Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.845.238
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?

@Silent horror1992 

Znači tako. Srušeni su mitovi o YU.

Gle, druže ljudi znaju da su bolje živjeli tada, nego u RH. Stvar ti je vrlo jednostavna.

Ljudi je bitnije vlastito iskustvo, nego tamo neke analize.

A, tako i ta ekipa sa toga sajta. Sve sami teroretičari nečega, gdje je bitno da su oni stručnjaci, domobrani i liberali.

Evo, primjerice još jednog teksta koji "ruši" mitove o YU.

Sa istoga sajta.

Sve sami sveci i prepametni autori tamo. Nema među njima bivših huligana, mutikaša, mrzitelja, zaljubenika u laži i mitove, nacionalista, ustaša,...

Nema većeg mita, nego kada razlaurena masa kliče svojoj selekciji  u ime boga, domovine, obitelji, poziva na mržnju i nasilje.

Treba se pitati zašto neki i mnogi toliko se trude ocrniti YU. Stvar je vrlo jednostavna.

Tada je sistem funkcionirao, te bi oni vrlo vjerojatno zbog svojeg ponašanja i djelovanja bili u bajbukani i na preodgoju.

YU je nešto najbolje što se dogodilo narodima, ljudima općenito na Balkanu. Zajedno da skupiš sve ono što je nastalo poslije YU, ne može biti vrijedno onoga što je tada bilo.

Da su nastale bolje zajednice ljudi poslije YU, nikome po prilici stvari ne bilo stalo do pozivanja na YU. 

A, ovako pobjednici tranzicije, odnosno pljačke plaše obične,zavedene ljude sa YU, samo kako bi mogli zadržati društvena bogatstva stečena pljačkom.

Panzerkampfwagen.dzg-C++-USA. :-)
9 godina
protjeran
Silent horror1992 kaže...
neampojma kaže...

pa nije se zaduživala 45 godina nego od 1960-1980 sa prosjekom 17,5% godišnje i ti kao ekonomski stručnjak izračunaj kolki dug bi bio 2020. godine da je jugoslavija ostala i nastavila se zaduživat 

al kad je tebi isto 14 milijardi 1980 i 2020, onda ti stvarno nema pomoći 

Nek pročita ovaj članak, te ako i nakon toga nastavi lupetat, a nastavit će, jer je vođen emocijama a ne razumom, nema smisla za daljnjom raspravom na tu temu.

https://www.liberal.hr/jugoslavija-sfrj-gospodarstvo-mitovi-ex-yu-radnicko-samoupravljanje-508

on misli da mora biti ekonomski stručnjak da skuži šta je to inflacija 

sve je bilo lijepo divno i krasno, dug samo 20 milijardi dolara i bankrotirala država, ali nije to zbog zaduživanja, nego što neki nisu htjeli više zajedničku državu, komedija od čovjeka 

9 godina
protjeran
PzKpfw kaže...

@Silent horror1992 

Gle, druže ljudi znaju da su bolje živjeli tada, nego u RH. Stvar ti je vrlo jednostavna.

A, tako i ta ekipa sa toga sajta. Sve sami teroretičari nečega, gdje je bitno da su oni stručnjaci, domobrani i liberali.

Sa istoga sajta.

Sve sami sveci i prepametni autori tamo. Nema među njima bivših huligana, mutikaša, mrzitelja, zaljubenika u laži i mitove, nacionalista, ustaša,...

Nema većeg mita, nego kada razlaurena masa kliče svojoj selekciji  u ime boga, domovine, obitelji, poziva na mržnju i nasilje.

Treba se pitati zašto neki i mnogi toliko se trude ocrniti YU. Stvar je vrlo jednostavna.

Tada je sistem funkcionirao, te bi oni vrlo vjerojatno zbog svojeg ponašanja i djelovanja bili u bajbukani i na preodgoju.

YU je nešto najbolje što se dogodilo narodima, ljudima općenito na Balkanu. Zajedno da skupiš sve ono što je nastalo poslije YU, ne može biti vrijedno onoga što je tada bilo.

Da su nastale bolje zajednice ljudi poslije YU, nikome po prilici stvari ne bilo stalo do pozivanja na YU. 

A, ovako pobjednici tranzicije, odnosno pljačke plaše obične,zavedene ljude sa YU, samo kako bi mogli zadržati društvena bogatstva stečena pljačkom.

pogotovo ljudi koji su završili na golom otoku jer su kritizirali državu, njima je bilo najkrasnije 

17 godina
PzKpfw kaže...

@Silent horror1992 

Sa istoga sajta.

Ti imaš neke alternativne činjenice? Jugoslavija nije bankrotirala? Nije imala ogromnu inflaciju? Nije bilo nestašica? Podjeli s nama te tvoje podatke.

16 godina
neaktivan
geronimo4661 kaže...

Pa bas zato sto je narod korumpiran, a  vlast je naravno sastavljena od istih tih ljudi ,treba im dati sto manje para, tj da se drze onih primarnih stvari koje su funkcija drzave (sudstvo, policija, vojska, vatrogasci etc). Kao sto rekoh, drzava nije u  stanju kvalitetno odraditi bazicne funkcije, a kamoli nesto sto zahtjeva enormno puno novaca i znanja (booking.com i airbnb godisnje trose 10 milijardi usd na marketing).

Vrtiš se u začaranom krugu ko ona plavuša kad s obje strane papira ima napisano "okreni". Ova prva rečenica je vrhunac logičnog zaključivanja. Narod je korumpiran, vlast je od naroda pa je i ona korumpirana. Ajmo kao narod ne davat pare vlastima jer smo korumpirani, kako bi korumpirana vlast manje trošila na korumpirani narod? U međuvremenu davat guzice stranim monopolistima.

Neka je tebi sinko država kriva.

Mladen kaže...

Komentirao sam tvoj post jer si napisao da ti je debilan stav "da su porezi manji, i ja bi plaćao", zato sam spomenuo Lafferovu krivulju i kritizirao korumpiranu vlast odnosno dao primjere kako se krade javni novac a istovremeno širi korupcija na niže kupovanjem glasača mrvicama sa stola (toleriranjem "sitnih nestašluka") osigurava status quo. Sa činjenicom da smo kao društvo bolesni po tom pitanju se moram složiti ma koliko neugodno bilo, ali se pitam čemu onda država ako nije u stanju dovesti te "lopove" u red ? Konkretno za tvoj primjer, kako se uopće dogodilo tih 950.000 nelegalnih objekata ? Ozbiljna država bi već prvih 10 porušila i sve to sasjekla u korijenu.

Ne.

ovo sam napisao: A argumenti koje ja čujem poput "da su porezi manji, i ja bi plaćao poreze" su debilni. (Pročitaj si još jednom) Zašto: Samostalno odlučiti po vlastitoj volji da ćeš kao pojedinac (najčešće firma) plaćati poreza onoliko koliko kao osoba (firma) proizvoljno odlučiš - ovo se zove porezni kriminal. Dakle argument osoba koje ne plaćaju poreze - niti bi ih plaćali da su manji, je debilan, a ne smanjenje poreza!! Još jednom, argument je debilan, a ne smanjenje poreza.

Smanjenje poreza u turizmu postoji. Dok svi plaćaju 25% u ugostiteljstvu (hrana i slastice i na određene usluge pansiona itd.) je 13%.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/ugostitelji-spremni-za-novu-stopu-pdv-a-od-ponoci-a-evo-sto-ce-biti-sa-cijenama-20191230

Dakle smanjen je porez za pola! Kvaliteta će toliko porast da ćete ovo ljeto lizat 12% bolji sladoled za isto novaca.

A što se tiče smanjenja poreza na iznamljivače, vidim da ovaj gore to nije razumio. Dakle, iznajmljivač ne plaća 25% poreza državi na najam nego na korištenje usluge strane agencije i obračunava se na iznos agencijske provizije, a ne na iznos od najma. Paušali su porez od najma i oni se ne plaćaju po stopama od 25% već po paušalima i ovise o vrsti smještaja i odlukama lokalne samouprave, a prihod su jedinicama lokalne samouprave, a ne "vlade iz Zagreba". Osobno nikada nisam čuo da se netko baš toliko buni na visinu paušala ili na ikakve "namete" koje "država" (u širokom kontekstu) uzima niti ima neke logike da bi to kočilo kvalitetu smještaja (?!). Tu se radi o cca 1000kn godišnje što ni nakon 4 godine ne pokriva bolji kevet s madracem.

Što se tiče ilegalne gradnje. To je proizvod nefunkcionalnih i nepostojećih institucija u ovom području još od doba "vojne krajine" u sastavu Austro - Ugarske u kojoj se nije plaćao porez zbog dovoženja topovskog mesa kako bi se branio Beč. Od tada na ovamo promjenilo se 6-7 "država" i za očekivati je da narodu treba vremena da počnu graditi institucije. Na ovom području naprosto nikad nije bilo reda i očekivati da će jedna nova državica to promjeniti u 30 godina - mirnim putem!!- je suludo.

EDIT. Sličan problem sa prikupljanjem poreza ima i recimo Grčka i zemlje sa sličnimm geografskom problemom kao i RH. Porez se sakupljao onoliko učinkovito koliko bigeografija dopuštala. Drugim riječima dostupnost i prometna povezanost između centralne vlasti i područja kojim vlast upravlja u korelaciji je sa uspješnim poreznim prikupljanjem i dosegom institucija centralne vlasti. Hrvatska je taj problem tek nedavno (u relativnom omjeru) rješila gradnjom autocesta i cestovnom povezanošću. Imamo 4 gotovo potpuno geografski odvojene cjeline kojima je bilo nemoguće upravljati iz jedne točke (u povijesnom kontekstu) te i tu leži dio "institucionalne nepismenosti" življa.

https://www.researchgate.net/publication/326729343_Disparate_geography_and_the_origins_of_tax_capacity

Ovo nije edit:

Da smo rušili ilegalne objekte nitko nebi imao u čemu živjeti. A to nije svrha vlasti. Legalizacija se odnosila na sve objekte građene između 1968. i 2011. (pa u drugom valu do 2013 ako se ne varam). Daleko se prije počelo ilegalno graditi nego što je RH počela postojati.

Zato svaka čast na legalizaciji. Svaka čast na recimo fiskalizaciji (što je jedan od boljih proizvoda naše pameti).. to su stvari koje uvode određeni red i na kojima se grade institucije. Danas primjerice NITKO ne gradi mimo dozvole. To smo postigli u 6 godina. Jedna stoljetna navika se ispravila i bravo. Ilegalne gradnje više nema (vjerovali ili ne).

Shvatite da živimo u doba demokracije i pluralizma. Svi imaju pravo glasa i vlast se više ne vrši diktaturom nad narodom nego dogovorom između predstavnika naroda (po mogućnosti mirnim putem). Ne može te nitko palicom uvjeravati da nisi u pravu, niti itko može ikoga silom tjerati na promjenu mišljenja. Ljudi misle da je zemlja ravna ploča, u sabor nam ulaze antivakceri, pa ako hoćete i kriminalci, i svi oni zajedno moraju doći do politika dogovorom. Nema magičnih štapića, nema rješenja preko noći, nema pendrečenja ni gulaga.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2020 21:34 (ivan dragi).
18 godina
ivan dragi kaže...

Ne.

ovo sam napisao: A argumenti koje ja čujem poput "da su porezi manji, i ja bi plaćao poreze" su debilni. (Pročitaj si još jednom) Zašto: Samostalno odlučiti po vlastitoj volji da ćeš kao pojedinac (najčešće firma) plaćati poreza onoliko koliko kao osoba (firma) proizvoljno odlučiš - ovo se zove porezni kriminal. Dakle argument osoba koje ne plaćaju poreze - niti bi ih plaćali da su manji, je debilan, a ne smanjenje poreza!! Još jednom, argument je debilan, a ne smanjenje poreza.

Ok, ja sam površno pročitao pa me je odvelo u smjeru nezadovoljstva visinom ukupne porezne presije odnosno uslugama koje zauzvrat (ne)dobijamo od države. Svaki iznos je prevelik ako država ne funkcionira a istovremeno svako malo ispliva neka afera sa pronevjerom ili rasipanjem javnog novca.

Za fiskalizaciju se slažem, dok za legalizaciju djelomično jer neke zločine u prostoru je ipak trebalo rušiti. Priča je malo kompleksija pa ima i puno primjera gdje je upravo lokalna vlast svojim nečinjenjem uzrokovala ilegalnu gradnju nedonošenjem planova ili toleriranjem komunalnim firmama (koje su u njihovom vlasništvu) da daju priključke i time prešutno odobravale gradnju i stvaranje divljih naselja. Ili još gore, nakon svih tih privatnih investicija u infrastrukturu (gradnje vodovoda ili asfaltiranja ulica) jednostavno prisvojila sve izgrađeno a te ljude natjerala da ponovno sve to plate u sklopu legalizacije.

7 godina
protjeran
dejo6 kaže...
PzKpfw kaže...

@Silent horror1992 

Sa istoga sajta.

Ti imaš neke alternativne činjenice? Jugoslavija nije bankrotirala? Nije imala ogromnu inflaciju? Nije bilo nestašica? Podjeli s nama te tvoje podatke.

Kave nije bilo...halo kaveee? Gorivo se čekalo u dugačkim redovima, a vozili smo i na par -nepar. Znači svaki drugi dan. Mjesečno smo dobili (ako se dobro sjećam) 40 L goriva bonova i točka. Po rifle se išlo u Trst. Jedva smo si priuštili loptu za nogomet ili basket, kao klapa iz škole. Danas jedan klinac ima 3 lopte doma. Bilo je bolje jer sam bio mlad i mislim da je to jedini realan razlog da to kažem. Koji kažu drugačije jednostavno imaju neki problem sa nostalgijom, sjećanjima, uspomenama ili ih pati što je ovo samostalna Hrvatska država , a Jugoslavije više nema? Sve ostalo su naklapanja i mlaćenje prazne slame. 

14 godina

I jogurta nije bilo. Tito je davio vjernike i sipao im šećer u rezervar. Jel možete uz dužno poštovanje prestat srat i vratite se u 2020.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2020 10:05 (DarthMarkus).
17 godina
neaktivan

Dragi svi.

Jugoslavije nema.

Nije više toliko bitno koliko je bilo dobro/loše. Bitno je da sada nije dobro koliko bi moglo biti.

LP

Rođen 1980.

16 godina
Dr. Zoidberg kaže...

Jugoslavije nema.

Nije više toliko bitno koliko je bilo dobro/loše. Bitno je da sada nije dobro koliko bi moglo biti.

baš, umorio mi se prst od scrollanja/preskakanje te dosade od rasprave ..

dajte se prebacite na sada, dolaze izbori a vi trabunjate o jugi.

dali itko vidi išta pozitivino u predizbornim obećanjima/idejama? hdz-ov booking je potaknuo moram priznati dosta zanimljivu raspravu, koja se doduše razvukla preko 5 stranica zbog par pojedinaca koji trkeljaju o ex državi..

nazire li se ikakav tračak svjetlosti uz sve crne prognoze nakon pandemije, ili mislite da dolazi još crnije razdoblje s obzirom na to kakvi su sve ideološki invalidi isplivali na scenu zadnjih mjeseci?

kaj mislite, dali lijevica ima ikakvu šansu na ovim izborima, s obzirom na fragmentaciju desnice i friške aferice u hdz-u, koje su isplivale taman pred izbore? eto, ni u najluđim snovima nisam mislio da će milanović pobjediti na predsjedničkim izborima, dali možda dolazi doba bere? 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina

Ukratko, HDZ je problem, SDP nije rješenje, a rješenje nisu ni otpatci/spinoff glavnih stranaka unazad 30 godina.

Masovni Ceaușescu scenarij bi bio poželjan, al takva su vremena iza nas 

Granice se hvala bogu opet otvaraju pa lijepo prema Bregani, Maclju, Kotoribi..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
nixass kaže...

SDP nije rješenje

jasno kao dan, no ajmo biti realistični, vladu će sastavljati ili jedni ili drugi, treći mogu biti samo nadajmo se tvrdoglava nadopuna..

znaš kaje najluđe, možda šansa za veliku koaliciju HDZ/SDP i nije toliko nerealistična 

bilo kako bilo, ja sam granicu već prejahao, zanimljivo je kaj sam nakon 2 godine totalnog ignoriranja svega što se u svijetu događalo, opet počeo pratiti hr. politiku, čisti mazohizam IMHO.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
13 godina

nakon skoro 20 godina pisanja o hadezeju, esdepeju i priljepcima, meni je tema o jugi osvježavajuća 

9 godina
protjeran
nine kaže...
nixass kaže...

SDP nije rješenje

jasno kao dan, no ajmo biti realistični, vladu će sastavljati ili jedni ili drugi, treći mogu biti samo nadajmo se tvrdoglava nadopuna..

znaš kaje najluđe, možda šansa za veliku koaliciju HDZ/SDP i nije toliko nerealistična 

bilo kako bilo, ja sam granicu već prejahao, zanimljivo je kaj sam nakon 2 godine totalnog ignoriranja svega što se u svijetu događalo, opet počeo pratiti hr. politiku, čisti mazohizam IMHO.

ma ništa od velike koalicije jer su stvorili škoru, koji će koalirati sa HDZ-om za vlast, koalicija sa SDP nema nikakvog smisla, a ostali neće imati dovoljno mandata za sastavit vladu.

Jedino da ovih 40% koji ne glasa izađu i glasaju za pametno i ostale normalnije stranke, što je vrlo nemoguće 

16 godina
neampojma kaže...

koji će koalirati sa HDZ-om za vlast

to je naravno najvjerojatniji scenarij, ali postavlja se pitanje kako će funkcionirati dogovori škore i plenkija..

nije tajna da se škoristi i plenkijev hdz po mnogim pitanjima ne slažu.. a što ako ne postignu dogovor? što ako škoristi budu inzistirali npr. na deratifikaciji istanbulske? plenki sigurno neće na to pristati. HDZ je danas po mnogim ideološkim pitanjima bliži SDP-u nego škoristima, ekonomski su svi i ovak i onak isti drek, polusocijalisti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2020 13:21 (nine).
9 godina
protjeran
nine kaže...
neampojma kaže...

koji će koalirati sa HDZ-om za vlast

to je naravno najvjerojatniji scenarij, ali postavlja se pitanje kako će funkcionirati dogovori škore i plenkija..

nije tajna da se škoristi i plenkijev hdz po mnogim pitanjima ne slažu.. a što ako ne postignu dogovor? što ako škoristi budu inzistirali npr. na deratifikaciji istanbulske? plenki sigurno neće na to pristati. HDZ je danas po mnogim ideološkim pitanjima bliži SDP-u nego škoristima, ekonomski su svi i ovak i onak isti drek, polusocijalisti.

baš njih zanimaju ideološka pitanja, to je samo gluma za njihove birače, a oni će se lagano dogovorit kome ide šta i svi sretni i zadovoljni 

18 godina
nine kaže...

U zadnjih 5 godina politike vidjeli smo da politicki salto-mortale na desnici vise nije moguc - Trump je porusio apsolutno sve ljestvice i desnica samo treba slijediti njegov samouvjereni napad na fejk njuz i izdajnike.

Iskreno se nadam da je HNSov salto-mortale konacan i da se ta stranka vise nece pojavljivati u Saboru. Njihovim micanjem iz Sabora oslobadja se stisak kojeg su imali na drzavna poduzeca i na taj utjecaj, pa eto bar ce tu biti nekih promjena - eppur si muove.

U zadnjih par dana dogadja mi se da moram provjeriti tko je na kojoj listi, recimo Raspudic nije kod Skore vec je s Mostom, a Hasanbegovic je sa Skorom, iako propagiraju iste gluposti.

Tako da njihove peripetije i ne mogu objektivno popratiti jer se radi i najnizoj politici koja je pokrenuta opet najnizim i najprimitivnijim porivima - sovinizmom i seksizmom. Bitno je da se mrzi strano i da se zapovijeda zenama da budu fertilne i to je to.

To su glavni porivi tih 400 000 ljudi koji su glasali za Skoru na izborima.

Jer kad je Kolinda bila jedini kandidat desnice - moto je bio glasati cemo za nju jer znamo sto misli - iako to ne smije reci glasno, ali Skoro to smije reci glasno.

Vidimo po razlici izmedju Karamarkove i Plenkoviceve vlade koliko je destruktivna ucjena krajnje desnice na vlast.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
9 godina
protjeran
nine kaže...

već sam pisao da je moje mišljenje kako na ovim izborima neće biti moguće sastaviti vladu ako Škorica dobije nekih 15 mandata jer će mu skočiti apetiti, bit će kriza vlade 6 mj, novi izbori, onda se dogovara s hdz-om i opet nakon par mjeseci ide sukob s hdz-om, hdz neće moći kao s hns-om formirati većinu i onda ponovo na izbore i tako jedno dvije godine... tada će ojačati sdp s poltronima i vlast na 4 godine preuzima sdp.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
9 godina
protjeran
Anđeo bez falinge kaže...
nine kaže...

već sam pisao da je moje mišljenje kako na ovim izborima neće biti moguće sastaviti vladu ako Škorica dobije nekih 15 mandata jer će mu skočiti apetiti, bit će kriza vlade 6 mj, novi izbori, onda se dogovara s hdz-om i opet nakon par mjeseci ide sukob s hdz-om, hdz neće moći kao s hns-om formirati većinu i onda ponovo na izbore i tako jedno dvije godine... tada će ojačati sdp s poltronima i vlast na 4 godine preuzima sdp.

sve je moguće u našoj politici ali veće su šanse da će oni lagano dogovorit vladu, sa igrokazima za publiku naravno  kad pogledaš tko sve ide na izbore, bit će najzabavniji izbori do sada, samo im fali juričan 

18 godina
dejo6 kaže...
PzKpfw kaže...

@Silent horror1992 

Sa istoga sajta.

Pa on vjerojatno nije čekal u redu za kruh, kao recimo ja tamo negdje 1985 godine.

Ukratko hebeš državu sa tolkim poljoprivrednim resursima, a ljudi su eto čekali u redu za pišljivi kruh.Dalje da ne spominjem, za kaj se sve čekalo u redovima to je poznata Jugo priča.

Onako ukratko, fučkaš i današnju Hrvatsku to je isto za posrati ili večinom pokradeno i rasprodano za pokrivanje dugova.Glasanje više nema smisla, kao što niti Magarac sa tri noge baš i nema smisla niti koristi od njega.

Nostalgija je poznata priča, pa eto dok si bio mlađi pamtiš dobra vremena, ili ovisi kako za koga nisu svi imali iste mogučnosti jel.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2020 14:55 (rambox).
6 godina
neaktivan

Od rasprave o politici uglavnom nema ništa jer svatko ima svoj pogled na istu pa se kosi sa ostalim. Demokracija je sustav u kojem živimo, a ključna je kao njezina sastavnica participacija tj. sudjelovanje na demokratskim izborima.

Po statistikama je vidljivo kako nemamo kulturu izlaska na izbore jer nam je politika kao djelatnost ogađena i mnogi su deprimirani situacijom. Mislim da na ovim izborima napokon imamo potrebnu širinu izbora i da će svatko pronaći nešto za sebe. No, bude li jedina participacija bila postanje na forumu od promjena nema apsolutno ništa. Stoga ne zamarajte se deprimirajućim porukama, lošim vremenom i izborom dana već izađite na izbore i participirajte u demokraciji.

9 godina
protjeran

Kako nema ništa od rasprave o politici...

Ako si dovoljno uvjerljiv, možeš po birtijama, društvenim mrežama pokušati asimilirati nove članove tvoje partije ili misliti da si ih asimilirao.

Time sebi dižeš veličinu u vlastitim očima, osjećaš se kako si i ti pridonio promicanju ničega u ništa. (bar kod nas). 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
9 godina
protjeran
Anđeo bez falinge kaže...
nine kaže...

evo i joža se slaže s tobom 😁

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/josip-manolic-prognozira-rezultate-izbora---608880.html

13 godina
Taj se već odavno pretvorio u broja jedan... gdje mi je crna knjižica, aha, frit frit
16 godina
oldtech kaže...

Od rasprave o politici uglavnom nema ništa jer svatko ima svoj pogled na istu pa se kosi sa ostalim.

2 oka vide više od jednoga, ukoliko nisi zadojena mazga, diskusijom i mišljenjima drugih ljudi ćeš biti u stanju situaciju sagledati iz više kuteva.

inače su rijetka mjesta na hrvatskim internetzima di se kao u ovoj temi mogu vidjeti fine diskusije sa obostranim respektom, unatoč generalnom neslaganju.. šteta što često zbog kojekakvih redikula i padobranaca završi pod lokotom, no to je pitanje moderacije.

nego čudi me da nitko nije iskomentirao današnji povijesni trenutak hr. politike. očajnička isprika bivšem stranačkom kolegi, od strane intelektualno zakinutog redikula koji je shvatio da se njegova relevantnost i doba populističkog prodavanja magle bliži kraju. scenarij koji bi volio da je češći na političkoj sceni, ta spoznaja da neće više moći parazitirati svojom nesposobnošću. rak društva se ponekada očito može i sam od sebe izliječiti, lako mu bilo slobodno tržište rada. ali ne želim da ga se zaboravi, neka služi kao primjer, ma neka se o njemu uči i u udžbenicima povijesti, politike i gospodarstva, da shortcut youtube istraživanje i prosipanje šizofrenih zavjera nisu put ka trajnoj politčkoj karijeri. reče narod, fool me once shame on you... mislim da ne moram napisati o kome se tu radi.

ne znam dali je to schadenfreude, ali it's been a good day 

18 godina
nine kaže...
nego čudi me da nitko nije iskomentirao današnji povijesni trenutak hr. politike. očajnička isprika bivšem stranačkom kolegi, od strane intelektualno zakinutog redikula koji je shvatio da se njegova relevantnost i doba populističkog prodavanja magle bliži kraju. scenarij koji bi volio da je češći na političkoj sceni, ta spoznaja da neće više moći parazitirati svojom nesposobnošću. rak društva se ponekada očito može i sam od sebe izliječiti, lako mu bilo slobodno tržište rada. ali ne želim da ga se zaboravi, neka služi kao primjer, ma neka se o njemu uči i u udžbenicima povijesti, politike i gospodarstva, da shortcut youtube istraživanje i prosipanje šizofrenih zavjera nisu put ka trajnoj politčkoj karijeri. reče narod, fool me once shame on you... mislim da ne moram napisati o kome se tu radi.

Sad kad su se definitivno razveli Doris&Boris (mogli su bit nasljednici Denis&Denis, steta...) ova vijest mi je vratila nadu da u 2020 jos uvijek ljubav pobijedi na kraju!

In other news... Nema drugih vijesti, samo Doris i Boris.

Danas 4 clanka u Magazin rubrici, od toga 3 na naslovnici!

Novi rekord.

Covjek bi rekao da se ne dogadja nista, a kamoli nova velika kulturna i gradjanska revolucija, izbori, pandemija, izlazak novog albuma Evanescence

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
13 godina
neaktivan
wyks kaže...

Covjek bi rekao da se ne dogadja nista, a kamoli nova velika kulturna i gradjanska revolucija, izbori, pandemija, izlazak novog albuma Evanescence

Stvarno?   O fala tintiliniću više, bilo je i vrijeme 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
9 godina
protjeran
nine kaže...
oldtech kaže...

Od rasprave o politici uglavnom nema ništa jer svatko ima svoj pogled na istu pa se kosi sa ostalim.

2 oka vide više od jednoga, ukoliko nisi zadojena mazga, diskusijom i mišljenjima drugih ljudi ćeš biti u stanju situaciju sagledati iz više kuteva.

inače su rijetka mjesta na hrvatskim internetzima di se kao u ovoj temi mogu vidjeti fine diskusije sa obostranim respektom, unatoč generalnom neslaganju.. šteta što često zbog kojekakvih redikula i padobranaca završi pod lokotom, no to je pitanje moderacije.

zaboravio sam da je pernar političar, pratim ga samo kad govori da se drvo osušilo zbog odašiljača i ostale teorije zavjera 

18 godina
ddarknessfairyy kaže...
wyks kaže...

Stvarno?   O fala tintiliniću više, bilo je i vrijeme 

Zbog nepoznavanja osnova kulture skidamo ti čin "darkness", sad si "35.a-nijansa-sive-fairy".

Vrati Evanescence značku i crni tuš kod šefa u stanici.

(Tehnički izbacili su samo pjesmu u travnju još, a album će nekad ove godine., Zvat ce se "The Bitter Truth" ili "Pelin pijem, ženu lažem" prevedeno na naši!

17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Nije li ta kategorija "Magazin" rezervirana za trash žutilo a ne takve infromacije.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice