Zar cijela drzava treba biti taoc pijanih balavaca i krezubih pijanaca? Ta recenica znaci najvise takvima a jos vise onima koji vole mlatiti praznu slamu pa se dizu na svaku glupost tako da oni koji nas mogu ucjenjivati imaju materijala.
-mada su međunarodne norme da se ne može optuživati narod, nego konkretan pojedinac (formulacija, individualizacija krivnje, nasuprot generaliziranja i suodgovornosti).
-ako je netko za nešto kriv, .. banalno, zgazi pješaka, kakve to veze ima s mojom nacionalnosti, rasom, zastavom, ulicom..? I tko ima pravo mene proglasiti gaziteljem pješaka? Jednako za sve ostalo.
-razlika, politička volja, vlast. Građani su odgovorni za vlast, to se naziva demokracija. Koristi se selektivno tj netko dobije po ušima drugi ne (pola EU ima desničare, no HR je problem? ili smo samo dovoljno mali za mlatiti po ušima?)
Točno, i pazi sad, njihovi desni ekstremi to pokazuju i djelima u zadnje vrijeme. Mlate ljude. Migrante/izbjeglice. A ovdje se fašizam izmišlja (skoro stalno na naslovnicama u zadnje vrijeme), a ispadi pojedinaca se preuveličavaju.
EDIT: I još nešto. Zbog pretjeranih liberalnih i slobodnjačkih ideja se ekstremna desnica i uzdiže. Prije toga nije bila tako glasna. Tako da bi zbog nečijeg pretjerivanja svi mogli imati problema, a antifašisti (u biti svi oni protiv nasilja) bi onda itekako imali razloga za negodovanje. Tu najviše mislim na ove koji sada negoduju, a pripadaju lijevoj strani.

bit če više zadovoljnih te zdravijih ljudi+punija državna blagajna fučkaj ga sad.Bio bi red da se i mi ugledamo, na sve veči broj "poludjelih Američkih država", koje su eto manje više legalizirale ili polulegalizirale Kanabis.