Svinjska gripa hara svijetom

poruka: 450
|
čitano: 76.862
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

LJUDI SVAKI DAN JEDAN ČEŠNJAK I ŠALICU MLIJEKA S MEDOM.....to je formula za uspjeh......vjerujte...

stvar je u jacini imuniteta...

prodajem Play Station 2(silver, neotvoren) cijena po dogovoru
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2009 22:20 (meluka).
16 godina
neaktivan
RE: Svinjska gripa hara svijetom

Hvala Morci. Ma da sve me to jako podsjeća na 1976 svinjsku gripu (da se razumijem tada još nisam ni bio živ , ali iz priloženog : ) ). Mislim da namjerno dižu paniku u medijima da što više ljudi uzme cjepivo. Ne razumijem zašto toliko mnogo ljudi odbacuje mogućnost da je ovaj virus uzgojen u laboratoriju, mislim, sva ostala oružja se također rade i tvrtke zarađuju milijune na tome, ali ovo bi trebalo biti drugačije? Ovo je kapitalizam, profit je iznad svega, a to uključuje i život. A oni malo upućenije znaju da je amerika testirala i razne kemikalije čak i na djeci. Ne želim se zabrinjavati s time. Najviše što mogu učiniti jest informirati se a to sam i napravio.

17 godina
neaktivan

hmh kako povecati gledanost na tv-u kako ce farmaceuti u vrijeme krize zgrnut pare....hmh...

My box said, Requires Windows 98 or better. So I installed Linux.
17 godina
meluka kaže...

LJUDI SVAKI DAN JEDAN ČEŠNJAK I ŠALICU MLIJEKA S MEDOM.....to je formula za uspjeh......vjerujte...

stvar je u jacini imuniteta...

Nitko nije imun na ovu gripu

[url=http://img16.imageshack.us/i/sighx.gif/][img=http://img16.imageshack.us/img16/1065/sighx.th.gif][/url]
17 godina

Ma samo dižu paniku, pa godisnje u svijetu od "normalne" gripe umire 250 000 ljudi.

There are 10 types of people in the world... those who understand binary and those who don't.
16 godina
neaktivan
Floki kaže...

Pa dobro,da li je 1976 bilo ovako?

http://gamapserver.who.int/h1n1/cases-deaths/h1n1_casesdeaths.html

Pogledaj malo brojke na stranicama CDC-a i WHO-a, ma neće biti da oni svi lažu, a filmić na youtubeu star 33 godine je relevantan za ovaj trenutak

Pise tocno "associated with N1H1" - to ne znaci da je N1H1 bio jedini i osnovni razlog smrti. Samo da je osoba vjerojatno bila usput i zarazena time.

Ja sam jucer posandrcao na brzinu: poslala mi zena clanak sa net.hr, ogromnim slovima pise: "U Splitu djevojcica umrla od svinjske gripe".

Tek kad pocnes citati tekst, saznas da je sirotica bolovala i od leukemije.

Kako mi se gade takvi kvazi-novinari!!!

Svi mi svakodnevno putujemo kroz vrijeme i to brzinom od jedne sekunde u sekundi. -hrx
17 godina
protjeran

ja takoder mislim da ser..u bezveze... samo da se pare zgrnu... a sto danas nij takoNeodlučan

Everybody tune something.I tune motorbikes and you tune computers.Can you help me with putting Yamaha R1 machine in computer?
17 godina
protjeran
Floki kaže...

Ovo je IT forum, dakle analiziraju se brojke, a ne naklapanja, uzmi službene podatke sa stranica WHO i CDC, računaj progresiju, i sve relevantne stope, ne vjeruj nikom nego brojkama,

Da ovo nije zalosno bilo bi smijesno, kak ne razmes da svugdje vrti sve oko love?

Mislis da WHO briga za tebe kao pojedinca?

Tko je sponzor WHO-a?

Ti ili ja?

LoL

Korporacije dizu paniku preko WHO-a koji im je paravan za marketing.

Jesi ti uopce pogledao dokumentarac o sv. gripi u SaD-u 1976-e?

Jedan vojnik je umro i onda cijela panika, pa se 426 milijuna amera cijepilo.

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 10:41 (MorciTheCroat).
17 godina
neaktivan

Po opasnosti virus H1N1 nije ništa gori od obične sezonske gripe, ali činjenica je da se puno brže širi i lakše pokupi.

Evo danas rekli na radiju da je već preko 2500 registriranih bolesnika u Hrvatskoj (tko zna koliko ih je još neregistrirano).

Nadam se samo kad se jednom odboluje da se dobiju antitijela bar na neko vrijeme (s obzirom da se predviđa da će ova pandemija trajati i do 2 godine neprekidno - dakle ljeti i zimi podjednako) Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan

Što je najbolje, jučer je i na središnjem dnevniku HRT-a bilo spomenuto da je ta curica umrla od svinjske gripe, a to što je imala akutnu leukemiju ne znači baš puno... Čak su rekli, a to me posebno nasmijalo, da je leukemiju možda dobila posredstvom svinjske gripe! Za vrijeme leukemije, kao i svakog raka, tijelo je podložnije infekcijama i oslabljeno je pa je logično da je dobila gripu posredstvom leukemije, a ne obrnuto!

Treća osoba je umrla od teškog infarkta. Najvjerojatnije je to direktno posredstvo svinjske gripe, pošto virus H1N1 prvo uzrokuje respiratorne probleme, a zatim i zatajivanje bubrega i srca.

Dakle 3 smrtna slučaja na 1565 oboljelih. Smrtnost ~0,2%. Razlog za brigu: neopravdan!

Oni koji čine svinjsku gripu strašnom su mediji i neinformirani ljudi.

EDIT: 3 smrtna slučaja na 2500 oboljelih. Smrtnost ~0,12%. Imao sam stare podatke.

Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 10:58 (i_rambo_plache).
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Što je najbolje, jučer je i na središnjem dnevniku HRT-a bilo spomenuto da je ta curica umrla od svinjske gripe, a to što je imala akutnu leukemiju ne znači baš puno... Čak su rekli, a to me posebno nasmijalo, da je leukemiju možda dobila posredstvom svinjske gripe! Za vrijeme leukemije, kao i svakog raka, tijelo je podložnije infekcijama i oslabljeno je pa je logično da je dobila gripu posredstvom leukemije, a ne obrnuto!

Treća osoba je umrla od teškog infarkta. Najvjerojatnije je to direktno posredstvo svinjske gripe, pošto virus H1N1 prvo uzrokuje respiratorne probleme, a zatim i zatajivanje bubrega i srca.

Dakle 3 smrtna slučaja na 1565 oboljelih. Smrtnost ~0,2%. Razlog za brigu: neopravdan!

Samo mala statistička ispravka

Danas je broj oboljelih od svinjske gripe došao na 2500

Sin: Tata, tata, jel istina da internet zaglupljuje?! Tata: WTF? ROFLMAO!
17 godina
Bellatrix kaže...
i_rambo_plache kaže...

Samo mala statistička ispravka

Danas je broj oboljelih od svinjske gripe došao na 2500

mene nisu brojili imam temp 38 sa 8 =( sam sam doma =(
Inace ne kuzim cemu prst dolje kod mojeg posta gdje sam napisao da nitko nije imun na tu gripu a to su nam rekli u skoli u obavjesti =(

Smijem popiti andol da smanjim temperaturu ?

[url=http://img16.imageshack.us/i/sighx.gif/][img=http://img16.imageshack.us/img16/1065/sighx.th.gif][/url]
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 11:20 (tony THE Noob).
17 godina
neaktivan
tony THE Noob kaže...

Inace ne kuzim cemu prst dolje kod mojeg posta gdje sam napisao da nitko nije imun na tu gripu

Ne brini se, ljudi ne razumiju da može biti imun samo onaj tko je prebolio gripu (ili primio cjepivo), jer tek tada se u organizmu proizvode antitijela.

P.S. povišena temperatura je mehanizam u organizmu kojim se tijelo bori protiv bolesti, tako da je ne trebaš skidati, osim u slučaju da prijeđe 39°C. Tada je najučinkovitije često tuširanje u mlakoj vodi. A za bilo koje preparate pripazi na sastojke, zbog mogućih kontraindikacija - npr. alergijska osjetljivost na paracetamol i sl.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 11:29 (macak).
17 godina
neaktivan

Recept za obranu od svinjske gripe:

• koliko je maximalno moguće izbjegavati gužve i mjesta na kojima se nalazi više ljudi u malom prostoru(autobusi, tramvaji, vlakovi)
  • posebno izbjegavati kontakt s onima koji su bolesni (bilo obična prehlada, ili gripa?)
  • vlastita higijena, posebno ruku (najvažnija stavka)
  • konzumiranje hrane koja dokazano pojačava ljudski imunitet ( razni vitamini u voću i povrću)
  • konzumiranje puno tekućine (voda, čajevi, sokovi)

I opet na kraju postoji mogućnost zaraze, ali je koliko-toliko manja!

Osobno gripu(bilo kakvu:) nisam imao negdje oko 4-5 godina već, prehladu bez temperature da ali to se ne računa!Cool

Sin: Tata, tata, jel istina da internet zaglupljuje?! Tata: WTF? ROFLMAO!
17 godina

Ljudi moji, ja se s vama natezati neću, nisam i neću biti nikakav širitelj panike, uistinu za to razloga nema. Ali ja vjerujem brojevima, a ne nikakvim filmićima raznih teorija zavjere. Činjenica jest da je ovo novi virus, ljudskom organizmu nepoznat (osim onih rođenih prije 1957., koji su se susreli sa djelićem njegove DNK), činjenica jest da mogućnost mutacije itekako postoji i činjenica jest da su rizične skupine malo drugačije nego kod sezonske gripe. Činjenica jest i da država kasni sa nabavom cjepiva, dosta je ljudi u tim rizičnim skupinama koji su danas nepokriveni, a epidemija je u zamahu. I što vam uopće znači ta priča da je mala imala leukemiju? Da je bila cijepljena oko 1.11. vjerojatno bi danas bila živa. Kao što rekoh, cijepljenje je stvar osobne odluke, pa neće vas valjda nitko moliti da se cijepite, a imam neki osjećaj da bi vi tu vašu odluku o necjepljenju nametali drugom. Skužite već jednom da ima i nas kojih se živo fućka u kojoj farmaceutskoj tvrtki D. Rumsfeld ima dionice. Žalosno jest u stvari da mi u ovom trenutku nemamo mogućnost izbora da se cijepimo ili ne, a vi što mislite da će vas netko moliti da to napravite kad mogućnosti bude, grdno se varate, pa nije vam zdravstveni sustav mamica koja donosi čokoladu u krevet. Tamo smo svi samo brojevi.

S moje strane je polemika gotova, iskreno rečeno nisam se htio petljati sa teoretičarima zavjera, jer kod njih nema brojki kao argumenata, nego mračne sobe i tajni sastanci su im dio priče, a ja ću napraviti onako kako ja mislim da valja.

Htio sam jedino Ivi na njegov upit izložiti svoje mišljenje, čovjek je stvarno pravi, uvijek svima nesebično pomaže, a i ja imam dosta bolničkog iskustva, pa nešto malo poznajem sustav.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 14:08 (Floki).
16 godina
neaktivan

Pretprošli tjedan sam bio bolestan 6 dana. Simptomi: veeelika glavobolja, oteceno grlo, slabost, mala vrtoglavica ponekad, navecer skok temperature na 38°, po noci tesko disanje i osjecaj da imam "grudu" u prsima. Nakon ozdravljenja suhi kašalj jos tjedan dana non stop.

Kaže doktorica da postoji mogucnost da je bila svinjska gripa, jer sezona obicne tad nije pocela, a i simptomi vise pripadaju svinjskoj gripi. Nisam uzimao nikakve ljekove, samo lezao u krevetu, i pio caj.

Sad sam zdrav :)

17 godina
neaktivan

Liječnik kaže da imam svinjsku gripu i želi mi dati Tamiflu... Šutim -- nekako mi se ne sviđa taj lijek...

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina

nemaš baš puno vremena za odluku, djeluje samo u prvih 48 sati od pojave simptoma

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Liječnik kaže da imam svinjsku gripu i želi mi dati Tamiflu... Šutim -- nekako mi se ne sviđa taj lijek...

Želiš "potpaliti" diskusiju ili stvarno imaš H5N1 gripu?

Svejedno, ovdje su neke negativne reakcije na Tamiflu, pozitivne mi se ne da tražiti, vjerojatno sam teoretičar zavjere pa želim da je lijek otrovan Belji se

Health experts warn not to take Tamiflu pills - thisislondon.co.uk

Tamiflu Toxic for Teens - koreatimes.co.kr

Keep using Tamiflu, top doctor urges parents, as he admits children may suffer nightmares and nausea - dailymail.co.uk

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 14:38 (Random.).
17 godina

a koje tek antibiotici mogu izazvati probleme, ma koji tamiflu, jednom sam dobio onaj anafilaktički šok nakon uzimanja tablete antibiotika, a nikad prije nisam s tim antibiotikom imao problema, sve zna biti rizik

16 godina
neaktivan

Za mene je dovoljno sto se nitko od odgovornih nije konkrentno, nedvosmisleno, i neupitno odgovorio na pitanja o stetnosti i testiranju toga ljeka.

Naravno, da dođem u situaciju da umirem od svinjske a nisam uzeo ljek onda bi ga uzeo jer nemam sta izgubiti. Nije stvar u ljeku, stvar je u tome da su oni koji stoje iza njega dobro poznati kao prevaranti i manipulatori na stetu naroda, pa zasto bi im se vjerovalo u vezi ovoga? I tko mi tvrdi da svinjska gripa nije umjetno proizvedena? Pa nek jesam i blesavi teoreticar zavjere, ali vjerujem da je tako. Danas je sve u novcima, politici, i kontroli naroda - a dakako to sve ide i na racun ljudskog zdravlja, koliko ono vrijedi u danasnjem svijetu molim vas, spram malo vecih interesa?? Kada je uopce ljudsko zdravlje bilo ispred interesa "velikih"? Da nema bolesti mi nebi trebali njihovu pomoc i zato ce uvijek biti bolesti!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 14:47 (!mpact35).
17 godina
protjeran
!mpact35 kaže...

Za mene je dovoljno sto se nitko od odgovornih nije konkrentno, nedvosmisleno, i neupitno odgovorio na pitanja o stetnosti i testiranju toga ljeka.

Naravno, da dođem u situaciju da umirem od svinjske a nisam uzeo ljek onda bi ga uzeo jer nemam sta izgubiti. Nije stvar u ljeku, stvar je u tome da su oni koji stoje iza njega dobro poznati kao prevaranti i manipulatori na stetu naroda, pa zasto bi im se vjerovalo u vezi ovoga? I tko mi tvrdi da svinjska gripa nije umjetno proizvedena? Pa nek jesam i blesavi teoreticar zavjere, ali vjerujem da je tako. Danas je sve u novcima, politici, i kontroli naroda - a dakako to sve ide i na racun ljudskog zdravlja, koliko ono vrijedi u danasnjem svijetu molim vas, spram malo vecih interesa?? Kada je uopce ljudsko zdravlje bilo ispred interesa "velikih"? Da nema bolesti mi nebi trebali njihovu pomoc i zato ce uvijek biti bolesti!!

Potpuno se slazem s tobom, al je zalosno kolika je masa zatupljena  TV-om i dnevnom stampom, a oni koji pokusavaju istrazit i drugu stranu price, odmah

postanu teoreticari nekakvih zavjera.

Pa dajte ljudi pogledajte malo nase politicare, kolko tu ima korupcija i ostalog s*anja.

Zar mislite da su politicari u inozemstvu posteni i nekorumpirani?

Tko financira izborne kampanje politicara na visokim duznostima?

Korporacije, i to zato jer vjeruju da je taj politicar dobar za narod?

Yeah right, bas njih briga za nas "brojeve", njih interesira  da ako sponzorirani politicar pobijedi tada on vraca usluge

dal glasanjem za neki zakon ili neki drugi nacin koji ce pogodovat korporaciji koja ga je sponzorirala.

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
17 godina
neaktivan
Doktor misli da imam. Želi da dođem na zarazno po taj Tamiflu.
Meni se nikako ne sviđa ideja.
Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan

Kak misli da imaš? Il imaš il nemaš Smijeh

16 godina
protjeran
naxeem kaže...

molim te nemoj kašljati na bug forumu da nas ne zarazišCool

zelim ti brzo ozdravljenje

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

A jesi muska svinja Nax. Ne rokci ovuda naokolo, ionako te niko ne razumije :-P

A sto se tice Tamiflua, pazi se!

Odavno je poznato da se antiviralna sredstva nazivaju po imenu pronalazaca i po virusu koji lijece. Tamiflu, na engleski Tammyflu, odaje da je lijek izumila neka zenska po imenu Tammy. Svako inteligentan normalno zna da se Tammy samo zovu plave glupace iz Amerike, one sisate missice, a ta ne zna napravit ni kajganu, kamoli antiviralno sredstvo. U najboljem slucaju, zbog tog lijeka ces zatrudniti.

Zato, oprez!!! WHO zeli da svi muskarci zatrudne. Veliki feministicki plan je na pomolu!

Rofl....

Svi mi svakodnevno putujemo kroz vrijeme i to brzinom od jedne sekunde u sekundi. -hrx
17 godina
neaktivan
:O
Ma, zaozbiljno - krvna slika upućuje na gripu, ali nemam još diferencijalnu sliku, pa ne znam.
Ovaj doktor je odmah ponudio taj Tamiflu:), a meni se ne sviđa što navodno virus baš i ne brine o tome, a sam lijek nije oličenje bezopasnog.
Trudnoća je ok; ako je mogao guverner Kalifornije, mogu i ja:)
17 godina
neaktivan

Statističke šanse da baš ja otegnem papke od ove famozne gripe su tako male da mene apsolutni boli briga za sve ove novinske natpise... ako se i dogodi, baš me briga, meni će ionako bit svejedno :D

Osobno se više bojim cjepiva i lijekova protiv ovog nego same bolesti. Ne bi se išao cjepit ni uz prisilu...

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
:O
Ma, zaozbiljno - krvna slika upućuje na gripu, ali nemam još diferencijalnu sliku, pa ne znam.
Ovaj doktor je odmah ponudio taj Tamiflu:), a meni se ne sviđa što navodno virus baš i ne brine o tome, a sam lijek nije oličenje bezopasnog.
Trudnoća je ok; ako je mogao guverner Kalifornije, mogu i ja:)

Evo necega sta bi mozda moglo pomoci u odabiru: http://en.wikipedia.org/wiki/Antiviral_drug

Vecina bitnih stvari o antiviralnim sredstvima je objasnjenja u samom headeru.

Edit:

ova stranica se takodjer cini korisnom (Tamiflu), ali perspektiva se malo mijenja kad pogledas History i malo bacis pogled na IP rangeove: http://en.wikipedia.org/wiki/Oseltamivir

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 16:15 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan

Po tome tu, postoji velika šansa da se bacim pod kamion, ako uzmem Tamiflu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice