Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.312.686
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
RE: Sta se dogadja s nasim drustvom ?

u mojoj poruci ni trunke cinizma, samo sam iskreno odgovorio, tj onako kako osjecam. nekada da bi ukazao na lijepu stvar moras prvo pokazat ruznu. dakle, ponavljam, lagano po guzi, ne da ga boli udarac vec "namjera" (znaci da djete vidi da ti kao roditelj, mislis ozbiljno i to jako ozbiljno). ne moze se ni uvijek uspjet sa pricom. nisam ja za batine kao neku odgojnu metodu,boze moj nisam cudoviste, i meni se vise svida razgovor s djetetom, ukazivanje na neke stvari itd... ali posto je rijec o djetetu nekad ono nece shvatit za ozbiljno sto te rijeci tocno znace (ako ih ne potkrijepis rukom po dupetu (pisem dupetu jer ako napisem guza e onda mi to vec zvuci pervezno)). 

uglavnom kao sto sam rekao, po mome misljenju lagano samaranje "NEKAD" moze biti produktivno.. 

i solve my problems with the gun
18 godina
neaktivan
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

Momci šta kažete na ono mučenje životinja?

Nemoj samo da mi netko kaže da su  ti ljudi u djetinjstvu bili šamarani pa su sada takvi ispali...

Što se tiče ove rasprave o odgojnim metodama prema djeci, mogu reći da sam negdje na sredini. Nebih se ustručavao iskoristiti bilo koju metodu za koju mislim da je ispravna u datoj situaciji.

Shimano mislim da je ok to što govoriš, i da je tako uvijek u životu to bi bilo super. Ali ti zastupaš isključivo takav stav, što mislim da je pogrešno. Uzimajući da je sa roditeljom sve ok, pa naravno da bi svaki normalan čovjek prije sjeo i razgovarao, zagalamio i savjetovao svoje dijete, nego ga ošamario. 

Ne reagira svako dijete na iste metode na isti način. Nekome treba šamar da mu dopre iz guzice u glavu da usvoji ili shvati da je to i to pogrešno i da ne može tako, a nekome je dovoljno samo da ga opomeneš ili zagalamiš na njega.

Uglavnom, mislim da je pogrešno da ti donosiš zaključke kako neki roditelj ako i upotrijebi silu ima pogrešan način odgoja, zato što ti misliš da je tvoj ispravniji.N

Ako te zanima, nisam roditelj, ali trenutno imam problema sa "preodgojom" mlađeg rođaka koji je počeo raditi sranja i zakonom zabranjene stvari.

Samohrana majka, zbog raznih teških situacija u životu  (logor) i borbe da ih prehrani našla se u veoma nezavidnoj situaciji. Mali je imao sve što mu je realno trebalo pa čak i  više, više se sa njim išlo na galamu, razgovor, nego na batinjanje ili šamaranje.

Nisam toliko iskusan ali vide se greške u postupcima, jer sada kad nema nekih stvari odmah se prave problemi, a  uzori su mu ljudi koji su na dnu ljestvice po ponašanju i moralu.

Teško ga je sada "lomiti", ali ide nabolje i sada pokušavam da ga preokupiram nekim korisnijim i boljim stvarima.

Neki dan sam imao duel u kafiću zbog njegovih problema što je pravio i kako sam se uvalio u sve ovo sad zapravo vidim da je ogromna količina stvari koje bi trebalo napraviti i iščupati ga sa ulice. 

Ako imaš koji konkretan prijateljski savjet i uspješan metod volio bih iskreno čuti.

It's good to be smart - It's smarter to be good
16 godina
neaktivan

Na mene je otac samo jednom digao ruku i to uopće nije bila batina nego odgojna mjera i zasluženo sam je dobio.

Postaje mi pomalo neugodno kad gledam nekog klinca od 10 godina kako govori starijem prijatelju "puši k***c", hebi mater etc.)

Kad se sjetim kao djete, kad me stariji od sebe nešto pitao, nije bilo šanse da budem nepristojan prema njemu ili da ne napravim kako on hoće.Dobio bih odmah plesku ili nogu u guzicu ad anas kad igramo mi ekipa na nogomet, kažemo nekom klincu da ode po loptu a on nama obrusi "neću, puši k***c". Ono, ostao sam par sekundi izbezumljen i zapitao se što je ovo došlo danas? Nevinašce

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
18 godina
neaktivan

Imam ja odgovor na pitanje! Sve je otišlo u tri pi**** materine!! Bježimo dok se može, ili ajmo probat ispravit štagodNeodlučan

Q----e sad jel ovo zadnja ili predzadnja godina vidit ćemo uskoro...
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Mislim da nasilju pribjegavaju ljudi slabih karaktera koji nisu u stanju ostati "u taktu", što se mene osobno tiče, ne postoji ama baš nikakvo opravdanje ili olakotna okolnost za udaranje djeteta. Djeca znaju biti svakakva, to svi znamo, no to ti ne daje opravdanje. Pa ne odgaja se strahom, nego primjerom i bavljenjem djetetom. Rađe bi da mi dijete radi ne znam kakve pi_darije nego da je "dobro" jer se boji kazne, tako ja na to gledam.

Uostalom, ako hoćete to promatrati s moralnog gledišta, uvijek je bez iznimke nemoralno nekoga udariti, neovisno o tome što je učinio, jer taj udarac sam zadao ja, i on ima veze sa mojim moralom, ne sa okolnostima (ako sam udario silovatelja recimo, a pogotovo sa djetetom kao drugom krajnosti), tako da, po meni barem, nema opravdanja.

Kad ženska hoće spanking, šta ćemo onda? Cool

16 godina
neaktivan
boxer kaže...

da sad ne citiram sve,reči ću samo da sam večinu toga već naveo.nije rješenje djete obasipati sa svim niti mu sve dati,naprotiv.djete se mora naučiti da ništa neče dobiti lako,pa onda kasnije s tim nema problema jer nije razmažen,a ako se s tim pogriješi,onda nema više poslije pomoči.to je sve opet ono da roditelji nemaju vremena za odgoj djece,jel onda pati njihov život.a ako se nečeš odricati za nešto,onda ti se niti neče vratiti.vidim da se stalno spominju neka zločesta djeca,a nitko ne spominje onu dobru,ili netko misli da to ne postoji možda?pa kad vidiš onu malu bebu,jel su ona loša i iskvarena rođena (o normalnom genu govorimo)?zapravo šta to djeca rade toliko loše ako izuzmemo tu razmaženost o kojoj smo već sve rekli?idu na štednjak,vuku stoljnak sa stola,i općenito se svodi da uništavaju neku našu imovinu.no šta oni znaju koliko nešto vrijedi nama,a i zašto je to nama uopće toliko bitno da smo spremni kažnjavati djecu zbog toga.djeca veliku večinu rade iz znatiželje,njih sve zanima jer su tek došli na ovaj svijet i to je nešto nevjerovatno za njih,pa kad povuče recimo stoljnak sa stola i razbije čašu ili bilo šta,zapravo ga zanima fizika,jer on gleda šta će biti s tim kad to povuče.zato treba imati strpljenja i ono što ti je jako važno maknuti izvan dosega malog djeteta,a ne očekivati da on zna šta radi ili još gore ubijati zantiželju.znatiželja je ono što nas motivira da nešto naučimo i da nema toga još bi visili na granama.tako da ja kad vidim da mi se djete za nešto zanima,to mi daje piece of mind jer znam da je zbog toga normalan i pametan.a ništa materijalno mi ne može biti ispred djeteta zbog kojeg bi si da mu treba iščupao golom rukom srce iz prsiju,a da ne govorim šta bi radio onom tko bi mu htio nauditi.pa kad je tako,kako da ja pustim da dođe neki profesor i malti mi šibom djete (što su neki opravdavali),a i moji straci nisu nikad kap brige zbog toga pustili kao ni mnogi drugi.

u konačnici,roditelji i jesu krivi,ali najviše zbog toga što misle da je odgoj part time job,a ne 24/7,i onda se čude kad nešto pođe krivo.nitko ne može garantirati uspjeh odgoja,ali šta se u životu može?ali treba dati sve od sebe,jer kad dobiješ djete onda istog trena više ti nisi i trebaš preuzeti odgovornost.

više anarhije i osobnosti,i svima bi bilo bolje!
18 godina
neaktivan

a pogledajte uređenje ovog društva.  šuker se tamo ne bi puno smijao

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
18 godina
neaktivan

Shimano kolega, nije da te zahebavam, ali mi je stvarno teško čitati ovo što si napisao. Nema razmaka, velikih slova, jednostavno neznam gdje početak a gdje je kraj.

16 godina
neaktivan
boxer kaže...

Shimano kolega, nije da te zahebavam, ali mi je stvarno teško čitati ovo što si napisao. Nema razmaka, velikih slova, jednostavno neznam gdje početak a gdje je kraj.

nije problem,ako možeš dobro ako ne opet dobro.meni je problem jer sporo ja to tipkam,pa kad ima puno teksta onda mi se pogotovo ne da paziti na velika slova i tako neke banalne stvari.pa nisam na satu hrvatskog,a ti valjda i sam znaš gdje ide veliko slovo pa ti ne moram ja to napraviti,nisi kokoš pajdo jel tako.

18 godina
neaktivan
shimano kaže...
boxer kaže...

nije problem,ako možeš dobro ako ne opet dobro.meni je problem jer sporo ja to tipkam,pa kad ima puno teksta onda mi se pogotovo ne da paziti na velika slova i tako neke banalne stvari.pa nisam na satu hrvatskog,a ti valjda i sam znaš gdje ide veliko slovo pa ti ne moram ja to napraviti,nisi kokoš pajdo jel tako.

Nema uvrede, rekao sam da je teško čitati, ne da neznam pročitati. Cool

Stil pisanja je u najmanju ruku konfuzan, al ajd, samo prijateljski savjet.

16 godina
neaktivan
boxer kaže...
shimano kaže...
boxer kaže...

Nema uvrede, rekao sam da je teško čitati, ne da neznam pročitati. Cool

Stil pisanja je u najmanju ruku konfuzan, al ajd, samo prijateljski savjet.

pa nisam te uvrijedio,to mi znamo reči:valjda znaš nisi kokoš,nije to tebe ništa išlo,ozbiljno.a stil je za pisce,što ja nisam niti sam to ikad želio biti,ali još jednom moram naglasiti da mi je teško jer ja nisam s tipkovnicom na ti,pa ako hoču odgovoriti dok nisi ostario,moram nešto izostaviti Namigiva.

17 godina
neaktivan

ako vec neko nije stavio link

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2010/03/20/0061006.html?pos=n0

da bi moj sin slucajno bio zrtva,lomio bih kraljeske tim balavcima i njihovim glupim roditeljima jer ja jednostavno to nemogu tolerirati.

i da zahvalan sam tati sto me svaki put udario kad bih napravio bilokakvu pogreskicu,a danas...djeca psuju vlastite roditelje,razgovaraju s njima ko da su im kolege s razreda i tako se ponasaju....jao jao da nam je tita

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 12:19 (luka_cro).
18 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

da bi moj sin slucajno bio zrtva,lomio bih kraljeske tim balavcima i njihovim glupim roditeljima jer ja jednostavno to nemogu tolerirati.

i da zahvalan sam tati sto me svaki put udario kad bih napravio bilokakvu pogreskicu,a danas...djeca psuju vlastite roditelje,razgovaraju s njima ko da su im kolege s razreda i tako se ponasaju....jao jao da nam je tita

WTF?

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 300kn.
18 godina
neaktivan
Ige kaže...
luka_cro kaže...

WTF?

Misli na režim koji je bio opresivniji i kad ti je milicajac mogao oderat šamarčinu da padneš na guzicu zbog pizd(a)rija i odvest kući roditeljima na još malo, a ne suđenja, prijenje, video linkovi, zastrašivanje itd.

18 godina
neaktivan

Istina, istina, jedna od rijetkih stvari koje su bile dobre prije, danas je strašno, klinac psuje policajcu sve živo i mrtvo, ovaj mu opali šamar i policajac kriv -.-'

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 300kn.
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Ige kaže...

Istina, istina, jedna od rijetkih stvari koje su bile dobre prije, danas je strašno, klinac psuje policajcu sve živo i mrtvo, ovaj mu opali šamar i policajac kriv -.-'

Pa nego tko je kriv nego policajac, to je isto kao kad čujem one prave sredovječne seljačine kada govore da je žena sama kriva što je dobila batina jer je provocirala i bila bezobrazna, ne daj bože da ti ikada dobiješ dijete, užas!

Ti smatraš da policajac ne bi trebao opalit šamar bahatom pijanom klincu koji mu psuje sve po spisku?

17 godina
neaktivan

jedna odlična pjesma bijelog dugmeta napisana 1983 ali se itekako može primjeniti u današnjem društvu. svojevrsan poziv na buđenje...

Lyricsi za one koji nevole Dugme (ako ima takvih xD)
žalosno je da djeca od 12,13 godina hodaju po gradu sa 5 litara alkohola a nitko ništa ne poduzima, jer osobno mislim da to nije normalno..

Druid ftw!
16 godina
odjavljen
Ige kaže...
M_dipl. kaže...
Ige kaže...

Ti smatraš da policajac ne bi trebao opalit šamar bahatom pijanom klincu koji mu psuje sve po spisku?

Pendrekom po glavi par puta i min 250 sati društveno korisnog rada.. npr. skidanje žvakaćih guma sa pločnika, čišćenje javnih WC-a, skupljanje psećih govana i tak.

The river tells no lies, yet standing at its shores the dishonest man still hears them
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 20:59 (Danijel14).
18 godina
neaktivan

I onda se čudimo što ekipa premlaćuje ljude iz čista mira...kad im nitko ništa ne može -.-'

17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Ige kaže...

I onda se čudimo što ekipa premlaćuje ljude iz čista mira...kad im nitko ništa ne može -.-'

Ekipa premlaćuje ljude iz čista mira jer nisu kvalitetno odgojeni (možda im doma lijepe šamarčine "za njihovo dobro" da ih "nauče poštovanja") i/ili imaju kakav psihički poremećaj. Sebe smatram dobro odgojenim i sigurno mi nikada ne bi na pamet palo da nekoga idem premlatiti neovisno o uvjetima.

Ocito nisi upoznao 'prave' delikvente.  Inace ne bi tako pisao.

(...) Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
16 godina

to je sve zbog lošeg odgoja ,tatica i mamica su zaokupljeni poslom pa ne daju dovoljno pažnje svojoj djeci,ili im sve dopuštaju,kad sam ja bio mlad da sam ja nekog iscipelario u grupi,otac bi mi polomio sve kosti i takav roditelj treba da bude

isti dan otkaz i žuti
18 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

to je sve zbog lošeg odgoja ,tatica i mamica su zaokupljeni poslom pa ne daju dovoljno pažnje svojoj djeci,ili im sve dopuštaju,kad sam ja bio mlad da sam ja nekog iscipelario u grupi,otac bi mi polomio sve kosti i takav roditelj treba da bude

to su davna vremena, ja imam 22 pa se sjetim da ni meni starci nisu doma bili cijele dane vec na poslu, ali ne udaram klince subotom, niti tucem skolarce...

Ako mi se da potuc odem dobit prave batine na treningu pa mi je lakse :p

Ja se sjecam kad mi je frend ukrao auto sa 16 i razbio, imao je slomljeno rebro u bolnici i stari ga je dosao posjetit, stari ga je izvukao iz kreveta i slomio mu jos jedno batinama...

Dobio prekrsajnu prijavu i 3 mj uvjetne + socijalnu radnicu...

Danas kad ukrade neki mulac auto, zgazi djete dode u muriju i stari ga potapsa po ramenu, jer roditelji vise nemaju ni vremena ni volje se bavit djecom, bitnije im je prehranit sebe i te delikvente... takva smo drzava

potpis :D
17 godina
neaktivan

"...i sigurno mi nikada ne bi na pamet palo da nekoga idem premlatiti neovisno o uvjetima."

A sta ces ako tebe mamlaz pocne mlatiti? Razgovorom sprijeciti daljne napade? Izvaditi mobitel iz dzepa i cekati dok policija dode,a on neka te nastavi mlatit? Glupost. Covjek se brani u tim sitacijama,onoliko koliko moze i koliko ima snage za to.

Kad nad idiotom ne upotrijebis silu,idiot ce postati jos veci idiot.

I za ono "Batina je izasla iz raja"... Ne treba ti nikakav prirucnik niti misljenje psihologa da shvatis kada je to potrebno(ako je) i u kojem stupnju.

Kad dijete zavrijedi samarcinu,onda mu ju poklonis,inace sebi utuvi u glavu da ce dalje moci raditi po svome bez ikakvih posljedica. Ne brini,nije od stakla,ali ce itekako ubuduce znati tko je njegov autoritet i sta ga ceka ako mu jos jednom padne na pamet radit sranja.

(...) Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
18 godina
neaktivan

Nisam stručan u psihologiji iako mi je omiljeno štivo, ali postavimo li stvari onako kako ih ja najviše volim postaviti:

- u posljednje vrijeme, prastare i "primitivne" metode odgoja poznate iz socijalizma polako mijenjaju nove, psihološko-pedagoški moderne metode

- u posljednje vrijeme sve je veći broj zlostavljanih roditelja, profesora, maloljetničkih sukoba, maloljetnički ubojstava, delikventnog i devijantnog ponašanja

- u pravilu se ovo odnosi na mlađe generacije i u pravilu je kvalitativna razina ponašanja viša u starijih generacija (opće ponašanje u školi i na ulici)

Mene sada zanima, s obzirom na ove nepobitne činjenice kojih smo svi svjesni, tko je odgovoran za takav razvoj događaja? Meni se čini sasvim logičnim zaključiti da je modernizacija odgoja put u pogrešnom smjeru.

Da, nekada je bilo teško biti metalac, punker, šminker, emo, umjetnik, peder i sve te "specifičnosti", ali istovremeno se ne sjećam da sam ikada u doba svog odrastanja gledao balavce visoke metar i lamica s lancima po ulici da psuju bogove i majke prolaznicima. Danas to često vidim; ponašanje bez imalo srama pred bilo kim, bez poštovanja i bez granica.

Nitko nije radio nered u razredima pred profesorom, a kamoli napadao profesore fizički. Danas profesor ne smije iz razreda izbaciti divljeg učenika, a mora se i bojati napada palicom, nožem, pištoljem... čak i na fakultetima (!).

Nije se ni policiju provociralo jer se znalo da te u stanici čekaju svemirske batine, a danas se policajce vrijeđa, napada, ubija.

U moje vrijeme, da roditelj sazna za cigarete ili nedaj Bože travu, drhtalo se pred posljedicama, eventualnim pljuskama, kožnim remenom iz JNA i oštrim kaznama, a danas balavac u pubertetu na kritiku majke na travu odgovara da, citiram mlađahnog susjeda: "odj.ebe stara kravetina i skine mu se s masnog ku.rca".

I da, za sve to je uzrok odgoj, a ne genetska mutacija. I da, jednostavno mi je zaključiti da je odogoj ranije bio kvalitetniji a vjerojatno zato jer je strah kao dio izgradnje autoriteta neizostavan i u odnosu roditelj-dijete i u bilo kojem odnosu autoritet - poslušnik.

Roditelj = prijatelj filozofija je za budale, a traumatizirani pojedinci nisu produkt umjereno autoritativnog odgoja, nego očito ekstremnog batinanja i primitivizma.

Žao mi je zbog onih koje su roditelji zlostavljali, mlatili i prebijali u redovitim dozama i jasne su mi posljedice na njihovu psihu mentalni razvoj te odnose, ali postoji ogromna razlika između pljuske za glupost i/ili remena za veliko sranje i besmislenog i bespotrebnog batinanja i iživljavanja psihički bolesnog roditelja.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
18 godina
neaktivan

Taj šamar djetetu predstavlja posljedicu, koju nikako drugačije ne može shvatit, kao što sam napisao gore za ove ljubitelje odgoja bez šamara, što ćeš napraviti ako ti dijete od 4 godine pretrčava cestu na crvenom nakon što si mu ti rekao da ne pretrčava? Još jednom ćeš mu objasnit da će ga auto pogodit, on to možda hoće možda neće shvatit, možda ga neće bit ni briga i na kraju će završit pod autom. Kao bolje rješenje mi se čini lagani šamar, tek toliko da dijete osijeti da postoje posljedice, i neće mu na pamet past da sam pretrčava cestu.

18 godina
neaktivan

Ja samo komentiram ono što je očito. Nekako ne razumijem zašto bi taj odgoj sada bio bolji ako daje lošije rezultate. Ne nužno odgoj, ali definitivno ustroj društva. Istina, totalitarni sistemi su se raspali, ali meni se čini da je ono izrazito negativno u takvim sistemima bila ekonomija i neodrživo gospodarstvo, dok je sudeći po svjedočanstvu većine običnih ljudi, sve ostalo bilo bolje. Tu ne ubrajam nacionaliste ili suprotstavljene političke opcije ili pokrete (iako se ja ne slažem u potpunosti s tim). Sada je nemoguće mladoj obitelji imati stan, tada je bilo, sada je teško naći posao, tada se radilo, nije bio standard na ovoj visini, ali većini je bilo bolje. Kriminal je bio manje izražen, djeca su se bolje ponašala. Naravno, navodno, iz iskustva ne mogu govoriti jer sam tada bio dijete, ali to tvrde svi koji su tada bili mladi.

Toliko o sistemu i društvu.

Brine me tvoja uporna maginalizacija preciznosti i relativiziranje razlike između odgojne pljuske i teških batina. Brine se s aspekta argumentirane rasprave. Tu objektivno postoji vrlo bitna razlika, slagao se ti s time ili ne i to ne možeš ignorirati i nije fer da izjednačuješ teško batinanje s jednostavnim modelom "akcija-reakcija" koje dijete uči upravo onome što je gore netko spomenuo - posljedicama.

Dijete ne razumije elaborirane teze, ne razumije argumente, ne razumije logiku, ne razumije jako puno toga, ali razumije vrlo jednostavan sistem ugrađen u ljudsko tijelo upravo s namjerom da nas nečemu nauči: vatra peče i to nas uči da direktan kontakt kože i vatre nije zdrav; tome nas uči na puno efikasniji, brži i razumljiviji način od detaljnog elaborata kako visoka temperatura i izgaranje utječu na strukturu tkiva, živce i organe, a pogotovo kod djeteta.

Ako si ikada bio u blizini male djece, a ja vjeruj mi jesam prilično često, primijetit ćeš da djeca sve shvaćaju kao igru, pa i oštar i povišen ton i redovito unatoč stotinama upozorenja, pa čak i vikanju, nastavljaju sa zabranjenom radnjom, i to čak i kad ih (doslovno) uzmemo i premjestimo dalje od zabranjenog predmeta. Lagani "pec" po vršcima prstiju (dakle, vrlo kontrolirani fizički kontakt) dovoljno je direktan da djetetu objasni ono što govor, premještanje i vika ne mogu.

Naravno, to je apsolutno drugačije od aperkata punom snagom koji su neki doživljavali u djetinjstvu i apsolutno nema veze s ovime što ja opisujem.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.3.2010 15:29 (naxeem).
16 godina
protjeran

ja imam 14.5 godina i dira me neki kreten od 16 godina stalnooo konstantno,meni jednom prekipilo uzo ja kamen i slomio mu vilicu i kreten se normalno razljutio...i tako prošlo je 15 dana ja se vraćam sa treninga (karate treniram) i ludak me zaskoči i poče me motkom udarati,ali uspio je samo jednom me po ruci udariti,sreć da je tu bio moj trener i on mu uradi kabai polugu (ne prejaku) i opali mu šamar onaj ode kući..idući dan dolaze njegovi roditelji u školuuu i moja nastavnica zovne moje roditelje i onaj njegov tata pljune moju mamu.moj tata ga uvati za vrat i počne daviti..nastao ej pravi haos,ja skočim na kretena od 16god i i mi se pohrvamo nastavnici su nas razdvajali jedino majka od kretena je bila mirna...to su htjeli objaviti u vijestima ali moj stari je to sredio nekim novcima...ovo društvo stavrno više nije normalno..na kraju su roditelji od toga kretena platili odštetu od 500evra za fizički napad i maltretiranje

16 godina
neaktivan
windows_7 kaže...

ja imam 14.5 godina i dira me neki kreten od 16 godina stalnooo konstantno,meni jednom prekipilo uzo ja kamen i slomio mu vilicu i kreten se normalno razljutio...i tako prošlo je 15 dana ja se vraćam sa treninga (karate treniram) i ludak me zaskoči i poče me motkom udarati,ali uspio je samo jednom me po ruci udariti,sreć da je tu bio moj trener i on mu uradi kabai polugu (ne prejaku) i opali mu šamar onaj ode kući..idući dan dolaze njegovi roditelji u školuuu i moja nastavnica zovne moje roditelje i onaj njegov tata pljune moju mamu.moj tata ga uvati za vrat i počne daviti..nastao ej pravi haos,ja skočim na kretena od 16god i i mi se pohrvamo nastavnici su nas razdvajali jedino majka od kretena je bila mirna...to su htjeli objaviti u vijestima ali moj stari je to sredio nekim novcima...ovo društvo stavrno više nije normalno..na kraju su roditelji od toga kretena platili odštetu od 500evra za fizički napad i maltretiranje

hvali se hvali

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
18 godina
neaktivan
windows_7 kaže...

Vidi se da ste primitivni divljaci i ti i tvoji i njegovi roditelji i okruženje... (trener?). Ti za početak...

16 godina
protjeran
naxeem kaže...
windows_7 kaže...

Vidi se da ste primitivni divljaci i ti i tvoji i njegovi roditelji i okruženje... (trener?). Ti za početak...

ma kaki divljaci ???' aaa !!! pljuno moju mamu udario me motkom i šta da mi radimo i to pljunuo mi je mamu ispred tate a moj tata je 2.00m i 120kg..pa sa stokom se ne može drugačije,trener me je brani zato što je dobar čovjek..pa šta bi ti postupio !?!?!?!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice