Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.047.769
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Budokai kaže...

Obavezno moraju dati na uvid svoje plaće javni, državni dužnosnici a ostali NE (makar primaju plaću iz državnog proračuna), osim u ovom specifičnom slučaju gdje je "povećan interes javnosti", tako da je ministar zakonski smio objaviti mirovinu tog branitelja u kolicima (ne znam ni kako se on zove).

Gospodin Glogoški, Đuro Glogoški je svojim istupima postao javna osoba - prema tome, svojim prijetnjama tužbom samo malo serucka!

Old Iggy kaže...

Ako se ne varam njegova supruga dobiva za njegu 100%-tnog invalida iz proračuna.

A i s Bukvom se slažem, "besplatno" zdravstvo je samo "besplatno".

Da, besplatno! Zato i ima ''par'' milijardi kunića duga koje se odnosi samo na zdravstvo!

rambox kaže...
Nema tu nikakve patetike, večini branitelja fajkat nije lako to sigurno, i kad vide kaj je danas ostalo od očerupane Hrvatske onda im i pada mrak na oči.

Zakaj je on išel onak po skrivečki dogovarat sastanak, to ti sebe prvo zapitaj pa onda dalje treba zbrajat situaciju na digitronu.

I opet ti u stilu Kolindice! Zapitaj se - tko je očerupal Hrvatsku? Milanović? Josipović? Ili neka treća ''komunjara''?!

Ili možda društvo u Remetincu (manjina), zajedno sa društvom iz zločinačke organizacije na slobodi (većina njih) koji, navodno, nisu ništa vidjeli, čuli ni znali?!

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 19:15 (kizo2703).
14 godina
odjavljen

Samo mi nemoj spominati Kolindu (i Karamarka), kad čujem to ime pada mi mrak na oči jer količina gluposti u jednoj njezinoj rečenici prelazi granicu normale za jedno desetljeće... 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
15 godina
neaktivan

Zanima me koliko će nas sa foruma izaći na izbore?

24 Izaći ću na izbore;
15 Neću izaći na izbore;
17 godina
Et_Tu_Brute? kaže...
rambox kaže...

To kaj ti imaš problem s koljenom, to nije ono kaj sam ja spomenul, izgleda da ti to uopče nisi skužil ili se praviš norec kak bi rekli u zagorju.Znači opet isto pitanje kaj drugo, od sutra ideš u invalidska kolica i ne hodaš više nikad i eto ti mjesečno 50 000kn penzije, dakle jel pristaješ na takvu situaciju???

Pa čovjek ti je odgovorio normalno na tvoje pitanje, citiram: "Ja se javljam i za 20k da se mjenjam."

To znači da bi i za 20k mijenjao, comprende? 

Ja sam tu njegovu cirfu zanemaril, zato je opet lupa glupandarije na kubik, pa mu možda malo veča cifra razbistri situaciju.Mislim da se Bukva totalno izgubil ili rasipal, jer na tak nekaj može pristat samo neko ko je ispao iz neke gadne epizode Zone Sumraka.Kak sam več rekel niko pri zdravoj pameti, sigurno neče namjerno ič u invalidska kolica, pa čak niti za 100 000kn mjesečnih primanja to sigurno.

Eto ti dole jedan Bukvin komentar, onak kao primjer dakle njemu je to bilo smješno, eto pade čokljavi Mig 21 i idemo se poderat od smjeha.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/sto-se-dogada-nasim-drustvom/37246.aspx?page=1473&jumpto=4306547&sort=asc&view=flat

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
15 godina
Bukva kaže...
Trenutno poslodavac plaća oko 2000 kn zdrastvenog za mene (što bi efektivno moglo meni u džep ići) i ja plaćam 70kn dopunskog. Ja prošli tjedan kod doktora - upala grla, lijek je čaj i Angal - kojeg, divnog li čuda, moram platiti 35kn (HZZO participira 0,00 kn, jel treba možda slovima?) po kutiji.

Jedini razlog zbog kojeg plaćam zdravstveno i ne organiziram pobunu protiv zapravo pljačke jesu penzioneri. Ekipa je crkavala 50 godina u nehumanim uvijetima (naspram današnjih) pod krovovima od azbesta na jedva pozitivnom celziju da bi im država rekla - e nema para za vaše ljekove.

Da ja i ti (ili tvoji roditelji) ne odvajamo od plaće, svaki taj bi jadan crko u roku od mjesec i pol, pa zbog tih 2.000 +/- ne želim takvo što imat na duši.

Imam sreće pa mi za sada novčanik to dopušta - za sve idem privatniku. Doduše nemam što liječiti, samo sam zube sredio.

Nakon godina fraziranja kod zubara, napokon otišao kod privatnice i za realno malo novaca (soma i kusur) sredio sve crne plombe ili šta sam već imao u ustima. Došo sam u fazu gdje odem jednom u 6 mjeseci na kontrolu i nemam niš. Ni karijesa ni plaka ili kamenca. A HZZO mi počupo 2 zuba (dok sam imao 11 i 16 god) zbog kojih sam mjesec dana bio invalid (svaka šestica po mjesec dana) i zbog kojih sam proživio mini Vjetnamski rat. Samo zato jer je baba bila pred penziju pa mi je htjela počupat popravljiv zub (a trebala su 2 lijeka po mjesec i pol i to je to). Mene je svaki put terorizirala da ne perem zube dovoljno, na kraju mi oralni kirurg kaže da sam pretjeranim četkanjem ostrugao caklinu(!?) i da mi je zaboravila pol korijena izvadit van. Frajer me prvo pitao "Jel ti to ćaća vadio špicangama?" kad je vidio umjetničko djelo babe. Uglavnom eto, i to se može desit, nemojte pretjerano četkat zube jer si s time možete izbit 3 soma eura (koliko ću morat dat da mi zavidaju dva nova zuba. Naravno o mom trošku. Sam sam si kriv šta mi je hzzo izvadio 2 zuba.

No. Da nije nepošteno zbog penzionera, sutra bih organizirao referendum za micanje zdravstvenog sa plaće jer je to čista lopovska i mučko đubretarska krađa. NIKAD ali NIKAD nisam dobio račun pa da vidim di je ta moja lova završila. A hebo me pas, kad vidim stanje bolnica, ček-liste, manjak intrumenata, podplaćene doktore, pa i retardirane doktore koji uzimaju keš kako bi gurali neki ŽNJ lijek.. ispada da lovu bacam u vjetar.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
neaktivan
Et_Tu_Brute? kaže...
rambox kaže...

To kaj ti imaš problem s koljenom, to nije ono kaj sam ja spomenul, izgleda da ti to uopče nisi skužil ili se praviš norec kak bi rekli u zagorju.Znači opet isto pitanje kaj drugo, od sutra ideš u invalidska kolica i ne hodaš više nikad i eto ti mjesečno 50 000kn penzije, dakle jel pristaješ na takvu situaciju???

Pa čovjek ti je odgovorio normalno na tvoje pitanje, citiram: "Ja se javljam i za 20k da se mjenjam."

To znači da bi i za 20k mijenjao, comprende? 

Jučer me pitala žena da li bih se mijenjao s Glogoškim, kolica i 25k kuna za noge. I sve si nešto razmišljam, ionako dok ne radim sjedim za računalom, sportom se ne volim baviti, za izlaske nemam novca...možda bi to bio dobar deal

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 9:22 (Pendula).
17 godina
kizo2703 kaže...
Old Iggy kaže...

Ako se ne varam njegova supruga dobiva za njegu 100%-tnog invalida iz proračuna.

A i s Bukvom se slažem, "besplatno" zdravstvo je samo "besplatno".

Da, besplatno! Zato i ima ''par'' milijardi kunića duga koje se odnosi samo na zdravstvo!

"Besplatno" je, ne besplatno. Ja sam u zadnjih deset godina dobar auto "izgubio" na tom "besplatnom" zdravstvu.

A milijarde kuna duga nisu tu radi nenaplate već nerada i loše organizacije te muljaža.

14 godina
protjeran
Bukva kaže...

Za to nesretno koljeno trebam steznike i navlake jer, po zimi, ako se koljeno ohladi počne boljeti ko sam vrag - pitanje za milijun eura - jel HZZO to pokriva?

Lega, jopet ti govorim da si nakon rehabilitacije trebao ići na invalidsku komisiju (još uvijek je pri HZMO) i dobio bi po pravilniku o ozljedama/povredama, trajnim oštećenjima zgloba ili što god, nekih 30-40-50% TO (tjelesnog oštećenja) i s tim riješiš sve probleme oko pregleda i liječenja.

Sranje je da nam je zdravstveni sustav takav kakav je, no većini pomognu.

Pokojni otac mi je 2008 popušio "lakši" moždani udar, stara zvala mene na posao, ja doletio k njima kući i vidim starog da je sav smeten, na lijevo oko slabije vidi, no pokretan je. Kod kuće je imao krvin pritisak 220/130, no nakon što ga je majka nakljukala Iruzidom kad sam ga odveo u hitnu, liječnica mu je rekla; "dobar vam je tlak" (normalno da se u međuvremenu spustio na 150/90 zbog hrpe lijekova). I nakon moje i očeve konstatacije da je dobio moždani udar, doktorica se nasmijala i poslala ga na očni jer mu "nešto s lijevim okom nije u redu, slabije vidi lijevu periferiju?!.

Na očnom smo čekali tri sata i stari je mogao riknuti zbog neznanja te glupače na Hitnoj. E, nakon očnog pregleda kad nisu ništa specijalno ustanovili vratio sam starog na Hitnu i bio sam bezobrazan i neugodan tražeći da ga se hitno primi na Neurologiju. Nakon desetominutnog natezanja poslat je na CT gdje mu je ustanovljen (pogodite šta ?) moždani udar.

Onjegin kaže...
Ovaj tip implicira da je RH imala toliko branitelja da se mogla obraniti od Japana u najbolje doba.

Postoje ljudi u RH koji će u to povjerovati.

Čuj, moguće da je brojka od tih nekih 500t branitelja istinita, jer su pojedinci bili po desetak dana u vojsci, preko veze se "skinuli", onda dolazi poziv za nekog drugog koji se ponovno "razdužuje nakon dva mjeseca" ali svi se vode da su bili branitelji. Znam lika koji je bio tri dana u sanitetu, zbog potrebe na radnom mjestu prestao je biti vojnik i dobio je spomenicu kao i netko tko je bio dragovoljac s 5 godina u vojsci i još je ranjavan, sjeban do kraja života.

Tako ti se lako nakupi 500 tisuća branitelja u pet godina. Nije dignuto odjednom na noge 500t ljudi.

★OMG! 了不起 NISPE !
14 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
Budokai kaže...

Obavezno moraju dati na uvid svoje plaće javni, državni dužnosnici a ostali NE (makar primaju plaću iz državnog proračuna), osim u ovom specifičnom slučaju gdje je "povećan interes javnosti", tako da je ministar zakonski smio objaviti mirovinu tog branitelja u kolicima (ne znam ni kako se on zove).

Gospodin Glogoški, Đuro Glogoški je svojim istupima postao javna osoba - prema tome, svojim prijetnjama tužbom samo malo serucka!

Kvotao sam i sebe da vidiš da sam isto to i napisao.

pošto se taj lik Đuro toliko javno isticao njegova mirovina je postala od "općenarodnog interesa" tako da ju je ministar imao pravo objaviti.

E sad, tu su priče da ju u tih nekih 25t kn upisana i mirovina njegove žene ne bih ulazio jer ne pratim baš vijesti o tome. Bilo mi je zanimljivo na početku, sad me već boli taki, imam svojih problema.

★OMG! 了不起 NISPE !
15 godina
neaktivan

Ovi rezultati su zabrinjavajući dokaz šta se događa sa našim društvom. Sinčiću još samo fale Milan Tarot i Semir Osmanagić.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 11:59 (phoenix2003).
15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Ovi rezultati su zabrinjavajući dokaz šta se događa sa našim društvom. Sinčiću još samo fale Milan Tarot i Semir Osmanagić.

Došao je na 4. mjesto zbog istog razloga kojeg je i ORaH, "šokiranjem" javnosti i novom nadom za spas. 

Ali i dalji su problem prve dvije koalicije, nesposobne za bilokakav međusoban dogovor, bez programa koji provode i koje konstantno nanose štetu u ovoj državi. Neznam kako uopče mogu imati zajedno preko 50% glasača. Pa nevjerujem da je toliko "uhljeba" (i onih korisnih pa ih nije fer nazvati baš uhljebima) i njihovih članova obitelji da je takav rezultat. 

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 12:20 (ROFLOLMAO).
17 godina
ROFLOLMAO kaže...
phoenix2003 kaže...

Došao je na 4. mjesto zbog istog razloga kojeg je i ORaH, "šokiranjem" javnosti i novom nadom za spas. 

Ali i dalji su problem prve dvije koalicije, nesposobne za bilokakav međusoban dogovor, bez programa koji provode i koje konstantno nanose štetu u ovoj državi. Neznam kako uopče mogu imati zajedno preko 50% glasača. Pa nevjerujem da je toliko "uhljeba" (i onih korisnih pa ih nije fer nazvati baš uhljebima) i njihovih članova obitelji da je takav rezultat. 

Ovo je danas teorija dana (theorie de jour), vidim da i Duhaček na Tportalu to isto piše i mislim da se radi o totalno pogrešnom razmišljanju.

Prije svega - s HDZ-om se ne može ništa dogovoriti jer se uistinu radi o kriminalnoj organizaciji ogrezloj u lopovluku (presude sudova to dokazuju ) koja i nema nikakvu viziju države niti državničku politiku već im se čitav modus operiranja svodi na kupovanju i prodaju sinekura, kupovanju i potkupljivanju gdje god je to moguće i premda šovinističko-klerikalne retorike, ne radi se o demokršćanskoj stranci kakve su u zapadnoj Evropi, pa čak ni tvrdoj desnici, već velikim dijelom o mafijaškoj udruzi koja služi isključivo sisanju državnih sredstava za sebe i svoje bez ikakve vizije za državu. 

Bilo koja prava politička stranka koja ima bilo kakvu vlastitu viziju za državu ne bi se mogla dogovoriti s HDZ-om oko bilo čega osim oko podjele love. 

U svim strankama, pa i SDP-u, naravno, postoji taj jedan klijentelističko-sinekurni obrazac ponašanja, ali HDZ je specifičan po tome što im je to glavni i jedini smisao postojanja. U rangu s njima su trenutno samo manje stranke tipa HNS-a, Kosorovih liberala, HSS-a i BUZ-a (te razni manjinci) koji također svoj smisao postojanja vide isključivo u "diobi plijena". 

Ideja da bi se bilo koja politička stranka koja ima ikakvu stvarnu političku viziju (ma kako ona bila glupa, zastarjela, nerealna, budalasta itd. - što ja priznajem svima domaćim strankama) mogla dogovoriti s HDZ-om oko stvarno bitnih političkih pitanja je irealna jer HDZ-u to nije svrha postojanja niti ih je to briga. 

Za Karamarka su navodno bitna politička pitanja školski udžbenici (koje bi po njemu uređivala politika, a ne struka), "lustracija", Drugi svjetski rat općenito itd. HDZ je Alibaba i 40 hajduka i niti jedna politička stranka koja bi se stvarno bavila uređivanjem države ne može se s njima oko toga dogovoriti jer je kod njih sve isključivo trgovina materijalnim interesima i ništa drugo. 

Problem je, dakle, u HDZ-u ponajprije, a ne u "svima njima općenito". 

Imamo loše političke stranke, istina je, ali nepopravljiva razina štete koju društvu nanosi HDZ koji se predstavlja kao politička stranka, a zapravo je kriminalno-klijentelistička udruga, jednostavno se ne može mjeriti s niti jednom drugom političkom strankom u nas niti ikoja politička stranka sa stvarnim političkim ciljevima i ideologijom može s tom bulumentom dogovoriti o bilo čemu.

This space for rent!
17 godina

"Revolution, the only solution,
The armed response of an entire nation,
Revolution, the only solution,
We've taken all your shit, now it's time for restitution."

Could this be true?

- Psiho246
17 godina
Psiho246 kaže...

Could this be true?

Jok.

17 godina

Bravo Drago odličan osvrt na trenutnu situaciju u državi.

No kako to objasnit onim krkanima(ne znam kako bi ih nazvao).

Od osamostaljenja RH radi se isključivo za osobne interese i nažalost mi to ne možemo promjenit.

Ostaje nada da če se pojavit neki političar dovoljno karzmatičan koji če razbit ovaj duopol.

17 godina
Promatrač kaže...

Bravo Drago odličan osvrt na trenutnu situaciju u državi.

No kako to objasnit onim krkanima(ne znam kako bi ih nazvao).

Od osamostaljenja RH radi se isključivo za osobne interese i nažalost mi to ne možemo promjenit.

Ostaje nada da če se pojavit neki političar dovoljno karzmatičan koji če razbit ovaj duopol.

Imaš par problema - treba biti netko novi (a malo je onih koji idu "u politiku"), a treba biti i grupa ljudi (jer jedan čovjek ne može puno promijeniti).

17 godina

Nije realno očekivati "vođu" koji će sve riješiti. 

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...
...

Ostaje pitanje kako HDZ kao kriminalna organizacija i dalje postoji kao takav? Zasto ih nisu zatvorili kao stranku?

Rvat katolik!
16 godina
Promatrač kaže...

..

.. karz.. karač. karačzmatičan? Tad je to jedini fufljavi agent, ali ostaje mono/duo pol. (malo sarkazma, smješak, gorak..).

Vilenjak+CrnaDama sa stabla, tko bi bio njihov 'mag' ili netko sa šiljatim ušima, tad bi bili LoTRisti a mi mali hobiti s velikim nogama.

Nema nam spasa... 

Drago kaže...

-da, koncept vođe je zastario, društvo-pravila .. ali mi nismo ni blizu tog rješenja.

tnakir kaže...
Drago kaže...
...

Ostaje pitanje kako HDZ kao kriminalna organizacija i dalje postoji kao takav? Zasto ih nisu zatvorili kao stranku?

-stranka nije kriminalna org., članovi (osuđeni) jesu. Bilo bi pol.korektno da se takav naziv ne koristi, ali zaslužili su ga... Ako bi stranka bila kriminalna, tad je sud mora staviti van zakona.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 14:14 (ihush).
17 godina
Drago kaže...

Ono što ja očekujem je micanje komplet političke garniture,ali to je skoro pa nemoguče.

Ne očekujem vođu očekujem stranku ali takvih nema na vidiku.

A sinćić i ekipa to nisu a bogami nije mi mirela tako da do daljneg  ostaje ovakva situacija.

17 godina

(Za ihusha)

Ne znam zašto si stavio u sivac ova svoja razmišljanja. HDZ kao stranka jest proglašen krivim za kriminal: http://www.vecernji.hr/hrvatska/presuda-ivi-sanaderu-925988:

"Sudsko vijeće prihvatilo je navode optužnice da je bio organizator kriminalne skupine u kojoj su bili Mladen Barišić, Ratko Maček, Branka Pavošević, Nevenka Jurak te HDZi Fimi media.

U središtu pozornosti javnosti je i odluka o sudbini HDZ-a, koji je ovom presudom prva politička stranka s (nepravomoćnom) presudom kojom se upućuje na krivnju u sudjelovanju u korupciji.

HDZ je proglašen krivim i morat će u državni proračun uplatiti 17 milijuna kuna,što je razlika do 24 milijuna kuna kolika je protupravno stečena imovinska korist. HDZ je ostvarenjem imovinske koristi odgovoran za kazneno djelo protiv službene dužnosti zloporabom ovlasti po Zakonu o odgovornosti za kaznena djela za pravne osobe."

Stranka se ne može staviti van zakona niti ugasiti zbog kriminala i korupcije po hrvatskom zakonu, tako da tvoja ideja da "ako su kriminalna organizacija, onda ih treba stavti van zakona" jest logična, ali nije provediva po našim zakonima. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 14:28 (Drago).
14 godina

Malo offtopic:

Neznam da li ste vidjeli, ali imate analizu ove teme ovdje: http://bug-analyze.antesepic.me/?bug_thread_id=37246

Zabavno za vidjeti koji su forumasi najnezadovoljniji nasim drustvom 

WordPress ❤
16 godina
Drago kaže...

(Za ihusha)

Ne znam zašto si stavio u sivac ova svoja razmišljanja. HDZ ..

zato jer ne želim gledati ta tri slova nit drugima nanositi boli.. jer su krivi (ljudi). .. ali stranka je institucija, 'zidovi', 'papiri'.. dali je zgrada rajhtaga kriva za nacizam ili ljudi.

+ nazi stranke su u većini zemalja zabranjene, da država/sud/društvo to želi, i HDZ bi završio tako. Do tad, samo zbog političke korektnosti, takav epitet bi se mogao preskočiti. Osobe se može titulirati.. nema nevinih (osim tužbe za klevetu ako je nedokazivo).

da opet ne odemo u relativizaciju.. ali Pusička+eroplan? .. pa upravo je svježa rana račun za službeni auto ministar podmirio. Slažem se da sredstva, kojima vlada raspolaže, služe vladi ... pa tak i eroplan, ako ga imaju, nek ga voze. Ako je opravdano, tad je OK. No što s 'pravilima', što s .. što se dešava, u Apsurdistanu, sve više vidim Mordor i Golema, uz skupljače PETova. Jesu li svjesni oni gore, onih dolje? Rabalans i sad čudotvorna ušteda 3 milrd. .. ako je kradeze krim.org (je), tad je vlada/sabor nešto kao Kingpin+Osmica+gmazovi+LexLuther na kvadrat.

Zašto eroplančić? Jer za korištenje mora parafirati čudooddeteta, koje je koji dan prije upravo govorio.. a za običan audi recimo ne parafira, pa su mu ruke čiste. Dali je stvar koalicije pa se zato nekima ne mogu dati packe? Kompromis... ja tebi ti meni, sinekure.. zlo mi je, jer 'znam' da niti experiment (hint ST-Kerum) npr s Vilenjakom nebi završio happyendom, jer fotelja je takva, kao i onaj zlatni prsten, kvari...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 14:47 (ihush).
17 godina

Vec sam par puta htel piskarat o izborima, pa opet sam odustal...

Al ajd...

Iskreno, niti jedno od tih dvoje mi nije po volji.

Kako ja to gledam - na parlamentarnim (koji su vrlo uskoro) ce najvjerojatnije proc HDZ, ak i HDZ bude imal svog pijuna na Pantovcaku = mislim da je to najgora moguca kombinacija.

Evo, samo zato cu glasat za ovu mlaku vodu koji se najednom probudio ko Trnoruzica i poceo blebetat o obecanoj zemlji.

A i to sto govore da ce oni ovo, ono - kao da imaju jace ovlasti od ne znam koga... (da znam, nesto moraju blebetat [obecat] premda ce to ishlapjet ubrzo nakon izbora]

Stvarno, ali stvarno nisam clan niti jedne stranke, a bogami tako mislim i ostat.

SDP je fakat nesposoban, nista manje putra na glavi nemaju po pitanju uhljeba i guzo-lizalica od HDZ-a.

Al opet davat glas HDZ-u, pa jeboteeee... Do kad ce ljudi bit tolko maloumni i gledat samo na sebe te bit u stanju vidjet samo prst pred nosom...

Ne znam jel moguce da ima tolko uhljeba, tolko zadrtih, onih koji imaju bilo kakve koristi od SDP/HDZ.

Ocito ima...

Evo, makar me smatrali blesavim, al jos se nadam da ce se na parlamentarnim nesto promjenit.

Bozo Petrov - jedina nada koju vidim na politickoj sceni

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 15:06 (Batista).
14 godina
protjeran

Zašto narod i dalje voli HDZ i ta stranka unatoč svim problemima koje je imala u prošlosti još uvijek egzistira, čak svakim danom napreduje po predizbornim (anketama) pokazateljima ?!

Meni uopće nije jasno kako se neka stranka sudski može proglasiti kriminalnom organizacijom ?

Ne može, je je onda svaki član te stranke kriminalac i može ga se privesti na npr. "obavijesni razgovor".

Ne kužim; ako je dokazano da je cijela stranka "kriminalna organizacija" zašto ju se ne zatvori odn. ugasi pa neka se po novom zove HDZ 2015 ?!

Volio bih objašnjenje od nekog Dr. pravnika, no na ovoj temi ga nema pa moram čitati svačije blebetanje.

I  aj molim te , @Jakovp, ovaj put me preskoči i nemoj lupiti TD. Svi mogu, ali ti sinko ga malo pretjera.

★OMG! 了不起 NISPE !
17 godina

Isuse, kako si proziran.

This space for rent!
14 godina
protjeran
Drago kaže...

Isuse, kako si proziran.

Griješiš, ne poznaješ me.

Moram jedan tjedan kad budem išel u Grebza svratiti do vaše redakcije da se malo ispričamo.

★OMG! 了不起 NISPE !
17 godina

Forumase primaju jedino ako dodju sa autohtonom suhomesnatom poslasticom u dovoljnoj kolicini kao pozivnicom.

Rvat katolik!
16 godina

.. ništa bez tajnih masonskih znakova i konspirativne majice s likom bubamarca. Tek nakon tog se gledaju suhomesnati odnosno ostali rekviziti, dal je to plastični railgun, kuglice za paint, joystick+hotas, avionsko krilo na ramenu (ne ono malo, nego pravo)... i tup pogled. Tad suza bratska kane uz zagrljaje i sveopće veselje. ... ili te strpaju u lonac i skuhaju.

15 godina
Batista kaže...

SDP je fakat nesposoban, nista manje putra na glavi nemaju po pitanju uhljeba i guzo-lizalica od HDZ-a.

Al opet davat glas HDZ-u, pa jeboteeee... Do kad ce ljudi bit tolko maloumni i gledat samo na sebe te bit u stanju vidjet samo prst pred nosom...

Ne znam jel moguce da ima tolko uhljeba, tolko zadrtih, onih koji imaju bilo kakve koristi od SDP/HDZ.

Ček samo malo.

Mislim da je nepošteno reć - jednoglasnom odlukom - da je SDP nesposoban. To implicira da postoji netko sposoban.

Daleko od toga da branim SDP i da ga nazivam sposobnim, ali ajmo pogledat što smo dosada imali i što znači biti sposoban.

Imamo A: Kriminalnu organizaciju i B: Kakvu takvu demokratsku opciju. (Ovo je samo po sebi dovoljno).

Hendikep za SDP je što su demokratičniji od HDZa. Zbog toga smo imali Sanader side B (ovaj put nije bila longplejka, više singlica). Samo krenimo od izbora unutar stranke, pa i do vođenja države I! opozicije.. U odnosu na HDZ, bar se mogu nazvati demokratskom strankom. 

HDZ nikada neće ni biti demokratska stranka. Zamislite, imali ste na izboru Sanadera (koji se doduše tek kasnije pokazao kao lopov) i fakin Pašalića?! Sdp je imao koliko toliko normalne članove (u užem izboru za predsjednika) i nisu morali turat glavu u pijesak zbog sramote (što bi HDZ trebao s obzirom na broj debila, lopova, nacistofila itd koji su im prošli kroz stranku). Grijeh SDPa (na kojeg nas revno podsjeća HDZ) jest zamisli Komunistička Partija, u kojoj nije bio ni jedan HDZovac, pa ni jedan Hrvat (je rajt), a to je u to vrijeme bila legitimna (50 godina!) vlast.

Čak bih mogao (što bi bilo kad bi bilo) reć da je i u stvaranju države SDP pokazao demokratskije lice od HDZa koji je (također se kasnije pokazalo na primjeru podjele Bosne i općenito ratnog profiterstva) imao i dodatne planove (u slengu - krađa državnog keša) osim čistog stvaranja države. Po meni YU niti KPH ili KPJU nije nešto čega bi se netko trebao sramiti, pače, ima jako čvrsto uporište u antifašizmu i šteta je da se 90'tih demonizirala juga i partija na račun stvaranja desnih emocija da bi se lakše pokrao koji dinar (pa hr dinar, kuna ili marka..). HDZ se tada, pa ni sada, ne libi koristiti silu (i u alegoričnom smislu) pa i danas Kolinda spominje generale koji su pase, (a sami su ih dali uhititi), branitelje, samo što ne viću Srbi ovo Srbi ono (s kojima su BTW koalirali u vrijeme Sanadera). Vlaški je Božić pa nije vrijeme, na parlamentarnim izborima i to očekujem od HDZa.

Hendikep broj dva za SDP jest IQ stanovnika. Prosječno su ljudi glupavi pa je prirodno da glasaju za desniju opciju, koja je kod nas jednako glupava kao i narod (točnije - nije ništa pametnija). Glup narod je lagano (za)varat (pa ajmo politiku u udžbenike kako bi mogli još lakše), reklo bi se fool me once, ali HDZ nas je "foolao" već 4 puta, eto uskoro i jubilarni peti put. Al uz toliko uhljebljenih lopova, nije da je narod čak toliko glup koliko glasa za svoje.

Hendikep broj tri je što socijani mir (ili nemir) drži HDZ u 80% udijelu. Imali su ukupno 16 godina za trpat ljude u svaki ćošak Hepa, Općine, Uprave.. i sada je SDPu teško upravljat kolima kada su konji HDZovi. Sanader je prodao Tcom, Inu i Plivu, što je bilo dosta za prividni rast BDPa, mirovine, vidimo da je bilo dovoljno i za crne fondove i 4slojno farbanje tunela, ali kad uspiješ više od pol stanovnika lijepe naše natjerat da ovise o tvojoj sisi, teško će se netko odreć kruha.

SDPu se zamjera zapošljavanje (i treba) ljudi na višim funkcijama, HDZ je zaposlio ama baš sve ostale koji rade "za državu" i tutno im ugovore protiv kojih više nemreš baš niš.

Oni koji prirodno naginju SDPu (Rijeka, Istra, Sjeverna RH) slučajno imaju najviše i posla pa nemaju vremena prosvjedovati u šatorima po mjesec dana. Ja imam 20 i kusur dana godišnjeg i nepada mi napamet, a nit mogu, stajat u nekom šatoru mjesec dana. A i po učestalosti prosvjeda vidimo da se to sve odvija dok je na vlasti SDP, ajd bilo je nešto malo dok je Kosorica bila i to je to.

I hendikep broj tri za državu općenito, time i za SDP, jest što je HDZ od vlasti otjerao svakog pametnog čovjeka. Pametan i sposoban čovjek u ovoj državi bježi od visoke politike ko vrag od tamjana (izuzev lokalnih vlasti di se ipak pojavljuju pametni(ji)). To garantira sigurnost HDZu i njihovoj klijentelističkoj politici - use nase i podase. Zašto je to hendikep samo za SDP, a ne toliko (uopće) i za HDZ? HDZu je dovoljan jedan naočigled pametan i sposoban, ali bitnije glasan (Sanader - bilo kaki vođa) koji naginje desno. Intelektualna desnica nema opcije u državi što ni nesmeta HDZu jer nebi nosili bogzna koliko glasova ko jedan manje pametan, a glasan. Usto je HDZ i kriminalna stranka pa tu ni ne žele, a SDPu ne naginju. Lijeviji sposobnjaci i intelektualci mahom imaju prečeg posla od bakčanja s lopinama iz HDZa što SDPu ostavlja samo neiskusne ljevičare (Ala Zoki) koji nemaju iskustva u Politici, niti u struci, a motiv im je politika kao posao i karijera (nekima i lopovluk - Merzel?) (a i takve opet više privuče HDZ) - a ne politika kao instrument ili podij gdje bi pokazali svoje znanje. Primjer za to je recimo i Čačić koji je u 20 godina "poduzetništva" uspio uništit skoro svaku kompaniju koje se primio - e kad se pokazalo da je telac onda ajmo u politiku.

Ako gledaš uspjeh kroz BDP ili neki drugi broj - SDP je neuspješan.

U jednoj rečenici dakle možeš ustvrditi da je SDP nesposoban jer zaista nedostaju rezultati u vođenju države zbog kojih bi ih netko mogao proglasio sposobnima. No umetanjem subjekta broj dva - HDZ - u istu rečenicu, vidimo da je HDZ zapravo toliko đubretarska politika uz koju je nemoguće biti sposoban demokratskim alatima. Svaki drugi korak te tjera na mito, klijentelizam, nepotizam.. pa kako da vodim firmu kada mi susjed nameće pravila i zaposlenike. Da je pravosuđe jače i bolje to bi se lako rješilo, do tada SDP Država mora čekat.

Na skali do 10, rekao bih da je SDP 3. (Ovaj mandat). Hdz je općenito bar na -254. SDPov drek zaista smrdi, ali pored HDZove septičke jame skoro da miriši.

Jedina nada jest da se HDZ promjeni na bolje i da vjerujemo njemačkim intelektualcima koji im trenutno kroje gospodarsko ekonomsku politiku. Pošto su gotovo sigurni pobjednici za godinu dana, dovoljno mi je da obećaju da neće više krast i sve im je oprošteno. Ili to ili sjedit i plakat.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 19:37 (ivan dragi).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice