Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.299.523
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?

@phoenix2003

Ma žikim, ja tebe Fenix, al' bio sam ironičan. Naime, mnogi si vjernici koji naginju fanatizmu uzimaju za pravo objašnjavati, realni opipljiv svijet crno-bijelom tehnikom, gdje je sve kaj oni rade ispravno, a drugo je krivo bez sagledavanja stvarnosti kakve ona je u svojoj objektivnosti.

Iako sam spomenio Titu u ironičnom kontekstu nasuprot onome redovniku kaj brije da su požari posljedica Ultre, držim da je Tito svojim djelovanjema za široke mase učinio više, nego sve religijske zajednice zajedno u smislu činjena dobrih djela. On- Tito, tobože Antikrist.

Da, Ivan je sigurno na Kupresu bio, al' ne da bi kosio travu, nego da bi činio zločine. Kao što sam i prije pisao MPT se koristi kriptiranim govorom u svojim pjesma, gdje neće otvoreno reći da ti njegovi momci nisu nikakvi kosači trave, nego najgora skupina bagre koju je konj lupio kopitom u glavu, pa im je ostao otisak potkove na čelu. 

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.TMATIJA1.Leaving or dead, always ahead...
18 godina

Ovaj primjer ipak ide u poseban post, pa sad ti na to dodaj neki smisleni komentar.

https://www.24sata.hr/news/gori-na-sve-strane-a-sibenski-vodovod-zeli-ovrsiti-vatrogasce-533067

13 godina
KIKI3ooo kaže...

Bilo je 15h a kanaderi očito mogu letjeti po buri...

prije par godina sam radio reportažu u zemuniku i jedan od uvjeta kad ih se ne diže u akciju je jaka bura, nekad čak i pokušaju pa moraju odustati

takvih slučajeva je dosad bilo poprilično, nije ovo jedini požar gdje nisu smjeli uzletjeti ili su odustali

http://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/video-pozar-kod-crikvenice-stavljen-pod-kontrolu/1549956/

http://www.vatrogasni-portal.com/news.php?readmore=6854

http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/Pozar-oko-Selca-i-dalje-izvan-kontrole-Gasitelji-se-i-dalje-bore-s-vatrom-stigli-i-kanaderi

http://zadarski.slobodnadalmacija.hr/kalelarga/clanak/id/445554/foto-pogledajte-prometni-kaos-kod-obrovca--sve-je-stalo-zbog-bure-i-pozara

malo treba ipak popustiti s nagađanjima, još će ispasti da se pilotima kanadera prohtjelo ne doći do splita, a dečki lete bez prestanka već danima

16 godina
picajzla0707 kaže...
KIKI3ooo kaže...

Bilo je 15h a kanaderi očito mogu letjeti po buri...

prije par godina sam radio reportažu u zemuniku i jedan od uvjeta kad ih se ne diže u akciju je jaka bura, nekad čak i pokušaju pa moraju odustati

takvih slučajeva je dosad bilo poprilično, nije ovo jedini požar gdje nisu smjeli uzletjeti ili su odustali

http://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/video-pozar-kod-crikvenice-stavljen-pod-kontrolu/1549956/

http://www.vatrogasni-portal.com/news.php?readmore=6854

http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/Pozar-oko-Selca-i-dalje-izvan-kontrole-Gasitelji-se-i-dalje-bore-s-vatrom-stigli-i-kanaderi

http://zadarski.slobodnadalmacija.hr/kalelarga/clanak/id/445554/foto-pogledajte-prometni-kaos-kod-obrovca--sve-je-stalo-zbog-bure-i-pozara

malo treba ipak popustiti s nagađanjima, još će ispasti da se pilotima kanadera prohtjelo ne doći do splita, a dečki lete bez prestanka već danima

Možda ne mogu letjeti po buri... samo mi nije jasno kako su onda letjeli non stop osim noću a bura je puhala cijelo vrijeme, ono, ona je bila engine koji je gurao požar, zbog bure se i sve ovo dogodilo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.7.2017 20:47 (KIKI3ooo).
13 godina
KIKI3ooo kaže...

Možda ne mogu letjeti po buri... samo mi nije jasno kako su onda letjeli non stop osim noću a bura je puhala cijelo vrijeme, ono ona je bila engine koji je gurao požar, zbog bure se i sve ovo dogodilo.

ne mogu ništa tvrditi jer nemam pojma o konkretnoj situaciji, samo kažem ono što su mi sami rekli - bura je gotovo jedina stvar radi koje ne uzleću ili radi koje se moraju povući i kad dođu na požarište

nakon onakve situacija i svega što se pokazalo oko organizacije, lako je moguće i da je netko zajebao stvar oko njihovog rasporeda, no to sigurno nije do njih

16 godina
picajzla0707 kaže...
KIKI3ooo kaže...

Možda ne mogu letjeti po buri... samo mi nije jasno kako su onda letjeli non stop osim noću a bura je puhala cijelo vrijeme, ono ona je bila engine koji je gurao požar, zbog bure se i sve ovo dogodilo.

ne mogu ništa tvrditi jer nemam pojma o konkretnoj situaciji, samo kažem ono što su mi sami rekli - bura je gotovo jedina stvar radi koje ne uzleću ili radi koje se moraju povući i kad dođu na požarište

nakon onakve situacija i svega što se pokazalo oko organizacije, lako je moguće i da je netko zajebao stvar oko njihovog rasporeda, no to sigurno nije do njih

Ne pričam konkretno o Strožancu već općenito o situaciji na požarištima u Dalmaciji o kojima si sigurno informiran. Kad god si pročitao nešto o kanaderima, onda odmah znaš da je to morao letit po buri, jer bura nije stala danima. Bura je puhala bez stajanja, tako npr. ako je u nekom videu na YT vidljivo kako kanader leti, znaš sigurno da je letio po buri. Kako to onda ne može letit? Možda se to odnosi na zimske orkanske bure.

13 godina
KIKI3ooo kaže...

Ne pričam konkretno o Strožancu već općenito o situaciji na požarištima u Dalmaciji o kojima si sigurno informiran. Kad god si pročitao nešto o kanaderima, onda odmah znaš da je to morao letit po buri, jer bura nije stala danima. Bura je puhala bez stajanja, tako npr. ako je u nekom videu na YT vidljivo kako kanader leti, znaš sigurno da je letio po buri. Kako to onda ne može letit? Možda se to odnosi na zimske orkanske bure.

nisam informiran ništa više od tebe, vjerojatno još i manje

ti si ipak bio na licu mjesta, mene cijeli tjedan nije zapalo da pišem o toj temi niti da idem do lišana, stankovaca ili gdje je već gorilo u blizini zadra - dakle, sve informacije imam su iz drugih medija

ali znaš i sam da nije svaka bura ista i da nije isto svako mjesto na kojem puše bura - najgori su im povremeni naleti i kovitlanje

e sad, još jednom, stvarno nemam pojma što je i kako bilo, ali sam skoro siguran da su sami piloti dali sve od sebe bez obzira gdje gasili

11 godina

Iako sami avioni mogu letjeti po mraku, oni ne mogu gasiti požare. Naime, s ozbirom da se gašenje obavlja na malim visinama, prevelika je opasnost od oštećenja ili rušenja aviona zbog neravnog terena, brda, dalekovoda ili visokih stabala. Također je prevelika opasnost i letenja po buri, koju karakteriziraju jaki udari vjetra, a upitna je i učinkovitost jer vjetar može raspršiti izbačenu vodu pa od takvog gašenja ne bi bilo koristi.

18 godina

Vidi ovu HDZ-ovsku hrastovu-bukvu, eh birači moji za koga vi glasate, ne znaš ko je gori birači ili oni koje se realno bira na izborima.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/omisanka-snimila-fotke-pozara-koje-su-prenijeli-svjetski-mediji-a-hdzovac-je-napao-crnis-drzavu/983876.aspx

Drugi link šta reči, jao si ga državi kad ti Slovenci ipak moraju uskočit na pomoč i donirat vatrogasnu opremu.Normalan človek bi propa u zemlju od srama, ali to su naši političari i opčenito večina političara=klasični debelokošči nema ekipa srama niti za pet grama.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/video-slovenski-vatrogasac-odmarao-u-tisnom-pa-digao-slovence-na-noge-donirali-opremu-nasim-herojima/983909.aspx

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.7.2017 23:42 (rambox).
18 godina
neaktivan

Doživio sam poplave 2014-te i izvlačio utopljene, a 2006-te sam umalo poginuo u požaru prilikom gašenja. 

Kada se na Internetu budale late komentarisati...

https://twitter.com/OAmidzic/status/887285719567355904

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
18 godina

Negdje sam pročitao da su njegovog starog u ratu izrešetali s 200 metaka tako da... Nismo ni mi Hrvati ništa bolji.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
16 godina
Pero Dinamit kaže...

Negdje sam pročitao da su njegovog starog u ratu izrešetali s 200 metaka tako da... Nismo ni mi Hrvati ništa bolji.

znaci ima opravdanje i sve super 

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 11:50 (loky4i4).
18 godina

Pa nije opravdanje, ali ga djelomično razumijem. Pa da je obrnutno ne bi bilo nikome ništa, zar ne?

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
13 godina
Cuj pitanja na kraju - jeste li zadovoljni portretom... bio bi zadovoljan jedino da je naslikan na originalnoj i dobro ustavljenoj rajnerovoj kozi, pa makar kostao i koju kunu vise
12 godina
protjeran

@Pero Dinamit

Slažem se sa tobom.Titula zločinca nije rezervirana samo za jedan narod/naciju/vjeru. Svi mogu biti dobri i zli, bez obzira na razlike.

Nema se smisla radovati tuđoj nesreći, jerbo ionako u životu jednog čovjeka i naroda isti će doživjeti i sreću, nevolju, zlo, veselje...

Sjećam se da je onog dana kada je počelo bombardiranje ondašnje Jugoslavije u 90-ima godinama, da su rokale petarde Zagrebom, kao da je Dinamo osvojio Kup šampiona.

Kao i ti, osobno mogu razumjeti ekipu kojima je ranjena duša sa tuđim zlom, al' opet držim da osveta i radovanje tuđoj nesreći nije nikakav put za osobnu sreću pojedinca ili pak šire zajednice. 

Velika je razlika između rokanja RPG-om po neprijateljskom oklopu na Trpinjskoj cesti, te ustašovanja po Paulinom dvoru.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.TMATIJA1.Leaving or dead, always ahead...
13 godina
neaktivan
Ta slika je samo kap u moru gluposti na koje se trosi nas novac...
Jedan problem ove drzave su i mediji koji su svi na istom kalupu nema vise nikakvog istrazivackog novinarstva tako da niko nista ne moze saznat o nekim stvarima sto se dogada... Tu jedino kako tako provjereno nesto radi a ostali jedino ako je iz nekog razloga pokrenuta medijska kampanja... Sjetin se karamarka kako je dobivao negativne clanke po cijeli dan a iskreno karamarko kakav god bio trenutno mi je simpaticniji politicar od anemicnog diplomata koji zanimljivo nema nikakve medijske price o svojim gafovima a po meni je najgori premjer u povijesti rh...
18 godina
neaktivan
Ono... nije gofno već se pas pokakio?

Odlićno rezimiranje.
Idemo dalje. Do dna!
“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
14 godina

Jedno vrijeme radio sam u HEP-u(prije 20-tak godina) i tada sam bio odusevljen termalnom kamerom koju oni koriste za detektiranje kratkoga spoja na dalekovodima....

Bio sam odusevljen na kojoj ona udaljenosti radi i sa kojom preciznoscu otkriva i najmanje promjene u temperaturi+jos sto "farba" u crveno jaku temperaturu na ekranu....

Mi smo se zajebavali tim prastarim kamerama i kroz zidove detektirali kolegu di se skriva u WC i puši...

Tehnologija je od tada jako napredovala,vjerujem da sada postoje termalne kamere sa jos vecom preciznoscu.

Jel moguce roknuti negdje na brdo stup sa termalnim kamerama koje bi bile povezane sa 112 centrom?

Jel moguce napraviti te kamere da detektiraju i najmanju žarnicu,te da "jave" 112 centru?

Jel moguce strateski postaviti te "pametne stupove" po obali i na taj naci sprijeciti pozare?

Jel se itko toga sjetio?

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
17 godina
Milka30 kaže...

..

Jel se itko toga sjetio?

-ne, ti si prvi. :)))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
neaktivan
E polako covjece. Vozni park (vatrogascima) je super low tech, a ti bi odmah skocio na te neke "svemirske" điđe 😛
pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
14 godina
ihush kaže...

AA-d00d kaže...

Ma bez zajebancije,mislim da bi se takvo sto moglo uvesti u upotrebu.Osobno sam sudjelovao u gasenju Dalmacije i na svojoj kozi sam osjetio koji je to pakao,vrucina,ne mozes disati od dima,srce ti hoce iskociti iz prsa..ma zaista pakao.

Ti "pametni stupovi" bi mogli sluziti kao male meteroloske stanice koje bi mozda pomogle Vakuli da napokon pogodi prognozu ,isto tako na vrhu nekoga brda mogu ogroman prostor "skenirati" gle "ove" ima domet do 40 km.

Ma i ja sam bas debil,umjesto da odem odmah to patentirati,ja tu vama otkrivam ideje

13 godina
neaktivan
Bio je na fesbu u splitu neki projekt di su se postavljale obicne kamere pa se metodom detekcije crvenih pixela u slici detektirao pozar... Ne znam u kojem je stadiju taj projekt ali malo je zastario kad vidis sto se danas moze postic sa ovom tvojom linkanom ir kamerom...
17 godina
odjavljen

A mreža lokalnih meteoroloških stanica bi olakšala i barem grubo predviđanje kretanja požara. Međutim, kakvih sve ljudi ima, koji su u stanju ići na planinu da bi devastirali planinarsko sklonište, bojim se da ne bi te stanice bile dugog vijeka.

S druge strane, kad smo se dotakli meteorologije, pomislio bi čovjek da nije moguće da u 21 stoljeću članica EU ima čitavu regiju koja nije pokrivena meteorološkim radarom...

Horatio_Hornblower kaže...
Bio je na fesbu u splitu neki projekt di su se postavljale obicne kamere pa se metodom detekcije crvenih pixela u slici detektirao pozar... Ne znam u kojem je stadiju taj projekt ali malo je zastario kad vidis sto se danas moze postic sa ovom tvojom linkanom ir kamerom...

Mislim da čak nije detektirao otvorenu vatru, već dim koji se u pravilu javi prije nego je vatra vidljiva.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 23:00 (MrBlc).
14 godina

Po meni bolje da uvedu cyber koze i tovare da brste onaj drač koji spada u domenu rvackih šuma.

14 godina
MrBlc kaže...

A mreža lokalnih meteoroloških stanica bi olakšala i barem grubo predviđanje kretanja požara. Međutim, kakvih sve ljudi ima, koji su u stanju ići na planinu da bi devastirali planinarsko sklonište, bojim se da ne bi te stanice bile dugog vijeka.

S druge strane, kad smo se dotakli meteorologije, pomislio bi čovjek da nije moguće da u 21 stoljeću članica EU ima čitavu regiju koja nije pokrivena meteorološkim radarom...

Mislim da čak nije detektirao otvorenu vatru, već dim koji se u pravilu javi prije nego je vatra vidljiva.

U sivoj slici termanle žarnica cigarete je izrazito vidljiva na ogromnoj udaljenosti-tako da mi nije jasno zasto su koristili  obicne kamere (mozda zato sto su jeftinije).

A taj koji bi devastirao te stanice,bio bi pomalo glup,jer se i na IR kameri jasno vidi lice.

Velika je stvar kada se na požarište dođe u roku od sat vremena,jer je tada dovoljna i ekipa sa naprtnjačama da ugasi požar.

13 godina
neaktivan
Je imas pravo detektirao je dim...
18 godina
Je imas pravo detektirao je dim...

Najgore je što odavno postoje takvi integralni sustavi, ali u RH ne znaš kome bi ih ponudio.

Nikog ili ne interesira ili "nisu oni za to zaduženi".

17 godina
MrBlc kaže...

Međutim, kakvih sve ljudi ima, koji su u stanju ići na planinu da bi devastirali planinarsko sklonište, bojim se da ne bi te stanice bile dugog vijeka.

To se događa zato jer državu boli briga. Čim bi prvi puta napravili "akciju hvatanja" i da se zakon promjeni da takva ekipa dobije koji mjesec zatvora i globu preko 10k €, 50 godina bi takve stvari stajale usčuvane ko da su jučer napravljene.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
odjavljen

Ma da samo materijal mora na planinu oteglit puno bi se postiglo.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice