Teorije zavjere

poruka: 1.884
|
čitano: 314.433
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: Teorije zavjere
1domagoj1 kaže...

Isprike, onda sam krivo shvatio.

Shvatio sam kao da impliciras na to da opservacijom od strane covjeka valna funkcija kolabira, tj. da svijest na neki nacin utjece na ishod u prirodi, sto nije istina jer na ishod utjece samo i iskljucivo mjerenje tako da ce valna funkcija kolabirati i pod nezivim mjernim instrumentom, a da covjeka nema niti blizu.

Mjerni instrument ima smisla samo onda kada ga koristi netko tko ima svijest. No to sa svijesti i mjernim instrumentom - pogledaj quantum eraser experiment, mislim da je to taj na kojeg mislim ne sjećam se točno. Bez obzira na mjerenje, tek nakon što netko "pogleda" rezultate mjerenja - dolazi do kolapsa valne funkcije iako je već odrađeno mjerenje. Kao da ipak ima veze to što netko gleda, jer naposljetku kako uopće možeš znati  događaju li se kolapsi valne funkcije ako nisi izvršio mjerenje?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2016 3:01 (eywa33).
10 godina
protjeran
Teorije zavjere

qm objašnjavati makro svijet u kojemu se (ne)događaju teorije zavjera je kao mikrometrom i pješke mjeriti udaljenost zemlje od jupitera potpuno beskorisno i bolesno prekomplicirano iako se može, qm i narav materije nemaju blage veze s blizancima, ravnom zemljom i šupljim mjesecom, velika materija o kojoj se priča u teoriji zavjera se ponaša njutnovski i točka... btw. čudnovatost subatomskog svijeta je uber zanimljivija od bilo kakvih teorija zavjera, čudi me kako puno više ljudi ne nalazi kvantnu uvrnutost, čudnost, nevjerojatnost zanimljivijom od nekakvog aviona kojim političari sami sebe zaprašuju kem glupostima

17 godina
moderator
eywa33 kaže...
Ili da svijest nije proizvod moždanih funkcija. Potonje doista nije dokazano jer je riječ o najtežem pitanju u znanosti i ne zovu ga tek tako "the hard problem of consciousness"...

Da, o tome sam govorio. Iz tvojih prethodnih izjava bi se dalo zaključiti da to samo što nije dokazano. Ako ti ne smatraš da su oni koji svijest smatraju rezultatom moždanih funkcija ograničeni, onda nemamo problema.

Na rant o klasičnom materijalizmu se neću ni obazirati. Prigovaraš nečemu što danas više (praktički) nitko ne zagovara. Pa ni toliko ti mrski Shermer - on je jednostavno pragmatičan.

eywa33 kaže...
Ako se nešto kosi sa QM onda je pogrešno, do te mjere je pouzdana pa tvrditi da nema smisla uzimati je u obzir je krajnje ignorantno.

Ja to nisam nigdje tvrdio.

Izrazio sam dvije poante - prva je da skakanje odmah na kvantnu razinu ne čini nekoga automatski otvorenijeg uma. Druga je "mističnost" QM-a, zahvaljujući kojoj cvjeta new age šarlatanstvo, a objave vezane uz neke eksperimente dovode i do toga da new ageri tvrde da znanost putem QM-a dokazuje postojanje duše (i puno toga drugog).

12 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Da, o tome sam govorio. Iz tvojih prethodnih izjava bi se dalo zaključiti da to samo što nije dokazano. Ako ti ne smatraš da su oni koji svijest smatraju rezultatom moždanih funkcija ograničeni, onda nemamo problema.

Na rant o klasičnom materijalizmu se neću ni obazirati. Prigovaraš nečemu što danas više (praktički) nitko ne zagovara. Pa ni toliko ti mrski Shermer - on je jednostavno pragmatičan. ->

Ja to nisam nigdje tvrdio.

Izrazio sam dvije poante - prva je da skakanje odmah na kvantnu razinu ne čini nekoga automatski otvorenijeg uma. Druga je "mističnost" QM-a, zahvaljujući kojoj cvjeta new age šarlatanstvo, a objave vezane uz neke eksperimente dovode i do toga da new ageri tvrde da znanost putem QM-a dokazuje postojanje duše (i puno toga drugog).

I redukcionistički materijalist. Ako to nisi shvatio onda ga ne poznaješ ili jednostavno izmišljaš misleći da ne znam o kome pričamo... 

A to oko mističnosti QM-a...ništa mistično ne ističem. Samo činjenicu da će materijalistična paradigma zauvijek ostati asimptotalnog karaktera - to. To su činjenice. A o duši... Što me to zanima? Ja već imam stav, nikakve znanost mi ne treba :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2016 4:28 (eywa33).
10 godina
protjeran
Teorije zavjere

jučer je gospođa iz sdpa u saboru kritizirala pp prezentaciju novoizabranog premijera ustanovivši kako ova izgledom podsjeća na piramidu i kako još samo na vrhu fali oko, to naravno dokazuje kako je premijer iluminatski mason... pored ovakvih ljevičara sram me je i sam biti ljevičar... pola tih diletanata i grebatora su njuejdžeri i potpune trube koje se kod premjera raspituju o kemtrejlsima i vanzemaljcima

10 godina
protjeran
eywa33 kaže...

I redukcionistički materijalist. Ako to nisi shvatio onda ga ne poznaješ ili jednostavno izmišljaš misleći da ne znam o kome pričamo... 

A to oko mističnosti QM-a...ništa mistično ne ističem. Samo činjenicu da će materijalistična paradigma zauvijek ostati asimptotalnog karaktera - to. To su činjenice. A o duši... Što me to zanima? Ja već imam stav, nikakve znanost mi ne treba :)

jel' to spada u teoriju zavjere ili si off topic?

edit: damn, doublepostere treba streljati

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2016 4:32 (nemrem_mama_mi_sere).
12 godina
odjavljen
nemrem_mama_mi_sere kaže...
eywa33 kaže...

jel' to spada u teoriju zavjere ili si off topic?

edit: damn, doublepostere treba streljati

... Nije teorija, niti zavjera. Makni "za" i dobit ćeš odgovor.

10 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Mjerni instrument ima smisla samo onda kada ga koristi netko tko ima svijest. No to sa svijesti i mjernim instrumentom - pogledaj quantum eraser experiment, mislim da je to taj na kojeg mislim ne sjećam se točno. Bez obzira na mjerenje, tek nakon što netko "pogleda" rezultate mjerenja - dolazi do kolapsa valne funkcije iako je već odrađeno mjerenje. Kao da ipak ima veze to što netko gleda, jer naposljetku kako uopće možeš znati  događaju li se kolapsi valne funkcije ako nisi izvršio mjerenje?

ja mislim kako nije to u pitanju, oni se srame i kad slučajni elektron prođe i pogleda (razmjeni foton) ovaj kolabira od srama, ovo implicira kako su oni svjesni a ti si potpuno nesvjestan njihove prirode... mislim da moje objašnjenje bolje drži vodu ili je bar na istoj razini kao tvoja vjera iz gornjeg posta... primjerice

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2016 5:06 (nemrem_mama_mi_sere).
17 godina
moderator
eywa33 kaže...
mbaksa kaže...

Na rant o klasičnom materijalizmu se neću ni obazirati. Prigovaraš nečemu što danas više (praktički) nitko ne zagovara. Pa ni toliko ti mrski Shermer - on je jednostavno pragmatičan. ->

Igra riječima? Ako materijalist negira kvantnu mehaniku, onda Shermer nije materijalist (recimo iz ovog teksta se vidi da prihvaća kvantnu mehaniku), nego fizikalist, koji riječ materijalizam koristi kao sinonim za fizikalizam. Koju god riječ koristio, nisam uočio da je igdje negirao kvantnu mehaniku, a isto tako ga nisi nigdje citirao gdje bi tako nešto izjavio. Tražio bih te citat, ali mislim da smo već previše zastranili...

12 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Igra riječima? Ako materijalist negira kvantnu mehaniku, onda Shermer nije materijalist (recimo iz ovog teksta se vidi da prihvaća kvantnu mehaniku), nego fizikalist, koji riječ materijalizam koristi kao sinonim za fizikalizam. Koju god riječ koristio, nisam uočio da je igdje negirao kvantnu mehaniku, a isto tako ga nisi nigdje citirao gdje bi tako nešto izjavio. Tražio bih te citat, ali mislim da smo već previše zastranili...

Jesmo. Složimo se da ga svi volimo, netko više netko manje. Dajmo mjesto zavjerama, po koznakoji put :)

12 godina
odjavljen

ja mislim kako nije to u pitanju, oni se srame i kad slučajni elektron prođe i pogleda (razmjeni foton) ovaj kolabira od srama, ovo implicira kako su oni svjesni a ti si potpuno nesvjestan njihove prirode... mislim da moje objašnjenje bolje drži vodu ili je bar na istoj razini kao tvoja vjera iz gornjeg posta... primjerice

Isprike na duplom i OT postu. Morao sam...

I ja sam mišljenja da interakcija bilo kakva na kvantnoj razini uzrokuje kolaps. Al onda nešto onda ne štima sa eksperimentima koji se vrše na tom polju. Spomenuo sam quantum eraser exp. Pogledaj što se događa

. Ipak je činjenica da naše znanje o sustavu uzrokuje različite rezultate o promatranim fotonima u ovom slučaju. Znači svaki put kada ne znamo "kuda" je foton prošao, pojavljuje se interferencija. Da se slučajno može srušiti valna funkcija onda bi u prvom experimentu (prvi video) D1 i D2 detektor morao uzrokovati kolaps svaki put, a to se ne događa. I
 je zanimljivo objašnjeno. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2016 17:04 (eywa33).
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Ako je postavljanje dodatnih pitanja i odbijanje slijepog prihvaćanja, a u isto vrijeme imati otvoren um za neke stvari ma koliko bile neobične ili nevjerojatne - ako je to odlika skeptika, onda prihvaćam etiketu. 

Ovo si odlično napisao.

Sada samo to primjeni na sebe i svoje vjerovanje.

Pa se pitaj, ako ne postoje neka vječna Svemoguća bića, TKO JE onda napravio ovaj svijet i nas ljude?

Navodno imaš otvoren um za sve , je li tako?

Ili to samo tako kažeš, reda radi? 

14 godina

Tko je napravio vječno svemoguće biće ? TKO ?

9 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Odlično pitanje!

12 godina
itomic009 kaže...

Kako tko ???

Pa VANSVEMIRAC naravno !!!

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
neaktivan

A vansvemirca drugi vansvemirac i tak do onog prvog a njega evolucija. Jer oni su ipak vansvemirci i smiju imat evoluciju :)

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2016 13:56 (ddarknessfairyy).
17 godina
Teorije zavjere

Evo i videa teodorove teorije, da ne ostane sve samo na papiru...

Ukratko vanzemaljac je "DELIJA BOSANAC" (spoiler alert!!!)

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2016 14:00 (lllnuclearlll).
12 godina
odjavljen
teodor.francic kaže

Ovo si odlično napisao.

Sada samo to primjeni na sebe i svoje vjerovanje.

Pa se pitaj, ako ne postoje neka vječna Svemoguća bića, TKO JE onda napravio ovaj svijet i nas ljude?

Navodno imaš otvoren um za sve , je li tako?

Ili to samo tako kažeš, reda radi? 

Imam slobodan um tako da mogu slobodno i sigurno reći da mi nitko na svijetu, nikad, pa tako ni ti, neće pametovat tko je ili što - Bog. Također, tako me ništa ne veže za naše kategorijske spoznaje. U tom smislu također smatram da imam slobodan um...

teodor.francic kaže...
itomic009 kaže...

Odlično pitanje!

Zapravo jako djetinje pitanje... Ako je sama znanost dokazala da je svemir imao pocetak u prostoru i vremenu, onda je pitanje možebitnog uzroka Boga poput pitanja "koje je boje broj 3"... Sto je bilo prije vremena? Regressum ad infinitum... Čitajte Aristotela, još on je došao do odgovora, a znanost i potvrdila, al uvijek se nađe netko dovoljno hrabar da takvo što postavi bez da proba guglat... Nisam siguran jel itomic malo zezao tea, al u svakom slucaju, teo je zagrizao :)

17 godina
Teorije zavjere

Mislim da ove rasprave uopće nemaju smisla.

Također mislim da religije nemaju apsolutno nikakvog smisla, a postoje jedino iz razloga što su ljudi svjesni svoje smrti i što 99.9% njih ne želi živjeti sa spoznajom da je smrt možda kraj njihovog  svjesnog postojanja. Ali realno gledajući religije su totalno šuplje tvorevine ljudskog uma i nemaju veze s bogom.

Tko voli nek izvoli, ali mislim da je poručavanje i propitkivanje boga jedno veliko bacanje vremena u kojem se mogu napraviti puno korisnije i bolje stvari, čist iz razloga jer to propitkivanje ne vodi apsolutno nigdje.

Ako nas je bog i stavio ovdje sumnjam da je to napravio zato da mu ližemo oltare, nego zato da slobodno živimo (poštujući određene moralne i etične norme koje nam je jako lako shvatiti po tome da ono što ne želimo sebi, ne radimo ni drugom).

Neke stvari su vrlo jednostavne za shvatiti, problem je što ih ljudi kompliciraju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2016 16:45 (lllnuclearlll).
12 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Također mislim da religije nemaju apsolutno nikakvog smisla, a postoje jedino iz razloga što su ljudi svjesni svoje smrti i što 99.9% njih ne želi živjeti sa spoznajom da je smrt možda kraj njihovog  svjesnog postojanja. Ali realno gledajući religije su totalno šuplje tvorevine ljudskog uma i nemaju veze s bogom.

Tko voli nek izvoli, ali mislim da je poručavanje i propitkivanje boga jedno veliko bacanje vremena u kojem se mogu napraviti puno korisnije i bolje stvari, čist iz razloga jer to propitkivanje ne vodi apsolutno nigdje.

Ako nas je bog i stavio ovdje sumnjam da je to napravio zato da mu ližemo oltare, nego zato da slobodno živimo (poštujući određene moralne i etične norme koje nam je jako lako shvatiti po tome da ono što ne želimo sebi, ne radimo ni drugom).

Neke stvari su vrlo jednostavne za shvatiti, problem je što ih ljudi kompliciraju.

Sve ok, al previše stereotipno. Tako jednoznačno trpat nešto kao što su religije je nepošteno. Koliko god da su problema dale kroz povijest, one su povijesno kulturno obilježje svake civilizacije i kao takve se trebaju barem cijeniti, ako već netko nije teističan i nema potrebu re-ligare (povezati nit, čovjeka i Boga). Točno si rekao, religije su u suštini ljudski pokušaji da dosegnu van prostor-vremena, da transcediraju ka Bogu. No ipak, nekim je religijama bitna stavka upravo odozgo-dolje Objava. Redom, sve monoteističke imaju to u svojem nauku. Kako god ti zamišljao i shvaćao tu Objavu, ona ipak stoji kao "činjenica" za one koji joj vjeruju. Čovjek je sklon racionaliziranju svega, pa tako i religije. No neke stvari jednostavno nisu predmet skrupuloznog seciranja na kakvo nas je navikla logika i znanstvena misao. Nekad je doista potreban "leap of faith", u punom smislu riječi.

17 godina
eywa33 kaže...

Sve ok, al previše stereotipno. Tako jednoznačno trpat nešto kao što su religije je nepošteno. Koliko god da su problema dale kroz povijest, one su povijesno kulturno obilježje svake civilizacije i kao takve se trebaju barem cijeniti, ako već netko nije teističan i nema potrebu re-ligare (povezati nit, čovjeka i Boga). Točno si rekao, religije su u suštini ljudski pokušaji da dosegnu van prostor-vremena, da transcediraju ka Bogu. No ipak, nekim je religijama bitna stavka upravo odozgo-dolje Objava. Redom, sve monoteističke imaju to u svojem nauku. Kako god ti zamišljao i shvaćao tu Objavu, ona ipak stoji kao "činjenica" za one koji joj vjeruju. Čovjek je sklon racionaliziranju svega, pa tako i religije. No neke stvari jednostavno nisu predmet skrupuloznog seciranja na kakvo nas je navikla logika i znanstvena misao. Nekad je doista potreban "leap of faith", u punom smislu riječi.

Velim... "Tko voli nek izvoli".

Ono što mene recimo smeta je i ovo što se dešava ovih dana, a to je blagoslov ministarstava itd. Ne može jedna moderna i sekularna država to raditi... No to nije ovdje tema, ali poanta je da mi smeta to nametanje nečeg što bi trebalo biti apsolutno privatna stvar svakog pojedinca. Smeta mi nametanje nečeg što nije dokazano da postoji, ne samo da nije dokazano nego nema ni indicija nikakvih, samo par prastarih knjiga.

A što se tiče povijesko-kulturnog oibilježja civilizacije. A pri tom stojim da treba čuvati povijest i znati ju, ali također ne smatram da je crkva pridonjela nečem u toj povijesti, smatram da je samo usporila napredak i napravila sranja. Očito da su smatrali da su bolji od drugih (nisu ni danas bolji). Al što je tu je.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2016 20:00 (lllnuclearlll).
12 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Velim... "Tko voli nek izvoli".

Ono što mene recimo smeta je i ovo što se dešava ovih dana, a to je blagoslov ministarstava itd. Ne može jedna moderna i sekularna država to raditi... No to nije ovdje tema, ali poanta je da mi smeta to nametanje nečeg što bi trebalo biti apsolutno privatna stvar svakog pojedinca. Smeta mi nametanje nečeg što nije dokazano da postoji, ne samo da nije dokazano nego nema ni indicija nikakvih, samo par prastarih knjiga.

A što se tiče povijesko-kulturnog oibilježja civilizacije. A pri tom stojim da treba čuvati povijest i znati ju, ali također ne smatram da je crkva pridonjela nečem u toj povijesti, smatram da je samo usporila napredak i napravila sranja. Očito da su smatrali da su bolji od drugih (nisu ni danas bolji). Al što je tu je.

Uf uf uf... Doista ne znam kako možeš ovo podebljano tvrditi... Svašta se događalo u povijesti, ali da crkva nije pridonijela nečem )pozitivnom), to je jednostavno - netočno. Nije mi se dalo pisat pa ti linkam prvi sajt na koji sam naišao...

14 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

BRAVO!!! za lizanje oltara  lijepo si ovo izrazio.

Eh, sad, ovo ostalo baš i nije sasvim ... jeli. Vidiš ove moralne i etične norme, znaš li da je upravo Isus to izrekao (po NZ zapisima).

Apostoli kad su čuli od njega da ih uskoro napušta, uzvrpoljili su se i nešto kao u stilu ... - toliko si toga nadrobio dosada da smo zbunjeni kako da se ponašamo dalje, što je tu najvažnije? i tada je došla upravo ova tvoja rečenica - da ono što ne želimo sebi, ne radimo ni drugom.(u tome su svi sveti zapisi i svi proroci itd...još je prispodobio)

Zar nije to nevjerovatno da i ti si došao do istog zaključka kao i Isus?!?

Ono što je on rekao da je najvažnije sad govoriš i Ti!

Za ove druge, koji nisu mogli doći do takvog zaključka, sami od sebe, upravo je crkva pripomogla. Jedina je mana što crkva jedno priča - prepričava a sama se toga često ne pridržava (i to je rekao Isus - pa taj tip je nevjerovatan i to je predvidio).

17 godina
eywa33 kaže...

Uf uf uf... Doista ne znam kako možeš ovo podebljano tvrditi... Svašta se događalo u povijesti, ali da crkva nije pridonijela nečem )pozitivnom), to je jednostavno - netočno. Nije mi se dalo pisat pa ti linkam prvi sajt na koji sam naišao...

Ti se šališ? Na ovo "Modern Astronomy" sam se debelo nasmijao (Galileo???)

Crkva je sve ove nabrojane grane usporavala i nudila dogmatska i biblijska rješenja za iste, a to radi i dan danas (ne priznajući evoluciju), samo ih danas više nitko pametan ne sluša. Zašto nije sve što je znala dijelila sa svijetom, zašto su najpismeniji ljudi bili samo crkvenjaci. itd. Ali naravno, bio je tu i društveni poredak drugačiji, ratovi i sl. Ali da je crkva tu imala neku povlaštenu ulogu koju si je sama dodijelila, bome je. Papa je bio jedan od najutjecajnijih ljudi.

Ja mislim da crkve nije bilo, ljudska bi vrsta debelo dalje dogurala, kako intelektualno tak i moralno i kulturološki (inkvizicija).

Ali naravno, glupo je o tome pričati, povijest se ne može promijeniti, ali budućnost se da napraviti boljom, i tu smatram da bi ljude trebala voditi isključivo znanost, a vjeru ostaviti u svoja 4 zida, svako za sebe.

i da se razumijemo, ja nisam ateist i nije da volim pljuvati po crkvi i vjeri (možda tak izgleda), ali meni eto stvarno crkva ne vuče na oličenje morala, etike i boga, nego na materijalizam i podjele među ljudima. Nisam ni neki vjernik, ali ostavljam mogućnost da bog tamo negdje možda i postoji, čak se i nadam. Ali se nadam da to nije bog kojem me učila katolička crkva.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2016 23:28 (lllnuclearlll).
10 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...
dan danas (ne priznajući evoluciju

boldano je neistina, inače s većim dijelom napisanog se slažem

edit: snip-snip

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 0:22 (nemrem_mama_mi_sere).
17 godina

boldano je neistina, inače s većim dijelom napisanog se slažem

edit: snip-snip

pa nisam znao da crkveni oci priznaju da majmuni i mi imamo istog pretka...

mislio sam da je po bibliji bog stvorio adama i evu? ili  sam u krivu?

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
 Zapravo jako djetinje pitanje... Ako je sama znanost dokazala da je svemir imao pocetak u prostoru i vremenu, onda je pitanje možebitnog uzroka Boga poput pitanja "koje je boje broj 3"... Sto je bilo prije vremena? Regressum ad infinitum... Čitajte Aristotela, još on je došao do odgovora, a znanost i potvrdila, al uvijek se nađe netko dovoljno hrabar da takvo što postavi bez da proba guglat... Nisam siguran jel itomic malo zezao tea, al u svakom slucaju, teo je zagrizao :)

Izgleda da ti ipak NEMAŠ tako otvoren um kako to ovdje naveliko pišeš.

Pitanje tko je napravio Svemoguće biće ili KAKo to može neko Svemoguće biće vječno postojati, sasvim je legitimno sa strane filozofije, ali ti tako daleko valjda ne možeš razmišljati.

Jer da možeš uvidio bi da TAKVO (kakvo crkva tvrdi), Svemoguće biće ne može postojati.

Šteta što se držiš dogme kao pijan plota, tako sigurno nećeš nikamo doći, dapače.

Inače svaka čast papi Franji, koji je jasno rekao da "Bog NIJE čarobnjak". A ti probaj shvatiti svu dubinu te papine poruke. 

eywa33 kaže...
 Imam slobodan um tako da mogu slobodno i sigurno reći da mi nitko na svijetu, nikad, pa tako ni ti, neće pametovat tko je ili što - Bog. Također, tako me ništa ne veže za naše kategorijske spoznaje. U tom smislu također smatram da imam slobodan um...

Nemaš slobodan um. Vjeruješ u nešto u što su te UVJERILI, bilo od djetinjstva, bilo u teološkoj školi, vidljivo je da NEMAŠ uopće kritički stav prema tome, koliko god ti govorio da imaš.

Pitao sam te jedno obično pitanje na koje SVAKI tko ima zbilja slobodan um može odgovoriti.

I što si napravio, ne samo da NISI odgovorio već se postavljaš S VISOKA, kao da sam nešto pitao što nema smisla. Ima, samo  crkvena dogma u koju vjeruješ ti NE DOZVILAJVA da odgovoriš na to

pitanje.

Pa evo ti ga još jednom: "Ako Svemoguća vječna bića NE POSTOJE, tko je onda napravio svemir , sva živa bića na Zemlji i nas ljude?". Jer Svemoguća bića ne može nitko dokazati, je li tako? Pa onda MOŽDA (ja sam siguran u to), i ne postoje. Onda moramo naći ALTERNATIVNO rješenje, ili? Da zabijemo glavu "ispod pijeska" kao noj i pravimo se da ta druga mogćnost NE POSTOJI? To bi značilo LAGATI sebi i drugima. 

Ajde malo razmisli o tome, možda shvatiš što ti želim reći. Bez zamjere. Samo iznosim svoje duboko uvjerenje na koje imam pravo isto kao i ti u neka Svemoguća vječna biča koja nitko nikada nije vidio. (a ni neće garant). 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 11:02 (teodor.francic).
17 godina
Teorije zavjere

Logika ti je poprilično usrana.

Rvat katolik!
9 godina
protjeran
tnakir kaže...

Logika ti je poprilično usrana.

Je.

Logičnije je vjerovati u NEKE VJEČNE ČAROBNJAKE, koje nitko nikada nije vidio, nego u stvarna Inteligentna bića koja su samo puno starija, naprednija i pametnija od nas, pa znaju KAKO napraviti materiju.

Stvarno NELOGIČNO, je li?  

9 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...

Imaju smisla i te kako.

Možda se konačno OSLOBODIMO od već tisućama godina prevladavajuće DOGME, da je naš svijet stvorilo neko Svemoguće vječno biće, koja je prisutna u gotovo svim religijama.

Za mene je to bajka, i ZNAM što govorim.

I ja sam odmalena vjerovao u vječno Svemoguće biće (zaprao u TRI Svemoguća bića po katoličkoj dogmi o Sv,Trojstvu), ali kada sam si postavio neka pitanja, to se pokazalo skroz nelogičnim  i nestvarnim, pa samo morao tražiti alternativno rješenje, i našao ga, koje mnogo BOLJE objašnjava tko je mogao zbilja ovaj naš svijet napraviti.

Svakako se ne radi o nekim vječnim čarobnjacima, dapače! 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 11:14 (teodor.francic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice