Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.050.608
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
amd freak kaže...
Da priznajem nisam politolog, nisam ni pravnik, nisam ni politički opredjeljen, samo sam nadobudan i glup što vjerujem da bi pošten predsjednik mogao navesti zemlju na pravu put. No izgleda da to nije moguće. Hvala na objašnjenjima ;()

Baš zato što nisi informiran se i pališ na populizme Sinčića.

Da je predsjednik i najpošteniji on neće utjecati na izbore u Omišu. Gdje je gradonačelnik stolovao od osnutka države i trošio nekoliko tisuća kuna na reprezentaciju dnevno.

Iz toga se dade zaključiti da nije problem na razini predjsednika, već na razini općine/grada i tvojih susjeda. Jer bez nekih rukavica mogu reći da bi 75 - 86% tvojih i mojih susjeda objeručke prihvatili tu Čermakovu situaciju, kao i što je biralo (i sad će opet birati) tog gradonačelnika.

I ne radi se tu da ja ne želim poduprijeti nekoga tko je spreman suprostaviti se lošoj vlasti.

Ja ne želim poduprijeti onoga tko neće znati što napraviti ako osvoji vlasti. Kladioničarski rečeno, gubitak pod znanim uvjetima, prihvatljiviji je od rizika katastrofalne štete budućim ulogom. Pogotovo kad se nešto ni ne može nazvati Rizikom, jer Siničić je vidljivo nesposoban.

Također ako ja kažem da je objekt A loš, to ne implicira da je format 678 dobar.

Prvi korak ka uspjehu ove zemlje je da ljudi koji nisu politolog, nisam ni pravnik, nisam ni politički opredjeljen, samo sam nadobudan i glup (međuostalim) prestanu uplitati svoj radikalan sud u tuđi tanjur, bilo to o seksu, tuđi novčanik, ili tuđi život.

Glup i pošten čovjek živi i shvaća doseg svojih sposobnosti. Glup i nepošten čovjek čita zašto je netko bogat, zašto se netko seksa sa muškima ili ženama, zašto je netko na vlasti, gdje je i što radi njegov sunarodnjak, poistovjećuje se sa uspjesima i neuspjesima države i sporta, licemjeran je i..... Hrvat.

Zato i ruši krov tornja gorostasnog zatvora kojeg je gradio godinama misleći da će ju neorenesansni humanistički toranj učiniti palačom.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
15 godina
neaktivan
amd freak kaže...

Da Josipović nema veze sa ratnim profiterima hahahaha

Daj mi objasni onda još samo jednu stvar, kako je moguće da je i dan danas na slobodi Čermak, aka ratni general aka ratni profiter koji je za vrijeme rata švercao benzin sa srbima, dakle veliki hrvatski branitelj, kako je moguće da ga apsolutno nitko ne pita od kuda 100+ milijna kuna nakon rata i pokretanja vlastitog biznisa, kako je to moguće? Da to baš nikog ne zanima. A to je samo jedan primjer.

Kako nikog ne zanima tko je uistinu Pripuz koje stoji iznad Bandića i polovice sabora i koji vodi xy poduzeća u hrvatskoj i koje je jedan od najvećih "mafijaša" u Hrvatskoj?

Da priznajem nisam politolog, nisam ni pravnik, nisam ni politički opredjeljen, samo sam nadobudan i glup što vjerujem da bi pošten predsjednik mogao navesti zemlju na pravu put. No izgleda da to nije moguće. Hvala na objašnjenjima ;()

Reci mi zašto  ti ne odeš lijepo kod državnog odvjetnika i ne podneseš kaznenu prijavu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 23:50 (phoenix2003).
17 godina
phoenix2003 kaže...
amd freak kaže...

Da Josipović nema veze sa ratnim profiterima hahahaha

Daj mi objasni onda još samo jednu stvar, kako je moguće da je i dan danas na slobodi Čermak, aka ratni general aka ratni profiter koji je za vrijeme rata švercao benzin sa srbima, dakle veliki hrvatski branitelj, kako je moguće da ga apsolutno nitko ne pita od kuda 100+ milijna kuna nakon rata i pokretanja vlastitog biznisa, kako je to moguće? Da to baš nikog ne zanima. A to je samo jedan primjer.

Kako nikog ne zanima tko je uistinu Pripuz koje stoji iznad Bandića i polovice sabora i koji vodi xy poduzeća u hrvatskoj i koje je jedan od najvećih "mafijaša" u Hrvatskoj?

Reci mi zašto  ti ne odeš lijepo kod državnog odvjetnika i ne podneseš kaznenu prijavu?

Ako se za ta pitanja ne miješa država i institucije za rješavanje tih pitanja onda tu ni jedan maleni smrtnik nema što tražiti.

I ne to nisu gluposti, to su činjenice.

15 godina
neaktivan

Čekaj malo! Ti čekaš da svaku kaznenu prijavu podnese država?! Ako imaš dokaze za ovo gore što si napisao u čemu je problem?! Bićeš slavan!

16 godina
neaktivan

Rezultati glasanja u Borovu, svoj za svoga naravno...

12 godina

Neznam jeste li primjetili ali  jucer je dokazano da su Hrvati opcenito glup narod.

17 godina

Ovi izbori su smijurija koja nas je koštala 10ak škola. Pošto predsjednik nema ovlasti osim da se našetava po svijetu, treba ga birati sabor. Isključivo iz razloga da se ušpara novac. 

[M|C] jokaCRO ingame
14 godina

Ma tko kaže da predsjednik nema ovlasti?! wyks?! Pojma nemaš.

17 godina
ElektričnaOvca kaže...

Amd freak, stvarno si omašio sve što si mogao - time si, barem ja tako mislim, pokazao dobar dio onoga zbog čega mi sisamo veslo kao narod. Smiješno i očekivano od zemlje loše educiranih ljudi koja sebe tapše po guzici kako smo super pametni samo eto imali smo rat i ostale pehove. Mi nismo gradili ono što imaju nijemci i skandinavci i ostali, ali nas to ne ometa u razmišljanju kako je to nešto što i mi trebamo imati, nekako.

Svaka ti piva, Električni!

This space for rent!
17 godina

Da, najjaci su mi ovi sto bi postovali ustav samo onako kako njima pase. Ono sto im ne pase - pa promijenimo ustav.

Daleko od toga da je zakonodavstvo i sudstvo u HR uredno, HR je sve samo ne pravna drzava (odnosno, za neke je "pravnija" kako bi to Orwell reko), ali ne mozemo donositi zakone te ih tumaciti onako kako kome prne. Kakva korist od zakona u tom slucaju.

Rvat katolik!
16 godina
tnakir kaže...

..ali ne mozemo donositi zakone te ih tumaciti onako kako kome prne. Kakva korist od zakona u tom slucaju.

pa to je najvažnije, tad je to prava korist. (odgovor).

da je protivno zakonu, tad bi bila protupravna (imovinska) korist, koja je kažnjiva, ovako je legalno. Ako nisi primijetio, mi smo majstori upravo u donošenju i tumačenju zakona, imamo ih dovoljno, ali recimo ČO oguli kulu krumpira i to je to.. kužiš?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
ihush kaže...
tnakir kaže...

..ali ne mozemo donositi zakone te ih tumaciti onako kako kome prne. Kakva korist od zakona u tom slucaju.

pa to je najvažnije, tad je to prava korist. (odgovor).

da je protivno zakonu, tad bi bila protupravna (imovinska) korist, koja je kažnjiva, ovako je legalno. Ako nisi primijetio, mi smo majstori upravo u donošenju i tumačenju zakona, imamo ih dovoljno, ali recimo ČO oguli kulu krumpira i to je to.. kužiš?

Pa da, o tom i pricam da su neki jednakiji pred zakonom.

Nekidan sam citao da se Horvatincic brani da su talijani uzrokovali nesrecu. Jedva cekam presudu. Jos ce jadni talijani morat u zatvor. Makar u urni. I platiti stetu i traume g. Horvatincica i prijateljice.

Rvat katolik!
13 godina
neaktivan

Ne vezano za ovo od kuma sestra ima 15 i po godina i ima dva dečka u isto vrime ....Yes dobro citate...15 i po godina sokiran sam........

15 godina
neaktivan
Horatio_Hornblower kaže...

Ne vezano za ovo od kuma sestra ima 15 i po godina i ima dva dečka u isto vrime ....Yes dobro citate...15 i po godina sokiran sam........

ok ??

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
13 godina

Pa mislim, zar si tako davno imao 15 i pol :D

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
neaktivan

Enihu... izgleda da su izbori super tajming za izbaciti nekakvu preglupu i iritantnu poštapalicu/metaforu koje će se ekipa uhvatiti i bušiti uši sa njom: nakon paštete, brojanja krvnih zrnaca, crnih i crvenih niti - taada... šarena laža. Do sinoć nisam ni znao da je "laža" riječ na bilo kojem od jezika, a danas sam je čuo jedno sedamstoputa i svaki put mi zarašpa preko sive tvari ko nokti po ploči...

iddqd
14 godina

Da se ubacim strasno je da u ovo vrijeme nismo mogli npr glasat online... Cemu toliki troskovi odrzavanja izbora? Npr online forma OIB ime prezime i neke sitnice upises da dobijes online podatke za login, glasas i gotovo...

Nekome nije u interesu ili ?

17 godina
neaktivan

pa ne mogu sustav glasanja u saboru složiti, kako će preko cijele lijepe naše kifle?

iddqd
15 godina
neaktivan

Ali opet bi bilo puno posla kad treba provjeriti da netko nije izašao dva puta.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
13 godina
badmad kaže...

pa ne mogu sustav glasanja u saboru složiti, kako će preko cijele lijepe naše kifle?

Baš sam to pomislio. I još nešto, to bi značilo da svejedno dobar dio birača mora glasati old school, nismo mi baš toliko e-pismeni :D

Tread softly because you tread on my dreams.
15 godina
neaktivan

Još možemo onda očekivati u županijama s najmanjom potporom HDZu, rušenje električne i telekomunikacijske mreže baš slučajno u nedjelju kad su izbori. {#}

16 godina
neaktivan
kaos
16 godina
ContoNick kaže...

Da se ubacim strasno je da u ovo vrijeme nismo mogli npr glasat online... Cemu toliki troskovi odrzavanja izbora? Npr online forma OIB ime prezime i neke sitnice upises da dobijes online podatke za login, glasas i gotovo...

Radi ovoga:

Tko visoko leti, štedi gorivo.
17 godina
ContoNick kaže...

Na stranu što ne postoji mogućnost omogućiš osnovna načela glasanja u e-glasanju - tajnost, anonimnost i sigurnost da će se tvoj glas na kraju brojati u isto vrijeme.

Olovku i papir glasanje može kontrolirati i majmun ako ga istreniraš. S druge pak strane, u Hrvatskoj u ovom trenutku vjerojatno ne postoje niti dvije i pol osobe koje imaju znanja za nadzor takvog sustava. U konačnici, takav sustav, zbog ekspertize koju traži, vrlo vjerojatno bi bio daleko skuplji nego pen&paper.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Na stranu što ne postoji mogućnost omogućiš osnovna načela glasanja u e-glasanju - tajnost, anonimnost i sigurnost da će se tvoj glas na kraju brojati u isto vrijeme.

Na drugom forumu je jedan forumaš iznio zanimljivu teoriju.

Svaki listić ima serijski broj. Poslože ih po njima kako bi lakše imali evidenciju.

Kako tko dođe, zabilježe pored serijskog broja kome su ga dali. Naravno, to se ne smije, ali...

Nakon otvaranja kutije, pogledaju po serijskim brojevima tko je za koga.

Ako je puno glasača, onda postane teže izvedivo. Ili ako glasač zatraži neka mu se dozvoli odabir listića po nejgovom odabiru (faktor slučajnosti).

Tako da pretjerana mistifikacija "anonimnosti" papira, eto, baš i nije to.

Centrazirani IT e-voting sustav bi sigurno bio po puno većom pažnjom promatrača, tako da bi bilo manje prostora za "trikove".

Kad čitaš o sustavima i programima masovnog nadzora komunikacija i špijunaži običnih građana, sigurno već znaju kako bi tko glasovao :)

Jedino je to lokalnim političarima važno - kako bi mogli graditi klijentelističku mašineriju "za naše", kužiš na što mislim.

15 godina
neaktivan

I što onda!!! Što se mene tiče anonimnost na izborima i ne mora postojati. Ja bih uvijek otvoreno rekao za koga bih dao svoj glas. Sve što mislim i izjavim, stojim iza toga. Čak sam i ovdje na forumu napisao svoje pravo ime i dan rođenja. Mene nije stid svojih uvjerenja i isto tako ću naučiti i svoju djecu!

17 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

I što onda!!! Što se mene tiče anonimnost na izborima i ne mora postojati. Ja bih uvijek otvoreno rekao za koga bih dao svoj glas...

ajoj, a zamisli kad gospodin direktor/predsjednik Nadzornog odbora/ravnatelj prije izbora najavi da će u firmi nakon izbora mooožda biti tehnološkog viška...ili bonusa na plaću... Iako sam jednom prilikom pročitao argument da bi netajno glasovanje  dovelo do biranja vlasti koja ne bi mogla zloupotrijebiti to što se zna tko je za koga glasao. Ali mislim da bi u HR Murphyev zakon i tu našao svoju primjenu.

iddqd
15 godina
neaktivan
badmad kaže...
phoenix2003 kaže...

ajoj, a zamisli kad gospodin direktor/predsjednik Nadzornog odbora/ravnatelj prije izbora najavi da će u firmi nakon izbora mooožda biti tehnološkog viška...ili bonusa na plaću... Iako sam jednom prilikom pročitao argument da bi netajno glasovanje  dovelo do biranja vlasti koja ne bi mogla zloupotrijebiti to što se zna tko je za koga glasao. Ali mislim da bi u HR Murphyev zakon i tu našao svoju primjenu.

Kad malo bolje razmislim, uglavnom se i zna tko za koga daje glas. Izbori su samo formalnost. Moram priznati da su me dobri rezultati koje je ostvario Sinčić neprijatno iznenadili. U kakvom je stanju to društvo koje se upeca na metafizička obećanja. Sa druge strane tješim sebe da su to glasovali studenti koje je rspzdio Milan Kujundžić svojim provokacijama o šestogodišnjem studiranju.

17 godina

Jutro mi je započelo tako što sam kod kontejnera za plastični otpad dao plastične boce čovjeku od 70-tak godina koji kopa po smeću i bio mi je vrlo zahvalan, a odmah nakon toga me je kvartovski klinac od 14-15 godina, vrlo mršav i obučen u tanku, tanku jaknu pitao ako imam kakvog posla za njega jer bi si volio kupiti pecivo, ali mu starci ne rade pa mu ne mogu dati novaca. Dao sam mu sedam kuna sitniša koje sam imao u džepu u kovanicama, a on se skanjivao uzeti ih bez rada jer su mu roditelji rekli da ne prosi. 

Meni je, recimo, ovo dosta bitno, jer sam glup.

Moja frizerka, s druge strane, koja zna što je stvarno važno, objasnila mi je jučer da će glasati za Kolindu jer je u Josipovićevom izbornom "stožeru" vidjela samo jednu hrvatsku zastavu i to sfrkanu. 

Shvatio sam da je ona u pravu, a ja ne jer imam sjebane prioritete pa sam zato nesretan u životu.

This space for rent!
17 godina

Takodjer sam jednom prilikom ispred O'Hare u Splitu, na zidicu, sreo bakicu koja je u 2 ujutro kupila boce kako bi valjda sutra kupila sebi kruh. A onda sam zamislio da moja baba mora kupit boce da bi mogla jest dok ja iden vanka lokat. Istresa san babi sve sta san ima i isa ca.

Ali da, bitno je ko je veci Hrvat, ko ima veci grb, ko drzi ruku na takujinu dok prdi himna.

Takodjer sam se pita kako ovi sto su puni para i sta ga pickaju na gluposti vide te jadne ljude koji nemaju za kruh. Meni je osobno draze pomoc nekom takvom sa parsto kuna nego kupit bocu vina od 100€.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 12:20 (tnakir).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice