znaci,ipak je tocno da nashi to izdvajaju za afganistan (iako mi nismo krivi shto ih stoljecima zapadnjaci pljackaju i exploatiraju)
Kao članica ISAF-a RH u proračunu ima određene izdatke proizašle zbog okupacije Afganistana od strane saveznika. Samo, naravno da "razvoj demokracije" je puno ljepši pojam od okupacije.
Kao članica ISAF-a RH u proračunu ima određene izdatke proizašle zbog okupacije Afganistana od strane saveznika. Samo, naravno da "razvoj demokracije" je puno ljepši pojam od okupacije.
Nisam stručnjak za sve, ne znam sve...
...ali iako postoji činjenica da su tu lakši i teži fakulteti, ne možeš reći da je "filozofski sranje".
Vis a vis ekonomije, po težini gradiva i količini kolegija, možda su neki smjerovi na ekonomiji lakši od drugih na samoj ekonomiji ili nekom drugom faksu, ali baš da je to tako lagano da i čimpanza prolazi, baš i nije. Prolaznost na EFST-u je nekih 30% dok je na FESB-u otprilike 30%. Razlika je minimalna kao i na filozofskom na mnogim studijima.
Nisam rekao da znam sve o svemu, ali dovoljno znam o svemu da znam da ne mogu i ne smijem podcjenjivati stvari o kojima ne znam dovoljno.
Sudeći po pismenosti mnogih na ovom forumu, na našoj televiziji (svim kanalima) i ostalim medijima, čak smo i s profesorima i znanstvenicima na području jezika u tragičnom deficitu. Imamo dva-tri jezikoslovca, uglavnom pijana nacionalista, koji brljaju po pravilima i (očito) hrpu loših profesora. O stranim jezicima da i ne govorim.
Filozofski fakultet NIJE STUDIJ FILOZOFIJE. Vidim kakva je razina tvog poznavanja problema...
Kad ste vec tako strastveni oko ove teme, mozda ne bi bilo lose da se malo
informirate, jer citanjem postova sam nekako dobio dojam da se vecina ovdje
nije bas potrudila (dalje od gledanja dnevnika) da malo sami istraze o cemu se ovdje radi, nego su vise tu
da bi pljuvali po studentima jer se bore za svoja prava a i uvijek se ponavljaju iste price o vjecnim studentima,
lijencinama, moja grbaca i bla bla bla....
Tako da bi vas molio ako vas stvarno zanima tema odite ovdje i imate odgovore na najcesca pitanja o blokadi/prosvjedima
nemojte samo ponavljati sto kazu neki neinformirani ljudi i stvorite si vlastito misljenje o situaciji
Nisam rekao da znam sve o svemu, ali dovoljno znam o svemu da znam da ne mogu i ne smijem podcjenjivati stvari o kojima ne znam dovoljno.
Sudeći po pismenosti mnogih na ovom forumu, na našoj televiziji (svim kanalima) i ostalim medijima, čak smo i s profesorima i znanstvenicima na području jezika u tragičnom deficitu. Imamo dva-tri jezikoslovca, uglavnom pijana nacionalista, koji brljaju po pravilima i (očito) hrpu loših profesora. O stranim jezicima da i ne govorim.
Filozofski fakultet NIJE STUDIJ FILOZOFIJE. Vidim kakva je razina tvog poznavanja problema...
Bla bla...
Kakvi crni vjeciti studenti ?!?! Oni, ako i postoje izumiruca su vrsta i izvanredni su, a koji placaju sve od javnog prijevoza, skolarina do zdravstvenoga.
99% njih i radi. Odnosno, 2x placaju svoje skolovanje, kroz skolarine i kroz placanje svih mogucih poreza i doprinosa ovoj banana drzavi, a koji se slijevaju u proracun, a koji uplacuje sredstva sveucilistima.
Jedino mi nije jasno sto ovi traze. Traze da redovni kao takvi imaju besplatno skolovanje non-stop... A zasto bi redovni koji ne ispunjava svoje obveze imao veca prava od recimo izvanrednih koji moraju raditi da bi se mogli skolovati, a bolje ispunjava svoje obveze ?
Da ne zaboravimo da postoji masa bivsih redovnih koji su uslijed lose situacije u zivotu (ne svojom krivnjom) zavrsili kao izvanredni...
OK. Filozofski je imao dobar pocetak, ali sada mi zvuce kao 'guske u magli'.
Radi guski u magli - to je iz razloga jer se politika počela miješati tamo gdje joj nije mjesto i gdje uz potporu medija izvrću neke bitne činjenice gdje se prikazuje i želi se prikazati da štrajkaju bez ikakvog razloga i da za to nema potrebe pa se onda i većina ljudi zapita, pa za koji dick oni štrajkaju? Ne? Radi ovog jeb***g stanja u banana državi sa bananaman-om na njezinom čelu i drugim pristašama, radi raznoraznih afera bananaman-a koji se protežu putem medija gdje bi već u nekoj pristojnijoj državi banana odstupila sa položaja i završila tamo gdje joj je i mjesto, radi raznoraznih pljački i privatizacija, radi korupcije, radi onog i ovog. Pa, studenti su uvijek bili ti koji su upozoravali svojim ponašanjem (štrajkanjem) da nešto nije u redu ne samo u školstvu nego i sveopćenito u državi od banane. Studenti su uvijek bili ti koji su bili prvi i borili se za svoja prava ne samo u nas već i u većinu sljučajeva bilo gdje i drugdje. Oni su bili ti koji su neke stvari krenule na bolje. Nisu to bili radnici koji su se bojali za svoja radna mjesta i svoje plaće - ovo kaj nama prikazuju kada se naši okupe malo na nekom mimohodu pa prosvjeduju sa nekim je********kim parola, to je tek tako da vidi europa a mediji da prenose kako ipak postoje tamo neka prava radnika i prava slobode u toj zemlji od banane. Jedini ljudi koji mogu nešto učiniti ili promijeniti u ovoj banana državi su nitko drugi već - studenti! Jer ovo nema samo veze sa školstvom, tu se povlače i druga mnoga raznorazna pitanja koja idu u neke druge sfere i dotiču se - naše banana vlade i njezinih banana odluka. Zato, trebamo se svi koji su u banani, radi banana odluka i jesu u banana državi ne izaći na izbore kao fol da će svojim glasanjem nešto promijeniti (taj onda ne zna kako demokracija funkcionira), nego već da podržimo ono nešto što smo i sami htjeli u ovoj banana državi, da stvari počnu ići na bolje pa makar to bilo kroz studente i njihovo školstvo.
Ako je besplatno školovanje bilo moguće u doba "mraka" ne vidim zašto ne bi bilo i u doba "prosvjetljenja". Mi smo mala državica i u interesu nam je da imamo što veći postotak obrazovanih. Možda to vlasti i nije u interesu jer se zna da je ovce lakše zavarati nego obrazovanog čovjeka.
Mnogi ljudi ovdje se ne libe besplatno koristiti software koji se u svijetu plaća (da, mislim na ilegalni software) i skidati ilegalno filmove s torrenta, a kada postoji naznaka da se to zabrani dižu graju. Ali kad se radi o stvari važnoj za razvoj zemlje poput besplatnog školovanja onda im besplatno i ne zvuči tako dobro i optužuju ljude koji su se drznuli tražiti tako nešto. Besplatno školovanje za vječite studente ne postoji, ja sam prekoračio apsolventski rok te sam morao platiti posljednji ispit i obranu diplome, a da sam nastavio studirati ne bih imao pravo na studentski dom i bonove za prehranu. Ne znam kakva je danas situacija u vezi toga ali sumnjam da se puno razlikuje od moje.
Moja grbača će lakše podnijeti besplatno školovanje nego dvorane i mostove koji najviše služe za prikupljanje glasova na izborima.
Bilo bi im pametnije da su se fino, k'o braća francuzi nekoć, skupili, upali na Markov trg, pobacali bandu lopovsku van, skinuli ih do gola i natjerali da trče ilicom golih guzica. Ovoj državi može pomoć jedino nešto takvo jer je odavno demokracija ugasla pod glasovima živih mrtvaca i blatom korupcije.
Bilo bi im pametnije da su se fino, k'o braća francuzi, nekoć skupili, upali na Markov trg, pobacali bandu lopovsku van, skinuli ih do gola i natjerali da trče ilicom golih guzica. Ovoj državi može pomoć jedino nešto takvo jer je odavno demokracija ugasla pod glasovima živih mrtvaca i blatom korupcije.
Mlade ljude željne promjena kojih valjda očito nedostaje...
načelno se slažem,al velim to je proces..cijela generacija će platiti cijenu,nek se bune pa će njihovoj djeci biti bolje
@darking, koliko neznanja,koliko gluposti,koliko promashenih misli u tvom postu,to je prestrashno
kao prvo,imash lingviste,profesore hrvatskog,povijesti,arheologe,indologe,sociologe,filozofe,cijelu jednu plejadu svega onoga shto jednom drushtvu treba
i to nuzno,cak i gospodarski
tko ce ti prevadjati u gospodarskim pregovorima? tko ce te upucivati u kulturu naroda sa kojim zelish gospodarsku suradnju?
wikipedija? :D
drugo,ti imash mishljenje o filozofskom kakvo imash,a tamo ljudi moraju rijeshiti za prijemni i dio sa kognitivnim sposobnostima
ne cine mi se onda bash glupavima kakvima ih ti predstavljash
trece,problem o 40.000 ekonomista upravo i postoji zbog naplacivanja studija
da se informirash,vidio bi da je od pocetka uvadjanja naplate,broj studenata porastao 200% a predavaona i profesora neako bash i ne,daleko od toga
jel ti mosh pojmit shto to znaci?
dal ti mosh pojmit da zbog toga shto neki ne mogu platiti,crta se pomice prema dolje i da se onda upisuju sve gori studenti,ali koji imaju novaca?
ti treba to nacrtat? reci,nije mi problem josh jednom to plasticno ovdje objasnit
naplata je dovela do prekobrojnosti studenata,i to manje kvalitetnih i onda pada kvaliteta nastave i samih studija
to je katastrofa
i josh neshto,svake godine sve manji broj ima besplatne shkolarine
trenutno je na ekonomiji ili pravu manje od 30% njih koji ne placaju
a cijene shkolarine su svake godine sve vishe i vishe
otkud pravo kregaru da digne shkolarine za 100%?!?!?!?!?
pa taj pravni fakultet nije on sagradio,niti on opremio,vec roditelji tih studenata kojima bi on ponovo uzimao lovu,kako mu se prohtije
neka on sebi sagradi svoj fakultet,neka ga sam opremi,i onda neka studentima tamo naplacuje shto i kako hoce
po meni je to kriminal
koristit tudje kao svoje i naplacivat za sebe
sramota
i ti to podrzavash?
ajd,molim te
Ako je besplatno školovanje bilo moguće u doba "mraka" ne vidim zašto ne bi bilo i u doba "prosvjetljenja". Mi smo mala državica i u interesu nam je da imamo što veći postotak obrazovanih. Možda to vlasti i nije u interesu jer se zna da je ovce lakše zavarati nego obrazovanog čovjeka.
Mnogi ljudi ovdje se ne libe besplatno koristiti software koji se u svijetu plaća (da, mislim na ilegalni software) i skidati ilegalno filmove s torrenta, a kada postoji naznaka da se to zabrani dižu graju. Ali kad se radi o stvari važnoj za razvoj zemlje poput besplatnog školovanja onda im besplatno i ne zvuči tako dobro i optužuju ljude koji su se drznuli tražiti tako nešto. Besplatno školovanje za vječite studente ne postoji, ja sam prekoračio apsolventski rok te sam morao platiti posljednji ispit i obranu diplome, a da sam nastavio studirati ne bih imao pravo na studentski dom i bonove za prehranu. Ne znam kakva je danas situacija u vezi toga ali sumnjam da se puno razlikuje od moje.
Moja grbača će lakše podnijeti besplatno školovanje nego dvorane i mostove koji najviše služe za prikupljanje glasova na izborima.
o tempora,o mores...
1. u tom mraku postojalo je "drzava" koliko je postojalo,ali vishka nije bilo jer je svaka "drzava" imala svoje sveucilishte,dapace,svaki drugi dinar,tako se govorilo,iz zagreba je ishao u beograd (a onda za slabije razvijene republike)
2. ne otvara netko tamo,vec otvara drzava,drushtvo kao cjelina,novcima poreznih obveznika,tako da to nije privatna prcija dekana niti rektora
3. shto zelish rec?!? citam,citam i fakat ne razumijem...ono shto ne razumijesh da vjecitog studenta nikad nije bilo na icijem teretu,a po bolonji vjeciti student je i nemoguce bit
4. pored toliko srednjih shkola i osnovnih bez dvorana,koje bi bile pune djecom svakodnevno,napravili smo nekoliko arena koje su uglavnom prazne svakodnevno....sramota...i naravno da ti lazesh kada kazesh da ih ti koristish ili da ih itko koristi
5. dekana fakulteta obvezuje i fakultetsko vijece koje se slozilo sa blokadom...jedino dekan MOZE pozvati policiju,ne moze se SAMA policija pozvati,po zakonu koji ti ne znash (ne znam kako stoji sa rektorom)
6. totalno pricash gluposti jer nitko nishta nije oteo,niti zauzeo...svi profesori se slobodno shecu,kao i inace...daj prestani kenjat jer si totalno neinofmiran
4. pored toliko srednjih shkola i osnovnih bez dvorana,koje bi bile pune djecom svakodnevno,napravili smo nekoliko arena koje su uglavnom prazne svakodnevno....sramota...i naravno da ti lazesh kada kazesh da ih ti koristish ili da ih itko koristi
5. dekana fakulteta obvezuje i fakultetsko vijece koje se slozilo sa blokadom...jedino dekan MOZE pozvati policiju,ne moze se SAMA policija pozvati,po zakonu koji ti ne znash (ne znam kako stoji sa rektorom)
6. totalno pricash gluposti jer nitko nishta nije oteo,niti zauzeo...svi profesori se slobodno shecu,kao i inace...daj prestani kenjat jer si totalno neinofmiran
wannabe haker,si ti bio na tim fakultetima da znash shto i kako oni to rade?
blokada se vrshi na nacin na koji sam ti opisao,niko nikome ne brani da sjedi na predavanju,oli ti je to tako teshko razumjet?!?
jedino shto se pjeva i pleshe,i to je sve
nikakva sila,nikakvo branjenje icega
daj malo skuzi razliku
drugo,ti si ocit primjer kako su profesori hrvatskog nuzni i da je kadar deficitaran
trece,mi smo govorili o arenama,a ne o jednom bazenu u jednom gradu
nije koshtao taj bazen tako puno novaca
te arene jesu koshtale tako puno, pa i vishe novaca
i neiskorishtene su
de,ne brkaj jabuke i krushke kako bi pokushao neshto svoje dokazat
mi smo govorili o arenama za rukomet,koje zjape prazne
a toliko shkolaraca nema sportske dvorane
prestrashno
jadno
sram me shto sam hrvat
a shto se tice policije,ja ju iskreno i prizeljkujem
da vishe ogoli ovaj rezim i da narod napokon pocne djelovati
430.000 nepostojecih glasaca po drzavnom zavodu za statistiku,a niko nishta!?!?!?!?
izbori su bili lazni,izbori su bili lazirani,trazim prijevremene izbore
i specijalce da,al na vladu,dio sabornika i dio aparata vlade
i vidi ovo
http://teatar.hr/18530/blog-zasto-podrzavam-blokadu-i-na-adu/
Sve košta pa i znanje.Koliko uložiš toliko se vrati.Jer ako je besplatno onda se nečeš ni potrudit da ti se isplati.
Sve košta pa i znanje.Koliko uložiš toliko se vrati.Jer ako je besplatno onda se nečeš ni potrudit da ti se isplati.
Znanje je neprocjenjivo stoga koliko god platiš malo je.
Daj ne meljite o tim usranim mostovima i dvoranama; to su najobičniji spomenici aktualnoj lopovskoj vlasti. Beskorisno bačen novac.
...potpisujem...
...potpisujem...

...potpisujem...

Bukva ima u tome istine ali ko što je Đikić rekao mi smo izabrali da budemo zemlja sporta a ne znanja..
...a taj "drastično povećan broj visokoobrazovanih stručnjaka u Hrvatskoj" će u zemlji bez ikakve gospodarske
strategije i bez zaposlenja bauljati po ulicama i sanjati da pobjegnu što dalje uređujući golf igrališta i vrtove
bogatih stranih vila na EU Jadranu...jer to je do sada jedini program iz usta ovih političara...
Danas sam pročitao par dobrih tekstova koji su me još više uvjerili da nam treba besplatno školovanje.
Evo jedan primjer:
Ako se školarine plaćaju onda treba odabrati zvanje s kojim ćeš uloženo vratiti. Kakve su danas profesorske plaće ispasti će da se nitko neće htjeti školovati za profesora. I tko će onda učiti našu djecu? I što time dobivamo? Zemlju koja sve više tone u neznanje. To je samo jedan primjer a ima još puno takvih zvanja koja nisu profitabilna ali su važna za normalno funkcioniranje društva.
To što svi govorite o ljenjčinama i vječnim studentima samo pokazuje koliko nasjedate na propagandu vlade.