Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.120.258
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
moderator
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Ne razumijem ovaj bunkermaxov post - početak izgleda kao da se zalaže za open carry?

Kad imaš open carry, to je kao da si sam sebi nacrtao metu na čelu.

Jedina prednost oružja je da je ono skriveno, odnosno faktor iznenađenja. Možeš spriječiti nenaoružanog lopova koji ima namjeru napraviti KD, dok kod naoružanog je bolje ne pokazivati ništa i raditi što ti se kaže jer je on u taktičkoj prednosti.

Eno onaj film Hell or High Water. Lik je htio ispasti heroj i potegnuo pištolj na naoružanog kriminalca koji je već ubio čuvara. Dobio je metak, logično. Prilično realan prikaz situacije.

18 godina

Imaš i slučaj gdje je krimos uzeo pištolj od OC tipa - http://wonkette.com/597548/open-carry-aficionado-gets-new-gun-stolen-at-gunpoint-and-we-cant-stop-laughing.

Realno, nositi oružje, OC ili CC na ulici "za zaštitu", ne samo pištolj, već i nož, totalno je promašena ideja. Ono što smo neki dan pričali kad smo komentirali onaj video - policajcu koji nosi brzi holster, ničim zaklonjen, dakle, može izvući oružje ispod 2 sekunde, tip s nožem udaljen sedam metara priđe na kontaktnu udaljenost prije nego je ovaj izvukao pištolj. 

Ekipa zamišlja sukob na ulici kao nešto čega su unaprijed svjesni da će se dogoditi - bed gaj unaprijed najavi da će te napasti, silovati, ubiti, okrasti itd., sa 20 ili 50 metara udaljenosti, a ti već imaš spreman mindset da ćeš koristiti oružje. 

U stvarnosti, bed gajevi su sniki, ne oglašavaju unaprijed što će napraviti, a većina ljudi nije ni svjesna svoje okoline na udaljenosti od 10 metara ispred sebe i više od par metara iza sebe dok idu ulicom. 

Znači, ako si civil i ne ideš "na intervencije", odnosno svjesno u kritičnu situaciju sa spremnim oružjem i mindsetom da ćeš ga koristiti, sva ta samoobrambena spika je truba. 

Dapače, vidim da u većini američkih država koje daju OC, ne daju da imaš i municiju u OC oružju. Dakle, totalni idiotizam.

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...

..

Dapače, vidim da u većini američkih država koje daju OC, ne daju da imaš i municiju u OC oružju. Dakle, totalni idiotizam.

= 2 x strah. Jer, prazne puške se boje dvojica.. :)

teorije zavjere, žele povećati strah građana, ne sigurnost, što bi inače bila intencija zakona, države...

+ da ne provjeravam, čini mi se.. ne u cijevi! (nije isto).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 12:48 (ihush).
13 godina

Ah, uvijek postoji dark web za ilegalno oružje. Svašta se tamo da pronaći samo što je dosta skupo i sve ide preko bitcoina koji je ekstremno volatilan.

Tko voli neka izvoli. Pročitao sam da ti narudžbu šalju poštom, u dijelovima, i to kroz nekoliko pošiljki - ovisno o tome što si naručio, naravno.

Kod nas civili dosta teško mogu legalno nabaviti oružje, a i oni koji ga imaju mora biti konstantno pod ključem u željeznom ormaru te policija dolazi u kontrole. Najlakše je potrebu za oružjem opravdati ako si lovac, a i tu ima dosta zajebancije sa birokracijom.

Kako bi komentirali ovaj razlog koji podupire 2. amandman američkog ustava? Čini se paranoično, ali možda ipak i nije?

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 12:51 (pr0n_addict).
17 godina
Drago kaže...

Kaže James Yeager s Tactical Responsa da i ganfajt u kojem si eventualno pobijedio i na sudu se obranio, a na kraju si godinu dana kasnije prosviraš glavu jer ne možeš živjeti s time da si nekoga ubio - izgubljen fajt.

Kako živit sa tim kad izgubiš zub na erzoftu? Isto se za godinu dana propucaš u kolino iz erzoft pištolja? 

Rvat katolik!
18 godina
moderator
ihush kaže...
Drago kaže...

..

Po zakonu u mom kantonu, ja mogu nositi concealed - spreman za korištenje, ''condition 0'' ako tako odlučim.

Ali ne nosim :D

Inače sam za pristup da ako živim u okruženju gdje je takvo nešto potrebno, da ću nastojati promijeniti okruženje, a ne da se prilagodim nečemu što ne želim.

Baš sam nedavno gledao video kojeg mi je Drago poslao, lik u Italiji i govori kako svakodnevno nosi pleteni oklop kao jako efikasnu zaštitu od svih vrsta oštrica (osim mačeva :D).

I dok je sve ok sa njegove strane, postavili smo pitanje gdje u Italiji je on tačno da mu takvo nešto treba ikako, a tek svakodnevno?

Radije bih se odselio iz te vukoj.ebine.

tnakir kaže...

Kako živit sa tim kad izgubiš zub na erzoftu? Isto se za godinu dana propucaš u kolino iz erzoft pištolja? 

Ne, nego onaj koji ga je upucao će se upucati iz erzoft pištolja

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 13:06 (DrNasty).
18 godina

U erzovtu se živi i gine brzo i bezbolno. I rispona. 

Samo treba pazit zubiće.

This space for rent!
12 godina
Drago kaže...

... i bezbolno

baš da je bezbolno i ne bih rekao, pogotovo kad kolega nabavi opremu za 10 ljudi, a za sebe naruči posebnu "malo" jaču puškicu koja te izuva u zraku

uf, kako sam se prosr'o, baš gledam zašto mi je dragec dao palac

pomiješao sam paintball i airsoft, isprika ljubiteljima jednog i drugog

nemam baš previše iskustva, osim kad je kolega nabavio opremu za paintball i krenuo u biznis pa smo znali naći i povremeno pod njegovim "sponzorstvom" se rokati, a to često nije bilo bezbolno, pogotovo s njegovom zvjerkom od puške

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 14:21 (picajzla0707).
18 godina
ihush kaže...
Drago kaže...

..

teorije zavjere, žele povećati strah građana, ne sigurnost, što bi inače bila intencija zakona, države...

Isto ovisi od države do države. Negdje se loaded smatra samo ako je metak u cijevi, a negdje ako je metak u šaržeru. Obično svi OC daju nositi puške s metkom u cijevi ili šaržeru, a loaded štoljpi u OC formatu ovisi od države do države.

This space for rent!
12 godina
protjeran

Nebih volio da moje komentare shvatite u  smislu pobornika za slobodnu prodaju vatrenog oružja u svakoj trafici.

Ja samo želim reći da svaka medalja ima dvije strane , a ponekad i više, i svi su na svoj način koliko

u pravu toliko i u krivu , a realnost će se u bilo kojoj situaciji neznatno izmijeniti.

Ajmo pretpostaviti da se ovdje okupljaju osobe koje su iz posla ili hobija vezane uz IT branšu , te da nemaju realnih iskustava

u borbi sa pravim nosiocima kriminaliteta na ovim područjima. Možda su tu i tamo bili svjedoci ili žrtve kakvog kd-a, no složit

ćete se samnom da to nije niti izbliza dovoljno da bi ti isti mogli imati pravi uvid u razmjere i sve okolnosti tog segmenta.

Naravno da držanje oružja u kući ima svoje opasnosti, od spomenute djece pa nadalje, no isto tako u kućama držimo niz predmeta

koji su podjednako smrtonosni , a isto tako neumoljiva statistika kaže da je broj tako stradale djece vrlo vrlo malen. Naravno, svaka žrtva

je beskrajno bolna , pogotovo iz perspektive ožalošćene rodbine, no ovdje sagledavamo aspekt koliko bi neke zakonodavne promjene

donijele boljitak ili nazadak općenito u društvu ili nekom pojedinom segmentu tog istog društva. Pa najveći uzorčnici nasilnih smrti su ili promet 

ili nekakve nesreće vezane uz neispravne dimnjake ili grijaća tijela i sl...  

Ako ovdje ima starijih zagrepčana , pogotovo sa trešnjevke, možda ćete se prisjetiti onog kafića u selskoj kaj je delao celu noć u ona ratna vremena.

Skoro pa da nije bilo tjedna da ga nekakva bagra nedođe reketariti. I jadni gazda je često i batina dobio. I nije to bilo zato kaj dela celu noć

jer su reketareni i gazde kafića koji su se uredno držali radnog vremena.  No, jednom je tom čovjeku prekipjelo, nabavio je pištolj , i pružio otpor prvoj grupi

ucjenjivača koja je naišla. Ok, ranio je jednog od napadača, uredno odgulio robiju za to, no stvarna činjenica je da nakon toga više NIKADA u tom kafiću

nije bilo pokušaja reketarenja , čak niti za vrijeme dok je gazda odguljivao kazu u bajbokani.

Ili primjer dva : preslušava se tajno snimljeni razgovor između dvojice kriminalaca u to doba , i isti se dogovaraju u koju kuću ili stan tu noć provaliti.

I tom prilikom jedan predlaže jednu kuću, a drugi ga odmah poklapa uz spiku da nejde tamo jer ta budala ima doma arsenal i da za svaki praznik

strese rafal iz uzija sa svog balkona. I naravno, ta kuća nikad nije opljačkana. No je neka druga opljačkana, tako da opet ponavljam,

nemojte moje riječi uzeti u smislu zagovornika za prodaju oružja bez kontrole. Primjeri pokazuju da se ništa bitnog u stvarnosti ne mijenja,

neće biti opljačkana ta kuća no biti će opljačkana druga kuća, neće biti reketaren taj kafić ali hoće neki drugi..

U to ratno doba, u aktivnim postrojbama smo provodili mjesece po ratištima , i svaka osoba tamo je bila naoružana osobnim i formacijskim naoružanjem

( znači neki tetejac ili makarov ili zastava  plus kalaš ) , i statistika baš ne pokazuje da je zbog činjenice naoružanosti osoba dolazilo više li manje

do međusobnih sukoba i sl ...

Znači, samo želim reći da zakonodavni okvir koliko god bio labav ili restriktivan , u realnosti neće ništa bitnijeg promijeniti niti će uticati na stope pada ili porasta kriminaliteta

bilo koje vrste...  Ja bih naravno volio da smo kao populacija dovoljno savjesni i odgovorni te da zakonodavni okvir utiče pozitivno na sve nas , te da se stope svih vrsta kriminala

poravnaju sa nulom, no nažalost realnost pokazuje da je ipak sve u glavi-odgoju-svijesti svakog pojedinca te da sve kreće i završava sa time bez obzira u kojoj državi živio

i kakvi tamo zakoni vladali.  

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 14:22 (bunkermax).
15 godina

Što se tiče oružja nagledao sam ga se i koristio dovoljno za dva života. Tako da po meni nabavku treba ograničiti i ne dopustiti svakoj budali da ga ima a za one koji ga imaju bi redovito provjeravao način na koji ga čuvaju. Mogućnost pristupa oružju od strane maloljetnika bi sankcionirao opako.

Što se tiče vojnog roka možda dio obuke prebace na ove "airzoft" udruge i klubove da i od njih postanu korisni članovi društva.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
mario.L_hr kaže...

Što se tiče vojnog roka možda dio obuke prebace na ove "airzoft" udruge i klubove da i od njih postanu korisni članovi društva.

Vrijeđate, nepoznati gospodine Mario, iako vam nikada nisam uputio prijek pogled, a nekmoli riječ. 

Erzovtaši su cvijet društva, pače, ljubičice.

This space for rent!
18 godina
moderator
mario.L_hr kaže...

a za one koji ga imaju bi redovito provjeravao način na koji ga čuvaju.

Ne samo provjeravati čuvanje, treba omogućiti periodično provjeravanje skilla. Znači da država omogući rejndž i redovno pucanje!!!!!!

Barem 2 puta mjesečno!!!!!

Giv it tu mi NAU!!!!!!!

18 godina
DrNasty kaže...

Ne samo provjeravati čuvanje, treba omogućiti periodično provjeravanje skilla. Znači da država omogući rejndž i redovno pucanje!!!!!!

Giv it tu mi NAU!!!!!!!

I da država mora platiti i organizirati sređivanje staze, al ne nekog sranja samo s običnim kartonskim metama, nego i sa spinerima, poperima, peper-poperima i ostalim kul metama koje se miču!

NAU!

This space for rent!
18 godina
moderator

I subvencije na municiju! Nikakva polovična rješenja! NAU!

13 godina
neaktivan

Zakoni u hrvatskoj su toliko debilni da od oružja treba bježat ko vrag od tamjana. Upucaš manijaka koji ti je usred noći provalio u kuću i prođeš gore nego on... Da imamo "castle doctrine" kao u Texasu dobro, ali ovako nema smisla.

18 godina
moderator
Predator003 kaže...

Upucaš manijaka koji ti je usred noći provalio u kuću i prođeš gore nego on...

Šta imaš spavati dok ljudi rade noćnu?

18 godina

Now we're talking!

This space for rent!
15 godina
Drago kaže...
Vrijeđate, nepoznati gospodine Mario, iako vam nikada nisam uputio prijek pogled, a nekmoli riječ. 

Erzovtaši su cvijet društva, pače, ljubičice.

Moja isprika, očito sam krivo shvaćen. Pa ja sam upravo u svom postu napisao da su erzovtaši cvijeće društva i šteta je da samo tako stoje, treba ih aktivirati malo u korist društva. Otpast će koja latica s cvijeća ali će osjećaj na kraju dana/mjeseca/godine biti nemjerljiv. Za sve ostalo tu je MasterCard.

DrNasty kaže...

Giv it tu mi NAU!!!!!!!

Puno je to pražnjenja cijevi. Hoće li svi moći izdržati taj tempo.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
moderator
mario.L_hr kaže...

Puno je to pražnjenja cijevi. Hoće li svi moći izdržati taj tempo.

Mekane cijevi će se same škartirati, samo najtvrđe opstaju!

11 godina
protjeran

Zanimljivo je ovo o čemu diskutirate. O vojnom roku i nošenju oružja..

Kaj se tiče vojnog roka, držim da su bolji pristupili ideji ovoga dragovoljnog služenja, da su ekipi dali normalne, pare da su recimo svake godine imali par tisuća dragovoljaca, te tako kroz godine, već bi dobili relavatnim broj ljudi za potencijalne ugroze da odogovore barem u prvoj navali ugroze, dok se ne provede opća mobilizacija.

Držim, da banda na vlasti već polako priprema narod na nove sukobe, zato kaj sve više ljudi počinje uviđati pravo stanje stvari, odnosno da se na vlasti samo izmjenjuju isti i slični, te da se ništa ne mjenja. Pa, po njihovom mišljenju treba malo ljude zavaditi, kao što su nas zavadili '91, pa oni napravili podjelu društvenog dobra na mafijaški način, uz obilje nevinih žrtava i uništenih života.

Stoga, ako ikada nedaobog dobijete vojni poziv, ne idite nikada, ostani doma. Ne, ratujte za bagru.

Kaj se tiče oužja, tu držim da u Europi nema potrebe za američkim spikama za civile, jednostavno zato kaj nema tolike stope kriminala.

Primjerice, poznam lika koji je ovdje došao živjeti iz Latinske Amerike, odnosno Venecuele, pa smo malo tako između ostalog divanili i sigrunosti na ulicama. I,tako , veli frajer da se u HR osjeća sigurno, jer su ga u njegovoj domaji, tri-četri puta opljačkali maloljetnici pod prijetnjom oružjem. Ovdje je kaj se tiče od opasnosti bandi, siguran.

Za ove kokošare iz ST držim da su prenapuhane medijske priče, jer se oni kolju međusobno, te nema toliko uličnog nasilja ili da vam provaljuju u vaše domove.

To se oni bore za podjelu plijena na terenu, jedni drugima ulaze u posao....

Npr., u ZGB se osjećam sigurno, te mi je drago zbog toga da je tako. Uvođenje oružja, da ekipa lakše dolazi kao civili do njega nema smisla. O.K., dao bi ljudima da mogu lakše doći do oružja radi sporta, lova i rekreativnog bavljanja strlješatvo. Tipa, onoga ne tolikih viskokih poreza na luskuz, normalnih zdrastvelnih pregelda, da policija toliko ne gnjavi, i tako tome...

Problem je kaj su kod nas male kazne za kršenje zakona, a zatvori su nam kao hoteli....

Naša sudska praksa kod korištenja oružja, vas nikada ne oslobađa 100% od odgovrnosti, a ako da, to je vrlo rijetko. Ako vas i netko napadne, vi se obranite, uvijek možete postati ustvari vi napadač, ako ste upotrijebili preveliku silu, itd.....

Kaj se tiče oružja i baratanja s njim, morate biti svjesni da ima tipova, koji iako vi imali gun ili čakiju u ruci, jednostavno idu na vas.

Ne trebaju biti pijan ili drogina, može netko biti i normalni čovjek, a da im netko recimo prijeti sa pištoljem, tupim predmetom ili nožem, ipak idu na tog napadača.

To kaj mislite da gun nekakav čarobni štapić da će vas obraniti od opasnosti ne mora biti uvijek tako i u praksi.

Osobno, ako se želite obraniti, vježbajte trčanje ili neku borilačku vještinu, tipa boksa. To će vas najbolje spremiti za sve moguće ugroze od nasilja, ne samo fizičkog, nego će te i puno naučiti o sebi i životu.

Mislim svako bavljenje sportom vas ionako u životu stavlja u prednosti da se znate nositi sa svim potencijalnim nedaćam koje vas mogu snaći.

Ne treba se bojati nikoga niti ničega.

Kaj se tiče napada od životinja, recimo cucka na ulici i negdje vani, najbolje je sredstvo po meni, najobičniji suzavac, odnosno sprej na bazi papra.

Tako se i na mene ove godine dok sam se šetao uz obalu Savu sjurio mužjak labradora, nisam ga mogao otjerati svojim glasovnim niti mahalčki mogućmostima, al' malo spreja u njegovom smjeru, rješilo je stvar. Dobro meni, dobro njemu. Nema nikakvih posljedica niti za mene niti za tog psa.

Kaj se tiče outdoors aktivnosti, pa uvijek kad na duže lutam šumom, isto tako nosim suzavac sa sobom, te hodam sa štapom, u slučaju lutalica i tome slično. Neposredni napadi divljih životinja na ljude su vrlo rijetki.

Kada šetam svoje psa isto tako nosim suzavac, da lakše oslobodim svojeg ovčara ako bi se zakačio sa nekim drugim pesom.

Inače, moji stari, moji Šokci iz Ravnice, uvijek kada su išli raditi na polje, odnosno izvan sela, uvijek su sa sobom nosili sjekiru, ne da kradu drva iz šume, nego da koji vepar ili jelen ne bi imao kaj protiv ljudi koji rade na svojoj zemlji.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 15:08 (PzKpfw).
18 godina
moderator
PzKpfw kaže...

Kaj se tiče napada od životinja, recimo cucka na ulici i negdje vani, najbolje je sredstvo po meni, najobičniji suzavac, odnosno sprej na bazi papra.

Tako se i na mene ove godine dok sam se šetao uz obalu Savu sjurio mužjak labradora, nisam ga mogao otjerati svojim glasovnim niti mahalčki mogućmostima, al' malo spreja u njegovom smjeru, rješilo je stvar. Dobro meni, dobro njemu. Nema nikakvih posljedica niti za mene niti za tog psa.

Kaj se tiče outdoors aktivnosti, pa uvijek kad na duže lutam šumom, isto tako nosim suzavac sa sobom, te hodam sa štapom, u slučaju lutalica i tome slično. Neposredni napadi divljih životinja na ljude su vrlo rijetki.

Kada šetam svoje psa isto tako nosim suzavac, da lakše oslobodim svojeg ovčara ako bi se zakačio sa nekim drugim pesom.

Slažem se za suzavac. Inače ekipi koja bi ''nešto'' za odbranu od životinja ako idu u planinu, uvijek preporučim suzavac. Jeftino i efikasno. Gun je čisti overkill i nepotrebni trošak.

Ali ne znam nikog da je ekšli kupio suzavac i nakon preporuke. Obično pitaju mene jesam li ponio gun

Druga stvar je svjetiljka/lampa/baterija. Moderne Cree ledice su jako efikasne, jake i korisne, psi provjereno bježe kad dobiju u mraku 250 lumena u oči. Isto i onaj ultrazvučni buzzer sa ebayja za par dolara.

11 godina
protjeran

@DrNasty

Ma, i da nisu zakoni takvi, utoka je samo dodatna gnjavaža. Ima barem jednu 1kg, te možda to ne izgleda kao nekakvi veliki teret,al' kada nosim ruskak, te još jednu torbu sa sobom u šumu, onda svaka dodatna kila na tebi koji u koju trebaš nositi predstavlja izazov, odnosno dodatni problem. S tim treba uzeti i to u obzira da hodaš satima, te uz nagib ili čak po gudurama gdje nema nikakvih staza, prolaziš šumom, tamo gdje nisu niti partizani išli.

Zato mislim da je suzavac, pa i onaj najobičniji jako dobro sredstvo koje ne košta puno, lagan je, legalan i efikasan. Imade, čak i onaj za medvjede kupiti, pa ako je nekome potrebno i tako jako sredstvo imaga ga za kupiti.

Za životinje suzavac, a za ljude šake. Moj izbor.

Pa, kom obojici, kom opanci.

Kaj se tiče light, već dugo razmišlja, te nikako da upgradem svoj EDC, sa nekom boljom lampom od Led Lensera(posjedujem jedan manji model i jači)

Dosta ekipa, hvali Olight, a ja si sve nekako gledam Nitecore.

Nisam još isprobao svjetlo u oči cucka, al' je dobro znati.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
18 godina
moderator
PzKpfw kaže...

Kaj se tiče light, već dugo razmišlja, te nikako da upgradem svoj EDC, sa nekom boljom lampom od Led Lensera(posjedujem jedan manji model i jači)

Dosta ekipa, hvali Olight, a ja si sve nekako gledam Nitecore.

Evo ti, ne gledaj dalje:

http://flashlight.nitecore.com/product/ea45s

Nitecore inače ima malo veće parazitske struje, ali u ovom modelu su to riješili.

1000 lumena iz AA baterija, to je donedavno bio teritorij litijske ekipe.

Da mi treba novi light, ovo bi mi bio izbor br1. Dosta modova koji su na posebnom switchu, dobra autonomija, izrada, snaga, sve za 60ak $.

16 godina

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/pomice-se-dobna-granica-za-kupnju-alkohola-i-cigareta-alarmantni-podaci-o-hrvatskim-maloljetnicima-pokrenuli-lavinu/5585611/

Meni je idiotsko ograničavati odraslim osobama kupnju biločega, posebice alkohola. Iskreno nije me previše briga za nekakvu preventivu, ako se netko punoljetan hoće napiti za vikend ne vidim zašto bi ga itko u tome sprječavao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 17:14 (captain_soap_McTawish).
9 godina

ja posjedujem ilegalno oruzje samo zato jer je sigurnosna situacija u blizoj okolini napeta a nema zakonodavnog aparata da to popravi,odn. da radi svoj posao kako treba ,policija korumpirana i pizde koje nemaju muda kazniti babine sinove , naoruzane delikvente ...

sve pod kljucem ,  a uza sebe imam samo palicu i cakiju

waaagh
15 godina

kaj sve neću pročitati danas...

pl(ij)enković nije služio vojni rok jer je anemičan, ali se zato bavio sportom i igrom slučaja mu je majka kardiolog. 

božo petrov nije služio vojni rok zbog problema sa vidom 

i apsurd dana tko drugi nego ko(bi)linda:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kolinda-mladi-se-lose-hrane-osobno-cu-se-angazirati-oko-toga/948039.aspx

možda da se za početak angažira da mladi uopće imaju nekaj za jesti  sama egzistencija ove imbecilne koze je uvreda za najjedostavnije oblike života, a kamoli inteligentne.

zbljuv 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 17:57 (nine).
17 godina
odjavljen

Meni je veća fora da bi oni išli redefinirati "prigovor savijesti" koji sad odjednom više ne bi bio na osnovu savijesti nego pripadnosti nekoj vjeri ili hipi organizaciji...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
18 godina
protjeran

Cijeli prošli tjedan sam se smijao ustaši Meskiju (btw čudno ni a na forumu o njemu) da ovaj tjedan ću rambu Plenkiju, kakav cirkus je ova država.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
17 godina
odjavljen

Pa Mesić je veličina i gospodin u odnosu na ove trenutne... Bar se nije blamirao na dnevnoj bazi.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice