Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.299.523
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Jebote, ja sam mislio da je to neka zajebanicija na račun ovog debila pa reko idem provjerit na njegovom twitteru a kad ono - paf - frajer je ozbiljan! O jebem te živote

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll tr
18 godina

Idući tvit bi mu mogao biti: "Čujem da je nekih poplava bilo?".

Poslije toga "Rat je bio u Hrvatskoj?".

Pa onda idući "A i potres u Dubrovniku"?

Rvat katolik!
12 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?

Jesam ja to sad u prolazu dobro čula da je Anemični izvalio da je požar interesantan????

Edit: dobro sam čula lik je stvarno to izvalio 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 11:49 (ddarknessfairyy).
8 godina
neaktivan
skank666 kaže...

Jebote, ja sam mislio da je to neka zajebanicija na račun ovog debila pa reko idem provjerit na njegovom twitteru a kad ono - paf - frajer je ozbiljan! O jebem te živote

I nije ga brige, tweet i dalje stoji kao da je rekao dobro jutro...

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 11:49 (tigar81).
17 godina
odjavljen
tigar81 kaže...
skank666 kaže...

I nije ga brige, tweet i dalje stoji kao da je rekao dobro jutro...

To je valjda repostano sa fejsa.... Tamo je obrisao neko

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll tr
17 godina
odjavljen
chutac kaže...

Molim?
Nisam to ja, to su komentari sa jutarnjeg. Komentiraju požare.

Ne brini, Plenki ih je uspio nadmašiti

tnakir kaže...

Organizacija loša. Prevencija loša. Oprema loša. Vladu ne treba ni komentirati. Svaka čast ljudima na hrabrosti i požrtvovnosti. Bilo je gusto...

Kaže Plenki da je organizacija odlična, samo se na terenu čini da je loša.

skank666 kaže...

Pa ti koristi Internet Explorer 

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
13 godina
ddarknessfairyy kaže...

Jesam ja to sad u prolazu dobro čula da je Anemični izvalio da je požar interesantan????

Edit: dobro sam čula lik je stvarno to izvalio 

i to mu je interesantan zato jer je došao do kuća, baš interesantno

nisam religiozan, ali ... bože siđi i uzmi što je tvoje

18 godina
chutac kaže...

Ali ništa nije kao ovo što su zabranili Srbima i Bosancima da dođu u pomoć.

Ima li negdje službena informacija? Na stranu brdo problema oko takve "samovoljne" opcije.

12 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Ima li negdje službena informacija? Na stranu brdo problema oko takve "samovoljne" opcije.

Za Srbe i Bosance nisam čula. Slovenci su još jučer ponudili ljude i vozila i objavili na službenom twitteru svoje vlade a ruski ministar nam je ponudio zračnu pomoć. Naša vlada nije uputila molbu  za međunarodnom pomoći pa je DZUS odbio. 

Slovenci i Austrijanci su na TV-u danas opet ponudili, al je Krolinda rekla da je sve pod kontrolom. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
18 godina
ddarknessfairyy kaže...
Old Iggy kaže...

Za Srbe i Bosance nisam čula. Slovenci su još jučer ponudili ljude i vozila i objavili na službenom twitteru svoje vlade a ruski ministar nam je ponudio zračnu pomoć. Naša vlada nije uputila molbu  za međunarodnom pomoći pa je DZUS odbio. 

Slovenci i Austrijanci su na TV-u danas opet ponudili, al je Krolinda rekla da je sve pod kontrolom. 

Države nude, no naši ne daju. No da su nekog vratili s granice mi je čudno (prvo da su uopće tako krenuli).

Zračna pomoć ne bi ni pomogla (ni naši nisu letili).

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
chutac kaže...

Ali ništa nije kao ovo što su zabranili Srbima i Bosancima da dođu u pomoć.

Kakva službena informacija?? Pa službeno je sve u najboljem redu.

Old Iggy kaže...

Države nude, no naši ne daju. No da su nekog vratili s granice mi je čudno (prvo da su uopće tako krenuli).

Koliko znam, naši nisu mogli uzletjeti, možda ne bi bilo problema sa avionom koji je već imao visinu, smjer i brzinu.

Zašto ne bi krenuli? Krenuli su vatrogasci koji su položili zakletvu(da, možda sad netko misli da sam debil, ali njima to znači, oni se vode time) da će pomoći ljudima u nevolji. Ako su dolazili iz Vinkovaca, Rijeke, Siska(i to sela kod Siska, njih trojica), ne vidim zašto Bosanci ili Srbi ne bi imali ljudskosti i ne bi došli. I oni su ljudi, nacionalnost ništa ne znači. Vidiš da su naši glavonje rvati, a živo ih zaboli za ljude...

Vidim da mi je post nestao. Igrom slučaja sam ga kopirao. 

To što je neorganizirano i što se nema išta za obranu od požara, ali bitno je da se imaju službeni auti i da će se financirati obavezni vojni rok, to je fuj.

Ali ništa nije kao ovo što su zabranili Srbima i Bosancima da dođu u pomoć. Govna govna govna, valjda nisu ni svjesni kakva je to situacija jer su uvijek iza duplih prozora bez kontakta sa stvarnošću. Samo se sjetim one Kurvindine face sa laganim osmjehom. Bitno da ona ide u Bijelu kuću, a svojim ljudima se ne može pomoći. Fuj mater im jebem, stoka odvratna.

Crkli dabogda svi od reda.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
18 godina
chutac kaže...
Old Iggy kaže...

Kakva službena informacija?? Pa službeno je sve u najboljem redu.

Old Iggy kaže...

Koliko znam, naši nisu mogli uzletjeti, možda ne bi bilo problema sa avionom koji je već imao visinu, smjer i brzinu.

Zašto ne bi krenuli? Krenuli su vatrogasci koji su položili zakletvu(da, možda sad netko misli da sam debil, ali njima to znači, oni se vode time) da će pomoći ljudima u nevolji. Ako su dolazili iz Vinkovaca, Rijeke, Siska(i to sela kod Siska, njih trojica), ne vidim zašto Bosanci ili Srbi ne bi imali ljudskosti i ne bi došli. I oni su ljudi, nacionalnost ništa ne znači. Vidiš da su naši glavonje rvati, a živo ih zaboli za ljude...

Vidim da mi je post nestao. Igrom slučaja sam ga kopirao. 

To što je neorganizirano i što se nema išta za obranu od požara, ali bitno je da se imaju službeni auti i da će se financirati obavezni vojni rok, to je fuj.

Ali ništa nije kao ovo što su zabranili Srbima i Bosancima da dođu u pomoć. Govna govna govna, valjda nisu ni svjesni kakva je to situacija jer su uvijek iza duplih prozora bez kontakta sa stvarnošću. Samo se sjetim one Kurvindine face sa laganim osmjehom. Bitno da ona ide u Bijelu kuću, a svojim ljudima se ne može pomoći. Fuj mater im jebem, stoka odvratna.

Crkli dabogda svi od reda.

Službena informacija. Znači, ne nešto s fejsbuka i slično.

Zrakoplovi po ovome vjetru ne mogu letjeti. Bilo koji, bilo čiji, na stranu što ne znam ni kako bi gasili, s koje visine, kako bi se punili i gdje.

Bosanci i Srbi ne smiju samo tako sa službenim vozilima ući i djelovati u EU. Mora postojati odluka države prema međudržavnim ugovorima.

E, tu je problem, kao i kasna reakcija za agnažiranje sredstava koje imamo. Zagrebački vatrogasci dobiju nalog i kreću u jedan ujutro. A 50 cisterni je krenulo satima ranije (ne znam je li Grad Zagreb ili županija u pitanju). Umjesto da se prije podneva počelo dizati jer se vidjelo kako se stvari razvijaju, kanaderi stoje i nestašica je svega.

18 godina
ddarknessfairyy kaže...
Old Iggy kaže...

Da sve je pod kontrolom, točnije kontrolirani kaos u banana državi+turbo nesposobnost+fali vatrogasne opreme itd.Egomanijaci na vlasti nisu sposobni niti prihvatit tuđu pomoč, moremo mi sve samo odradit ali realno šipak, kad nema kanadera u zraku vatra okvirno radi kaj god hoče.

Kaj se tiče vatre i požara, u praksi to je najednostavniji i najlakši način za namjerno napravit ogromnu štetu.Piromani su u glavi posebni specijalci, uostalom i takve rabote spadaju pod okvirni Terorizam to sigurno.Piromane iz zabave ili osvete itd njih je vrlo teško uhvatit, kad samo vidiš kolko malo truda treba da zapališ cjelu šumu uh.

Puno bogatije države muku muče sa požarima, eto recimo Kanade i prošlogodišnjeg ogromnog požara koji je požderal sve pred sobom.Realno ovi naši požari su mali miš, kad se to usporedi sa ovim prošlogodišnjim Kanadskim vatrenim grdosijama.

https://en.wikipedia.org/wiki/2016_Fort_McMurray_Wildfire

18 godina

Može li netko plavuši objasniti da pazi što priča?

16 godina

Činjenica je da požara u Strožancu nije trebalo bit. To je bila mala vatrica na vrhu koja se mogla samo maštilom polit. Nije dostupno, dobro, ali kanader je treba zalit jedan put i bog, eliminiran ogroman problem. Ta je vatrica bila smijeh kad se usporedi sa ostalim požarištima - ali mislim, očito je da je to ulaz za kompletnu ovu stranu brda di je Podstrana i Strožanac hebate i da se samo tu reagiralo na vrijeme, da je jedan spremnik kanadera bacit po tome, da je bila ta mikroradnja, jednostavno bi problem u Strožancu i Podstrani bio eliminiran tako da bi se mogli koncentrirati na druga područja, a ne ove drame. 

Vatra mi je bila par stotina metara od kuće. Cijelu večer sam dežurao i pomagao koliko sa mogao u šlapama i kratkim gaćama, jer nemam druge robe kako sam se tek doselio, drugi dan nakon useljenja. (Prvi dan nakon useljenja sam morao zvati službu za odštopavanje da izvade 2 kariole kamenja i trake za vezivanje paleta iz odvodnih cijevi koje je netko ubacio vjerovatno zato jer mu investitor nije platio za rad...)

Općenito su kasno reagirali. Vojsku je treba poslati jučer u podne. Trebalo je sve vatrogasne postrojbe koncentrirati ovde. Ljudi koji gase cijeli život ovo nisu vidjeli. Pa čovjeće, da nije bilo građana, ovo bi bila teška katastrofa.

U isto vrijeme da bukne toliko požara na različitim lokacijama, čovjek se zapita.

18 godina

Drži se Kiki, pametno i čuvaj se!

This space for rent!
13 godina
KIKI3ooo kaže...

U isto vrijeme da bukne toliko požara na različitim lokacijama, čovjek se zapita...

nemaš se što pitati, evo će ti sugrađanin objasniti 

Pretvorili grad u Sodomu i Gomoru (ultra), pa se sada svi pitaju i čude, kako nas snađe takvo zlo!?
Prepustili se razvratu, bludu i da dalje ne nabrajam. A Gospodin u svom gnjevu spusti na taj grad oganj i sumpor.

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Zrakoplovi po ovome vjetru ne mogu letjeti. Bilo koji, bilo čiji, na stranu što ne znam ni kako bi gasili, s koje visine, kako bi se punili i gdje.

Bosanci i Srbi ne smiju samo tako sa službenim vozilima ući i djelovati u EU. Mora postojati odluka države prema međudržavnim ugovorima.

E, tu je problem, kao i kasna reakcija za agnažiranje sredstava koje imamo. Zagrebački vatrogasci dobiju nalog i kreću u jedan ujutro. A 50 cisterni je krenulo satima ranije (ne znam je li Grad Zagreb ili županija u pitanju). Umjesto da se prije podneva počelo dizati jer se vidjelo kako se stvari razvijaju, kanaderi stoje i nestašica je svega.

Kažem, službeno je sve u redu i nije požar nego malo jači roštilj.

Rusi su nudili svoje kanadere. Ne bi sigurno poslali avione i posadu u smrt...

Ući i djelovati u EU, bla bla, zato i je sve u k, jer ne smiju ući. U pitanju su kuće i ljudski životi, koga boli kita za pravilo ulaska službenim vozilom??

Da nisu ljudi iz cijele hrvatske došli, bi se kita ugasila. A država je trebala organizirati sve to, a ne ljudi samoinicijativno. Država je zakazala, ali su srećom ljudi dobri i došli su pomoći.

" Mora postojati odluka države prema međudržavnim ugovorima.", znači tebi bi bilo normalno da ti ljudi ne pomažu ako si u nevolji, ako im zakon to ne dozvoljava?

picajzla0707 kaže...

nemaš se što pitati, evo će ti sugrađanin objasniti 

Pretvorili grad u Sodomu i Gomoru (ultra), pa se sada svi pitaju i čude, kako nas snađe takvo zlo!?
Prepustili se razvratu, bludu i da dalje ne nabrajam. A Gospodin u svom gnjevu spusti na taj grad oganj i sumpor.

A iz raja izašla lobotomija za takve...

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 16:55 (phoenix2003).
18 godina
chutac kaže...
Old Iggy kaže...

Kažem, službeno je sve u redu i nije požar nego malo jači roštilj.

Rusi su nudili svoje kanadere. Ne bi sigurno poslali avione i posadu u smrt...

Ući i djelovati u EU, bla bla, zato i je sve u k, jer ne smiju ući. U pitanju su kuće i ljudski životi, koga boli kita za pravilo ulaska službenim vozilom??

Nije uopće bitno što su Rusi nudili, bitno je da se nije moglo, zato su i naši odmarali.

I da, puno je kompleksnije od "koga briga". Brdo njih je briga, posebno ako se desi sr***e. Ne ide i ne može to tako. No da bi moglo, potrebno je jako malo, a tu je problem. A onda se može računati i na ozbiljnije snage.

Potpis.

13 godina
neaktivan
Posto sam bio jucer u srinjinama i na kili mogu rec samo svaka cast vatrogascima kojih je premalo obzirom na povrsinu... Jednostavno gase liniju koja dode do kuca ugase je odma ih zovu negdi drugdi nema ko gasit pozariste... Vecina ovih vatri su bile ugasene ali onda su se opet aktivirale jer nije bilo dovoljno ljudi da gase te male vatrice... Iz male tockice na brdu perun u 11 navecer u 2 ujutro je bila vatrena stihija koja je gutala sve pred sobom... Slika je iz prvog reda ;)
13 godina
protjeran
dc hejter
12 godina
protjeran

Kaj se tiče vatrene stihije, te "božje kazne". Ne slažem se sa mladim redovnicima, te da je Ultra razlog zato, nego u tom kontekstu....

Brijem da nas Bog kažnjava zato što se ide micati drug maršal Tito sa jednog od najljepših trgova u ZGB.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.TMATIJA1.Leaving or dead, always ahead...
12 godina
Meh,negori oko mene tako da me nije ni briga.
13 godina
neaktivan
Vatrogasci su heroji ali premalo ih ima prevelika je fronta bila koliko sam shvatio strategija je doslovno bila da se brane kuce jer toliko je ta stihija bila velika i gorilo je na 3 4 mjesta u isto vrime....
Iako malo debilna situacija je kad oko tebe gori a ugasi vodovod ili neko drugi vodu tako da ljudi na kili su doslovno gledali vatru na karepovcu i na maloj udaljenosti od svoje kuce a bez da imas nacin da bilo sto poduzmes...
16 godina
PzKpfw kaže...

Kaj se tiče vatrene stihije, te "božje kazne". Ne slažem se sa mladim redovnicima, te da je Ultra razlog zato, nego u tom kontekstu....

Brijem da nas Bog kažnjava zato što se ide micati drug maršal Tito sa jednog od najljepših trgova u ZGB.

I tako sinoć svrati ja malo da vidim ima lišto da se kupi od knjiga, pregledam police i smrznem se od naslova jednje knjige: Moj susjed musliman, autora dr.mr.sci. Ivan Cvitković.

Držim da, kao i bonton, neke stvari (kao npr. međuljudske odnose, odgoj djeteta...) ipak ne možeš naučiti iz knjige. Ozbiljan autor sa ozbiljnom titulom ne bi nikad ni u šali ni u alkoholu razmislio da napiše nešto slično.

Knjigu nisam otvarao niti čitao dijelove ali se kladim u tisuću ojra da u njoj ne piše da ti mati tvog susjeda ne namaže krišku kruha, da se može na Bajram okrenuti jagnje i da možeš imati muslimanku za djevojku/suprugu.

Bog nas kažnjava jer smo nepismeni, netolerantni, mozgova ispranim mržnjom....

Moj Ivane, pobratime mio, sigurno si na Kupresu bio!

18 godina
KIKI3ooo kaže...

Činjenica je da požara u Strožancu nije trebalo bit. To je bila mala vatrica na vrhu koja se mogla samo maštilom polit. Nije dostupno, dobro, ali kanader je treba zalit jedan put i bog, eliminiran ogroman problem. Ta je vatrica bila smijeh kad se usporedi sa ostalim požarištima - ali mislim, očito je da je to ulaz za kompletnu ovu stranu brda di je Podstrana i Strožanac hebate i da se samo tu reagiralo na vrijeme, da je jedan spremnik kanadera bacit po tome, da je bila ta mikroradnja, jednostavno bi problem u Strožancu i Podstrani bio eliminiran tako da bi se mogli koncentrirati na druga područja, a ne ove drame. 

Ako je bila bura ili noć kanaderi ni nisu mogli letjeti... A opet nije da ih imamo 20 pa da svaki može gasiti svaku vatru. Ali njesra kako god okreneš...

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
13 godina

malo podsjećanje od olega... link

18 godina

S obzirom da je i njemu vatra zamalo sve pojela, pa imal je dobar razlog za malo šire sumiranje situacije u banana državi.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mladic-iz-splita-napisao-je-mozda-najbolju-analizu-katastrofalnog-pozara-i-ocajne-reakcije-vlasti/983792.aspx

Tak je najlakše jel, okrivi otvoreni plamen za požar samo kaj je to iznimno teško dokazat ali ko ga hebe.Iskrenje dalekovoda jok ništa od toga, jer kad bi to bilo u pitanju onda bi opet bila odgovorna državna firma.

Zna se kak to ide kod nas, ako je moguče ipak prebaci krivnju na nekog drugog, a državnu firmu okvirno drži na liniji nit vidim nit čujem.

https://www.24sata.hr/news/situacija-oko-pozara-je-prosla-bolje-nego-se-moglo-zamisliti-533023

Uostalom pa tu nam je stari idealan primjer, dakle Kornatska Apokalipsa i kak su to zapakirali pa sve svalili na Slavicu kao dežurnog krivca.Ti bokca pa to su činjenice, kad su vatrogasci stigli u bolnicu smrdili su po kerozinu to su doktori i sestre fino namirisali.Svi to znaju to se ne može sakrit, ali eto za dvanaest poginulih kriv je običan eruptivni požar+debelo potpomognut kerozinom koji je mogel doč iz samo jednog vojnog izvora.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/kornatska-apokalipsa-308-2007/114389.aspx

16 godina
Pero Dinamit kaže...
KIKI3ooo kaže...

Ako je bila bura ili noć kanaderi ni nisu mogli letjeti... A opet nije da ih imamo 20 pa da svaki može gasiti svaku vatru. Ali njesra kako god okreneš...

Bilo je 15h a kanaderi očito mogu letjeti po buri ali su sigurno bili na kritičnijem požarištu na kojem su morali djelovati jer su u Strožanac stigli zadnji čas kad je došlo do kuća, tako da možda uopće nije bilo vremena za pražnjnje i jednog spremnika na to mjesto. A možda to nikome nije palo na pamet u onom ludilu, tko zna. Ne znam tko je ono koordinirao ali ne treba bit SC2 velemajstor iz Južne Koreje da vidi odličan preventivni potez. Dan nakon je u popodnevnim satima opet izbio požar u Strožancu ali onda su istresli 10-15 spremnika u 45min i izgasili ga. Bili su spremni i satrali ga. Znači za ispraznit jedan-dva spremnika u pravom trenutku na te 3 točkice koje su bile na vrhu brda bi bilo potrebno maksimalno 10-20min. Naravno, možda bi nakon toga opet prebacilo vatru iz Žrnovnice - ali možda i nebi, tako da bi jedno požarište, jedna kompletna strana brda bila eliminirana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.7.2017 17:41 (KIKI3ooo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice