Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.812.014
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

lol, kreće shizofrenija 

http://www.index.hr/vijesti/clanak/oreskovic-ne-podnosi-ostavku--rijesit-cu-situaciju-u-vladi-one-way-or-the-other-/897229.aspx

Ovo je poput onih kladioničarskih ''dojava'' gdje nađu neki broj bedaka i svakoj trećini daju tip na pobjedu, poraz ili neriješeno.

Tread softly because you tread on my dreams.
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Uf, očito nisi pratio teorije zavjere. To s Croat(o)an je obavezan stavka. Ali ova "hrvatska interpretacija" uvažene povjesničarke je novum...

Ne znam samo kako je u ovu priču zalutao kompas? Prije će biti da se dio Slavena doselio u današnju Hrvatsku tako što su se jednostavno uputili na zapad a drugi dio (uzimajući u obzir da je Zemlja okrugla) uputio na istok gdje su kompas pokupili od kineza (u ostalom kao i sve sitnice danas). Malo su se preračunali u veličini planete Zemlje i u Sjevernu Karolinu došli tek oko 1400 godine! Naravno dalje nisu mogli jer je ispred njih bio Atlatnik. "Atlantik!!!" Uzviknu i Snježana Koren. "Pa, da! Kako mi to ranije nije palo na pamet. CROATLANTIDA !!!! "

10 godina
neaktivan
Izgleda da je tako nekako. Sad ne znam tko je započeo, političari željni obračuna ili novinari žedni ekskluziva u stilu ako je jedan objavio nešto, naša priča mora biti bolja.
16 godina
neaktivan
garnett5 kaže...
.... Sad ne znam tko je započeo, političari željni obračuna ili novinari žedni ekskluziva .....

...ili narod željan kruha i igara?!

18 godina

Šta reči živ a ipak mrtav, e sad kak dokazati da je neko živ e to je u Hrvaškoj ipak malo veči problem.

http://www.24sata.hr/news/branitelj-je-ozivio-zahvaljujuci-24-sata-pobijedio-sam-drzavu-476793

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
14 godina
rambox kaže...

Šta reči živ a ipak mrtav, e sad kak dokazati da je neko živ e to je u Hrvaškoj ipak malo veči problem.

http://www.24sata.hr/news/branitelj-je-ozivio-zahvaljujuci-24-sata-pobijedio-sam-drzavu-476793

Sedam faking godina suđenja...pa jbt

16 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Ne znam samo kako je u ovu priču zalutao kompas? Prije će biti da se dio Slavena doselio u današnju Hrvatsku tako što su se jednostavno uputili na zapad a drugi dio (uzimajući u obzir da je Zemlja okrugla) uputio na istok gdje su kompas pokupili od kineza (u ostalom kao i sve sitnice danas). Malo su se preračunali u veličini planete Zemlje i u Sjevernu Karolinu došli tek oko 1400 godine! Naravno dalje nisu mogli jer je ispred njih bio Atlatnik. "Atlantik!!!" Uzviknu i Snježana Koren. "Pa, da! Kako mi to ranije nije palo na pamet. CROATLANTIDA !!!! "

Ma inače iza tog plemena stoji priča da su tamo negdje hrvatski (dubrovački?) mornari doživjeli brodolom i iskrcali se tom području gdje su naišli na neko indijansko pleme i pomiješali se sa njima. To sam davno čuo tako da ne znam koliko je točno, samo prenosim. Uglavnom hoću reći da nije ništa senzacionalistički niti ništa nemoguće i daleko je od priče da su Indijanci Hrvati (wtf?).

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 1:32 (nj0fra).
13 godina
ElektričnaOvca kaže...

lol, kreće shizofrenija 

http://www.index.hr/vijesti/clanak/oreskovic-ne-podnosi-ostavku--rijesit-cu-situaciju-u-vladi-one-way-or-the-other-/897229.aspx

Ovo je poput onih kladioničarskih ''dojava'' gdje nađu neki broj bedaka i svakoj trećini daju tip na pobjedu, poraz ili neriješeno.

ma to je odavno preraslo u cirkus, koji je, osim što je preskup za nas gledatelje, usput nezanimljiv i otužan

neka konačno idu na faking nove izbore, neka im sdp uzme što veći postotak glasova da se ne zajebava s ovakvim kokošarima poput mosta ili onim svojim kokošarima i da konačno imamo vladu koja funkcionira

sve ostalo je natezanje kožice

18 godina
ElektričnaOvca kaže...
rambox kaže...

Sedam faking godina suđenja...pa jbt

Pa požurili se, ipak je riječ o branitelju. Inače kod nas imaš i slučajeva gdje se parnice vuku još iz prošle države.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 9:28 (Drago).
18 godina
neaktivan

"Pravo na suđenje u razumnom roku" yeah right 

Ono kada suđenje postaje svrha samom sebi i nesvrsishodno u smislu tužbenog zahtjeva.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Tako isto i Šredingerova mačka u kutiji! https://en.wikipedia.org/wiki/Schr%C3%B6dinger%27s_cat

17 godina

...postoje novi (pseudo)znanstveni dokazi da mačka zaprvo nije mačka nego zec.. naime, mačka je nemirna, noćni lovac.. i previše bi drmala kutiju, dok se zeko umiri i tad .. dakle, da je mačka u kutiji znali bi jel živa. Zec (ili mađioničarski golub, ali bi kod goluba bio rizik gugutanja i sl.).. tek kao 'ispravak', u rangu malih zelenih koji su zapravo sivi :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Ovaj Orešković je stvarno u nekom svom svijetu

Prvo poziva Karamarka i Petrova da se povuku sa svojih položaja. Dakle ne smjenjuje ih već ih na neki način moli da se povuku.

Onda kaže kako provodi reforme i kao primjer daje jutrošnju prodaju državnog udjela u Končaru za  300-400 milijuna kuna. A sama kamata na vanjski dug nam je 15 milijardi kuna godišnje.

Zatim spominje da bi nas novi izvori koštali milijardu eura. A pod tim misli uglavnom na oportunitente troškove ne dobivanja potencijalnih novaca iz europskih fondova. Činjenicu da je njegova vlada prokockala nezanemariv iznos iz europskih fondova za provođenje reforme ne treba ni spominjati.

17 godina

ajmo zavrtit neku aktualniju temu.. neku kao grizligejt ili je nazvati autogejt (auto kao vozilo ali i autogol ili pucanj u nožni palac kao popularna mijera prije stotinjak godina za razvojačenje).

dakle, neobično kako se neki dokumenti pojave u nekom 'random' trenutku.. eto slučajan lopov namjernik ih ukrade iz autića. Dok Mlakar ulazi u sud (ali kao Ustavni sudac, a ne u lisicama) i drma se mostić a premijer 'izbacuje' (u rukavicama, higijenski razlozi), dvojicu podpredsjednika kao dječurliju koja radi nered u učionici.. mada oni njega postavljaju ili smjenjuju u trenutnoj fotelji.

-jasno mi je da se sad pojavljuju papiri, koji gle čuda, do jučer nisu postojali.. u nekoj ladici. Ali, pitam se i oko onog tko to u ladici drži, sjećam se jednog lika, s crnom knjižicom, Broj jedan. Pa se pitam, u čemu je razlika, HR-AlanFord?

bokte, pa ovo je ne država slučaj, nego paradox. Baš ništa, kod nas nije nemoguće. Da su znanstvenici (umjesto sambornici) garantirano bi već imali i teleporter+replikator, fuziju u tegli i sl.

ima li igdje išta slično? Ima li neka Yes (prime)Minister epizoda toliko ridikulna kao naš sabor-vlada-nešto..?

edi: + ono što je bila neka kao suluda ideja prije pola godine, 'velika koalicija', upravo sad je u saboru na djelu, SDP+HDZ. Svi sretni a mladenka ostala bez miraza i jumfa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 14:30 (ihush).
18 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Ovaj Orešković je stvarno u nekom svom svijetu

Prvo poziva Karamarka i Petrova da se povuku sa svojih položaja. Dakle ne smjenjuje ih već ih na neki način moli da se povuku.

Onda kaže kako provodi reforme i kao primjer daje jutrošnju prodaju državnog udjela u Končaru za  300-400 milijuna kuna. A sama kamata na vanjski dug nam je 15 milijardi kuna godišnje.

Zatim spominje da bi nas novi izvori koštali milijardu eura. A pod tim misli uglavnom na oportunitente troškove ne dobivanja potencijalnih novaca iz europskih fondova. Činjenicu da je njegova vlada prokockala nezanemariv iznos iz europskih fondova za provođenje reforme ne treba ni spominjati.

On je u biti napravio najviše što je mogao na smirivanje stanja.

Više od toga ne može bez velikih potresa. Smijeniti obojicu znači nove izbore, a to njima nikako ne odgovara. Ni zbog vremena ni zbog financija ni zbog potencijalnih rezultata.

18 godina

Nadam se novim izborima. Ovi su zbilja dno, ne zaslužuju cijeli mandat. Nisam mogao ni zamisliti da neka vlada može biti ovako loša. Da sam HDZ-ovac, bilo bi mi neugodno.

Rvat katolik!
18 godina
tnakir kaže...

Nadam se novim izborima. Ovi su zbilja dno, ne zaslužuju cijeli mandat. Nisam mogao ni zamisliti da neka vlada može biti ovako loša. Da sam HDZ-ovac, bilo bi mi neugodno.

Potpuno se slažem samo... kvragu, tko je sljedeći?

18 godina
Old Iggy kaže...
tnakir kaže...

To je istina, nema baš kvalitetnog izbora... Outsourceati u Njemačku?

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 14:47 (tnakir).
17 godina
tnakir kaže...

..Da sam HDZ-ovac, bilo bi mi neugodno.

- hm, ako si ljudsko biće, mora ti biti neugodno. (istovremeno ne vidim zašto izbaciti SDP iz navoda, pa i ostale aktualne stranke-udruge-lobije-nešto).

Ili obrnuta tvrdnja. Da si HDZovac, bio bi debelokožac i neugoda bi brzo prošla. Dok si samo 'građevina i građanin' neugoda ostaje.

18 godina
tnakir kaže...
Old Iggy kaže...

Možda, vidiš da kanadska varijanta nije prošla.

18 godina
ihush kaže...
tnakir kaže...

..Da sam HDZ-ovac, bilo bi mi neugodno.

- hm, ako si ljudsko biće, mora ti biti neugodno. (istovremeno ne vidim zašto izbaciti SDP iz navoda, pa i ostale aktualne stranke-udruge-lobije-nešto).

Ili obrnuta tvrdnja. Da si HDZovac, bio bi debelokožac i neugoda bi brzo prošla. Dok si samo 'građevina i građanin' neugoda ostaje.

Pa nisam ih ja doveo na vlast, zašto bi meni bilo neugodno.

Bio sam počeo post sa "Ne znam tko je gora opcija, HDZ, SDP, Most ili ŽZ...)" pa sam skratio malo priču...

Old Iggy ovo je hrvatski kanađanin. Znaš onu, Hrvat domovnicu mijenja, al gene nikada.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 14:55 (tnakir).
17 godina
tnakir kaže...
.. pa sam skratio malo priču...

- šteta :) jer se u neverbalnoj komunikaciji to teže pročita između redova (ako redovi ne postoje).

10 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Old Iggy kaže...
tnakir kaže...

Outsourcat 20 bivših ministara iz skandinavskih zemalja,platit im par milja eura da srede to sve.

17 godina
Hexovale kaže...
..

Outsourcat 20 bivših ministara iz skandinavskih zemalja,platit im par milja eura da srede to sve.

-vjerovao ili ne, upravo mostić je imao neku takvu ideju (ne baš uvesti..) ali problem je u brojci potrebnih. Potrebno je 20.000 čitav establišment, da bi bilo što mogao. Ovako (mostićeva ideja) imamo trenutnu situaciju.

18 godina
Hexovale kaže...

Kad bi našao pare, našao bi i ovdje ljude.

18 godina
ihush kaže...
tnakir kaže...
.. pa sam skratio malo priču...

- šteta :) jer se u neverbalnoj komunikaciji to teže pročita između redova (ako redovi ne postoje).

Mislija san da se to podrazumjeva.

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Čak i u Bosni i Hercegovini vam umiremo od smijeha!

14 godina

Pa ovaj Hasanbegović baš nema jbn sreće - gdje god krene, upadne u gužvu i ispostavi se da je to bio neki proustaški skup. Ko ja na blagajni u supermarketu, koju god da odaberem, baš na toj se napravi red.

14 godina
phoenix2003 kaže...

Tako isto i Šredingerova mačka u kutiji! https://en.wikipedia.org/wiki/Schr%C3%B6dinger%27s_cat

evo onda jedan za tebe :D

16 godina

Novi izbori su izvjesna stvar. Pitanje je samo koliku će štetu država pretrpiti zbog istih i kome bi istu trebalo fakturirati.

Stručnjak za odmaganje...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice