...
američko pravosuđe je čisti primjer nepravde i sustava koji pogoduje bogatima, dok sirotinja posluži za primjer i zavaravanje takvih naivaca poput tebe
Ne znam za konkretno sto pricas s ramboxom, ali za ovo - ne uvijek.
Sjeti se da bi malim ljudima dosudili stotine tisuca dolara odstete jer su se, sta ja znam, opekli na kavu ili na salatu iz hamburgera.
Sjeti se Erin Brokovich i MASIVNOG slucaja protiv PGE Hinkley.
Sjeti se United States v. Microsoft Corp (u vezi monopolizm).
Ovo su samo najveci, ovako off the top of my head. Postoji velik, ogroman broj slucajeva gdje americko sudstvo radi tocno svoj posao. Mozda sam u krivu, ali mislim da mijesas njihovo pravosudje s politikom, a to su ondje(uglavnom) razlicite kaste.
sad sam tek vidio poruku, sorry na kašnjenju
slažem se da nije uvijek, ali svejedno im sustav u startu i na cilju pogoduje bogatima - ako imaš love za dobru odvjetničku tvrtku, koja će prekopati sve moguće stare presude da bi ti našli presedan, ako možeš platiti preskupog odvjetnika koji će porotu uvjeriti da je crno ustvari bijelo (dobri odvjetnici koji rade za sirotinju viđaju se uglavnom u srcedrapajućim holivudskim uradcima, pa i tamo sve rjeđe jer bajke nisu in u kinima), dakle ako imaš love, američki pravni sustav je kao stvoren da izbjegneš pravdu
s druge strane sirotinja uglavnom najebe i nema to veze s politikom, jer se sirotinjkim slučajevima politika uglavnom ne bavi
primjer erin brockovich samo pokazuju koliko je znoja potrebno malima za pobijediti sustav, pa i opet ako ne izađeš iz sustava u javnost i ne digneš dreku, sav taj trud najčešće nije dovoljan za pobijediti onoga s više love koliko god pravda bila na tvojoj strani
ne tvrdim da im sustav uglavnom ne funkcionira bar nekako i da ne funkcionira bolje od našeg, ne tvrdim da je najgori na svijetu i da ne valja ništa, samo hoću reći da je naivno uzdizati američki pravosudni sustav kao primjer suprotan hrvatskom, odnosno kao primjer gdje su svi jednaki pred zakonom - kitu marjanovu smo jednaki i kod nas i kod njih
btw. pričitaj štogod od grishama, jest beletristika ali nije daleko od istine, a krajnjem slučaju posluži se gugletom po pitanju "američke pravde"

:
iako je realno očekivano ipak se opet i ponovo zapitaš pa kak je to moguče.