Teorije zavjera - uzduž i poprijeko zaključana tema

poruka: 2.315
|
čitano: 490.359
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Teorije zavjera - uzduž i poprijeko
Tawals kaže...

- Ako mu metoda dijeluje zašto ne pokušati? Soda brikarbona nije skupa za razliku od kemoterapije i svih popratnih ljekova,

Količina lakovjernosti koju iskazuješ je van svake pameti. Reci - jesi li ti za išta što dolazi iz krugova teoretičara zavjera ili alternativne medicine sposoban upotrijebiti kritičko razmišljanje? Jesi li ti išta normalnoga sposoban razmotriti, pogledati argumente, kritički promisliti, prije nego automatski odbaciš?

Nisi reagirao ni na jednu jedinu moju je*enu kritiku! Samo dalje šibaš zavjerničke nebuloze.

16 godina
neaktivan
Teorije zavjera - uzduž i poprijeko

Miroljub Petrović <3

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
14 godina
mbaksa kaže...
Tawals kaže...

Ako ovaj film karakteriziraš kao zavjernički, po toj analogiji i ovaj pošteni doktor je teoretičar zavjere:

Školski primjer teoretičara zavjere. BTW zašto si upotrijebio izraz "pošteni"? Odakle si to izvukao?

Tawals kaže...
Inteligentni dizajn mi jednostavno izlgleda logičnije.

Nema tu ništa "jednostavno". Kako si došao u kontakt s tim? Po čemu ti izgleda logičnije? Koji dokazi su te uvjerili?

Što kažeš na deGrasse Tysonove kritike "inteligentnog dizajna"? Ako ne želiš sve gledati (prije toga priča o drugim, ali i dalje jako važnim stvarima), kreni od 32. minute. Jasno iznosi dokaze koji pokazuju da svemir nije inteligentno dizajniran - koje protuargumente imaš?

Može link na taj dokumentarac molim. Googlam ali izbacuje više rezultata, ne znam koji je pravi. Hvala.

ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV |
16 godina
Tawals kaže...
...

- Dobro, mislim da ne postoji nešto kao "školski primjer teoretičara zavjere", jer netko bi reko da je sam zavjere dio neke zavjere, da bih se možda upropastilo i ono malo stvari koje radimo kako treba.

Pošteni zato što je se za razliku od ostalih doktora, usudio se prestati trovati ljude u državnim bolnicama i zdravstvenim ustanovama, čak je i svoju kćer izlječio sa prirodnom medicinom, ova druga koja ima, ako se ne varam, cerebralnu paralizu se oporavlja. Također mislim da ima dosta zanimljvog za reći o zdravstvu, jedino što trebaš je sa njegove glave maketi etiketu "teoretičar zavjere" i pogledati video.

- Zatim, mislim da je najbolje da odustanemo od rasprave od inteligentom dizajno/evoluciji, nitko nikoga neče uvjeriti u ništa, ja mogu mirno spavat ako je netko na Internetu "u krivu", nadam se da možeš i ti.

- uzlaudno.. (i previše textova..) ipak pokušaj:

- da, treba odustati od rasprave. Samo razmisli tko treba odustati. Poslovica kaže 'pametniji odustaje', poslovica je u krivu. Odustaje slabiji bez obzira dali ima ili nema pravo/argumente/dokaze. Papa je natjerao Galilea na 'odustajanje', nakon nekoliko stoljeća (90tih) Papa je povukao tu optužbu-presudu, jer je bio u krivu. Galileo je bio 'slabiji'.

- sad (današnjost), forum... ti daju pravo (mogućnost) da dokažeš nešto bez posljedica, jer je Galileo mogao završiti kao 'ćevapćić'.

- DAJ ARGUMENTE! bez straha, neće ti se ništa takvog desiti, osim što ćeš možda izgubiti neke iluzije. Možda čak uspiješ dokazati nešto. (i to je 'nešto').

mbaksa kaže...
Tawals kaže...

- Niad se nisam previše bavio ovim stvarima, jer me u najmanju ruku ne zanimaju, samo sam se dovoljno informirao da, ako jednog dana, dobijem rak, ili neke druge bolesti znam gdje treba ići, a to nikako nisu državne bolnice, osim ako ne slomim nešto...

Dezinformirao si se. Hoćeš se još malo više dezinformirati? Znaš da su rak samo gljivice, koje se uspješno liječe sodom bikarbonom? Prava istina! To radi doktor iz Italije, čak je i knjigu napisao o tome.

Tawals kaže...
- Svjestan sam da postoje šarlatani, postoje i danas, ali ljudi idu kod njih. Mislim da ovaj "moj sistem", štiti od šarlatana, jer ako šarlatan hoće novac - mora izlječiti

Ti ni dalje ne čuješ što ti se govori. Tvoj "sistem" ne da štiti od šarlatana, nego promovira šarlatanstvo. Zaista nisam vidio da alternativci rade plati po uspješnosti. No, kao što već napomenuh, bolesti se mogu spontano povući, a i placebo efekt može pomoći ljudima da se bolje osjećaju (moć uvjeravanja) pa misle da imaju pravu korist od liječenja, a zapravo nemaju. Dakle, čak i da im se plaća po "uspješnosti" liječenja, plaća im se za nešto što nisu napravili!

I ima još jedna stvar. Ti i takvi poput tebe ("teoretičari" protiv medicine) - što vi zapravo radite? Vi kvarite uspješnost medicine! Čuo si za placebo i nocebo efekte, zar ne (dobro, za nocebo sumnjam da si čuo, ali eto - i to postoji)? Laganjem o i omalovažavanjem medicine smanjuje se placebo učinak kod posjeta legitimnom liječniku i povećava se nocebo učinak, odnosno smanjuje se učinkovitost lijekova, zato jer ljudi zbog vas smatraju da im lijekovi i druge metode liječenja neće pomoći. Vi ste štetočine za društvo i za zdravlje ljudi.

..

Tawals kaže...

..

Još ad hominema, ..

Jesam li ja to radio? Nisam. Ja sam tvoje tvrdnje pobijao debelo potkovanim argumentima. ..

..
Tawals kaže...

- Razlog zašto bi možda trebali dati priliku linkanim tekstovima je već spomenut,znanja koja imamo su možda potpuno pogrešna.

Budimo realni, ti ta znanja nisi nikad imao. S obzirom da ih nemaš, ne možeš ni ocjenjivati njihovu "pogrešnost". Prvo se uhvati proučavanja znanja koja bi trebao imati, onda ih kritički pogledaj i ocijeni koliko su utemeljena. Ako su utemeljena, onda zaista nemaš potrebe ići u teorije zavjera. Ako već i ideš, imaš obvezu i teorije zavjera provjeriti istim kritičkim stavom. Ako to ne činiš (a ne činiš!), radiš stvari krivo i ponašaš se u skladu s tipičnim svjetonazorom teoretičara zavjera, koji nekritički odbacuje provjerena znanja i nekritički prihvaća znanja koja nemaju nikakva uporišta u stvarnosti, nego samo u mašti.

- koju posluku porati? (redom valjda će ostati smisleni smisao..)

- crtica prva, dakle ipak postoji nešto za što su obični doktori dobri, OK, barem polazište (referentna točka). ... mada je i ta tvrdnja pomalo kontradiktorna, jer vračevi već tisućama godina to lijeće 100% (ne broje se pacijenti koji nisu pokrpani-preživjeli, jednostavno ih se proglasi urocima, nevjernicima i sl.). Picking cherry.

- tko zna što 'šarlatan' hoće? Može biti novac, slava (koja opet generira novac), rastegnimo motiv do suprotne granice - možda je upravo on taj koji radi za 'gmazove' pa ima sasvim suprotan cilj? Možda zato radi besplatno? Budi skeptik, to je osnova za razmišljanje. Ako ne vjeruješ doktoru A, kojim automatizmom vjeruješ doktoru B? ... i BTW, uvjek uzmu novac, prije, liječenje (i čudotvorna izlječenja) dolaze kasnije, osim kad si prava institucija kao (the)Crkva, koja zavjetom (na posmtrnoj postelji) prigrabi svo vlasništvo... (eh da, oni su vrhunski majstori kad su u pitanju duše i akumulacija bogatstva...)

- ad hominem? To je (jedino) preostalo mbaksi, nakon toliko lupetanja, C&P, ni jednog argumenta. Evo još ,''JESI LI GLUH''?!! -dialog, argumenti = rasprava. Dali se sad 'optužba' za gluhoću smatra osobnim napadom? Moramo se 'čuti' inače je besmisleno.

- crtica četvrta, točno. (uvjek sumnjati, preispitivati... ) sve može biti pogrešno. ... ? Osim tvog mišljenja/uvjerenja?

vrlo jednostavna metoda, brojevni sustav, mjerne jedinice, prsti na ruci. Nula (najvažniji broj) je ništa (i sve), jedan je 'nešto'. Imaš jabuku ili nemaš jabuku rezultat je glad ili pun stomak. Imaš dvije jabuke.. 1+1= 2, 2+1= 3... 2+2=4. Ako se zadržimo na tom brojevnom pravcu, moram li (mogu li?) dokazati da je stvarno ako je 1+1=2, 2+2= 4? -> jer je 1+1+1+1=4. Možeš staviti na vagu, možeš testirati na sve zamislive (i nezamislive) načine. I opet je rezultat točan, 4. Osim ako napraviš grešku (ljudski je griješiti) i dobiješ drugačiji rezultat. Zemlja je okrugla, osnove fizike, matematike itd. su dobra sredstva za sve više mat.formule. Sve se svodi na nulu i jedinicu.

Ukoliko se oko 2+2=4 ne možemo složiti, tad je sve ostalo pespredmentno. Tad zaslužuješ napad ad hominem, pa i spaljivanje na lomači. (.. mbaksa već drži šibice, nervozan je).

... (bez crtice).

Moguće je npr, interesi farmaceutskih kompanija, naftnih, .. novac-moć. Da su npr cjepiva protiv 'magareće' gripe samo način mužnje novca. Pa sad, ako se velike kompanije ponašaju tako (jer im je novac najvažniji), zašto se tako nebi ponašala svkaka osoba, 'doktor' koji liječi 'prirodnim metodama'? Rak, cerebralce .. LOL.

U samoj definiciji, prirodnim metodama, prirodnim ljekovima, pitanje. Što je to prirodni lijek i što je neprirodni? Dali je plastika prirodna, dali je neka legura prirodna dali je intelov Pentium izum ljudi ili gmazova, napravljen nekim vanzemaljskim strojevima, materijalima.. itd.?

Sve što postoji na planeti zemlji (i u svemiru) je prirodno. Ne postoji nešto što ne postoji. Razlika može biti samo u distribuciji-dostupnosti nekog materijala (npr dijamanti-JAR).

Liječenje prirodnim lijekovima je i kad uzmeš tabletu, razlika je samo što tableta ne raste na stablu. Ne rastu ni kotači, pa to svejedno nije razlog korištenja 'prirodnih' kotača, prirodnih novina, televizora... zašto bi lijek bio 'poseban'? OK, čistoča kao za dijabetičare, danas je inzulin daleko čišći nego prije dvadesetak god... i dalje je industrijska proizvodnja, ali to nije 'neprirodno' (ili umjetno=lažno..), to je pogrešna upotreba termina prirodnog, npr prirodni brojevi, koja se namjerno u takvim usporedbama koristi (od strane nadriliječnika-šarlatana) jer ljudi nekako 'vjeruju' prirodnom. Možda bi termin mogao biti 'narodni' lijekovi, neindustrijski itd. U samom tom nazivu, varalice računaju na ljudsku naivnost-lakovjernost, kao i teška bolest=očaj kad su ljudi spremni povjerovati svemu, 'prodati dušu i Bogu i vragu'... Reklame za npr sredsva za mršavljenje, kreme za lice.. osnovni obrazac: ''prirodno, od posebnog bilja koje raste na vrhovima planina ili iz morskih dubina''. - zvuči poznato? Prodaje se kao prirodno, naturalno, bio-nešto itd... a izlazi iz pogona Farmaceut.Inc. u obliku šarene pilulice, možda posipane sjemenkama 'integralnim' klicama i sl. da bi izgledale kao 'domaći pekmez/kruh naše bake'... Rade isto ono što rade svi ostali šarlatani. Rade to zbog novca. Rad je zbog novca, inače se nebi nazivao rad.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 11:58 (ihush).
16 godina
neaktivan

ihush smanji malo količinu teksta. Imam osjećaj kao da čitam Novelu od Stanca.

{#}

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
16 godina
The Man kaže...

ihush smanji malo količinu teksta. Imam osjećaj kao da čitam Novelu od Stanca.

{#}

-postoje Rat i mir, config data servera, ... 'prave knjige' koje padom na naogu pokazuju 'pravu težinu' za razliku od 'novelice'.

ihush kaže...
- uzlaudno.. (i previše textova..) ipak pokušaj:

..

-procjeđen text, zipiran... dalje nije išlo. Na wide ekranćiću s par okomitih pixela ne izgleda puno. Tek nakon 'pošalji' i scrolla shvaćam što sam napravio.{#}

krivac je (samo) Tawals, ja sam nevina žrtva urotnika! {#}

14 godina
protjeran

Količina lakovjernosti koju iskazuješ je van svake pameti. Reci - jesi li ti za išta što dolazi iz krugova teoretičara zavjera ili alternativne medicine sposoban upotrijebiti kritičko razmišljanje? Jesi li ti išta normalnoga sposoban razmotriti, pogledati argumente, kritički promisliti, prije nego automatski odbaciš?

Nisi reagirao ni na jednu jedinu moju je*enu kritiku! Samo dalje šibaš zavjerničke nebuloze.

Proguglaj svaku od metoda lječenja raka koje sam ti dao i dobiti  ćeš ne-zavjerničke stranice i tekstove.

Evo proguglao sam kemoterapiju sa DMSO, prva stranica, prvi rezultat, prvi odjeljak teksta: CLINIC TREATMENT (and Theory): The DPT Protocol (i.e. DMSO Potentiation Therapy) uses DMSO to allow chemotherapy to "target" cancer cells (by opening the ports of the cancer cells). While this is a superb cancer treatment, orthodox medicine is not interested. The problem with this protocol is that less chemotherapy (probably 1/10th of a normal dose) is used because the chemotherapy targets the cancer cells. Thus, less profits are achieved by the medical and pharmaceutical industry.

Tko bi najviše izgubio kada bi se ova metoda široko koristila? Farmak{#} mafija

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 15:59 (Tawals).
17 godina
moderator
OriginalEXE kaže...
mbaksa kaže...
Što kažeš na deGrasse Tysonove kritike "inteligentnog dizajna"? Ako ne želiš sve gledati (prije toga priča o drugim, ali i dalje jako važnim stvarima), kreni od 32. minute. Jasno iznosi dokaze koji pokazuju da svemir nije inteligentno dizajniran - koje protuargumente imaš?

Može link na taj dokumentarac molim. Googlam ali izbacuje više rezultata, ne znam koji je pravi. Hvala.

Predavanje, o "inteligentnom dizajnu" govori od 32. minute.

17 godina
moderator
Tawals kaže...

Proguglaj svaku od metoda lječenja raka koje sam ti dao i dobiti  ćeš ne-zavjerničke stranice i tekstove.

Evo proguglao sam kemoterapiju sa DMSO, prva stranica, prvi rezultat, prvi odjeljak teksta:...

Od SVEEEEEEEEEEEEEEEGA što sam kritizirao, ti sad pišeš o nečem o čemu nisam napisao ni jednu riječ?! Koji ti je vrag? Počni od "inteligentnog dizajna" i evolucije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 16:51 (mbaksa).
16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Evo proguglao sam kemoterapiju sa DMSO, prva stranica, prvi rezultat, prvi odjeljak teksta: CLINIC TREATMENT (and Theory): The DPT Protocol (i.e. DMSO Potentiation Therapy) uses DMSO to allow chemotherapy to "target" cancer cells (by opening the ports of the cancer cells). While this is a superb cancer treatment, orthodox medicine is not interested. The problem with this protocol is that less chemotherapy (probably 1/10th of a normal dose) is used because the chemotherapy targets the cancer cells. Thus, less profits are achieved by the medical and pharmaceutical industry.

Tko bi najviše izgubio kada bi se ova metoda široko koristila? Farmak{#} mafija

Ovo podebljano opet zvuči kao teorija zavjere. Znam da su farmaceutske indrustije spremne na svakakve poteze za povećanje dobiti (uostalo kao i svaka druga industirija), ali opet si uzeo podatke samo s određenih stranica (koje prenose samo ono što želiš čuti).

Ovo je s http://www.cancer.org

Available scientific evidence does not suggest that DMSO is effective in treating cancer in humans. It is being studied as a drug carrier to increase the effectiveness of some chemotherapy drugs currently used to treat bladder cancer. The only use for which DMSO is approved by the U.S. Food and Drug Administration (FDA) is for the treatment of a type of bladder inflammation known as interstitial cystitis.

Kako znaš da tvoji izori nisu samo propaganda drugih industrija u cilju povećanja korištenja tog ljeka? 

EDIT:

Usput: http://gizmodo.com/5934555/the-miracle-cure-thats-hiding-in-plain-sight

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 17:51 (Xanzzu).
14 godina
mbaksa kaže...
OriginalEXE kaže...
mbaksa kaže...

Predobro izlaganje, hvala puno za ovo.

P.S Obavezno pogledati cijeli video.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 18:35 (OriginalEXE).
17 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...
mbaksa kaže...
OriginalEXE kaže...
mbaksa kaže...

Predobro izlaganje, hvala puno za ovo.

P.S Obavezno pogledati cijeli video.

ja sam pogledao od 32 min, pod kritiku možemo staviti i slijepo crijevo?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
17 godina
moderator
djdomi kaže...

http://listverse.com/2009/01/05/top-10-signs-of-evolution-in-modern-man/

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
djdomi kaže...

da, znam da je to zbog toga. ali spada pod dobar argument protiv inteligentnog dizajna. ne treba nam.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
14 godina
djdomi kaže...
mbaksa kaže...
djdomi kaže...

da, znam da je to zbog toga. ali spada pod dobar argument protiv inteligentnog dizajna. ne treba nam.

http://magazin.net.hr/zdravlje/zasto-trebamo-slijepo-crijevo

17 godina
moderator
djdomi kaže...
mbaksa kaže...
djdomi kaže...

Svaki argument za evoluciju je argument protiv izmišljenog nauka "inteligentnog dizajna". Nema dokaza za "inteligentni dizajn" - jedina stvar koju zagovornici istog navode kao dokaz, a što nije dokaz, je da se njima čini da su prirodne stvari inteligentno dizajnirane.

14 godina
protjeran

Od SVEEEEEEEEEEEEEEEGA što sam kritizirao, ti sad pišeš o nečem o čemu nisam napisao ni jednu riječ?! Koji ti je vrag? Počni od "inteligentnog dizajna" i evolucije.

Pogledao sam video od 32. minute i koliko sam ja shvatio, on govori o tome kako cijeli svemir i naša planeta Zemlja nisu toliko "pro-life" koliko mislie vjernici i oni koji zastupaju inteligentni dizajn, i slažem sa sa time.

Ali.. nikada nisam rekao da inteligentni dizajn nužno mora biti pro-life ( u smislu fičkig života na planeti zemlji), smrt i uzmišenje su dio te uzvišene inteligencije.

Sve je Jedan, Jedan je sve.

Darwinizam kaže da je čovjek jedna visoko-razvijena životinja.

Od kada je izašlo Podrijetlo vrsta, Darwinizam je postao temelj za ekonomiju, obrazovanje, obiteljske odnose, temelj za vođenje politike, ratova, za sve ono čim se čovjek bavi... 

Zato je bitno da se ovaj koncept analizira i dali je taj koncept dobar, vjerodostojan, i da li postoji neki alternativni koncept... to je vrlo važno.

Kada je 1859. kad je obavljena knjiga "Podrijetlo vrsta" Darwinov mentor koji je bio vrlo blizak sa njim napisao mu je sljedeći pismo: "moje poimanje moralnosti je šokirano odlomcima iz tvoje knjige, kruna znanosti je u tome što povezuje materijalno i moralno. Ti si zanemario tu vezu, i ako sam te dobro shvatio, potrudio si se da je u jednom ili dva važna slučaja i prekineš. Mislim da kada bi bilo moguće (što hvala bogu nije) ljudska rasa bi doživjela takvu degradaciju i pala tako nisko od vremna o kojima nam govore izvještaji o ljudskoj povijesti. 

tj. kada bi se realiziralo ono što Darwin kaže ljudksa rasa bi pala jako nisko kako nikada u poznatoj povijesti nije, kanibalizam, prinošenje djecena žrtvu itd.

Kada pogledamo što se sve dogašalo od Darwina na ovjde možemo vidjeti samo štrašnu dekadenciju, pogledaj ratove, milioni ljudksih žrtava, nikada toliko bolesnih, toliko samoubojstava, ne samo kasnična nego uzimanje alkohola, cigareta itd, nikada toliko neposlušnosti djeve prema roditeljima... dali je njegov mentor bio u krivu?

Voimo se diviti računalima, mobitelima, teleizorima, automobilima, ali ne vidimo koliko ja inteligencija stvorila npr. jednog mrava koji je miljiardama puta složeniji sistem od bilo čega što je ljudski rod stvorio.

Evolucijski koncept koji govori o prirodnoj selekciji i proodnoj selekciji, borbi, da samo one životinje koje se prilagode mogu opstati, i mutacije koje su posljedice slućaja.

Kreacionistički stav je da postoji odnos između čovjeka, svega što je živo na zemlji i Stvoritelja. Oni međusobno surađuju i ta Suradnja je posljedica Božjeg plana.

Često se spominje pojam selekcije kao jedan dokaz da životinje mogu evoluirati i da se "mogu stvarati nove vrste" križanjem, ali tu se ne radi o stvaranju nove vrste nego, nego su se selakcijskim radom stvorile nove "vrste" u okviru već postojeće, npr, krave koje daju više mljeka, ali to križanje ima svoju ganicu, tj. ne možeš do unedogled pojačavat mlječnost... 

Svaka kategorija biološkog svijeta odgovara osnovnom strukturnom planu, tj svi organizmi su stvoreni po svojim tipovima, npr. posebno je stvoren konj, čovjek, pas , mačka...

Gdje su fosili prijlaznih oblika? Gdje je polu-riba, polu-vodozemac?

Dawin je sam vio svijestan da za ono što on govori nema dokaza, ali je računao da će se palentologija jednoga dana razviti... ali prijelazni oblici nisu nađeni.

Ali je uveden jedan drugi koncept nazvan skokovite evolucije koji je... {#}

14 godina
protjeran

Ovo podebljano opet zvuči kao teorija zavjere. Znam da su farmaceutske indrustije spremne na svakakve poteze za povećanje dobiti (uostalo kao i svaka druga industirija), ali opet si uzeo podatke samo s određenih stranica (koje prenose samo ono što želiš čuti).

Ovo je s http://www.cancer.org

Available scientific evidence does not suggest that DMSO is effective in treating cancer in humans. It is being studied as a drug carrier to increase the effectiveness of some chemotherapy drugs currently used to treat bladder cancer. The only use for which DMSO is approved by the U.S. Food and Drug Administration (FDA) is for the treatment of a type of bladder inflammation known as interstitial cystitis.

Kako znaš da tvoji izori nisu samo propaganda drugih industrija u cilju povećanja korištenja tog ljeka? 

EDIT:

Usput: http://gizmodo.com/5934555/the-miracle-cure-thats-hiding-in-plain-sight

Imš za svaku od alternativnih načina kako djeluje http://www.ivonazivkovic.net/KANCER-2.html.

16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Imš za svaku od alternativnih načina kako djeluje http://www.ivonazivkovic.net/KANCER-2.html.

Na osnovu čega ti prosuđuješda bi ovo moglo igdje blizu istine?

Pročitao sam sve metode u linku, ni jedna mi se ne čini uvjerljiva. 

Sasvim iskreno, ovo mi ostavlja dojam prijevare, gdje ljudima prodaje lažna nada po visokoj cijeni. Tako npr. terapija s POLY MVA solucijom košta 3600 $ plus dnevnica "lekara". 

Uglavno, kada sam to pričitao otiša sam na naslovnicu stranice da vidim i ostale članke. 

"KAKO SU NASTALI DONOSAURUSI KOJI NIKADA NISU POSTOJALI?"

I ta bi stranica trebala biti kredibilan izvor?

Mogu ti preporučiti neke knjige koje sam pročitao na ovu temu:

Biokemija (Lubert Stryer), Organska kemija (Amić), Uvod u opću mikrobiologiju (S.D, S.R), Biologija (Sabo). Imaš i brdo skripti na http://www.pbf.unizg.hr/hr/zavodi/zavod_za_kemiju_i_biokemiju, pa ako već trošiš vrijeme na čitanje, potroši ga na kredibilne izvore a ne na te gluposti što mi daješ.

15 godina
Tawals kaže...

Kada je 1859. kad je obavljena knjiga "Podrijetlo vrsta" Darwinov mentor koji je bio vrlo blizak sa njim napisao mu je sljedeći pismo: "moje poimanje moralnosti je šokirano odlomcima iz tvoje knjige, kruna znanosti je u tome što povezuje materijalno i moralno. Ti si zanemario tu vezu, i ako sam te dobro shvatio, potrudio si se da je u jednom ili dva važna slučaja i prekineš. Mislim da kada bi bilo moguće (što hvala bogu nije) ljudska rasa bi doživjela takvu degradaciju i pala tako nisko od vremna o kojima nam govore izvještaji o ljudskoj povijesti. 

tj. kada bi se realiziralo ono što Darwin kaže ljudksa rasa bi pala jako nisko kako nikada u poznatoj povijesti nije, kanibalizam, prinošenje djecena žrtvu itd.

Bojim se da te bas ne razumijem. Zasto tocnost darwinove teorije evolucije, automatski znaci da ljudska rasa pada "nisko"? Ako i pada, onda je to stvarnost koju jednostavno moras prihvatiti.

Tawals kaže...
.

Kada pogledamo što se sve dogašalo od Darwina na ovjde možemo vidjeti samo štrašnu dekadenciju, pogledaj ratove, milioni ljudksih žrtava, nikada toliko bolesnih, toliko samoubojstava, ne samo kasnična nego uzimanje alkohola, cigareta itd, nikada toliko neposlušnosti djeve prema roditeljima... dali je njegov mentor bio u krivu?

Do koje ti mjere odredene cinjenice zanemarujes je stvarno nevjerojatno.

-, pogledaj ratove, milioni ljudksih žrtava

Ratova je bilo i prije i poslije objavljivanja Darwinove teorije evolucije. Velikih stradanja je bilo i prije Darwinove teorije evolucije. Koliko znam iz povijesti, ratovi su bili puno češći nego danas, u određenim razdobljima praktički svakodnevnica.  

-nikada toliko bolesnih,

Činjenica je da je danas puno manja smrtnost od raznih bolesti. Većina bolesti se puno lakše liječe, i mnoge bolesti koje su nekada značile smrt, danas se lako izlječe.

S druge strane, u srednjem vijeku(prije Darwinove teorije) bila je puno veća smrtnost od bolesti. Pogledajmo samo pandemiju kuge u razdoblju od 1347 do 1351, kada je populacija sa 450mil spala na brojku izmedu 350mil i 375mil.

-nego uzimanje alkohola, cigareta itd

Alkohol se pio i prije darwinove teorije evolucije. U rimskom carstvu bio je običaj piti alkohol uz obrok. Koliko znam postoje podaci o masovnom konzumiranju alkohola pred kraj rimskoga carstva.

-nikada toliko neposlušnosti djece prema roditeljima

Evo zapis na jednoj babilonskoj glinenoj pločici:

Mladi su ljenčine i neće biti sposobni sačuvati našu kulturu

Sokratova izjava:

Mladež je loše odgojena, ruga se autoritetu, ne poštuje starije, drsko odgovara svojim roditeljima i ništa ne radi.

Tawals kaže...

Svaka kategorija biološkog svijeta odgovara osnovnom strukturnom planu, tj svi organizmi su stvoreni po svojim tipovima, npr. posebno je stvoren konj, čovjek, pas , mačka...

Na koju sistematsku kategoriju mislis. Ima ih vise: Domena ili nadcarstvo, carstvo, koljeno ili odjeljak, potkoljeno ili pododjeljak, razred, podrazred, red, podred, porodica, potporodica, rod, vrsta.

Tawals kaže...

Gdje su fosili prijlaznih oblika? Gdje je polu-riba, polu-vodozemac?

Prije svega, moras shvatiti da evolucija traje, pa sav danasnji zivot prijelazni oblik za nesto.

Sto se tice podrijetla riba, jos nisu pronadeni fosili njihovih neposrednih predaka, no zna se da imaju zajednickog pretka sa kruznoustama.

Sto se tice vodozemaca na Grenlandu je pronaden foslini prijelazni oblik izmedu riba i vodozemaca koji se zove Ichtyostega. Poznato je da su se tijekom kasnog devona i ranog karbona, tadasnji vodozemci podijelili na dvije skupine, jedna skupina su pretci danjasnih vodozemaca, a druga skupina su pretci danasnjih gmazova.

Tawals kaže...

Dawin je sam vio svijestan da za ono što on govori nema dokaza, ali je računao da će se palentologija jednoga dana razviti... ali prijelazni oblici nisu nađeni.

Pronadeno ja masu fosila koji potrvduju teoriju evolucije. Istina mi vjerojatno nikad necemo moci pronaci sve prijelazne oblike, no ovo sto smo pronasli jasno govori da je evolucija puno vjerojatnija od inteligentnog dizajna za kojeg nema nikakvih cvrstih dokaza. Zato ja prihvacam evoluciju kao cinjenicu.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

(1)Kada je 1859. kad je obavljena knjiga "Podrijetlo vrsta" Darwinov mentor koji je bio vrlo blizak sa njim napisao mu je sljedeći pismo: "moje poimanje moralnosti je šokirano odlomcima iz tvoje knjige, kruna znanosti je u tome što povezuje materijalno i moralno. Ti si zanemario tu vezu, i ako sam te dobro shvatio, potrudio si se da je u jednom ili dva važna slučaja i prekineš. Mislim da kada bi bilo moguće (što hvala bogu nije) ljudska rasa bi doživjela takvu degradaciju i pala tako nisko od vremna o kojima nam govore izvještaji o ljudskoj povijesti. 

(2)Kada pogledamo što se sve dogašalo od Darwina na ovjde možemo vidjeti samo štrašnu dekadenciju, pogledaj ratove, milioni ljudksih žrtava, nikada toliko bolesnih, toliko samoubojstava, ne samo kasnična nego uzimanje alkohola, cigareta itd, nikada toliko neposlušnosti djeve prema roditeljima... dali je njegov mentor bio u krivu?

Voimo se diviti računalima, mobitelima, teleizorima, automobilima, ali ne vidimo koliko ja inteligencija stvorila npr. jednog mrava koji je miljiardama puta složeniji sistem od bilo čega što je ljudski rod stvorio.

Evolucijski koncept koji govori o prirodnoj selekciji i proodnoj selekciji, borbi, da samo one životinje koje se prilagode mogu opstati, i mutacije koje su posljedice slućaja.

(3)Kreacionistički stav je da postoji odnos između čovjeka, svega što je živo na zemlji i Stvoritelja. Oni međusobno surađuju i ta Suradnja je posljedica Božjeg plana.

Često se spominje pojam selekcije kao jedan dokaz da životinje mogu evoluirati i da se "mogu stvarati nove vrste" križanjem, ali tu se ne radi o stvaranju nove vrste nego, nego su se selakcijskim radom stvorile nove "vrste" u okviru već postojeće, npr, krave koje daju više mljeka, ali to križanje ima svoju ganicu, tj. ne možeš do unedogled pojačavat mlječnost... 

(4)Gdje su fosili prijlaznih oblika? Gdje je polu-riba, polu-vodozemac?

Ali je uveden jedan drugi koncept nazvan skokovite evolucije koji je... {#}

(1)Za ovo nisam znao, a mentor nije bio u krivu u jednoj stvari. Da se zanemari moralno svijet bi stvarno bio užasan. Takav svijet je bio ne toliko davno, kada se moral zamjenio s vjerom. No dobro toliko o tome. Ostalo je pogrešno. Moral bi trebao biti bitan za znanost (što se tiče istraživanja, kao kloniranje npr.), ali znanost kao takva nema veze s moralom. Znanost je univerzalna, moral je ljudski pojam. I on se treba poštovati i u znanosti jer su i znanstvenici ljudi.

(2)I što je još pogrešno, pa stopa naslija danas je najmanja u ljudskoj povjesti, a sve je to posljedica razvoja tehnologije (ili je tehnologija posljedica razvoja čovjeka, nebitno). 

(3)To nije ono što promovira kreacionizam. Oni promoviraju ideju ta je svjet star oko 6000g. i da je bog sve stvorio, jer tako piše u bibliji. To o čemu ti pričaš nije kreacionizam.

(4)Na to sam ti već odgovorio...

14 godina
protjeran
Xanzzu kaže...
Tawals kaže...

Na osnovu čega ti prosuđuješda bi ovo moglo igdje blizu istine?

Pročitao sam sve metode u linku, ni jedna mi se ne čini uvjerljiva. 

Sasvim iskreno, ovo mi ostavlja dojam prijevare, gdje ljudima prodaje lažna nada po visokoj cijeni. Tako npr. terapija s POLY MVA solucijom košta 3600 $ plus dnevnica "lekara". 

Ne čini ti se uvjerljiva? Samo to?

Kad smo već kod viskoh cijena:

Avastin - Genentech - $4,400, Erbitux - ImClone/Bristol-Myers -$10,000, Gleevec - Novartis - $2,600, Herceptin - Genentech - $3,000, Nexavar - Bayer Pharmaceuticals - $4,300, Revlimid - Celgene - $4,500, Rituxan - Genentech - $4,200 to $13,000 Sutent - Pfizer - $4,000, Tarceva - Genentech/OSI Pharmaceuticals - $2,400 to $2,700 

Uzmi u obzira da je poly-mva najsofisticiranija od navednih alternativnih metoda.

17 godina
moderator
Tawals kaže...

Pogledao sam video od 32. minute i koliko sam ja shvatio, on govori o tome kako cijeli svemir i naša planeta Zemlja nisu toliko "pro-life" koliko mislie vjernici i oni koji zastupaju inteligentni dizajn, i slažem sa sa time.

Ali.. nikada nisam rekao da inteligentni dizajn nužno mora biti pro-life ( u smislu fičkig života na planeti zemlji), smrt i uzmišenje su dio te uzvišene inteligencije.

Ti o "inteligentnom dizajnu" nisi rekao ništa! Daj konačno objasni kako si došao od evolucije do "inteligentnog dizajna", po čemu je isti logičan i koje dokaze imaš! Zar ti ne shvaćaš da konstantnim izbjegavanjem odgovora samo potvrđuješ da nemaš opravdanog razloga vjerovati u inteligentni dizajn?

16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Ne čini ti se uvjerljiva? Samo to?

Kad smo već kod viskoh cijena:

Avastin - Genentech - $4,400, Erbitux - ImClone/Bristol-Myers -$10,000, Gleevec - Novartis - $2,600, Herceptin - Genentech - $3,000, Nexavar - Bayer Pharmaceuticals - $4,300, Revlimid - Celgene - $4,500, Rituxan - Genentech - $4,200 to $13,000 Sutent - Pfizer - $4,000, Tarceva - Genentech/OSI Pharmaceuticals - $2,400 to $2,700 

Uzmi u obzira da je poly-mva najsofisticiranija od navednih alternativnih metoda.

Ne mogu ja dati glasniju izjavu od te. Igleda neistino, lažno, prevarantski. Što bih ja više od toga mogao reći?

Evo malo sam istraživao. Cancer.org kaže:

Available scientific evidence does not support claims that Poly-MVA is effective in preventing or treating cancer. The makers of Poly-MVA claim it has a history of "over forty years of laboratory research and testing and fifteen years of clinical use." However, reports of Poly-MVA's effectiveness are anecdotal or small studies that have not been confirmed or published in scientific journals.

No studies of Poly-MVA in humans have been published in peer-reviewed medical journals. Thus far, the only study published in a peer-reviewed journal was an animal study using gerbils, which explored the possible effects of Poly-MVA in protecting nerve cells from lack of oxygen.

Ok, našao sam samo studiju koju je provela sama tvrtka:

http://www.polymva.com/pdf/MultipleMyeloma-final-revision.pdf, autori: Shari Lieberman, PhD, CNS, FACN and Frank Antonowich, PhD.

Evo nešto znimljivo. Dr. Lieberman je umrla od raka 2009.

Hmmmm...

------------------

Evo vezano jedan komentar o proizvodu.

http://www.ratemds.com/social/?q=node/32285#comment-123492

Ja iskreno ne znam zašto bi ti vjerovao u taj proizvod... Samo zato što je alternativan? Mislim, ne kužim. Navodno je dostupan 40 godina, a nema niti jedne ozbiljne studije... 

17 godina
moderator
Xanzzu kaže...
Evo vezano jedan komentar o proizvodu.

http://www.ratemds.com/social/?q=node/32285#comment-123492

Ja iskreno ne znam zašto bi ti vjerovao u taj proizvod... Samo zato što je alternativan? Mislim, ne kužim. Navodno je dostupan 40 godina, a nema niti jedne ozbiljne studije... 

Bingo! Da ne znam bolje (da ne znam da Tawals ima svjetonazor teoretičara zavjere, i to duboko ugrezlog u iste), rekao bih da trola, jer je nevjerojatno uporan i sistematičan u tome da odbacuje išta smislenoga, a prihvaća sve iz krugova teoretičara zavjera.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 2:31 (mbaksa).
14 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

Bojim se da te bas ne razumijem. Zasto tocnost darwinove teorije evolucije, automatski znaci da ljudska rasa pada "nisko"? Ako i pada, onda je to stvarnost koju jednostavno moras prihvatiti.

Do koje ti mjere odredene cinjenice zanemarujes je stvarno nevjerojatno.

Ratova je bilo i prije i poslije objavljivanja Darwinove teorije evolucije. Velikih stradanja je bilo i prije Darwinove teorije evolucije. Koliko znam iz povijesti, ratovi su bili puno češći nego danas, u određenim razdobljima praktički svakodnevnica.  

Činjenica je da je danas puno manja smrtnost od raznih bolesti. Većina bolesti se puno lakše liječe, i mnoge bolesti koje su nekada značile smrt, danas se lako izlječe.

S druge strane, u srednjem vijeku(prije Darwinove teorije) bila je puno veća smrtnost od bolesti. Pogledajmo samo pandemiju kuge u razdoblju od 1347 do 1351, kada je populacija sa 450mil spala na brojku izmedu 350mil i 375mil.

Alkohol se pio i prije darwinove teorije evolucije. U rimskom carstvu bio je običaj piti alkohol uz obrok. Koliko znam postoje podaci o masovnom konzumiranju alkohola pred kraj rimskoga carstva. 

Evo zapis na jednoj babilonskoj glinenoj pločici:

Mladi su ljenčine i neće biti sposobni sačuvati našu kulturu

Sokratova izjava:

Mladež je loše odgojena, ruga se autoritetu, ne poštuje starije, drsko odgovara svojim roditeljima i ništa ne radi.

Tawals kaže...

Na koju sistematsku kategoriju mislis. Ima ih vise: Domena ili nadcarstvo, carstvo, koljeno ili odjeljak, potkoljeno ili pododjeljak, razred, podrazred, red, podred, porodica, potporodica, rod, vrsta.

Prije svega, moras shvatiti da evolucija traje, pa sav danasnji zivot prijelazni oblik za nesto.

Sto se tice podrijetla riba, jos nisu pronadeni fosili njihovih neposrednih predaka, no zna se da imaju zajednickog pretka sa kruznoustama.

Sto se tice vodozemaca na Grenlandu je pronaden foslini prijelazni oblik izmedu riba i vodozemaca koji se zove Ichtyostega. Poznato je da su se tijekom kasnog devona i ranog karbona, tadasnji vodozemci podijelili na dvije skupine, jedna skupina su pretci danjasnih vodozemaca, a druga skupina su pretci danasnjih gmazova.

Pronadeno ja masu fosila koji potrvduju teoriju evolucije. Istina mi vjerojatno nikad necemo moci pronaci sve prijelazne oblike, no ovo sto smo pronasli jasno govori da je evolucija puno vjerojatnija od inteligentnog dizajna za kojeg nema nikakvih cvrstih dokaza. Zato ja prihvacam evoluciju kao cinjenicu.

- Zašto bih ja mirno prihvatio da tonemo sve dublje i dublje? Koliko god teško bilo odvajanje od sistema, ipak nije nemoguće.

- Ratova je bilo, ali koliko ja znam nije bilo ratova u smislu, da si netko daje za pravo ubijanja i probljavanja drugih naroda i rasa, samo zato što su oni inferiorniji, tj. manje su evoluirali.

- Slažem se, danas je puno manje bolesnih. Ali mislim da današnja medicina snosi samo mali dio krivice za to, ostatak možemo tražiti u tehnološkom napredku, napredku higijene, automatizaciji...

- Da, alkohol je prisutan i prije Darwinove evolucije, ali nikada to nije bilo tako "društveno prihvatljivo" ili čak poželjno kao danas. Da, alkohol se pio i u Rimu, ali nije bio dozvoljen prije 30 godine jer čovjek do tog doba mora osnovati obitelj i napredovati na intelektualnom i fizičkom nivou. Također, Rimljani su smatrali alkoholičare bolesnima... i kažeš da se alkohol pio pred kraj Rimskog Carstva, pa da su pili na početku pitanje je dali bi uopće došlo do Rimskog Carstva. {#} Danas nisi normalan ako se ne napiješ svaki vikend, to je društveno prihvatljivo i nema ništa normalnije {#}, a istina je da je alkohol puno veći uništavač od recimo, DMT-a ili marihuane za koje možeš gulit u zatvoru kao najveći kriminalac.

- Prijelazni oblik za nešto? Vjerujem kako će nam jednog danas otpasti najmanji nožni palac, jer nam više nije potreban, ali sumnjam da će mo ikada postati neka nova vrsta.

Ali gotovo sam siguran da će mo napredovati duhovno: http://www.galaksija.com/metafizika/denziteti.htm

16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

(1) - Zašto bih ja mirno prihvatio da tonemo sve dublje i dublje? Koliko god teško bilo odvajanje od sistema, ipak nije nemoguće.

(2) - Ratova je bilo, ali koliko ja znam nije bilo ratova u smislu, da si netko daje za pravo ubijanja i probljavanja drugih naroda i rasa, samo zato što su oni inferiorniji, tj. manje su evoluirali.

- Slažem se, danas je puno manje bolesnih. Ali mislim da današnja medicina snosi samo mali dio krivice za to, ostatak možemo tražiti u tehnološkom napredku, napredku higijene, automatizaciji...

- Da, alkohol je prisutan i prije Darwinove evolucije, ali nikada to nije bilo tako "društveno prihvatljivo" ili čak poželjno kao danas. Da, alkohol se pio i u Rimu, ali nije bio dozvoljen prije 30 godine jer čovjek do tog doba mora osnovati obitelj i napredovati na intelektualnom i fizičkom nivou. Također, (3) Rimljani su smatrali alkoholičare bolesnima... i kažeš da se alkohol pio pred kraj Rimskog Carstva, pa da su pili na početku pitanje je dali bi uopće došlo do Rimskog Carstva. {#} (4) Danas nisi normalan ako se ne napiješ svaki vikend, to je društveno prihvatljivo i nema ništa normalnije {#}, a istina je da je alkohol puno veći uništavač od recimo, DMT-a ili marihuane za koje možeš gulit u zatvoru kao najveći kriminalac.

- Prijelazni oblik za nešto? Vjerujem kako će nam jednog danas otpasti najmanji nožni palac, jer nam više nije potreban, ali sumnjam da će mo ikada postati neka nova vrsta.

Ali gotovo sam siguran da će mo napredovati duhovno: http://www.galaksija.com/metafizika/denziteti.htm

(1) Najbolje što možeš napraviti jest obrazovati se.

(2) Šališ se?!?

(3) Za razliku od danas?

(4) To je "in", nije društvena norma, daleko od toga, samo buntovništvo tinedžera (a toga je uvijek bilo).

16 godina
Tawals kaže...
..

- Zašto bih ja mirno prihvatio da tonemo sve dublje i dublje? Koliko god teško bilo odvajanje od sistema, ipak nije nemoguće.

- Ratova je bilo, ali koliko ja znam nije bilo ratova u smislu, da si netko daje za pravo ubijanja i probljavanja drugih naroda i rasa, samo zato što su oni inferiorniji, tj. manje su evoluirali.

- Da, alkohol je prisutan i prije Darwinove evolucije, ali nikada to nije bilo tako "društveno prihvatljivo" ili čak poželjno kao danas. Da, alkohol se pio i u Rimu, ali nije bio dozvoljen prije 30 godine jer čovjek do tog doba mora osnovati obitelj i napredovati na intelektualnom i fizičkom nivou. Također, Rimljani su smatrali alkoholičare bolesnima... i kažeš da se alkohol pio pred kraj Rimskog Carstva, pa da su pili na početku pitanje je dali bi uopće došlo do Rimskog Carstva. {#} Danas nisi normalan ako se ne napiješ svaki vikend, to je društveno prihvatljivo i nema ništa normalnije {#}, a istina je da je alkohol puno veći uništavač od recimo, DMT-a ili marihuane za koje možeš gulit u zatvoru kao najveći kriminalac.

- odvajanje od sistema? Tonemo sve dublje? ... Mirno ili nemirno prihvaćanje? = Imaš poremećaj, dal' te pucaju hormoni, enivej, ti si jedan mali leptirić i svijet se ne vrti oko tebe. Missice jednako tako brinu o kitovima i prašumama -> nevažno. Trol.

- ratovi, razlozi, ubijanje, porobljavanje. ... jesi li (barem malo) bacio oko na povijest? -> trol.

- alkohol? -> trol. btw, imaš jedan dokumentarac (igrano-dokumentarni..) 'Ta divna stvorenja', ukratko, majmuni, slonovi piju (jedu trulo voće, fermentacija čini svoje). Ljudi, od kad su otkrili vatru, žitarice, .. piju. Alkohol, opijati, su zapravo 'hrana za sirotinju', ponekad jedino sredstvo preživljavanja -> nužni. (opet trolaš, jer alkoholizam, konzumiranje alkohola, sam alkohol i sl. nemaju veze s temom osim zavjere da se niži slojevi navuku na duhan, alkohol, drogu, kako bi ih se držalo na uzici.. -tad piši o tom aspektu u suprotnom je ovo samo navacivanje nepovezanih anegdota, trolanje).

- arheologija, anatomija, = evolucija... ljudi imaju rep, crvuljak itd. Dali i dalje tvrdiš (zastupaš) kreacionističko ili neko vjersko tumačenje (stvoritelja) ili pristaješ na evoluciju? Argumenti ili trol.

Organizam (svaki, od virusa do slona, čovjeka), se prilagođava stanju u okolini. Čovjek trenutno nema razloga evoluirati, jer npr ne živi pod morem, da bi trebao razviti škrge, ali evoluira u dlakavosti, vitkosti žena, tankoći prstiju... prilagođava se potrebama, dok prsti koji su nekad držali lopatu, motiku, toljagu, sad drže miša, volan, AK47, daljinski... recimo da je mobitel uzrok stanjivanja prstiju dok nam uho naginje šumu mp3ca. Možda će nam se oći raširiti u wideformat TVa ako organizam zaključi da je to potrebno. Do tad (dok organizam nema potrebu) nema ni promjene-mutacije, osim 'pokvarenih' gena.

Dali imaš neki argument? Kritiku (nečeg napisanog), ispravak, slaganje ili ne slaganje?.. ili si 'gluh'? Karikiranje da pristaješ na evolucijsko optadanje prsta je eskiviranje izjašnjavanja. DA-NE stvoritelja, kreacionističkih teza koje si zastupao/zastupaš.

Ne želim promijeniti tvoje mišljenje/uvjerenje (jer je to često nemoguće), samo te 'prisiliti' na argumentiranje-raspravu, ne monolog bez ikakvog konkretnog odgovra pa i to ako sam ja (ili bilo tko) u krivu. Objasni, dokaži, bar pokušaj... 

- Često u povijesti vidimo slučaj da je pojedinac u pravu, dok je 'masa' u krivu, po tom obrascu imaš pravo, pametniji si ... objasni ostatku,  - ili trol?

.. i BTW, još češće, pojedinac bez imalo znanja, misli da je pametniji od svih, tu nastupa mudrosnica, znam da ništa ne znamdvojica uvijek znaju više od jednog (ako je taj jedan u oba skupa).

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 12:02 (ihush).
17 godina

Zuckerberg je rodjen 1984. Slucajnost? {#}

:) :)
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 12:34 (SupremeCommander).
16 godina
SupremeCommander kaže...

Zuckerberg je rodjen 1984. Slucajnost? {#}

-ne. Rođenje nije slučajnost, nego posljedica. Godina (datum) također nije slučajnost, nego posljedica, termin, spajanja dvaju stanica (sex za površne, 1983...) i rezultat je vidljiv nakon 40 tjedana.. pa tu nema slučajnosti.

(btw, neobično, ali smisao slučajnosti u ovoj temi je obično 'dokaz' zavjere. što s ovakvim tumačenjem?).

-možda je samo 'neželjena' beba, ali nije slučajnost, ... ili gmazovi. {#}

-možda bi bila (neslučajna, implicira npr Ickeove gmazove ili intelektualni design..) slučajnost da je rođen stoljeće prije i svejdno napravio fb, još bi bilo njevjerovatnije (slučajnost) da je rođen prije 200tinjak godina negdje na prerijama wildwesta i da je proizvodio sladoled.. (kao proizvod koji tamo/tada nije imao tržište).

btw(2), veća slućajnost, značajnija.. je što sam srećom falija dan, jer mi je draže djeliti horoskop (dan) s Zapruderom nego Zuckijem.

Evo prave slučajnosti, Zapruder je Rus, Oswald je marinac koji je malo prebjegao u Rusiju, vratio se da bi usput upucao JFKa .. inače USMC-Radarista (što radi radar osim, za praćenje neprijateljskih (Ruskih?) ....) poznato je da US-MC radaristi nepogriješivo pucaju iz snipera, čak osvajaju bedževe marksman i sl. jedini problem što je prije pucao bolje sharpshooter.., kao i to da se prije bježanja u CCCP vrlo lako dobije top-clearence u vojnoj bazi koja npr proučava protivničke letjelice, mada mu je nick 'sovjetiziran' jer navodno simpatizira mrske neprijatelje.  .... itd. Upucava se par puta, bezuspješno u glavu, daje otkaz iz službe jer mu je majka bolesna, u tom periodu uštedi novac (mada je dao otkaz), traži studentsku vizu. Naravno, po povratku s ruske turneje (Rusi mu nisu vjerovali, vjerovatno ''glupi ljudi, nesposobne tajne službe..''), vraća se i nešto petlja s Kubancima (osloboditeljima) koji svakih par dana planiraju akciju u stilu zaljeva svinja, ukratko svinjarije iza kojih je CIA - USA, mr. prezidente (inače nobelovac, kao Obama) itd. itd. itd...

-kad će ta tema na dnevni red!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice