Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.257.022
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?

@ivan dragi

Kao prvo, puno hvala na opširnom i sadržajnom komentaru. Ovake komentare volim.

Arhivirao sam si tvoje post na BUG forumu i spremio u datoteku na kompjuteru.

Imam još nekih pitanja....

Ovo što pišeš za kuću izvan ZGB, to stoji da je onda vožnjom 20 minuta od Zagreba. Međutim, to bude do sat vremena i više u vremenima rush-houra. Nije kraja života, ali kada si izvna grada gubiš svaki dan po dva sata na putovanje do posla, škole, itd.

Što misliš o tome što ljudi traže za različite dijelove grada iste ili čak više cijene po kvadratu?

Dal’ to što je neki stan na lokaciji kako što je Arena Zagreb(Lanište), onaj kampus za informatičare(sv. Klara) što će graditi ili pak nacionalni stadion(Blato), opravdano podiže cijenu te nekretinine?

Slažem se za sa tobomu u potpunosti da je lokacija najbinitnija. Samo meni to nešto drugo muči? Naime, nema svaka zgrada istu kvalitetu izgradanje. Nije isto dal’ je zgrada građena od cigle, betona ili pak od betona I knafua. Naime, U ZGB vele da je najbolja gradanja stanova bila U 70-im I 80-m godinama prošlog stoljeća. Mislim, gradilo se za vojna lica, bilo je para, nije se štedilo, bilo je majstora. Prije toga, a pogotovo one famozne limenke, da nisu baš nešto kvalitetna izgradanja (toplinksa I zvučna izolacija problem).

A, danas zgrada gotova za 2 mjeseca, malo betona, unutra knafuf, okolo stiropor, majstori onako prekvalicifriani, itd…

Što misliš o tim famoznim cetfikatima? Dal’ to nešto vrijedi? Mislim, taj B, B+, a ja živim u C i D zgradi(nisam mjerio), pa mi je super. Dal je dobro se povoditi za tim. Dal’ bi ti rađe birao ovu starogradnju(naravno, ne limenke i ono prije 70-ih godina) što sam naveo ili bih pak birao novogradnju?

Mislim, najbolja je ova gradanja po meni u centru grada, gdje su zidovi debeli po 50 cm i više, puna cigla, tri reda..

Dal misliš da će neki novi zakon o porezu na nekretine smanjiti ili povisiti cijenu kod prodaje, kupnje ili rente nekretine.

Dal će ako dođe nova kriza, biti jaka kao ona prije 10 godina, te dal' e to utjecati na pad cijene nekretina?

Kada bi moglo doći do pada istih, po tebi?

Još jednom hvala na tvojem komentaru i smjernicama.

Panzerkampfwagen.dzg-C++-USA. :-)
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2020 15:09 (PzKpfw).
7 godina

Gotovo svaki vikend, od mladje ekipe, pogine netko na cesti. Danas ovo u Osijeku, bilo je nesto i za Novu godinu. Kasni sati, prazna cesta, malo cuge i ne treba ti puno da stisnes malo po gasu. Strahota.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2020 11:30 (Tkozna).
16 godina
neaktivan
Tkozna kaže...

Gotovo svaki vikend, od mladje ekipe, pogine netko na cesti. Danas ovo u Osijeku, bilo je nesto i za Novu godinu. Kasni sati, prazna cesta, malo cuge i ne treba ti puno da stisnes malo po gasu. Strahota.

Kad ne znaju gdje stisnuti gas, i voze se na "gumama" starim i po 10g, a uvjeti na cesti nikakvi. Također zašto vještaci ne utvrde prave uzroke, najlakše je reći, neprilagođena brzina i sve je riješeno, također me zanima imaju li ispitivači na tehničkim pregledima ikakvu grižnju savjesti jer puštaju neispravna vozila na cestu za 200kn.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2020 19:39 (loky4i4).
15 godina
Ajde ne lupaj o stvarima o kojima nemaš pojma. Tehnika i tehnologija idu naprijed, tako i u graditeljstvu, tako da tvoja usporedba baš i nema neki temelj. Prouči malo što su nosivi a što pregradni zidovi. Još nisam čuo da je netko napravio nosivi zid od knaufa.

Što se tiče energetskih razreda oni bi trebali pokazati kolika je godišnja potrošnja energije za grijanje (po novom i primarne energije) po jedinici površine. Bolji razred, manji u trošak energije što bi načelno značilo i manje režije za energiju (načelno je tu jer treba u obzir uzeti i energenti koji se koristi). Ima tu još začkoljica ali ovo ti je sukus. Razred nema direktnu vezu s time da li je tebi dobro ili nije živjeti u nekoj građevini (ako je građena u zadnjih cca 30-40 godina prema tadašnjim propisima) već ima direktnu vezu s potrošnjom energije i iznosom koji ćeš platiti za nju.
Stručnjak za odmaganje...
18 godina
loky4i4 kaže...
Tkozna kaže...

Kad ne znaju gdje stisnuti gas, i voze se na "gumama" starim i po 10g, a uvjeti na cesti nikakvi. Također zašto vještaci ne utvrde prave uzroke, najlakše je reći, neprilagođena brzina i sve je riješeno, također me zanima imaju li ispitivači na tehničkim pregledima ikakvu grižnju savjesti jer puštaju neispravna vozila na cestu za 200kn.

Gazi dokle ide,jer u budučnosti pripremaju se drastične promjene i ograničenja za brzinu vožnje.

Sve je vezano za GPS tehnikalije i buduče mobilne mreže, dakle sad trenutno 5G itd kaj več ispadne u budučnosti ako se prije ne pobijemo jel.Primjer vožnja u naselju ili gradovima, auto neče moč potegnut više od 60kmh.Jasno to je sve rezervirano na buduče aute, i to u normalnim ili uređenim državama kaj drugo.

Šta se radi u Kini ili Indiji to je manje više nebitno, jer ionako imaju viška ljudi pa nek se na cestama gine ko vas šljivi.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
18 godina
Loky4i4, zasto mislis da je vozilo neispravno?
Pa od ostataka vozila se vidi da nije isao 50km/h. Stisnuo je gas, malo se htio praviti vazan i ubio je dvoje ljudi i jednu curu tesko ozljedio.
Glupan. Ali sad ga vise nema pa je svejedno.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
16 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Za ovo je sigurno kriva brzina, uvjeti na cesti, garantiram loše gume i kreten od vozača vjv pijan ...ali za sve pišu isto, njima je neprilagođena brzina i 60km/h 

@rambox

Kad to dođe nadam se da će onda biti i potpuno autonomna vozila, tako da se ne zamaram takvom vožnjom, ako će me auto drkati na npr obilaznici gdje je svakih 100m promjena sa 110km/h na 90km/h

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2020 20:56 (loky4i4).
14 godina
Nazalost mladost ludost, i sam kad sam bio mladi bi pio i radio gluposti pa i sa motorom. Danas kad cugnem zovnem taxi,po auto dodem sutra. Zato kao roditelj treba djetetu objasnit ako popije nek zovne taksi.
12 godina
protjeran

@mario.L_hr

Za ovo prvo...

Dal' se slažeš da je beton bolji od knaufa?

Ili obratno? Koji ti je bolji građevinski materijal?

Za ovo drugo, okay...

18 godina
Pero Dinamit kaže...
Pa od ostataka vozila se vidi da nije isao 50km/h. Stisnuo je gas, malo se htio praviti vazan i ubio je dvoje ljudi i jednu curu tesko ozljedio.
Glupan. Ali sad ga vise nema pa je svejedno.

S obzirom na stariji model BMW-a u tom sudaru, ili kad pun auto ljudi udri u drvo ne treba ti ogromna brzina za pravac groblje.Eto dolnji  video primjer, ili znatno sigurniji noviji auto pri brzini od 60kmh.Recimo da je taj BMW išel "samo 80kmh", pa bočno udario u drvo a dalje je sve vrlo jasno.Pa još ako u starijem BMW-u ljudi nisu vezani, kaj se ima dalje raspravljat baš ništa.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2020 21:05 (rambox).
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Tehnika i tehnologija idu naprijed, tako i u graditeljstvu, tako da tvoja usporedba baš i nema neki temelj. Prouči malo što su nosivi a što pregradni zidovi. Još nisam čuo da je netko napravio nosivi zid od knaufa.

Što se tiče energetskih razreda oni bi trebali pokazati kolika je godišnja potrošnja energije za grijanje (po novom i primarne energije) po jedinici površine. Bolji razred, manji u trošak energije što bi načelno značilo i manje režije za energiju (načelno je tu jer treba u obzir uzeti i energenti koji se koristi). Ima tu još začkoljica ali ovo ti je sukus. Razred nema direktnu vezu s time da li je tebi dobro ili nije živjeti u nekoj građevini (ako je građena u zadnjih cca 30-40 godina prema tadašnjim propisima) već ima direktnu vezu s potrošnjom energije i iznosom koji ćeš platiti za nju.

Pa i idu i nejdu. Više bih rekao da se radi o tome dal' je nešto in ili nije, nego dal' je nešto novo samim time i kvalitetnije. Na tržištu nema pravila, ima starih kuća u fantastičnom stanju (i zgrada), ima novih koje su također odlične.. sve zavisi kakav je majstor radio i dal je investitor štedio. Primjer, ako je stan nov,  a kupatilo nema ugradbeni vodokotlić - odmah doviđenja. Keramika ako nije ratificirana (rezana nakon pečenja pa su rubovi ravni) 60x60 -  doviđenja. Pipe, ili bolji schmidler ili hansgrohe. Klima ako je nije mitshubishi, LG, toshiba, daikin nego neke COOL AIR marke.. sve nabrojano je max 3-4.000€ u stanu i ako je na tome netko štedio (a vidi se) onda zamisli koliko je šparao na onome šta se ne vidi.

Što se gradnje tiče; nosivi zidovi apsolutno mogu "biti" i od knauf ploča.

Knauf ploče mogu biti korištene za:

1. mislim da na to panzer cilja, zid je klasični opekarski ili betonski nosivi, a knauf s vunom kao izolacijom se stavlja umjesto žbukanja. Tu nema nikakvog žbukanja po zidu, postavi se konstrukcija, vuna i šarafi se knauf - rubove/spojeve npr strop-zid silikoniraju. U kući imam nekoliko takvih zidova (prema sjeveru), fasada, vuna, 2x25 cm cigla pa vuna i knauf prema unutra. Takav zid je savršeno ravan, dok žbukani zidovi baš i nisu. Većina ljudi pregleta (mrežica, glet) samo spojeve ploča jer je jeftinije, najbolje bi bilo da se sve pregleta 2 puta, išmirgla, objeli i onda je to to. Konstrukcija; neki rade metalne, neki drvene. Stariji ljudi više vole drvene i iz iskustva, ako je drvo dobro tretirano (a time i skuplje od metalnih konstrukcija) nema širenja i skupljanja pa knauf manje puca. Dakle cigla || vuna || knauf ||

2. Imamo klasične pregradne knauf zidove u kojima se knauf šarafi na konstrukciju a može se pojačavati ovisno o potrebi (npr, ako se na taj zid vješa kuhinj,a bojler itd). Dakle knauf || konstrukcija (nekad i vuna) || knauf.

3. Kod montažnih kuća, sve je od knaufa - i unutarnji i vanjski zidovi. Grede mogu biti drvene ili betonske (pa se tu koriste i betonske ploče) ali sve ostalo je knauf. Tu ima sto vrsti vanjskih zidova (od 20 cm do 50 cm). Takav zid ima više slojeva, od recimo 7-8 do čak 15. Od unutra prema van zid može imati primjerice duple knauf ploče, pa OSB ploče, pa više raznih izolacija, stiropor/stirodur/polistiren, paropropusnih folija, najčešće imaju drvenu konstrukciju, pa opet slojevi izolacija, vune, pvc folija itd pa stiropor i fasada. Dakle knauf || OSB ploče, izolacije, folije itd || fasada. Ako bi baš cjepidlačili, može se reć da je zid od OSB ploča, ali većina misli na knauf jer kad kuckaš po takvom zidu je isto kao da kuckaš po knaufu (jer i jest knauf) pa svi kažu da je zid od knaufa.

Uglavnom, sve češće se svi zidovi u stanovima više ne nabacuju žbukom već se oblažu knauf pločama. Naprosto je svima lakše, brže, jednostavnije i jeftinije. Ručno nabacivanje je preskupo-dugotrajno, strojno ljudi nevole jer vam tu sve rade gips-vapno žbuku jer je finija (a bar bi kupatila i kuhinju trebalo cement-vapno) pa znam di ljudima otpadne pol žbuke sa zida u kupaoni ili oko prozora gdje zna vlažiti. Da ne govorim koliko je stropove lakše radit s knaufom (i ljepše jer em bude ravno, em se svatko može poigrat sa rasvjetom).

Panzeru ću sutra, nemam vremena sad.

Knauf "spušteni" tropovi:

18 godina
PzKpfw kaže...

Nije jedan bolji od drugog, svaki ima svoju primjenu. Možeš ti i nosive i pregradne zidove betonirati, ali onda je svaki rad na pregradnom zidu od betona muka, a o izmjeni tlocrtnog rješenja se ne isplati niti razmišljati. Onda je još beton i teži, pa ti treba jača nosiva konstrukcija, a cijena smao raste... Tako da - svakom svoje.

@ivan dragi - ovi spušteni stropovi s lampicama su nešto najodvratnije što su ljudi smislili. Ajde još da je visok strop (kao u trgovini), ali u stanu na 2,5 m visine... Brrrrr! 

Gledam te!
15 godina
PzKpfw kaže...

@mario.L_hr

Za ovo prvo...

Za ovo drugo, okay...

@Veliki Brat ti je odgovorio na jedini ispravni način. Nema boljeg ili lošijeg. Svaki ima svoje mjesto u graditeljstvu. To je samo materijal, koristiš ga kako najbolje znaš i umiješ i prema potrebama.

ivan dragi kaže...

Pa i idu i nejdu. Više bih rekao da se radi o tome dal' je nešto in ili nije, nego dal' je nešto novo samim time i kvalitetnije. Na tržištu nema pravila, ima starih kuća u fantastičnom stanju (i zgrada), ima novih koje su također odlične.. sve zavisi kakav je majstor radio i dal je investitor štedio. Primjer, ako je stan nov,  a kupatilo nema ugradbeni vodokotlić - odmah doviđenja. Keramika ako nije ratificirana (rezana nakon pečenja pa su rubovi ravni) 60x60 -  doviđenja. Pipe, ili bolji schmidler ili hansgrohe. Klima ako je nije mitshubishi, LG, toshiba, daikin nego neke COOL AIR marke.. sve nabrojano je max 3-4.000€ u stanu i ako je na tome netko štedio (a vidi se) onda zamisli koliko je šparao na onome šta se ne vidi.

Ovo o čemu ti pričaš je opremanje i tu je uvijek priča koliko para toliko muzike. Nema veze s tehnologijom gradnje već je to čista trgovina (ušteda u nižoj nabavnoj cijeni lošije opreme). No ako i to pogledamo, da li ti hoćeš reći da su u 70-im i 80-im stanovi bolje opremani nego danas?

Što se tiče napretka u tehnologiji gradnje(tehnikama, materijalima, pomagalima,...) sam sam svjedočio na nekolicini a najimpresivnije što sam vidio je gradnja krova dvorane Lora u Splitu. Tamo su krov jednostavno nagurali (prvo s jedne a poslije i s druge strane) na prave pozicij (raspon je bio nekih 80 m ako se dobro sjećam).

ivan dragi kaže...
Što se gradnje tiče; nosivi zidovi apsolutno mogu "biti" i od knauf ploča.

Pod nosivi sam mislio na konstrukciju, da zid stvarno nosi a ne na oblaganje ili ispunu rupa u nosivoj konstrukciji.

ivan dragi kaže...
Knauf ploče mogu biti korištene za:

Knauf ploče su materijal kao i svaki drugi. Ima ih raznih vrsta i debljina (detalje vidi ovdje) u nekim situacijama su gotovo pa jedini izbor. Izvedbe koje nisu po pravilima struke (a koje ti spominješ) su fuš. Bilo ga je i prije, ima ga i danas. Nadzor je tu da spriječi takve pokušaje. Nažalost ne živimo u savršenom svijetu.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
odjavljen

Ne postoji nosivi zid od knaufa. To je kao da kažeš da posz nosivi zid od žbuke. Klasični nosivi zid može biti obložen knaufom, ali sutra taj knauf možeš skinuti bez ikakvog utjecaja na statiku zgrade i staviti neku drugu oblogu. Također, nosiva konstrukcija od drva ili čelika može biti obložena knaufom, ali tu ke knauf opet samo obloga koju sutra možeš zamijeniti letvicama i žbukom.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
16 godina
neaktivan

Izabrali novog predjednika, neka se vrati tema na političku svakodnevnicu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2020 21:56 (ivan dragi).
12 godina
protjeran

@ivan dragi

Pa, zašto?

Ekipa nije čitala pažljivo pa nije skužila da si ti stavio da zid ne može biti od knaufa.

Nisi skužili da si stavio navodnike.

Draže mi je o zgradama, nego da se konstatno o politici dere.

U to se navodno svatko kuži, a u nekrtenine ne baš svatko.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2020 22:12 (PzKpfw).
8 godina
protjeran
ivan dragi kaže...

Izabrali novog predjednika, neka se vrati tema na političku svakodnevnicu.

Knauf tema...

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
12 godina
protjeran

@Anđeo bez falinge

A, zakaj ne. Manje politike, više tema o nekretninama.

8 godina
protjeran
Tkozna kaže...

Kućni odgoj.

Otac je sinu kupio automobil iako pokojnik nije imao vozačku, već je zaveden u PU Osijek zbog višestrukog kršenja prometnih propisa, više puta je kažnjavan i imao je zabranu polaganja vozačkog, zato nije imao vozačku jer od 16 godine života je pravio probleme u prometu.

Toliko o tome.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
17 godina

Evo malo zajebancije, pa kome se svidi može i sub na kanal frendu. Hvala i pozdrav!

Tigar Krezumica
10 godina
neaktivan
Anđeo bez falinge kaže...

Knauf tema...

Ljudi stavljaju knauf po kućama i zgradama - što se događa s našim društvom? 

Kruha i igala...
6 godina
protjeran
dogodio nam se knauf
16 godina
neaktivan

Plenki voli hc

6 godina
protjeran
Ranije se zezali s karton naseljima, a sada su zbog cijene za unutarnje zidove postala mainstream, doduše između kartona se doda gips i smisli neki fancy naziv. Mada je to dobro kada treba preurediti stan i ne odgovara raspored, pa se ne moraju rušiti pravi zidovi.
17 godina

https://www.index.hr/vijesti/clanak/policajka-tuzila-sefa-oslobodjen-je-jer-ju-je-samo-jednom-spolno-uznemiravao/2146413.aspx

Hrvatska je najbolja zemlja na svijetu. Ovakve blagodati koje daju braniteljima trebaju slijediti sve zemlje svijeta.

Bezobraznica se drznula branitelju i specijalcu odbiti popusiti kurac, pa je sud naravno morao uzeti stvar u svoje ruke i narediti ovoj izuzetno drskoj zeni da covjeku nadoknadi stetu i da mu plati za dusevne boli, taman u prosjecnom iznosu za jedno pusenje kurca po lokalnoj tarifi preracunato u hrvatsku valutu.

Tako nas castan branitelj, sto je naravno moralo biti navedeno u presudi - jer se zna da se samo braniteljima najvise dize kurac, odlazi u casnu mirovinu, valjda jer je izgubio sarm kojim su se podredjene u smjeni redovito trgale koja ce mu pridrzati kurac za vrijeme pisanja.

Vrijeme je za nove mlade borce, mozda ove s kojima ova bezobrzanica i dalje mora raditi, valjda je sad glupaca naucila sto se radi u nocnoj smjeni sa specijalcijma i braniteljima.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
10 godina
neaktivan

Ne kažu uzalud u narodu: jednom ko nijednom...

Mudar narod 

Kruha i igala...
6 godina
protjeran
Koji ljigavac, trebao bi njemu biti nadređeni malo jači gay tip da ga 'samo jednom' obradi kako treba pa nek se žali i on plaća troškove postupka. Baš je specijalac, sigurno je išao u specijalnu školu.
14 godina
wyks kaže...

https://www.index.hr/vijesti/clanak/policajka-tuzila-sefa-oslobodjen-je-jer-ju-je-samo-jednom-spolno-uznemiravao/2146413.aspx

Hrvatska je najbolja zemlja na svijetu. Ovakve blagodati koje daju braniteljima trebaju slijediti sve zemlje svijeta.

Bezobraznica se drznula branitelju i specijalcu odbiti popusiti kurac, pa je sud naravno morao uzeti stvar u svoje ruke i narediti ovoj izuzetno drskoj zeni da covjeku nadoknadi stetu i da mu plati za dusevne boli, taman u prosjecnom iznosu za jedno pusenje kurca po lokalnoj tarifi preracunato u hrvatsku valutu.

Tako nas castan branitelj, sto je naravno moralo biti navedeno u presudi - jer se zna da se samo braniteljima najvise dize kurac, odlazi u casnu mirovinu, valjda jer je izgubio sarm kojim su se podredjene u smjeni redovito trgale koja ce mu pridrzati kurac za vrijeme pisanja.

Vrijeme je za nove mlade borce, mozda ove s kojima ova bezobrzanica i dalje mora raditi, valjda je sad glupaca naucila sto se radi u nocnoj smjeni sa specijalcijma i braniteljima.

To da je netko branitelj nisamo čuo od nijednog koji je "pravi branitelj". Ljudi vele bio sam u gardi, policiji, spec. policiji.

Taj izraz su ogadili do bola ovakvi iz članka.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
17 godina
DarthMarkus kaže...
 To da je netko branitelj nisamo čuo od nijednog koji je "pravi branitelj". Ljudi vele bio sam u gardi, policiji, spec. policiji.

Taj izraz su ogadili do bola ovakvi iz članka.

Da se i ja malo ogradim.

Ne mislim napadati i generalizirati, pogotovo ne cijelu grupu ljudi.

Ali sud je, ako je ona slika iz clanka tocna, jasno naveo njegov braniteljski status kao, pretpostavljam, olakotnu okolnost - jer inace nema razloga navoditi ga.

Znaci da je za sud to bilo bitno iako po svim razumnim pretpostavkama je taj status nebitan.

Ovo nije zlocin iz nehaja - pa da se slucajno i nenamjerno dogodio, gdje bi njegov prijasnji idealni zivot bio mjerilo za nenamjernost i slucajnost, kao i neka garancija da se zlocin nece ponoviti ili da se nije dogodio u prijasnjim situacijama.

U ovakvim sucajevima ne smiju se uzimati olakotne okolnosti jer je pocinitelj djelovao namjerno, svjesno i ciljano. Sto je jos gore mjenjao je raspored smjene, pa bi trebalo nadodati da je ovo zlocin sa predumisljajem. Nadalje, iskoristavanje pozicije moci upravo i negira svu covjecnost, pa se kazna morala donijeti i po sili zakona. 

Tko kaze da je ovo prvi put? Tko kaze da ne bi nastavio da nije prijavila odmah?

Zakljucak Hrvatskg suda je da ostecena mora trpiti dok ne prijedje tu granicu mnozine rijeci uznemiravanje, tj. da glagol uznemiriti postane kontinuirana akcija.

Ja sam svojim groznim ironiziranjem htio naglasiti da ce se prema ovoj presudi uvijek moci pozivati na status branitelja, iako kazeneno djelo nema ni jednog elementa po kojem bi taj status utjecao na pocinjenje ili nepocinjenje djela, dapace silovanja su medju najgorim ratnim zlocinima.

Nedostaje i zastita kolega - pa i sama cinjenica da se djelo dogodilo u automobilu na kojem pise zastita i povejrenje - cini tu krilaticu groteskno morbidnom.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina

-zapravo se trebaš 'ljutiti' na branitelje (odvjetnike) i utjecaj na sudove, dok je po definiciji uznemiravanje nešto što se ponavlja, npr tel-poziv se mora desiti više od jednom, tj tad možeš to zabraniti i tek idući je uznemiravanje. To je greška i tužitelja, koji tako sroči optužnicu koja se može raznim tumačenjima srušiti ili barem rasklimati.. tj sustav, tumačenje, ličko rukovanje.

-nevažan je ovaj slučaj za sebe, tj važan je sustav, npr tumačenje zakona, tko zakon donosi-provodi-tumači .. a to si npr kod nas pravo daju npr telekomoperateri umjesto hakoma ili trgovci itd. pa se sve to sustavno u državi-slučaj prenosi na sve instance trodjelne vlasti ili sud.

-no s druge strane, da odvjetnici nisu 'važni' tad bi bili nepotrebni, tad nebi sanader bio nevin zbog prodanovića i sl. nego bi jednako bio kriv/nevin da ga zastupa bilo tko pa i bez odvjetnika po samom slovu zakona kojeg sudac mora znati čitati, tumačiti i primijeniti inače je na pogrešnom radnom mjestu (što je paradox ako ga različit odvjetnik u istom slučaju može dovesti do suprotnih presuda..). No pravo na odvjetnika je 'civilizacijski' standard... izgleda da u to ide i flexibilnost tumačenja zakona ili primjene pojedine stavke dok se neka druga možda 'slučajno ispusti'.. a to je sustav, tj osim sudca i tužitelj, tako da je jedini zaključak da je čitav sustav trul u nekom nedozvoljenom kooperativnom odnosu koji započinje s traljavom optužnicom ili slučaj HAC-mravak.. koji mada je kriv za malverzacije dobije odštetu jer je NO traljavo obavio otkaz prije sudske presude (po kojoj je kriv).. tj samo uz odvjetnike pa možda i namjernu gešku NOa je dobio 1,5mil odštete, mada je KRIV, lopov. Što na to reći, kako to tumačiti? =sustav, ne slučajnost mada smo država-slučaj(nosti). Možda je sustav upravo kako 'oni' žele.. tj ne slučajnost. Što tad? Što je gore, karikirano (ne)organizirani kriminal? +predumišljaj u svakom djelu ide pod otegodnu okolnost i po tome bi rekao da je sustav u srži kriv-trul, upravo kako to žele svi akteri sustava, odvjetnici i sudovi. (možda se treba ograditi, rečenicom 'da postoje i časni, pošteni.. da su čak većina'.. no to je floskula ako su dio sustava i to dozvoljavaju).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice