Kakve vi gluposti pričate pa to je više nenormalno.
Pored mene živi dinosaur! Čovjek ga svaki dan šeta bez brnjice!!! a nakon njega izvede zmaja iz štale pa s njim oko leprša i tera turiste.
U zadnjih 20 godina u RH su umrla 2 (dva, faking dva) čovjeka zbog nekog psa. Godišnje ih 1000 umre od padova i poskliznuća.
Sad ste se svi našli pametovat, najbolje da ostanete doma, nemojte na more jer vas može izist morski pas, ovaj Barba Šime šta već 30 godina obilazi Brač i nikako da se usreći.
Da ne kažem da imamo 40 ubojstava RH/year, u auto nesrećama ih pogine bar 200-300, i sad svi serete po psima. Pa dijete koje zlostavljaš izraste u serijskog ubicu/dilera/dopera a prema ovome: http://www.victimsofcrime.org/media/reporting-on-child-sexual-abuse/child-sexual-abuse-statistics vidite i koliki postotak djece je zlostavljano. Možete tek zamisliti koliko je tek pasa/životinja zlostavljano ili neadekvatno uzdržavano, a od njih cca 400.000 koliko ih okvirno ima u RH, imamo samo 2 smrtna slučaja u zadnjih 20 godina.
Kad vidim budaletine koje koji se iživljavaju na jadnim psima, pa nemožeš očekivati od životinje da će "razumno" ostat prisebna. Kad pukne adios.
Al bitno da vi bježite od rotvajlera. Radije gledajte kad hodate preko ceste i jel imate nešto čvsto pod nogama, veće šanse su da će vam ovaj za povodcem naštetiti nego pas.
Ukoliko gazda nemože osigurat adekvatne uvijete za uzdržavanje psa, veterinarska stanica/inspektorat mu mora zabranit držanje psa. Neovisno o pasmini. Nema šta netko brojat opasne ili neopasne pasmine. I retriveri su potencijalno opasna pasmina pa vode sljepe, i njemački ovčari pa su najbolji psi za sto stvari. Ali nemoguće je da država dopušta držanje pasa (pogotovo po gradovima što eevek kaže, neke pasmine jesu za grad neke nisu) maltene svakome tko se zaželi psa.
Sve pse treba zabraniti svima koji su debili. Ne samo staford terijere ili doge, rotvajlere ili dobermane. Kad vidiš psa po čitave dane u kavezu, apsolutno je nebitno koje je pasmine, poludit će garant.

samo zato jer sam rekao da mi je nelagodno vidjeti mrgu od rotvajlera kako slobodno šeće među ljudima u sred metropole, bez ama baš ikakve kontrole. Zamisli, kako li se samo usuđujem osjećati nelagodu?!
Norvežani ili Švicarci ili Njemci, pa oni mora da su totalno ponoreli kad su zakonski zabranili poznate opasne pasmine pasa.
Hm pa ja tu ne vidim nikakav problem, uostalom nakon par godina Time Magazine je Hitlera okrunil za osobu godine.