Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.019.016
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Kakve vi gluposti pričate pa to je više nenormalno.

Pored mene živi dinosaur! Čovjek ga svaki dan šeta bez brnjice!!! a nakon njega izvede zmaja iz štale pa s njim oko leprša i tera turiste.

U zadnjih 20 godina u RH su umrla 2 (dva, faking dva) čovjeka zbog nekog psa. Godišnje ih 1000 umre od padova i poskliznuća.

Sad ste se svi našli pametovat, najbolje da ostanete doma, nemojte na more jer vas može izist morski pas, ovaj Barba Šime šta već 30 godina obilazi Brač i nikako da se usreći.

Da ne kažem da imamo 40 ubojstava RH/year, u auto nesrećama ih pogine bar 200-300, i sad svi serete po psima. Pa dijete koje zlostavljaš izraste u serijskog ubicu/dilera/dopera a prema ovome: http://www.victimsofcrime.org/media/reporting-on-child-sexual-abuse/child-sexual-abuse-statistics vidite i koliki postotak djece je zlostavljano. Možete tek zamisliti koliko je tek pasa/životinja zlostavljano ili neadekvatno uzdržavano, a od njih cca 400.000 koliko ih okvirno ima u RH, imamo samo 2 smrtna slučaja u zadnjih 20 godina.

Kad vidim budaletine koje koji se iživljavaju na jadnim psima, pa nemožeš očekivati od životinje da će "razumno" ostat prisebna. Kad pukne adios.

Al bitno da vi bježite od rotvajlera. Radije gledajte kad hodate preko ceste i jel imate nešto čvsto pod nogama, veće šanse su da će vam ovaj za povodcem naštetiti nego pas.

Ukoliko gazda nemože osigurat adekvatne uvijete za uzdržavanje psa, veterinarska stanica/inspektorat mu mora zabranit držanje psa. Neovisno o pasmini. Nema šta netko brojat opasne ili neopasne pasmine. I retriveri su potencijalno opasna pasmina pa vode sljepe, i njemački ovčari pa su najbolji psi za sto stvari. Ali nemoguće je da država dopušta držanje pasa (pogotovo po gradovima što eevek kaže, neke pasmine jesu za grad neke nisu) maltene svakome tko se zaželi psa.

Sve pse treba zabraniti svima koji su debili. Ne samo staford terijere ili doge, rotvajlere ili dobermane. Kad vidiš psa po čitave dane u kavezu, apsolutno je nebitno koje je pasmine, poludit će garant.

17 godina

Slazem se djelomicno s tobom Dragi ali ipak u tu statistiku nisi ubrojao slucajeve gdje je covjek tesko ozlijeden, gdje je lakse ozlijeden ili gdje je pas napao psa drugog vlasnika i ubio/ozljedio ga.

Inace, citao sam da je retriever jedna od najagresivnijh pasmina i mislim da je ili na vrhu ili pri vrhu broja napada na ljude u svijetu.

A izgleda tako kjut. 

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 15:54 (Psiho246).
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Psiho246 kaže...

Ali psi jesu agresivniji zavisno od pasmine do pasmine...to nije neki urbani mit nego je to činjenica. Da to nije istina selekcija i uzgajanje pasa za borbu ne bi imalo nikakvog smisla.

13 godina

Čovječe kakav vicious attack samo zato jer sam rekao da mi je nelagodno vidjeti mrgu od rotvajlera kako slobodno šeće među ljudima u sred metropole, bez ama baš ikakve kontrole. Zamisli, kako li se samo usuđujem osjećati nelagodu?!

Neće me nitko uvjeriti da ne postoji razlika između potencijale opasnosti koju predstavlja rotvajler i čivava. Baš ono "wtf moment"...

Što mene briga je li vlasnik idiot ili nije, mene to ne zanima, ja želim (ustvari zahtijevam) vidjeti to tele na kratkoj uzici i sa brnjicom. Neka ga onda šeta do mile volje dok mu noge ne otpadnu.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 16:05 (pr0n_addict).
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Slazem se djelomicno s tobom Dragi ali ipak u tu statistiku nisi ubrojao slucajeve gdje je covjek tesko ozlijeden, gdje je lakse ozlijeden ili gdje je pas napao psa drugog vlasnika i ubio/ozljedio ga.

Inace, citao sam da je retriever jedna od najagresivnijh pasmina i mislim da je ili na vrhu ili pri vrhu broja napada na ljude u svijetu.

A izgleda tako kjut. 

Retriveri/labradori nisu agresivni ali su i dalje psi i iako tolerantni imaju i oni svoje granice. To u kombinaciji da su daleko najzastupljenija pasmina normalno da je broj ugriza visok. Ja sam imao labradora i koliko se sjećam (dok je bio samnom) 4-5 puta je htio nekog ugrist. Jednom je htio ugrist veterinara dok ga je cjepio (to je recimo moglo dosta gadno završiti jer kako je ovak čučnuo prema njemu ovaj mu se zaletio na lice i samo ga je krzo zubom po obrazu), jednom se neki na baterije zaletio na njega (moj je bio vezan) i dok su se lemali valsnica je htjela izvući svog pa ju je malo dohvatio (nije joj probio kožu ni ništa), jednom je mene htio ugrist kad mu se zabola udica u nogu pa smo ju vadili i još par puta mislim da je bila neka situacija gdje je htio nekog ugrist baš. 

No to su sve, i da je uspio nekog dohvatiti, primjeri koji su bili daleko od toga da imaju neke teške posljedice, više su to bili ugrizi upozorenja, a nikad, baš nikad (čak ni prema psima) nije pokazao apsolutno nikakvu agresiju u smislu da bi nekakvo hrvanje preraslo u neke teže posljedice da li prema drugom psu ili mački u smislu da ih želi ubiti. Na hranu nije bio apsolutno agresivan, prema nikome, čak ni prema strancima ili drugim psima (čak ni prema našoj mački koja je uvjek prva morala jest, tek onda je on smio).

Problem s pit bullovima i slično selektiranim pasminama je da one valjda u nekim situacijama dobiju nagon da idu do kraja, prebace u neki berserker mode i zato ima toliko nerazmjeno puno smrtonosnih ili s ozbiljnim posljedicama napada nego što je to kod drugih pasmina koje i kad ugrizu to naprave jednom više iz upozorenja nego nekakvog napada. 

15 godina
Psiho246 kaže...

A izgleda tako kjut. 

Nije mi poanta bila u statistici koju mi se sad neda izvlačiti jer se sve svede na USA koja ima 60 miljona pasa pa je svaka statistika blesava.

Svrha posta je da je svrha (zing) psa da služi čovjeku. Kao što nam služe krave, kokoši, svinje.. tako i pas ima svoju ulogu. Najviše tu mislim na slijepe osobe, ptsp, za pronalazak droge, bombi, tartufa itd, a najčešće kao društvo ili ljubimac.

Problem je što od svinjetine godišnje umre pedeset hiljada ljudi, što od slan'ne, što od trihinele, no netreba zabranit svinje jer postoji kontrola. Nemožeš uzgajat i prodavat svinje ako nemaš pečat ministarstva. Zašto onda svaka budala može imat psa ili prodavat pse? Pas nije igračka, pas nije čovjek, pas nije vozilo niti privremeno društvo. Pas je životinja, obaveza i briga na koju se čovjek odlučuje dal zbog društva, dal zbog tartufa ili bombi. Ali nema kontrole! Čemu postavljati ograničenje za neke pasmine kada možeš bez po muke uvest kontrolu kao i kod svinja (koje mogu također biti i više no dobri ljubimci). Jednostavno nemožeš imat psa ako za to nemaš uvijete i/ili godišnji pečat ministarstva da smiješ imat tog psa. Nemožeš rotvajlera držat zatvorenog u stanu kao ljubimca ako je tom psu potrebno istrčavanje od 20 km dnevno. Možeš nekog maltezerea i čivavu i amen.

Svaka životinja je potencijalno opasna, ljudi u sapunicama redovito padaju s konja pa se u svakoj novoj sapunici svaki glavni lik uredno jaše na konju.

Mora se uvesti kontrola kod rasploda i prodaje pasa, zatim redoviti pregledi kod veterinara (ne samo čipiranje i kastracija već i odlazak veterinara u kontrolu psa) i kad samo to uvedemo neće uopće biti nikakvih napada i ugriza.

pr0n_addict kaže...

Zamisli, kako li se samo usuđujem osjećati nelagodu?!

Neće me nitko uvjeriti da ne postoji razlika između potencijale opasnosti koju predstavlja rotvajler i čivava. Baš ono "wtf moment"...

Što mene briga je li vlasnik idiot ili nije, mene to ne zanima, ja želim (ustvari zahtijevam) vidjeti to tele na kratkoj uzici i sa brnjicom. Neka ga onda šeta do mile volje dok mu noge ne otpadnu.

Pa ljudima je svašta nelagodno, meni je nelagodno vidjet gdje se netko prežderava dinjama jer organski ne podnosim taj miris pa se kulturno maknem. Kad već izvlačiš od jednog jedinog primjera zaključak, neznam kakav odgovor očekuješ. Na cesti češće vidim neurotične roditelje koji se izderavaju na djecu zbog toga što se malom piški, jede sladoled ili trči preko prometne ceste pa ne zahtjevam da se roditelje izlema, odnosno djecu drži na uzici. Ti se bojiš rotvajlera, mene više strah ljute žene. Nebi bilo ugodno tražiti da se ljutim ženama stavlja brnjica, također se radije maknem.

Meni je lijepo vidjeti svakog psa koji poslušno šeta uz vlasnika jer takav pas sigurno neće napast nikoga, bio na uzici/brnjici ili slobodno šetuckao okolo. Ali za svakog psa je grozno kada je agresivan bio to pudl ili kavalir. Budala će mučiti jednako maltezera i dobermana, zašto bi takvom dao ikakvog psa?

Ako je nekakvom psu zbog agresije potrebna brnjica (protiv koje nemam ništa protiv), taj pas nije za tog vlasnika niti za te uvijete u kojima ga vlasnik drži. Agresivan pas ukazuje da postoji problem. Čemu onda uopće držat takvog psa u agresiji i zavlačit mu brnjice i lance kada se time neče riješit problem. Pa ta đukela se bez pol muke može otrgnut svakom vlasniku s uzice i srušiti odraslog čovjeka (i tako mu nauditi) taman da ima 3 brnjice.

Svakog većeg psa se mora držati na uzici i neznam zašto tvoj "viđenik" nije rotvajlera držao s brnjicom. Da ga je vidio komunalni lagano bi mu opičio kaznu (osobno sam vidio da uručuju kazne zbog uzica i brnjica).

11 godina
neaktivan

ma neka on hoda njega bez lanca to nema veze,problem je kada cuko ugrize gazda ne dobije kaznu a da mene ugrize gazdu bi zaklao

IMA JOŠ KRVI U STAROM JARCU
17 godina
pr0n_addict kaže...

Čovječe kakav vicious attack samo zato jer sam rekao da mi je nelagodno vidjeti mrgu od rotvajlera kako slobodno šeće među ljudima u sred metropole, bez ama baš ikakve kontrole. Zamisli, kako li se samo usuđujem osjećati nelagodu?!

Ponavljanje je uvijek poželjno jel, Norvežani ili Švicarci ili Njemci, pa oni mora da su totalno ponoreli kad su zakonski zabranili poznate opasne pasmine pasa.

https://petolog.com/articles/banned-dogs?CODE=banned-dogs

Sad kad smo rješili opasne peseke idemo malo do Engleziča.Hm pa ja tu ne vidim nikakav problem, uostalom nakon par godina Time Magazine je Hitlera okrunil za osobu godine.

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/royals/6548665/Their-Royal-Heilnesses.html

http://www.slideshare.net/abghty/adolf-hitler-time-magazines-man-of-the-year-1938

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
16 godina

Vezano za temu

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 20:01 (Diablo86).
17 godina
Diablo86 kaže...

Vezano za temu

Trebalo mi je neko vrijeme da skuzim.

Neke druge stvari su mi zaokupirale paznju. 

Kako komentirate ovo? Nisam-dopustila-da-cijepe-moje-tek-rodeno-dijete

- Psiho246
15 godina
neaktivan

"Navodi kako u svem tom istraživanju nisu uspjeli pronaći nijedan razlog koji bi bio logičan i govorio u korist cijepljenja."

Treba li još nešto reči?

EDIT: Ipak treba

"Strah nas je bilo jedino difterije i dječje paralize, ali i to su bolesti kojih dugo nema među ljudima i realno ne predstavljaju opasnost – objašnjava naša sugovornica"

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 21:53 (ROFLOLMAO).
15 godina
neaktivan

"......dodaje i da vjeruje u chemtrails, da svijetom upravljuju cionisti i Goldman Sachs a da si HIV i Ebolu kreirali amerikanci kak bi kontrolisali populaciju crnaca!"

16 godina
Psiho246 kaže...

Link na fejsu

17 godina
odjavljen
Psiho246 kaže...

Nek ide kud kod hoće, prema mogućnosti tamo gdje će joj liječenje djeteta (jer se nije cijepilo) koštati toliko da će zadužiti sebe, dijete i djecu tog djeteta.

Dijete nije cijepljeno -> ne može u školu. Riskirati tuđe živote radi nedostatka dasaka u glavi... Da nebi!

My name is Legion... For we are many!
17 godina

Iako Ivan dragi prilično militantno napada ljude, (kao da je on dosad bio na lancu), 
ipak ne stoji priča da su psi takvi kakve se odgoji, jer dobro znam iz osobnog iskustva da u istom leglu
ima pasa koji su dijametralno suprotnih karaktera. Kao i ljudi na kraju. Naravno da 
iživljavanje na životinji, nemar i držanje u kavezima i lancima neće nimalo pozitivno djelovati na nikoga, ali 
to nije poanta. 
Evo u attachu jednog mališana(da ne ispadnem neki pesomrzac), nije me nešto strah da će mi pojest testise, ali ja ga ipak vodim na uzici.
Barem da ne pobjegne za mačkom na cestu.  Ajd dosta o njima. 
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-bolnici-u-petrovoj-nema-klime-a-u-sobama-temperatura-ide-i-do-40/831677.aspx
Meni je ovo šokantno. 75 000 kuna nemaju za klime? A Vargin (ministar zdravstva koje nema za klime za postoperativne sobe najtežih bolesnika)
dizajnerski stol u praznoj sobi za sastanke je koštao 89.810 kuna, a svaki od 14 stolaca 1270 kuna?!?!?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 2:38 (overhaul).
16 godina
neaktivan

Ti roditelji koji odbijaju cijepit djecu su idioti. Treba ih pustit pa za par godina kad djeca počnu umirat i kad se iskorjenjene bolesti počnu ponovno pojavljivat. Kad djeca ostnau sterilna zbog parotitisa. Kad se proširi HEP A,B i C. Ako osoba nije cijepljena protiv HEP A,B odmah se povećava i rizik u populaciji za širenje HEP C. Kad djeca pocnu umirat onda ce ljudima postat jasno ali onda ce bit prekasno. Nitko od tih pimitivaca ne razumije kolika je bila smrtnost djece prije cjepiva npr početkom 18 stoljeća i prije Od 5 djece u obitleji možda dvoje preživi. Što se tice cjepiva nuspojave postoje na miljun djece pojavit ce se kod jednog djeteta. Ali isto je i sa najobičnijim andolom. Od 10 miljuna ljudi kad bi svim dali tabletu andola sigurno bi jedan dobio nuspojave i umro.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 2:52 (zeroname).
13 godina

Baš se informirala ta majka, članak pršti od educiranih izjava - provela je čak i svoje istraživanje s uzorkom od par roditelja necijepljene djece plus njena sestra.

Nemam baš tolerancije prema ovakvom tipu debilizma.

Tread softly because you tread on my dreams.
15 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Ti roditelji koji odbijaju cijepit djecu su idioti. Treba ih pustit pa za par godina kad djeca počnu umirat i kad se iskorjenjene bolesti počnu ponovno pojavljivat. Kad djeca ostnau sterilna zbog parotitisa. Kad se proširi HEP A,B i C. Ako osoba nije cijepljena protiv HEP A,B odmah se povećava i rizik u populaciji za širenje HEP C. Kad djeca pocnu umirat onda ce ljudima postat jasno ali onda ce bit prekasno. Nitko od tih pimitivaca ne razumije kolika je bila smrtnost djece prije cjepiva npr početkom 18 stoljeća i prije Od 5 djece u obitleji možda dvoje preživi. Što se tice cjepiva nuspojave postoje na miljun djece pojavit ce se kod jednog djeteta. Ali isto je i sa najobičnijim andolom. Od 10 miljuna ljudi kad bi svim dali tabletu andola sigurno bi jedan dobio nuspojave i umro.

Pa, čuj. Čini se da je ovo prirodan proces otpadanja nesposobnih jedinki vrste koje su nesposobne preživjeti. Evolucija na djelu! Zovite pandza94.

17 godina
neaktivan

Svaki roditelj koji odlući da ne želi cijepiti dijete treba ga poslat na 2-3 sata školice o načinu djelovanja cjepiva i procjepljenosti i ako ne želi ni tada cijepiti dijete mora to i potpisati. Normalno takvo dijete ne može ići u vrtić sa cjepljenom djecom, a u slučaju da se pojavi bolest koja je trebala biti obuhvaćena cjepivom troškove djeteta snosi roditelj, a ako bolest ostavi neke dugoročnije posljedice gube pravo na invalidnine i naknde.

Ljudi su iracionaloni kad se radi o ovakvim stvarima jer da djete umre od bolesti koja je mogla biti cjepljena oni bi rekli da je to sudbina/božija volje/slučajnost, no da se djetetu nešto dogodi od cjepiva osjećali bi osobnu odogovornost. To je valjda ljudima psihićki puno teže na kraju podnijeti da se djetetu nešto dogodi i da su oni za to krivi jer su dopustili da ga se cijepi. Ovako kad se djete razboli nije, valjda, nitko kriv to je priroda/bog/slučajnost/cionistička urota....

15 godina

Nije mi jasno zašto se forsira da se svako mora cijepiti. Ko želi nek se cijepi, tko ne želi nek se ne cijepi i problem riješen. Djeca koja se cijepe i onako su imuni pa koga briga što se onaj drugi nije cijepio. Jedini problem su oni koji se žele cijepiti a nemogu iz nekog razloga (bolest ili nešto deseto). Nije fer da ti ubacuju u krvotok nešto što ne želiš, niti znaš potpuni sastav. S druge strane usporedba s andolom ne stoji jer zakonom nije propisano da moraš piti andol. Možeš andol, aspirin, nešto deseto, ili ništa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 10:34 (axos).
17 godina
axos kaže...

Nije mi jasno zašto se forsira da se svako mora cijepiti. Ko želi nek se cijepi, tko ne želi nek se ne cijepi i problem riješen. Djeca koja se cijepe i onako su imuni pa koga briga što se onaj drugi nije cijepio. Jedini problem su oni koji se žele cijepiti a nemogu iz nekog razloga (bolest ili nešto deseto). Nije fer da ti ubacuju u krvotok nešto što ne želiš, niti znaš potpuni sastav. S druge strane usporedba s andolom ne stoji jer zakonom nije propisano da moraš piti andol. Možeš andol, aspirin, nešto deseto, ili ništa.

Nije fer ni da ja plaćam za njegovo kasnije liječenje. Neka sam plaća.

Niti se sva djeca mogu cijepiti (te time nisu zaštićena) niti "zaštita grupe" može biti dovoljna ako dođe do previše ovakvih primjera.

15 godina
Old Iggy kaže...
axos kaže...

Niti se sva djeca mogu cijepiti (te time nisu zaštićena) niti "zaštita grupe" može biti dovoljna ako dođe do previše ovakvih primjera.

I nije fer da država (svi) plate ukoliko se on razboli od te bolesti jer se nije cijepio, ali bilo bi uredu dati osobi na izbor da se ne cijepi ako će sama financirati troškove nastale zbog te bolesti. Ali povukao si zanimljivo pitanje. Što bi onda trebali napraviti sa svim onima koji terete zdravstvo jer piju, puše. drogiraju se, ne paze što jedu, pretili su, itd. ? Troškovi koji nastaju u zdravstvu zbog takvih su nemjerljivo viši.

13 godina
axos kaže...

zbog ovog https://en.wikipedia.org/wiki/Herd_immunity

Za primjer, kako bi bili sigurni od ospica koje su izrazito zarazne, procjepljenost treba biti iznad 95%. 

Mislim da ste omašili sa ''problemom'' financiranja zdravstvenih troškova - u slučaju značajnije pojave boleština protiv kojih se cijepimo, financiranje će biti najmanji problem. Svaka od tih bolesti ima drastično gore posljedice od eventualnih komplikacija uzrokovanih od strane cjepiva. Ta matematika ''anti-vakcinašima'' nikako nije jasna.

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 11:06 (ElektričnaOvca).
17 godina
axos kaže...
Old Iggy kaže...

I nije fer da država (svi) plate ukoliko se on razboli od te bolesti jer se nije cijepio, ali bilo bi uredu dati osobi na izbor da se ne cijepi ako će sama financirati troškove nastale zbog te bolesti. Ali povukao si zanimljivo pitanje. Što bi onda trebali napraviti sa svim onima koji terete zdravstvo jer piju, puše. drogiraju se, ne paze što jedu, pretili su, itd. ? Troškovi koji nastaju u zdravstvu zbog takvih su nemjerljivo viši.

Postoji nekoliko problema: jedno je zakonska obaveza države - zdarvstvena zaštita, a nakon toga ide financijska nemoć 99% ljudi da stvarno takvo što i napravi (plati liječenje) plus sve sekundarne posljedice - liječenje druge djece koju ovo dijete zarazi, gubitak zarade države od potencijalne djece invalida koji ne doprinose društvu i slično.

U ovakvom razvoju države to jednostavno nije moguće uvesti. I tu nisu samo nabrojani (ja bi odavno uveo maluse za one koji piju, puše i slično), tu su i oni koji ne vežu pojas u vozilu, bave se ekstremnim sportovima i slično.

17 godina
neaktivan
axos kaže...

- Svako cjepivo nije 100% učinkovito + postoje djeca koje se iz objektivnih razloga ne smiju cjepiti i ono što štiti tu djecu koja nisu stekla imunitet je opća procjepljenost. Kad bi se cjepili tko hoće opća procjepljenost bi padala i možda se prvih par godina, 10 godina ne bi ništa dogodilo, no nakon određenog vremena opća procjepljenost bi pala toliko da bi se omogućilo širenje bolesti što bi onda zahvatilo i djecu koja nisu stekla imunitet i one kod kojih postoje objektivni razlozi za necjepljenje.

- djeca nisu stvari nego osobe, roditelji nisu vlasnici svoje djece i međunarodni sud je već donio takvu presudu da je djetetovo pravo na zdravlje važnije i jače od prava roditelja na odlučivanje (znači odluku od cjepljenju donose liječnici ne stolari, programeri, blagajnice, inženjeri elektrotehnike i sl.)

- cjepiva imaju nuspojave i iako je procjepljenost danas velika i ništa strašno se neće dogoditi da se 100 djece ne cjepi nije tvoje djete ništa važnije od mog da ono ne treba preuzet rizik nuspojava, a moje treba

15 godina
Old Iggy kaže...

Postoji nekoliko problema: jedno je zakonska obaveza države - zdarvstvena zaštita, a nakon toga ide financijska nemoć 99% ljudi da stvarno takvo što i napravi (plati liječenje) plus sve sekundarne posljedice - liječenje druge djece koju ovo dijete zarazi, gubitak zarade države od potencijalne djece invalida koji ne doprinose društvu i slično.

U ovakvom razvoju države to jednostavno nije moguće uvesti. I tu nisu samo nabrojani (ja bi odavno uveo maluse za one koji piju, puše i slično), tu su i oni koji ne vežu pojas u vozilu, bave se ekstremnim sportovima i slično.

Ne bi li onda bilo u redu da država/zdravstvo potpiše ugovor da će platiti odštetu osobi koju je prisilila na cjepivo ukoliko ono uzrokuje neželjenje posljedice.

Problem s ovim drugim djelom je što je takvih ljudi previše. Jedan pije, drugi puši, peti i šesti se prežderavaju a sedmi je u ekstremnom sportu. Više od pola populacije bi bilo podložno tome i onda se to radije prikaže kao nešto normalno i kao društvena solidarnost, nego da se sankcionira. A onda se s druge strane oplete po onima koji se ne žele cjepivo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 11:16 (axos).
15 godina
BlackDog22 kaže...

- Svako cjepivo nije 100% učinkovito + postoje djeca koje se iz objektivnih razloga ne smiju cjepiti i ono što štiti tu djecu koja nisu stekla imunitet je opća procjepljenost. Kad bi se cjepili tko hoće opća procjepljenost bi padala i možda se prvih par godina, 10 godina ne bi ništa dogodilo, no nakon određenog vremena opća procjepljenost bi pala toliko da bi se omogućilo širenje bolesti što bi onda zahvatilo i djecu koja nisu stekla imunitet i one kod kojih postoje objektivni razlozi za necjepljenje.

- djeca nisu stvari nego osobe, roditelji nisu vlasnici svoje djece i međunarodni sud je već donio takvu presudu da je djetetovo pravo na zdravlje važnije i jače od prava roditelja na odlučivanje (znači odluku od cjepljenju donose liječnici ne stolari, programeri, blagajnice, inženjeri elektrotehnike i sl.)

- cjepiva imaju nuspojave i iako je procjepljenost danas velika i ništa strašno se neće dogoditi da se 100 djece ne cjepi nije tvoje djete ništa važnije od mog da ono ne treba preuzet rizik nuspojava, a moje treba

- Da se pojavi takav problem mislim da bi svi otišli po cjepivo svojevoljno.

- Nije ni država vlasnik, al nas svih tretira tako.

- Preuzima rizik ono koje se cijepi da ima nuspojave kao i ono koje se ne cijepi da se razboli.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 11:21 (axos).
17 godina
axos kaže...

- Preuzima rizik ono koje se cijepi da ima nuspojave kao i ono koje se ne cijepi da se razboli.

Kad se problem pojavi, onda je kasno.

Ako želiš biti dio društva, moraš prihvatiti društvene norme.

Omjeri rizika su apsolutno nemjerljivi.

16 godina
neaktivan
axos kaže...

Ne bi li onda bilo u redu da država/zdravstvo potpiše ugovor da će platiti odštetu osobi koju je prisilila na cjepivo ukoliko ono uzrokuje neželjenje posljedice.

Problem s ovim drugim djelom je što je takvih ljudi previše. Jedan pije, drugi puši, peti i šesti se prežderavaju a sedmi je u ekstremnom sportu. Više od pola populacije bi bilo podložno tome i onda se to radije prikaže kao nešto normalno i kao društvena solidarnost, nego da se sankcionira. A onda se s druge strane oplete po onima koji se ne žele cjepivo.

Čisto informativno: poznaješ li nekoga (ili nečije dijete) koje je imalo neželjene posljedice ili se razbolilo od cjepiva?

Prema tome kakvi ugovori? Nije država privatna kompanija (barem ne još!).

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
15 godina
Old Iggy kaže...
axos kaže...

Kad se problem pojavi, onda je kasno.

Ako želiš biti dio društva, moraš prihvatiti društvene norme.

Omjeri rizika su apsolutno nemjerljivi.

Postoji li opcija da budeš živ a ne budeš dio društva?

Gdje je granica diktature i anarhije?

Ako tvrtke profitiraju od tvoje bolesti nije li logika da im je cilj da si bolestan a ne zdrav?

Ako nam i država želi bolje zašto ne želi prodati imunološki svojim građanima nego nekom desetom?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice