Teorije zavjera - uzduž i poprijeko zaključana tema

poruka: 2.315
|
čitano: 490.034
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Teorije zavjera - uzduž i poprijeko

LOL 2-3 sata bi bilo dovoljno? Reci da se šališ! Iovako smo kao narod slabo obrazovani, a ti bi još i više nego prepolovio satnicu?! Sličicom se buniš protiv zaglupljivanja, a osigurao bi dosad neviđenu razinu zaglupljivanja djece smanjivanjem satnice na 2-3 sata dnevno?! Ostao sam bez riječi.

Tawals kaže...
Smanjiti nepotrebne poslove, većina poslova koje čovjek danas radi su nepotrebni, roditelji će imati sve više vremena, kroz igru se dijete može naučiti čitati, pisati, osnovnu matematiku, zapravo neka cijela edukacija bude igra i neka motivacija bude stvaranje nečega a ne preživljavanje kada se odvojimo od roditelja.

LOL opet: znači, dao bi nek djecu obrazuju roditeli, koji su prosječno ispodprosječne inteligencije i slabo obrazovani i koji ništa ne znaju o edukaciji djece. Ne razumijem kak ti možeš živjeti s takvom kognitivnom disonancom. Smeta te zaglupljivanje ljudi, a napravio bi sve da dođe do što većeg zaglupljivanja ljudi! Prosto neverovatno. Edukacija se može i mora poboljšati, ali to što ti predlažeš je kontraedukacija. Ujedno, ne kužim kak ti misliš da bi roditelji uspjeli educirati djecu - roditelji od kojih polovica ne prihvaća evoluciju - kad ni učitelji ne uspiju polovicu djece naučiti da je došlo do evolucije. Ne uspiju zato jer su im roditelji prije nego su ušli u obrazovni sustav zapunili glavu s kreacionističkim lažima.

- I više nego dovoljno. Nismo slabo obrazovani, nego smo slabo standardizirani, ali opet svatko mora odrobovat svojih 8 sati, pusti ljude da stvaraju i uživaju u onome što vole...

Prava je rijetkost danas naći čovjeka koji uživa u onome što radi, kada bi se to promjenilo ne da bih smo imali puno ljudi koji samo uživaju u onome što rade, nego bi se i produktivnost uvišestručila... danas si barem to možemo dopustiti.

- Ne moraju ih obrazovati nužno roditelji, neka sve bude više transparentno, neka dijete uz pomoć roditelja odabire koje mu je okruženje najbolje i naproduktivnije, nema prisile...

- Nisam primjetio da je na mene prešla inteligencija mojih profesora, važno je samo da se ona urođena ne sputava kao što je slučaj sa javnim školama ali moji profesori zato znaju sve o edukaciji djece, par njih uspije pridobiti punu pozornost...nekad... možda... u mjesecu.{#} 

Ja sam bio uvjeren u evoluciju, ali to se promjenilo, nitko nije utjecao na mene.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 4:54 (Tawals).
14 godina
protjeran

Radno vrijeme bih se također trebalo skresat, bilo je nekih pokušaja u Švicarskoj da petak bude neradni, ali možda bi bilo bolje da se smanji satnica, tj. da se prepolovi.

Naprimjer, ja ne bih volio zarađivat za život kuhanjem, ali volim kuhati povremeno.

Isto sa edukacijom, moja je ideja da bude neka manja zgrada u kojoj će volontirati ljdi ko koji će povremno držati lekcije na zahtjev.

Naprimjer poznaješ sredovjekovnu povijest, i u tvom gradu ima učenik koji strastveno voli sredovjekovnu povjest, on ima neka pitanja, samo zakaže predavanje i ti mu razjasniš što mu nije bilo jasno, primjer mi je možda loš zato što povijet nije egzatna... ali razumiješ..

Jedan kratki video na tu temu:

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 4:53 (Tawals).
17 godina
moderator
Tawals kaže...

- I više nego dovoljno. Nismo slabo obrazovani

Govorio sam to za roditelje, koji jesu u prosjeku slabo obrazovani i totalno neobrazovani za edukaciju.

Tawals kaže...
Prava je rijetkost danas naći čovjeka koji uživa u onome što radi, kada bi se to promjenilo ne da bih smo imali puno ljudi koji samo uživaju u onome što rade, nego bi se i produktivnost uvišestručila... danas si barem to možemo dopustiti.

Pričaš bajke. Većinu stvari koje se moraju raditi nitko ne želi raditi.

Tawals kaže...
- Ne moraju ih obrazovati nužno roditelji, neka sve bude više transparentno, neka dijete uz pomoć roditelja odabire koje mu je okruženje najbolje i naproduktivnije, nema prisile...

LOL! Ne moraju to (nužno?!) biti roditelji, "neka sve bude više transparentno" - dakle neka idu u školu! Zar zaista ne shvaćaš da pričaš bedastoće?

Tawals kaže...
Ja sam bio uvjeren u evoluciju, ali to se promjenilo, nitko nije utjecao ona mene.

Ne vjerujem ti. Objasni kako si došao od jednog do drugog stava.

Tawals kaže...
Isto sa edukacijom, moja je ideja da bude neka manja zgrada u kojoj će volontirati ljdi ko koji će povremno držati lekcije na zahtjev.

Ideja ti je neostvariva i garantira zaglupljivanje i needuciranje djece.

Tebi nije jasna jedna stvar - kakva god škola bila, odnosno kakav god sustav bio (a treba ga mijenjati i poboljšavati, a ne riješiti ga se, kao što ti to predlažeš!), ipak će trebati učiti i raditi, jer bez toga ostaješ neobrazovan.

14 godina
protjeran

Ovo o čemu sam govorio povlači za sobom i puno drugih radikalnih promjena, pogledaj dokumentarac Thrive, možda dobiješ sliku svijeta u kojem želim živjeti, jer ovako ti objašnjavam nešto što se baš ne uklapa u sistem. 

17 godina
moderator
Tawals kaže...

Ovo o čemu sam govorio povlači za sobom i puno drugih radikalnih promjena, pogledaj dokumentarac Thrive, možda dobiješ sliku svijeta u kojem želim živjeti, jer ovako ti objašnjavam nešto što se baš ne uklapa u sistem. 

Nemam običaj gledati zavjerničke filmove (tj. više nemam običaj gledati zavjerničke filmove - gledao sam ih kad sam bio mlad i lakovjeran {#}), a kamoli još da gledam dvosatni film ili koliko već traje.

Na jedno pitanje mi možeš odgovori i bez da moram gledati taj film, a to je - Kako si došao od prihvaćanja evolucije do neprihvaćanja evolucije, odnosno do čega konkretno si došao, koji dokazi podupiru to do čega si došao, te kako se to može pomiriti s bezbrojnim dokazima za evoluciju?

14 godina
protjeran

Nemam običaj gledati zavjerničke filmove (tj. više nemam običaj gledati zavjerničke filmove - gledao sam ih kad sam bio mlad i lakovjeran {#}), a kamoli još da gledam dvosatni film ili koliko već traje.

Na jedno pitanje mi možeš odgovori i bez da moram gledati taj film, a to je - Kako si došao od prihvaćanja evolucije do neprihvaćanja evolucije, odnosno do čega konkretno si došao, koji dokazi podupiru to do čega si došao, te kako se to može pomiriti s bezbrojnim dokazima za evoluciju?

Ako ovaj film karakteriziraš kao zavjernički, po toj analogiji i ovaj pošteni doktor je teoretičar zavjere: 

. jer jednostavno ima način da se neke stvari odrade bolje.

Inteligentni dizajn mi jednostavno izlgleda logičnije.

17 godina
moderator
Tawals kaže...

Ako ovaj film karakteriziraš kao zavjernički, po toj analogiji i ovaj pošteni doktor je teoretičar zavjere:

Školski primjer teoretičara zavjere. BTW zašto si upotrijebio izraz "pošteni"? Odakle si to izvukao?

Tawals kaže...

Nema tu ništa "jednostavno". Kako si došao u kontakt s tim? Po čemu ti izgleda logičnije? Koji dokazi su te uvjerili?

Što kažeš na deGrasse Tysonove kritike "inteligentnog dizajna"? Ako ne želiš sve gledati (prije toga priča o drugim, ali i dalje jako važnim stvarima), kreni od 32. minute. Jasno iznosi dokaze koji pokazuju da svemir nije inteligentno dizajniran - koje protuargumente imaš?

16 godina
neaktivan
Mislim da je ono što mi smatramo svemirom tek jedan dio još veće cjeline, jer ako postoje mnoga (za nas) minijaturna bića, sigurno postoje i neka za koja smo mi minijaturna bića. Problem nas ljudi je što sve gledamo iz svoje perspektive, a vrlo lako moguće je da ono što na taj način vidimo nije cijela/prava slika već tek jedna od projekcija koje nam serviraju superiorna bića gigantskih dimenzija s inteligencijom milijarde superkompjutera i snagom koju ni nismo u stanju izmjeriti. Zašto se ograničavati na svemir koji nas okružuje. Možda je njegov "kraj" samo rezultat naše nesposobnosti da vidimo dalje od njega. Kako sam mudar je bote. Trebao bih osnovati sektu "Beskrajno" i mlatit milione. Cijeli ljudski život je zavjera, a smrt riješenje (i dobar biznis koji nikad ne prestaje). Ili ipak ne?
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
15 godina
odjavljen
The Man kaže...
Mislim da je ono što mi smatramo svemirom tek jedan dio još veće cjeline, jer ako postoje mnoga (za nas) minijaturna bića, sigurno postoje i neka za koja smo mi minijaturna bića. Problem nas ljudi je što sve gledamo iz svoje perspektive, a vrlo lako moguće je da ono što na taj način vidimo nije cijela/prava slika već tek jedna od projekcija koje nam serviraju superiorna bića gigantskih dimenzija s inteligencijom milijarde superkompjutera i snagom koju ni nismo u stanju izmjeriti. Zašto se ograničavati na svemir koji nas okružuje. Možda je njegov "kraj" samo rezultat naše nesposobnosti da vidimo dalje od njega. Kako sam mudar je bote. Trebao bih osnovati sektu "Beskrajno" i mlatit milione. Cijeli ljudski život je zavjera, a smrt riješenje (i dobar biznis koji nikad ne prestaje). Ili ipak ne?

Wait what? Sigurno postoje? Definiraš to? Da VRLO LAKO... Definiraš to vrlo lako?

Kraj svemira? Crvenim pomakom kozmičkog pozaniskog zračenja možeš izračunati koliko je star svemir, a crvenim pomakom galaksija kolko se brzo širi. Imaš brzinu i vrijeme, valjda znaš dobiti put? Ili ti veličinu Svemira... Kako onda on MOŽE biti veći od toga? Svemir je jedna naš (sigurno, on je od svih živih bića u njemu) mjehurić.

Postoji teorija u sklopu Teorija struna, da je taj mjehurić dio Multiversa (neznam Hrvatski) tj. Prostora u kojem je beskonačno mnogo svemira poput našeg i u svaka moguća mogućnost događaja je napravljena. I slične stvari, rekli bi, na isti kalup... Samo su to znastvene teorije potkrepljene matematičkim dokazima,a ne sa „Sigurno postoje“„Vrlo lako“ i sl.

Underline

LOLOLOL

Kak bi definirao ŠIRE?, Frend: Bočno dulje (c) Highway Star
13 godina
protjeran
Teorije zavjera - uzduž i poprijeko

Što postoji izvan/iza tog matematički izračunatog  "poznatog svemira" !?

Praznina !?

Gdje je kraj toj "praznini" !?

Je li "prostor iza svemira" beskonačan !?

Kako "nešto" nema kraj !?

Postoji li znanstveno objašnjenje ?

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
15 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Praznina !?

Postoje teorije ali nije još dokazono. 

Neki tvre da ima više svemira, neki da je samo jedan i da neprestano nastaje (veliki prasak) pa nestaje i tako u nedogled.... 

Neki i da je Bog zapravo programer na nekom super računalu koj je složio igru od atoma umjesto od piksela. (ovo je malo ludo ali nemožemo dokazati da nije istina)

Ako je svemir beskonačan i ima beskonačno mnogo atoma onda se negdje nalazi kombinacija atoma indentična nama {#} 

Imaš jednu zanimljivu dokumentarnu seriju koja se bavi tvojom temom: http://science.discovery.com/tv/through-the-wormhole/

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
15 godina
odjavljen
Budokai kaže...

Praznina !?

Naravno.

Dvije mogućnosti 1. sam ti dao prije u postu (Multisvemir), a druga je ništa. Ne praznina nego ništa, NEMA prostora iza svemira, Svemir JE prostor. Naravno to je vrlo teško ljudima zamisliti, slično kao i Kvatna mehanika, Teorija relativnosti itd...

Nema kraj? Kako misliš?

Znači svemir je kao balon, ti si na njegovoj površini a on se širi(neko ga napuhuje). U kojem god smjeru krenuš uvijek dođeš na početak. To je svemir. On svoj kraj ima, samo ti do njega NE MOŽEŠ doći. Npr. Pokaži mi početak i kraj kružnice. Shvaćaš?

Zadatak za tebe.

Probaj si zamisliti NIŠTA, Prazninu, savršeni vakum.

@rolflolmao... Taj dokumentarac o tom programeru, više svemira, je KATASTROFA. Jedan od lošijih koje sam pogledal...

Kak bi definirao ŠIRE?, Frend: Bočno dulje (c) Highway Star
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 12:44 (bobica257).
15 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

@rolflolmao... Taj dokumentarac o tom programeru, više svemira, je KATASTROFA. Jedan od lošijih koje sam pogledal...

Zašto to misliš? 

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
16 godina
neaktivan
bobica257 kaže...
Budokai kaže...

Praznina !?

Naravno.

Dvije mogućnosti 1. sam ti dao prije u postu (Multisvemir), a druga je ništa. Ne praznina nego ništa, NEMA prostora iza svemira, Svemir JE prostor. Naravno to je vrlo teško ljudima zamisliti, slično kao i Kvatna mehanika, Teorija relativnosti itd...

Nema kraj? Kako misliš?

Znači svemir je kao balon, ti si na njegovoj površini a on se širi(neko ga napuhuje). U kojem god smjeru krenuš uvijek dođeš na početak. To je svemir. On svoj kraj ima, samo ti do njega NE MOŽEŠ doći. Npr. Pokaži mi početak i kraj kružnice. Shvaćaš?

Zadatak za tebe.

Kakve gluposti. Čovjek je za svemir po pitanju inteligencije kao crno ispod nokta za ajnštajna.

13 godina
protjeran
bobica257 kaže...

Zadatak za tebe.

Shvaćam da je to tvoje objašnjenje nedokazivo.

"To" se samo može pretpostaviti, no, empirijski dokazi na kojima se zasniva znanost za tu tvoju hipotezu NE POSTOJE.

Nisam nikakav teoretičar zavjera, no molim dokaze za tvrdnje o veličini, obliku, prostor/vremenu iza svemira ili za bilo koju fizičarsko matematičku "pretpostavku". Ako su to već teorije, blizu su dokazima no dokaz za te i slične tvrdnje ne postoji.

Takve hipoteze su bliže religijskim dogmatskim vjerovanjima nego znanosti.

OFF topic

Zamolio bih forumaša JakovaP (to sam mu već nekoliko puta napomenuo) da se bar jednom izjasni s čim se ne slaže kad lupa TD i da to obrazloži.

Samo JEDNOM molim ! {#}

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 16:48 (Budokai).
14 godina
protjeran
mbaksa kaže...
Tawals kaže...

Školski primjer teoretičara zavjere. BTW zašto si upotrijebio izraz "pošteni"? Odakle si to izvukao?

Tawals kaže...

Nema tu ništa "jednostavno". Kako si došao u kontakt s tim? Po čemu ti izgleda logičnije? Koji dokazi su te uvjerili?

Što kažeš na deGrasse Tysonove kritike "inteligentnog dizajna"? Ako ne želiš sve gledati (prije toga priča o drugim, ali i dalje jako važnim stvarima), kreni od 32. minute. Jasno iznosi dokaze koji pokazuju da svemir nije inteligentno dizajniran - koje protuargumente imaš?

- Dobro, mislim da ne postoji nešto kao "školski primjer teoretičara zavjere", jer netko bi reko da je sam zavjere dio neke zavjere, da bih se možda upropastilo i ono malo stvari koje radimo kako treba.

Pošteni zato što je se za razliku od ostalih doktora, usudio se prestati trovati ljude u državnim bolnicama i zdravstvenim ustanovama, čak je i svoju kćer izlječio sa prirodnom medicinom, ova druga koja ima, ako se ne varam, cerebralnu paralizu se oporavlja. Također mislim da ima dosta zanimljvog za reći o zdravstvu, jedino što trebaš je sa njegove glave maketi etiketu "teoretičar zavjere" i pogledati video.

- Zatim, mislim da je najbolje da odustanemo od rasprave od inteligentom dizajno/evoluciji, nitko nikoga neče uvjeriti u ništa, ja mogu mirno spavat ako je netko na Internetu "u krivu", nadam se da možeš i ti.

17 godina
moderator
Tawals kaže...
- Dobro, mislim da ne postoji nešto kao "školski primjer teoretičara zavjere", jer netko bi reko da je sam zavjere dio neke zavjere, da bih se možda upropastilo i ono malo stvari koje radimo kako treba.

Ajde prekini već jednom bulazniti. Je*ali te gušteri.

Tawals kaže...
Pošteni zato što je se za razliku od ostalih doktora, usudio se prestati trovati ljude u državnim bolnicama i zdravstvenim ustanovama, čak je i svoju kćer izlječio sa prirodnom medicinom, ova druga koja ima, ako se ne varam, cerebralnu paralizu se oporavlja. Također mislim da ima dosta zanimljvog za reći o zdravstvu, jedino što trebaš je sa njegove glave maketi etiketu "teoretičar zavjere" i pogledati video.

Pošten je što laže ljudima i izlaže ih zdravstvenim rizicima? Do kad će biti pošten? Dok nekog ne usmrti zbog nepružanja adekvatne medicinske pomoći?

Znaš kako se zove alternativna medicina koja funkcionira? MEDICINA!

Tawals kaže...

- Zatim, mislim da je najbolje da odustanemo od rasprave od inteligentom dizajno/evoluciji, nitko nikoga neče uvjeriti u ništa, ja mogu mirno spavat ako je netko na Internetu "u krivu", nadam se da možeš i ti.

Nemoj sad bježat. Pomislit ću da si lažljivac - koji laže da ima dobre razloge za vjerovati u "inteligentni dizajn" i da ima opravdan razlog za neprihvaćanje činjenica (evolucije).

14 godina
protjeran

Pošten je što laže ljudima i izlaže ih zdravstvenim rizicima? Do kad će biti pošten? Dok nekog ne usmrti zbog nepružanja adekvatne medicinske pomoći?

Znaš kako se zove alternativna medicina koja funkcionira? MEDICINA!

Nemoj sad bježat. Pomislit ću da si lažljivac - koji laže da ima dobre razloge za vjerovati u "inteligentni dizajn" i da ima opravdan razlog za neprihvaćanje činjenica (evolucije).

- Nije stvar hoće li on usmrtiti nekoga ili neće, iako prirodnom medicinom neće, stvar je u tome što je uvidio problem, mislim da dosta doktora u državnim bolnicama također vidi problem samo ne ide dalje od toga jer će ostati bez posla, a to im ne treba... Međutim ovaj hrabi i pošteni doktor ne samo da je uvidio problem on je počeo lječiti ljude onako kako ih lječiti treba.

btw. "službena" medicina je usmrtila puno više ljudi, što zbog togaga što je pod kontrolom farmakomafije, što zbog nesposobnosti doktora.

Funkcionira? {#}

Ajde to molim te objasni ljudima koji boluju od raka, leukemije...{#}

Nemam niti jedan opravdan razlog, jednostavno volim biti u krivu, i da lažljivac sam...

Evo: http://www.ivonazivkovic.net/ELEKTRICNI-SVEMIR-PRVI-DEO.html

http://www.ivonazivkovic.net/BAKTERIJE-1.html

Iskreno se nadam da ih nećeš etiketirati i odbaciti...

17 godina
moderator
Tawals kaže...

- Nije stvar hoće li on usmrtiti nekoga ili neće, iako prirodnom medicinom neće, stvar je u tome što je uvidio problem, mislim da dosta doktora u državnim bolnicama također vidi problem samo ne ide dalje od toga jer će ostati bez posla, a to im ne treba... Međutim ovaj hrabi i pošteni doktor ne samo da je uvidio problem on je počeo lječiti ljude onako kako ih lječiti treba.

U zabludi si. Taj tzv. doktor je opasnost za svoje pacijente.

Tawals kaže...

btw. "službena" medicina je usmrtila puno više ljudi, što zbog togaga što je pod kontrolom farmakomafije, što zbog nesposobnosti doktora.

Pričaš bedastoće. Službena medicina ti kaže za svaku operaciju uspješnost i rizike, za svaki lijek ti kažu nuspojave. Liječnici nisu sveci, nisu madžioničari, nego jednostavno ljudi osposobljeni za liječenje.

Za razliku od službene medicine, alternativci ti lažu o uspješnosti i u pravilu liječe samo bolesti koje i inače mogu proći same od sebe. Ista stvar je i s raznim vrstama rakova - zna se da se isti mogu spontano povući. Kak se zna? Napravljena su znanstvena istraživanja. I što se onda događa? Alternativac "liječi" pacijenta s rakom i ako se rak spontano povuče, reći će da ga je on izliječio svojim čiribu-čiriba postupcima ili preparatima, a ako čovjek umre, reći će da mu nije bilo pomoći, da je bio pretežak slučaj. Klasika - placebo i confirmation bias.

Svaka alternativna medicina za koju se dokaže uspješnost postaje medicina! Zašto homeopatija, akupunktura, bioenergija itd. nisu postale dijelom službene medicine? Zbroji dva i dva! Zato jer nije dokazana njihova uspješnost u liječenju (povrh placebo efekta)!

Upravo zbog toga onaj "doktor" kojeg spominješ nije pošten, nego je nepošten, lažljivac i potencijalna opasnost za svoje pacijente.

Tawals kaže...
Funkcionira? {#}

Ajde to molim te objasni ljudima koji boluju od raka, leukemije...{#}

Nauči ponešto o tim bolestima pa se onda javi.

Tawals kaže...
Nemam niti jedan opravdan razlog, jednostavno volim biti u krivu, i da lažljivac sam...

Dobro je da si konačno priznao ono što je bilo jasno od početka. {#}

Tawals kaže...

Što je to? Objasni ukratko svojim riječima o čemu se radi na tim linkovima pa možda bacim pogled na te očajne stranice.

U međuvremenu, počni se malo educirati legitimnim informacijama (a ne dezinformirati se smiješnim linkovima koje nabacuješ ovdje na forum):

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 22:26 (mbaksa).
13 godina
mbaksa kaže...

Tawals kaže...

Kako ono psiholozi kažu da je najbolje kada sam pacijent prizna problem, onda ga je lako rješavati. :D

14 godina
protjeran

Tawals kaže...

Tawals kaže...

Što je to? Objasni ukratko svojim riječima o čemu se radi na tim linkovima pa možda bacim pogled na te očajne stranice.

U međuvremenu, počni se malo educirati legitimnim informacijama (a ne dezinformirati se smiješnim linkovima koje nabacuješ ovdje na forum):

- U svojoj knjizi "Skrivena istina o raku", doktor Keiči Morišita kaže sljedeće: "Ako krv proizvede mnogo kiselije stanje, onda viškovi te kiselosti moraju negdje u organizmu da se odlože.  Ako se ovaj nezdrav proces nastavlja godinama, ovi delovi tijela(deponije kiseline) postaju previše kiseli i njihove ćelije počinju umirati. Druge ćelije u pogođenom područiju mogu preživjeti, ali postaju nenormalne. Njih nazivamo malignim.  One ne odgovaraju na moždane komande. Takve ćelije se umnožavaju bez kontrole i to stanje se naziva kancer".

"Moderna medicina u SAD tretira ove ćelije kao da su bakterije ili virusi. Oni koriste hemoterapiju, zračenje i kirurgiju da bi lječili kancer. Ali ni jedan od tih tretmana neće pomoći ako kisela sredina ostaje", zaključuje doktor Morišita.
Do istog ili sličnog  zaključka je došlo mnogo istraživača, često u isto vreme, a na različitim mjestima, potpuno nezavisno jedan od drugog. I to je logično, jer se sa napretkom biokemije dolazilo do novih saznanja o funkcioniranju ćelije. 
Rak je elektro-biohemijski poremećaj koji nastaje na nivou ćelije i sve alternativne terapije usmjerene su ka tom cilju - uspostavljanju pravilnog elektro-hemijskog  procesa, ne samo u kanceroznoj ćeliji, već i u čitavom organizmu. Samo tako može se spriječiti recidiv i eventualna metastaza (širenje raka).

-Ivona Živković, cijeli tekst: http://www.ivonazivkovic.net/KANCER-1.html

-Nije toliki problem što suvremen medicinaa, tj. farmakomafija nije djelotvorna, problem je u tome što nemamo izbora ako se želimo lječiti, tj. država ne financira to lječenje, pa mi možda bilo najbolje da država pruža otkrivanje stanja, dalje je tvoj izbor kako ćeš se lječiti, ako te lječnik, bilo prirodni ili marioneta farmakobiznisa uspije izlječiti, on od države dobiva neki zajamčeni dio, zatim, može ali i nemora od pacijenta tražiti ostatak, ako ga ima naravno, ali prije toga pacijet ponovno ide u državnu ustanovu po provjeru, dali je stanje stvarno izlječeno.

-Nisam ja ništa priznao, ja sam ti samo htio dati do znanja koliko me briga što ti, ili bilo tko misli o meni, samo je jeda ja, žao mi je...

-U prvom se linku radi o kao što naslov kaže, teoriji električnog svemira, a u drugom se govori o bakterijama i o još nekim stvarima...

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 22:58 (Tawals).
16 godina
neaktivan

Kul, znači nesme se jesti kiselo. Np, ionako više volim slano i slatko.

{#}

17 godina
moderator
Tawals kaže...
- U svojoj knjizi "Skrivena istina o raku"...

Rekao sam da se informiraš, a ne dezinformiraš. Osim toga, ne razumijem zašto tu pejstaš odlomke teksta. Zar ti nisi sposoban sam sročiti neko svoje mišljenje? Prema tome što radiš dalo bi se zaključiti da uopće nemaš niikakvo svoje mišljenje o ničem, nego samo nekritički prenosiš ono što piše na stranicama koje se bave teorijama zavjera.

Tawals kaže...
-Nije toliki problem što suvremen medicinaa, tj. farmakomafija nije djelotvorna, problem je u tome što nemamo izbora ako se želimo lječiti, tj. država ne financira to lječenje

Jesam li ti jasno objasnio što je altnerativna medicina? Zar je onda teško zaključiti zašto država ne financira liječenje "alternativnim metodama"? To ne da nije problem, nego je to zaštita ljudi od šarlatana.

Tawals kaže...
-Nisam ja ništa priznao, ja sam ti samo htio dati do znanja koliko me briga što ti, ili bilo tko misli o meni, samo je jeda ja, žao mi je...

Kaže se da u svakoj šali ima "nešto" istine. {#} Ko fol si upotrijebio sarkazam, ali je očito da si napisao istinu. Istina, pa makar zamaskirana sarkazmom, i dalje je istina.

Ja sam ti samo dao do znanja da poruke koje pišeš izgledaju kao da ih je pisala mlada (zapravo me iznenadilo kad si napisao da imaš 17 godina - mislio sam da imaš najviše 14-15), slabo obrazovana osoba ispodprosječne inteligencije (ne prihvaća činjenice poput evolucije, ne zna što je medicina, vrlo slaba sposobnost logičkog zaključivanja), bez sposobnosti kritičkog razmišljanja (ko da nije napisala ni jednu svoju misao, ni jedan svoj zaključak - samo copy&paste sa teoretičarsko-zavjerničkih stranica), s paranoidnim ("sve je zavjera"), manipulativnim (odbija odgovarati na pitanja za koja je očito da će se osramotiti ako iskreno odgovori, a ako laže bit će jasno da laže) i narcisoidnim sklonostima ("najpametniji u svojoj okolini", "svi ostali su glupi jer ne vide pravu istinu, samo sam ja dovoljno pametan, sa mnom se ne može manipulirati").

I nije da sam to samo ja uočio - i drugi su to uočili. Ali glavno da su tvoji školski kolege gluplji od tebe. Nemoj se uspoređivati s njihovom razinom inteligencije i obrazovanosti - na forumu si u kojem sudjeluje velik broj vrlo bistrih intelektualaca.

Budi korektan u raspravama na forumu. Budi iskren, odgovaraj na pitanja koja ti se postave, iznosi i obrazloži svoje mišljenje umjesto da kopi&pejstaš tekst sa zavjerničkih stranica ili daješ linkove na iste bez konkretnih objašnjenja što se na njima nalazi.

Tawals kaže...
-U prvom se linku radi o kao što naslov kaže, teoriji električnog svemira, a u drugom se govori o bakterijama i o još nekim stvarima...

Svi mi znamo čitati naslove. Tražio sam te da ukratko objasniš o čemu se radi na tim stranicama.

17 godina
moderator
The Man kaže...
Mislim da je ono što mi smatramo svemirom tek jedan dio još veće cjeline, jer ako postoje mnoga (za nas) minijaturna bića, sigurno postoje i neka za koja smo mi minijaturna bića.

Nemaš opravdanog razloga to smatrati. Može, ali ne mora biti tako. Pitanje je zapravo, čak i da jest tako, je li to relevantno za nas. Recimo da je naš svemir samo elektron u nekom drugom veće svemiru. Kakvu to težinu nosi za nas?

The Man kaže...
Problem nas ljudi je što sve gledamo iz svoje perspektive, a vrlo lako moguće je da ono što na taj način vidimo nije cijela/prava slika već tek jedna od projekcija koje nam serviraju superiorna bića gigantskih dimenzija s inteligencijom milijarde superkompjutera i snagom koju ni nismo u stanju izmjeriti.

Kompjuter koji bi mogao to obraditi trebao bi biti strahoooooooooooooooooooooooooooooooooooovito jak i totalno bug-free. Meni osobno to izgleda malo vjerojatno. Osim toga, to onda ne objašnjava onaj svemir s bićima čija smo mi simulacija, dakle oni bi se isto pitali o stvarima o kojima se i mi pitamo, a to je kako je nastao svemir. Occhamova britva reže mogućnost da smo mi simulacija, ali to je "samo" heurističko pravilo.

To je jedna stvar. Druga stvar je - čak i da jesmo projekcija, ta projekcija jest naša stvarnost! Stoga je filozofiranje o tome zapravo - uzaludno.

The Man kaže...
Zašto se ograničavati na svemir koji nas okružuje. Možda je njegov "kraj" samo rezultat naše nesposobnosti da vidimo dalje od njega.

Pogledaj malo predavanja od Lowrencea Kraussa. Razbacuješ se "pitanjima" koja zapravo nemaš opravdanja postavljati (i, kako bi Dawkins rekao, pitanjima koja ne zaslužuju odgovor).

The Man kaže...
Kako sam mudar je bote. Trebao bih osnovati sektu "Beskrajno" i mlatit milione. Cijeli ljudski život je zavjera, a smrt riješenje (i dobar biznis koji nikad ne prestaje). Ili ipak ne?

Kaj si tek sad gledal Matrix? To ti je stari film. {#}

14 godina
protjeran

- Nikad se nisam previše bavio ovim stvarima, jer me u najmanju ruku ne zanimaju, samo sam se dovoljno informirao da, ako jednog dana, dobijem rak, ili neke druge bolesti znam gdje treba ići, a to nikako nisu državne bolnice, osim ako ne slomim nešto...

- Svjestan sam da postoje šarlatani, postoje i danas, ali ljudi idu kod njih. Mislim da ovaj "moj sistem", štiti od šarlatana, jer ako šarlatan hoće novac - mora izlječiti, ako je izlječio i ako je državna ustanova nakon toga potvrdila da je sa pacijentom sve u redu, zašto taj alternativni lječnik nebi dobio novac? Možda ti šarlatni znaju nešto što će znanost potvrditi za 10, 100, 5000 godina, ili nemora nikad potvrditi. Ono što "znamo" danas se može lako urušiti kada dođe do nekih novih spoznaja koje će nam promjeniti pogleda na neke stvari.

Naprimjer, zemaljska kugla je ravna ploča koju nose tri velika slona, koja stoja na jednoj velikoj kornjači.. i to je najbolje objašnjene koje su ljudi dobivali, u isto vrijeme, postojalo je puno nerazjašnjenih "fenomena", nakon zakona gravitacije neke stvari su postale lako objašnjive i logične, nema nikakvih "mitova" niti bajki. Slična je situacija i danas, neke "temljene" stvari nemaju odgovore na sve, kada se jednom taj "temelj" promjeni shvaćenje svemira će se također promjeniti jer više nema onih "temeljnih stvari" koje možda uopće nisu tako niti istinite i ostavljaju znanstvenika sa puno upitnika iznad glave...

- To  nije bila "šala", samo sam Vam htio dati do znanja koliko me Vaši  ad hominem komentari diraju - niti malo, pa sam eto, malo ubrzao proces označivanja mene kao lažljivca. Možda i nisam lažljivac, možda stvarno vjerujem u ono što pišem iako se to kosi sa nekim Vašim spoznajama, mislim da nemožete nazvati lažljivcem onoga tko i nije svjestan svojih laži...

Još ad hominema, koje vrste inteligencije? Jezična? Glazbena? Matematička? Prostorna? Emocionalna? Komunikativna? Ima ih više...

Čini mi se da ste se malo zanimali za "stanje uma" teoretičara zavjere, moram Vas upozoriti da to nije tako jednostavno, možda imam samo drugačiji pogled na život... to razmišljanje "ja znam ono što drugi neznaju", "ja sam pametniji od svih", "svi ostali su glupe ovce"... je odavno prošlo (Ja ne gledam na sebe kao na Tawalsa - crna kosa, zelene oči, ima solidne ocjene u školi, ima toliko i toliko novaca na kreditnoj, posjeduje ovakve ili onakve diplome, ja na ovaj svijet gledam kao na jedno iskustvo duhovnog bića, kako je to Gurđijev ljepo rekao: Većina ljudi, danas, živi u jednom snu. Neki se u tom svom snu bave i naukom, a neki čak pišu i knjige, znači nisu mi važne nikakve iluzije) , neznam kako da ti dočaram koliko mi je važno hoćeš li ti vjerovati da ti formalna medicina pomaže ili te pak truje, tko je srušio blizance, kako i zašto je napravljen ovakav sistem edukacije kakav imamo danas... niti najmanje.

Ja znam što ću i kako raditi, vama je samo da me pustite na miru dok se to vas ne tiče, to nije tako teško...

- Razlog zašto bi možda trebali dati priliku linkanim tekstovima je već spomenut, znanja koja imamo su možda potpuno pogrešna.

Nikada nisam dio dobar u "sažimanju" informacija, ali pokušat ću...

-Sve što je stvoreno u svemiru, tj. sva kreacija radi po istom "patternu", sva svemirska tijela, i sav život na planeti.

- Na neke stvari možda dobiju puno logičnije objašnjenje, koje su nam danas nepoznate.

- Osnovne teze su: Sve u svemiru je nastalo od električne energije, sve planete su naelektrizirano tijelo, sunce ima električno polje i ono je u interakciji sa svim ostalim planetima, čitav svemir je plazma

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 1:43 (Tawals).
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Meni osobno to izgleda malo vjerojatno.

Poanta cijele moje basne je bila u tome da je to kako nešto (nama) ljudima izgleda posve irelevantno za svemir kao stanište ili jednostavno prostor neutvrđenih granica. Mi smo tek jedan oblik relativno inteligentnog agresivnog parazita koji sustavno uništava svoja staništa i sva živa (i neživa) bića koja ga u tome ne mogu spriječiti, te pritom ispija skupa alkoholna pića na terasi usred Ićića, punoj mladih i tek procvjetalih pičića. Kad krene ne staje, dok ne dođe do staje, a tamo prestaje i zauvijek nestaje, životinja koja laje.

17 godina
moderator
Tawals kaže...

- Niad se nisam previše bavio ovim stvarima, jer me u najmanju ruku ne zanimaju, samo sam se dovoljno informirao da, ako jednog dana, dobijem rak, ili neke druge bolesti znam gdje treba ići, a to nikako nisu državne bolnice, osim ako ne slomim nešto...

Dezinformirao si se. Hoćeš se još malo više dezinformirati? Znaš da su rak samo gljivice, koje se uspješno liječe sodom bikarbonom? Prava istina! To radi doktor iz Italije, čak je i knjigu napisao o tome.

Tawals kaže...
- Svjestan sam da postoje šarlatani, postoje i danas, ali ljudi idu kod njih. Mislim da ovaj "moj sistem", štiti od šarlatana, jer ako šarlatan hoće novac - mora izlječiti

Ti ni dalje ne čuješ što ti se govori. Tvoj "sistem" ne da štiti od šarlatana, nego promovira šarlatanstvo. Zaista nisam vidio da alternativci rade plati po uspješnosti. No, kao što već napomenuh, bolesti se mogu spontano povući, a i placebo efekt može pomoći ljudima da se bolje osjećaju (moć uvjeravanja) pa misle da imaju pravu korist od liječenja, a zapravo nemaju. Dakle, čak i da im se plaća po "uspješnosti" liječenja, plaća im se za nešto što nisu napravili!

I ima još jedna stvar. Ti i takvi poput tebe ("teoretičari" protiv medicine) - što vi zapravo radite? Vi kvarite uspješnost medicine! Čuo si za placebo i nocebo efekte, zar ne (dobro, za nocebo sumnjam da si čuo, ali eto - i to postoji)? Laganjem o i omalovažavanjem medicine smanjuje se placebo učinak kod posjeta legitimnom liječniku i povećava se nocebo učinak, odnosno smanjuje se učinkovitost lijekova, zato jer ljudi zbog vas smatraju da im lijekovi i druge metode liječenja neće pomoći. Vi ste štetočine za društvo i za zdravlje ljudi.

Pazi - nitko ne kaže da tu i tamo nema neke dubiozne metode, da se tu i tamo ne pojavi lijek ili preporuka koji nisu isplativi po učinkovitosti ili čak štetni za zdravlje, ali te stvari se otkriju i isprave i u globalu konvencionalna medicina je najbolje što ljudi imaju na raspolaganju. Vrištiš za "farmakologiju", ali recimo šutiš na pi*dariju koju su napravili s prehrambenim preporukama! Desetljećima su demonizirali životinjske masti i forsirali prehranu s puno ugljikohidrata i biljnim mastima (mnoge od njih su transmasti, a tu je i margarin). Naše zdravlje uvelike ovisi o prehrani. Zašto se ne pitaš je li tu u pitanju neka zavjera? Davno (još prije brzih kompjutera i kvalitetnih softvera za statističke analize) je jedan liječnik ili znanstvenik, ne sjećam se više točno, napravio istraživanje gdje je kolerirao (i "kauzirao", iako je tu napravio grešku!) masnoće sa zdravstvenim problemima i na temelju toga su izradili piramidu prehrane s puno ugljikohidrata, a malo masti. To je izvrsno odgovaralo prehrambenoj industriji, jer tipično proizvodi bez masti, a s puno ugljikohidrata, su proizvodi koji mogu dugo stajati na policama (između ostalog i jer su siromašni vlaknima), tipično su "korisni" za debljanje (super za industriju hrane - deblji ljudi više pojedu!). Trebalo je nekoliko desetljeća da se uoči greška u istraživanju i novija istraživanja dokazuju da je tip pogriješao. I u skladu s tim se mijenjaju prehrambene preporuke - trans masti su se proglasile štetnima i počele izbacivati iz upotrebe. I pazi sad cijelu stvar - prije se nije znalo kako stvari stoje. Onda se napravilo istraživanje, za koje se mislilo da je dobro napravljeno i prema tome su se kreirale smjernice. Ponovljeno istraživanje (ili istraživanja) su pokazala da je prvo istraživanje bilo napravljeno pogrešno. Uvažili su to da je prvo istraživanje bilo pogrešno napravljeno i napravili su nove smjernice u skladu s novim istraživanjima. I sad je to - to. Više nikad neće trans-masti preporučiti za konzumaciju, jer se sad zna koliko su štetne. I svako daljnje istraživanje će to potvrditi. To je autokorekcija znanosti - može se pogriješiti, ali prije ili poslije doći će se do činjenica.

I, što kažeš na tu potenijalnu zavjeru? Prehrambena industrija iskoristila (nenamjerno) pogrešno napravljeno istraživanje? I s tim uzrokovala povećala bolesti u ljudi? Pogledaj recimo što rade (tj. radili su - mislim da su dobili neke packe u pogledu velikih novčanih kazni) s kornflejksima! Proglašavali su ih zdravom hranom, jer "XYZ ima kalcija" (nisu se u reklami udostojili čak reći ni koliko kalcija)! A te žitne pahuljice su samo škrob i šećer! Kak to može biti zdravo?! Ali zdravo je - nema masti i "ima kalcija".

Tawals kaže...
Možda ti šarlatni znaju nešto što će znanost potvrditi za 10, 100, 5000 godina, ili nemora nikad potvrditi.

Ne budi naivan. Objasnio sam ti na koji način oni funkcioniraju i zašto misle ili barem uvjere pacijenta u uspješnost - placebo i confirmation bias.

Tawals kaže...
Naprimjer, zemaljska kugla je ravna ploča koju nose tri velika slona, koja stoja na jednoj velikoj kornjači.. i to je najbolje objašnjene koje su ljudi dobivali, u isto vrijeme, postojalo je puno nerazjašnjenih "fenomena", nakon zakona gravitacije neke stvari su postale lako objašnjive i logične, nema nikakvih "mitova" niti bajki. Slična je situacija i danas, neke "temljene" stvari nemaju odgovore na sve, kada se jednom taj "temelj" promjeni shvaćenje svemira će se također promjeniti jer više nema onih "temeljnih stvari" koje možda uopće nisu tako niti istinite i ostavljaju znanstvenika sa puno upitnika iznad glave...

Pričaš bedastoće. Znanost danas nema veze sa znanošću iz doba kad je zemaljska kugla bila ravna ploča. Educiraj se. Kog vraga si ti uopće išao u školu? http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_method

Tawals kaže...
- To  nije bila "šala", samo sam Vam htio dati do znanja koliko me Vaši  ad hominem komentari diraju - niti malo, pa sam eto, malo ubrzao proces označivanja mene kao lažljivca. Možda i nisam lažljivac, možda stvarno vjerujem u ono što pišem iako se to kosi sa nekim Vašim spoznajama, mislim da nemožete nazvati lažljivcem onoga tko i nije svjestan svojih laži...

Još ad hominema, koje vrste inteligencije? Jezična? Glazbena? Matematička? Prostorna? Emocionalna? Komunikativna? Ima ih više...

I vid' sad kako si se upecao i samo potvrđuješ te navodne ad homineme! http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

An ad hominem (Latin for "to the man"), short for argumentum ad hominem, is an attempt to negate the truth of a claimby pointing out a negative characteristic or belief of the person supporting it.

Jesam li ja to radio? Nisam. Ja sam tvoje tvrdnje pobijao debelo potkovanim argumentima. Stvari koje sam napisao su samo opservacija tvojeg načina "rasprave", koje potvrđuješ u svakoj poruci - a to je teoretičarsko-zavjernički svjetonazor. Zbog toga s tobom zapravo ni ne može biti rasprave, jer ne prihvaćaš baš nikakve argumente, ma koliko god bili razumni, racionalni, znanstveno potkrijepljeni, dokazani.

Hoćeš li konačno početi normalno, iskreno raspravljati? Tražio sam te da objasniš kako si od evolucije došao "inteligentnog dizajna" kad si tvrdio da nitko nije utjecao na tebe, tražio sam te da objasniš po čemu je inteligentni dizajn logičniji od evolucije, tražio sam te da pobiješ nelogičnosti koje pobijaju inteligentni dizajn iz Tysonovog videa. Stojiš li ti iza svojih riječi ili ne? Izbjegavaš odgovori na pitanje jer te to pitanje vodi u kognitivnu disonancu.

Tawals kaže...
Čini mi se da ste se malo zanimali za "stanje uma" teoretičara zavjere, moram Vas upozoriti da to nije tako jednostavno, možda imam samo drugačiji pogled na život... to razmišljanje "ja znam ono što drugi neznaju", "ja sam pametniji od svih", "svi ostali su glupe ovce"... je odavno prošlo

Jednostavno je. Nemaš prave razloge za odbacivanje činjenica i vjerovanje u teorije zavjere - bar ih nisi iznio na temi, a imao si tonu prilika. I još imaš. Tako da... Možeš ti lagati samome sebi da je to vrijeme prošlo, ali iz tvojih poruka se vidi da to vrijeme nije prošlo. Odbacuješ sve tuđe tvrdnje, ma kako god bile argumentirane i znanstveno potvrđene - to implicira da smatraš da si pametniji od svih nas ostalih koji nismo sposobni vidjeti "pravu istinu" (ujedno, eksplicitno si rekao da svoje kolege smatraš intelektualno inferiornima sebi), to implicira da nas smatraš naivnima jer "pušimo propagandu". Objasni zašto vjeruješ u teorije zavjere i kako je moguće da mi ne vjerujemo u njih.

Tawals kaže...

- Razlog zašto bi možda trebali dati priliku linkanim tekstovima je već spomenut, znanja koja imamo su možda potpuno pogrešna.

Budimo realni, ti ta znanja nisi nikad imao. S obzirom da ih nemaš, ne možeš ni ocjenjivati njihovu "pogrešnost". Prvo se uhvati proučavanja znanja koja bi trebao imati, onda ih kritički pogledaj i ocijeni koliko su utemeljena. Ako su utemeljena, onda zaista nemaš potrebe ići u teorije zavjera. Ako već i ideš, imaš obvezu i teorije zavjera provjeriti istim kritičkim stavom. Ako to ne činiš (a ne činiš!), radiš stvari krivo i ponašaš se u skladu s tipičnim svjetonazorom teoretičara zavjera, koji nekritički odbacuje provjerena znanja i nekritički prihvaća znanja koja nemaju nikakva uporišta u stvarnosti, nego samo u mašti.

17 godina
moderator

Usput rečeno, sad sam dobio prosvjetljenje. Sad mi je jasno zbog čega je crkva bila toliko dugo protiv kondoma, posebice u Africi gdje je čak i tvrdila da kondomi propuštaju HIV. Naime, cilj im je bio što veća zaraženost ljudi virusom HIV-a u nadi da će se uočiti možebitna postojeća imunost na taj virus, kako bi se onda mogla istražiti i na temelju toga napraviti cjepivo ili učinkovite protuvirusne lijekove. Ako inicijalno nema prirodne imunosti na HIV, onda bi se ona možda mogla stvoriti među ljudima, možda i kroz nekoliko generacija, jer ako su svi zaraženi, ili će svi pomrijeti i populacija će se drastično smanjiti i možda izumrijeti, ili će se ljudski organizam početi odupirati virusu. Slično recimo kao što su ljudi u Indiji imuni na brojne parazite i možda bakterije koje se nalaze u njihovoj vodi, a ako netko od nas proba piti njihovu vodu, dobit će lekciju za čitav život.

Tako da, vidite, crkva je zapravo zabranjivanjem kondoma i laganjem o njihovoj učinkovitosti radila za dobrobit cijeloga čovječanstva! Da, Afrikanci su stradali, ali u konačnici iz toga bi se mogla izroditi velika korist.

Šta kažeš, radni narode?

(napomena: ova priča gore je izmišljotina; izmišljena je radi demonstracije načina na koji radi teoretičarsko-zavjernički mozak)

14 godina
protjeran

- Ako mu metoda dijeluje zašto ne pokušati? Soda brikarbona nije skupa za razliku od kemoterapije i svih popratnih ljekova, također postoji još alternativnih metoda, ovo su samo od nekih: Kemoterapija sa DMSO, terapija Inzulinom, terapija cezijumom, terapija sa poli mva solucijom, terapija jodiranom vodom, ili jendostavno vraćenje prirodi, odbijanje sve industrijske hrane, više aktivnosti, sirova prirodna prehrana, život u prirodnijem okruženju (selu ili omanjem gradiću)... (Zašto se ne vodi statistika o metodama, lječnicima i uspješnostima koja će biti transparentna i svima dostupna, i neka pacijent po tome bira gdje i kako će se lječiti?)

- Vjerovatno moja umotvorina nije naučinkovitija, ali neka se sastanu par pravinka, ljekara, ljudi koji bi možda smislili nešto bolje da se spriječi šarlatanstvo. Ali nije mi jasno kako to moja umotvorina promovira šarlatanstvo?! Spomenuo sam provjeru, ne tipa: "Doktore, sve je u redu, izlječilo me magično kamenje", zatim taj šarlatan dobije novac koji ne zaslužuje, nego se rade testovi dali su uzrok i posljednica bolesti stvarno uklonjeni. Ako je postotak neuspješnosti veći od određenog broja, ne samo da se ta "radnja" može zatvoriti i zabraniti daljni rad, objavljuju se rezultati uspješnih lječenja, dobro to zadire malo u privatnost, ali neka ta državna ustanova vodi statistiku i neka ta statistika bude transparentna, tako da ni ljudi neće zalaziti svgdje.

Kako to točno "mi" kvarimo uspješnost medicine, ako je netko dobar, pa i danas imamo dobre i loše lječnike, one sa većim postotkom uspješnih operacija i one sa manjim, one koji iz petog pokušaja daju pravi ljek ili one iz prvog, ali svi oni u državnim bolnicama i nitko nema izbora. Kako izbor lječnika na temelju njegovih rezultata može biti loša praksa? Nikad nisi npr. ne ušao u neki dućan zbog toga što znaš da su im cijene visoke, često se događalo da im je "evo baš nestalo" nečega, prodavaonica nije baš najurednija itd.

Ovakva praksa bi samo smanjila neuspješnost medicine, ne njenu uspješnost i brže bi došlo do napredovanja jer konkurencija veća, nema ljenih bezobzirnih lječnika koji su uhljebljeni u državnim bolnicama, "plaća stiže, koga boli za pacijenta..."

Ima se puno za reći o onome što se nalazi na policama dućana, a da se i nezna, može se pročitati ali većina ljudi nije informirana. Stvari kao što su aspartam, msg, razni emulgatori, nezdravi gmo proizvodi, zatim većina ljudi nema pojma kakav utjecaj ima gmo soja a nalazi se u velikom broju proizvoda, samo nismo došli do te teme.

Ja te proizvode izbjegava, kod lječnika nisam bio 2 godine, bio sam jednino vadio krv, i doktorica mi je rekla samo da imam viška nećega u jetri, vjerovatno je to što sam noć prije vađenja krvi zaboraveći na to popio nešto mljeka, ali nema veze, što me dovodi do jedne druge teme o kojoj bi se također dalo razgovarati a to je da "medicina" u tandemu sa famakomafijom diktira kada je nešto "zdravo" a kada nije, npr. danas je jedan prag krvog tlaka zdrav, sutra drugi... oni koju su jučer bili zdravi danas nisu i moraju kupovati ljekove, također jedna tema o kojoj bi se moglo razglabati. Evo jedan primjer diktiranja dobrog i lošeg, ne u svrhu zdravlja nego u svrhi nećjeg profita i moći :http://www.ivonazivkovic.net/HOLESTEROL.html

Preporučam ovaj dokumentarac, gledao sam ga zajedno sa profesorom na danu otvorenih vrata: 

- To što će se jednom...  a to može biti bilo kada doći do činjenica, ne popravlja posljedice koje su ostale nakon toga. I zar nije čak malo creepy da je uzrok sve toga samo istraživanje jednog lječnika? Misliš da neka vrsta "trans-masti" ne postoji danas? Flor možda, Aspartam?

- Idem u školu da bih sjedio na onim klupama, dosađivao se i s vremna na vrijeme zapamtio hrpu nepotrebnih informacija koje postupno ali sigurno formatiraju nakon ispita i odgovaranja, možda jednog dana dobijem neki papir pa se onda mogu k***it okolo kako sam indoktriniran i kako sam si obrazovan. xD A izgleda da sam na dobrom putu da odem i na fax, nemam loše ocjene, vidiš kakvi imbecili sve završavaju velike škole?{#}

- Linkao sam ti tekst o električnom svemiru i naveo osnovne teze, da se sutra probudim vjerujući u evoluciju, koje to stvari mijenja?  Još uvijen ne živim kako bi čovjek trebao živjeti sa kapacitetima koje posjeduje, sistem koji ne služi ljudima nego ljudi koji služe sistemu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 5:02 (Tawals).
14 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Usput rečeno, sad sam dobio prosvjetljenje. Sad mi je jasno zbog čega je crkva bila toliko dugo protiv kondoma, posebice u Africi gdje je čak i tvrdila da kondomi propuštaju HIV. Naime, cilj im je bio što veća zaraženost ljudi virusom HIV-a u nadi da će se uočiti možebitna postojeća imunost na taj virus, kako bi se onda mogla istražiti i na temelju toga napraviti cjepivo ili učinkovite protuvirusne lijekove. Ako inicijalno nema prirodne imunosti na HIV, onda bi se ona možda mogla stvoriti među ljudima, možda i kroz nekoliko generacija, jer ako su svi zaraženi, ili će svi pomrijeti i populacija će se drastično smanjiti i možda izumrijeti, ili će se ljudski organizam početi odupirati virusu. Slično recimo kao što su ljudi u Indiji imuni na brojne parazite i možda bakterije koje se nalaze u njihovoj vodi, a ako netko od nas proba piti njihovu vodu, dobit će lekciju za čitav život.

Tako da, vidite, crkva je zapravo zabranjivanjem kondoma i laganjem o njihovoj učinkovitosti radila za dobrobit cijeloga čovječanstva! Da, Afrikanci su stradali, ali u konačnici iz toga bi se mogla izroditi velika korist.

Šta kažeš, radni narode?

(napomena: ova priča gore je izmišljotina; izmišljena je radi demonstracije načina na koji radi teoretičarsko-zavjernički mozak)

U zabludi si ako zavjernici imaju milosti prema Crkvi {#}, jednino možda Miroljub Petrović.

http://www.ivonazivkovic.net/AIDS%20TEROR.htm

http://www.ivonazivkovic.net/MAJKA%20TEREZA.htm

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice