Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.616.151
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
RE: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
DrNasty kaže...

Djetetu treba biti autoritet i uzor. Ako nema autoriteta, nema ni poštovanja, a uzore će potražiti na drugom mjestu, obično pogrešnom (TV, žutilo...).

Da, min 80% njih ima pogresne uzore tipa 50 cent, Snop Doog... itd... Da ne bi opet sad neki rekli da sam naveo sam americke "bisere" ima i u nas na Balkanu takvih tipa Ante Gotovac i sl. 

18 godina
neaktivan
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

Ja sam odrastao bez starog (umro je kad sam imao 11 mjeseci) i svi su govorili da ću ispast kriminalac, propalitet jer kako će stara samnom izać na kraj. Dogodilo se upravo suprotno i nikad nisam bio problem. Znao sam i ja njoj odbrusit (doduše ne toliko bahato kao onaj mulac) ali sam uvijek imao poštovanje prema njoj i neke stvari mi nisu padale na pamet tipa da je pošaljem u pm kao neki ili da je vrijeđam. Postavila se prema meni od prvog dana kako treba i to sam poštovao.

Ovom mulcu iz mog posta gore stari pa i nema autoritet. Mali nikog ne dozivljava i bojim se da je sad prekasno za išta osim ako se nekim čudom mali sam ne trzne (mislim da sad ima 5-6 godina više).

World championships: 7, GP started: 251, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,377
16 godina
neaktivan
Batista kaže...
DrNasty kaže...

Djetetu treba biti autoritet i uzor. Ako nema autoriteta, nema ni poštovanja, a uzore će potražiti na drugom mjestu, obično pogrešnom (TV, žutilo...).

Da, min 80% njih ima pogresne uzore tipa 50 cent, Snop Doog... itd... Da ne bi opet sad neki rekli da sam naveo sam americke "bisere" ima i u nas na Balkanu takvih tipa Ante Gotovac i sl. 

što nas opet vrača na to da smo pustili medijima i tv-u da nam odgaja djecu.lakše je posjesti djete pred tv nego odgovarati na mali milion pitanja koje djete postavlja.već tu se gubi onaj prvi kontakt gdje se djete pouzda u tebe da ga naučiš i usmjeriš,a kad to izostane onde se čudi što ga ne sluša,pa nisi ni ti njega majstore šta onda očekuješ.

više anarhije i osobnosti,i svima bi bilo bolje!
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Ja sam odrastao bez starog (umro je kad sam imao 11 mjeseci) i svi su govorili da ću ispast kriminalac, propalitet jer kako će stara samnom izać na kraj. Dogodilo se upravo suprotno i nikad nisam bio problem. Znao sam i ja njoj odbrusit (doduše ne toliko bahato kao onaj mulac) ali sam uvijek imao poštovanje prema njoj i neke stvari mi nisu padale na pamet tipa da je pošaljem u pm kao neki ili da je vrijeđam. Postavila se prema meni od prvog dana kako treba i to sam poštovao.

Ovom mulcu iz mog posta gore stari pa i nema autoritet. Mali nikog ne dozivljava i bojim se da je sad prekasno za išta osim ako se nekim čudom mali sam ne trzne (mislim da sad ima 5-6 godina više).

a jel te stara batinala?

18 godina
neaktivan
shimano kaže...

a jel te stara batinala?

Koliko se sjećam, dobio sam šamar samo jednom jer sam razbio staklo na prozoru:(

World championships: 7, GP started: 251, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,377
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
shimano kaže...

a jel te stara batinala?

Koliko se sjećam, dobio sam šamar samo jednom jer sam razbio staklo na prozoru:(

i eto vidiš,ispao si ok.stara se trudila oko tebe a ne mlačenjem da si skine odgovornost.to je baš dobar primjer.

16 godina
neaktivan

Ne treba nista da Vam je cudno. Ova država tone..., spašavajte se ljudi ....

18 godina
neaktivan

Današnji roditelji jednostavno nemaju-ne žele odvojit vremena i popričat sa svojom djecom i pojasnit im neke stvari. Ok, koji put po guzi može ali mislim da riječi imaju puno jači utjecaj ako se izreku na pravi način i na vrijeme.

16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Današnji roditelji jednostavno nemaju-ne žele odvojit vremena i popričat sa svojom djecom i pojasnit im neke stvari. Ok, koji put po guzi može ali mislim da riječi imaju puno jači utjecaj ako se izreku na pravi način i na vrijeme.

pa to je pravi problem.jer danas (pod danas mislim na cijeli jedan period kulture novca) kao da su ta djeca nešto što im smeta na putu njihovih karijera i užitaka.pa ja više ne mogu zamisliti niti jednu bolju stvar od vremena sa svojim djetetom,a prošao sam blago rečeno hrpu stvari,pa mogu slobodno uporediti da nema bolje stvari od tog vremena koje imaš sa svojim djetetom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 13:59 (shimano).
18 godina

Evo poticaja djetetu koje je vec na granici dobre i lose strane da se okrene losoj... Koji ludjak se sjeti snimat ovako nesto ??!! Pa udril bi mu kaznu 3x vecu nego je potrosio love na taj film. Pa ti onda snimaj takve filmove...

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 13:01 (Batista).
18 godina
moderator
shimano kaže...

pa to je pravi problem.jer danas (pod danas mislim na cijeli jedan peiod kulture novca) kao da su ta djeca nešto što im smeta na putu njihovih karijera i užitaka.pa ja više ne mogu zamisliti niti jednu bolju stvar od vremena sa svojim djetetom,a prošao sam blago rečeno hrpu stvari,pa mogu slobodno uporediti da nema bolje stvari od tog vremena koje imaš sa svojim djetetom.

Evo shimano, vidim da si roditelj, pa da te pitam nesto:

Zamisli situaciju da ti dijete, nakon sveg truda, vremena, krvi, znoja i suza, koje si uložio u njegov ispravan odgoj, na način za koji misliš da je ispravan (koji ovdje zagovaraš i sa kojim se slažem btw) napravi takvo nešto, tipa da ti u lice skreše par sočnih psovki, udari mater ili ukrade.

Šta bi uradio? Kako bi reagovao, kad te pukne spoznaja da su godine truda bile uzalud (ja ne znam, možda bi došao u iskušenje da mu glavu odvrnem)?

Ne pitam ovo da te provociram, već zato što mi se sve više čini da je odgoj današnje djece lutrija, i da dijete uvijek dolazi u razne kušnje kad roditelji nisu uz njega (škola, izlazak...). Jedino komunikacija meni pada na pamet, ali treba od početka sa djetetom imati otvoren i iskren odnos, inače mislim da će u suprotnom takve aktivnosti prešutati ili slagati, ako ga pitaš kako je proveo dan.

Iako su šanse za takvo nešto višestruko manje uz ispravan odgoj, ali ipak...

Kome je suđeno da bude j@ban, njemu gaće same spadaju.
16 godina
neaktivan
Batista kaže...

Evo poticaja djetetu koje je vec na granici dobre i lose strane da se okrene losoj... Koji ludjak se sjeti snimat ovako nesto ??!! Pa udril bi mu kaznu 3x vecu nego je potrosio love na taj film. Pa ti onda snimaj takve filmove...

ma koliko god neke stvari bile loše,ne možeš zabraniti cijeli svijet.mora se djete učiti da neke stvari nisu ništa ok ni posebno.kao što smo rekli,djete treba učiti a ne pustiti da ga mediji uče,a onda mu ni takav film ni ništa drugo ne mogu ništa,jer puno ljudi gleda to sve pa opet nema negativnih učinaka.no opet je upitna kvalifikacija učitelja,koliko si ti ispravan da svojim primjerom učiš djete.

16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Zamisli situaciju da ti dijete, nakon sveg truda, vremena, krvi, znoja i suza, koje si uložio u njegov ispravan odgoj, na način za koji misliš da je ispravan (koji ovdje zagovaraš i sa kojim se slažem btw) napravi takvo nešto, tipa da ti u lice skreše par sočnih psovki, udari mater ili ukrade.

Šta bi uradio? Kako bi reagovao, kad te pukne spoznaja da su godine truda bile uzalud (ja ne znam, možda bi došao u iskušenje da mu glavu odvrnem)?

Ne pitam ovo da te provociram, već zato što mi se sve više čini da je odgoj današnje djece lutrija, i da dijete uvijek dolazi u razne kušnje kad roditelji nisu uz njega (škola, izlazak...). Jedino komunikacija meni pada na pamet, ali treba od početka sa djetetom imati otvoren i iskren odnos, inače mislim da će u suprotnom takve aktivnosti prešutati ili slagati, ako ga pitaš kako je proveo dan.

Iako su šanse za takvo nešto višestruko manje uz ispravan odgoj, ali ipak...

ako bi se nešto takvo dogodilo,to bi značilo samo to da sam podbacio i da nisam svoje djete dovoljno zaštitio od takvih utjecaja svojim primjerom.dakle my bad u svakom slučaju.

ali naravno da postoji uvijek jedna doza rizika u odgoju da sve propadne,jedan krivi kod u genima i sve ode u PM,no to nikako ne smije značiti da ako postoji takva mogučnost da treba odustati od pokušaja.na kraju krajeva volim to djete a i uvijek može ispasti dobro,ima puno takvih i nije sve loše (pogotovo u sportskom duhu).

18 godina
neaktivan
shimano kaže...
prvo moraš imati djecu da bi mogao govoriti o odgoju (strašna pomisao),a drugo to što je tebi stari batinom slomio duh,to je tvoja frustracija.

to je bio običaj da se djecu mlati ko stoku,pa sam i ja tako prolazio,ali meni se nije slomio duh i ja nisam ništa bolji bio već naprotiv,što se vidi kako sam danas u slabim

Zašto si tako neprecizan, namjerno generaliziraš i spominješ anomalije u pristupu? Nije isto pljuska i batinanje. To su dvije apsolutno različite stvari.

Zaboravljaš da djeca često testiraju dokle mogu ići.

F1-IVO kaže...

Sjetio sam se jedne zgode od prije par godina.

Mulac je imao nekih 7-8 godina. Stari ga sa prozora zove da dodje kući jer mora napisat zadaću a mali njemu onako bahato i još mašući rukama odgovara: ˝A tko je tebe šta pito!˝. Da sam ja to u njegovim godinama rekao staroj vjerojatno bi dobio zidarsku.

Meni je to nezamisliva reakcija i zapravo do nje nikada nebi ni moglo doći... :| Da to napravim, situacija bi bila iznimno nova stvar i nebrano grožđe i za mene i za moje.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
shimano kaže...
prvo moraš imati djecu da bi mogao govoriti o odgoju (strašna pomisao),a drugo to što je tebi stari batinom slomio duh,to je tvoja frustracija.

to je bio običaj da se djecu mlati ko stoku,pa sam i ja tako prolazio,ali meni se nije slomio duh i ja nisam ništa bolji bio već naprotiv,što se vidi kako sam danas u slabim

Zašto si tako neprecizan, namjerno generaliziraš i spominješ anomalije u pristupu? Nije isto pljuska i batinanje. To su dvije apsolutno različite stvari.

Zaboravljaš da djeca često testiraju dokle mogu ići.

F1-IVO kaže...

Sjetio sam se jedne zgode od prije par godina.

Mulac je imao nekih 7-8 godina. Stari ga sa prozora zove da dodje kući jer mora napisat zadaću a mali njemu onako bahato i još mašući rukama odgovara: ˝A tko je tebe šta pito!˝. Da sam ja to u njegovim godinama rekao staroj vjerojatno bi dobio zidarsku.

Meni je to nezamisliva reakcija i zapravo do nje nikada nebi ni moglo doći... :| Da to napravim, situacija bi bila iznimno nova stvar i nebrano grožđe i za mene i za moje.

zato što ti govorim iz osobnog iskusta,kao bivšeg djeteta i sad roditelja.meni je i šamar bolan ali ne toliko fizički nego psihički zapravo.pa kako ti reagiraš da ti sad netko dođe i zavali šamarčinu jer si recimo u kafiću pijan razbio od veselja čašu,da kriv si ali jel bi to bilo ok,a ne možeš mu ništa jer te može u zubima nosit (takav je omjer i kod djece i roditelja),normalna bi reakcija bila da kipiš u sebi i da te to i danima izjeda.a ja recimo zagalamim jako glasno da ti se krv sledi,ali onda i objasnim zašto i kako,i nemam potrebe za šamarima ni djetetu ni ženi,a opet me slušaju ako ne postavljam nerealne zahtjeve.

18 godina
neaktivan

Znam da će neki sad ovo krivo shvatit, al sa djecom je ko sa psima, nije baš isto al je slično. Kad je mali uspostaviš autoritet, ako baš nešta prekrši možeš ga i lagano novinama opalit :P, al najvažnije je bit dosljedan i dat do znanja (psu ili djetetu) zašto se ljutiš na njega. A kasnije, imat ćeš autoritet i poštovat će te, i bez obzira što je jači od tebe, ti ćeš i dalje bit gazda.

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 300kn.
16 godina
neaktivan
Ige kaže...

Znam da će neki sad ovo krivo shvatit, al sa djecom je ko sa psima, nije baš isto al je slično. Kad je mali uspostaviš autoritet, ako baš nešta prekrši možeš ga i lagano novinama opalit :P, al najvažnije je bit dosljedan i dat do znanja (psu ili djetetu) zašto se ljutiš na njega. A kasnije, imat ćeš autoritet i poštovat će te, i bez obzira što je jači od tebe, ti ćeš i dalje bit gazda.

ako ćeš ti svoje djete uspoređivati sa psom,onda bi ti zakonom (ili batinama) trebalo zabraniti da ih ikad imaš!

16 godina
odjavljen

Činjenica je da nitko od nas nije umro niti je pretrpio neznam kakve fizičke i duševne boli zato što je ponekad dobio (zasluženo) za uho. Na stranu što ima roditelja divljaka koji mlate djecu i za neke sitnice koje se lako riješe dijalogom. Slažem se da TV i mediji općenito igraju najveću ulogu u zaglupljivanju mladih. Pa tko ne bi oglupio od ovih debilnih crtića koje djeca gledaju, pa sapunica koje djeca isto gledaju, pa činjenice da se slobodno u 20:00 prikaže film u kojem teku hektolitri krvi i ispali se više municije nego u oba svjetska rata ali se diže velika pompa oko toga treba li film prikazati iza 22:00 (kad djeca kao spavaju) jer se u njemu ženi vide sise i dlakava guzica glavnog glumca.

Sjećam se nekog tamo istraživanja iz SAD-a  (slobodne države koja cenzurira čak i banalne stvari ali se ne protivi slobodnom držanju i vidnom nošenju oružja) koje je pokazalo da na djecu i mlade više utječu prizori nasilja iz vijesti (!!!) nego prizori iz filma ili komp. igri.

Što sad ne valja u svemu tome? Puno toga. Sustav moralnih vrijednosti u našem (i gotovo cjelokupnom globalnom) društvu je takav da se npr. slobodnu ženu koja voli seks otvoreno tretira kao kurvu, dok je pripadnik muškog spola veliki jeb... i svi mu se dive. Ubojice dobivaju minimalne kazne, možeš opljačkati stotine milijuna iz državne blagajne i opet gotovo nikakva kazna, ali ako te uhvate u kršenju prometnih propisa tretiraju te kao najgoreg kriminalca čisto iz razloga jer time pune državnu blagajnu. Jebe. pravnu državu koja smatra da je u redu da tata i mama djeteta (ante i simona) odu na Farmu na 3 mjeseca i ostave dijete kod bake!!!! (malo ironije, ali ona ''vila Gotovčevi'' sa Farme je slična njhovom današnjem stanju).

Jesu li roditelji krivi? Treba li kazniti roditelje radi ponašanja djece? Da i ne. Ovo nije nešto na što se može dati siguran i univerzalan odgovor. Roditelji možda dobro rade svoj posaoali dijete dođe do problematičnog društva i eto, zastrani kao nedavni primjeri. Zakazao je uopće obrazovni sustav u kojem nema pedagoga koji bi mogao uočiti neke probleme i na vrijeme ukazati na njih (nažalost nisu svi ljudi isti, netko je povodljiv, netko je agresivan, netko je miran, netko je hrabar a netko je kukavica...) (Osobno mišljenje: čim dijete navrši 12 godina tretirati ga kao odraslog, ako je dovoljno odrastao da mlati ostale oko sebe, pljačka i ubija, onda nek bude odrastao pa nek odgovara).

I što se događa s našim društvom? Imamo hrpu parazita ''branitelja'' koji nisu ni vidjeli ratište, penzionera koji su kupili penziju, poduzetnika koji su na mutne načine došli do svojih poslovnih imperija, hrpu kretena iz sporta, estrade i kulture koji parazitiraju na proračunu, a iskreno nisu pridonesli ničemu osim svojem džepu. I šta će sad ljudi. Ovima prije navedenima i svima koji bi se tu još mogli naći živo se fućka za nas druge i još nam se smiju, dok mi ostali možemo samo nemoćno gledati i nadati se boljem u miloj nam ''slobodnoj državi Hrvatskoj koju smo čekali tisuću godina od kao smo živjeli pod tuđim jarmom''. Baš smo dokazali da znamo voditi državu. Imamo gotovce, Karabatićku, selebritije, red karpet, 24 sata... čemu više!

Iskreno se nadam ulasku u EU - dokazali smo da ne znamo sami pa nam opet treba glavni grad na B (Budimpešta, Beč, Beograd, Bruxelles). Ili nazovemo Zagreb: Bagreb!

The river tells no lies, yet standing at its shores the dishonest man still hears them
16 godina
odjavljen
shimano kaže...
Ige kaže...

ako ćeš ti svoje djete uspoređivati sa psom,onda bi ti zakonom (ili batinama) trebalo zabraniti da ih ikad imaš!

Ispričavam se radi duplog posta.

Primjer iz stvarnog života:

Žena XX se razvela od muža XY. Dabi pridobili naklonost djetea počeli ga svatko mititi sa poklonima i sl. samo da bude na njihovoj strani. Dijete XX je od prije bilo jako razmaženo, izrazito inteligentno i shvatilo je, pretpostavit ćete, da je ono sad ima kontrolu nad svim. Laže, izmišlja, pakosti i tati i mami, vrijeđa sve oko sebe. Zašto? Zato što može a roditelji, da se ne zamjere djetetu, ne žele ulazit u konflikt sa njim i daju mu sve na volju, bez da itko od njih misli na dobrobit djeteta.

Dakle, određenu granicu treba imati. Gledao sam na Kanalu a prije par dana britanski dokumentarac o roditeljima sa problematičnom djecom. Razgovor je bio osnova svega, ali ako je dijete bilo jako tvrdoglavo, eno ti kut, sjedni tamo dok se ne smiriš. Nećeš? E hoćeš, makar te netko tamo držao.

The river tells no lies, yet standing at its shores the dishonest man still hears them
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 13:49 (Danijel14).
16 godina
neaktivan
Danijel14 kaže...

Činjenica je da nitko od nas nije umro niti je pretrpio neznam kakve fizičke i duševne boli zato što je ponekad dobio (zasluženo) za uho. Na stranu što ima roditelja divljaka koji mlate djecu i za neke sitnice koje se lako riješe dijalogom. Slažem se da TV i mediji općenito igraju najveću ulogu u zaglupljivanju mladih. Pa tko ne bi oglupio od ovih debilnih crtića koje djeca gledaju, pa sapunica koje djeca isto gledaju, pa činjenice da se slobodno u 20:00 prikaže film u kojem teku hektolitri krvi i ispali se više municije nego u oba svjetska rata ali se diže velika pompa oko toga treba li film prikazati iza 22:00 (kad djeca kao spavaju) jer se u njemu ženi vide sise i dlakava guzica glavnog glumca.

Sjećam se nekog tamo istraživanja iz SAD-a  (slobodne države koja cenzurira čak i banalne stvari ali se ne protivi slobodnom držanju i vidnom nošenju oružja) koje je pokazalo da na djecu i mlade više utječu prizori nasilja iz vijesti (!!!) nego prizori iz filma ili komp. igri.

Što sad ne valja u svemu tome? Puno toga. Sustav moralnih vrijednosti u našem (i gotovo cjelokupnom globalnom) društvu je takav da se npr. slobodnu ženu koja voli seks otvoreno tretira kao kurvu, dok je pripadnik muškog spola veliki jeb... i svi mu se dive. Ubojice dobivaju minimalne kazne, možeš opljačkati stotine milijuna iz državne blagajne i opet gotovo nikakva kazna, ali ako te uhvate u kršenju prometnih propisa tretiraju te kao najgoreg kriminalca čisto iz razloga jer time pune državnu blagajnu. Jebe. pravnu državu koja smatra da je u redu da tata i mama djeteta (ante i simona) odu na Farmu na 3 mjeseca i ostave dijete kod bake!!!! (malo ironije, ali ona ''vila Gotovčevi'' sa Farme je slična njhovom današnjem stanju).

Jesu li roditelji krivi? Treba li kazniti roditelje radi ponašanja djece? Da i ne. Ovo nije nešto na što se može dati siguran i univerzalan odgovor. Roditelji možda dobro rade svoj posaoali dijete dođe do problematičnog društva i eto, zastrani kao nedavni primjeri. Zakazao je uopće obrazovni sustav u kojem nema pedagoga koji bi mogao uočiti neke probleme i na vrijeme ukazati na njih (nažalost nisu svi ljudi isti, netko je povodljiv, netko je agresivan, netko je miran, netko je hrabar a netko je kukavica...) (Osobno mišljenje: čim dijete navrši 12 godina tretirati ga kao odraslog, ako je dovoljno odrastao da mlati ostale oko sebe, pljačka i ubija, onda nek bude odrastao pa nek odgovara).

I što se događa s našim društvom? Imamo hrpu parazita ''branitelja'' koji nisu ni vidjeli ratište, penzionera koji su kupili penziju, poduzetnika koji su na mutne načine došli do svojih poslovnih imperija, hrpu kretena iz sporta, estrade i kulture koji parazitiraju na proračunu, a iskreno nisu pridonesli ničemu osim svojem džepu. I šta će sad ljudi. Ovima prije navedenima i svima koji bi se tu još mogli naći živo se fućka za nas druge i još nam se smiju, dok mi ostali možemo samo nemoćno gledati i nadati se boljem u miloj nam ''slobodnoj državi Hrvatskoj koju smo čekali tisuću godina od kao smo živjeli pod tuđim jarmom''. Baš smo dokazali da znamo voditi državu. Imamo gotovce, Karabatićku, selebritije, red karpet, 24 sata... čemu više!

Iskreno se nadam ulasku u EU - dokazali smo da ne znamo sami pa nam opet treba glavni grad na B (Budimpešta, Beč, Beograd, Bruxelles). Ili nazovemo Zagreb: Bagreb!

dovoljno mi je da pročitam prvi red da kažem da nisi u pravu i da je to daleko od činjenice.postavi se u situaciju o kojoj sam već govorio,da ti sad netko dođe i zavali jednu za uho,recimo šef jer si ti nešto zeznuo s poslom,opravdano kako ti kažeš?kako bi to volio,a ako misliš da kad si djete da je onda ok za razliku kad odrasteš,onda nemaš poštovanja prema tom djetetu i to će ti se vratiti istim nepoštivanjem,i zaboravljaš da smo svi bili djeca tojest mali ljudi koji pokušavaju shvatiti komplicirani svijet,a onda te netko opali po ušima i pokaže da to tako treba.uostalom hoču li ja starog ili strau voliti više ako me ošamari,hoču li poslije toga doči i reči kako ste vi super,ili bi više volio da mi objasne da je to opasno i loše iz tog i tog razloga.

drugo koja je to hrpa kretena iz sporta,ljudi svoj novac (iako danas prevelik,ali to nije njihova greška već onih koji ih plačaju) zarađuju svojim znojem i odricanjem,pa ako su oni kreteni jer to rade,onda su sebi kreteni ali ne bi ti to trebalo smetati.

a ulaskom u eu će to baš nestati,pa ta kultura koju si spominjao je i došla iz nekih zapadnih krajeva čovječe.

edit:a problematična djeca nastaju najviše iz problematičnog odgoja,a kad taj odgoj podbaci onda se dolazi do takvih ekstrema da djete moraš terorizirati,i još ga sramotiti s tim da to sve netko snima i svi gledaju,strašno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 13:56 (shimano).
16 godina
odjavljen

Mene šef ne treba vući za uho ako sam za nešto kriv jer ima ''odgojnih'' mjera na pretek. Što ćeš ti napraviti balavcu kojem se fućka za sve živo i koje će ti za uskraćeno vrijeme pred TV-om ili ''zaplijenjenu'' igračku počet skakat po kući, rušit stvari i pljuvat po tebi? Tepati dok ti mali/mala nabraja sve sočne psovke koje je čuo/čula?

Misliš li da zato što je tvoje dijete dobro da su i ostala takva?

Znaš li koga sada, kao odraslog, da je ''s.eban'' jer je ponekad dobio za uho? Ja ne znam.

18 godina
neaktivan

Kad bi postojalo savršeno dijete koje bi te uvijek bilo spremno saslušati i razumijeti, naravno da bilo kakav oblik fizičkog kažanjavanja nema smisla, ali mi (ili bar ja) tu pričamo o maloj djeci.

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 300kn.
16 godina
neaktivan
Danijel14 kaže...

Mene šef ne treba vući za uho ako sam za nešto kriv jer ima ''odgojnih'' mjera na pretek. Što ćeš ti napraviti balavcu kojem se fućka za sve živo i koje će ti za uskraćeno vrijeme pred TV-om ili ''zaplijenjenu'' igračku počet skakat po kući, rušit stvari i pljuvat po tebi? Tepati dok ti mali/mala nabraja sve sočne psovke koje je čuo/čula?

Misliš li da zato što je tvoje dijete dobro da su i ostala takva?

Znaš li koga sada, kao odraslog, da je ''s.eban'' jer je ponekad dobio za uho? Ja ne znam.

eto bojao sam se da ćeš napraviti tu gadnu grešku kad kažeš da su odrasli bolji od djece pa zaslužuju bolji tretman.

a to si rekao tako da kad tebe šef treba povuči za uho,kažeš da ima i boljih odgojnih mjera a kad djete to napravi onda samo sila vrijedi?

opet govoriš o djeci koja su produkt lošeg odgoja,djeci koja nisu imali zainteresirane roditelje pa im je tv postao mama i tata.

ni moje djete nije rođeno naučeno,a iako i sad normalno napravi iz neznanja poneku glupost,nije loš ni histeričan,a to sve ću sebi komplimentirati na zasad dobro odrađenom poslu,a za druge neču govoriti jer svatko svoje djete uči pa kako mu bude.

a pod sjeban ulazi više dimenzija tog problema.recimo netko je ljut i ispoljuje to a nitko ne zna da je to posljedica nekih stvari iz djetinstva.ljudi najviše griješe kad misle:a to se on ni ne sječa jer je bio premali.ali to nije istina,jer iako se ne sječaš konkretnog događaja,prve godine života uvelike određuju kakv ćeš biti kasnije u životu,svijesno ili nesvijesno,i to je činjenica (znanstvena čak).

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 14:20 (shimano).
16 godina
odjavljen
shimano kaže...
Danijel14 kaže...

eto bojao sam se da ćeš napraviti tu gadnu grešku kad kažeš da su odrasli bolji od djece pa zaslužuju bolji tretman.

a to si rekao tako da kad tebe šef treba povuči za uho,kažeš da ima i boljih odgojnih mjera a kad djete to napravi onda samo sila vrijedi?

Malo iskrivljuješ...

Nisam rekao da treba dijete navući za uho za svaku sitnicu.

Postoji li za odraslog čovjeka koji radi i zarađuje ''bolnija'' mjera od gubitka zarađenog novca? A gdje to odrasli imaju bolji tretman od djece? Na stadionu dok te mlate pendrekom (doduše, zasluže oni koji dobiju) ili dok te zalijevaju vodom na prosvjedu?

Inače se ne vežeš u autu? E vezat ćeš se nakon što ti policija uzme 500 kn, do tad ćeš ignorirati kao većina. E  baš tih 500 kn je tebi zamjena za uho, jer znaš da si ih zaradio, da ti je to možda rata struje ili jedna guma za auto. Kad bi policajac umjesto tih 500 kn ponudio čovjeku kaznu u vidu laganog povlačenja za uho mislim da bi slabo proračun profitirao.

Bi li ti da uhvatiš ženu sa ljubavnikom u krevetu po.izdio i počeo divljat i mlatit ljubavnika ili bi ga pozvao da sjednete za stol i popričate?

16 godina
neaktivan
Danijel14 kaže...
shimano kaže...
Danijel14 kaže...

Malo iskrivljuješ...

Nisam rekao da treba dijete navući za uho za svaku sitnicu.

Postoji li za odraslog čovjeka koji radi i zarađuje ''bolnija'' mjera od gubitka zarađenog novca? A gdje to odrasli imaju bolji tretman od djece? Na stadionu dok te mlate pendrekom (doduše, zasluže oni koji dobiju) ili dok te zalijevaju vodom na prosvjedu?

Inače se ne vežeš u autu? E vezat ćeš se nakon što ti policija uzme 500 kn, do tad ćeš ignorirati kao većina. E  baš tih 500 kn je tebi zamjena za uho, jer znaš da si ih zaradio, da ti je to možda rata struje ili jedna guma za auto. Kad bi policajac umjesto tih 500 kn ponudio čovjeku kaznu u vidu laganog povlačenja za uho mislim da bi slabo proračun profitirao.

Bi li ti da uhvatiš ženu sa ljubavnikom u krevetu po.izdio i počeo divljat i mlatit ljubavnika ili bi ga pozvao da sjednete za stol i popričate?

nisam ja ni rekao za sitnicu niti se o njima govorilo kao sitnicama,već za sve.pa jel bi ti više volio da ti šef spuca šamar i šutne te nogom u dupe ili da ti uzme plaču?ili da ti policajac umjesto kazne da malo pendrekom po leđima?a ti si sam napravio razliku između djece i odraslih i to da ne zaslužuju isti tretman,pa samim tim onda i bolji tretman.

a za ljubavnika,pa kakve to ima veze?pa govorimo o odgoju a ja nisam dužan njega odgajati pa s njim razgovarati,njega mogu samo preodgojiti,jel...Namigiva

edit:propustio sam pročitati da si ti već napisao da bi volio da te vuku za uho.pa ja neznam niti jednog čovjeka koji ima i malo ponosa da bi dopustio da ga netko navlači po cesti za uho,nemogu si to ni zamisliti da je novac važniji od ponosa,ali upravo se o tome i radi u kulturi novca,radi mi što hočeš ali mi ne diraj novac,strašno je to meni.

i prije bi umro nego da me netko navlači za uho,pa kakav bi bio uzor djetetu onda.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 14:58 (shimano).
16 godina
odjavljen

Nitko do sad nije zagovarao premlaćivanje, nego blagu odgojnu mjeru kad već ne može drugačije. Jesi li ti kad dobio batina od roditelja? Ako jesi (a jesi) smatraš li ih sad za čudovišta ili ipak misliš da si zaslužio?

Ako tebe ne dira gubitak 500 kn, pošalji meni, ja ne radim trenutno pa itekako znam cijenit tih pišljivih 500 kn, pa makar i po cijenu ponosa da me policajac šutne nogom u dupe.

Ovime o odgoju djece smo stvarno zastranili, mislim da bi mogli dobiti packu od moderatora.

18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Samo da pitam (ne brinite, nemam se namjeru aktivno pridružiti raspravi :D), postoje li ikakve okolnosti koje bi na bilo koji način opravdale roditelja koji na bilo koji način udari dijete (bilo pljuska bilo batinanje)? Ja ih ne mogu zamisliti.

Naravno da postoje. Recimo, kažeš djetetu da ne prelazi cestu samo, ono obeća da neće. I vidiš trči ide preć cestu, opališ mu lagani šamar, i ono ubuduće neće prelaziti cestu :D

16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Samo da pitam (ne brinite, nemam se namjeru aktivno pridružiti raspravi :D), postoje li ikakve okolnosti koje bi na bilo koji način opravdale roditelja koji na bilo koji način udari dijete (bilo pljuska bilo batinanje)? Ja ih ne mogu zamisliti.

baš me pitao danijel kad ćeš se ti malo uključiti.

apsolutno ne,za svoje pogreške u pristupu i odgoju ne mogu kažnjavati djete.

i još jednom se nadam da ige nikad neče imati djece.

a ako bi ti prodao sebe i svoj ponos za 500kn,to je odgovor šta se događa s našim društvom,i da ja sa svojim starim nemam neki odnos,to rijetko kad navrate kod nas pričamo nešto malo o nogometu i poslije svatko svojim putem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 16:07 (shimano).
17 godina
odjavljen

a sto je s onom "batina je iz raja izasla"? ne treba sad ubit boga u djetetu ali lagano po guzi ili cemu vec ne skodi, dapace. evo jos jedne prigodne "tko se jednom opece puse i na hladno" sto ce reci npr. ono djete koje je pretrcalo cestu, unatoc zabrani roditelja, pa kad ga lagano opalis po dupetu drugi puta ce bolje razmislit hoce li tako "bezobrazno" ignorirat upozorenja roditelja.

jos jednom kazem, da ni meni shimano nebi pozelio da nemam potomke, lagani samar po dupetu. djete nece bolit to sto si ga udario vec tvoja namjera (da ga kao roditelj kaznis), jer je jadno naviklo na tvoju bezuvjetnu ljubav itd...

i solve my problems with the gun
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

a sto je s onom "batina je iz raja izasla"? ne treba sad ubit boga u djetetu ali lagano po guzi ili cemu vec ne skodi, dapace. evo jos jedne prigodne "tko se jednom opece puse i na hladno" sto ce reci npr. ono djete koje je pretrcalo cestu, unatoc zabrani roditelja, pa kad ga lagano opalis po dupetu drugi puta ce bolje razmislit hoce li tako "bezobrazno" ignorirat upozorenja roditelja.

jos jednom kazem, da ni meni shimano nebi pozelio da nemam potomke, lagani samar po dupetu. djete nece bolit to sto si ga udario vec tvoja namjera (da ga kao roditelj kaznis), jer je jadno naviklo na tvoju bezuvjetnu ljubav itd...

da šta je s njom?tko je to izmislio kad već citiraš?

zapravo kad kažeš ono na kraju o bezuvjetnoj ljubavi,s cinizmom si sve rekao.ako je tebi to nešto nepojmljivo onda ni nisi za to,ali to shvatiš tek kad imaš djete,a dotad nisi u stanju o tome raspravljati jer ne znaš šta je to.zar bi ti trebao uvjetovati svoju ljubav prema djetetu,ono ako si dobar volit ću te a ako ne onda ne?i još jednom da ponovim pa da ne moram više,kod nekoga strah pali a kod nekog ne,ali kod oboje ostavlja posljedice.recimo ako se ti bojiš batina od svog starog,koji je onda razlog da se ne bojiš nekoga tko je još i jači od njega?onda se uvijek bojiš,i kad bi tinetko zavalio šamar ti bi se bez objašnjenja smirio jer je dovoljno da se bojiš.a kod nekih kod kojih batine ne pale (i ja sam bio primjer toga),onda si samo dobio buntovnika koji radi pi*darije za inat jer nisi htio/znao drugačije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 16:39 (shimano).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice