kad je i sam Isus sve ove navode o bogu i trojstvu sam potvrdio? Tad to tu tvoju teoriju baca u vodu jer se praviš pametniji od same osobe koja je navodno došla odande.

btw. Tko je u tom slučaju stvorio ta tvoja vansvemirska bića? Odakle su se oni pojavili?

Promišljanja na osnovu opažanja imaju itekakvog smisla, ali promišljanja na osnovu nečije mašte poput tvog nemaju apsolutno nikakvog, čak imaju kontradiktorno djelovanje.

Iskreno mislim da uopće nemaš nikakvu teoriju, nego ti je dosadno i trollaš po forumu. Jer da ju imaš, predstavio bi ju, a nebi se tu raspravljao s nama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 11:37 (lllnuclearlll).
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Shvatio sam kao da impliciras na to da opservacijom od strane covjeka valna funkcija kolabira, tj. da svijest na neki nacin utjece na ishod u prirodi, sto nije istina jer na ishod utjece samo i iskljucivo mjerenje tako da ce valna funkcija kolabirati i pod nezivim mjernim instrumentom, a da covjeka nema niti blizu.

Hm, nije baš tako, pogotovo ovako kako si to sročio. U makroskopskom svijetu mjerni uređaj utječe na mjerenje, npr. voltmetrom mjeriš napon, a zbog pada napona na uređaju - sam uređaj utječe na rezultat. Na kvantnoj razini ne radi se o opisanom slučaju da sam mjerni instrument utječe na rezultat, već je to osnovna karakteristika samog sustava. Ne radi se o tome tko ili što je mjerni instrument..

eywa33 kaže...

Ne razumijem točno što misliš pod skeptikom. Ako je postavljanje dodatnih pitanja..

Džaba ti je s Baksom o tome. Ako se dobro sjećam, on je i nekakav predsjednik društva skeptika ili već nešto takvo. On se pali na sam koncept skeptika i kod svih ovih teorija njemu je tematika potpuno nebitna. Čak i ako se dokaže suprotno njegovim prvobitnim uvjerenjima on je zadovoljan samim postupkom. Dok se zavjeraši pale na ideju, tematiku, a potpuno je nebitno što se to može okarakterizirati kao teorija zavjere..

mbaksa kaže...
Pa nabroji! Tome između osatlog ova tema i služi.

I jesam. A ti si po običaju to preskočio..

mbaksa kaže...
Super primjer! I ajde sad reci što konkretno su ti ljudi koji su tvrdili da se ljude tako prati znali? Ništa nisu znali! Znači, nabacili su jednu ispraznu tvrdnju vezanu na ideju koju su pokupili od Orwella, koja u prošlosti nije ni bila moguća jer nije bilo takve tehnologije (!), a kad je postala moguća opet nisu ništa znali, nego je jedan insajder morao otkucati stvar!

Super ti je argument; kada se dokaže neka od teorija zavjere tvoj stav je - oni to nisu mogli znati, posrećilo im se. Ispravno bi bilo da se pokriješ ušima. Ljudi mogu sumnjati na osnovu indicija, a bez dokaza. Uvjereni su u nešto, a nemaju dokaza za to. Pa onda ovakvi kao ti viču na sav glas - dokaži. Kada se to i dokaže, tada je ispravan stav reći; sory bio si u pravu, a ne mlatiti po tome kako im se posrećilo jer to oni nikako nisu mogli znati. Daj se malo skoncentriraj s logikom..

eywa33 kaže...
..tvrdim da je njegova interpretacija znanosta eonima "plića" od recimo one kakvu zastupa Henry Stapp, ili Wheeler (zastupao), ili Tesla... you name it. Držati takvog znanstvenika autoritetom je po meni autogol.

Nemam neku teoriju (zavjere) o tome, ali doista je čudno kako se preko nekih poznatih otkrića, saznanja pa i patenata jednstavno preskače. Tesla me podsjetio na to. Lik je imao masu patenata iz raznih područja, a koja na neku foru kao da ne postoje. Recimo, negova turbina i pumpa. Ima i patent za bespovratni ventil bez pomičnih dijelova. Sama dinamika fluida, a vidim po netu od raznih entuzijasta da to očito funkcionira. Kod njega je pregršt takvih primjera. I šećer na kraju; gledam mythbuster-se kako isprobavaju negovu mašinu za potres. Stavili su je na most koji se počeo tresti, prekinuli su test je nisu imali muda nastaviti. Ali zaključak je da ne radi??!? Hrkljuš.. Nemam neke dokaze da mogu tvrditi da je to teorija zavjere, ali da je čudno sve skupa - je..

10 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...
nemrem_mama_mi_sere kaže...

boldano je neistina, inače s većim dijelom napisanog se slažem

edit: snip-snip

pa nisam znao da crkveni oci priznaju da majmuni i mi imamo istog pretka...

mislio sam da je po bibliji bog stvorio adama i evu? ili  sam u krivu?

rimokatolička crkva se slaže s darvinovom teorijom evolucije a teorija evolucije pak uopće ne priča o abiogenezi niti je ova znanstveno dokazana iako sve indicije i logika upućuje na nju, ukratko rimokatolička crkva priznaje da majmuni i mi imamo istog pretka

17 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...
Pa nabroji! Tome između osatlog ova tema i služi.

I jesam. A ti si po običaju to preskočio..

Daj link na poruku u kojoj si to nabrojio.

bed kaže...
mbaksa kaže...
Super primjer! I ajde sad reci što konkretno su ti ljudi koji su tvrdili da se ljude tako prati znali? Ništa nisu znali! Znači, nabacili su jednu ispraznu tvrdnju vezanu na ideju koju su pokupili od Orwella, koja u prošlosti nije ni bila moguća jer nije bilo takve tehnologije (!), a kad je postala moguća opet nisu ništa znali, nego je jedan insajder morao otkucati stvar!

Super ti je argument; kada se dokaže neka od teorija zavjere tvoj stav je - oni to nisu mogli znati, posrećilo im se. Ispravno bi bilo da se pokriješ ušima. Ljudi mogu sumnjati na osnovu indicija, a bez dokaza. Uvjereni su u nešto, a nemaju dokaza za to. Pa onda ovakvi kao ti viču na sav glas - dokaži. Kada se to i dokaže, tada je ispravan stav reći; sory bio si u pravu, a ne mlatiti po tome kako im se posrećilo jer to oni nikako nisu mogli znati. Daj se malo skoncentriraj s logikom..

I ćorava koka ubode zrno.  Je li se dokazala ta teorija zavjere? Možda je. Citiraj tvrdnje o toj teoriji zavjera - tvrdnje koje su objavljene prije nego je Snowden izašao u javnost, pa da vidimo koliko su teoretičari zavjera doista bili u pravu.

Pa onda isto ponovi i s ovim teorijama zavjere za koje kažeš da si ih izlistao, pa da vidimo koliko doista te zavjere odgovaraju tvrdnjama teoretičara zavjera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 15:19 (mbaksa).
12 godina
odjavljen
teodor.francic kaže...
...

Teo, ajde ne bulazni više molim te. Nemaš osnovno znanje iz filozofije da bi mogao ozbiljno raspravljat. Ne želim se postavljat "s visoka" i pametovat, al nekad jednostavno moraš reć "stop". Nema smisla. Nastavi čitat UFo dossier pa ćeš sigurno naučit kako je postavljanje pitanja o uzroku i vremenitosti "vječnoga bića" super pitanje! 

A o slobodi moga uma. Ja sam punom slobodom prihvatio u što vjerujem, nikakav rob. A to kakav mi je stav prema tome, oprosti al nemaš nikakvo pravo niti temelja takvo što tvrditi. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
neaktivan
anndrej kaže...

BRAVO!!! za lizanje oltara  lijepo si ovo izrazio.

Eh, sad, ovo ostalo baš i nije sasvim ... jeli. Vidiš ove moralne i etične norme, znaš li da je upravo Isus to izrekao (po NZ zapisima).

Apostoli kad su čuli od njega da ih uskoro napušta, uzvrpoljili su se i nešto kao u stilu ... - toliko si toga nadrobio dosada da smo zbunjeni kako da se ponašamo dalje, što je tu najvažnije? i tada je došla upravo ova tvoja rečenica - da ono što ne želimo sebi, ne radimo ni drugom.(u tome su svi sveti zapisi i svi proroci itd...još je prispodobio)

Zar nije to nevjerovatno da i ti si došao do istog zaključka kao i Isus?!?

Ono što je on rekao da je najvažnije sad govoriš i Ti!

Za ove druge, koji nisu mogli doći do takvog zaključka, sami od sebe, upravo je crkva pripomogla. Jedina je mana što crkva jedno priča - prepričava a sama se toga često ne pridržava (i to je rekao Isus - pa taj tip je nevjerovatan i to je predvidio).

To zlatno pravilo nije uopce specificno ni za Isusa ni za Crkvu, dapace spominje se jos u drevnom Egiptu cca. 2000 godina pr. Kr.

"Now this is the command: Do to the doer to make him do." - kak bi ovo izgledalo na hijeroglifima, nemam pojma.

bed kaže...

Hm, nije baš tako, pogotovo ovako kako si to sročio. U makroskopskom svijetu mjerni uređaj utječe na mjerenje, npr. voltmetrom mjeriš napon, a zbog pada napona na uređaju - sam uređaj utječe na rezultat. Na kvantnoj razini ne radi se o opisanom slučaju da sam mjerni instrument utječe na rezultat, već je to osnovna karakteristika samog sustava. Ne radi se o tome tko ili što je mjerni instrument..

Rijec je o sljedecoj stvari: da bi ti detektirao elektron, s njim mora u interakciju doci foton (cestica svjetlosti). U suprotnom ga ne mozes detektirati. Cim foton dode u interakciju s elektronom on ce neizbjezno djelovati na taj elektron i promijeniti mu brzinu ili smjer.

S linka:

In Quantum Mechanics, there is a common misconception that it is the mind of a conscious observer that causes the observer effect in quantum processes. This misconception has acquired a life of its own and gave rise to endless speculations. It is rooted in a basic misunderstanding of the meaning of the quantum wave function ψ and quantum measurement process. According to ordinary quantum mechanics, it is a matter of complete indifference whether the experimenters stay around to watch their experiment, or leave the room and delegate observing to an inanimate apparatus, which amplifies the microscopic events to macroscopic measurements and records them by a time irreversible process. As Richard Feynman put it: "Nature does not know what you are looking at, and she behaves the way she is going to behave whether you bother to take down the data or not."

Dakle, nikakva svijest ne utjece na rezultat, vec cisti akt mjerenja.

Sad mi mozemo filozofirati o tome da li ima smisla govoriti o tome da li se nesto dogodilo ako mi to kao "svjesna" bica nismo pogledali, na shemu one price "ako je drvo u sumi palo, a nitko nije cuo da je palo, da li je ono zbilja palo" ili kako to vec ide, ali ostaje nepobitna cinjenica koju je Feynman lijepo srocio u gornjem citatu.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 23:02 (1domagoj1).
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

To zlatno pravilo nije uopce specificno ni za Isusa ni za Crkvu, dapace spominje se jos u drevnom Egiptu cca. 2000 godina pr. Kr.

"Now this is the command: Do to the doer to make him do." - kak bi ovo izgledalo na hijeroglifima, nemam pojma.

Eto vidiš, ni ti nebi znao pročitati da nije bilo crkve  

a da to nije originalno od Isusa, ufff, ima puno toga posuđenog.

To samo dokazuje da Božja riječ je uvijek sa nama :))

Kao i Shakespeare - veliki pisci posuđuju ideje a najveći, besramno kradu.

12 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...
...

Rijec je o sljedecoj stvari: da bi ti detektirao elektron, s njim mora u interakciju doci foton (cestica svjetlosti). U suprotnom ga ne mozes detektirati. Cim foton dode u interakciju s elektronom on ce neizbjezno djelovati na taj elektron i promijeniti mu brzinu ili smjer.

S linka:

In Quantum Mechanics, there is a common misconception that it is the mind of a conscious observer that causes the observer effect in quantum processes. This misconception has acquired a life of its own and gave rise to endless speculations. It is rooted in a basic misunderstanding of the meaning of the quantum wave function ψ and quantum measurement process. According to ordinary quantum mechanics, it is a matter of complete indifference whether the experimenters stay around to watch their experiment, or leave the room and delegate observing to an inanimate apparatus, which amplifies the microscopic events to macroscopic measurements and records them by a time irreversible process. As Richard Feynman put it: "Nature does not know what you are looking at, and she behaves the way she is going to behave whether you bother to take down the data or not."

Dakle, nikakva svijest ne utjece na rezultat, vec cisti akt mjerenja.

Sad mi mozemo filozofirati o tome da li ima smisla govoriti o tome da li se nesto dogodilo ako mi to kao "svjesna" bica nismo pogledali, na shemu one price "ako je drvo u sumi palo, a nitko nije cuo da je palo, da li je ono zbilja palo" ili kako to vec ide, ali ostaje nepobitna cinjenica koju je Feynman lijepo srocio u gornjem citatu.

Ovo žuto jednostavno nije istina.

Ne znam kome sam odgovarao, ali linkao sam video gdje se to lijepo objašnjava. Izgleda da je riječ upravo o tome da kada čovjek posjeduje infromaciju o tome "koji put" je foton "odabrao", da onda dolazi do kolapsa valne funkcije - barem to pokazuje delayed eraser exp. U suprotnom bi se na onom eksperimentu morao dogoditi kolaps svaki put kada foton prođe prva dva detektora, jer su i ona vršila detekciju... Nažalost, veliki Feynman nije bio tu kad je Yoon-Ho Kim sa još par znanstvenika napravio delayed choice quantum eraser eksperiment koji definitvno potvrđuje da sama činjenica da možemo znati putanju fotona, uzrokuje kolaps, ali i da detektor sigurno nije ono što uzrokuje kolaps... Stvarno je mind blowing, ali eksperiment to definitivno potvrđuje. Evo još

ako nisi primjetio, evo
.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 1:12 (eywa33).
9 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...
Dakle mi sad pričamo o nekim bićima koja su stvorila boga (za kojeg nemamo nikakvih dokaza da postoji, osim par nekih čudnih knjiga), ili što??

Pa nisu ta bića nikakvoga Boga stvorila gdje sam ja to napisao?

Ona su nastala PRVA u ovom našem svijetu, prije nego je svemira bilo, i to od vječnoga uzroka svega, koji NIJE nikakva vječna svjesna osoba kako to gotovo sve religije tvrde.

Je li sada jasnije o čemu govorim? 

lllnuclearlll kaže...

Nedavno si spominjao Isusa kao kralja tih svojih bića... Kako si ga mogao spominjati kao kralja kad je i sam Isus sve ove navode o bogu i trojstvu sam potvrdio? Tad to tu tvoju teoriju baca u vodu jer se praviš pametniji od same osobe koja je navodno došla odande.

Isus nije NIKADA ni jednom riječju spomenuo da je vječni Bog nekakve tri osobe, samo je rekao da sve krste u im Oca i Sina i Duha Svetoga, a to tko je to troje to NIJE objašnjavao.

Apostoli NISU vjerovali u nikakve tri vječne osobe, već u JEDNOGA SVEMOGUĆEGA BOGA  OCA, i u Sina Božjega Isusa Krista (sami su propovijedali da je Bog uskrisio Isusa a ne da je On sam sebe podigao od mrtvih, sam si to pročitaj),  i u SILU Duha Svetoga.

Imaš Apostolsko vjerovnaje na internetu pa si sam pročitaj, nema ni riječi o nekom Bogu u tri jednake vječne osobe.

ALi je zato 300 godina poslije Krista car Konstantin na saboru u Niceji 325 godine donio GLASANJEM dogmu o Trojstvu koja je i danas službena nauka crkve (što se ima vjera Apostola glasati, li se vjeruje ili ne),  ali tu se glasalo o nečemu NOVOME zato je i bila potrebna većina biskupa, ali mnogi  se biskupi nisu složili, i bili su RAZBAŠTINJENI, a neki i ubijeni, i tako je ostala do danas dogma o Trojstvu, za koju sami Apostoli nisu nikada čuli od Isusa, a kako i bi kada je donesena 300 godina poslije nego što su oni živjeli. 

To ti je povijest. Znači u što danas vjeruje nekoliko milijarda ljudi? U izvornu Kristovu poruku? Jok! Vjeruje se u dogmu koju su donijeli car Konstanitn i njegovi pristaše, a one koji se nisu slagali s time "odnijela je magla" pa danas imamo samo tu dogmu, a koja NEMA uporište u Svetom pismu. Dakle Isus nije niklada govorio o nikakvom Trojstvu, da si barem jednom pročitao cijelu Bibliju znao bi to. 

A svaki koji pročita tu dogmu i KAKo se ona objašnjava, može vidjeti da to NEMA veze s stvarnošću, ni sa logikom, a nema veze ni sa Biblijom. Ali obični ljudi to ne znaju, oni misle da je Isus o tome govorio, jer crkva danas to govori, a nije govorio. I što ćemo sada? Praviti se Toše i samo klimati glavama da je to u redu? Meni savjest to ne dozvoljava. Dapače! 

Da, i Isus je jasno govorio da je KRALJ. Kome to? Ajde pogodi? 

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

A o slobodi moga uma. Ja sam punom slobodom prihvatio u što vjerujem, nikakav rob. A to kakav mi je stav prema tome, oprosti al nemaš nikakvo pravo niti temelja takvo što tvrditi. 

Nitko ti ne brani da vjeruješ u bilo što, naprotiv. Ja sam te samo pitao jedno obično pitanje na koje bi lako odgovorio da si zbilja SLOBODNA UMA kako tvrdiš.

Neću ga ponavljati jer očito da razumiješ pitanje ali NE ŽELIŠ odgovoriti na njega, jasno je zašto.

Naravno to ima veze sa dogmom u koju vjeruješ, a vidiš, ja sam uvjeren da ta dogma (Trojstvo), nema veze sa onim što je Isus govorio, dapače.

To je 1700 godina stara Teorija zavjere cara Konstantina i njegove ekipe, koja je ZAPOVJEDILA svima da se u to MORA vjerovati, koji biskup nije u to vjerovao i to dalje naučavao pojeo ga je mrak", sve ti to piše u dokumentima, ali ti ili nisi za to čuo, ili se praviš kao da to ne znaš. 

Evo, nemam ja ništa protiv u to što ti vjeruješ, samo kažem da povijesno to  nije nauka Isusa Krista, već izmišljotina cara Konstanina, a ako ti više vjeruješ Konstantinu nego Isusu onda ok. Nema problema. Dapače! Sve pet! Pozdrav 

9 godina
protjeran
tnakir kaže...
Koja je razlika izmežu tvojih čarobnjaka i Crkenih (odnosno religijskih) čarobnjaka?

Razlika je ogromna. Moja Vansvemirska bića nisu nikakvi čarobnjaci, već obična Inteligentna bića, koja su VREMENOM (dakle radi se o velikim vremenskim intervalima, mnogo starijim nego je to slučaj sa starošću našega svemira), uspjela napraviti materiju, a tajna je U GIBANJU na subatomskoj razini, ničemu drugome.

Ako bi mogli zaustaviti tamo bilo kakvo gibanje, cijeli svemir bi ODJEDNOM nestao. Dakle radi se o ZNANJU Inteligencije, koja je daleko starija i naprednija od nas ljudi (Nikola Tesla je govorio o toj "jezgri znanja" iz koja je dobivao ideje za svoje izume), a nisu nikakvi čarobnjaci.

Dok su ona bića kako ih religije opisuju pravi čarobnjaci, mogu recimo "samo riječju" stvoriti svemir, i gotovo, eto i nas ljude bez po muke.

Mislim da nas ljude (ako nas je dakako itko napravio, a uvjeren sam da jeste), može napraviti samo netko Inteligentan ali koji se MUČIO da nas napravi, i da je u svome radu napravio i puno pogrešaka (zato i imamo fosile od jednostavnijih do sve složenijih organizama), i da NIJE znao odmah neke stvari napraviti (po tome smo mi ljudi slični tim bićima).

Uglavnom,  moja Vansvemirska bića nisu čarobnjaci, ali imaju ZNANJE o cijelom svemiru, a ako imaš znanje tada možeš i raditi sva "čuda" u cijelom svemiru  a ne samo na Zemlji, upravo kako je Isus i radio (ne samo On, već i mnogi drugi i prije i poslije Njega), od trenutnoga zaustavljanja oluje, ozdravljanja svih vrsta bolesti, do uskrisavanja mrtvih. Radi se zapravo o MANIPULIRANJU našim prostorom i vremenom, u to sam uvjeren, ali za sada je to samo teorija, ali sam siguran da će doći i konkretni fizički dokazi da je to upravo tako. Eto ukratko. 

17 godina
Teorije zavjere

Pojacaj terapiju.

Rvat katolik!
9 godina
protjeran
tnakir kaže...

Pojacaj terapiju.

Pa do maksimuma je! 

9 godina
protjeran
tnakir kaže...

Pojacaj 

Trudim se koliko mogu. 

Ali neki izgleda nemaju "antenu" da bi uhvatili "signale" koje nam šalju Vanzemaljci.

No dobro, ja sam uvjeren da će moja teorija o Prvoj Civilizaciji, Vansvemirskoj Inteligenciji, DOKAZATI da vječna bića ne postoje.

I da postoje SAMO stariji i napredniji od nas ljudi, i to je to.

I kada dođemo konačno na tu razinu svjesnosti, nema razloga da se ONI ne pokažu sivma. Dapače! Za to vrijeme neka svatko vjeruje u što hoće. Pa i u neka vječna bića, nemam ništa protiv. Naprotiv! Ako se moglo vjerovati tisućama godina u to zašto se ne bi onda vjerovalo i još nekoliko godina. Pa ćemo onda vidjeti TKO zbilja postoji, a tko je izmišljen. Garant! 

17 godina
teodor.francic kaže...

Trudim se koliko mogu. 

Ali neki izgleda nemaju "antenu" da bi uhvatili "signale" koje nam šalju Vanzemaljci.

No dobro, ja sam uvjeren da će moja teorija o Prvoj Civilizaciji, Vansvemirskoj Inteligenciji, DOKAZATI da vječna bića ne postoje.

I da postoje SAMO stariji i napredniji od nas ljudi, i to je to.

I kada dođemo konačno na tu razinu svjesnosti, nema razloga da se ONI ne pokažu sivma. Dapače! Za to vrijeme neka svatko vjeruje u što hoće. Pa i u neka vječna bića, nemam ništa protiv. Naprotiv! Ako se moglo vjerovati tisućama godina u to zašto se ne bi onda vjerovalo i još nekoliko godina. Pa ćemo onda vidjeti TKO zbilja postoji, a tko je izmišljen. Garant! 

OK, sve u svemu zanimljiva teorija... Nije da si prvi koji se tog sjetio promišljanjima, no biti toliko siguran u to i nije baš normalno jer dokazi ne postoje, ne postoje ni indicije kao recimo za postojanje Boga (povijest, Biblija, proroci (ili luđaci, kak tko okrene)).

Kakvim opažanjima si došao do te teorije uopće i kad ju planiraš izdati, napisao si da imaš 17 stranica. I kakve to signale hvataš svojim antenama, daj nam to malo pojasni.

Nego, tko je stvorio ta vansvemirska bića i kad i kako su ona nastala? Misliš da oni imaju svog teodora koji razmišlja da su njih stvorila neka van-vansvemirska bića?  

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 12:47 (lllnuclearlll).
16 godina
neaktivan
teodor.francic kaže...

Možda i imamo, daj sliku te antene da vidimo kako izgleda. Imam na tavanu svakakvih stvari

12 godina
odjavljen
teodor.francic kaže...
eywa33 kaže...

Nitko ti ne brani da vjeruješ u bilo što, naprotiv. Ja sam te samo pitao jedno obično pitanje na koje bi lako odgovorio da si zbilja SLOBODNA UMA kako tvrdiš.

Neću ga ponavljati jer očito da razumiješ pitanje ali NE ŽELIŠ odgovoriti na njega, jasno je zašto.

Naravno to ima veze sa dogmom u koju vjeruješ, a vidiš, ja sam uvjeren da ta dogma (Trojstvo), nema veze sa onim što je Isus govorio, dapače.

To je 1700 godina stara Teorija zavjere cara Konstantina i njegove ekipe, koja je ZAPOVJEDILA svima da se u to MORA vjerovati, koji biskup nije u to vjerovao i to dalje naučavao pojeo ga je mrak", sve ti to piše u dokumentima, ali ti ili nisi za to čuo, ili se praviš kao da to ne znaš. 

Evo, nemam ja ništa protiv u to što ti vjeruješ, samo kažem da povijesno to  nije nauka Isusa Krista, već izmišljotina cara Konstanina, a ako ti više vjeruješ Konstantinu nego Isusu onda ok. Nema problema. Dapače! Sve pet! Pozdrav 

Lijepo je to što ti nemaš ništa protiv onoga u što ja vjerujem. To je osnova komunikacije. Međutim, ja se protivim neistini i imam problema s njom. U ovom slučaju, ti jednostavno tvrdiš neistinu kad kažeš ovo žuto.

Kao prvo, Konstantin je htio formulirati ono u što je narod vjerovao. Vidiš, Biblija je sastavljena od mnoštva spisa - to je točno. No netko je morao sistematizirati te spise, i to nimalo nije bio lak zadatak. Pronaći koherentne izvore i utvrditi ih je težak zadatak kojeg se ni sam ne mogu dovoljno dobro uhvatiti bez da poznajem biblijski grčki jezik, odn. hebrejski. No zato postoje osobe koje se tome posvete čitav život, i vidi čuda, zovu se bibličari. Umjesto da radim njihov posao, ja berem plodove njihova rada i čitam im knjige. Sad ti očekuješ od mene da ja i ostatak teologa, bibličara i povjesničara povjerujemo tebi i takvim tvrdnjama?! Oprosti ali imam dovoljno samopoštovanja da to ne napravim. Hvataš se za Bibliju i njeno tumačenje, no jesi li u stanju ići u hebrejski ili grčki originalni tekst da potkrijepljuješ svoje teorije, ili radije čitaš UFO dossier ili Ancient aliens serijale? Također, jesi li ikada pročitao poslanice apostola Pavla (nalaze se također u Bibliji, poslije Djela)? Jer vidi zanimljivosti, one također pišu o onome što ti pripisuješ Konstantinu koji je živio dvjesto godina poslje njega. Skrupulozno istraživanje Biblije te može dovesti do brojnih zanimljivosti. Također, valja imati na umu jedinstvenu poruku koju žele prenijeti bibličari, odn. biblijski pisci. No to onda ne bi išlo u prilog tvojoj teoriji pa radije koristiš pojedine citate, jer tako je lakše, ali i pogrešno nažalost.

Ovo zeleno - o kojoj nauci pričaš? Trojstvu? Ako da... Gledaj prijatelju, ideja o Trojstvu nije izmišljena od strane Konstantina i doista nemam volje niti želje podastirati trinitarnu teologiju ovdje tebi i na ovoj temi. Niti je mjesto niti je dolično. Ponavljam, postoje ljudi koji su se time bavili i pisali tomove o takvim temama. Oprosti ali radije ću prioritet dati tim autorima, nego li nekom forumašu. Barem se udostoji dati imena nekolicine autora koji mogu potvrditi tvoju teoriju, ili napiši knjigu, kupit ću je budi bez brige.

btw - ne bi bilo za odmet kolegi Jakovp da kaže s čim se ne slaže u mom prijašnjem postu. Nije nužno, al bio bih mu zahvalan.

9 godina
protjeran

teodor.francic

Majko mila koliko ti gluposti možeš nadrobiti to je nevjerojatno. Kao prvo Konstantin nije bio pristaša dogme o Trojstvu, nego je bio pristaša Arija koji je tvrdio da postoji jedan Bog a ne Trojstvo. Najbliži crkveni suradnik Konstantinu je bio biskup Euzebije koji je isto tako bio arijevac i koji ga je krstio prije njegove smrti. Konstantin zapravo niti nije bio kršćanin i kršćanstvo ga nije previše zanimalo tako da ne kužim zašto bi on kovao urote u ime kršćanstva. Bedastoća. Promovirao ga je zato jer je u njemu vidio veliki potencijal za držanje mase pod kontrolom za razliku od rimskog politeizma koji nije služio ničem. Nadalje apostolsko vjerovanje je skraćena verzija nicejsko-carigradskog i nastala je puno kasnije (negdje u srednjem vijeku). Nicejsko-carigradsko vjerovanje je prvo službeno vjerovanje Rimokatoličke crkve. Ono nije nastalo prije zato jer su 313. godite tek prestali progoni kršćana od strane rimskih careva milanskim reskriptom. Nadalje,najstariji sačuvani zapis termina “Trojstvo” potječe iz drugog stoljeća, kad ga Teofil Antiohijski navodi u obranu katoličke vjere (Autolycusu 2,15, 181. god.), a ne od Konstantina kako ti tvrdiš. Nadalje Isus je ukazao na Trojstvo. On je sam rekao ja i Otac jedno smo, iak ose Biblija može tumačiti na 100 različitih način i sve se na kraju svodi u šta netko želi vjerovati i u šta vjeruje. Da rezimiramo, nemaš pojma o religiji, nemaš pojma o filozofiji i moj savjet ti je da se držiš svojih vansvemiraca. Svatko ima pravo vjerovati u šta god hoće, to je temeljno ljudsko pravo ali ono što si si ti posložio u svojoj glavi nema blage veze s ničim. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 14:57 (Baudelaire).
17 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
teodor.francic kaže...
eywa33 kaže...

Ne želim puno ulazit u raspravu, ali evo jedan video koji imam spremljen pod favoritima.

10 FACTS About the TRINITY You Should Know | Is It Pagan?

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2016 21:20 (tunder).
17 godina
neaktivan

Ovo zuto jest istina, i ne znam zasto bi to bilo tesko prihvatiti. Svakim mjerenjem na sustav, makar on bio i u domeni kvantne mehanike, utjeces na taj sustav. Ovo je bar jednostavno za shvatiti. Da bi ista vidio, foton mora doci u interakciju s tim necim sto promatras. Samom tom interakcijom, neizbjezno si utjecao na sustav. Problem se moze rijesiti da fotona nema, ali onda "vidis" mrak, tj. nista, nema mjerenja.

Gle, kvantna mehanika nije bas stivo koje se cita dok se sjedi na WC-u, stvar je dosta komplicirana i ukljucuje poprilicno tesku matematiku u koju se niti ja nisam bas voljan preduboko upustati (neki se ovdje vjerojatno sjecaju mojeg objasnjenja STR-a Ajaru xD).

Ali evo, uzmi orginalni rad i pogledaj eksperiment (fig. 2). Da li igdje vidis svjesnog promatraca u tom eksperimentu? Ja vidim samo hrpu elektronickih uredaja koji nesto mjere.

Primjetio sam videe, jedan je AllReality video (s njihove stranice: "In an effort to understand the nature of reality, allreality.com has been designed to help scientists and non-scientists discuss research in quantum physics and consciousness along with theories that explain both.") - lol. Drugi video je predavanje Thomasa Campbella koji je napisao knjigu Moja Teorija svega u kojoj tvrdi da je ujedinio OTR, kvantnu mehaniku i svijest pod jednu veliku teoriju svega. Ok, svaka mu cast, sigurno da covjek zna svoj posel (vezano uz koje god podrucje fizike da se bavi), ali ovo je ipak malo previse. U nedostatku potpore drugih fizicara, s tom svojom knjigom okrenuo se laickoj populaciji. GG.

Uglavnom, prica o tome da svijest utjece na ishod kvantno-mehanickih eksperimenata ne drzi vodu. Bez obzira sto je Feynmann to rekao prije mnogo godina, stvar i dalje stoji. Prirodu apsolutno nije briga da li ju nekakva svijest gleda ili ne. Ona radi tako kako radi, gledala nju svijest ili ne.

Za kraj, evo jedan zgodan clanak (nije dugacak i lagan je za razumijeti) preveden s njemackog na engleski koji je izdan od strane Max Planck instituta, a koji se upravo bavi ovim pitanjem: http://www.danko-nikolic.com/wp-content/uploads/2011/10/Yu-and-Nikolic-Qm-and-consciousness-Annalen-Physik.pdf

Iako je rasprava zanimljiva, nemam vise bas vremena voditi ju dalje, pa cu ovdje stati.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
12 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

...

Hvala na štivu, pozabavit ću se time kad stignem. Znam da je stvar puno kompliciranija od onoga što se servira po dokumentarcima inih šarlatana, no poneke implikacije nisu toliko nerazumljive (protuintuitivne da) i nema potrebe ulaziti u duboku matematiku da se uvidi ljepota takve teorije. Što se tiče quantum eraser exp. ne znam... Nigdje nisam pronašao da detekcija promatranog kvanta uzrokuje kolaps po sebi, već upravo činjenica da se "može znati" putanja ono što dovodi do njega, bez obzira što je mjerenje već izvršeno. No pročitat ću ovo što si linkao. 

edit: ipak nije tako jednoznačno kao što tvrdiš. Dakako, ovakve stvari se ne daju strpati u forumski post. No da ne duljim previše, upućujem na članak "Attention, Intention and will in QM", Henry Stapp. U suštini, autor (kojeg iznimno cijenim po pitanjima interpretacije QM) tvrdi kako nije dovoljno pretpostaviti nužnost samo mentalnog procesa (svijesti) kao ni fizikalnog (mjerenje) da bi se dogodila redukcija kvantnog sustava, već obadvije stvarnosti moraju biti uključene. Ovo mi liči na politički odgovor, ali mislim da je realno objašnjenje. Stapp često govori o "pitanje-odgovor" mehanizmu, tvrdeći da je stvarnost (kako je QM opisuje) informacijski-bazirana, a da je "fizikalno" odn. klasično iskustvo jedno stanje kvantnog sustava. Pejstat ću da ne tražite po netu.

"The point of all this is that there is within the vN/W ontology a logical necessity, in order for the quantum process to proceed, for some process to fix the Heisenberg Choice of the operator P, which acts over an extended portion of the body/brain of the person. Neither the Schroedinger evolution nor the Dirac stochastic choice can do the job. The only other known aspect of the system is our conscious experience. It is possible, and natural, to use this mind part of body/brain/mind system to produce the needed choice. The mere logical possibility of a mind-matter interaction such as this, within the vN/W formulation, indicates that quantum theory has the potential of permitting the experiential aspects of reality to enter into the causal structure of body/brain/mind dynamics, and to enter in a way that is not fully reducible to a combination of local mechanical causation specified by the Schroedinger equation and the random quantum choices."

"This hybrid ontology can be called an information-based reality. Each answer, Yes or No, to a quantum question is one bit of information that is generated by a mental-type event. The physical repository of this information is the quantum state of the universe: the new information is recorded as a reduction of the quantum state of the universe to a new form, which then evolves deterministically in accordance with the Schroedinger equation."

Isprike na dužem postu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 17:19 (eywa33).
9 godina
protjeran
Baudelaire kaže...

teodor.francic

Majko mila koliko ti gluposti možeš nadrobiti to je nevjerojatno. Kao prvo Konstantin nije bio pristaša dogme o Trojstvu, nego je bio pristaša Arija koji je tvrdio da postoji jedan Bog a ne Trojstvo. Najbliži crkveni suradnik Konstantinu je bio biskup Euzebije koji je isto tako bio arijevac i koji ga je krstio prije njegove smrti. Konstantin zapravo niti nije bio kršćanin i kršćanstvo ga nije previše zanimalo tako da ne kužim zašto bi on kovao urote u ime kršćanstva. Bedastoća. Promovirao ga je zato jer je u njemu vidio veliki potencijal za držanje mase pod kontrolom za razliku od rimskog politeizma koji nije služio ničem. Nadalje apostolsko vjerovanje je skraćena verzija nicejsko-carigradskog i nastala je puno kasnije (negdje u srednjem vijeku). Nicejsko-carigradsko vjerovanje je prvo službeno vjerovanje Rimokatoličke crkve. Ono nije nastalo prije zato jer su 313. godite tek prestali progoni kršćana od strane rimskih careva milanskim reskriptom. Nadalje,najstariji sačuvani zapis termina “Trojstvo” potječe iz drugog stoljeća, kad ga Teofil Antiohijski navodi u obranu katoličke vjere (Autolycusu 2,15, 181. god.), a ne od Konstantina kako ti tvrdiš. Nadalje Isus je ukazao na Trojstvo. On je sam rekao ja i Otac jedno smo, iak ose Biblija može tumačiti na 100 različitih način i sve se na kraju svodi u šta netko želi vjerovati i u šta vjeruje. Da rezimiramo, nemaš pojma o religiji, nemaš pojma o filozofiji i moj savjet ti je da se držiš svojih vansvemiraca. Svatko ima pravo vjerovati u šta god hoće, to je temeljno ljudsko pravo ali ono što si si ti posložio u svojoj glavi nema blage veze s ničim. 

Sada ti pišeš gluposti.

Nije Nicejsko vjerovanje bilo prvo nego Apostolsko vjerovanje, a koje se izgovaralo još od doba samih Apostola pa sve do danas, zato se tako i zove.

I nije bitno koliko je car Konstantin UTJECAO na dogmu o Trojstvu, već je bitno da o tome ni Isus a ni Apostoli nisu govorili, znači glasanjem u Niceji, oko 300 godina poslije Krista, NAREDILO se vjerovati u nešto što uopće NEMA u Bibliji. Pa si zbroji dva i dva. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 0:11 (teodor.francic).
9 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Uglavnom, prica o tome da svijest utjece na ishod kvantno-mehanickih eksperimenata ne drzi vodu. Bez obzira sto je Feynmann to rekao prije mnogo godina, stvar i dalje stoji. Prirodu apsolutno nije briga da li ju nekakva svijest gleda ili ne. Ona radi tako kako radi, gledala nju svijest ili ne.

Slažem se. Isto tako Mjesec (ili bilo što drugo), postoji bez obzira da li ga netko gleda ili ne.

Ali ajde ti to objasni fizičarima. 

Očito da im logika nije jača strana.

Pa neće recimo netko nestati ako se okreneš od njega (ili nje), dakle ako ga nitko neće gledati. Što postoji postoji, bez obzira da li to netko promatrao ili ne.

Onda bi trebalo pitati te koji tvrde da "Mjesec ne postoji kada ga nitko ne gleda", tko je gledao Mjesec (ili bilo koji objekt u svemiru), kada je on nastajao prije nekoliko milijardi godina? Možda su ga Vanzemaljci gledali, jer ljudi onda još nisu postojali? A može i to biti.  

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 0:16 (teodor.francic).
9 godina
protjeran
tunder kaže...
Ne želim puno ulazit u raspravu, ali evo jedan video koji imam spremljen pod favoritima.

10 FACTS About the TRINITY You Should Know | Is It Pagan? 

Bilo pogansko ili ne, ali svakako nije o tome sam Isus nikoga učio.

Ako je, neka netko da citat iz Biblije gdje to piše.

Konkrento, pa da završimo tu priču. 

9 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...
Nego, tko je stvorio ta vansvemirska bića i kad i kako su ona nastala? Misliš da oni imaju svog teodora koji razmišlja da su njih stvorila neka van-vansvemirska bića?  

Ta Vansvemirska bića nastala su kada je nastalo i naše prostor-vrijeme, dakle NIJE bilo nikoga prije njih, jer ni naš prostor a ni naše vrijeme prije toga nije postojalo.

Zato ih i zovem u svojoj teoriji Prvom Civilizacijom.

Po meni sve ono što je Isus govorio upućuje na to da ja On kralj te Vansvemirske Inteligencije, jer je jasno dao do znanja Židovima, ali i svima nama, da On NIJE iz ovoga našega svemira, iz našega svijeta, i Pilatu je jasno rekao da Njegovo kraljevstvo NIJE od ovoga svijeta.

A GDJE je onda?

Pa svakako može biti ako nije u svemiru onda jedino može biti IZVAN njega, pa zato i naziv Vansvemirci, a kak drugačije da ih nazovem? 

Je li tko ikada u povijesti govorio nešto takvo? Stvarno me zanima, da ne kažu ljudi da kopiram nekoga. 

9 godina
protjeran
teodor.francic kaže...
Baudelaire kaže...

teodor.francic

Sada ti pišeš gluposti.

Nije Nicejsko vjerovanje bilo prvo nego Apostolsko vjerovanje, a koje se izgovaralo još od doba samih Apostola pa sve do danas, zato se tako i zove.

I nije bitno koliko je car Konstantin UTJECAO na dogmu o Trojstvu, već je bitno da o tome ni Isus a ni Apostoli nisu govorili, znači glasanjem u Niceji, oko 300 godina poslije Krista, NAREDILO se vjerovati u nešto što uopće NEMA u Bibliji. Pa si zbroji dva i dva. 

Teo simpa si mi ali pričaš gluposti u nedogled. Nicejsko-carigradsko vjerovanje je prvo vjerovanje Crkve (onda još nije bilo pravoslavnih niti protestanata nego je crkva bila jedno), a apostolsko vjerovanje je nastalo tek u srednjem vijeku kad su ljudi bili nepismeni kao skraćenica nicejskog vjerovanja. Gle vidim da si dobroćudan lik makar se ne slažem s tvojim teorijama poštujem tvoj stav ali nemoj širiti neistine. Mi neznamo šta su Isus i apostoli govorili jer prvi spis o kršćanstvu je nastao kada je Isus bio mrtav već dobrih 30 godina (Markovo evanđelje). Kažem oke si lik ali nemoj više pisat te stvari ovdje (prijateljski ti kažem i sorry ako sam zvučao agresivno jer nisam takav u stvarnom životu). Simpa si mi ali teorije su ti stvarno koma :O

12 godina
odjavljen
teodor.francic kaže...

Sada ti pišeš gluposti.

I nije bitno koliko je car Konstantin UTJECAO na dogmu o Trojstvu, već je bitno da o tome ni Isus a ni Apostoli nisu govorili, znači glasanjem u Niceji, oko 300 godina posije Krista, NAREDILO se vjerovati u nešto što uopće NEMA u Bibliji. Pa si zbroji dva i dva. 

Opet lažeš, odn. govoriš neistinu - da budem ljubazniji. 

Apostol Pavao - 2 Kor 13, 14 

Iv 1,1

... Ne da mi se više. Biblija nema prvotnu namjeru objaviti istinu o trojedinom Bogu, već spasenjski plan za čovjeka. Trojedinost Boga je naša interpretacija Božjeg djelovanja kroz povijest opisane u Bibliji, i itekako ima prostora za takvu sliku. Poanta priče nije da Crkva nameće istine o Bogu da bi nešto svojatala, već da bi sačuvala konzistentnost Objave koja je sadržana u Bibliji, a u pokušaju toga logičkim slijedom se došlo do dogme o trojedinom Bogu. 

Istina je da su sami apostoli vjerovali u blijedu ideju trojedinoga Boga, no nisu je racionalizirali kako se dogodilo u Niceji. I molim te nemoj tupiti više o Konstantinu i Niceji jer osnovni razlog Nicejskog vjerovanja su bili upravo tipovi poput tebe koji su pokušavali imputirati svoj nauk Krista, Boga, Duha Svetoga itd... Hereze su bile osnovni razlog zašto se moralo striktno definirati to u kakvog Boga Crkva treba vjerovati. U tom kontekstu je istina da se nauk o trojedinom Bogu kristalizirao na prvom saboru, no ako si iole pošten, onda ćeš skrupuloznim čitanjem i SZ i NZ uvidjeti da ti ljudi nisu donijeli takav nauk da bi stvorili zavjeru, već da budu u skladu sa biblijskim tekstovima. 

Iskreno ne znam zašto si dajem toliko vremena da objasnim nekome nešto, a već znam da mu je mišljenje nepromjenjivo... Nema smisla. Teo, ovo što ti tvrdiš nije za forumsku raspravu stoga te MOLIM da prestaneš. Nije pristojno provlačiti takve ideje kroz par forumskih postova. Doista nije mjesto. Možda neki blog da otvoriš pa nam pošalješ link?! Pročitao bi ga. Ovako je nepristojno i intelektualno nepošteno da se namećeš pored dvije tisuće godina teološke i filozofske baštine. To je jednostavno - bahato. 

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
teodor.francic kaže...

Sada ti pišeš gluposti.

I nije bitno koliko je car Konstantin UTJECAO na dogmu o Trojstvu, već je bitno da o tome ni Isus a ni Apostoli nisu govorili, znači glasanjem u Niceji, oko 300 godina posije Krista, NAREDILO se vjerovati u nešto što uopće NEMA u Bibliji. Pa si zbroji dva i dva. 

Opet lažeš, odn. govoriš neistinu - da budem ljubazniji. 

Apostol Pavao - 2 Kor 13, 14 

Iv 1,1

... Ne da mi se više. Biblija nema prvotnu namjeru objaviti istinu o trojedinom Bogu, već spasenjski plan za čovjeka. Trojedinost Boga je naša interpretacija Božjeg djelovanja kroz povijest opisane u Bibliji, i itekako ima prostora za takvu sliku. Poanta priče nije da Crkva nameće istine o Bogu da bi nešto svojatala, već da bi sačuvala konzistentnost Objave koja je sadržana u Bibliji, a u pokušaju toga logičkim slijedom se došlo do dogme o trojedinom Bogu. 

Istina je da su sami apostoli vjerovali u blijedu ideju trojedinoga Boga, no nisu je racionalizirali kako se dogodilo u Niceji. I molim te nemoj tupiti više o Konstantinu i Niceji jer osnovni razlog Nicejskog vjerovanja su bili upravo tipovi poput tebe koji su pokušavali imputirati svoj nauk Krista, Boga, Duha Svetoga itd... Hereze su bile osnovni razlog zašto se moralo striktno definirati to u kakvog Boga Crkva treba vjerovati. U tom kontekstu je istina da se nauk o trojedinom Bogu kristalizirao na prvom saboru, no ako si iole pošten, onda ćeš skrupuloznim čitanjem i SZ i NZ uvidjeti da ti ljudi nisu donijeli takav nauk da bi stvorili zavjeru, već da budu u skladu sa biblijskim tekstovima. 

Iskreno ne znam zašto si dajem toliko vremena da objasnim nekome nešto, a već znam da mu je mišljenje nepromjenjivo... Nema smisla. Teo, ovo što ti tvrdiš nije za forumsku raspravu stoga te MOLIM da prestaneš. Nije pristojno provlačiti takve ideje kroz par forumskih postova. Doista nije mjesto. Možda neki blog da otvoriš pa nam pošalješ link?! Pročitao bi ga. Ovako je nepristojno i intelektualno nepošteno da se namećeš pored dvije tisuće godina teološke i filozofske baštine. To je jednostavno - bahato. 

Potpisujem što si rekao ali sumnjam da ćemo ga odvratiti od njegovih ideja. On si je nešto zacrtao u glavi i to tako mora biti nažalost. Ja osobno poštujem svačiju vjeroispovijest. Ako si kršćanin oke, ako si agnostik oke, ako si ateist oke, ali širenje laži nije opcija. Svi smo mi odrasli ljudi i vjerujemo u ono što mislimo da je istina i to je oke. Ali izvrtat istinu da se dokaže vlastita suluda ideja jednostavno nije oke

9 godina
protjeran
Baudelaire kaže...

Teo simpa si mi ali pričaš gluposti u nedogled. Nicejsko-carigradsko vjerovanje je prvo vjerovanje Crkve (onda još nije bilo pravoslavnih niti protestanata nego je crkva bila jedno), a apostolsko vjerovanje je nastalo tek u srednjem vijeku kad su ljudi bili nepismeni kao skraćenica nicejskog vjerovanja. Gle vidim da si dobroćudan lik makar se ne slažem s tvojim teorijama poštujem tvoj stav ali nemoj širiti neistine. Mi neznamo šta su Isus i apostoli govorili jer prvi spis o kršćanstvu je nastao kada je Isus bio mrtav već dobrih 30 godina (Markovo evanđelje). Kažem oke si lik ali nemoj više pisat te stvari ovdje (prijateljski ti kažem i sorry ako sam zvučao agresivno jer nisam takav u stvarnom životu). Simpa si mi ali teorije su ti stvarno koma :O

Ne mogu se nikako složiti s tobom, jer ono što su Apostoli govorili i naučavali, to su istina kasnije neki i zapisali, pa tako i Apostolsko vjerovanje koje datira od Apostoslkih vremena, i tamo NEMA nikakvoga Boga u tri osobe. Garant! 

A što se tiče teorije o Vansvemircima, pa što je tu koma?

Baš je dobro da čitamo nešto NOVO, jer ovo staro što postoji očito ništa ne objašnjava, a osobito ne sam postanak svijeta. Barem meni. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 1:03 (teodor.francic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice