Teorije zavjera - uzduž i poprijeko zaključana tema

poruka: 2.315
|
čitano: 484.771
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: 11.9. zastrašujuće činjenice :O
1domagoj1 kaže...

Da razriješimo one rambove seizmološke senzore, šta već. Pošto sam se i sam neko vrijeme bavio pirotehnikom (sa strane kemije kao znanosti :), ponešto znam o toj tematici, ali, da rambo bude siguran, evo link sa wikipedije :). Dakle termit (thermite na engleski, ne zamijeniti sa termite :), je mješavina metalnog praha (metala u prahu) i metalnog oksida (najčešće se koristi hrđa). Koja je fora kod termita? On izgara JAKO visokim temperaturama (uglavnom oko 2500 °C), ne eksplodira. Pošto se radi o toliko visokim temperaturama, vrlo lako se prereže čak i najjači čelik. Sad, sve tehničke stvari glede termita mogu se naći na ovom linku, a i na drugim izvorima (check out Google ;), htio sam samo naglasiti ovu jako bitnu činjenicu, da termit nije eksploziv, tako da nikakva seizmološka očitanja niti nebi mogla zabilježiti eksplozije. Nadalje, termit je jako učinkovit čak i mokar (vlažan), a može se upaliti i pod vodom. Šta reći nego: thermite FTW Smijeh

Ak nisam prije citiral sad bum fuckaj ga, ak su neki zaboravili malo višlje pogledat ovo kaj si ti preciziral za Thermite je odgovor onima koji se cude da ak je zgrada ciljano srusena trebalo je bit puno eksplozija kak to obicno i biva video primjer dole ali u slucaju Tornjeva Blizanaca i WTC 7 to nije tak. Iako je bilo nekih eksplozija u podnožju tornjeva, koje je jako puno ljudi culo Termite s ovim svojim svojstvima da je ucinkovit bez eksplozije fino objasnjava kak je to odrađeno fino i elegnatno.{#} Nije nit cudno da su koristili Thermite jer za takav posel treba i elegantno izabrat sredstvo, pa nema eksplozije nikakve da se ne bi ljudi uzbunili jel pa nek se zgrada rusi u miru i tišini moš mislit.{#}{#}

Puno malih eksplozija i pokoja velika, Termite tu nije korišten vec kokvencionalno sredstvo za rušenje nosecih konstrukcija.{#}

17 godina
neaktivan
11.9. zastrašujuće činjenice :O

gdje je gosn. Baksa da malo razjasni?

Comodo
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

a koja je tvoja teorija?

17 godina
(s)izgoreo kaže...

Nema se tu kaj razjasnit, ko oce nek zabija glavu u pijesak meni svejedno ak mu je tak lakše ignoriraj i okreni glavu pa prihvati službeno.{#} Sve je to normalno ko i eruptivni požar na Kornatima, sve cisto ko suza pa da i onda svalit krivnju na jednog covjeka. Kaj je ono vojska tražila po Kornatima, dva sata nakon pozara kaj su to trazili navodno vrganje jel i nisu nikog pustili blizu dok nisu obavili kaj je trebalo to ti je naš Hrvatski pandan za 9/11 ljudi izginuli totalno uzalud a di je prava istina.{#}{#}

16 godina
i sta ti imas od toga? od vjerovanja u nesluzbene verzije? roden sam istog datuma kad i Hitler, hocemo i tu zbrajat brojke pa doc do nevjerojatnih i sokantnih otkrica?
sve u svemu, mumbo jumbo
17 godina
neaktivan
seneka kaže...

a koja je tvoja teorija?

ameri su platili ladenu i logistički ga potpomogli kako bi ovaj organizirao napade, dok su sami postavljali eksploziv po neboderima za kontrolirano rušenje... ili tako nekako, nisam sad točno siguran {#}

nemam pojma... ovo gore je moguće i vjerojatno je bilo vrlo slično, što je par nebodera i nekoliko tisuća mrtvih za imperijalističku bandu kojoj su resursi neophodni za daljnje bogaćenje, zadržavanje i proširivanje utjecaja

Comodo
17 godina
danijel0000 kaže...
i sta ti imas od toga? od vjerovanja u nesluzbene verzije? roden sam istog datuma kad i Hitler, hocemo i tu zbrajat brojke pa doc do nevjerojatnih i sokantnih otkrica?
sve u svemu, mumbo jumbo

Kaj bi ja trebal imat nista, ja sam svjestan u kakvom svjetu zivimo vec duze vremena nažalost a mnogi to nisu mozda je i tak bolje ali otreznjenje je obicno neugodno.{#} Ak tebi nije jasno po svim parametrima prikazanim, da u primjeru Pentagon recimo nije udaril nikakav Boeing 757 kaj sad nikom ništ drz svoje misljenje i dalje.{#}

16 godina
iskreno,zaboli me koji model aviona ili cega vec ih je udarilo. to tako funkcionira, ti, ja, mi, mi smo mali i tu ne mozemo nista, bez obzira koliko ti bio svjestan New ordera, urote banaka i svega. dok ima rata, ima i profita, a ti mozes bit na strani osloboditelja ili na strani terorista, zavisi s koje strane gledas. uglavnom. dobit cemo poziv za novacenje kad krene akcija
17 godina
neaktivan

jedina stvar koja je smiješna je potraga za dokazima na tubetu, kad par generacija ode u vječna lovišta znat će se bolje ili možda prije ako se ovaj sistem u kojem živimo (robujemo bankama i ostalim stvarima na koje su nas navikli) raspadne prije toga, čeka nas još mnogo bolesnijih stvari u budućnosti možda na ovo zaboravimo i prije nego što smo se nadali...

Comodo
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 1:12 ((s)izgoreo).
17 godina
(s)izgoreo kaže...

jedina stvar koja je smiješna je potraga za dokazima na tubetu, kad par generacija ode u vječna lovišta znat će se bolje ili možda prije ako se ovaj sistem u kojem živimo (robujemo bankama i ostalim stvarima na koje su nas navikli) raspadne prije toga, čeka nas još mnogo bolesnijih stvari u budućnosti možda na ovo zaboravimo i prije nego što smo se nadali...

Youtube nije problem ak nađeš normalne snimke, onda nema problema recimo ova fotka koje je vec izvađena prije je to kaj je nije nit jedina ima ih dosta. Bilo da se nalazi na Youtube, ili tu na drugom mjestu pogled sve govori slikano 30 minuta nakon farse di je to udario Boeing 757 zapravo.{#} Sistem banaka bi se mogel raspast i prije nego kaj ocekujemo da,  jer ovo kaj danas imamo je ah bogu za plakat ali tak je kak je moš se fuckat.{#}{#}

http://www.globalsecurity.org/military/facility/images/pentagon_347626.jpg

15 godina
protjeran

Mnogo zastrašujućih gluposti u ovoj temi.

Slobodno klikni hvala ako sam ti pomogao.
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
danijel0000 kaže...
sve u svemu, mumbo jumbo

Kaj bi ja trebal imat nista, ja sam svjestan u kakvom svjetu zivimo vec duze vremena nažalost a mnogi to nisu mozda je i tak bolje ali otreznjenje je obicno neugodno.{#} Ak tebi nije jasno po svim parametrima prikazanim, da u primjeru Pentagon recimo nije udaril nikakav Boeing 757 kaj sad nikom ništ drz svoje misljenje i dalje.{#}

Ti pričaš o tome kako američka vlada zavodi ljude svojim izvješćima, a ne shvaćaš da si ti taj kojeg su zaveli jeftini teoretičari zavjere.

Nalaziš sitne nepravilnosti u cijelom slučaju i misliš da si razotkrio najveću svjetsku zavjeru. Ajde kad si toliko pametan odgovori na ova pitanja:

1. Kako to da su WTC tornjevi srušeni termitom kad termit nekontrolirano izgara i nemoguće je pravovremeno tempirati urušenje termitom?

2. Što se dogodilo s avionom koji se kretao prema Pentagonu? Znamo da je njegov let zabilježilen u kontroli leta.

3. Otkud je stigao navodni projektil koji je pogodio Pentagon?

Ubuduće, molim te nemoj pisati o nečemu o čemu pojma nemaš. Nisi niti forenzičar niti inženjer već sve informacije, čija relevantnost i izvor su jako upitni, skupljaš s YT-a. Nitko nije stručan za analizu ovdje pa zato i nema pravo propovijedati drugima. Nisi ti ništa bolje informiraniji od svih drugih, nego ti ne preispituješ informacije na koje naiđeš već slijepo vjeruješ.

Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 1:52 (i_rambo_plache).
17 godina
i_rambo_plache kaže...
rambox kaže...
danijel0000 kaže...
sve u svemu, mumbo jumbo

Ti pričaš o tome kako američka vlada zavodi ljude svojim izvješćima, a ne shvaćaš da si ti taj kojeg su zaveli jeftini teoretičari zavjere.

Nalaziš sitne nepravilnosti u cijelom slučaju i misliš da si razotkrio najveću svjetsku zavjeru. Ajde kad si toliko pametan odgovori na ova pitanja:

1. Kako to da su WTC tornjevi srušeni termitom kad termit nekontrolirano izgara i nemoguće je pravovremeno tempirati urušenje termitom?

2. Što se dogodilo s avionom koji se kretao prema Pentagonu? Znamo da je njegov let zabilježilen u kontroli leta.

3. Otkud je stigao navodni projektil koji je pogodio Pentagon?

Ubuduće, molim te nemoj pisati o nečemu o čemu pojma nemaš. Nisi niti forenzičar niti inženjer već sve informacije, čija relevantnost i izvor su jako upitni, skupljaš s YT-a. Nitko nije stručan za analizu ovdje pa zato i nema pravo propovijedati drugima. Nisi ti ništa bolje informiraniji od svih drugih, nego ti ne preispituješ informacije na koje naiđeš već slijepo vjeruješ.

A di to pise da sam ja ovo i nekaj slicno, pa bog i batina da se mene mora slušat kaj kazem. Pa ko te sili to je forum a ne policijska stanica svasta, ak ti ne djeliš isto misljenje pa ko te sili na to niko.{#} To da je taj let prema Pentagonu zabiljezen, zna se ko to tvrdi ne vjerujem im niti 1% uopce ne bez razloga lako se to lažira bez frke.{#}

Vidim ja da se uopce ne razumiješ u oruzje još si mlad i bolje da se ne razumiješ, takav projektil koji je mogel napravit stetu te velicine se moze ispalit s kamiona  koji izvana izgleda obicno ali niej ustvari s bilo kojeg mjesta. Nisi cul za pokretne posebno prilagođene lansere, kojeg mos sakrit u malo veci kamion za sladoled, i ispalit od nekud di nikog nema a kad je u zraku vođenje je automatsko prema navigaciji iz zraka. Ko drugo takav raketa leti vrlo nisko i brzo, i ne stvara veliku buku uopce te ju radar ne moze uocit u brisucem letu.{#}

Ovo na slici ti je ta napast okacena na Avion, no bez frke se prelagodi za razno razne potrebe kaj se tice lansiranja od bilo kud. Za onu štetu u Pentagonu ti je dosta 50 kila prilagođena bojeva glava, od visoko eksplozivnog punjenja to napravi onakvu ko u Pentagon štetu bez greske za cas posla. Inace jacina bojeve glave se moze smanjivat i pojacavat prema potrebi kaj drugo.{#}

http://www.deagel.com/library/AGM-84E-SLAM_m02006120800056.aspx

16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
seneka kaže...

a koja je tvoja teorija?

ameri su platili ladenu i logistički ga potpomogli kako bi ovaj organizirao napade, dok su sami postavljali eksploziv po neboderima za kontrolirano rušenje... ili tako nekako, nisam sad točno siguran {#}

nemam pojma... ovo gore je moguće i vjerojatno je bilo vrlo slično, što je par nebodera i nekoliko tisuća mrtvih za imperijalističku bandu kojoj su resursi neophodni za daljnje bogaćenje, zadržavanje i proširivanje utjecaja

da,ma nekako mogu shvatiti onaj scenarij s ubojstvom kennedyja iz filma o stonea (opet naftni lobi) ,ali žrtvovati 5000 vlastitih ljudi,i to civila jbte!?, da bi se krenulo u napad (čitaj pljačku) mi je nekako nadrealno,meni nepojmnjivo{#}
tko ima yaya za to!? ja mislim da u tome nečeg mutnog ima u samom startu, ali da su stvari izmakle kontroli kao što to obično biva na ovom brodu luđaka na kojem čovječanstvo plovi..

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 5:35 (seneka).
17 godina
moderator
rambox kaže...

Ak nisam prije citiral sad bum fuckaj ga, ak su neki zaboravili malo višlje pogledat ovo kaj si ti preciziral za Thermite je odgovor onima koji se cude da ak je zgrada ciljano srusena trebalo je bit puno eksplozija kak to obicno i biva video primjer dole ali u slucaju Tornjeva Blizanaca i WTC 7 to nije tak. Iako je bilo nekih eksplozija u podnožju tornjeva, koje je jako puno ljudi culo Termite s ovim svojim svojstvima da je ucinkovit bez eksplozije fino objasnjava kak je to odrađeno fino i elegnatno.{#} Nije nit cudno da su koristili Thermite jer za takav posel treba i elegantno izabrat sredstvo, pa nema eksplozije nikakve da se ne bi ljudi uzbunili jel pa nek se zgrada rusi u miru i tišini moš mislit.{#}{#}

Puno malih eksplozija i pokoja velika, Termite tu nije korišten vec kokvencionalno sredstvo za rušenje nosecih konstrukcija.{#}

Ne razumijem zasto si dao ovaj link - rusenje te zgrade uopce ne lici na rusenje tornja. Toranj se rusio odozgora, a ova zgrada odozdola. S tim linkom si samo potvrdio da "konvencionalno sredstvo" za rusenje nije koristeno za rusenje tornja.

Nemam nista protiv da se razglaba o teorijama zavjere, medjutim kvalitetna rasprava podrazumijeva da se daju valjani argumenti. Znaci, da das sliku rusenja neke zgrade koja je srusena na jednak nacin kao i toranj. I gledam sad malo to o thermitu - prvo, ako je zaista bio koristen, to se vjerojatno moglo otkriti tako da su se uzeli i testirali uzorci zgrade ili prasine. Nisam cuo da se tako nesto napravilo. Dalje - vidim jedan video gdje se prica o thermitu i veli kao da se kod njega siri bijeli dim. Mislim, helou! Kao da se i inace kod zgrada ne moze siriti bijeli dim, kod obicnih pozara! Potrazis videe obicnih pozara na YouTubeu i vidjet ces da se iz nekih zgrada koje gore siri bijeli dim. Dakle, bijeli dim kao argument da je zgrada srusena thermiteom ne vrijedi, ne nosi nikakvu tezinu. Dalje, pricaju da su stavili thermite u podnozje zgrade/podrum, stovec, jer je ko fol jedino thermite mogao tamo rastaliti metal - prvo, toranj se srusio odozgora - kojeg smisla ima onda dolje stavljati thermite u podnozje? Drugo, toliko tona onog sto je nekad bila zgrada srusilo se na tako malu povrsinu - zar nije za ocekivati da ce se tu javiti ogromne temperature?

17 godina
neaktivan
rambox kaže...

A di to pise da sam ja ovo i nekaj slicno, pa bog i batina da se mene mora slušat kaj kazem. Pa ko te sili to je forum a ne policijska stanica svasta, ak ti ne djeliš isto misljenje pa ko te sili na to niko.{#} To da je taj let prema Pentagonu zabiljezen, zna se ko to tvrdi ne vjerujem im niti 1% uopce ne bez razloga lako se to lažira bez frke.{#}

Vidim ja da se uopce ne razumiješ u oruzje još si mlad i bolje da se ne razumiješ, takav projektil koji je mogel napravit stetu te velicine se moze ispalit s kamiona  koji izvana izgleda obicno ali niej ustvari s bilo kojeg mjesta. Nisi cul za pokretne posebno prilagođene lansere, kojeg mos sakrit u malo veci kamion za sladoled, i ispalit od nekud di nikog nema a kad je u zraku vođenje je automatsko prema navigaciji iz zraka. Ko drugo takav raketa leti vrlo nisko i brzo, i ne stvara veliku buku uopce te ju radar ne moze uocit u brisucem letu.{#}

Ovo na slici ti je ta napast okacena na Avion, no bez frke se prelagodi za razno razne potrebe kaj se tice lansiranja od bilo kud. Za onu štetu u Pentagonu ti je dosta 50 kila prilagođena bojeva glava, od visoko eksplozivnog punjenja to napravi onakvu ko u Pentagon štetu bez greske za cas posla. Inace jacina bojeve glave se moze smanjivat i pojacavat prema potrebi kaj drugo.{#}

http://www.deagel.com/library/AGM-84E-SLAM_m02006120800056.aspx

@ bold - slobodno ti imaš svoje mišljenje, ali ja ga ne cijenim ako ga ničime ne potkrijepiš. A kad već filozofiraš o teoriji zavjere onda poštuj pravila filozofiranja, a ne da samo naklapaš puste priče i očekuješ da ti nitko neće replicirati. Nisu svi kao ti da vjeruju svemu što pročitaju. Mislim da bi trebali ovu raspravu svesti na neki viši nivo od seljačkog prepucavanja kako bi ti to očito htio, dakle da imamo raspravu s argumentima, a ne s "what if" teorijama.

Nadalje, tvoja teorija je, dakle, da je raketa (koja je skinuta s vojnog aviona) ispaljena iz modificiranog kamiona za sladoled te je pogodila zgradu i to nitko nije vidio. Želiš reći da je cijela FAA (Federal Aviation & Administration) sudjelovala u lažiranju leta? Jer taj avion je prelazio iz različitih zona, dakle bio je pod upravom više stanica za kontrolu leta, upisan je u flight logove, na kraju krajeva, postoji i radarska snimka, a što je još i važnije postoji i zvučna snimka iz kokpita aviona pošto FAA bilježi komunikaciju u pilotskoj kabini ukoliko dođe do nesreće.

Na pitanje o termitu, vidim, nisi se ni trudio odgovoriti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 12:46 (i_rambo_plache).
16 godina
neaktivan

Svima toplo preporučujem da pogledate Fahrenheit 9/11   redatelja Michael Moore-a.

Film se ne bavi teorijama zavjere, već događajima vezanim uz 9/11, kao namještanje izbora, tko je profitirao i kako prodajom oruža, izgradnjom naftovoda itd.

Svakao se isplati pogledati!

16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Nalaziš sitne nepravilnosti u cijelom slučaju i misliš da si razotkrio najveću svjetsku zavjeru.

Ubuduće, molim te nemoj pisati o nečemu o čemu pojma nemaš. Nisi niti forenzičar niti inženjer već sve informacije, čija relevantnost i izvor su jako upitni, skupljaš s YT-a.

Bedastoće..   Zašto čovjek ne bi imao svoje mišljenje, pa bilo ono i krivo? Niti tvoje nije ništa relevantnije, osim ako nisi forenzičar?

Osobno nemam teoriju tko je to, čime i kako napravio, ali da službena verzija smrdi do bola - smrdi..

i_rambo_plache kaže...
Jer taj avion je prelazio iz različitih zona, dakle bio je pod upravom više stanica za kontrolu leta, upisan je u flight logove, na kraju krajeva, postoji i radarska snimka, a što je još i važnije postoji i zvučna snimka iz kokpita aviona pošto FAA bilježi komunikaciju u pilotskoj kabini ukoliko dođe do nesreće.

Ukoliko do nesreće ne dođe, onda ne bilježe komunikaciju? Mora da imaju kristalnu kuglu kojom određuju čiju će komunikaciju bilježiti..

17 godina
moderator
bed kaže...

Bedastoće..   Zašto čovjek ne bi imao svoje mišljenje, pa bilo ono i krivo? Niti tvoje nije ništa relevantnije, osim ako nisi forenzičar?

Polako. Nije on ni rekao da covjek ne smije imati svoje misljenje (upravo suprotno). Mislim da mu je htio savjetovati da ne pise o necemu o cemu nema pojma na nacin kao da ima pojma, jer nema pojma niti iz filmica na YouTubeu moze imati pojma - ti filmici sluze za golicanje maste i ne dokazuju nista. Na kraju krajeva, njih nisu radili strucnjaci, nego teoreticari zavjere kojima je cilj protumaciti videozapise i slike tako da podupiru teoriju zavjere, a ne razumski, objektivno, nepristrano.

Pa i sam vidis da ti filmici ne objasnjavaju nista, nego samo prikazuju navodne  anomalije i insinuiraju da je onda tu trebala posrijedi biti zavjera. Sluze se logickom pogreskom - retoricko pitanje (o necemu sto nije poznato) im sluzi kao "argument". Ako se nesto ne zna, onda se ne zna. A ne da se zna suprotno!

bed kaže...

i_rambo_plache kaže...

Jer taj avion je prelazio iz različitih zona, dakle bio je pod upravom više stanica za kontrolu leta, upisan je u flight logove, na kraju krajeva, postoji i radarska snimka, a što je još i važnije postoji i zvučna snimka iz kokpita aviona pošto FAA bilježi komunikaciju u pilotskoj kabini ukoliko dođe do nesreće.

Ukoliko do nesreće ne dođe, onda ne bilježe komunikaciju? Mora da imaju kristalnu kuglu kojom određuju čiju će komunikaciju bilježiti..

Nemojmo se sad natezati zbog gluposti. Zar je stvarno bitno ako se covjek krivo izrazio? Tim vise sto znas sto je htio reci.

17 godina
neaktivan
bed kaže...
i_rambo_plache kaže...

Nalaziš sitne nepravilnosti u cijelom slučaju i misliš da si razotkrio najveću svjetsku zavjeru.

Ubuduće, molim te nemoj pisati o nečemu o čemu pojma nemaš. Nisi niti forenzičar niti inženjer već sve informacije, čija relevantnost i izvor su jako upitni, skupljaš s YT-a.

Bedastoće..   Zašto čovjek ne bi imao svoje mišljenje, pa bilo ono i krivo? Niti tvoje nije ništa relevantnije, osim ako nisi forenzičar?

Osobno nemam teoriju tko je to, čime i kako napravio, ali da službena verzija smrdi do bola - smrdi..

i_rambo_plache kaže...

Može svatko reći šta misli, ali ne može onda imati stav kao da je sve drugo pogrešno. Pogotovo ne nakon što je pogledao par "conspiracy theory" videa na Youtubeu. Ja sam neutralan po pitanju 9/11, ali jednostavno ne mogu podnijeti kad netko krene razvijati teoriju koja ima više rupa nego službeno izvješće, a onda govori kako druge zavodi američka vlada.

Ovo drugo sam krivo formulirao. Htio sam reći da FAA sigurno još uvijek posjeduje snimku iz kokpita pošto je došlo do nesreće, samo sam to krivo sročio. :)

EDIT: mbaksa me pretekao...

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 14:14 (i_rambo_plache).
17 godina
mbaksa kaže...
rambox kaže...

Ne razumijem zasto si dao ovaj link - rusenje te zgrade uopce ne lici na rusenje tornja. Toranj se rusio odozgora, a ova zgrada odozdola. S tim linkom si samo potvrdio da "konvencionalno sredstvo" za rusenje nije koristeno za rusenje tornja.

Nemam nista protiv da se razglaba o teorijama zavjere, medjutim kvalitetna rasprava podrazumijeva da se daju valjani argumenti. Znaci, da das sliku rusenja neke zgrade koja je srusena na jednak nacin kao i toranj. I gledam sad malo to o thermitu - prvo, ako je zaista bio koristen, to se vjerojatno moglo otkriti tako da su se uzeli i testirali uzorci zgrade ili prasine. Nisam cuo da se tako nesto napravilo. Dalje - vidim jedan video gdje se prica o thermitu i veli kao da se kod njega siri bijeli dim. Mislim, helou! Kao da se i inace kod zgrada ne moze siriti bijeli dim, kod obicnih pozara! Potrazis videe obicnih pozara na YouTubeu i vidjet ces da se iz nekih zgrada koje gore siri bijeli dim. Dakle, bijeli dim kao argument da je zgrada srusena thermiteom ne vrijedi, ne nosi nikakvu tezinu. Dalje, pricaju da su stavili thermite u podnozje zgrade/podrum, stovec, jer je ko fol jedino thermite mogao tamo rastaliti metal - prvo, toranj se srusio odozgora - kojeg smisla ima onda dolje stavljati thermite u podnozje? Drugo, toliko tona onog sto je nekad bila zgrada srusilo se na tako malu povrsinu - zar nije za ocekivati da ce se tu javiti ogromne temperature?

Upravo zato sam i dal taj video onak usput, ko primjer kaj je normalno rusenje koje se koristi u normalnim situacijama. Ovo kod tornjeva blizanaca i kod WTC 7 nije normalna situacija, pa su koristili i drukciju tehniku rusenja odozgora na dole kod blizanaca. Kod WTC 7 je ona srušena klasicno to se fino vidi s mjeseca, ali ne klasicnim nacinom jer niej bilo puno sitnih eksplozija jel znaš kaj to znaci sad razmisli malo opet. Kaj ti ocekujes nekaj obicno u takvoj situaciji, kad se radi o samo tornjevima blizancima ak se treba odradit posel obmane koriste se posebne tehnike ali obmana nije uspjela obavili su šlampav posel.{#}

Napominjem još jednom da s obzirom na konstrukciju samih zgrada, nije moguce neobuzdano rusenje u tak pravilnom slucaju i tom brzinom. Ne postoji izreka badave da vatra nikad nije srušila zgradu koja ima toliko celika, ko u ovom slucaju pogledaj malo kaj se pisalo prije na prijasnjim stranama pa zakljuci sam fuckaj ga nije tesko ali je nezgodno za prihvatit to je itekak jasno.{#}

Valjda si zaboravil da je bilo potpuno zabranjeno, da neki nezavisni strucnjaci pregledaju rusevine i bilo kaj potraze te testiraju kaj s tim.{#} Sve su odnesli malo po malo i pocistili, i nisu dozvolili nikome pristup osim onih koji su bili strogo određeni, a njihov izvjestaj je bio da nema nista neobicno u rusevinama vrlo zgodno kaj ne.{#}

Jel vjerujes svojim ocima ili onome kaj ti kazu, ak javno ne zele priznat i sluzbeno da je zgrada ciljano srusena a sam tip ti to fino kaze no i da ne kaze ocito je 1000% da je zgrada srušena ciljano. E sad kaj ti još onda lažu, ak ne zele priznat toliko ocitu stvar ko ciljano rusenje WTC 7 ima li još lazi jel o da iam i to na kamione. {#}

Ali u svemu tome ima jedan problem veliki, da ti ne mozes pripremit zgradu za rusenje u tak kratkom veremenu to je nemoguce u svoj onoj zbrci i strci dima vatre i pozara. Znaci to rusenje je vec odavno isplanirano i pripremljeno, znaci nije spontano uzrokovano nesrecom vec s predumisljajem nekog prije dogovorenog cilja kaj to znaci valjda znaš zbroji 2+2 samo to nista drugo.{#}

i_rambo_plache kaže...

@ bold - slobodno ti imaš svoje mišljenje, ali ja ga ne cijenim ako ga ničime ne potkrijepiš. A kad već filozofiraš o teoriji zavjere onda poštuj pravila filozofiranja, a ne da samo naklapaš puste priče i očekuješ da ti nitko neće replicirati. Nisu svi kao ti da vjeruju svemu što pročitaju. Mislim da bi trebali ovu raspravu svesti na neki viši nivo od seljačkog prepucavanja kako bi ti to očito htio.

Nadalje, tvoja teorija je, dakle, da je raketa (koja je skinuta s vojnog aviona) ispaljena iz modificiranog kamiona za sladoled te je pogodila zgradu i to nitko nije vidio. Želiš reći da je cijela FAA (Federal Aviation & Administration) sudjelovala u lažiranju leta? Jer taj avion je prelazio iz različitih zona, dakle bio je pod upravom više stanica za kontrolu leta, upisan je u flight logove, na kraju krajeva, postoji i radarska snimka, a što je još i važnije postoji i zvučna snimka iz kokpita aviona pošto FAA bilježi komunikaciju u pilotskoj kabini ukoliko dođe do nesreće.

Na pitanje o termitu, vidim, nisi se ni trudio odgovoriti.

Nije to moja teorija nego cisti logicni zakljucak projektil ili manji Avion druge nema, i pametno razmisljanje i zakljucivannje jel ti znas kaj to znaci uopce ne vjeruj svemu kaj ti kažu vjeruj svojom ocima i iskustvu no ak ga nemaš to je onda druga prica pa lutaš ko guske u magli.{#} Zapitaj se jos jednom pa pogledaj fotke prije, ne vjeruj lazima koje ti se pod nos serviraju gdje su ostaci  od Boeing 757 a to nije mali Avion di je nestalo 100 tona materijala jel isparil u zrak opet to ponavljam. Jer ostaci nisi nađeni uopce, koji odgovaraju tak velikom Avionu niti ih je itko vidio a da odgovaraju poznatim ostacima tak velikog Aviona iz prijasnjih slicnih nesreca Aviona te velicine zbroji i tu 2+2.{#}

Da je raketa ispaljena s modificiranog kamiona, to je samo jedna mogucnost od njih puno moze bit ispaljena s vojnog Aviona 500 kilometra dalje. Moze bit ispaljena s Stelth Aviona ko F-117, ne vidi ga radar i tak dalje da ne trabunjam o tehnikalijama. Da bi znal kaj moze takav krstareci projektil, trebas znat njegove mogucnosti i kak on radi a ti to ne znas i zato ti je cudno. Tu se radi o vrlo pametnom oruzju, navođenom iz zraka u prvom koraku dalje sve moze sam obavit do udara u cilji visoka je to tehnologija jako visoka idealno oruzje za precizne poslove sa ne velikom štetom na nekom objektu ak treba. Ak te zanima oruzje otvori posebnu temu, ak to uopoce ima i smisla pa buš naucil nekaj kaj ti nije jasno jer danas su oruzja dva puta naprednije od tvog kompa doma cuda mos postic ak treba s prilagodbom.{#}

A kaj se dogodilo zapravo Pentagonu nista, koji je cilji napada na njega kad se zna da je sve bitno totalno nedostupno s povrsine to je sve duboko pod zemljom. Taj cilj je posluzio ko simbolican cilj, to ce kao ljude najviše pogodit vojni objekt i tak to jel kužis kaj to znaci i simbol toga svega pa onda ajmo udri na teroriste po svjetu izlika za rat i zaradu vojne industrije to ej najbitnije u svemu tome. Ja da sam biral ciljeve ne bi sigurno izabral Pentagon, da sam terorist vec nekaj sasvim drugo ak ocu napravit pravu veliku štetu razmisli malo o tome i to jako razmisli. Kaj bi se dogodilo da je to bio pravi teroristicki napad, i da je cilj bio recimo najveca elktrana u okolici Las Vegasa zamisli posljedice za taj grad nakon toga i okolicu.{#}

Snimka iz Aviona i kokpita se vrlo lako moze lažirat, to nije nikakav problem samo ti tog nisi svjestan jer si neupucen. Danas mos ubit covjeka s otrovom, koji ne ostavlja nikakve tragove iza sebe samo kaj njega posjeduju odabrani razmisli malo o tome i široj perspektivi.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 14:31 (rambox).
17 godina
neaktivan

@ rambox

S tobom se ne da razumno raspravljati... NHF

14 godina
protjeran
rambox kaže...

Nije to moja teorija nego cisti logicni zakljucak

{#}

{#}

17 godina
moderator
rambox kaže...

Upravo zato sam i dal taj video onak usput, ko primjer kaj je normalno rusenje koje se koristi u normalnim situacijama. Ovo kod tornjeva blizanaca i kod WTC 7 nije normalna situacija, pa su koristili i drukciju tehniku rusenja odozgora na dole kod blizanaca. Kod WTC 7 je ona srušena klasicno to se fino vidi s mjeseca, ali ne klasicnim nacinom jer niej bilo puno sitnih eksplozija jel znaš kaj to znaci sad razmisli malo opet. Kaj ti ocekujes nekaj obicno u takvoj situaciji, kad se radi o samo tornjevima blizancima ak se treba odradit posel obmane koriste se posebne tehnike ali obmana nije uspjela obavili su šlampav posel.{#}

Da, slazem se, WTC 7 izgleda ko da je "srusena klasicno" - ionako nitko nije ni tvrdio da su se u nju zaletjeli avioni, objasnjenje Vlade da ju je srusila vatra zvuci suplje (ako to zapravo jos uvijek tvrde), ne bi bilo nista cudno da je netko tu zgradu minirao. Ako je i bila minirana, zar je to morala uciniti Americka vlada? Nije to mogla uciniti teroristicka skupina?

No, zgrada na broju 7 ni nije toliko sporna - zato ni ne kuzim zasto si toliko teksta potrosio na to, a ignorirao prigovore vezane uz tornjeve. Nisi dao nikakve konkretne argumente da su ti tornjevi sruseni pomocu nekog eksploziva ili cegavec, odnosno da se avioni nisu zaletjeli u njih.

I ponavljam - absence of evidence is not evidence of absence. Drugim rijecima, ako nema dokaza za nesto, ne znaci da je posrijedi urota ili ne znam sto vec. Nego znaci da nema dokaza za to nesto ili su ti dokazi nedostupni (npr. zbog sigunosnih razloga). A teoreticari zavjere se lijepe ponajvise upravo na to - nesto nije poznato - eto ti ga, sakrili to da bi sakrili dokaze za zavjeru.

i_rambo_plache kaže...

Može svatko reći šta misli, ali ne može onda imati stav kao da je sve drugo pogrešno. Pogotovo ne nakon što je pogledao par "conspiracy theory" videa na Youtubeu. Ja sam neutralan po pitanju 9/11, ali jednostavno ne mogu podnijeti kad netko krene razvijati teoriju koja ima više rupa nego službeno izvješće, a onda govori kako druge zavodi američka vlada.

Meni je teorija zavjere oko slijetanja na Mjesec zagolicala mastu. Puno tih zavjerskih argumenata temeljeno je na fotografijama i kao to nije moglo biti snimljeno na Mjesecu, nego u studiju, s vise izvora svjetlosti i sl. Medjutim, ako se bolje zadubis u cijelu stvar i ako imas neko znanje o fotografiranju, bez problema mozes odbaciti vecinu zavjernicarskih prigovora. Fora je u tome da takve prigovore moze izreci samo osoba koja nema blage veze o fotografiranju i objektivima. Ili, drugim rijecima, cak i kad bi slijetanje na Mjesec bilo lazirano, te fotografije ne bi mogle biti dokaz za to.

17 godina
Grdelin kaže...
rambox kaže...

Nije to moja teorija nego cisti logicni zakljucak

{#}

{#}

Tebi je to smjesno da i bezveze, da pametan covjek moze razumno zakljucit iz onog kaj vidi a ne kaj mu se kaže i kad dodas iskustvo.{#} Pa ne mislim ja samo tak, isto misljenje ima puno ljudi broj po cjelom svjetu previse ih ima. Arhiteki, strucnjaci za konstrukcije, vatrogasci strucnjaci za rusenje zgrada sve sami bezveznjaci prve klase da no rec to javni i sluzbeno je opasno a zakaj to valjda moš pretpostavit ak imas logike.{#}

mbaksa kaže...
rambox kaže...

Da, slazem se, WTC 7 izgleda ko da je "srusena klasicno" - ionako nitko nije ni tvrdio da su se u nju zaletjeli avioni, objasnjenje Vlade da ju je srusila vatra zvuci suplje (ako to zapravo jos uvijek tvrde), ne bi bilo nista cudno da je netko tu zgradu minirao. Ako je i bila minirana, zar je to morala uciniti Americka vlada? Nije to mogla uciniti teroristicka skupina?

No, zgrada na broju 7 ni nije toliko sporna - zato ni ne kuzim zasto si toliko teksta potrosio na to, a ignorirao prigovore vezane uz tornjeve. Nisi dao nikakve konkretne argumente da su ti tornjevi sruseni pomocu nekog eksploziva ili cegavec, odnosno da se avioni nisu zaletjeli u njih.

I ponavljam - absence of evidence is not evidence of absence. Drugim rijecima, ako nema dokaza za nesto, ne znaci da je posrijedi urota ili ne znam sto vec. Nego znaci da nema dokaza za to nesto ili su ti dokazi nedostupni (npr. zbog sigunosnih razloga). A teoreticari zavjere se lijepe ponajvise upravo na to - nesto nije poznato - eto ti ga, sakrili to da bi sakrili dokaze za zavjeru.

Meni je teorija zavjere oko slijetanja na Mjesec zagolicala mastu. Puno tih zavjerskih argumenata temeljeno je na fotografijama i kao to nije moglo biti snimljeno na Mjesecu, nego u studiju, s vise izvora svjetlosti i sl. Medjutim, ako se bolje zadubis u cijelu stvar i ako imas neko znanje o fotografiranju, bez problema mozes odbaciti vecinu zavjernicarskih prigovora. Fora je u tome da takve prigovore moze izreci samo osoba koja nema blage veze o fotografiranju i objektivima. Ili, drugim rijecima, cak i kad bi slijetanje na Mjesec bilo lazirano, te fotografije ne bi mogle biti dokaz za to.

Pa to ti upravo i govorim da oni jos uvjek tvrde sluzbeno, da se WTC 7 srušila zbog vatre i da nije ciljano srušena. Vatrogasci profesionalci i njihova vršna organizacije, je odavno rekla svoje požar niti jedne tak konstruirane zgrade ne moze uzrokovat takvo totalno rusenje zgrade u tak kratkom vremenu.{#}

To se nikad nije nigdje dogodilo to svi znaju po cjelom svjetu, video primjer vec stavljen prije dole pogledaj malo kakav je to pozar i kaj je s zgradom bilo jel pala ko WTC 7 nije a jel WTC 7 gorio tak ko ovo u Madridu nije niti blizu opet zbrojit 2+2 jer su obje zgrade konstruirane na isti nacin. Ja im vjerujem ljudi se bave pozarima, kod njih je to visoko sofisticirana profesija iako tak ne izgleda obicnom promatracu. Sad se opet zapitaj ak se još uvjek službeno lazu za vrlo ocito, kaj ti još lažu nikakvi teroristi nisu srusili WTC7 kakva korist od toga ak su vec srusili dva bitna simbola nikakva to je totalno kriva preptostavka iz vise razloga.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/119-zastrasujuce-cinjenice-o/8534.aspx?page=5&jumpto=782039&sort=asc&view=flat

Za tornjeve blizance ti vrjedi isti princip, ali malo drukcije jedan Avion na toj visini kad udari ak je uopce i udaril ne moze uzrokovat takvo rušenje takve zgrade takve konstrukcije to je nemoguce bez da nije ciljano srušena pogledaj dole na linku vec prije fotke kak izgleda konstrukcija Tornjeva. Vidit ces da tu ima celika ko u prici i jos dodaj samo konstrukciju, celika preko svake mjere a kaj je celik zapravo i kak se on ponaša i takav konstrukcija treba li to objasnjavat posebno.{#}

Pa ko je to još ikad negdje vidio da se takva zgrada srusi tim nacinom, s takvom konstrukcijom nikad to se prije niej dogodilo nigdje. Pogotovo ne od udara jednog Aviona ak je udaril opet ponavljam na toj visini blizu vrha zapravo. Ali zgrada pade ko pokošena u kratkom vrmenu vrlo logicno jel, s tim se ne slaze niti jedan arhitekt niti strucnjak za konstrukciju. Ali javno to rec je vrlo nezgodno po samu osobu, njezin posao egzistenciju i status danas ali privatno ce ti rec sve fino i bez problema.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/119-zastrasujuce-cinjenice-o/8534.aspx?page=5&jumpto=781252&sort=asc&view=flat

17 godina
neaktivan

Zgrada je minirana prije udara aviona...

A man without a religion is like a fish without a bicycle
16 godina
neaktivan

Niko ne kaze da su zgrade pale zbog udara aviona...sami tornjevi su tako projektirani da izdrze udare takve siline ali ono sto je dovelo do rusenja zgrada jeste pozar koji je uslijedio nakon toga...zbog visoke temperature istopila se celicna konstrukcija zgrade i one su se srusile...ali ovo je tema o kojoj nema smisla raspravljati jer nikad se nece saznati sta je istina i uvijek ce biti teorija zavjere kao sto ih ima oko svega.

He who dares, wins
17 godina

Nije loše opet ponovit ovaj vrlo upecatljiv video ak neko treba prjevod na hrvatski mogu i to napravit, i zapitat se vise puta ak treba pa koga to oni lazu uopce i kaj još skrivaju osim toga to je glavno pitanje ali zapravo i niej vecina toga je poznata ionak.{#} Ak ocitu stvar okrecu na nekaj kaj nema veze s nicim, NIST je zakljucil i to je službeno tak da je WTC 7 srušena uglavnom zbog vatre i potpuno iskljucuju kontrolirano rusenje a jel stvarno a kog to misle prevarit svašta.{#}{#}

http://www.nist.gov/index.html

http://www.nist.gov/public_affairs/nandyou.cfm

14 godina
protjeran

Ne, nisu upućeni što radi oko 3 tone kerozina na čeliku. 

{#}

Njima je bjeličasti dim upitan. Sumnjam da su tornjevima tog trenutka birali papu.

17 godina
Grdelin kaže...

Ne, nisu upućeni što radi oko 3 tone kerozina na čeliku. 

{#}

Njima je bjeličasti dim upitan. Sumnjam da su tornjevima tog trenutka birali papu.

A jel a kaj cemo s tim da dolnji i srednji dio do gornjeg dijela, Tornjeva blizanaca uopce nije goril vec samo vrh. Pa unutra su otisli vatrogasci, po stepenicama na vislje katove da probaju nekaj ugasit. Kaj ti stvarno mislis da je Kerozin iz jednog Aviona ak je uopce i udaril dovoljan da svojim gorenjem unisti skroz zgradu ak to misliš krivo misliš tj kriva pretpostavka.{#}

Znas ti uopce kolke su to zgrade Tornjevi blizanci, niej to Zagrepcanka to je ogromno a ne ko pasja kucica. Samo iz jednog Aviona Kerozin ne moze bit uzrok takvog rusenja, premala kolicina iz jednog Aviona i kratko vrjeme Kerozin je izgoril na pocetku on gori brzo i eksplozivno nije to Nafta. Evo dole kratki video vrh zgrade, Kerozin je izgoril u udaru ak ga je bilo ona ogromna eksplozija crveno-zuto to gori Kerozin ili nekaj slicno vrlo eksplozivno i zapaljivo.{#}

Tak izgleda kad eksplodira Kerozin, ili nekaj vrlo zapaljivo kaj gori na slican nacin nemoj mislit da samo Kerozin gori na taj nacin bum velika vatra i to je to izgori vrlo brzo zapravo. Na ovoj snimci se spominje eksplozija, koju svi vide a niko niej vidio Avion je i spomenul ga kak je to moguce pa vidimo ga navodno a kaj oni to ne vide uopce samo spominju eksploziju non-stop da niej pala s neba mozda.{#}

Na drugom videu nema vise nicega, gornji dio zgrade se dimi i to je to gori unutrasnjojt zgrade oprerma instalacije plastika i ostalo i tak to. A ne Kerozin on je svoje odradil na pocetku, ak ga je i bilo uopce ali opet zgrada se cjela rusi samo zato kaj je u vrh udaril ko neki Avion moš mislit te nakon izgaranja nekog goriva.{#}

Probaj sad povezat to sve pa bus došel do zgodnog zakljucka, ak uzmeš u obzir i to dobro da vatra nikad niej srusila na taj nacin zgradu bilo koju takve konstrukcije nit je bila uzrokom takvog rusenja na gorivo zaboravi to nije dovoljno uopce.{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice