Druga stvar je ovo brisanje guzice. To samo prava, neodgojena seljačina može napravit ma koliko isprovociran bio.
A ako je bog odgovoran za potres, zašto je poubijao toliko ljudi onda? Zbog njihovih grijeha? Oni nisu dobili priliku da se prije smrti pokaju pred svećenikom i magično završe na prekrasnom mjestu u koje je ljudima koji čine dobro zabranjen ulaz jer nemaju odgovarajuću člansku iskaznicu?
Pa dajte ljudi, nemojte biti kao babe što nakon poroda rodilji kažu da ne priča puno i da ne drži otvorena usta jer će joj se propuh dogodit. (Živa istina)

Ma, na Boga ne treba gledati kao na nekoga tko ispunjava želje. To znaju reći i svećenici. Ja bih rekao da Bog možemo biti svi mi, tj. ljudi predstavljaju samog njega. To je ono - "stvoreni na sliku Božju". Možda smo mi dio jednog kolektiva. Bog kao takav možda stvarno ne postoji. Ako je nešto na tu "foru", pitanje je čemu to sve? Čemu razne grozne patnje milijuna ljudi kroz povijest? Radi li se stvarno o nekakvom skupljanju iskustva ili je sve slučajnost i nadnaravno tj. nadljudsko (nekakav svijet mimo ljudi) ne postoji. Tako će valjda reći ateisti, a moje viđenje toga je da ne treba to u potpunosti odbaciti. Jer kao što sam nedavno napisao, puno svjetskih religija naslućuje nešto. A što točno - tko zna...
).