Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.506.234
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?

-evo ti sad prijava za nepoćudne insinuacije uguracije.. ovaj inaugiracije.  (ono nešto..)

ne, nego zamišljam povorku seljobera na markovom trgu.. kao za svadbu, mlada se pita tko će sve doć, očel se ćaća napit i tako to. Jadna mladenka... (i tko je kum? Milanović?)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 22:42 (ihush).
15 godina
ihush kaže...

-evo ti sad prijava za nepoćudne insinuacije uguracije.. ovaj inaugiracije.  (ono nešto..)

ne, nego zamišljam povorku seljobera na markovom trgu.. kao za svadbu, mlada se pita tko će sve doć, očel se ćaća napit i tako to. Jadna mladenka... (i tko je kum? Milanović?)

Ako on bude kum možda i izgube tu uguranciju.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina

Ljudi ja oduševljen.

Bio do Ercegovine neki dan. Uređena zemlja. Ima sve što poželiš.  Fiskalni račun imaju godinama. Uknjižiš zemlju (ili prebaciš) za jedno jutro.  Bio na servisu Passata...pa to je bolje nego u Minkenu, a 50% jeftinije.

Nema fala..sve original...posjednu te kraj servisa u restoran, ručak ,kafica..ti gledaš kako Passatu mijenjaju krajnice, sve se mijenja.

- Kumašine kolko sam dužan

....fiskalizira se

- 7200 u kuninzi

( u nas je to 14000)

- imate i 30% popusta na gume nakon ovakvog servisa

(opet kafica i radenska uz pogled na gume)

Ljudi, najboljevam je poć živit u Ercegovinu.   I ferma me sa 80 na sat, a treba 60.

Tridest maraka! Milina!

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
17 godina
torrente kaže...

..

Ljudi, najboljevam je poć živit u Ercegovinu.  ..

-servisirat. (nema baš od svakodnevnog nekog gušta, dosadi i bela).

.. jedino moran nabavit nešto što se kvari, da neidem đabe...

18 godina

Teme o našim uspješnim pomorcima su jako rijetke.

Ovo je jedna zanimljiva prica o uspjehu naših pomoraca na dugim plovidbama.

Inace Dubrovnik je tradicionalno poznat rasadnik sa kapetanima duge plovidbe.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
14 godina
torrente kaže...

Ljudi ja oduševljen.

Bio do Ercegovine neki dan. Uređena zemlja. Ima sve što poželiš.  Fiskalni račun imaju godinama. Uknjižiš zemlju (ili prebaciš) za jedno jutro.  Bio na servisu Passata...pa to je bolje nego u Minkenu, a 50% jeftinije.

Nema fala..sve original...posjednu te kraj servisa u restoran, ručak ,kafica..ti gledaš kako Passatu mijenjaju krajnice, sve se mijenja.

....fiskalizira se

- 7200 u kuninzi

( u nas je to 14000)

- imate i 30% popusta na gume nakon ovakvog servisa

(opet kafica i radenska uz pogled na gume)

Ljudi, najboljevam je poć živit u Ercegovinu.   I ferma me sa 80 na sat, a treba 60.

Tridest maraka! Milina!

Pije li se Poglavnik? "Idealan poklon za svakog hrvatskog domoljuba".

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 9:47 (pr0n_addict).
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

..

....fiskalizira se

...

Počeli Hercegovci plaćati porez državi u kojoj žive!!!

http://www.klix.ba/biznis/finansije/snazan-rast-naplate-indirektnih-poreza-u-bih/150127079

16 godina
neaktivan
Neka si ti nama napokon dosa ziv i zdrav.
http://pcpartpicker.com/p/pYW9Bm
18 godina

Da, welcome back!

Rvat katolik!
13 godina
neaktivan
Dr. Zoidberg kaže...
veliki bebač kaže...

...

1)Novi zavjet nije kršćanstvo.

2)Možda si mislio na katolike, ali i oni ti koriste stari zavjet uz novi.

sa wikipedie: Sacred Scripture consists of the 73 books of the Catholic Bible, consisting of 46 Old Testament and 27 New Testament writings.

Imašovdje informativnu tablicu koja pokazuje što iz starog zavjeta uljeće u katoličke spise.

3)A kršćanstvo pokriva sve ogranke

*edit: slika izgleda očajno jer je transparentni PNG, ali ima je na linku iznad u punom sjaju

Samo da čovjeku odgovorim.

1) Jest. Novi zavjet je krščanstvo, Stari zavjet židovstvo. Istina ulaze i stvari iz Starog zavjeta u kršćanstvo, ali ne sve! Oko za oko, zub za zub (Stari zavjet). - više ne vrijedi, nego oprost (okreni drugi obraz) a sud ostavi Bogu. Stari zavjet, Tora, je Židovstvo di se spominju sva ona ubijanja i kamenovanja. Židovi ne vjeruju u Isusa (Mesiju), Novi Zavjet...

2) Koriste, kao spomenuto u 1), samo neke stvari - ne podržavaju kamenovanje, ne ubijanje ako je napravio neki grijeh,... Isus je izmjenio dosta toga, izbacio loše stvari a ostavio neke (10 zapovjedi) iz Starog zavjeta. Dapače, Katolici imaju i neke knjige koje ne spadaju u Stari zavjet (Tora), npr. Knjiga po Sirahu

3)Istina, kršćanstvo pokriva sve. Krščanstvo je vjera, a npr. katoličanstvo(...) vjeroispovjest. Ogranak vjere, kaj se i vidi iz tvog grafa

Moving on

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
18 godina

Osnovna škola

Nastavna jedinica:

Osnove korelacije i kauzalizacije

http://www.index.hr/vijesti/clanak/rezultati-izbora-po-zupanijama-kolinda-poplavila-gotovo-citavu-hrvatsku/794482.aspx

i onda:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/tko-zaradjuje-a-tko-trosi-cak-17-zupanija-iz-proracuna-uzima-vise-nego-sto-uplacuje/797850.aspx

Rad u razredu:

1) Usporedi dva grafikona s ostalim učenicima u razredu.

2) Pogledaj po čemu su slična?

3) Možeš li iz toga izvući kakve zaključke i predviđanja?

4) S razredom zajedno raspravi kome odgovara da je Hrvatska što siromašnija, jadnija i da živi od tuđih novaca?

Domaća zadaća:

Razradi neobičnu ideju da ustroj županija ima ikakvog smisla i da sve uplaćuju u državni proračun. Bi li Šeks pristao na to?

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 16:42 (Drago).
16 godina
neaktivan

Drago ima još one rakije pa ako hoćeš navrati!

13 godina
neaktivan

Danas se dvije teme razvlače po radiju:

1. Inaguracija predsjednice, potvrđeno da će biti 600K kuna utrošeno, ne više nego Jospovićeva.

Sad se ljudi prepiru, jedni podržavaju, treba sve to, drugi protiv... Ja bi pitao: dal se može sa manje novaca sve to napraviti? 

Isto kao i za njezin prijelaz sa Pantovčaka u Visoku ulicu - dodatni, nepotrebni trošak.

2. Povratak Banditosa u politiku. Zakon ga ne priječi u tome

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
17 godina
veliki bebač kaže...

..

2. Povratak Banditosa u politiku. Zakon ga ne priječi u tome

- a zašto bi ga zakon priječio? Do pravomoćne presude je 'nevinašce'.. ili ovako, dali je njegovo apšenje zapravo puč? Nisam za Banditolerosa, ali to je sve politika i nitko nije nevin (osim pravomoćno nedokazan). Praktički on je 'car' u abdikaciji? nešto LOLasto, i sad Napoleon skuplja staru gardu i ide na Paris..

16 godina

http://www.vecernji.hr/hrvatska/sedmogodisnja-djevojcica-tuzila-je-djeda-jer-joj-je-otac-otisao-iz-zemlje-986671

Po zakonima RH, ako rastavljeni roditelj ne plaća alimentaciju za svoje dijete, onda su to obavezni učiniti roditelji, djetetovi baka i djed. Ne znam po kojoj osnovi imamo pravo tražiti od roditelji snose odgovornost za ono što je njihovo punoljetno dijete uradilo? Što je sljedeće, roditelji će morati plaćati kredite svoje djece?

18 godina
captain_soap_McTawish kaže...

http://www.vecernji.hr/hrvatska/sedmogodisnja-djevojcica-tuzila-je-djeda-jer-joj-je-otac-otisao-iz-zemlje-986671

Po zakonima RH, ako rastavljeni roditelj ne plaća alimentaciju za svoje dijete, onda su to obavezni učiniti roditelji, djetetovi baka i djed. Ne znam po kojoj osnovi imamo pravo tražiti od roditelji snose odgovornost za ono što je njihovo punoljetno dijete uradilo? Što je sljedeće, roditelji će morati plaćati kredite svoje djece?

Bizarno i idiotsko - dakle, sasvim logično za Hrvatsku.

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...
..

.

-da i ne. (pomješani osjećaji, jer djetetu je potrebna alimentacija i to je intencija, istovremeno i gluparija..) ali nije li i to dio storniranog zakona? Uvedeno prošlu jesen?

da, tipično hrvatska..

18 godina
Drago kaže...

Nismo mi ništa novo izmislili, ima toga i vani tako da naši samo usklađuju zakone sa Unijom.

Konkretno, u italiji i francuskoj postoje zakoni koju nalažu da se preci moraju brinuti o potomcima kao što se potomci kasnije moraju brinuti o svojim precima.

Ako sam dobro zapamtio gledaju se dvije generacije, znači do djedova i baka odnosno unučadi (valjda ne možeš tužit prababu ako je živa), ali nisam siguran.

Koliko su, inače, ti zakoni smiješni, znam primjer u Italiji gdje je čovjek od 40-tak godina, nakon što je ostao nezaposlen, tužio svoje roditelje da bi mu davali "đeparac". Na kraju je i dobio.

U svakom slučaju u daljnjoj budućnosti, tužit ću svoju djecu i unuke a možda i praunuke + još moja penzija i neću trebat PVC boce .

18 godina
semilemi kaže...

Nismo mi ništa novo izmislili, ima toga i vani tako da naši samo usklađuju zakone sa Unijom.

Konkretno, u italiji i francuskoj postoje zakoni koju nalažu da se preci moraju brinuti o potomcima kao što se potomci kasnije moraju brinuti o svojim precima.

Ma ima to svoju logiku: roditelji i djeca bi se trebali brinuti jedni o drugima. A ako ne želiš odgovarati za postupke oca/matere/sina/ćere, službeno ih se odrekneš i to je to.

Ali sve ima svoje granice - jedno je kad ti sin pokrade pola države i radi to godinama, tako da stigne roditeljima, djeci i unucima osigurati financijsko blagostanje kupujući im aute, kuće i umjetnine, ali nešto sasvim drugo kad čovjeku koji ima kredit kažeš da se mora snaći za nešto na što nije imao utjecaja.

Gledam te!
17 godina
neaktivan

Ah, dobro staro lihvarenje bake i dede. Odmah mi je toplije oko srca 

Ajde, udri po babi i dedi ako je procjena da mogu podnijeti teret stasanja tog djeteta, ali gdje je druga strana medalje?

Zašto se zakonom unučad ne natjera uzdržavati i pomagati djeda i/ili babu?

Znam ja odgovor - zato što su stari, tko ih je*e. Ionako samo cuclaju pare iz mirovinskog 

Battlelog: [deda] lubosaur
13 godina
neaktivan

Koji lik! 

Ne znam jeste vidjeli ovo ili ne, ovo je valjda jedina javna ličnost u SADu koja ne želi biti javno izložena, ne želi slavu. Naime, Marshawn Lynch, profesionalni igrač američkog nogometa, ne daje izjave za medije, uopće. I sada su mu zaprijetili da će ga novčano kazniti, i to dosta, ako ne bude dostupan za Super Bowl Media Day. Morao je biti dostupan najmanje 4.5 minute - došao, bio toliko i na sva pitanja odgovarao istom rečenicom. Pogledajte kratki video njegovih odgovora (tekst u produžetku).

I u Australiji imali napad islamskog extremista, prije nešto više od mjesec dana. Prijetio sa bombom i oružjem, ubio jednog civila, a druga, istragom utvrđeno, nastradala od policijskog pucanja (još troje civila ranjeno od policije). Extremist ubijen od policije. Je civil poginuo od policije, ali bolji rasplet nego u Francuskoj - sa onoliko mnogo žrtava. 

17 godina
eevek kaže...

..

..

-to ih dohvati kod nasljedstva (tad nasljede i dugove..). Pravno postoji mali problem, ovo je OK nasljediti ali u obrnutom smjeru baš i nije logično ili pravno.

16 godina
neaktivan
15 godina
18 godina
neaktivan
“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
16 godina
neaktivan

Kažem ja de ja u ovom pokvarenom svijetu normalno biti Breivik, ISIS i što sve drugo ne, samo nije normalno biti ateist. Kad se već pominje gay populacija, ja bih radije otišao u krevet sa Elton John-om već sa Ružom Tomašić.*

*Da se razumijemo, ja sam straight. Molim zainteresirane da se ne javljaju džaba na PP.

16 godina
neaktivan

@littlemanbeingrased

ahh dječica se raspisala.. kojeg odraslog čovjeka bi išta od navedenog moglo uvrijediti 

@phoenix2003

dawkins kao teoretičar evolucije im je trn u oku jer promovira dokaze da čovjeka nije stvorio onaj zamišljeni šupak na nebu 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
11 godina
neaktivan
eevek kaže...

Zašto se zakonom ne natjera krave da daju više mlijeka? Lako je donjet zakon, ali nema nikakvog efekta, s druge strane teško je poradit na svijesti ljudi i nikom se to ne da.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 9:48 (Galt).
18 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Kažem ja de ja u ovom pokvarenom svijetu normalno biti Breivik, ISIS i što sve drugo ne, samo nije normalno biti ateist. Kad se već pominje gay populacija, ja bih radije otišao u krevet sa Elton John-om već sa Ružom Tomašić.*

*Da se razumijemo, ja sam straight. Molim zainteresirane da se ne javljaju džaba na PP.

Dobro je znati Dobro je znati

nine kaže...

@littlemanbeingrased

ahh dječica se raspisala.. kojeg odraslog čovjeka bi išta od navedenog moglo uvrijediti 

Creationists being ... creative!

edit: ona linija o sodomiziranju od strane sotonskih majmuna iz pakla mi je upravo postala izreka broj 1 kada me netko naživcira. 

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 10:38 (Littlemanbeingerased).
16 godina
neaktivan

Stvarno nemam ništa protiv toga da ljudi prihvataju religiju ali nije mi logično nametanje iste. kako može nečiji Bog biti božanstveniji od drugog Boga? Kad se već pominje Satana, kladim se u 100 ojra da 99% vjernika ne zna da je Satana nastao u grobnicama Latina u centralnoj Italiji a ne u Biliji! Opet se vraćamo na subjektivno i površno tumačenje religije. Mislim da je to danas najveća društvena opasnost.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice