Nego da se ja ne petljam u vašu raspravu,postvit ću jedno pitanje Crashu 11.
Daj majstore reci o kojem se to fakultetu radi?
Nego da se ja ne petljam u vašu raspravu,postvit ću jedno pitanje Crashu 11.
Daj majstore reci o kojem se to fakultetu radi?
Lazem?? Ne postoje vođe?? a kako se zovu osobe koje pozivaju na štrajk?? LOL, Ne da im se na predavanja, nisu oni ni ludi, nadoknađivat će se pa će tak i tak imati vise vremena za uciti.. Cuj pocetak 5. mjeseca vjerojatno imaju samo koji potpis u indexu, pa zasto bi ucili kad mogu na prosvjed..
ajmo ovak...
postoje studosi koji zele ici na nastavu (ne podrzavaju strajk) i oni koji ne zele ici na faks ( podrzavaju strajk) -> naravno da nije bas tak simple ali ajde
isto tako ima profaca koji podrzavaju i ne podrzavaju strajk.
fakultetski prostori nisu u vlasnistvu strajkasa niti su u valsnistvu studosa koji ne strajkaju.
dakle ovak...recimo da sam ja studos koji NE strajka i da profac objavi: ja predavanje drzim, tko dodje dodje. fakultet nije obavezan.
i sad ti meni reci, tko si ti da mi branis odlazak na predavanje?
dodjem na faks i ti mi kazes da nesmijem na predavanje...majstore, piatm te opet...tko si ti da mi branis odlazak na predavanje?
ako jos tome dodas da recimo placam faks...dakle...moze redovni ili izvanredni...dont care ali da ga placam ili da mi ga roditelji placaju...
vjeruj mi...da vas je 20 nabaccao bi vas na hrpu ako to znaci da cu tako uci na faks i odslusati predavanje,pisati kolokvij, itd
vjeruj mi...polomio bi ti i ruke i noge i onda to sve fino upakirao i poslao tvojima doma
intelekt je intelekt i respect njemu ali sila je sila i kad neide milom ide silom...stara ali i dobra izreka.
i nemoj mi sad tu pooceti cvilit o tome kak je to neznam kakav nacin i da to nije demokratski i da se to tak na zapadu ne dela i bla bla bla bla...ja hocu ici na faks i zaboli me ako ti neces. ja zelim studirati, meni je ok ako, tebi nije makni se meni kojem je.
mislim da sam dovoljno rekao.
tko voli nek izvoli ali kasnije se s posljedicama treba nositi bile one dobre ili lose.
i kolko sam skuzio...nije da bas puno ljudi zagovara strajk..bar ne na ovom forumu ali opet :D mi smo informaticki forum...debelom vecinom :D
Kazes da blokada znaci da blokiraju nastavu i kolokvije? Pa odakle nekom pravo da mi blokira kolokvij? I inace da ima "redara" koji ce upast na predavanje bez obzira sto su na tom predavanju samo oni koji zele odslusat to predavanje. Dakle ako skupina studenata zeli imat predavanje upast ce 10ak hipija i pocet skakat, pjevat i remetit moje pravo da budem na predavanju unatoc tome sto sam protiv blokade? Da, tako je. Cak imaju i Redarsku sluzbu sa velikim R ajme koja komedija. Bas bi volio vidit nekog da mi proba zabranit da odem na predavanje i kolokvij. Samo to i cekam...
A da mozda ne vecina, ali veliki broj ljudi je za blokadu jer im se neda ic na fax. Kako to znam, pa recimo da vecinu svojih kolega s godine imam na fesjbuku kao prijatelje pa smo imali par rasprava kako i sto dalje. Pa se javilo dobar broj onih kojima upravo zato blokada odgovara. I naravno da ce takvih uvijek i biti.
I na mom faxu blokada traje 5 dana (od toga 3 neradna), pa se za nadoknadu jos nitko ne brine, da vidis kako ce se svi odjednom predomislit kada im se kaze da ce morat preko ljeta na fax ic...
Kazes da blokada znaci da blokiraju nastavu i kolokvije? Pa odakle nekom pravo da mi blokira kolokvij? I inace da ima "redara" koji ce upast na predavanje bez obzira sto su na tom predavanju samo oni koji zele odslusat to predavanje. Dakle ako skupina studenata zeli imat predavanje upast ce 10ak hipija i pocet skakat, pjevat i remetit moje pravo da budem na predavanju unatoc tome sto sam protiv blokade? Da, tako je. Cak imaju i Redarsku sluzbu sa velikim R ajme koja komedija. Bas bi volio vidit nekog da mi proba zabranit da odem na predavanje i kolokvij. Samo to i cekam...
A da mozda ne vecina, ali veliki broj ljudi je za blokadu jer im se neda ic na fax. Kako to znam, pa recimo da vecinu svojih kolega s godine imam na fesjbuku kao prijatelje pa smo imali par rasprava kako i sto dalje. Pa se javilo dobar broj onih kojima upravo zato blokada odgovara. I naravno da ce takvih uvijek i biti.
Pa ako ne docekam onda super, dali su svima koji zele slusat mogucnost da slusaju, a blokadu provode idalje jer ipak vecina nije na predavanju i glas se cuje. Nikom nije do kačenja ali ne moze mi netko ometat moju zelju za posjecivanjem predavanja ili pisanjem kolokvija.
A di sam ja reko da znam zasto strajkaju samo zato sto ih znam? Rekao sam da su u raspravi napisali da zato zele blokadu. Npr. "Ma neka blokiraju, totalno mi se neda sada ic na fax, ionako pola toga nisam stigao napravit pa ce mi blokada super doc, ja cu glasat za" i javi se drugih par ljudi koji to podupru. Jel ti sada jasno ili tebe u osnovnoj skoli nisu naucili citat uz to sto su napravili katastrofalan posao kad su te ucili pisat? Eh i da, kod mene na prijemnom ima nesta sto bi se moglo nazvat provjerom kognitivnih sposobnosti.
ne moze studirati onaj tko zeli i tko je sposoban, jer njegovo mjesto zauzima onaj tko ima novaca i manje je sposoban
malo prouci stvari,na ekonomiji preko 70% studenata placa studij,i taj broj raste
slicno je i na pravu
u tome i jest problem
znaci da se na znanje upishe manje od 30% studenata,na drzavni fakultet,koji je financiran od strane poreznih obveznika,istih onih koji moraju placati fakultet
onaj tko nema novaca,a spada u 70% koji su u kvoti fakulteta,jednostavno nece moci upisati fakultet,pa ce se upisati onaj tko je ispod crte kvote,ali ima novaca
uz pretpostavku da svaki drugi nema novaca (a vjerojatno je i vishe) to znaci da ce pola od tih 70% studenata biti upisano onih koji su puno loshiji,ali imaju novaca
cak ce se upisat onaj tko je ispod te crte za tocno onoliko mjesta koliko ljudi placa (koliki je broj tih 70%) shto dovodi do pada kvalitete studenata
to je jedan problem,nekvalitetni studenti sa novcima
i drugi problem je shto se broj studenata,otkad se placaju studiji (a svake godine je to sve veci broj studenata,u postotku,i sve su skuplje shkolarine),povecao za 100% i sad ih ima 200% od prijashnjeg broja,a infrastruktura i broj studenata se nije puno mijenjao
dakle,radi se da fakulteti,gramzivi,poput recimo ekonomskog,upisuju prekobrojne,samo da zarade,jer im ONI odredjuju cijenu,kao da je fakultet njihovo privatno vlasnishtvo
trebali bi fino kupit zgradu svojim novcima,opremit tu zgradu svojim novcima i onda naplacivat studentima koji zele kod njih studirati
ovako je to potpuno besmisleno i nelegalno
a i ponavljam,pada drasticno kvaliteta predavanja,kada se ima previshe studenata,shto je ekonomija ociti primjer (ili pravni)
i shtrajk izglasaju radnici,i uvijek ima onih koji bi radili,a shtrajkashi im brane
ja ne vidim gdje je tu problem,isto kao shto ga i ovdje nema
jednostavno,ova vlast troshi 600 milijuna kuna svake godine na penzije NOB-ovaca
prosjecna starost hrvata je 77 godina,pa racunajte koliko su ti imali godina 41-45
troshi i nekoliko stotina milijuna kuna na lazne invalide domovinskog rata,kao i na branitelje koji nisu nikad nishta branili (od 200-250 tisuca,na raslo na pola milijuna,yeah,right)
oko pola milijarde kuna (ili cak vishe) ide katolickoj crkvi iako nismo katolicka drzava,al trebaju se voziti u mercedesima,volvoima i raznim terencima
za arene koje zjape prazne,para se imalo,ali za znanje se nema?
a shto je sa shkolama koje nemaju dvorane,ali se za arene imalo?
pa peljeshki most
350 milijuna kuna studentima u mostaru
350 milijuna kuna afganistanu,od cega 200-220 milijuna za promicanje neakve demokracije
ko da smo mi tamo par stoljeca radili sranja,i sad moramo ispashtati
i da ne nabrajam dalje....
JEDAN SVIJET,JEDNA BORBA!!!
Pa ako ne docekam onda super, dali su svima koji zele slusat mogucnost da slusaju, a blokadu provode idalje jer ipak vecina nije na predavanju i glas se cuje. Nikom nije do kačenja ali ne moze mi netko ometat moju zelju za posjecivanjem predavanja ili pisanjem kolokvija.
A di sam ja reko da znam zasto strajkaju samo zato sto ih znam? Rekao sam da su u raspravi napisali da zato zele blokadu. Npr. "Ma neka blokiraju, totalno mi se neda sada ic na fax, ionako pola toga nisam stigao napravit pa ce mi blokada super doc, ja cu glasat za" i javi se drugih par ljudi koji to podupru. Jel ti sada jasno ili tebe u osnovnoj skoli nisu naucili citat uz to sto su napravili katastrofalan posao kad su te ucili pisat? Eh i da, kod mene na prijemnom ima nesta sto bi se moglo nazvat provjerom kognitivnih sposobnosti.
daj,bash me zanima,nadam se samo da se ne sramish ko onaj jedan koji josh uvijek taji taj svoj fantastican fax
Moj kraj je bijedan i u maniri tvog Ne sramim se ja inace se tu nebi raspravljao, da mi netko ne bi opet rekao da pricam s visoka ili da se hvalim nemam namjeru vise iznosit sta ja to imam na svom faxu
A isto tako vise ovdje necu pisat, vec sam to jednom rekao i opet pogazio svoju rijec i ispao smijesan. Mislim ocito je da se razilazimo u misljenju da mozemo ovako se prepucavat do preksutra i to bas nigdje ne vodi. Rekao sam u prvih par postova sto mislim o ovome i nacin i zasto i kome bi trebalo biti besplatno. Svadjat mi se stvarno vise neda.
Moj kraj je bijedan i u maniri tvog Ne sramim se ja inace se tu nebi raspravljao, da mi netko ne bi opet rekao da pricam s visoka ili da se hvalim nemam namjeru vise iznosit sta ja to imam na svom faxu
A isto tako vise ovdje necu pisat, vec sam to jednom rekao i opet pogazio svoju rijec i ispao smijesan. Mislim ocito je da se razilazimo u misljenju da mozemo ovako se prepucavat do preksutra i to bas nigdje ne vodi. Rekao sam u prvih par postova sto mislim o ovome i nacin i zasto i kome bi trebalo biti besplatno. Svadjat mi se stvarno vise neda.
I sta sada da ja tebi kazem? Kako uopce normalno razgovarati? Pogledaj upozorenja moderatora koja si dobio radi loše napisanih postova. Ne loši po sadržaju nego jednostavno teški za procitat zbog nedostatka razmaka, ulomaka i malo editiranja izgleda tog texta. I onda ides meni boldat faking negaciju i glagol. A ono sto je zanimljivo da je 4 rijeci dalje ta negacija i glagol rastavljena, no dobro greške se desavaju svima ali please
Nadalje toliko si zuštar u raspravi i citiras svakoga (pa i mene) a zacudo promakne ti (a više puta sam rekao) sto ja to studiram. I ne ne smatram zadatke iz matematike i fizike provjerom kognitivnih sposobnosti. I rekao sam da imamo na prijemnom nesta sto moze spadat u tu domenu. A to je dio prijemnog popularno zvan "percepcija". Tamo se provjerava logični nacin razmisljanja, snalazenje u prostoru, neki zadatci su poput onih koje vidjamo u testovima inteligencije i tome slicno. Pokusava se testirat kandat i opcenito njegova percepcija prostora / vremena i nacina razmisljanja "on the go" posto je vecina zadataka ubiti poprilicno logicna kada se "probiju" Mozda ja i ti imamo drugaciju percepciju termina "kognitivne sposobnosti" pa otuda nesporazum...Zato sam i rekao da se moze svrstat pod to. Posebno jer ti se testira memorija, vizualna percepcija, nacin razmisljanja kod rijesavanja logicnih zadataka i tome slicno po drugi put...
I sta sada da ja tebi kazem? Kako uopce normalno razgovarati? Pogledaj upozorenja moderatora koja si dobio radi loše napisanih postova. Ne loši po sadržaju nego jednostavno teški za procitat zbog nedostatka razmaka, ulomaka i malo editiranja izgleda tog texta. I onda ides meni boldat faking negaciju i glagol.
Nadalje toliko si zuštar u raspravi i citiras svakoga (pa i mene) a zacudo promakne ti (a više puta sam rekao) sto ja to studiram. I ne ne smatram zadatke iz matematike i fizike provjerom kognitivnih sposobnosti. I rekao sam da imamo na prijemnom nesta sto moze spadat u tu domenu. A to je dio prijemnog popularno zvan "percepcija". Tamo se provjerava logični nacin razmisljanja, snalazenje u prostoru, neki zadatci su poput onih koje vidjamo u testovima inteligencije i tome slicno. Pokusava se testirat kandat i opcenito njegova percepcija prostora / vremena i nacina razmisljanja "on the go" posto je vecina zadataka ubiti poprilicno logicna kada se "probiju" Mozda ja i ti imamo drugaciju percepciju termina "kognitivne sposobnosti" pa otuda nesporazum...Zato sam i rekao da se moze svrstat pod to. Posebno jer ti se testira memorija, vizualna percepcija, nacin razmisljanja kod rijesavanja logicnih zadataka i tome slicno po drugi put...
Svedani vec sa 15 dizu kredite za high school (srednja skola) i prvim poslom pocinju otplacivati kredit...
@lepi:Nemoj bacat post za postom pa neceš dobit nikakav karton.
Malo reda mora biti
samo jedan ispravak netocnog navoda
na FFZGu blokiraju i kolokvije
ispite ne blokiraju i sve shto se tice drugih fakulteta a da ima kod njih,studenata po starom sistemu i slicno
ne blokiraju prostorije
ovo moram napisati:udri ga,udri ga
on topic:školovanje treba biti besplatno,a ako učenik/student padne 2 razreda zaredom onda će sam plaćati
samo jedan ispravak netocnog navoda
na FFZGu blokiraju i kolokvije
to je cinjenica iz stavke proracuna
350 milijuna,od cega mislim da 200 ili 220 milijuna za shirenje demokracije,shto god to znacilo,a ostalo na troshak nashih vojnika tamo
nesh u tom stilu
Ne, to je totalna glupost i neistina.
Netko je krivo shvatio ili namjerno pogrešno tumači.
U rebalansu proračuna za 2009. postoji stavka ''Promicanje demokracije i ljudskih prava'', ali podrazumijeva pomoć Hrvatskoj u okviru programa CARDS 2003.
CARDS - Community Assistance for Reconstruction, Development and Stabilization
I to je pomoć Europske zajednice nama.
si ti to siguran?
razne informacije koje se pojavljuju vele da je to za afganistan,shto za demokraciju tamo,shto za nashe vojnike tamo
Kao članica ISAF-a RH u proračunu ima određene izdatke proizašle zbog okupacije Afganistana od strane saveznika. Samo, naravno da "razvoj demokracije" je puno ljepši pojam od okupacije.
Ajd, recimo da ova stavka uopće niti ne postoji...
RH daje Crkvi godišnje 300 milijuna kuna.
Pa opet isto pitanje, Crkvi ili studentima?
znaci,ipak je tocno da nashi to izdvajaju za afganistan (iako mi nismo krivi shto ih stoljecima zapadnjaci pljackaju i exploatiraju)
meni je josh smjeshnije 600 milijuna kuna za borce NOB-a,koji imaju barem 82 godine...
pa da ne pricam za lazne invalide
pa za nadzorne odbore koji blagosljivaju korupciju i pljacku drzavne imovine
katastrofa