Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.120.258
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Sum_of_all_fears kaže...

Meni je veća fora da bi oni išli redefinirati "prigovor savijesti" koji sad odjednom više ne bi bio na osnovu savijesti nego pripadnosti nekoj vjeri ili hipi organizaciji...

vidiš, s obzirom na primjer plenkovića i petrova, možda će im to u budućnosti služiti kao selekcija "snalažljivih" budućih domoljubnih i vjerodostojnih političara.

budući desno orijentirani domoljubni političar bi trebao bez problema moći izbjeći nešto poput vojnog roka (za pravog muljatora bi to trebalo biti trivijalno), dok sa druge strane nebi smio pokazivati znakove pacifizma, jer ipak je jedno od obilježja desnice zveckanje oružjem i glorificiranje braniteljskih ratnih pothvata.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina
moderator

Vezano uz temu:

17 godina
odjavljen

Iskreno, ne tiče me se taj rok jer me taman promašilo a i da me netko ide slat na obuku, za razliku od Bože, ja stvarno imam problema sa vidom - bez naočala se mogu eventualno u nogu pogodit, ako ju uspijem naciljat.

Tipično skretanje pažnje sa INA i HEP partya, dok se mi svi kolektivno dogovorimo da nemamo love ni za dobrovoljce obučavati, negdje će se postić neki "dogovor" za rješavanje ovih sitnih problema. Hrvatske vode su spremne za razgrabit. Koncesije strancima po 9.99...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
18 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Iskreno, ne tiče me se taj rok jer me taman promašilo a i da me netko ide slat na obuku, za razliku od Bože, ja stvarno imam problema sa vidom - bez naočala se mogu eventualno u nogu pogodit, ako ju uspijem naciljat.

Tipično skretanje pažnje sa INA i HEP partya, dok se mi svi kolektivno dogovorimo da nemamo love ni za dobrovoljce obučavati, negdje će se postić neki "dogovor" za rješavanje ovih sitnih problema. Hrvatske vode su spremne za razgrabit. Koncesije strancima po 9.99...

Bez brige, može se dobro gađati i s naočalama.

A ovo državno bauljanje s lovom je prestrašno. Malo bi kupovali INA-u i zrakoplove, malo bi trošili na vojni rok, k'o da nemamo dosta milijardi za poplaćati ove godine. Baš da vidim što će ove godine na bubanj...

15 godina
Old Iggy kaže...

Bez brige, može se dobro gađati i s naočalama.

moj stari je odlužio vojni rok sa naočalama debljine armiranog stakla  a frend je služio iako nema binokularan vid (basically mora manualno spajati 2 slike).

uostalom nije vojska samo kopanje rovova i pucanje iz kalaša.. ima tu raznih usmjerenja 

@sum

ja sam taman izbjegao, mislim da su ga ukinuli koji mjesec nakon što sam završio faks.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 19:08 (nine).
12 godina
nine kaže...

i apsurd dana tko drugi nego ko(bi)linda:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kolinda-mladi-se-lose-hrane-osobno-cu-se-angazirati-oko-toga/948039.aspx

možda da se za početak angažira da mladi uopće imaju nekaj za jesti  sama egzistencija ove imbecilne koze je uvreda za najjedostavnije oblike života, a kamoli inteligentne.

zbljuv 

nek' se porazgovara sa zokijevom ženicom, specijalisticom za prehranu

možda uspiju zajedno izmjerit' kol'ko tanko trebamo rezati šnite kruha

18 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Pa Mesić je veličina i gospodin u odnosu na ove trenutne... Bar se nije blamirao na dnevnoj bazi.

Pusti ti to, Mesić, kao poznati vicmaher, bi bio kvalitetan izvor za sprdačinu da je u njegovo vrijeme bilo društvenih mreža. Mada priznam mu znatno veću intelektualnu sposobnost od barbike KGK, ipak je čovjek prošao trnovit put od ustaše do antife i još postao preCjednik u 2 mandata.

Nego mene više zanima tko je tkome ukrao slogan #vjerodostojno HDZ Mesiću ili Mesić njima 

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 19:21 (Prince-Artas).
12 godina
Prince-Artas kaže...

...i još postao preCjednik u 2 mandata.

aaaa, pa bio je on precjednik preko nekoliko puta, dvaput precjednik rh i jednom precjednik precjedništva juge, jednom precjednik vlade rh, pa precjednik sabora, počasni precjednik antifašista, a vjerujem da je preko nekoliko puta precjedavao i kućnim savjetom

sad bi trebao biti precjednik ove nove komisije za suočavanje s prošlošću

12 godina
neaktivan
Drago kaže...

Nemamo posrana srčeka na ovom forumu! Imamo slomljeno srce među emođijima, ali nemamo cijelo...

To ja govorim od kad sam na forumu. Hoćemo više smajlića, ovih 90 komada nije dovoljno.  Fale srčeka, smajlek koji šalje puse, a dobro bi došao i onaj koji davi drugog smajleka. 

mario.L_hr kaže...

Moja isprika, očito sam krivo shvaćen. Pa ja sam upravo u svom postu napisao da su erzovtaši cvijeće društva i šteta je da samo tako stoje, treba ih aktivirati malo u korist društva. Otpast će koja latica s cvijeća ali će osjećaj na kraju dana/mjeseca/godine biti nemjerljiv. Za sve ostalo tu je MasterCard.

Tebe u zadnje vrijeme svi nešto krivo shvaćaju. 

nine kaže...

kaj sve neću pročitati danas...

pl(ij)enković nije služio vojni rok jer je anemičan, ali se zato bavio sportom i igrom slučaja mu je majka kardiolog. 

božo petrov nije služio vojni rok zbog problema sa vidom 

i apsurd dana tko drugi nego ko(bi)linda:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kolinda-mladi-se-lose-hrane-osobno-cu-se-angazirati-oko-toga/948039.aspx

možda da se za početak angažira da mladi uopće imaju nekaj za jesti  sama egzistencija ove imbecilne koze je uvreda za najjedostavnije oblike života, a kamoli inteligentne.

zbljuv 

Psmtr kako mi ta naperlitana kokoš ide na jetra. Sad će ona odmah sve riješiti uvođenjem (još jednog) poreza. Pa nabijem te tupavu normalno da mladi jedu smeće kad je smeće jeftinije od zdrave hrane. Povrće i voće je besramno skupo, o ribi da ne pričam. Cijene idu gore svaki dan a ljudima se plaće nisu mrdnule već godinama, ako uopće imaju plaću. Ljudi se tove tjesteninom i krumpirom jer su najjeftiniji a poslije njih ne osjećaš glad dugo vremena. Treba toj kokoški dat 3000kn i natjerat ju da s time živi mjesec dana pa nek onda kenja oko loše hrane. Brzo će joj prestat bit važno dal je hrana zdrava, bez aditiva i sve ostale tralalajke koje pjeva.  Unaprijed molim da me poštedite "za 20kn kila srdelica" fore jer da je 50 puta riba ako je pržena u dubokom ulju da ga ebeš nije zdrava.

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
11 godina
protjeran

@ddarknessfairyy

Ovak' organska hrana iz bio shopova je skupa, to je istina.

Al' općenito povrće i voće po velikim dućanima nije skupo.

I sam se zdravo hranim, te mi ta hrana nije ništa skuplja od one dajem junk food, te ovu koje je obrađena

Ljudi, općenito se hrane sa smećem od hrane(industrijska, prerađena...)

Ljudi koji imaju bar malo zemlje, uvijek mogu nešto svoje uzgojiiti, te se hraniti zdravo.

Druga je stvar kaj nekima treba velika količina hrane, pa im to predstavlja veći problem od toga da se zdravo hrane.

Mene moji obrok manje dođe, nego da idem jesti klasični ručak kao što primjerice jedu moji doma.

Jednostavno je tako.

Jabuke i tako ima svoje 3/4 godine, kao i med i orašaste plodove tokom cijele godine.

Ostalo voće i povrće kupujem pretežito na akcijama, a bijelu ribu ili piletinu ne jedem često, pa me i ne izađe toliko puno.

Moguće se itekako zdravo hraniti samo treba malo dobre volje, više kuhati, manje kupovati gotova jela, te naravno umjereno se i normalno hraniti.

Druga je stvar ako ideš do bio shopa svaki dan, te jedeš velike količine voća, primjerice ne zato kaj ti je bitno ono zbog svojih prirodnih sastojaka, nego to koristiš samo kao dodatak, svojem već ionako obilnom obroku.

Ak' i koristiš usluge bio shopa, a jedeš normalno, to te malo više izađe, nego da kupuješ u običnim dućanima ili pak da se hraniš nezdravo.

Mislim, iako ljudi troše previše love na gluposti....ne znam, netko puši cigarete kao četa Turčina svaki dan...kaj, opet nije baš jeftino.

BTW, ne šljivim NATO-barbiku, nit' ju branim, nego samo iznosim da se zdravo hraniti nije problem u parama, nego u drugim, osobnim stvarima.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
15 godina
ddarknessfairyy kaže...

Treba toj kokoški dat 3000kn i natjerat ju da s time živi mjesec dana pa nek onda kenja oko loše hrane.

ma samo jakov pojede 3000kn nezdrave hrane u manje od tj. dana 

18 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

sad bi trebao biti precjednik ove nove komisije za suočavanje s prošlošću

Logično 

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
11 godina
protjeran

Kaj se tiče S.Mesića on jedan inteligentan političar koji kada se obraća narodu, namjerno sebe poglupi, da bi ga isti mogli razumijeti.

Za ona videa kaj izlaze na vidjelo, to se znalo i prije. Naime, on je kao HDOZovac bio kod ustaške emigracije, te da bi se dobilo pare od njih morao si im svašta govoriti.

On nije nikakav fašist, kao što im ovi ustaše žele zamjeriti, nego je dokazan antifašist koji je pomogao u mnogočemu, da se HR riješi tuđamnovog ustašluka, te je HR izveo iz međunarode izlolacije.

Ovo za kaj ga prozivaju domaće ustaše je isto kao kada neki SS osuđuje Saveznike da su eto oni "radili" zločine.

Jednostavno bio je u takvom pokretu kao što je bio HDZ, te je bilo takvo vrijeme. Ako zamjerate Mesiću to kaj je govorio, onda super. Onda mi se sviđa vaš antifašizam.

Mada se meni čini da mu ustaše zamjeraju kaj je bio antifašist, te ga sada love za svaku riječ, da bi tobože ispao gori nego ustaše koji su uvelike pomogli u nesreći nas samih Hrvata i Srba, odnosno svih građana RH bez obzira na nacionalnost i vjeru.

Tko hoće nekaj zamjerati Mesiću, nek' čkomi o Tuđmanu i sličnim nacionalističkim Hrvatima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 20:59 (PzKpfw).
13 godina

Zna li itko možda do koje godine života je bilo obvezno odslužiti vojsku odnosno kakva je procedura bila onda (do ukidanja) te postoje li kakve naznake oko toga hoće li se to mijenjati?

Nadam se da me neće zahvatiti, imam 25 godina i zadnje na pameti mi je ići pucati iz kineskog kalaša u neku tamo vukoyebinu.

Pustite nas na miru, bagro prokleta.

EDIT: Ako ovdje ikada opet bude nekakvih ponovnih sranja, palim odavde koliko god dalje mogu. Nema šanse da ću ići braniti imovinu političara, tajkuna i sličnih smradova te njihovih ogavnih obitelji.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 21:03 (pr0n_addict).
18 godina
protjeran
PzKpfw kaže...

Kaj se tiče S.Mesića on jedan inteligentan političar koji kada se obraća narodu, namjerno sebe poglupi, da bi ga isti mogli razumijeti.

Za ona videa kaj izlaze na vidjelo, to se znalo i prije. Naime, on je kao HDOZovac bio kod ustaške emigracije, te da bi se dobilo pare od njih morao si im svašta govoriti.

On nije nikakav fašist, kao što im ovi ustaše žele zamjeriti, nego je dokazan antifašist koji je pomogao u mnogočemu, da se HR riješi tuđamnovog ustašluka, te je HR izveo iz međunarode izlolacije.

Ovo za kaj ga prozivaju domaće ustaše je isto kao kada neki SS osuđuje Saveznike da su eto oni "radili" zločine.

Jednostavno bio je u takvom pokretu kao što je bio HDZ, te je bilo takvo vrijeme. Ako zamjerate Mesiću to kaj je govorio, onda super. Onda mi se sviđa vaš antifašizam.

Mada se meni čini da mu ustaše zamjeraju kaj je bio antifašist, te ga sada love za svaku riječ, da bi tobože ispao gori nego ustaše koji su uvelike pomogli u nesreći nas samih Hrvata i Srba, odnosno svih građana RH bez obzira na nacionalnost i vjeru.

Tko hoće nekaj zamjerati Mesiću, nek' čkomi o Tuđmanu i sličnim nacionalistički Hrvatima.

Pričamo o istom liku? Na jednom od videa Meski, u neformalnoj i ugodnoj atmosferi, uz buđolu, nekolicini, ljudi (dakle ne radi se o govoru na nekakvom skupu ustaša), govori hvalospjeve o ministru NDHa i o Jasenovcu kao radnom logoru gdje se umiralo prirodnom smrću. Mesić je ustaška zmija, koja kasnije mijenja košuljicu. A tebi je bolje da si sam priznaš da velike antife Meksi i Zoka to i nisu

11 godina
protjeran

@pr0n_addict

Ni meni se neda ratovati za mafiju, al' ak' pogledamo kaj veli Zakon o obrani, onda možem vidjeti vojna obaveza našem čovjeku prestaje na kraju kaledanrske godine u kojoj isti navršava 55 godina života. Znači, za obaveza za odlazak u rat.

Ovo kaj ti pitaš, prestaje u 27 godini života.(služenje vojnog roka)

Mada ne moraš sada brinuti, jer po ovom posljednjemu bacanju kosti o služenju vojnog roka u narod, misli se samo na ekipu kaj navršava 18 godina.

Tako kaj se tiče toga nemaš beda.

Ak' te itko ikada pozove, ostani doma. Ignoriraj ih.

12 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

@ddarknessfairyy

Ovak' organska hrana iz bio shopova je skupa, to je istina.

Al' općenito povrće i voće po velikim dućanima nije skupo.

...

Da zdrava hrana za jednog ili dvoje nije skupa. Al ajd ti prehrani obitelj od 4 ili 5 članova.

Što se tiče vrta, je može se uzgojiti svoje povrće, ali u sezoni. Van sezone ti opet ostaje ono "nezdravo" aka krumpir. Za sve ostalo treba ti škrinja. Isto tako da bi proizveo dovoljne količine povrća i za sezonu i za spremanje za zimu treba ti malo veći vrt.

Nebi ja imala ništa protiv na pozivanja na zdravu prehranu, ali mi se čini jaaako licemjerno kad ti političari kenjaju o zdravoj prehrani a u bolnicama koje bi trebale biti primjer zdrave hrane ljudi jedu sami škrob.

U 14 dana jelovnik uvijek isto:

doručak - kruh, marmelada, malsac, salama + čaj

ručak -  tjestenina s mljevenim mesom, govedina sa pire krumpirom, riža i piletina, ćufte sa tjesteninom tu i tamo prilog salata pa opet sve u krug. Jedan jedini dan (blagdan) oslić sa kuhanim krumpirom. Povrća kao prilog nigdje.

večera - ujušak od ostataka, gulaš od ostataka, palenta, špageti bolognese 

Bolnica, mjesto koje je nekad imalo toliko povrća i ostalih zdravih stvari da su ti sve išle na uha van i sanjao si sočan komad mesa danas prehranu svodi na krumpir, tjesto i komadić mesa. 

I onda političari idu pričati o porezima na nezdravu hranu. Ma fuj.

PzKpfw kaže...

...

Svi tadašnji političari imaju sreće što u to doba nisu postojali mobiteli i ostala čudesa. Svašta bi mi čuli od njih.

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 21:14 (ddarknessfairyy).
11 godina
protjeran

@Prince-Artas

To je bila tamo ustaška emigracija, sami suvremenici NDH, njihova djeca i unuci.

Mesić nije ustaša, a niti zmija.

HDZ je tada bio svenarodni pokret(barem se takvim prikazivao, koji je ustvari bio mafijaški i ustaški u svojem vrhu, koji je iskoristio narod za svoje niske ciljeve i profite.

Mesić se na vrijeme maknuo od HDZ politike, te se vratio ako baš tako želiš da se napiše na stranu svijetla.

18 godina
protjeran
PzKpfw kaže...

@Prince-Artas

To je bila tamo ustaška emigracija, sami suvremenici NDH, njihova djeca i unuci.

Mesić nije ustaša, a niti zmija.

HDZ je tada bio svenarodni pokret(barem se takvim prikazivao, koji je ustvari bio mafijaški i ustaški u svojem vrhu, koji je iskoristio narod za svoje niske ciljeve i profite.

Mesić se na vrijeme maknuo od HDZ politike, te se vratio ako baš tako želiš da se napiše na stranu svijetla.

Ovo opravdanje kod tebe prolazi 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 21:16 (Prince-Artas).
17 godina
PzKpfw kaže...

@DrNasty

Ma, i da nisu zakoni takvi, utoka je samo dodatna gnjavaža. Ima barem jednu 1kg, te možda to ne izgleda kao nekakvi veliki teret,al' kada nosim ruskak, te još jednu torbu sa sobom u šumu, onda svaka dodatna kila na tebi koji u koju trebaš nositi predstavlja izazov, odnosno dodatni problem. S tim treba uzeti i to u obzira da hodaš satima, te uz nagib ili čak po gudurama gdje nema nikakvih staza, prolaziš šumom, tamo gdje nisu niti partizani išli.

Zato mislim da je suzavac, pa i onaj najobičniji jako dobro sredstvo koje ne košta puno, lagan je, legalan i efikasan. Imade, čak i onaj za medvjede kupiti, pa ako je nekome potrebno i tako jako sredstvo imaga ga za kupiti.

Za životinje suzavac, a za ljude šake. Moj izbor.

Pa, kom obojici, kom opanci.

Kaj se tiče light, već dugo razmišlja, te nikako da upgradem svoj EDC, sa nekom boljom lampom od Led Lensera(posjedujem jedan manji model i jači)

Dosta ekipa, hvali Olight, a ja si sve nekako gledam Nitecore.

Nisam još isprobao svjetlo u oči cucka, al' je dobro znati.

Malo si otišel žuto-ukrivo,šaka vrlo lako može ubit=remetinec ili lepoglava, a suzavac je okvirno idealno sredstvo za lupanje po budalama.

Gdje si ti bio dok je Jackass ekipa držala lekcije, suma sumarum suzavac se kod nas vrlo slabo koristi a potpuno je legalno sredstvo samobrane.Suzavac je jeftin košta 50kn, dakle sitniš ili bolje reč vrlo jefitno s obzirom na njegovo djelovanje.

Kad smo več tu.

Kaj se tiče Open Carry rasprave, pa to je baš super u ludoj Americi ili na realnom divljem zapadu.Nema tu nikakvih problema, to je samo poluautomatski Kalaš pa ne moš pucat rafalno dakle sve ok.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 21:44 (rambox).
11 godina
protjeran

@ddarknessfairyy

Gle, generalno zdravija hrana nije skuplja od ove obične, nego ljudi glume i glumataju nešto, jer nisu naviknuti jesti više povrća i voća, nego im je to recimo samo kao prilog ručku ili misle da jedu voće, ako su pojeli voćni kolač. Preveliki su gotovani  da bi pronašli prikladnu zdravu hranu po dućanima, a da ne govorimo o tome da bi nešto i sami uzgojili.l

Ak' netko nema vrt, ima ga ZGB u tzv. gradskim vrtovima, gdje se isto tako može imati nešto svoje.

Za spremanje ti mogu poslužiti i staklne tegle, pa čuvaš kao zimnicu.

Jabuke se primjerice mogu čuvati i u hladnom podrumu.

Primjer za nezdravu(previše količina može biti kancoregeno i puno je šećera) Nutellu gdje ona dođe skoro isto po kg, kao i zdravi domaći med. Čak i skuplje.

Cijelu zimu, rokam po povrću i voću, te kada si malo zbrajam kune, vidim da me moja prehrana čak i jeftinije dođe, nego da jedem kao većina, nezdravo.

Tako sa onim parama za prehranu čim prehranjuješ više ljudi-nezdravo, itekako može i zdravo, te čak uštediti.

Samo treba naći jefitniju hranu, nešto skuhati, jesti manje obroke, ne pozivati hranu sa osjećajima ugode(sjedenje pred TV, te gledanjem 5 informativnih emisija dnevo...)....

Tako osobno radim, a ne zarađujem previše.

Kad je više ljudi, još bolje, jer se onda može kuhati na primjer veća količina graha...ljudi nisu naviknuti na zdravu hranu, jer on često hranu povezuju sa osjećajem ugode, te misle da ona treba njima biti stalno fina, ukusna, te se hranu doživljaju onako kako im glupave reklame dočaravaju kada idu reklamirati svoje proizvode.

Na primjeru kada idem u jedan trgovački centar kupiti si povrće u klasi, stalno vidim penziće kaj čekaju pečeno pile veličine goluba koje košta onoliko koliko ja primjerice sebi nakupujem povrća barem za pola tjedna ručka. Ili kad kupujem kruh za cijeli tjedan, opet vidim penziće i slično ekipu koja sebi kupuje kolače i torte u pekari, jer su im oči veće nego gluteus.

A, znamo da su penzije male. 

Za zdravu hranu nikako ne može biti opravdanje novac, nego više životni stav koji teži nekakvoj glumi koji traži svakojaka opravdanja, a ustvari je problem u nesavjesnom pojedincu koji ne želi probati se drugačije hraniti.

Znači, nisu problem pare, nego nekakvi, svakojaki osobni razlozi i slaba opravdanja.

Pusti političare, oni su ionako generalno bagra, te im licemjerstvo nije najveći grijeh, nego više njihove zločini kontra društva i vlastitoga naroda(pljakčka, te ratni zločini).

Pusti političare i ono kaj se jede u bolnici, rađe se posveti ako to doista želiš, zdravoj prehrani, te se fokusiraj samo na sebe i svoje zdravlje, jer kad čovjek počne zdravije hraniti, odmah mu i sve ostalo lakše. Hrana utječe na cijelo naše biće.

@rambox

Da, može i šamari umjesto šaka, to čak i preporučuju boksački treneri za ulično obračuvanje.

Da, čovjek ne bi sebe ozlijedio ili pak nanio preteške ozljede ovoj drugoj strani.

@Prince-Artas

Ne znam, ne raspložame sa pravim informacijama. Ak' je nešto kriv, pa nek' ga tvoji osude. Ionako su sada na vlasti.

Mesića se sada svašta zamjera, upravo od onih koji su pod ovaj narod stoputa gori, nego jedan Mesić i u najgorim morama. Ak' bi išta i našli za zamjeriti gosp.S.Mesiću.

Smeta vam on kao antifašist kojem nije bed, reći ustaši da je isti kao četnik, odnosno četniku da je isti kao ustaša.

14 godina

Stvar je u tome, da je Mesić pjevao i dalje za HDZ, danas bi mu bistu izgradili...Vrlo jednostavno.

17 godina
warhammer kaže...

ja posjedujem ilegalno oruzje samo zato jer je sigurnosna situacija u blizoj okolini napeta a nema zakonodavnog aparata da to popravi,odn. da radi svoj posao kako treba ,policija korumpirana i pizde koje nemaju muda kazniti babine sinove , naoruzane delikvente ...

sve pod kljucem ,  a uza sebe imam samo palicu i cakiju

Da nisi iz Dugopolja možda?

Rvat katolik!
17 godina
PzKpfw kaže...

@ddarknessfairyy

Gle, generalno zdravija hrana nije skuplja od ove obične, nego ljudi glume i glumataju nešto, jer nisu naviknuti jesti više povrća i voća, nego im je to recimo samo kao prilog ručku ili misle da jedu voće, ako su pojeli voćni kolač. Preveliki su gotovani  da bi pronašli prikladnu zdravu hranu po dućanima, a da ne govorimo o tome da bi nešto i sami uzgojili.l

Ak' netko nema vrt, ima ga ZGB u tzv. gradskim vrtovima, gdje se isto tako može imati nešto svoje.

Jabuke se primjerice mogu čuvati i u hladnom podrumu.

@rambox

Da, može i šamari umjesto šaka, to čak i preporučuju boksački treneri za ulično obračuvanje.

Da, čovjek ne bi sebe ozlijedio ili pak nanio preteške ozljede ovoj drugoj strani.

Nije da ljudi ne žele jesti zdravo, već gledaju kako da sa što manje novaca dobiju što više hrane, što je i logično kada gledaš da je velika većina ove države siromašna.

Zašto bi neka majka kupila kilu voća koje košta 30kn kada za te novce može kupiti dobar komad mesa od kojega se može napraviti 2 ručka? Nije da ljudi ne žele jesti voće, već jednostavno nemaju puno manevarskog prostora za kombinatoriku s jako malo novaca.

A kada nemaš novaca, onda gledaš kako maksimalno iskoristiti to što imaš za što više obroka.

Pare su problem, pare bajo... Pogotovo u gradovima gdje ljudi nemaju toliko svojih vrtova za uzgoj vlastite hrane. Dok opet na selima imaju samo ono što uzgoje sami jer nemaju novaca za kupiti nešto drugo.

P.S. šamar isto može čovjeka nokautirati 

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
12 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

@ddarknessfairyy

...

Gle kužim ja da se ti u sve razumiješ, ali molim te kad je u pitanju vrtlarstvo tu mi nemoj držati predavanja jer tu ipak znam malo više od tebe i bez beda ti mogu reći da pričaš pyzdarije.

U kojem ti lalalandu živiš da misliš kako je vrt od 50m2(gradski vrt) dovoljan za bilo kakvu proizvodnju hrane osim za igranje i sadnju tek toliko da sadim i osjećam se u skladu s prirodom?

Pa tih 50m2 je manje od onoga što tvoja draga vrtlarica sadi a žena ima po dvije sadnice povrća od svega.

Preporuka je da svaka osoba unese u organizam 400gr povrća i voća dnevno. Ajmo to smanjiti na pola za odrasle te na 100gr za djecu. To znači da jedna četveročlana obitelj treba unositi 600gr povrća i voća dnevno. To je 18kg voća i povrća mjesečno. Ako od toga odvojimo 8kg voća to znači da bi obitelj trebala u zimskim mjesecima (karikiram) 1kg mrkve, 4 kg mahunarke, 2kg salate i 3kg kupusnjača. Da bi pokrio samo zimsku prehranu bez ljetnog uzgoja sezonskog povrća treba 6kg mrkve, 24kg mahunarki, 12kg salate i 18kg kupusnjača.

Kupusnjače se sade na razmak50x40cm po sadnici, salata 30x30cm po glavici a mahunarke 15cm između kućica na razmak između redova 80-100cm. Tu još treba uračunati sadnice rajčica(70x35cm), papriku(70x30cm), krastavci(30cm na razmak 70-100cm).

Sad mi reci gdje bi ti posadio povrće na 50m2 da imaš dovoljno makar za 1 mjesec?????

Što se tiče spremanja zimnice zbilja misliš da ljudi imaju vremena na pretek pa da stoje kraj špareta satima (kao ja) dok pospreme dovoljne količine zimnice i ukuhaju rajčice u salsu, patliđane i paprike u ajvar, naprave turšije, pekmeze i ostala čudesa?

I 90% te zimnice je nezdravo jer se koriste konzervansi(vinobran i ostala čudesa). 

Uzimanje umirovljenika kao primjer nezdrave prehrane je u najmanju ruku glupost. Kao prvo njima je stvarno više svejedno(ukoliko nemaju posebnu dijetu) kakvu će hranu konzumirati jer im to što će u 75-toj godini početi jesti zdravo neće posebno pomoći i uopće su moderne idiotarije tjerati ljude od 70+ da jedu bilo što drugo osim onoga što žele jesti. Drugo naravno da kupuju pečenog piceka jer je tim ljudima teško kuhati samima. Da, teško im je. Bole ih ruke, ne vide guliti povrće, teško im je stajati kraj štednjaka a velika većina ih je već pomalo "ishlapila" i zaboravljaju stvari pa je veća mogućnost da će pečenim piletom zapaliti stan nego ga na vrijeme izvaditi i pojesti.

Ako gledamo mlade, kad se itko u zadnje vrijeme potrudio ljudima dati priliku da pojedu nešto zdravo? Ukinuli smo pauzu za topli obrok u velikoj većini firmi, smanjili pauze na gutanje sendviča među mušterijama, produljili radno vrijeme na gotovo cijeli dan, natrpali grdove pekarama i fast food štandovima i sad netko očekuje da ljudi dođu doma poslije 21h, kuhaju sebi obroke koje će nositi sa sobom na posao i zdravo se hrani. Daj molim te.

I zadnje "pusti ono što se jede u bolnici" ti nije apsolutno nikakav argument jer ako bolnice nisu u stanju ponuditi ljudima uvid u zdravu prehranu onda sve ove liječničke priče treba se hraniti zdravo padaju u vodu. Majmun radi što majmun vidi a u ovom slučaju majmun vidi hrpetinu škroa i komadić mesa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2017 9:41 (ddarknessfairyy).
17 godina

- 'prviatizacija' .. divlji liberal-kapitalizam, ukidanje toplog obroka u školi ili gablea na poslu, da bi neki 'kum' mogao sa strane imati štand. Šteta. (a tad posljedice, kao centralne kuhinje -> pad.. i sve što tim dalje ide..).

- bolesna nacija, nezdrava hrana, vidljivo i na prosječnom zdravlju. (no samo kampanja s cigaretama se gurka, hrana je kao nevažna, kao i tjelesni .. opet, zbog rentanja dvorana, biz. = fuj.).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
protjeran

@ddarknessfairyy

Bez veze se mučiš za dokazivanje vrta, samo sam napisao da ljudi mogu imati nešto svoje, ne da bu se tim prehranili.

Za zimnicu sam samo naveo kao primjer za čuvanje. Znam da je nezdrava, zato ju i izbjegava, al' dođe jeftinije od ove prerađene hrane.

To da ljudi nemaju vremena nije istina. Danas se sve stigne, žderati, gledati TV, laprdati po netu, al' se nitko neće baviti sa svojim zdravljem, jer eto "nemaju" vremena.

Svi neki kao poduzetni, puno rade i te spike. Stvar je u lijenosti.

Penziće sam uzeo kao primjer onih kaj nemaju baš previše para, al' kupuju pile koje je veliko ko golub, jer su im oči veće nego gluteus.

Kao i mnogim ljudima kada imaju krivi pristup hrani.

Kao ono zdrava hrana skupa, a u jednom obroku požderu to pile, a ja za iste nakupujem zdraviju hranu od tog pileta nafikasnog kemijom, te još mi to traje par obroka.

Gle, referirao sam se na tvoju tvrdnju da zdrava hrana skupa. Ja ti velim da nije, da se može naći jefitno. Samo je problem kaj ljudi ionako jedu svašta, te fanatazirajzu kada se moraju mijenjati. Sve je problem, osim njih sami. Naći će tisuću izgovora, samo kako bi sakrili svoje slabosti, kao što je lakomnost prema hrani.

Na mojem primjeru ti velim da ovo kako se hranim nije skuplje od toga da se nezdravo hranim.

Da, pusti mlade i pusti bolnice. U životu ak' se sam ne potrudiš i ne stvoriš si priliku, nitko ti je neće dati.

Ak' se želiš mijenjati kreni od sebe. Nisi sputana objektivnim razlozima da nešto ne možeš, nego jednostavno upadaš u samozavravanje, odnosno goli subjektizivzam, te samo tražiš razloga koji su nelogični da dokažeš, da se eto ne moraš zdravo hraniti.

Glupost. Tko je odgovoran za svoje zdravlje, nego ti sama. Lako je njesrati po drugima, te poopćavati stvari kao neku obranu koja služi za skrivanje vlastitih slabosti.

Mislim kak' želiš, al' možeš sve lagati osim sebe.

@Pero Dinamit

I ja živim u gradu, te isto tako nemam para, al' živim zdravo.

To kaj se netko neće zdravo hraniti meni ne predstavlja problem. Fućka mi se za to. 

Referirao sam se na vaše spike da je zdravo skupo. 

Zdrava prehrana ne podrazumijeva količnski više hrane neko kaj ti treba, nego da promijeniš svoju prehranu. Nije zdravo jesti, ne znam 5kg voća dnevno, kaj si ljudi briju u glavi.

Novac koji imaš za nezdravu hranu, dovoljno ti je za zdravu. Samo kaj ljudi vole rokati po onome što ih deblja, otvara apetit, kaj je masno, puno šećera i tako to....

To bum je voće i povrće, to je "bljak"....

Ah, da, sigurno...

Šamar i šaku sam samo naveo kao razlog da ne moram nosti oružje sa sobom. Samo to. 

Kad si u opasnosti braniš se najbolje kak' znaš.

@FrankMartin

Nije mi problem biti "glup", pogotov ne na Internetu. To su već zaključili oni veliki dečki  na drugoj temi kaj se "zdravo" hrane, a puni su kemije kao deponije nuklearke.

Oni su isto tako osjetljivi na svoj izgled i prehranu, kao i ovi kaj se hrane nezdravo samo na drugi način.

Mesić je problem ustašama kaj nije ustaša. Nego, partizan.

Smrt fašizmu!

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2017 11:07 (PzKpfw).
18 godina
PzKpfw kaže...
Kao ono zdrava hrana skupa, a u jednom obroku požderu to pile, a ja za iste nakupujem zdraviju hranu od tog pileta nafikasnog kemijom, te još mi to traje par obroka.

Odeš u Konzum i nakupuješ pile / prilog / ostalo za cijenu manju od kile tikvica na placu.

Danas je "normalna" hrana skupa, zdrava hrana enormno skupa.

17 godina
PzKpfw kaže...

@Pero Dinamit

I ja živim u gradu, te isto tako nemam para, al' živim zdravo.

To kaj se netko neće zdravo hraniti meni ne predstavlja problem. Fućka mi se za to. 

Referirao sam se na vaše spike da je zdravo skupo. 

Zdrava prehrana ne podrazumijeva količnski više hrane neko kaj ti treba, nego da promijeniš svoju prehranu. Nije zdravo jesti, ne znam 5kg voća dnevno, kaj si ljudi briju u glavi.

Novac koji imaš za nezdravu hranu, dovoljno ti je za zdravu. Samo kaj ljudi vole rokati po onome što ih deblja, otvara apetit, kaj je masno, puno šećera i tako to....

To bum je voće i povrće, to je "bljak"....

Ah, da, sigurno...

A šta je tebi to nezdravo, ne kužim? Zašto bi ja sa zadnjih 10kn kupio kilu banana kada s time kupiti tjestenine za cijelu obitelj za nekoliko obroka?

Tu mislim na ljude koji nemaju novaca. Ovi koji imaju jedu dobro i raznoliko.

Oprosti, ali kila ribe je skuplja od kile svinjetine. Primjer "zdravoga" i "nezdravog". Ja samo govorim da nema svatko iste prioritete i dovoljno novca za jesti raznoliko.

Da imaš 2000 plaću ili 1000 krznenih mirovinu pitao bi te što bi jeo nakon što platiš režije. Onda se gleda kvantiteta, ne kvaliteta.

Ali tu veliku ulogu igra i odgoj, posao, navike i slično...

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
12 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

@ddarknessfairyy

Bez veze se mučiš za dokazivanje vrta, samo sam napisao da ljudi mogu imati nešto svoje, ne da bu se tim prehranili.

...

Aha znači daješ vrt za primjer tek toliko da nešto napišeš..nice. 

Zimnica nije jeftinija od prerađene hrane, ali ako ti sad napišem sve cifre opet ćeš napisati da si pisao tek toliko kao primjer pa se uopće neću zamarati.

Penzići kupuju GOTOVU hranu. Kad je to pile gotova hrana kupuju njega. Isto tako kupuju grah salatu, pržene ribice, rizi bizi i sve ostalo što je već KUHANO. Da im se na pultu nudi složenac od mahuna, karfiola, mrkve i brokule kupili bi to, ali vidi vraga ne nudi se već pile veličine goluba.

Uporno pričaš o prehrani za jednu osobu a ja ti govorim o prehrani za cijelu obitelj. Uzmi 5000kn koliko je prosječna hrvatska plaća, plati režije 2000kn, ostavi 1000 za neprehrambene proizvode, 500 za ostale troškove pa za 1500kn kupi hranu za CIJELU obitelj. Upravo to ti i Pero Dinamit govori, nećeš kupiti za 10kn voće nego ćeš kupiti nešto od čega možeš skuhati barem jedan objed za cijelu obitelj. 

A ovu mantru a la lifecoach pričaj nekom drugom. 

Gdje bi taj imaginarni ja trebao naučiti o zdravoj hrani ukoliko ni u vrtiću, ni u školi, ni kod liječnika ne vidi primjere zdrave prehrane?? Na internetu? Gdje svaki dan nude drugu "savršenu prehranu" i a članci vrište senzacionalnim otkrićima. U novinama? Gdje se serviraju jela koja brat bratu koštaju 200kn po tanjuru. Na televiziji? Gdje se servira cijela hrpa pomodarskih pyzdarija Ugarković style koja svaki svoj obrok priprema 3 sata i potroši hrpu love. Da si plate nutricionista da ih nauči? Prije će za tu lovu kupiti hranu za cijeli tjedan/mjesec.

Lako je glumiti velikog stručnjaka kad si u situaciji da možeš birati i govoriti kako su si ljudi sami krivi jer si ti eto otkrio čari zdrave prehrane za samog sebe. Iako mi se čini da je uopće bezveze ovo i pisati jer su ti već na masu tema rekli koliko si u krivu pa opet tepeš po svom.  

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice