@ivan dragi
Kao prvo, puno hvala na opširnom i sadržajnom komentaru. Ovake komentare volim.
Arhivirao sam si tvoje post na BUG forumu i spremio u datoteku na kompjuteru.

Imam još nekih pitanja....
Ovo što pišeš za kuću izvan ZGB, to stoji da je onda vožnjom 20 minuta od Zagreba. Međutim, to bude do sat vremena i više u vremenima rush-houra. Nije kraja života, ali kada si izvna grada gubiš svaki dan po dva sata na putovanje do posla, škole, itd.
Što misliš o tome što ljudi traže za različite dijelove grada iste ili čak više cijene po kvadratu?
Dal’ to što je neki stan na lokaciji kako što je Arena Zagreb(Lanište), onaj kampus za informatičare(sv. Klara) što će graditi ili pak nacionalni stadion(Blato), opravdano podiže cijenu te nekretinine?
Slažem se za sa tobomu u potpunosti da je lokacija najbinitnija. Samo meni to nešto drugo muči? Naime, nema svaka zgrada istu kvalitetu izgradanje. Nije isto dal’ je zgrada građena od cigle, betona ili pak od betona I knafua. Naime, U ZGB vele da je najbolja gradanja stanova bila U 70-im I 80-m godinama prošlog stoljeća. Mislim, gradilo se za vojna lica, bilo je para, nije se štedilo, bilo je majstora. Prije toga, a pogotovo one famozne limenke, da nisu baš nešto kvalitetna izgradanja (toplinksa I zvučna izolacija problem).
A, danas zgrada gotova za 2 mjeseca, malo betona, unutra knafuf, okolo stiropor, majstori onako prekvalicifriani, itd…
Što misliš o tim famoznim cetfikatima? Dal’ to nešto vrijedi? Mislim, taj B, B+, a ja živim u C i D zgradi(nisam mjerio), pa mi je super. Dal je dobro se povoditi za tim. Dal’ bi ti rađe birao ovu starogradnju(naravno, ne limenke i ono prije 70-ih godina) što sam naveo ili bih pak birao novogradnju?
Mislim, najbolja je ova gradanja po meni u centru grada, gdje su zidovi debeli po 50 cm i više, puna cigla, tri reda..
Dal misliš da će neki novi zakon o porezu na nekretine smanjiti ili povisiti cijenu kod prodaje, kupnje ili rente nekretine.
Dal će ako dođe nova kriza, biti jaka kao ona prije 10 godina, te dal' e to utjecati na pad cijene nekretina?
Kada bi moglo doći do pada istih, po tebi?
Još jednom hvala na tvojem komentaru i smjernicama.

Stručnjak za odmaganje...
jer u budučnosti pripremaju se drastične promjene i ograničenja za brzinu vožnje.

Knauf tema...