Netočno je da gubimo i da djeci ostavljamo manje. Danas djeca sigurno imaju više i žive bolje nego kad sam ja bio dijete. Ako je neki neodgovoran roditelj spreman staviti stan pod hipoteku kako bi kupio auto da crknu susjedi i ako mu banka nakon izvjesnog vremena proda stan tad se može izgubiti i tad je sam kriv za svoj neuspjeh. Što se tiče reakcija mladih, nije problem samo u zemljopisu kako sam kao primjer naveo. Generalno, mladi se odnose prema životu na taj način. Zanimljivo bi bilo napraviti istraživanje o organizovanju i pohađanju sekcija u školama kao npr. astronomija ili kinematografija? Tko još mari za to? Stvarno nisam čuo da tako nešto uopće postoji i ako postoji volio bih da netko nešto o tome i napiše. Mensin IQ test nije bezvezna stvar. Da podsjetim ukratko, definicija IQ jeste moć snalaženja u novim situacijama i ako je osoba inteligentna, dakle snalažljiva, ta osoba se može snaći u bilo kakvoj situaciji. IQ se ne mjeri koliko si čega pročitao u životu. Najjači dokaz tome jeste Kina gdje je obrazovni sustav kod djece zasnovan na učenju slikama gdje IQ najviše dolazi do izražaja. Zato je Kina danas tamo gdje se nalazi i vodeća je svjetska obrazovna sila a uskoro i ekonomska. Ni Hrvatska ni druge zemlje nastale raspadom bivše države nikada nisu poslale nikav tim stručnjaka niti u Kinu niti u Finsku niti u bilo koju drugi zemlju gdje bi naučili kako radi obrazovni sustav i isti primjenili kod nas. Isti recept je moguće primjeniti i na zdravstvo i na policiju i na bilo što drugo ali čini se da to nije u interesu političkim strankama koje vladaju desetljećima jer u suprotnom ako nauče ljude da otvore oči automatski bi prestali glasati za njih.
P.S. Moj naduži post ikad!

kaj si ti zapravo drugo očekival u banana državi sa nesposobnom i korumpiranom vlasti.Kaj se tiče te današnje emisije HR Uživo, taj tip je još bio prilično mekan u usporedbi sa ovim dole rešetam sve po spisku.

) pa da prelijemo sredstva na npr FER, Medicinu, Agronomiju, Rudarsko geološko naftni..
i prepustit privatnom kapitalu da kroji tržište rada bez da ima državu kao nelojalnu konkurenciju. Pa kad bude država zapošljavala max 70.000 ljudi (a ne današnjih pol miljona ili tu negdje) da vidiš kako će nestajati "administrativni" faxevi gdje je studentu cilj zaposlit se u "državnoj firmi" na neodređeno.