Da razriješimo one rambove seizmološke senzore, šta već. Pošto sam se i sam neko vrijeme bavio pirotehnikom (sa strane kemije kao znanosti :), ponešto znam o toj tematici, ali, da rambo bude siguran, evo link sa wikipedije :). Dakle termit (thermite na engleski, ne zamijeniti sa termite :), je mješavina metalnog praha (metala u prahu) i metalnog oksida (najčešće se koristi hrđa). Koja je fora kod termita? On izgara JAKO visokim temperaturama (uglavnom oko 2500 °C), ne eksplodira. Pošto se radi o toliko visokim temperaturama, vrlo lako se prereže čak i najjači čelik. Sad, sve tehničke stvari glede termita mogu se naći na ovom linku, a i na drugim izvorima (check out Google ;), htio sam samo naglasiti ovu jako bitnu činjenicu, da termit nije eksploziv, tako da nikakva seizmološka očitanja niti nebi mogla zabilježiti eksplozije. Nadalje, termit je jako učinkovit čak i mokar (vlažan), a može se upaliti i pod vodom. Šta reći nego: thermite FTW
Ak nisam prije citiral sad bum fuckaj ga, ak su neki zaboravili malo višlje pogledat ovo kaj si ti preciziral za Thermite je odgovor onima koji se cude da ak je zgrada ciljano srusena trebalo je bit puno eksplozija kak to obicno i biva video primjer dole ali u slucaju Tornjeva Blizanaca i WTC 7 to nije tak. Iako je bilo nekih eksplozija u podnožju tornjeva, koje je jako puno ljudi culo Termite s ovim svojim svojstvima da je ucinkovit bez eksplozije fino objasnjava kak je to odrađeno fino i elegnatno. Nije nit cudno da su koristili Thermite jer za takav posel treba i elegantno izabrat sredstvo, pa nema eksplozije nikakve da se ne bi ljudi uzbunili jel pa nek se zgrada rusi u miru i tišini moš mislit.
Puno malih eksplozija i pokoja velika, Termite tu nije korišten vec kokvencionalno sredstvo za rušenje nosecih konstrukcija.