Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.506.157
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
phoenix2003 kaže...

Kad se već pominje Satana, kladim se u 100 ojra da 99% vjernika ne zna da je Satana nastao u grobnicama Latina u centralnoj Italiji a ne u Biliji! 

Zanimljivo...

Iako nisam neki stručnjak povjesti religije, nikad nisam čuo da su hebreji uvezli sotonu iz Italije...

14 godina

Kada si sam sebi "bog" oslobođen si okova dogmi te možeš samostalno propitkivati svijet oko sebe umjesto slijepog prihvaćanja bajki i pričica.

To je ujedno i teži put, najlakše je prihvatiti serviranu priču i vjerovati da će ti duša ići u neki tamo raj ako ćeš se strogo pridržavati nekakvih "uputa".

Nisam bio u crkvi od krizme, naježim se od same pomisli. Ako me to čini egoistom, neka sam.

Pametno rekao lik iz serije, nisam nikad na taj način razmišljao o vjernicima. Ne mora, naravno, vrijediti za svakoga.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
16 godina
neaktivan

Ono što se danas smatra Satanom (Luciferom) nastalo je u Rimsko-latinskom ratu (šesto ili sedmo stoljeće prije Krista). Latini, koji su bili daleko napredniji od Rimljana imali su običaj da zidove grobnica svojih predaka oslikavaju freskama. Kako je rat trajao godinama, tako su se i slike na freskama mijenjale. Na samom kraju rata latini, koji su bili iscrpljeni ratom, u grobnicama su naslikali čovjekoliko biće čija je koža bila modre boje (boja tkiva koje trune), koje ima rep i druge sličnosti sa današnjim Satanom. Fresku prati natpi da onaj ko ne položi život u borbi protiv Rimljana će patiti od ovog bića kad umre (ili tako nekako, ne sjećam se točno natpisa).

13 godina

lako moguće, sabor mu se zamjerio zbog bolova u preponama

18 godina
phoenix2003 kaže...

Ono što se danas smatra Satanom (Luciferom) nastalo je u Rimsko-latinskom ratu

Ovo mi nikako ne djeluje kao dokaz o "porijeklu" sotone. Ovdje se, eventualno, može govoriti o slikovnom prikazu (iako nisam upoznat s prikazima sotone u plavoj boji, što ne znači da ne postoje).

Mislim da je, ovakvom logikom, preciznije reči da je sotona grčki izum (bog Pan) iako mi on djeluje kao predindoeuropski bog.

Slikovni prikaz nečega nemože biti dokaz o porjeklu, samo o utjecaju jedne "kulture" na drugu.

18 godina
moderator
pr0n_addict kaže...

Pametno rekao lik iz serije, nisam nikad na taj način razmišljao o vjernicima. Ne mora, naravno, vrijediti za svakoga.

Serija mi je bila jako dobra, ali taj aspekt religije je jako loš jer je ateist prikazan onako kako ga vjernici vide (grešnik pokajnik) - osoba koja je izgubila vjeru u boga zbog osobne tragedije, što je čisti bullshit ali se uklapa u njihov svjetonazor.

Kad na kraju doživi near death iskustvo i okus afterlajfa, odmah se vrati u stado iz kojeg je pobjegao. Da je bila jedanaesta epizoda ne bi me začudilo da je Cole misu predvodio.

Lejm.

Onda to kažem frendovima na kafi i budem ovakav-onakav, stalno moram nešto prigovarati...

16 godina
neaktivan
markonio kaže...
phoenix2003 kaže...

Ono što se danas smatra Satanom (Luciferom) nastalo je u Rimsko-latinskom ratu

Ovo mi nikako ne djeluje kao dokaz o "porijeklu" sotone. Ovdje se, eventualno, može govoriti o slikovnom prikazu (iako nisam upoznat s prikazima sotone u plavoj boji, što ne znači da ne postoje).

Mislim da je, ovakvom logikom, preciznije reči da je sotona grčki izum (bog Pan) iako mi on djeluje kao predindoeuropski bog.

Slikovni prikaz nečega nemože biti dokaz o porjeklu, samo o utjecaju jedne "kulture" na drugu.

Moram da se ispravim. Napravio sam grešku. Nisu u pitanju Latini već drugo pleme Etruščani. ovo ostalo sve stoji. Evo našao sam sliku freske. Znači, prvi pomen ultimativno demona koji muči griješnike u zagrobnom životu je ovaj na slici u prilogu.

18 godina
neaktivan

A mislim stvarno.. stalno nešto prigovaraš!

Pa mora serija biti po američanskim standardima domoljublja i bogoljublja! 

Nije li se čak i Mel Glupson vratio u stado nakon što je spoznao bo.. vanzemaljce u onom filmu shymamalalanamaa.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
moderator
Littlemanbeingerased kaže...

A mislim stvarno.. stalno nešto prigovaraš!

Pa mora serija biti po američanskim standardima domoljublja i bogoljublja! 

Nije li se čak i Mel Glupson vratio u stado nakon što je spoznao bo.. vanzemaljce u onom filmu shymamalalanamaa.

Kad sam im rekao da mi ne valja kraj, mislili su da je neko poginuo. Nakon što su pogledali do kraja bilo im je jasno na šta sam mislio :D

BTW kaže se Shymalajajaman. :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 17:55 (DrNasty).
18 godina

Moguće da si izostavio jedno ili dva "... manananan"

This space for rent!
18 godina

Još jedan apsurdni slučaj za lupanje glavom po zidu, srečom u zadnje vrjeme blesava kanabis-situacija u raznim državama ipak se polako mjenja.

http://danas.net.hr/svijet/otac-spasio-zivot-dvogodisnjoj-kceri-a-sada-je-zbog-toga-zavrsio-u-zatvoru

http://www.gofundme.com/rumer_rose

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
18 godina
17 godina
neaktivan

Ne, Baldasar je samo glup. Bandić je ipak kategorija za sebe.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
13 godina
neaktivan

Evo jednog bisera 

Jučer navečer se dogodilo još jedan "teroristički napad" u Europi od strane "extremista". 

"Muškarac s lažnim pištoljem izazvao je u četvrtak navečer prekid programa nizozemske javne televizije u trenutku kad je trebao početi dnevnik, u 20 sati, zahtijevajući da iz zasad nerazjašnjenih razloga ide uživo, a zatim ga je svladala policija." Imao je papir na kojem je pisalo "We have been taken hostage by heavily armed men. There are more of them throughout the country and they have 98 hackers ready to launch a cyber attack."

Ima sreće kaj ga policajci nisu zbušili kao švicarski sir.

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
15 godina

Pa nije to amerika da kad ih pogledas dobijes 50 metaka u sebe.

15 godina

Premijer je prilično aktivan u zadnje vrijeme. Ispunjava želje  ko na svadbi. Preselio je KGK u Vksoku. Početak novog prijateljstva ili nešto drugo?

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 11:21 (mario.L_hr).
18 godina
mario.L_hr kaže...

Premijer je prilično aktivan u zadnje vrijeme. Ispunjava želje  ko na svadbi. Preselio je KGK u Vksoku. Početak novog prijateljstva ili nešto drugo?

Smjestio joj samo tako.

15 godina

Slažem se ali je hračnuo i sebi u lice jer je tvrdio da taj prostor nije primjeren za tu namjenu.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
mario.L_hr kaže...

Slažem se ali je hračnuo i sebi u lice jer je tvrdio da taj prostor nije primjeren za tu namjenu.

Ne kaže on ni sad da je. Niti je on osoba koja to procjenjuje.

Kad je već ona toliko tupila oko toga bez obzira što su sve relevantne osobe govorile kako Visoka ne dolazi u obzir - eto joj te vile. Sad se snalazi.

Milanović nije mogao bolje to riješiti. Sad mu ne može reći baš ništa.

15 godina
Old Iggy kaže...

Kad je već ona toliko tupila oko toga bez obzira što su sve relevantne osobe govorile kako Visoka ne dolazi u obzir - eto joj te vile. Sad se snalazi.

Snašla se bude ona bez brige i to kvalitetno preko naših novčanika i opet za prenamjenu Pantovčaka preko naših praznih novčanika.

Skupo nas te odluke budu koštale...

18 godina
Tiby kaže...
Old Iggy kaže...

Snašla se bude ona bez brige i to kvalitetno preko naših novčanika i opet za prenamjenu Pantovčaka preko naših praznih novčanika.

Skupo nas te odluke budu koštale...

Nije to ništa novo. Na stranu što su ti objekti ionako na našem trošku, ovo je dobar primjer glupih predizbornih obećanja koja služe samo da bi se nešto obećalo.

Ja bi na njegovom mjestu riješio na isti način - evo ti pa se j**i. Sad je na tvoj trošak, ne trošak nekog ministarstva. Sljedeći puta razmisli što ćeš obećati.

15 godina
Old Iggy kaže...

Nije to ništa novo. Na stranu što su ti objekti ionako na našem trošku, ovo je dobar primjer glupih predizbornih obećanja koja služe samo da bi se nešto obećalo.

Ja bi na njegovom mjestu riješio na isti način - evo ti pa se j**i. Sad je na tvoj trošak, ne trošak nekog ministarstva.Sljedeć i puta razmisli što ćeš obećati.

Sve to stoji, samo svi znamo tko to bude na kraju platio.

18 godina
Tiby kaže...
Old Iggy kaže...

Ja bi na njegovom mjestu riješio na isti način - evo ti pa se j**i. Sad je na tvoj trošak, ne trošak nekog ministarstva.Sljedeć i puta razmisli što ćeš obećati.

Sve to stoji, samo svi znamo tko to bude na kraju platio.

I opet - mi to sve stalno plaćamo. Misliš da to već nije na trošku?

Znaš koliko takvih objekata ima?

15 godina
Old Iggy kaže...

I opet - mi to sve stalno plaćamo. Misliš da to već nije na trošku?

Znaš koliko takvih objekata ima?

Ne razumijemo se u potpunosti, kažem kako troškove prenamjene objekata budu platili porezni obveznici ( dodatni radovi, bla, bla... ).

Znam iz koje to vreće ide, samo mislim kako ekipa ne koristi Jupol za krečenje zidova kao ti i ja...

Koliko ima tih objekata?

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Kokoš nas je šest mjeseci uvjeravala da je ta palača idealna za nju. Sad je dobila što je tražila. U čemu je problem?

I gdje je to Milanović, glavom i bradom, rekao da je taj objekat neprimjeren?

To su prvi rekli stručnjaci za sigurnost, nakon izbora.

BTW, Ured Predsjednika bi je sad zaozbiljno i mogao dočekati u Visokoj. Pa nek se zamisli kaj je sve obećala!

Moglo bi joj se ostvariti! Iako, ono obećanje o bogatstvu - NEMA ŠANSE!

Tiby kaže...

Koliko ima tih objekata?

Kolko ti srce želi! DUUDI - uvjeri se sam!

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 12:39 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
mario.L_hr kaže...

Kokoš nas je šest mjeseci uvjeravala da je ta palača idealna za nju. Sad je dobila što je tražila. U čemu je problem?

protivnici (konji, krmci...neke druge domaće životinje?) su govorili da za preseljenje treba godina dana. sad se odjednom to rješava u tjedan dana...

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 13:17 (Ezio).
13 godina
neaktivan

Čini se da se isplati biti predsjednički kandidat. DIP će isplatiti predsjedničkim kandidatima 2,8 milijuna kuna.

Vilibor će dobiti više nego je uložio.

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
17 godina
neaktivan
Ezio kaže...

protivnici (konji, krmci...neke druge domaće životinje?) su govorili da za preseljenje treba godina dana. sad se odjednom to rješava u tjedan dana...

Protivnici? Zašto protivnici? I čemu spominjanje zoološkog vrta?

Da, u principu, potrebno je, za punu funkcionalnost (opremanje ureda, tehnika, razvalačenje mreža i sve ostale instalacije) ''neko'' vrijeme, pošto palača Pongratz nije nikada ni bila pravi predsjednički ured, kao što je to Kokolinda stalno navodila u kampanji.

O samoj sigurnosti objekta, koji niti je opremljen za to, niti oko njega ne postoji sigurnosni koridor da ne pričamo.

Ali, precjednica će sada izvršiti svoje obećanje - to je najbitnije!

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 14:10 (kizo2703).
17 godina
Ezio kaže...
kizo2703 kaže...
mario.L_hr kaže...

.. upravo to svima promiče ispred nosa.. predizborna obečanja i 'smještanje' samo pokazuju kojiko je ekipa gore infaltilna.

npr pitanje, dali je taj potez Milanovića bitan za državu/društvo osim očiglednog 'smještanja'? Do te mjere da Josipović (koji nema nikakvu takvu obavezu) preseljava.. dok dan prije nadležni kažu da je potrebno vrijeme zbog spomeničke baštine i prilagodbe-dozvole itd.. Pa se pitam, kako to sad može inače traje i traje .. traje (startrek)...

Zar je bit politike-pozicije to? Pokazivanje tko upravlja ili da kad netko želi to se i napravi? Koliko je to na 'štetu' KGKici? (zašto bi joj bilo?... mislim ja da sjedim u uredu a-b-c wtf mi je bitno?...).

Koliko je ta mala priča 'slojevita'.. u prikazu što politika radi u međusobnim prepucavanjima? Dali im je to posao? (+ troškovi koji se iz inata nabijaju, jer 'imaš pravo').

- Tako da ja ovo ne vidim kao nešto za/protiv KGKice ili plus Milanoviću. Više kao svima minus jer ŠTO RADE? Vode li državu ili se igraju 'zujke' (nisam!).

veliki bebač kaže...

Čini se da se isplati biti predsjednički kandidat. DIP će isplatiti predsjedničkim kandidatima 2,8 milijuna kuna.

Vilibor će dobiti više nego je uložio.

-naravno, its good to be a king, ili političar.. (btw, on je 'profitirao' višestruko, samo je pitanje konvertibilnosti stečene valute ili priča o blesavom Ivici može dobiti nov naziv, 'Vilenjak').

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

.. upravo to svima promiče ispred nosa.. predizborna obečanja i 'smještanje' samo pokazuju kojiko je ekipa gore infaltilna.

Infantilni su svi skupa, i ''oni gore'', i ''oni dolje'', očito. Ali, barem se mi, stoka sitnog zuba, imamo oko čeka gložiti.

U međuvremenu, šatoraši (opet?!) izmišljaju neprijatelje i pripremaju državni udar?!

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 14:11 (kizo2703).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice