Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.306.928
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Ako se ne varam drzava/ministarstvo nisu imali/htjeli dati za nabavku onog lijeka spinraze, pa su roditelji danima prosvjedovali. Gledao sam djevojcicu na mislim Provjereno kako place jer nece dobiti lijek jer kao ne ispunjava uslove. Ministar natuko nekretnina ne zna ni koliko ima. Vikendica mu kao narkobossa imanje. Mene je moj otac uz uputnicu doktora iz selendre odvozio po BG, ZG, ST, Ljubljanu, gdje je god trebalo izvrsiti pregled be cekanja i moljenja, veza i dzabalesku maltene. Suvisno je govoriti da ja nemam takve mogucnosti svoje dijete zdravstveno zbrinuti. Narod ovaca zasluzuje vukove na vlasti...
Yippee ki-yay, motherfucker! :)
8 godina
protjeran
Damir22 kaže...
neampojma kaže...
a da poslušate mlađe i uđete u 2020. godinu? ili je to ipak malo teže, prejaka nostalgija? 

Apsolutno, na mladima svijet ostaje....

Samo, problem je sto, kad govorimo o tim vremenima, mladi govore iz teoretskog iskustva, stariji iz prakse.

Dakle, ukoliko ti (mladji) i ja (matorac) pricamo o rimskom carstvu, uvjetima zivota, politickom i gospodarskom uredjenju kraljevine SHS, ili mozda Austrougarske - obadvojica govorimo, manje ili vise dobro naucenu - teoriju.

No, ako ti (mladji) i ja (matorac) pricamo o YU, onda ti pricas naucenu teoriju, ja pricam praksu, tj. ti pricas necija tudja iskustva i "istine", ja pricam iz svog iskustva.

I zato - nema adekvatne i konstruktivne rasprave.

Naravno, "mladje" misljenje moze biti objektivnije, moze biti "tocnije" ili "ispravnije", takve pojedince i takve stavove uvazavam apsolutno, no, vecina mladih samo ponavlja necije tudje mantre, pa kad mi pocmu pricati o "mraku", "tamnici naroda", "kradji i korupciji", "zaduzivanju", "otimacini".... odmah je jasno s koje strane vjetar puse, i ciji su to stavovi.

Ti sa 20 godina ne mozes znati apsolutno nista o tome, osim onoga sto ti je netko drugi rekao. Bas kao sto niti ja ne mogu znati apsolutno nista o tome kako se zivjelo, kako se kralo i otimalo, ili kakva je bila politicka klima u SHS, naprimjer. Mogu znati samo ono sto mi je netko rekao, mogu cak taj stav prihvatiti i kao apsolutno tocan, no on i dalje nije moj, nije iz iskustva.

A ako tudje misljenje prodajes kao svoje - e za to postoji i strucni naziv.

Naravno, ovo se ne odnosi na tebe, tebe sam samo citirao da se slozim s tobom, taj neki karikirani TI iz ove price je izmisljeni lik, takvi se nabrzinu prepoznaju.....

isto kao što ja ne mogu reći da je heroin štetan jer nisam vidio kako netko uzima heroin 

zemlja financirana od inozemstva, kad je prestao kapati novac krenuli se zaduživati i onda shvatili da mogu više para pokrasti kroz više država i eto imamo sad ovo stanje kakvo je danas. I sada od svih zemalja na koje se možemo ugledati i promjeniti politiku, rasprava kako je u jugi bilo ljepše i šteta što se raspala zbog nacionalne netrpeljivosti 

8 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...
love2ml86 kaže...
bunker kaže...
Znaš li koliko je YU bila dužna 1990 god ( država od 22 miliona stanovnika nakon 45 godina postojanja ), a koliko je CRO dužna 2020 god ( država od 4 miliona stanovnika nakon 30 godina postojanja )?

Ako se ne varam naslijedili smo svoj dio iz Yu i zapali u rat, mislim da se nije lako izvući iz tako obećavajućeg početka. Nisu baš najbolji temelji jel..

Za razliku od juge koja je 1945. krenula s pismenim stanovništvom, pregršt već izgrađenih tvornica i tak...

Stvarno je divno to stanje u tvojoj glavi, kad tvrdiš da je stanje u HR nakon rata bilo teže nego stanje u YU nakon rata 

Di sam tvrdio da je teže bilo u HR nakon rata u odnosu na YU nakon rata?

10 godina
neampojma kaže...
 isto kao što ja ne mogu reći da je heroin štetan jer nisam vidio kako netko uzima heroin 

Naravno da mozes reci. Mozes biti i u pravu.

Ali ne mozemo ravnopravno o tome raspravljati ukoliko si ti samo vidio ili cuo da je heroin stetan, a ja to znam iz vlastitog iskustva.

Ponavljam, ja nigdje ne tvrdim da ti ne mozes biti u pravu. Samo tvrdim, da ne mozemo diskutirati na istom nivou u toj temi, ukoliko si recimo star 25 godina. Banalan primjer....

Na koje se mi to zemlje recimo trebamo ugledati? A da vec nismo probali i to? 

I da odmah odgovorim - ne, ne trebamo se "ugledavati" na bivsu drzavu. Ne trebamo se ugledavati niti na jednu, ako bi icemu ova zemlja trebala teziti, bez obzira na to kako se zvala, i koju vrstu drustvenog i politickog upravljanja imala - to je onda da se jednog dana netko bude zelio ugledati na nas.

Da zavrsim mjesanje, barem na temu bivse drzave, slazem se sa svakim tko kaze kako se na nju gleda pomalo sentimentalno, da je se u mnogim segmentima idealizira - sve to stoji. Da je bas bilo sve tako idealno - nije.

No, nije bas sve bilo ni tako crno, kako se to danas prikazuje, da bi se pravdalo ovo o cemu ti govoris u svom postu.

Children Shouldnt Play with Dead Things
8 godina
protjeran
Damir22 kaže...
neampojma kaže...

Naravno da mozes reci. Mozes biti i u pravu.

Ali ne mozemo ravnopravno o tome raspravljati ukoliko si ti samo vidio ili cuo da je heroin stetan, a ja to znam iz vlastitog iskustva.

Ponavljam, ja nigdje ne tvrdim da ti ne mozes biti u pravu. Samo tvrdim, da ne mozemo diskutirati na istom nivou u toj temi, ukoliko si recimo star 25 godina. Banalan primjer....

Na koje se mi to zemlje recimo trebamo ugledati? A da vec nismo probali i to? 

I da odmah odgovorim - ne, ne trebamo se "ugledavati" na bivsu drzavu. Ne trebamo se ugledavati niti na jednu, ako bi icemu ova zemlja trebala teziti, bez obzira na to kako se zvala, i koju vrstu drustvenog i politickog upravljanja imala - to je onda da se jednog dana netko bude zelio ugledati na nas.

Da zavrsim mjesanje, barem na temu bivse drzave, slazem se sa svakim tko kaze kako se na nju gleda pomalo sentimentalno, da je se u mnogim segmentima idealizira - sve to stoji. Da je bas bilo sve tako idealno - nije.

No, nije bas sve bilo ni tako crno, kako se to danas prikazuje, da bi se pravdalo ovo o cemu ti govoris u svom postu.

pa idealiziraju je ljudi kojima je bilo idealno u tom razdoblju, kao što će neki pričati kako im je idealno u ovo doba, stoga rasprave kako je bilo prije su nepotrebne, brate uđi u 2020. i gledaj na budućnost, kako kažu bivša nebi bila bivša da je valjala 

8 godina
protjeran
neampojma kaže...

pa idealiziraju je ljudi kojima je bilo idealno u tom razdoblju, kao što će neki pričati kako im je idealno u ovo doba, stoga rasprave kako je bilo prije su nepotrebne, brate uđi u 2020. i gledaj na budućnost, kako kažu bivša nebi bila bivša da je valjala 

Ta bi izjava i imala nekog smisla ako muškarac prekine, ali su u dalekoj manjini takvi slučajevi hahaha

8 godina
protjeran
love2ml86 kaže...
neampojma kaže...

Ta bi izjava i imala nekog smisla ako muškarac prekine, ali su u dalekoj manjini takvi slučajevi hahaha

da je valjala on bi se potrudio da ostanu zajedno 

16 godina
neaktivan

koja debilna rasprava

Sve više vjerujem da postoji neki oblik seksualnog uzbuđenja kod teme jugoslavije.

Vas pola treba stavit na ignor.

9 godina
neaktivan

@neampojma

Povijest pišu pobjednici i teško da ćeš doći do podataka koji bi mogli narušiti sliku povijesti kakvom ju žele pobjednici prikazati.

Nije poanta u hvalospjevima nekim prošlim vremenima, nego je poanta znati koliko je ovo danas loše i stalno tražiti načine i činiti koliko tko može da idemo u nekom boljem smjeru. Povijest može poslužiti samo kao učiteljica o metodama kako je to tko odradio kroz povijest. Da li će se u nastojanju poboljšanja svog okoliša koristiti neka povijesna metoda ili će svatko iznaći neki novi način je opet individualno i od slučaja do slučaja.

No tu dolazimo do glavnog problema: svi bi nekaj učinili, promijenili....ali da sve to netko drugi odradi za njih. Nažalost, većina populacije je bez entuzijazma, totalno su apatični, i najrađe bi da sve mogu odraditi sa svog kauča bez da igdje mrdnu. Svi su toliko komotni da im nepada napamet doći na neki prosvjed, a kamoli riskirati da ih netko napendreči ili zalije vodenim topom ili suzavcem.

E pa dragi moji, u povijesti nikad nitko nije rješavao tuđe probleme nego samo svoje. U rješavanju tih problema su osobe bile proganjane i zatvarane i streljane i to desetljećima prije nego bi se ipak uspjeli neki problemi riješiti. Ova današnja ekipa nije se spremna angažirati i žrtvovati čak niti u najmanjem obimu i kao takvi nebu nikaj riješili a još manje bu netko drugi riješio njihove probleme.

Jedan od problema je i svijest o solidarnosti. Svi reagiraju ( iako vrlo malo i neučinkovito ) sama kada problem njega osobno pogodi a nepada mu napamet priključiti se prosvjedima i drugih skupina koje su trenutno pogođene. Vlast ciljano zadire u prava određenih skupina jer im se lakše nositi sa prosvjedom par stotina poljoprivrednika, učitelja, medicinskih sestara...nego sa masom od pola miliona ljudi u zgb... Zato vlast napada prava grupe po grupe korisnika i tako lakše krše njihov otpor jer svi ostali se ne žele solidarizirati iako su i ti drugi uskoro na redu da im krednu neka prava ili im poskupe život i sl...
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2020 9:37 (bunker).
15 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Vas pola treba stavit na ignor.

ili možda napraviti novu temu "što se događalo sa našim društvom prije 30+ godina"..

inače ne koristim forumsku funkciju ignore-a, jer time gubim mogućnost doljepalčevanja.. ali da, ignore definitivno radi kao mentalna funkcija za repetetivne proljeve koje neki useri pišu.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
13 godina
bunker kaže...

@neampojma

Povijest pišu pobjednici i teško da ćeš doći do podataka koji bi mogli narušiti sliku povijesti kakvom ju žele pobjednici prikazati.

Nije poanta u hvalospjevima nekim prošlim vremenima, nego je poanta znati koliko je ovo danas loše i stalno tražiti načine i činiti koliko tko može da idemo u nekom boljem smjeru. Povijest može poslužiti samo kao učiteljica o metodama kako je to tko odradio kroz povijest. Da li će se u nastojanju poboljšanja svog okoliša koristiti neka povijesna metoda ili će svatko iznaći neki novi način je opet individualno i od slučaja do slučaja.

No tu dolazimo do glavnog problema: svi bi nekaj učinili, promijenili....ali da sve to netko drugi odradi za njih. Nažalost, većina populacije je bez entuzijazma, totalno su apatični, i najrađe bi da sve mogu odraditi sa svog kauča bez da igdje mrdnu. Svi su toliko komotni da im nepada napamet doći na neki prosvjed, a kamoli riskirati da ih netko napendreči ili zalije vodenim topom ili suzavcem.

E pa dragi moji, u povijesti nikad nitko nije rješavao tuđe probleme nego samo svoje. U rješavanju tih problema su osobe bile proganjane i zatvarane i streljane i to desetljećima prije nego bi se ipak uspjeli neki problemi riješiti. Ova današnja ekipa nije se spremna angažirati i žrtvovati čak niti u najmanjem obimu i kao takvi nebu nikaj riješili a još manje bu netko drugi riješio njihove probleme.

Jedan od problema je i svijest o solidarnosti. Svi reagiraju ( iako vrlo malo i neučinkovito ) sama kada problem njega osobno pogodi a nepada mu napamet priključiti se prosvjedima i drugih skupina koje su trenutno pogođene. Vlast ciljano zadire u prava određenih skupina jer im se lakše nositi sa prosvjedom par stotina poljoprivrednika, učitelja, medicinskih sestara...nego sa masom od pola miliona ljudi u zgb... Zato vlast napada prava grupe po grupe korisnika i tako lakše krše njihov otpor jer svi ostali se ne žele solidarizirati iako su i ti drugi uskoro na redu da im krednu neka prava ili im poskupe život i sl...

zato, kad malo bolje razmisliš o našoj bližoj povijesti, jasno je zašto smo kao društvo ovakvi kakvi jesmo

u društvu gdje podobnost dolazi ispred sposobnosti, ljudi nakon više generacija postanu apatični, jer štogod da radili i koliko se god trudili s vremenom shvate da je pripadnost partiji (nekad jednoj) i stranci (danas više njih) daleko lakši način za uspjeh u životu

isto tako u društvu gdje je sve naše, a zapravo ništa nije tvoje, gdje se lopovluk razvija kao nešto što se uzima pod normalno, iako prešutno, dobiješ ono što imamo danas - svatko tko se dokopa neke pozicije gleda kako prvo zdipit nešto za sebe i svoje

ništa bolje na razvoj društva nije utjecalo niti ukidanje poduzetništva, pa zato imamo društvo gdje svi očekuju od države da im riješi životne probleme, umjesto da sami pokušaju radom i poduzetnošću stvarati vlastiti imetak

s druge strane, nažalost, od bivše države nismo preuzeli ono pozitivno - radnička prava i solidarnost

12 godina
protjeran

A, joj YU sada ispada nekaj pozitivno i poželjeno. Ne može to tako.

Samo treba pročitati ono otvoreno pismo tzv. hrv. "generala" kaj poručuju narodu.

Među potpisnicima tih generala ima i onih koji ne znaju ni pušku rastaviti, ali zato lijepo pišu pjesme.

Panzerkampfwagen.dzg-C++-USA. :-)
8 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...
Stvarno je divno to stanje u tvojoj glavi, kad tvrdiš da je stanje u HR nakon rata bilo teže nego stanje u YU nakon rata 

stanje je bilo teže 1995 zbog toga što smo ušli u suludu globalizaciju, npr jedna tvornica obuće Borovo više nije moglo funkcionirati s 40 tisuća zaposlenih jer se uvoz otvorio, više nisi morao kupovati hrvatske proizvode već je krenuo nenormalan uvoz jeftine strane robe.

ali, to su sve tekovine demokracije, otvorenog tržišta i zbog toga je 80% tvornica propalo, jer nisu mogle proizvesti jeftino kao što je mogao npr. proizvesti Talijan.

nego, jadne bakice na tržnici..

u subotu sam išao na pjacu kupiti papriku "baburu" i rajčicu....

paprika "komad" 6 kn a rajčica kilogram 20 kn i da,.... nisam išao kod prekupaca već kod "sirotih" bakica...

lijepo poslije odem u Kaufland kad ono ISTA rajčica kilogram 7 kn a paprika kad preračunaš od kile komad ispadne 2 kn...

i onda čujem parole; "pomozimo jadnim zemljoradnicima", "dajte novce MALIM proizvođačima", da ne pričam o čvarcima od 120kn i sl....

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2020 21:05 (Anđeo bez falinge).
10 godina

gledam reklame trgovackih centara - domace je!. Iz srca slavonije!

Zanimljivo, prodjes tom slavonijom, ne mozes pronaci komadic zemlje s posadjenim "necim", ako nesto i ima, to su uglavnom lokalne kumice, bakice, snase, tetke (kako ih vec tko zove), koje tih par kila koje naberu tjedno prodaju na placu, ili, najcesce, ni ne nose ih na trznice zbog nameta i placanja, vec prodaju jednostavno - tablom na ogradi "prodajem "nesto"".....

Pa me zanima, iz srca koje slavonije dolaze te puste tone koje se mjesecno prodaju u samo jednom trgovackom centru, a vise je njih koje se hvale sloganom - domace je!

Children Shouldnt Play with Dead Things
7 godina
protjeran
Anđeo bez falinge kaže...
Veliki Brat kaže...

stanje je bilo teže 1995 zbog toga što smo ušli u suludu globalizaciju, npr jedna tvornica obuće Borovo više nije moglo funkcionirati s 40 tisuća zaposlenih jer se uvoz otvorio, više nisi morao kupovati hrvatske proizvode već je krenuo nenormalan uvoz jeftine strane robe.

ali, to su sve tekovine demokracije, otvorenog tržišta i zbog toga je 80% tvornica propalo, jer nisu mogle proizvesti jeftino kao što je mogao npr. proizvesti Talijan.

paprika "komad" 6 kn a rajčica kilogram 20 kn i da,.... nisam išao kod prekupaca već kod "sirotih" bakica...

lijepo poslije odem u Kaufland kad ono ISTA rajčica kilogram 7 kn a paprika kad preračunaš od kile komad ispadne 2 kn...

i onda čujem parole; "pomozimo jadnim zemljoradnicima", "dajte novce MALIM proizvođačima", da ne pričam o čvarcima od 120kn i sl....

Jadne bakice nisu ništa naivnije ili nesposobnije za opljačkati od Josipe Rimac i sličnih. Mnoge nisu nikada čule za sram. Bako jel imaju crvi trešnje? Sinko nema ni jedna. Kod kuće ustvrdiš da nema ni jedna bez crva??

7 godina
protjeran

Nego kakve su ovo bračne razmirice između dva Bernardićeva pulena? Potukle se dvije tetke, a jedna tetka je Bernardićev voditelj ureda? Ako mu on , balavac-tetka vodi ured... kakve su Bernardićeve sklonosti? Tamo HDZ, a ovdje tetke, jadna li nam majka?! Ma ne mogu ni za "moj narod" Škoru glasati. Možda je zato Milanović rekao da neće izaći na glasanje? Pametan čovjek.

8 godina
protjeran
bananaman1 kaže...
Anđeo bez falinge kaže...
Veliki Brat kaže...

Jadne bakice nisu ništa naivnije ili nesposobnije za opljačkati od Josipe Rimac i sličnih. Mnoge nisu nikada čule za sram. Bako jel imaju crvi trešnje? Sinko nema ni jedna. Kod kuće ustvrdiš da nema ni jedna bez crva??

pa barem znaš da trešnja nije špricana ako ima crvi, dobiješ gratis proteine  

17 godina
neaktivan

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sdpova-glasovac-i-raspudic-se-sucelili-na-televiziji-svadjali-se-oko-gej-posvajanja/2188899.aspx

Raspudica inace ignoriram jer eto, nikad nista pametno nije rekao, pa ne propustam mnogo.

Iz tog razloga ne znam zasto sam kliknuo na ovaj clanak, i sad me samo nazivciralo:

Raspudić: Malo se govori o tome da moramo ojačati institucije, u slučaju Jelene Veljače, ona ravnopravno razgovara s resornom ministricom. To svjedoči o nedovoljnosti rada već postojećih ministarstava pa se javlja prostor da uskaču ljudi s civilne scene. Ne može vas primati premijer na temelju Facebook prosvjeda. 

Hmmmm, jesmo li malo iskompleksirani pa patimo za autoritetom? Ili je problem sto je Veljaca pricala sa premijerom, a njega ignoriraju, a prosipa pamet jednom nedjeljno?

Raspudić: Zakon iz 2014. godine bilo je izigravanje volje građana. Ne postoji pravo na dijete, postoji pravo djeteta. U zemlji u kojoj je bila jasna volja građana jasno je da će udomiteljstvo od strane istospolnog para nositi stigmu.

Prvi dio je jezicna vratolomija, a drugi dio zanimljiv pravni "presedan". Zulufi, pramenovi i bekamica, bijele carape pa i svasta nesta nose stigmu u drustvu pa nije ograniceno ili zabranjeno zakonom.

Raspudić: Borit ćemo se da svaki čovjek ima pravo na privatan život, a to da se nečije seksualne sklonosti koriste za agende mi je neprihvatljivo. Mi govorimo da treba razrovati trajnu društvenu instituciju, referendumska volja građana nije bila samo o riječi brak, već temeljnoj društvenoj instituciji.

Markicka je rekla da je referendum iskljucivo oko pitanja naziva braka i kategorici odbijala priznati da se radi o ogranicavanju prava na obitelj, pa je Raspudic nadMarkicio Markicku. Veci Markic od Markicke, slicno kako je onaj pop iz Sirobuje veci katolik od pape.

Raspudić: Mi želimo Hrvatsku u kojoj će svaka žena koja nosi dijete biti zaštićena da ga može iznijeti. Teoretski, Ustavni sud možete ukinuti, ako Ustavni sud postaje parapolitičko tijelo, postoje načini da narod demokratskom voljom riješi taj Ustavni sud. Mi pratimo Ustavni sud u toj državnoj arhitekturi, postaje problematično tijelo, parkiralište za islužene HDZ-ove i SDP-ove kadrove.

Aha, nije samo iskompleksirana budala ljubomorna na Veljacu, vec u njemu cuci mali vrag kojem se dize na autoritet i autokraciju. Divota od covjeka.

Laprdao je i o abortusu, ali o tome mi se neda...

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
8 godina
protjeran
wyks kaže...

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sdpova-glasovac-i-raspudic-se-sucelili-na-televiziji-svadjali-se-oko-gej-posvajanja/2188899.aspx

Raspudica inace ignoriram jer eto, nikad nista pametno nije rekao, pa ne propustam mnogo.

Iz tog razloga ne znam zasto sam kliknuo na ovaj clanak, i sad me samo nazivciralo:

Raspudić: Malo se govori o tome da moramo ojačati institucije, u slučaju Jelene Veljače, ona ravnopravno razgovara s resornom ministricom. To svjedoči o nedovoljnosti rada već postojećih ministarstava pa se javlja prostor da uskaču ljudi s civilne scene. Ne može vas primati premijer na temelju Facebook prosvjeda. 

Hmmmm, jesmo li malo iskompleksirani pa patimo za autoritetom? Ili je problem sto je Veljaca pricala sa premijerom, a njega ignoriraju, a prosipa pamet jednom nedjeljno?

Raspudić: Zakon iz 2014. godine bilo je izigravanje volje građana. Ne postoji pravo na dijete, postoji pravo djeteta. U zemlji u kojoj je bila jasna volja građana jasno je da će udomiteljstvo od strane istospolnog para nositi stigmu.

Prvi dio je jezicna vratolomija, a drugi dio zanimljiv pravni "presedan". Zulufi, pramenovi i bekamica, bijele carape pa i svasta nesta nose stigmu u drustvu pa nije ograniceno ili zabranjeno zakonom.

Raspudić: Borit ćemo se da svaki čovjek ima pravo na privatan život, a to da se nečije seksualne sklonosti koriste za agende mi je neprihvatljivo. Mi govorimo da treba razrovati trajnu društvenu instituciju, referendumska volja građana nije bila samo o riječi brak, već temeljnoj društvenoj instituciji.

Markicka je rekla da je referendum iskljucivo oko pitanja naziva braka i kategorici odbijala priznati da se radi o ogranicavanju prava na obitelj, pa je Raspudic nadMarkicio Markicku. Veci Markic od Markicke, slicno kako je onaj pop iz Sirobuje veci katolik od pape.

Raspudić: Mi želimo Hrvatsku u kojoj će svaka žena koja nosi dijete biti zaštićena da ga može iznijeti. Teoretski, Ustavni sud možete ukinuti, ako Ustavni sud postaje parapolitičko tijelo, postoje načini da narod demokratskom voljom riješi taj Ustavni sud. Mi pratimo Ustavni sud u toj državnoj arhitekturi, postaje problematično tijelo, parkiralište za islužene HDZ-ove i SDP-ove kadrove.

Aha, nije samo iskompleksirana budala ljubomorna na Veljacu, vec u njemu cuci mali vrag kojem se dize na autoritet i autokraciju. Divota od covjeka.

Laprdao je i o abortusu, ali o tome mi se neda...

ma dobro je dok si samo čitao njegove izjave, kolki bi tumor dobio da si ga morao slušat  

16 godina
odjavljen

Eto vam "treća opcija" lol.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
16 godina
Damir22 kaže...

Samo, problem je sto, kad govorimo o tim vremenima, mladi govore iz teoretskog iskustva, stariji iz prakse.

No, ako ti (mladji) i ja (matorac) pricamo o YU, onda ti pricas naucenu teoriju, ja pricam praksu, tj. ti pricas necija tudja iskustva i "istine", ja pricam iz svog iskustva.

Ti sa 20 godina ne mozes znati apsolutno nista o tome, osim onoga sto ti je netko drugi rekao. 

A ako tudje misljenje prodajes kao svoje - e za to postoji i strucni naziv.

haha a tvoja iskustva su relevantna, kako on može znati da je tvoje iskustvo točnije od nečijeg drugog. On sa 20g može znati puno više od tvog subjetivnog dojma, možda je tebi tata, dida bio neki direktor u sustavu pa ti je bilo dobro, a možda je nekome tata bio za samostalnu Hr. pa je tucao kamenje na golom otoku, sve zavisi iz čije se prespektive gleda.

7 godina
protjeran

Moja iskustva su ovakva : realno gledano - jedina prednost 1980g pred 2019g je ta što sam onda bio mlad! Tu stavljam točku. Kao Hrvata me nitko nije šikanirao (jer nisam primitivac koji će u pola noći urlati " Vilu Velebita"). Išao sam u školu, fakultet, navijao za Dinamo, putovao u inozemstvo. Kod nas nije bilo kave, levisica, goriva....u odnosu na danas nije bilo ničega. Lade su vozili oficiri JNA, policajci i druga privilegirana ekipa (70te i rane 80-te). Barcelonu ili neki drugi veliki klub sam mogao gledati jako rijetko. Kazete o Body Buildingu sam naručio iz Beograda, a proteine je proizvodio Petar Čelik. Novaca je bilo puno manje, a nije baš bilo ni kredita na svakom koraku. Ipak je za mene to bilo prekrasno doba! Razum mi govori da je mladost u pitanju i sjećanja na istu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2020 10:52 (bananaman1).
18 godina
bananaman1 kaže...

Kod nas nije bilo kave, levisica, goriva....u odnosu na danas nije bilo ničega. Lade su vozili oficiri JNA, policajci i druga privilegirana ekipa (70te i rane 80-te).

Evo zbog ovakvih stvari se stalno piše o jugi, jer to jednostavno nije istina.

Dakle moj stari, koji nije bio u nikakvoj partiji, niti je bio ikakav funkcioner, niti ikakvo vojno lice, je kao kemijski tehničar zaposlen u Plivi od tri plaće mogao uredno kupiti i uvesti automobil Chrysler Sunbeam. Prije toga je imao NSU Prince-a s kojim je vozio amaterske reli utrke.

Daleko od toga da je juga bila cvijeće, ali hrpa stvari koja se stavlja na teret jugi nije problem juge, nego ljudi (lopovluk, nepotizam, revanšizam, ...) i ponavlja se i dandanas u HR. Jedino što ide na teret baš i samo jugi je isto ono što joj je ujedno bila i najveća prednost - socijalističko uređenje (dakle, ne komunizam). I umjesto da se loše stvari poprave i da imamo bolje društvo, mi zapnemo u najgorem od sto svjetova - koketiramo s ustaštvom (umjesto da ih se kompletno deklasira i izbriše iz javnog prostora), imamo divlji kapitalizam koji je pogodovao nekolicini u enormnim razmjerima a svima ostalima naštetio naveliko, zdravstvo nije niti izbliza na razinama kao prije (iako se još vuku ostaci tog zdravstvenog sustava), školstvo je sve lošije, ...

Ljudi uopće ne plaču za jugom jer je juga bila super, nego se ljudi bune jer HR nije ono što je trebala mogla biti nakon raspada juge i plaču za propuštenom prilikom.

Gledam te!
9 godina
neaktivan

A nažalost ni od plakanja se nebu nikaj pozitivnog desilo.

I moja mama je od 3 male radničke plaće kupila novog fiću. Danas je nekakva mala radnička plaća cca 3500 kn, što bi značilo da bi danas neki mali NOVI Fiat ili Citroen trebao koštati cca 10 000 kn. Znači, standard se srozao za 6, 7 puta ...

Od hvalospjeva tom vremenu nema nitko ništa, već jedino kaj vrijedi je da svatko poduzme u okviru svojih mogućnosti korake koji će voditi većem standardu. Nitko drugi neće riješiti vaš problem ako ga vi negurnete u prvi plan i žestoko inzistirate na rješenju. Od online piskaranja nema efekta.

Standard je ono jedino kaj nas sve zanima, i da je npr minimalac 10 000 kn a prosječna plaća 20 000 kn ( uz današnje cijene ), onda bi bilo nebitno puno toga čime se danas zamaramo...

16 godina
Veliki Brat kaže...

Ljudi uopće ne plaču za jugom jer je juga bila super, nego se ljudi bune jer HR nije ono što je trebala mogla biti nakon raspada juge i plaču za propuštenom prilikom.

A jel se i kad zapitate za sto je to tako tko je kriv zbog propustenih prilika.Pa ovako gledajuci prvo narod, pa onda sdp-hdz pusta obećanja medvjedja radovanja.Zato sto ih 30 godina imate na vlasti,  oni vam upravljaju zivotima i standardima jer trecim i cetvrtim ne dopustate.A u sljedećim izborima moja ocekivanja su da ce hdz-sdp koalicija biti, jer Skoro im puse pomalo iza vrata i treba tako da bude jedva cekam.

18 godina
dreadmoore kaže...
Veliki Brat kaže...

A jel se i kad zapitate za sto je to tako tko je kriv zbog propustenih prilika.Pa ovako gledajuci prvo narod, pa onda sdp-hdz pusta obećanja medvjedja radovanja.Zato sto ih 30 godina imate na vlasti,  oni vam upravljaju zivotima i standardima jer trecim i cetvrtim ne dopustate.A u sljedećim izborima moja ocekivanja su da ce hdz-sdp koalicija biti, jer Skoro im puse pomalo iza vrata i treba tako da bude jedva cekam.

po cemu je skoro treca ili cetvrta opcija? jesi uopce vidio ekipu koja je oko njega?

jako bih volio da su granice zatvorene na dan izbora i da, kao i kanadjani, svi ostali zabrane glasovanje taj dan.

pricas o nama u trecem licu a doci ces tu glasovati, ja stvarno ne vjerujem da ne vidis tko je velik dio problema u svemu ovome

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2020 14:28 (nixass).
18 godina
bunker kaže...

I moja mama je od 3 male radničke plaće kupila novog fiću.

Naravno, i kod mog starog se radilo o novim autima...

dreadmoore kaže...

A jel se i kad zapitate za sto je to tako tko je kriv... 

Ne pitamo se jer znamo - narod i samo narod, pogotovo debili iz dijaspore kojima nije neugodno glasat za političku opciju u državi u kojoj ne žive, ali imaju neke svoje debilne interese.

Gledam te!
16 godina
Pa eto ja sam bar javno rekao koga podržavam sto znaci 3 opcija ili 4, a vi koji zivite u toj drzavi uvjek birate one iste i onda kukate da se nista ne mijenja.Jos general Ante Prkacin uz Škoru gdje ces dalje, ima da se partizani okrecu u grobu.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2020 15:11 (dreadmoore).
18 godina
dreadmoore kaže...
Pa eto ja sam bar javno rekao koga podržavam sto znaci 3 opcija ili 4, a vi koji zivite u toj drzavi uvjek birate one iste i onda kukate da se nista ne mijenja.

i sad ces doci ti, spasioc, koji niti zivis tu, niti imas ikakvog benefita od svega, tako, iz sporta, glasovat.

nemres vjerovat.

bokte ja ne zivim u hr 6 godina, a hrvat sam (mada jebes podijelu na rasu, nacionalnost i religiju), rodjen prije 34 godine tamo, i ne pada mi na pamet glasovat ako nista drugo jer ne placam porez.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2020 15:11 (nixass).
16 godina
neaktivan

Znaš šta ti je bitno, da ti glasaš za koga oni hoće, nebi bilo sporno i da na Marsu živiš. Njih smeta što si ti fašist 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice