Studenti štrajkaju

poruka: 240
|
čitano: 38.013
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

Nego da se ja ne petljam u vašu raspravu,postvit ću jedno pitanje Crashu 11.

Daj majstore reci o kojem se to fakultetu radi?

Failure is never an option I'm sorry, but if I want your advice on a gaming rig, I'll ask for it. I make a quarter-million in salary, I can afford the top of the line. Poor people should not be allowed to play this game, like the guy above me.
17 godina
neaktivan
RE: Studenti štrajkaju
lepi kaže...
 prvo,niti ti ne znash nikoga,ali znash da je dobar dio...fantastican slijed misli 1.)
drugo,odgadjaju se kolokviji i predavanja,ne i ispiti (nisam 100% siguran,al mislim da je tako,axe ne varam) tako da ti niti ta tvrdnja ne stoji 2.)
trece,nikome se ne sprjecava rad,pa profesori u svojim kabinetima mogu radit uobicajene aktivnosti but kolokvij i predavanja 3.)
imash na stranicama slobodnog filozofskog sva pitanja i sve odgovore pa se malo informiraj prije nego shto komentirash
pametni ljudi to cine 4.)

1.) To što mi ti ne vjeruješ to je tvoj problem, istina je da svatko doda nešto u događaj kad prepričava. Ja svome prijatelju vjerujem
2.) za izlazak na ispit po bolonji trebaš skupiti dovoljan broj bodova, što neki profesori raspodljejuju u zadaće i seminare tako da tvoja tvrdnja ne stoji
3.) a blokada faksa koja brani dolazak učenicima do tih kabineta?
4.) nemam se ja šta informirat na stranicama fakseva - nisu moji, ne podržavam štrajk i dovoljno sam saznao od prijatelja koji idu na taj faks
5.) ovakve debilne prijedloge

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali balkan nikako iz čovjeka.
17 godina
lepi kaže...
Kruno_21 kaže...

Lazem?? Ne postoje vođe?? a kako se zovu osobe koje pozivaju na štrajk?? LOL, Ne da im se na predavanja, nisu oni ni ludi, nadoknađivat će se pa će tak i tak imati vise vremena za uciti.. Cuj pocetak 5. mjeseca vjerojatno imaju samo koji potpis u indexu, pa zasto bi ucili kad mogu na prosvjed..

ne postoje vodje,ne razumijem shto ti nije jasno?!?
imenuj barem jednog vodju,kad vec tvrdish svoje gluposti
ili fakat prestani blebetati
 DAJTE moderatori više LOCK ove teme
I ovak i onak glupo je da plaćam faks dok ga većina država u EU ne plaća
Molim LOCK
Benzin 20 Kn. Upaljač 7 Kn. Gledati kako škola gori, neprocijenivo ! Za sve ostalo tu je MasterCard.
16 godina
Studenti štrajkaju

ajmo ovak...

postoje studosi koji zele ici na nastavu (ne podrzavaju strajk) i oni koji ne zele ici na faks ( podrzavaju strajk) -> naravno da nije bas tak simple ali ajde

isto tako ima profaca koji podrzavaju i ne podrzavaju strajk.

fakultetski prostori nisu u vlasnistvu strajkasa niti su u valsnistvu studosa koji ne strajkaju.

dakle ovak...recimo da sam ja studos koji NE strajka i da profac objavi: ja predavanje drzim, tko dodje dodje. fakultet nije obavezan.

i sad ti meni reci, tko si ti da mi branis odlazak na predavanje?

dodjem na faks i ti mi kazes da nesmijem na predavanje...majstore, piatm te opet...tko si ti da mi branis odlazak na predavanje?

ako jos tome dodas da recimo placam faks...dakle...moze redovni ili izvanredni...dont care ali da ga placam ili da mi ga roditelji placaju...

vjeruj mi...da vas je 20 nabaccao bi vas na hrpu ako to znaci da cu tako uci na faks i odslusati predavanje,pisati kolokvij, itd

vjeruj mi...polomio bi ti i ruke i noge i onda to sve fino upakirao i poslao tvojima doma

intelekt je intelekt i respect njemu ali sila je sila i kad neide milom ide silom...stara ali i dobra izreka.

i nemoj mi sad tu pooceti cvilit o tome kak je to neznam kakav nacin i da to nije demokratski i da se to tak na zapadu ne dela i bla bla bla bla...ja hocu ici na faks i zaboli me ako ti neces. ja zelim studirati, meni je ok ako, tebi nije makni se meni kojem je.

mislim da sam dovoljno rekao.

tko voli nek izvoli ali kasnije se s posljedicama treba nositi bile one dobre ili lose.

i kolko sam skuzio...nije da bas puno ljudi zagovara strajk..bar ne na ovom forumu ali opet :D mi smo informaticki forum...debelom vecinom :D

17 godina
protjeran
Paolo2612 kaže...
lepi kaže...
 prvo,niti ti ne znash nikoga,ali znash da je dobar dio...fantastican slijed misli 1.)
drugo,odgadjaju se kolokviji i predavanja,ne i ispiti (nisam 100% siguran,al mislim da je tako,axe ne varam) tako da ti niti ta tvrdnja ne stoji 2.)
trece,nikome se ne sprjecava rad,pa profesori u svojim kabinetima mogu radit uobicajene aktivnosti but kolokvij i predavanja 3.)
imash na stranicama slobodnog filozofskog sva pitanja i sve odgovore pa se malo informiraj prije nego shto komentirash
pametni ljudi to cine 4.)

1.) To što mi ti ne vjeruješ to je tvoj problem, istina je da svatko doda nešto u događaj kad prepričava. Ja svome prijatelju vjerujem
 ja sam bio u vishe navrata tamo,vidio sam koji i kakvi su to ljudi,neke od njih osobno znam,i tvrdim da je to potpuna laz i besmislica shto ti govorish
to shto tebi tvoj prijatelj kaze kojem je rekao njegov prijatelj koji je to doznao od svog prijatelja...mi je jadno,glupo,bedasto i idiJotski,sa velikim j
Paolo2612 kaže...
2.) za izlazak na ispit po bolonji trebaš skupiti dovoljan broj bodova, što neki profesori raspodljejuju u zadaće i seminare tako da tvoja tvrdnja ne stoji
zadace ti nitko ne brani pisati
Paolo2612 kaže...
toga nema,svi se slobodno krecu po fakultetu
blokada znaci  samo da blokiraju nastavu i kolokvije,ne i sam fakultet niti fakultetske prostorije,i to na nenasilan nacin
informiraj se,ponovit cu ti
Paolo2612 kaže...
4.) nemam se ja šta informirat na stranicama fakseva - nisu moji, ne podržavam štrajk i dovoljno sam saznao od prijatelja koji idu na taj faks
dovoljno je da pogledash slobodni filozofski,ne morash na drugima,i tamo cesh se o svemu informirati,sve ti pishe
a ti slushaj tog svog prijatelja koji ocito ne zna niti sam pojma
Paolo2612 kaže...
debilu je pametan prijedlog debilan,nishta novog
zelim,hocu,mogu al neam koga
17 godina
protjeran
smajlee kaže...
....
 prvo,nije istina da ti koji podrzavaju blokadu ne zele ici na fax
to je velika besmislica i laz
drugo,tebi nitko ne brani tamo otic,nema nasilja i nikakve prisile
jednostavno ce ti doc ekipa,procitat proglas,pozvat da se drzite odluka plenuma,a ako ne pristanete pocet ce pjevat,plesat i sve shto covjeka veseli :)
trece,ova tvoja hrabrost iza ekrana mi samo govori o tebi...ne znam bash kome bi ti i kako lomio noge,al aj,nek te to uvjerenje veseli ;)
cetvrto,studentima po starom sistemu ne blokiraju nishta,a shto se tice izvanrednih,ne znam,pa necu o tome niti pricat,no koliko znam prema svemu su obzirni i razumni...dobro promisle za svaki korak i hrpa ljudi o tome odlucuje...plenum
peto,na ovom forumu ima onih koji zagovaraju i koji ne,ne znam bash da ima vishe ovih koji su protiv blokade,bar ne u toliko drasticnoj mjeri u kojoj ti to zelish predstaviti
shesto,ovi studenti koji su se pobunili protiv komercijalizacije obrazovanja isto tako zele studirati,i da se omoguci svakom tko je sposoban da ako zeli studirati i studira
ako tebi to nije jasno,meni je tebe zao
meni je to sasvim jasno
bore se ta sve studente,a najvishe one buduce
17 godina
neaktivan
lepi kaže...

ja sam bio u vishe navrata tamo,vidio sam koji i kakvi su to ljudi,neke od njih osobno znam,i tvrdim da je to potpuna laz i besmislica shto ti govorish
to shto tebi tvoj prijatelj kaze kojem je rekao njegov prijatelj koji je to doznao od svog prijatelja...mi je jadno,glupo,bedasto i idiJotski,sa velikim j
Paolo2612 kaže...
zadace ti nitko ne brani pisati
Paolo2612 kaže...
toga nema,svi se slobodno krecu po fakultetu
blokada znaci  samo da blokiraju nastavu i kolokvije,ne i sam fakultet niti fakultetske prostorije,i to na nenasilan nacin
informiraj se,ponovit cu ti
Paolo2612 kaže...
dovoljno je da pogledash slobodni filozofski,ne morash na drugima,i tamo cesh se o svemu informirati,sve ti pishe
a ti slushaj tog svog prijatelja koji ocito ne zna niti sam pojma
Paolo2612 kaže...
debilu je pametan prijedlog debilan,nishta novog
 Bio si na svakom faksu u hrvatskoj na kojem se štrajkai znaš što je svaki student radio u vireme štrajka? Ako jesi svaka čast, ali pošto znam da NISI - informirajse. Nisi sveznajući kao ni ja. Veliki dio što se događa ti niti ne vidiš niti ne čuješ.

P.S. ova stavka 5 nije bila namijenjena tebi niti dovršena misao pa ignoriraj.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali balkan nikako iz čovjeka.
17 godina
neaktivan

Kazes da blokada znaci da blokiraju nastavu i kolokvije? Pa odakle nekom pravo da mi blokira kolokvij? I inace da ima "redara" koji ce upast na predavanje bez obzira sto su na tom predavanju samo oni koji zele odslusat to predavanje. Dakle ako skupina studenata zeli imat predavanje upast ce 10ak hipija i pocet skakat, pjevat i remetit moje pravo da budem na predavanju unatoc tome sto sam protiv blokade? Da, tako je. Cak imaju i Redarsku sluzbu sa velikim R ajme koja komedija. Bas bi volio vidit nekog da mi proba zabranit da odem na predavanje i kolokvij. Samo to i cekam...

A da mozda ne vecina, ali veliki broj ljudi je za blokadu jer im se neda ic na fax. Kako to znam, pa recimo da vecinu svojih kolega s godine imam na fesjbuku kao prijatelje pa smo imali par rasprava kako i sto dalje. Pa se javilo dobar broj onih kojima upravo zato blokada odgovara. I naravno da ce takvih uvijek i biti.

I na mom faxu blokada traje 5 dana (od toga 3 neradna), pa se za nadoknadu jos nitko ne brine, da vidis kako ce se svi odjednom predomislit kada im se kaze da ce morat preko ljeta na fax ic...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 18:28 (mislav_01).
17 godina
protjeran
Paolo2612 kaže...
 Bio si na svakom faksu u hrvatskoj na kojem se štrajkai znaš što je svaki student radio u vireme štrajka? Ako jesi svaka čast, ali pošto znam da NISI - informirajse. Nisi sveznajući kao ni ja. Veliki dio što se događa ti niti ne vidiš niti ne čuješ.

P.S. ova stavka 5 nije bila namijenjena tebi niti dovršena misao pa ignoriraj.

ja pricam o onom gdje je sve poteklo,FFZG i ako se svi drze onoga cega se drze i u FFZGu,problema nema
mislim da su im FFZGovci i pomagali oko organizacije i svega,pa vjerojatno i naputaka i uputa shto i kako
i kroz to govorim
reci kako su to neradnici stvarno nema smisla

PS: oke
17 godina
protjeran
mislav_01 kaže...

Kazes da blokada znaci da blokiraju nastavu i kolokvije? Pa odakle nekom pravo da mi blokira kolokvij? I inace da ima "redara" koji ce upast na predavanje bez obzira sto su na tom predavanju samo oni koji zele odslusat to predavanje. Dakle ako skupina studenata zeli imat predavanje upast ce 10ak hipija i pocet skakat, pjevat i remetit moje pravo da budem na predavanju unatoc tome sto sam protiv blokade? Da, tako je. Cak imaju i Redarsku sluzbu sa velikim R ajme koja komedija. Bas bi volio vidit nekog da mi proba zabranit da odem na predavanje i kolokvij. Samo to i cekam...

A da mozda ne vecina, ali veliki broj ljudi je za blokadu jer im se neda ic na fax. Kako to znam, pa recimo da vecinu svojih kolega s godine imam na fesjbuku kao prijatelje pa smo imali par rasprava kako i sto dalje. Pa se javilo dobar broj onih kojima upravo zato blokada odgovara. I naravno da ce takvih uvijek i biti.

nije istina da su na kolokviju ili predavanju samo oni koji to zele odslushat
nego oni koji to moraju odslushat
oni i dozovu redare
kao shto mozda mosh vidjet,to je jako pametno jer ih ne moze profa optuziti poslije da nisu htjeli prisustvovati nastavi ili kolokviju
a shto se tice tvog cekanja,zipa ne docekash,jer...shtosh onda?
i stvarno su ti argumenti jaca strana,ti ih znash pa znash zash su oni za blokadu
fantasticno,nema shto
imash srece shto i na tvom fakultetu nemash u prijemnom i dio vrednovanja kognitivnih sposobnosti
16 godina
lepi kaže...
smajlee kaže...
....
 prvo,nije istina da ti koji podrzavaju blokadu ne zele ici na fax
to je velika besmislica i laz
drugo,tebi nitko ne brani tamo otic,nema nasilja i nikakve prisile
jednostavno ce ti doc ekipa,procitat proglas,pozvat da se drzite odluka plenuma,a ako ne pristanete pocet ce pjevat,plesat i sve shto covjeka veseli :)
trece,ova tvoja hrabrost iza ekrana mi samo govori o tebi...ne znam bash kome bi ti i kako lomio noge,al aj,nek te to uvjerenje veseli ;)
cetvrto,studentima po starom sistemu ne blokiraju nishta,a shto se tice izvanrednih,ne znam,pa necu o tome niti pricat,no koliko znam prema svemu su obzirni i razumni...dobro promisle za svaki korak i hrpa ljudi o tome odlucuje...plenum
peto,na ovom forumu ima onih koji zagovaraju i koji ne,ne znam bash da ima vishe ovih koji su protiv blokade,bar ne u toliko drasticnoj mjeri u kojoj ti to zelish predstaviti
shesto,ovi studenti koji su se pobunili protiv komercijalizacije obrazovanja isto tako zele studirati,i da se omoguci svakom tko je sposoban da ako zeli studirati i studira
ako tebi to nije jasno,meni je tebe zao
meni je to sasvim jasno
bore se ta sve studente,a najvishe one buduce
 smesan si mi :)
pocet veselit i pjevati...smeh...
dakle...uzmes nekog radnika koji radi s teskim srojevima i sad ekipa strajka i taj nece prestati raditi pa ce mu doci pjevati. covek treba mir tisinu i sabrati svu svoju koncetraciju i ovi smetaju...stvarno genijalno
a cek...pa zar sad nemoze studirati tko zeli? odes na prijamni i ako prodjes studiras...ili se nekaj prmijenilo u medjuvremnu.
i btw plenum ili sto li vec...to hoda...sad..ali ako pobijedite ili kad pobijedite doci ce do onoga ljudskog -> glad za moc i imat cete : JA sam pokrenuo ideju, JA sam JA sam JA sam i izgubise se svi oni MI u tome. komedija...hmm...trebate knjigu napisati o tome: kako sam JA (mi) pokrenuo strajk
ja zelim uciti,zelim ici na predavanje, zelim ici slusati profesora i onda mi ti upadnes i pjevas(ili sto li vec)...stvarno...ideja za 5.
drugim rijecima ti meni nameces svoju volju a ne postujes moju. super vam je taj primjer.
znas lepi moj lepi...mislim da si na krivom mjestu :D
trebas otici na neki miting...odi na fakultet pa si tam pjevajte i plesite...budite si super i cakani hehe...a ne kaj tu pokusavas ljude uvjeriti da je to za buduce narastaje.
respect majstore...stvarno lepi nema kaj
ili cek...kaj ne strajkate nedjeljom?

17 godina
neaktivan

Pa ako ne docekam onda super, dali su svima koji zele slusat mogucnost da slusaju, a blokadu provode idalje jer ipak vecina nije na predavanju i glas se cuje. Nikom nije do kačenja ali ne moze mi netko ometat moju zelju za posjecivanjem predavanja ili pisanjem kolokvija.

A di sam ja reko da znam zasto strajkaju samo zato sto ih znam? Rekao sam da su u raspravi napisali da zato zele blokadu. Npr. "Ma neka blokiraju, totalno mi se neda sada ic na fax, ionako pola toga nisam stigao napravit pa ce mi blokada super doc, ja cu glasat za" i javi se drugih par ljudi koji to podupru. Jel ti sada jasno ili tebe u osnovnoj skoli nisu naucili citat uz to sto su napravili katastrofalan posao kad su te ucili pisat? Eh i da, kod mene na prijemnom ima nesta sto bi se moglo nazvat provjerom kognitivnih sposobnosti. Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 18:44 (mislav_01).
17 godina
protjeran

ne moze studirati onaj tko zeli i tko je sposoban, jer njegovo mjesto zauzima onaj tko ima novaca i manje je sposoban

malo prouci stvari,na ekonomiji preko 70% studenata placa studij,i taj broj raste

slicno je i na pravu

u tome i jest problem

znaci da se na znanje upishe manje od 30% studenata,na drzavni fakultet,koji je financiran od strane poreznih obveznika,istih onih koji moraju placati fakultet

onaj tko nema novaca,a spada u 70% koji su u kvoti fakulteta,jednostavno nece moci upisati fakultet,pa ce se upisati onaj tko je ispod crte kvote,ali ima novaca

uz pretpostavku da svaki drugi nema novaca (a vjerojatno je i vishe) to znaci da ce pola od tih 70% studenata biti upisano onih koji su puno loshiji,ali imaju novaca

cak ce se upisat onaj tko je ispod te crte za tocno onoliko mjesta koliko ljudi placa (koliki je broj tih 70%) shto dovodi do pada kvalitete studenata

to je jedan problem,nekvalitetni studenti sa novcima

i drugi problem je shto se broj studenata,otkad se placaju studiji (a svake godine je to sve veci broj studenata,u postotku,i sve su skuplje shkolarine),povecao za 100% i sad ih ima 200% od prijashnjeg broja,a infrastruktura i broj studenata se nije puno mijenjao

dakle,radi se da fakulteti,gramzivi,poput recimo ekonomskog,upisuju prekobrojne,samo da zarade,jer im ONI odredjuju cijenu,kao da je fakultet njihovo privatno vlasnishtvo

trebali bi fino kupit zgradu svojim novcima,opremit tu zgradu svojim novcima i onda naplacivat studentima koji zele kod njih studirati

ovako je to potpuno besmisleno i nelegalno

a i ponavljam,pada drasticno kvaliteta predavanja,kada se ima previshe studenata,shto je ekonomija  ociti primjer (ili pravni)

i shtrajk izglasaju radnici,i uvijek ima onih koji bi radili,a shtrajkashi im brane

ja ne vidim gdje je tu problem,isto kao shto ga i ovdje nema

jednostavno,ova vlast troshi 600 milijuna kuna svake godine na penzije NOB-ovaca

prosjecna starost hrvata je 77 godina,pa racunajte koliko su ti imali godina 41-45

troshi i nekoliko stotina milijuna kuna na lazne invalide domovinskog rata,kao i na branitelje koji nisu nikad nishta branili (od 200-250 tisuca,na raslo na pola milijuna,yeah,right)

oko pola milijarde kuna (ili cak vishe) ide katolickoj crkvi iako nismo katolicka drzava,al trebaju se voziti u mercedesima,volvoima i raznim terencima

za arene koje zjape prazne,para se imalo,ali za znanje se nema?

a shto je sa shkolama koje nemaju dvorane,ali se za arene imalo?

pa peljeshki most

350 milijuna kuna studentima u mostaru

350 milijuna kuna afganistanu,od cega 200-220 milijuna za promicanje neakve demokracije

ko da smo mi tamo par stoljeca radili sranja,i sad moramo ispashtati

i da ne nabrajam dalje....

JEDAN SVIJET,JEDNA BORBA!!!

mislav_01 kaže...

Pa ako ne docekam onda super, dali su svima koji zele slusat mogucnost da slusaju, a blokadu provode idalje jer ipak vecina nije na predavanju i glas se cuje. Nikom nije do kačenja ali ne moze mi netko ometat moju zelju za posjecivanjem predavanja ili pisanjem kolokvija.

A di sam ja reko da znam zasto strajkaju samo zato sto ih znam? Rekao sam da su u raspravi napisali da zato zele blokadu. Npr. "Ma neka blokiraju, totalno mi se neda sada ic na fax, ionako pola toga nisam stigao napravit pa ce mi blokada super doc, ja cu glasat za" i javi se drugih par ljudi koji to podupru. Jel ti sada jasno ili tebe u osnovnoj skoli nisu naucili citat uz to sto su napravili katastrofalan posao kad su te ucili pisat? Eh i da, kod mene na prijemnom ima nesta sto bi se moglo nazvat provjerom kognitivnih sposobnosti. Namigiva

to je rekao netko negdje,i sad je on tebi svi oni,ili velika vecina njih
nije istina
dodji na jedan plenum i vidi
pametni mladi ljudi,jasnih zelja i ciljeva
taj koji je to rekao,kako citirash,ocito nit nejde na fax,niti je u toj blokadi
dakle,to je samo dokaz da ti ljudi koji su u blokadi i koji blokiraju nisu neradnici,i nisu to pokrenuli samo da ne moraju ici na predavanja ili kolokvije
kuish?
a shto se tice ovog tvog bijednog kraja,necu previshe komentirati
i na kojem to faxu imaju neshto shto se moze nazvat mosh mislit provjerom kognitivnih sposobnosti?

daj,bash me zanima,nadam se samo da se ne sramish ko onaj jedan koji josh uvijek taji taj svoj fantastican fax

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 18:55 (lepi).
17 godina
neaktivan

Moj kraj je bijedan i u maniri tvog Namigiva Ne sramim se ja inace se tu nebi raspravljao, da mi netko ne bi opet rekao da pricam s visoka ili da se hvalim nemam namjeru vise iznosit sta ja to imam na svom faxu Osmijeh A isto tako vise ovdje necu pisat, vec sam to jednom rekao i opet pogazio svoju rijec i ispao smijesan. Mislim ocito je da se razilazimo u misljenju da mozemo ovako se prepucavat do preksutra i to bas nigdje ne vodi. Rekao sam u prvih par postova sto mislim o ovome i nacin i zasto i kome bi trebalo biti besplatno. Svadjat mi se stvarno vise neda.

17 godina
protjeran
mislav_01 kaže...

Moj kraj je bijedan i u maniri tvog Namigiva Ne sramim se ja inace se tu nebi raspravljao, da mi netko ne bi opet rekao da pricam s visoka ili da se hvalim nemam namjeru vise iznosit sta ja to imam na svom faxu Osmijeh A isto tako vise ovdje necu pisat, vec sam to jednom rekao i opet pogazio svoju rijec i ispao smijesan. Mislim ocito je da se razilazimo u misljenju da mozemo ovako se prepucavat do preksutra i to bas nigdje ne vodi. Rekao sam u prvih par postova sto mislim o ovome i nacin i zasto i kome bi trebalo biti besplatno. Svadjat mi se stvarno vise neda.

dobro da se nije odredjivala i pismenost na tom tvom fakultetu, koji josh uvijek ne znamo koji je
mene je vishe zanimalo zbog tvoje izjave o moze se reci provjeri kognitivnih sposobnosti
to se moze reci za bilo shto,za sve i svashta
ali FFZG jedini u zg za koji znam da ga doista i ima

PS: zadatak iz matematike i fizike na prijemnom nema veze sa provjerom kognitivnih sposobnosti,ali tko bi tebi to objasnio
17 godina
neaktivan

I sta sada da ja tebi kazem? Kako uopce normalno razgovarati? Pogledaj upozorenja moderatora koja si dobio radi loše napisanih postova. Ne loši po sadržaju nego jednostavno teški za procitat zbog nedostatka razmaka, ulomaka i malo editiranja izgleda tog texta. I onda ides meni boldat faking negaciju i glagol. A ono sto je zanimljivo da je 4 rijeci dalje ta negacija i glagol rastavljena, no dobro greške se desavaju svima ali please Namigiva

Nadalje toliko si zuštar u raspravi i citiras svakoga (pa i mene) a zacudo promakne ti (a više puta sam rekao) sto ja to studiram. I ne ne smatram zadatke iz matematike i fizike provjerom kognitivnih sposobnosti. I rekao sam da imamo na prijemnom nesta sto moze spadat u tu domenu. A to je dio prijemnog popularno zvan "percepcija". Tamo se provjerava logični nacin razmisljanja, snalazenje u prostoru, neki zadatci su poput onih koje vidjamo u testovima inteligencije i tome slicno. Pokusava se testirat kandat i opcenito njegova percepcija prostora / vremena i nacina razmisljanja "on the go" posto je vecina zadataka ubiti poprilicno logicna kada se "probiju" Osmijeh Mozda ja i ti imamo drugaciju percepciju termina "kognitivne sposobnosti" pa otuda nesporazum...Zato sam i rekao da se moze svrstat pod to. Posebno jer ti se testira memorija, vizualna percepcija, nacin razmisljanja kod rijesavanja logicnih zadataka i tome slicno po drugi put...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 19:27 (mislav_01).
17 godina
protjeran
mislav_01 kaže...

I sta sada da ja tebi kazem? Kako uopce normalno razgovarati? Pogledaj upozorenja moderatora koja si dobio radi loše napisanih postova. Ne loši po sadržaju nego jednostavno teški za procitat zbog nedostatka razmaka, ulomaka i malo editiranja izgleda tog texta. I onda ides meni boldat faking negaciju i glagol. Namigiva

Nadalje toliko si zuštar u raspravi i citiras svakoga (pa i mene) a zacudo promakne ti (a više puta sam rekao) sto ja to studiram. I ne ne smatram zadatke iz matematike i fizike provjerom kognitivnih sposobnosti. I rekao sam da imamo na prijemnom nesta sto moze spadat u tu domenu. A to je dio prijemnog popularno zvan "percepcija". Tamo se provjerava logični nacin razmisljanja, snalazenje u prostoru, neki zadatci su poput onih koje vidjamo u testovima inteligencije i tome slicno. Pokusava se testirat kandat i opcenito njegova percepcija prostora / vremena i nacina razmisljanja "on the go" posto je vecina zadataka ubiti poprilicno logicna kada se "probiju" Osmijeh Mozda ja i ti imamo drugaciju percepciju termina "kognitivne sposobnosti" pa otuda nesporazum...Zato sam i rekao da se moze svrstat pod to. Posebno jer ti se testira memorija, vizualna percepcija, nacin razmisljanja kod rijesavanja logicnih zadataka i tome slicno po drugi put...

meni nije cudno shto je tebi teshko za procitat,ozbiljno
dobio sam opomenu jer nisam sve stavljao u jedan post,shto je meni besmisleno jer ne ushtedish ne znam koliko prostora,al poshtujem,takvo je pravilo ovog foruma,pa ak zelim sudjelovat na forumu...
shto se tice snalazenja u prostoru,ne znam koliko je to kognitivna sposobnost,no ako tebe veseli bit u tom uvjerenju,ko sam ja da ti to uskracujem?!?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 19:50 (lepi).
17 godina
RE: Studenti strajkaju
Hacker-ri kaže...

Svedani vec sa 15 dizu kredite za high school (srednja skola) i prvim poslom pocinju otplacivati kredit...

Tek se uključujem u ovu temu. Kad tamo, odma na početku ovo gore.

Ne da mi se sad provjeravat za srednju školu, pitat ću sutra ljude na poslu, ali fakultetsko obrazovanje je besplatno u Švedskoj.

Neki političari su počeli postavljati pitanja da li je to 'isplativo', obzirom da se postotak stranih studenata bliži 50%, ali su ih vladajući brzo otfikarili i rekli da školovanje ostaje besplatno.

Ke?
17 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

@lepi:Nemoj bacat post za postom pa neceš dobit nikakav karton.

Malo reda mora biti

ZLOČESTI MOD NR.1
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 19:49 (LUXX).
16 godina
Moram priznati da, čitajući ovaj topic, šokirao sam se koliko ljudi vole prodavati pamet, a da se uopće nisu niti potrudili doznati neke osnove. Većina ovog topica je čula-rekla-kazala tip (lock, jer stvarno nema svrhe tako nešto "njegovati"?).

Moram priznati da sam na preskokce čitao postove, tako da može biti da mi je nešto promaklo.

Prvo, po bologni ne postoji "vječni student". Imaš pravo na jedan lapsuz, ispucaš ga, a drugi puta, vraćaju ti dokumente i doviđenja. Drugim riječima, imaš pravo na samo jedan pad kolegija. Drugi problem je što ni naš ministar nije siguran što je, na sva usta hvaljena, bologna, a što nije.

Drugo, tokom blokade, blokiraju se jedino predavanja / seminari + labosi (koliko mi je poznato FFZG nema labose, međutim, fakulteti koji ih imaju i njih blokiraju). Kolokviji / ispiti / konzultacije, pa čak i predaje zadaća / eseja ili izvođenje prezentacija i projekata se NE BLOKIRAJU. Niti se blokira ikoga u obavljanju njihovih dužnosti (s iznimkom predavanja). Profesori sve svoje dužnosti neometano mogu izvoditi u kabinetima.

Trejće, ne traži se besplatno školovanje kao takvo (što je opća nebuloza, jer to košta), već preraspodjela financijskih sredstava iz proračuna za plaćanje školarina na fakultetima.
Eh, sada, tu se mnogi deru - zašto bi ja plaćao ovo ili ono?! Držite se knjige! I sl. Postoji jedna stavka u proračunu, a zove se "Razvoj demokracije u Afganistanu" i za nju se izdvaja 300 milijuna godišnje, isto toliko koliko bi se, prema procjenama, trebalo izdvajati da se uspostavi besplatno visokoobrazovanje.
Pa, pitanje, jel bi radije da tih 300 milijuna ode za razvoj demokracije u Afganistan ili za razvoj Hrvatske preko besplatnog visokog školstva?

P.S. Trenutno moram učiti, pa nemam vremena za pisanje kilometarskog posta Belji se Plač
Ona je zauzeta? Ma i Knin je bio zauzet...
17 godina
protjeran
Studenti štrajkaju

samo jedan ispravak netocnog navoda

na FFZGu blokiraju i kolokvije

ispite ne blokiraju i sve shto se tice drugih fakulteta a da ima kod njih,studenata po starom sistemu i slicno

ne blokiraju prostorije

16 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

ovo moram napisati:udri ga,udri ga

on topic:školovanje treba biti besplatno,a ako učenik/student padne 2 razreda zaredom onda će sam plaćati

90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
16 godina
lepi kaže...

samo jedan ispravak netocnog navoda

na FFZGu blokiraju i kolokvije

Hmm, izgleda da sam profulo. Sad malo visim po googlu. Izgleda da stvarno na FFZGu i kolokvije blokiraju... Zapravo, provođenje blokade kolokvija ovisi od faksa do faksa. Negdje ga blokiraju, negdje ne.
Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...
Pa, pitanje, jel bi radije da tih 300 milijuna ode za razvoj demokracije u Afganistan ili za razvoj Hrvatske preko besplatnog visokog školstva?
 Molim! Pa ne mogu vjerovati! Kakva je to glupost! Otprilike kao i što dijaspora ima glasa na izborima i treba nama krojiti sudbinu. Mi trebamo slati tolike pare u Afganistan? Zbog čeg?
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
...
Postoji jedna stavka u proračunu, a zove se "Razvoj demokracije u Afganistanu" i za nju se izdvaja 300 milijuna godišnje, isto toliko koliko bi se, prema procjenama, trebalo izdvajati da se uspostavi besplatno visokoobrazovanje.
 Ma otkuda ti to?!
- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
protjeran
Studenti štrajkaju

to je cinjenica iz stavke proracuna

350 milijuna,od cega mislim da 200 ili 220 milijuna za shirenje demokracije,shto god to znacilo,a ostalo na troshak nashih vojnika tamo

nesh u tom stilu

17 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

Ne, to je totalna glupost i neistina.

Netko je krivo shvatio ili namjerno pogrešno tumači.

U rebalansu proračuna za 2009. postoji stavka ''Promicanje demokracije i ljudskih prava'', ali podrazumijeva pomoć Hrvatskoj u okviru programa CARDS 2003.

CARDS - Community Assistance for Reconstruction, Development and Stabilization

I to je pomoć Europske zajednice nama.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 22:35 (macak).
17 godina
protjeran
Studenti štrajkaju

si ti to siguran?

razne informacije koje se pojavljuju vele da je to za afganistan,shto za demokraciju tamo,shto za nashe vojnike tamo

16 godina

Kao članica ISAF-a RH u proračunu ima određene izdatke proizašle zbog okupacije Afganistana od strane saveznika. Samo, naravno da "razvoj demokracije" je puno ljepši pojam od okupacije.

Ajd, recimo da ova stavka uopće niti ne postoji...

RH daje Crkvi godišnje 300 milijuna kuna.

Pa opet isto pitanje, Crkvi ili studentima?

Every hole is a goal!
17 godina
protjeran
Studenti štrajkaju

znaci,ipak je tocno da nashi to izdvajaju za afganistan (iako mi nismo krivi shto ih stoljecima zapadnjaci pljackaju i exploatiraju)

meni je josh smjeshnije 600 milijuna kuna za borce NOB-a,koji imaju barem 82 godine...

pa da ne pricam za lazne invalide

pa za nadzorne odbore koji blagosljivaju korupciju i pljacku drzavne imovine

katastrofa

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice