Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.315.401
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
BlackDog22 kaže...
pbandov kaže...
Bukva kaže...

Ako žena zbog onih dana, nije na 100% koji dan u mjesecu, dok muškarac nema tih problema; nije li onda diskriminacija prema muškarcu da bude jednako plaćen kao i žena?

Just asking... Just asking... 

Evo ti jedan primjer. U lidlu ili tak nekom lancu trgovina imaš narukvice za pauze. Žene zbog...svojih potreba imaju malo veći opseg pauza zbog tih istih potreba. Iako je tiranija ooćenito takav nadzor raditi i opravdano je jer to su potrebe koje nisu svjesno izazvane, odmah imaš otvorenu opciju zlouporabe istih. Znam neke koje stvarno imaju cikluse češće a opet, ne možeš dokazati. Po toj logici bi i tu morao dati svima jednako.

Dok sam u HT-u radio (nažalost), tu su svima pauze jednako i strogo fiksno propisane. Tak da...neki su jednaki ali su neki ipak jednakiji. Post-kapitalni socijalizam

Neki očito još uvijek imaju problema sa shvačanjem jendakosti i ravnopravnosti, pa se nadam da je sada razumljivije: 

haha, šta bi svijet bez 9gag-a

Nemam ja nikakvih problema sa shvaćanjem već samo pričam iz iskustva. Niti jedna rečenica nije moje mišljenje već samo opis situacije. Ta slika je točna no opet to je teorija isto kao tvornička potrošnja goriva.

Sa strane toga, mene više sekiraju radnička prava u općem smislu a ne kako se koji spol tretira. Sve se počinje svodit na mjeru produktivnosti koja ide u decimalne preciznosti i od ljudi se sve više traži gotovo nemoguće (ne moram naglasiti da opet, govorim iz iskustva). No evo da skrenem pozornost na jedan primjer kako je jedan lik dao otkaz u hotelu na rhode islandu. Pokazo je zube, napravio dramu i nakon 2 godine otišao pomoći oko održavanja štrajka, dovođenjem sindikata i medija.

Možemo mi tu pričati i pričati ali samo potezi mogu dovesti do neke promjene. I pošto vidim da voliš simbolično-srcedrapajuće slike, evo ti od mene jedna

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 23:03 (pbandov).
18 godina
BlackDog22 kaže...

Žene mogu zauzimati mjesto nekom sposobnijem samo ako vjeruješ da su muškarci stvarno toliko intelektualno nadmočniji ...

Zapravo, nigdje nisam vidio da je spomenuto da je muškarac taj koji je inherentno sposobniji. Onaj koji ima problema s rodom i spolom si upravo ti, jer ne vidiš mogućnost da danas 70% žena bude sposobno, a sutra 70% muškaraca i da ovakav zakon u najboljem slučaju uprosječuje kompletan sustav.

Siguran sam da u RH ima puno veći postotak crnaca (afroamerikanaca?), žutih (azijata?) ili srba (???), nego ih je u Saboru ili ih radi u državnoj upravi. Ima li ikakve naznake da se priprema zakon koji bi propisao min. 1, 5 ili 10% njih u jednom ili drugom?

Gledam te!
16 godina

Dobro sad, ne treba ići u krajnost 

Mislim da je svima jasno kako se na žene gleda drugačije, ali nikako ne podupirem teoriju da ih se sustavno omalovažava i planski drži na nižoj plaći.

Battlelog: [deda] lubosaur
18 godina
eevek kaže...

Mislim da je svima jasno kako se na žene gleda drugačije, ali nikako ne podupirem teoriju da ih se sustavno omalovažava i planski drži na nižoj plaći.

Bilo kakvo držanje na "nižoj plaći" je zakonom zabranjeno.

Ako neka žena ima nižu plaću, treba vidjeti zašto je to tako.

17 godina
Old Iggy kaže...
eevek kaže...

- može li u rečenici umjesto riječi žena stojati npr osoba/radnik? Kad to bude, tad će osobe biti ravnopravne.

- druga ravnopravnost (koja nema veze s ljudskim pravima) je (ne)ravnopravnost npr poslodavac/posloprimac. Neke stvari su stvar cjenkanja. Nit ne koštaju sve umjetničke slike jednako, nogometaši.. pa tako ni radnici, kao i razlike između radnika, NKV-VKV, grana poslovanja, čistač(ica) u saboru, konobar(ica).. direktor(ica) ili neradnik(ica), nesposoban(ica), itd..(+ica).

- ne postoji ravnopravnost, ni između divljih zečeva, ni između ljudi...

btw, to je za poslovnu ravnopravnost, ali proširiti na pravnu (pred zakonom) i bilo koju drugu .. pravila su ista.

( @ iggy, da, znam... zato mi je muka od feminizma.. i sličnih vrištanja npr o kvotama).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 11:23 (ihush).
18 godina
ihush kaže...
Old Iggy kaže...

- može li u rečenici umjesto riječi žena stojati npr osoba/radnik? Kad to bude, tad će osobe biti ravnopravne.

- druga ravnopravnost (koja nema veze s ljudskim pravima) je (ne)ravnopravnost npr poslodavac/posloprimac. Neke stvari su stvar cjenkanja. Nit ne koštaju sve umjetničke slike jednako, nogometaši.. pa tako ni radnici, kao i razlike između radnika, NKV-VKV, grana poslovanja, čistač(ica) u saboru, konobar(ica).. direktor(ica) ili neradnik(ica), nesposoban(ica), itd..(+ica).

- ne postoji ravnopravnost, ni između divljih zečeva, ni između ljudi...

Sve se to rješava ne muško / ženskom definicijom već definicijom radnog mjesta, pravilnika itd.

13 godina
neaktivan

Ta vaša ravnopravnost o kojoj pričate uvijek dovodi do toga da onaj koji radi puno i dobro bude izjednačen s onim koji radi malo i loše, da onaj koji uči i zna bude izjednačen s onim koji je lijen i ne zna, da onaj koji je ispred svih bude povučen nazad među obične.

Zašto težiti tome ako je to direktno oprečno iskrenosti? Da li bi mijenjali istinu za lažnu pravdu?

Svatko ima svoje mjesto, zar je toliko teško prihvatiti ga? Ili je lako priklanjati se većini koja je gonjena ljubomorom?

Ljudi koji kliču i zahtjevaju rijetko zahtjevaju nesebičnost, ali ako 2000 ljudi može promijeniti vlast vrištanjem na trgu jedne od najvećih europskih zemalja, zašto da ne? Jeste li ikad vidjeli nekog da se bori da mu kolega, koji već par mjeseci radi bolje već itko drugi, napreduje? 

Presjedne mi kad vidim da svi pokušavamo da glumimo da smo nešto više, valjda po uzoru na svemirce iz serija, kad se za ravnopravnost uvijek bore oni koji ju ne zaslužuju? Tko zaslužuje ravnopravnost? Ravnopravnost nije prirodno stanje.

Hipotetska situacija (u poređenju s onom slikom koju je blackdog22 postavio): Vi i neka odvratna debela osoba nalazite se jednako udaljeni od tri razjarena, gladna pitbula koji su se upravo otkinuli s lanca. Da li ćete trčati jednako brzo kao odvratna debela osoba u pokušaju da održite ravnopravnost ili ćete bježati koliko vas noge nose?

18 godina
Onjegin kaže...

Ta vaša ravnopravnost o kojoj pričate uvijek dovodi do toga da onaj koji radi puno i dobro bude izjednačen s onim koji radi malo i loše, da onaj koji uči i zna bude izjednačen s onim koji je lijen i ne zna, da onaj koji je ispred svih bude povučen nazad među obične.

I to je u biti riješeno.

Nema firme sa samo jednim radnim mjestom, kao ni firme koja nema varijante bonusa / malusa u realnom vremenu.

Osim, naravno, države.

18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Zapravo, nigdje nisam vidio da je spomenuto da je muškarac taj koji je inherentno sposobniji. Onaj koji ima problema s rodom i spolom si upravo ti, jer ne vidiš mogućnost da danas 70% žena bude sposobno, a sutra 70% muškaraca i da ovakav zakon u najboljem slučaju uprosječuje kompletan sustav.

Siguran sam da u RH ima puno veći postotak crnaca (afroamerikanaca?), žutih (azijata?) ili srba (???), nego ih je u Saboru ili ih radi u državnoj upravi. Ima li ikakve naznake da se priprema zakon koji bi propisao min. 1, 5 ili 10% njih u jednom ili drugom?

Što se tiče crnaca i "žutih" nije dovoljan da uđu u sabor niti čine nekakv značajniji % koji bi im nekakvom statistikom osiguravao mjesto u saboru. Kad bi ih bilo pozitivnom diskriminacijom i ZAKONOM bi im bilo zajamčeno mjesto u saboru. Ne znam da li ne pratiš uopće sabor i politiku, ali vidim da nisi upoznat s pojmom saborskog zastupnika nacionalnih manjina. Znači srbi, talijani, romi itd. s obzirom na njihov broj u usporedbi s ostatkom populacije imaju OSIGURAN broj zastupničkih mjesta. Tako da zakon o kojem pričaš je već donešen i na snazi je.

Nisam ja ni rekao da je sposobniji ja sam rekao da je prema svemu što znanost i istraživanja govore jednak ili tu negdje. Što znači da u savršenom svjetu u kojem ne postoji negativne diskriminacije i svi imaju jednake šanse omjer žena i muškaraca u saboru trebao biti 50:50 +- 5% statističkog odstupanja. To nije tako i omjer je 80:20 što znači da negdje u društvu djeluje negativna diskriminacija prema ženama. Ovim zakonom se na silu ta diskriminacija želi ispraviti i omjeri dovesti u nivo statističke pogreške, odnosno kako su složili prijedlog zakona 60:40.

13 godina
neaktivan
BlackDog22 kaže...
Što znači da u savršenom svjetu u kojem ne postoji negativne diskriminacije i svi imaju jednake šanse omjer žena i muškaraca u saboru trebao biti 50:50 +- 5% statističkog odstupanja. To nije tako i omjer je 80:20 što znači da negdje u društvu djeluje negativna diskriminacija prema ženama. Ovim zakonom se na silu ta diskriminacija želi ispraviti i omjeri dovesti u nivo statističke pogreške, odnosno kako su složili prijedlog zakona 60:40.

lol wut? 50:50 +-5%? 

Iskreno pitanje, je li to što je predstavničko tijelo ili zato što ti misliš da je tako pošteno? Jer čini mi se da je glupo očekivati da će muškarci u Saboru zastupati samo muške interese.

Mislim, ne želim da ostavim dojam nekog zagovornika muške nadmoći, ali birati ljude po spolu umjesto po karakteristikama bitnim za taj posao mi zvuči nevjerovatno.

Kuća gori u pola noći, ti ležiš omamljen dimom. U sobu ti upada ženski vatrogasac koji teži upola kao ti zato jer se morao poštovati zakon o spolnoj diskriminaciji.

15 godina
Onjegin kaže...

Kuća gori u pola noći, ti ležiš omamljen dimom. U sobu ti upada ženski vatrogasac koji teži upola kao ti zato jer se morao poštovati zakon o spolnoj diskriminaciji.

Ali ćeš zato umrijeti sretan, ako se pališ na komade u uniformi.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina

"Samo" 600 povlastenih mirovina? A gdje su lazni branitelji i njihove mirovine? 

Kada se pita i jedna i druga strana su za objavu i sredjivanje registra. Zasto onda godinama isplacujemo lazne mirovine?Svima nam je jasno da smo "zaglibili"veoma duboko,i da je svijetlo na kraju tunela netko ugasio.

Zanima me koliko vas planira svoj zivot u ovoj drzavi,a koliko vas planira otici van u potrzai za normalnim zivotom?

13 Planiram otici van
4 Ostajem ovdje
15 godina
tadic kaže...

Kada se pita i jedna i druga strana su za objavu i sredjivanje registra. Zasto onda godinama isplacujemo lazne mirovine?Svima nam je jasno da smo "zaglibili"veoma duboko,i da je svijetlo na kraju tunela netko ugasio.

Zanima me koliko vas planira svoj zivot u ovoj drzavi,a koliko vas planira otici van u potrzai za normalnim zivotom?

Kakvo ti je to pitanje? Naravno da ostajemo ovdje. Jača karakter. Poslušaj Baladu o Pišonji i Žugi (Zabranjeno pušenje) i posebnu pozornost obrati na tekst.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
mario.L_hr kaže...
tadic kaže...

Kakvo ti je to pitanje? Naravno da ostajemo ovdje. Jača karakter. Poslušaj Baladu o Pišonji i Žugi (Zabranjeno pušenje) i posebnu pozornost obrati na tekst.

Ne da sam slusao baladu,vec sam zivio Baladu o Pisonji i Zugi. Rodjen u BiH,studirao ekonomiju u Zenici(asocijacija-Zenica blues)... Uglavnom sve je to lijepo,ali od toga se ne zivi i ne placaju racuni. Kad te ekonomske prilike,odnosno ne prilike natjeraju da 2 puta u 12-13 godina spremis torbu i ides trbuhom za kruhom,onda tu nesto ne stima u sistemu. Vremena nemam da trazim gresku i cekam restart sistema,jer imam samo 1 zivot.A imam osjecaj da i kada je pronadjem ne mogu nista promijeniti... Mozda smo samo rodjeni na krivom mjestu u pravo vrijeme.  To je moje vidjenje stvari.

16 godina

Ja i cura sljedeci tjedan upisujemo tečaj engleskog da se malo podsjetimo.

Ako ce biti srece odlazimo na ljeto odavde.

18 godina
BlackDog22 kaže...
Veliki Brat kaže...

Što se tiče crnaca i "žutih" nije dovoljan da uđu u sabor niti čine nekakv značajniji % koji bi im nekakvom statistikom osiguravao mjesto u saboru. Kad bi ih bilo pozitivnom diskriminacijom i ZAKONOM bi im bilo zajamčeno mjesto u saboru. Ne znam da li ne pratiš uopće sabor i politiku, ali vidim da nisi upoznat s pojmom saborskog zastupnika nacionalnih manjina. Znači srbi, talijani, romi itd. s obzirom na njihov broj u usporedbi s ostatkom populacije imaju OSIGURAN broj zastupničkih mjesta. Tako da zakon o kojem pričaš je već donešen i na snazi je.

Nisam ja ni rekao da je sposobniji ja sam rekao da je prema svemu što znanost i istraživanja govore jednak ili tu negdje. Što znači da u savršenom svjetu u kojem ne postoji negativne diskriminacije i svi imaju jednake šanse omjer žena i muškaraca u saboru trebao biti 50:50 +- 5% statističkog odstupanja. To nije tako i omjer je 80:20 što znači da negdje u društvu djeluje negativna diskriminacija prema ženama. Ovim zakonom se na silu ta diskriminacija želi ispraviti i omjeri dovesti u nivo statističke pogreške, odnosno kako su složili prijedlog zakona 60:40.

Ovim zakonom se ne želi nešto ispraviti na silu, nego promijeniti svijest ljudi - kad ih navikneš na to da su žene u Saboru normalna pojava, onda bi se i više žena trebalo odlučivati uopće kandidirati, muškarci koji su prije imali animozitet prema njima u Saboru bi ga trebali izgubiti i tak... Kužim logiku iza toga, ali mi je to i dalje besmisleno, jednako kao i zastupnici manjina, na koje sam skroz zaboravio (da, sjednice Sabora uopće ne pratim, politiku samo onoliko koliko moram).

Gledam te!
16 godina
neaktivan
eevek kaže...

Ta tvoja tvrdnja vrijedi i za muškarce. Ako se na žene gleda drugačije, time se i na muškarce gleda drugačije (nego na žene).

Primjerice. U 2012 u SADu je na poslu poginulo 4045 muškaraca (od čega 3002 bjelca) i 338 žena. (najopasnije zanimanje je ribar pa drvosječa). http://www.bls.gov/iif/oshwc/cfoi/cfoi_revised12.pdf

I to je ok. Muškarci ginu na poslu jer te poslove nitko ne želi raditi osim muškaraca (i rodno i spolno). Al tu se nitko ne osjeća diskriminiranim, niti žene (rodno i spolno), niti muškarci (rodno ni spolno) niti bijelci, niti crnci.

Na žene se gleda drugačije kao što se na muškarce gleda drugačije. To može imati i dobre i loše konotacije ovisno kako gledaš. Kada bi natjerali sve non male non white ljude da podjednako ginu na poslu, tako da statistika bude 50-50, bilo bi pošteno i nediskriminatorno prema male-white grupi ljudi. Al tu se ni jedna udruga o "ravnopravnosti" ne trga da se izjednače prava. Niti postoje takve udruge koje zagovaraju smrtnost svih ostalih "demographics" kako bi svjet bio ravnopravan.

Po ovome, žene su zaštićenije na poslovima što je ok. Generalno su fizički slabiji spol (čast izuzecima) i očito je da ni jedna žena s razlogom nejde u te ribare i drvosjeće. Dal te ribarske firme diskriminiraju žene? Pa sigurno više nego white collar firme. Postotak muškaraca u tom polju je 99.99%, nema ni jednog zanimanja koje više diskriminira žene, pa što nema feminacija po šumama i oceanima s tablama kako žele ginut jednako kao i muškarci?

Nadalje, muškarci češće umiru od bolesti povezanim s poslom, taj broj je zapravo oko 85% male to 15% female. U SADu (krajem 90'ih prema odacima ILOa) taj broj se kretao oko 240.700 males i 46,298 females. Nema jednakosti. Nit je itko traži.

A opće prihvačena činjenica je da su žene IZDRŽLJIVIJI spol. Pa zašto su muškarci najčešće na tim smrtnim poslovima? Ovo je glupo niti bi itko tjerao žene da idu u kočare.

Pa zato što se na muškarce gleda drugačije. Jedna žena, zapravo život jedne žene vrijedi više od muškarčevog. U svakoj za život pogubnoj situaciji prvo se spašava žene i djecu. Vjerujem da bi svatko prije spasio život neke žene nego muškarca da se nađe u situaciji di mora birati. Svaki opasan posao se daje muškarcima, zapravo traži - cilja muškarce (osim ako netko nije vidio oglas di se traže jače žene za kočarenje po sjevernom moru), i to je ok. Neznam dal je ikad ijedan muškarac zbog svog roda ili spola krivio žene.

Ne govorim ovo da bi se tražilo pedra (krivca). Jednakost nemože i neće nikad postojati. Niti bi se trebala postići. Svi smo različiti i svatko neka radi što želi i voli. Forsirat bilo koga u bilo šta da bi se zadovoljila statistika samo uništava jednaka prava kojim težimo. Zašto bi glup muškarac dobio posao prije od pametne žene? Zašto bi glupa žena dobila posao prije nego pametan muškarac? Pametniji dobiva posao nebitno o spolu i rodu.

I ako netko misli da će forsiranjem postići jednakost griješi koliko i ljudi koji očito diskriminiraju (npr ne žele nekog zaposlit jer je plav, crn, gay, ateist.. nebitno), stvar je zapravo ista, zapravo čak je puno opasnije forsiranje s vrha nego pojedini diskriminatorni slučaj. Valjda se diskriminacija rješava zakonim, provođenjem istih i kontrolom, a ne back-diskriminacijom. Kao da na nasilje odgovaramo nasiljem.

Samo si zamislite da vam tumor na mozgu operira netko tko je posao dobio zbog spola ili roda, vjere ili rase, boje kose ili seksualne preference, a ne zbog pameti ili sposobnosti. Da to znaš nikad nebi pristao da te takav netko reže.

Jednakost spolova se valjda postiže načinima na kojima ženama osiguraš sigurnost, npr, nasilnog muža koji pretuče ženu, ili nekog silovatelja, itd strpaš na 10-15-20 godina u zatvor, svakog tko seksualno uzenimrava, zapravo bilo koga, također kazniš kaznom od milijon - dva, u škole uvedeš sve te spolne itd edukacije gdje učiš o ravnopravnosti svih ljudi itd. A ne forsanjem nekih ad hoc rješenja tipa fali nam sto komada m8 tipli pa ajmo ofarbat 50 komada m6 i 50 komada m10 tek tolko da bude na broju. To se zove varanje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 14:30 (ivan dragi).
18 godina
ivan dragi kaže...

Jednakost spolova se valjda postiže načinima na kojima ženama osiguraš sigurnost, npr, nasilnog muža koji pretuče ženu, ili nekog silovatelja, itd strpaš na 10-15-20 godina u zatvor, svakog tko seksualno uzenimrava, zapravo bilo koga, također kazniš kaznom od milijon - dva, u škole uvedeš sve te spolne itd edukacije gdje učiš o ravnopravnosti svih ljudi itd. A ne forsanjem nekih ad hoc rješenja tipa fali nam sto komada m8 tipli pa ajmo ofarbat 50 komada m6 i 50 komada m10 tek tolko da bude na broju. To se zove varanje.

Je, da, ali neće kazniti onog idiota koji u Saboru bez srama kaže (mislim Pusićki): - Vi ste za madraca, ne za mudraca. A zakoni već postoje...

Gledam te!
18 godina

http://www.jutarnji.hr/vsoa-potrosila-40-mil--na-satelitske-veze-koje-nato-daje-besplatno/1293248/

Sviđa mi se ova fora - dogovoriš se s frendovima za posao koji onda proglasiš državnom tajnom i nema te 'ko šta pitati. Sikter!

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...

http://www.jutarnji.hr/vsoa-potrosila-40-mil--na-satelitske-veze-koje-nato-daje-besplatno/1293248/

Sviđa mi se ova fora - dogovoriš se s frendovima za posao koji onda proglasiš državnom tajnom i nema te 'ko šta pitati. Sikter!

Bas citam to i ne vjerujem. Izmedu ostaloga, placali zasticenu vezu izmedu dva kata koja se nikad nije koristila...

Ali sta sad, ipak su to hrvatski generali. Oni, bas kao i branitelji moraju biti imuni na kritike, oni su nadljudi. Njima treba sve dati i sve dopustiti.

Zivio kralj, zivila vojska!

- Psiho246
17 godina
Veliki Brat kaže...
..

Je, da, ali neće kazniti onog idiota koji u Saboru bez srama kaže (mislim Pusićki): - Vi ste za madraca, ne za mudraca. A zakoni već postoje...

- interesantno.. a Varga? Dali sad zastupaš ravnopravnost spolova ili lijevo-desno, tko kaže, ne što kaže + trenutna funkcija? Postoji imunitet, pa postojanje zakona ne mora biti rješenje.

- ako je diskriminacija po bilo kojoj osnovi loša, zašto bi pozitivna diskriminacija bila dobra? Žene nisu spriječene baviti se bilo čime, ako postoji takav zakon, predloži promjenu. Ostalo je njihova odluka dali će se kandidirati ili ne, a tad lista s brojanjem krvnih zrnaca ili kromosoma nije dobra. Ako su ljudi, ako je sposobnost.. tad nisu žene-muškarci, nego sposobni s pravom glasa i pravom da budu birani, ljudi, punoljetni (nekažnjavani itd.).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 16:29 (ihush).
18 godina

Ma ovo su smijurije. Ljudi se premišljaju treba li im mobitel i jesu li "previše rastrošni" jer bi tu i tamo htjeli u kino ili kazalište, a ovakvi guzani na proračunu voze audije i kupuju "sigurne satelitske veze".

Mene zanima što smrad koji "kupi" ovakvu neku uslugu razmišlja kada gleda penzića kako kopa po kontejneru? O čemu to smeće razmišlja?

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ma ovo su smijurije. Ljudi se premišljaju treba li im mobitel i jesu li "previše rastrošni" jer bi tu i tamo htjeli u kino ili kazalište, a ovakvi guzani na proračunu voze audije i kupuju "sigurne satelitske veze".

Mene zanima što smrad koji "kupi" ovakvu neku uslugu razmišlja kada gleda penzića kako kopa po kontejneru? O čemu to smeće razmišlja?

Učili su od najboljeg!

18 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

lol wut? 50:50 +-5%? 

Iskreno pitanje, je li to što je predstavničko tijelo ili zato što ti misliš da je tako pošteno? Jer čini mi se da je glupo očekivati da će muškarci u Saboru zastupati samo muške interese.

Mislim, ne želim da ostavim dojam nekog zagovornika muške nadmoći, ali birati ljude po spolu umjesto po karakteristikama bitnim za taj posao mi zvuči nevjerovatno.

Pošto se ljudi za sabor ne biraju po nekim karakteristikama nego se jedino i isključivo biraju po sistemu netko me stavi na listu, pa ljudi glasaju za listu ovo što ti pričaš nema smisla, jer po sistemu na koji se biraju saborski zastupnici kod nas ako je konj lipicanac 2. na listi HDZ-a on sigurno ulazi u sabor. Pa po tebi onda ispada da je i on kvalificiran ili kvalificiraniji od nekog tko nije ušao u sabor samo zato jer je nije bio dovoljno visoko na listi.

Vatrogasci, doktori, policajci, programeri itd. se tako ne biraju. Znači ne postoji lista vatrogasca Vinka na kojoj se nalazi još 10 njegovih prijatelja, pa onda vatrgosaca Vinka izaberu da bude vatrogasac što znači da i njegovih 10 prijatelja ide s njim. Vatrogasci se nominiraju i prolaze raznorazne testove svaki ponaosob i svaki osobno prolazi zavisno o svojim sposobnostima. Saborski zastupnici se tako ne izabiru, izabiru se po principu lista. Da se pokojni Franjo kandidira kao nosioc liste iza njega može biti cijelo dvorište domaćih životinja i svi bi bili saborski zastupnici. 

Inače za Kaligulu kažu da je bio lud i da je zato postavio svog konja za konzula i senatora. Nije Kaligula bio lud ni glup on je samo na vrlo dobar način pokazao tadašnjim senatorima koliko u biti je značila njihova pozicija. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 20:43 (BlackDog22).
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ustav RH Članak 76.: Zastupnik ne može biti pozvan na kaznenu odgovornost, pritvoren ili kažnjen za izraženo mišljenje ili glasovanje u Hrvatskom saboru. 

18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Ovim zakonom se ne želi nešto ispraviti na silu, nego promijeniti svijest ljudi - kad ih navikneš na to da su žene u Saboru normalna pojava, onda bi se i više žena trebalo odlučivati uopće kandidirati, muškarci koji su prije imali animozitet prema njima u Saboru bi ga trebali izgubiti i tak... Kužim logiku iza toga, ali mi je to i dalje besmisleno, jednako kao i zastupnici manjina, na koje sam skroz zaboravio (da, sjednice Sabora uopće ne pratim, politiku samo onoliko koliko moram).

Da kad se ljudi naviknu onda će biti više žena na listama. Opet, nevjerojatno mi je da baš toliko ništa ne pratiš, ljudi se ne kandidiraju za sabor nego stranke predlažu liste. Da se ljudi kandidiraju osobno onda bi ovaj zakon bio besmislen jer ne možeš nikog natjerat da se kandidira, ali možeš natjerat stranku da predloži više žena na listi.

Ako je zakon i ako je predviđena sankcija onda je u pitanju sila. 

18 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Ne govorim ovo da bi se tražilo pedra (krivca). Jednakost nemože i neće nikad postojati. Niti bi se trebala postići. Svi smo različiti i svatko neka radi što želi i voli. 

Pa nitko ni ne traži jednakost, nego ravnopravnost.

17 godina

Udebljao sam se 10 kg u zadnja dva i pol mjeseca.

Je*** blagdani, kolači i ostalo.

Jebe me to što više nemam niti jednu košulju u koju mogu stati, a najviše od svega na svijetu mrzim kupovati odjeću.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 21:28 (Bukva).
14 godina
Bukva kaže...

Udebljao sam se 10 kg u zadnja dva i pol mjeseca.

Je*** blagdani, kolači i ostalo.

Jebe me to što više nemam niti jednu košulju u koju mogu stati, a najviše od svega na svijetu mrzim kupovati odjeću.

Ja baš izgubio desetak kila od prvog siječnja. Također ću morati nabaviti novu odjeću (pogotovo hlače).

Radikalno sam promijenio prehranu (doctor's orders), očito je do toga.

Nisam bio nešto debeo, ali krvna slika mi je bila ubitačna - pogotovo za mlađeg čovjeka.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice