Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.088.489
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
ihush kaže...

Svaka čast i TU. Jezgrovito i koncizno si zaključio raspravu.{#}

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan

samo još kratko vezano na izjavu s kruhom: izjava je IMHO prst u oko jer, kad stručna i javna osoba govori o problemu općenarodne pretilosti, ne smije bagatelizirati dio tog problema (uz općenito nezdrav način prehrane, velik unos alkohola, nebavljenje sportom i svašta), a to je očajna općenarodna financijska situacija. Ljudi u Hrvatskoj se šopaju kruhom, krumpirom i K-svinjetinom, između ostalog, jer se od toga složi najjeftiniji ručak. I da, marendaju kvarat kruha sa paštetom ili parizerom jer je između ostalog jeftiniji od druge marende. I da, tanje fete crnog kruha sa sardelicama su zdravije od kvarat bijelog kruha, ali se besparica ne smije izbjegavati kada se govori o nekvalitetnoj prehrani.

Na drugu temu: može mi li netko reći zašto branitelji prosvjeduju? Zbilja do sada nisam skužio.

iddqd
17 godina
badmad kaže...

Na drugu temu: može mi li netko reći zašto branitelji prosvjeduju? Zbilja do sada nisam skužio.

- Thompsonov koncert?

.. bi bio šaljiv odgovor.. ali nebi se na tu temu šalio, pa skipam... {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
badmad kaže...

Za utjehu - vjerojatno ni oni više ne znaju.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
17 godina
ihush kaže...
A zašto ne odgovornost jevne osobe?

- pravno? Kleveta je (samo) nedokazana 'istina'. U slučaju dokazivosti? .. pa sad npr dali će se sva djela dokazati Sanaderu ili Bandiću? Istovremeno svi koji bi ih optužili odgovarali bi za klevetu ako ne dokažu. AlCapone.. ? Ponekad istinu nije lako dokazati, ponekad mada se sve zna, jednostavno nema dokaza, sudskih.

Što je tad kleveta ili istina? Kao i ovo čupanje iz konteksta, tj što je netko mislio, a kako je interpretirano. Pa nije važno što je netko mislio, važno je što je rekao i kako će to ostali primiti, ne kako je mislio, jer da je mislio, rekao bi preciznije, nedvosmisleno itd..

- Možda proširiti, npr sad je Bandić u Spa-Rremetinac, dali je nemoguće sutra (ne baš sutra) tamo vidjeti nekog kao Zampića? Možda mu se kita-revička pridruži, možda kara-čmarko također (interesantna poveznica ta dva prezimena?). Dali će tad biti bitno npr dal je zamrzla ili dala ostavku? Možda npr Sanader izađe 'čist' (s nogama naprijed), bez presude, tad je 'nevin', možda Bandić izađe bez osude, nevin? Dali će i za to biti odgovorni novinari? Ako izađe kao nevin, tad su svi novinari klevetnici... (pravno). Takvi novinari, konstantno izvlače iz konteksta čitavu Milanovićevu obitelj? Pa jel itko u toj obitelji može reči nešto neisčupano iz konteksta?

- Vidim sad je već i Thompson ubačen na vagu ekvilibrija, .. tipično.

Kod nas se obično nađu žrtveni jarci jel,Smijeh pa onda su oni za sve krivi, a drugi niko ništa nije znao niti vidio=pravda za posrati=sudac sudi kak mu se naredi.Dakle Sanader je okvirno za sve kriv, usput tu je jedna tajnica i onaj Barišič a ostali HDZ-ovci niko ništa nije znao.

Onda imaš situaciju sa Glavašem, pa eto njega su napikirali kao glavnog krivca, a ostali koji su njemu bili nadređeni opet niko ništa ne zna.Ako Glavaš odradi zatvor do kraja, pa to če bit pravi šou kad se vrati nazad u Osijek. Vjerojatno če bit doček kao za Gotovinu, a tek onda ide pravi političko-glasački cirkus u jadnoj i osiromašenoj Slavoniji.

E sad kaj če bit sa Bandičem ko zna, no s obzirom na njegov karakter on neče dat ostavku, a kak če sud završit to ovisi o puno toga.Dakle bit če gradnačelnik iz zatvora, a mislim da ga neče moč dugo držat u zatvoru jer to fakat nema smisla.Imao je on grešaka ili promašaja dosta, ali mislim da je on tu zapravo najmanje bitan, ili ipak iz Bandiča misle napravit Sanadera. Dakle opet ma taj Bandič je za sve kriv, a ostali pih pa nisu baš zapravo previše znali=kaj se može nema dokaza jel.Smijeh

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
ivan dragi kaže...
Psiho246 kaže...

...

Svi mi dobro unamo ko šta krade ali to kradu "naši", ali neka ne ide novac više u Beograd!

...

Da ali ovi naši su toliko pokrali u 90ima (i poslije) i uništili industriju, a i poljoprivredu, koliko Srbi nisu u 45 godina! Prvenstveno mislim na Kradeze, tj. službeno 'Kriminalnu organizaciju'. Uništili Hrvatsku kao Srbi nikada nisu. Ne da branim Srbe, sam činjenice.

ihush kaže...

...

legenda: seljober, prototip seljaka s razlikom da je:

a) priglup

b) u krizi + pohlepan

c) razno (jer mora biti i treća stvar).

u tu definiciju se uklapamo (manje/više) svi. Pazite se zato, jer ovi Danajci ne donose darove, ostane samo neki gorak okus i peckanje oko anusa. Da nebi bilo 'nismo znali'... dugo već oni skupi ....

Seljober, u mojim krajevima seljačina, kao kaj si napisao nema nikakve veze sa seljakom.

Nego ova ind. konoplja, gledao sam 'Plodove zemlje' kada je bilo pred berbu iste, tj. sjemenki (za ulje), ti Danci su sve otkupili, kako su se dogovorili. Tak' neka ljudi sade ono kaj mogu prodati, bolje nego da se ništa ne sadi.

formula1live kaže...
duhonja kaže...

...

Ideš nekoga kritizirati a sam napišeš glupost. Kaj se trebala istraga pokrenuti prije nekoliko mjeseci, makar nemaju još dosta dokaza?! 

...

Zakaj su sada krenuli u lov na Agram ekipu, piše da je Ljubičić krenuo put Slovenije pa su zato krenli u hapšenja u nedjelju. A kasnijesu pisali da je Bandić već u petak znao da će ga uhititi (možda dojavio Ljubičiću).

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
12 godina
neaktivan
13 godina

I još (mi) uvijek nije jasno što točno hoće - traže ostavku ministra i ne navode razlog, a tek nakon toga hoće dijalog oko izmjena i dopuna Zakona o braniteljima i pritom ne vidim kakve točno izmjene hoće. Stvarno ne znam tko uopće očekuje da bi ova ekipa o ičemu vodila dijalog; čak i da (hipotetski) Matić ode, šanse su da bi slijedio novi ultimatum, a ne razgovor. Kada gledam nasumične izjave branitelja na telki, iskreno, razapet sam između toga da mi ih je pomalo žao (jer nisam čuo niti jednu jasno artikuliranu misao/kritiku) i toga da je ovo toliko nakaradno da je smiješno. Klinci s kojima pričam u vrtiću nerijetko imaju suvislije rečenice, ne zajebavam se.

Sve mi je teže vjerovati da ovo nije politički instruirano. Vezano uz to, sadašnja vlast je zaista loša, al HDZ će (opet) redefinirati ''dno dna''. Rekla bi moja baka - jadna nam majka.

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2014 19:54 (ElektričnaOvca).
15 godina
neaktivan

Znaće se ko ih je organizirao poslje izbora kad se pojave zajedno. Tako je bar bilo kod nas u BiH. Početkom godine izbili su prosvjedi koji su bili sve drugo samo ne spontani. Zatim, kao vođe prosvjeda pojavljuju se osobe od kojih su neki i Univerzitetski profesori. Kad sam čuo kakve su gluposti valjali na pregovorima ti isti profesori bio sam najblaže rečeno šokiran. Univerzitetski profesor nema blage veze što je to Ustav, što je sudska zakonodavna i izvršna vlast, pa onda i zahtjev da se formira ni manje ni više nego nestranačka Vlada{#}....

Kada je počela izborna kampanja taj isti profesor je bio na listi jedne političke stranke. Sačekajmo izbore pa ćemo točno znati ko je ovo sve zakuhao.

11 godina
protjeran
formula1live kaže...
duhonja kaže...

Boze dragi,bolje da nisam nis niti napisao,kako ljudi plitko razmisljaju..{#}

Ne,to ne znaci po meni,nego zasto to nije ranije napravljeno,nego bas neposredno prije izbora,mislim da sam tako i napisao,dakle,ne izokreci moje rijeci..

Ostalo sam procitaj,u nacelu,mislim da je trebao Bandić puuuno ranije "pasti",no zasto bas u ovom trenutku,to me zanima..

Ovo me podsjeca na Sjevernokorejsko ciscenje politicara prije izbora,e da se ne bi dovela upitnost Velikog vođe..i da bi se poslala poruka ostalim oponentima,od kojih,istina,svaki ima poslovicnog "putra na glavi"..

Ideš nekoga kritizirati a sam napišeš glupost. Kaj se trebala istraga pokrenuti prije nekoliko mjeseci, makar nemaju još dosta dokaza?! Nemoj vidjeti u svemu neke teorije zavjere (previše čitaš 24sata i index.hr), i nemoj vjerovati svemu što ti netko natrabunja. Kakve veze ima kad je pokrenuta istraga, pa bilo bi sramota da se takav čovjek kandidira za predsjednika, ili ne daj bože pobjedi na izborima.

Ne pricaj o necemu o cemu nisi upucen...Dokaza pravovaljanih nema,primjer drzavno zemljiste i muvanje oko toga,dakle zamjene ovo i ono,je islo uz odobrenje DORH-a kako mi kaze jedan poznanik odvjetnik za tu temu,a sada ga taj isti dORH razapinje bas po pitanju toga,hade mi sad objasni tu logiku?

15 godina
neaktivan

Da malo napravimo digresiju. Sjećam se kad sam bio mali, netko je objavio vijest da su na tavanu jedne poznate čevapdžinice koja je inače imala veliki promet, pronađene pseće kože. Zanimljivo, promet je pao a čevapdžinica se uskoro i zatvorila. U to vrijeme nikome nije palo na pamet da je vijest mogao da objavi konkurentni ugostitelj pomoću korumpiranog novinara. Vidim i danas se koristi isti recept kako bi smaknuo konkurenciju samo što je u pitanju limun koji ne ide za Rusiju već se plasira za domaće tržište a konkurencija je žestoka: http://www.24sata.hr/news/udruga-potrosaca-upozorava-limun-iz-turske-je-kancerogen-391606

15 godina

Evo još jednog "novinarskog" uratka by Jutarnji. Novinar je vjerno opisao vilu kao da je bio unutra i sve razgledao mada mislim da nije ni zavirio unutra. Obzirom na kuću, koja se nalazi na slici, nekako mi je nespojiva varijanta da ista ima vinski podrum i podzemnu gražu s 14 oldimera.

18 godina
mario.L_hr kaže...

Evo još jednog "novinarskog" uratka by Jutarnji.

Iz takog i sličnih primjera sve što izađe iz "novinarskog pera" uzimam s puno soli, papra i ostalog.

Najgore je što je što postoji puno izvora informacija, no sve manje relevantnih.

17 godina
Old Iggy kaže...
..

Najgore je što je što postoji puno izvora informacija, no sve manje relevantnih.

-da, ''ali''.. relevantnost postaje google hits couter, PSY-Gangam, Paris H... (ili paralelna tema o 'kartografiji' i moćima statistike).

17 godina
mario.L_hr kaže...

Evo još jednog "novinarskog" uratka by Jutarnji. Novinar je vjerno opisao vilu kao da je bio unutra i sve razgledao mada mislim da nije ni zavirio unutra. Obzirom na kuću, koja se nalazi na slici, nekako mi je nespojiva varijanta da ista ima vinski podrum i podzemnu gražu s 14 oldimera.

S obzirom na izgled te vile,Izlanuo se nutra su vjerojatno medvjeđe pa i slonovske glave na zidovima i još štošta kaj novinaru padne na pamet.Sad je lako udarat po Bandiču, no kad za jedno određeno vrjeme krenu tužbe za laprdanje i klevetanje onda če bit izuvanja u zraku.

Ajmo sam malo kod Francuza, ne kužim pa od kad to policija baca "prave ručne bombe" na prosvjednike no eto očito baca jel.

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/1392144/aktivist-poginuo-nakon-sto-je-policija-bacila-rucnu-bombu/

Ovo dole je još čudnije, pa kaj niko do sad nije skužil ko to leta okolo s nekim letjelicama iznad raznih nuklearki.Kažu francuzi onako u prjevodu jel, "te letjelice ili dronovi nisu neutralizirani jer kao ne predstavljaju neku opasnost." Kakve su to gluposti na kubik, pa kad su u pitanju nuklearke oko njih ne smije bit nikakvih sumnjivih preletanja s bilo kakvim letjelicama.{#}

http://www.theguardian.com/environment/2014/oct/31/more-drones-spotted-over-french-nuclear-power-stations

17 godina
rambox kaže...
.. no kad za jedno određeno vrjeme krenu tužbe za laprdanje i klevetanje onda če bit izuvanja u zraku.

..

- eh, teško, nije to Maminjo. Razlika je samo jedno slovo kad si (o)pozicija, ali vrlo bitno. To nije slovo zakona, pa se ni ne rješava zakonom/pravom nego tko je jači. Bandić je sad dolje, cipelarenje će se nastaviti (i ja bi ga pljuckao, ali nije više gušt..).

- nego kućica, .. po navedenom sigurno ima (podzemnu garazu i sl), jer tako se to radi... neke stvari ne moramo vidjeti da bi 'znali'. Tako da ni samu informaciju koja je žutilo i bablje prepričavanje, ne treba uzeti kao lažnu (samim izvorom). Intrigantnije je ostalo povezano, npr zašto, kada 'informacija' ne sama info (njen sadržaj/istinitost).

15 godina
ihush kaže...

- eh, teško, nije to Maminjo. Razlika je samo jedno slovo kad si (o)pozicija, ali vrlo bitno. To nije slovo zakona, pa se ni ne rješava zakonom/pravom nego tko je jači. Bandić je sad dolje, cipelarenje će se nastaviti (i ja bi ga pljuckao, ali nije više gušt..).

- nego kućica, .. po navedenom sigurno ima (podzemnu garazu i sl), jer tako se to radi... neke stvari ne moramo vidjeti da bi 'znali'. Tako da ni samu informaciju koja je žutilo i bablje prepričavanje, ne treba uzeti kao lažnu (samim izvorom). Intrigantnije je ostalo povezano, npr zašto, kada 'informacija' ne sama info (njen sadržaj/istinitost).

Meni je Bandić u ovoj priči manje bitan. Bitnije je to da se po tko zna koji put potvrđuje da nisu bitne činjenice već čim veći senzacionalizam. Ne ulazim što u kući ima ili nema ali napisati onakvu tvrdnju, bez da se išta vidjelo ili da se nije naveo izvor te tvrdnje je sramotno. Novinarsko društvo (kao cehovska udruga) bi trebalo izbacivati ovakve članove.

17 godina
ihush kaže...
rambox kaže...
.. no kad za jedno određeno vrjeme krenu tužbe za laprdanje i klevetanje onda če bit izuvanja u zraku.

..

Meni Bandič nikak ne izgleda kao slučaj Nadana Vidoševiča,Smijeh gdje je lakše reči ili nabrojati čega nije bilo u nekoj Nadanovoj kučerini.Šta je sa onim famoznim Bandičevim slikama, kažu da ih ima puno jel, no opet neki upučeni tvrde da to nisu slike neko neke plakete. Dakle šta je sad onda na kraju, slike ili plakete ako su slike valjda ima kojeg oriđiđi Pikasiča jel.

Šta reči na ovo dole osim pa ništa dodatni komentar nije potreban opet se sramotimo kaj drugo.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatski-svecenik-nosi-rolex-armanijeva-odijela-vozi-bmw-x5-a-prije-11-godina-pijan-je-ubio-covjeka/781364.aspx

"Blaga kazna i odluka da se prihvati Vranješova žalba bacaju sumnju na već upitan integritet hrvatskog pravosuđa, ocjenjuju u australskom tisku i ističu da je tužitelj u postupku kasnije odstupio zbog optužbi za korupciju."

Ovo dole izgleda kao priča iz neke Monty Python epizode, no eto ipak se dogodilo nije zahebancija, nema kaj pravna država na djelu to sigurno.{#}

http://www.24sata.hr/news/akcija-kroasan-pretresli-su-joj-kucu-zbog-domacih-kolaca-391402

17 godina

-akcija kroasan.. je zapravo pozitivan primjer pravne države.. ali (vapaj!) jadni ljudi, dječica...

-ovako, obrt/firma, ako navedeš kuću kao njesto poslovanja, tad nema povrede doma. Zašto ljudi rade takvu glupost? Jer se ne boje inspektora.. pa sad će se možda ipak bojati?

-naravno, oprezno formulirane rečenice (kao ne radi, nego će tek raditi.. otvoriti itd..) hmm, da? Ili ipak radi na crno, pa sad kad se uhvati nije baš ugodno? Koja je razlika npr šverc u javnom prijevozu, ne plaćanje poreza itd. Ili samo trebamo pljuckati npr Todoriće za porez dok mi mali ne moramo plaćati?

-izgleda da je kazna jedino što sitnozubi razumiju, ili im pravila služe da bi imali što zaobilaziti, kršiti pa time i rizikovati daleko veću kaznu/djelo nego što je u originalu potrebno... ne vidim bitnu razliku npr win OS i torrentiranje (umjesto skinuti s MSovih str.) osim neznanja ili ljudske gluposti.

-osjeća se pristranost, za prekršitelja, protiv moćnog inspektorata, jer je 'mali grijeh'... OK. Pustiti s mahanjem prsta (ali treba i pokriće inspektoru jer nije on sherif iz dodge cityja.. treba obrazloženje puštanja ili mora biti kažnjen za ne pridržavanje pravilima..). Kao i zli svećenik iz MadMaxa (povezano s AUS). On nije simpatićan, pa bi trebao biti 'jače kažnjen'? Prometni prekršaji, osim većih zvijeri i zlatnih tatinih sinova.. ipak nisu za gulag/goljak. Zgazimir je igrao golf. Kolika je proporcionalna kazna? Uvijet koji je presuđen je standardno OK, ali bi mi svi radije da dobije težu kaznu? OK i ja sam za. No prvo bi povećao kvotu krumpira onom 'uspavanom rafteru' (Čo) ili posljednja presuda 'dječacima' koja pravomočni zatvor od godine mijenja uvjetom 3mj društveno korisnog rada?.. nije za LOL inače bi tu išao LOL. Previše paradoxa, ali nitko od nas ne može objektivno-realno sve to presuditi. Pogotovo ne novinari indexa i sl...

ŠBBKBB? da se ovom svečeniku uvijetna zamijeni društveno korisnim radom, npr misom za političare i zaljevanje cvijeća? Da se kuharici dosudi 10kg kroasana za dječji vrtić? ... malo je glupasto, ali ako razmislite, bilo bi to bolje-ljudskije sudstvo i presude. Kuharica bi pak morala znati da se posao mora obavljati legalno, svećenik da ne šalje ljude preko reda (na onaj svijet), jer mu to nije job, tj da se noga može maknuti s gasa... i problema tad nebi ni bilo.

15 godina
neaktivan

Jadnica je vjerojatno stala na žulj lokalnom moćnom pekaru koji je "podnio prijavu".

17 godina
phoenix2003 kaže...

Jadnica je vjerojatno stala na žulj lokalnom moćnom pekaru koji je "podnio prijavu".

-khm.. ok, moćni pekar je negativac, jer plaća porez, ima radnika.. možda baš sestra te žene radi tamo, recimo sutra ostane bez posla jer ju je nelojalna konkurencija pomela? Frizeri, taksisti, gorivo, ... svašta se radi na crno, ali oni veliki su zli, dok ovi mali su baš slatki? A porez? Ili zatvarmo vrtiće, škole itd.?

U čemu je razlika npr početak rušenja nelegalizirane gradnje? Koja je koristi ako se ruši? Pa ipak se mora.. jer jedino tako može zakon biti za sve, ne samo za 'njih' (ili za Lj.Č.Rojsa).

To dal je nekom stala na žulj? ... ili je ipak radila na crno? U čemu je razlika npr bez vozačke dozvole, bez radne dozvole, građevinske dozvole. itd.?

Da, malo je čudno, u ovoj zemlji.. ali mora se, tad svi koje se uhvati moraju dobiti po prstima, Bandić-Kroasan-Noname ili šjor Ivo. Ne smije biti razlika.

15 godina
neaktivan

Prije će biti da ima tri radnika a za jednog plaća porez. Prije same inspekcije sastao se sa šefom na janjetini i pivu da dogovore šta da se radi. Gospođa je samo dokazala da se može i jeftinije napraviti proizvod boljeg kvaliteta. Da se razumijemo, ni ja ne opravdavam rad na crno jer se, u ovom slučaju, nečije dijete može otrovati zbog slabih sanitetskih uvijeta. Moramo biti objektivni.Veću štetu nanesu pirati i torrenti već ova gospođa koja je samo htjela da da doprinos svojoj obitelji. Ja vjerujem da nije ni svesna da je prekršila zakon. Vidi se iz aviona da je naštimano od pekara.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 22:06 (phoenix2003).
17 godina
phoenix2003 kaže...

Prije će biti da ima tri radnika a za jednog plaća porez. Prije same inspekcije sastao se sa šefom na janjetini i pivu da dogovore šta da se radi. Gospođa je samo dokazala da se može i jeftinije napraviti proizvod boljeg kvaliteta. Da se razumijemo, ni ja ne opravdavam rad na crno jer se, u ovom slučaju, nečije dijete može otrovati zbog slabih sanitetskih uvijeta. Moramo biti objektivni.Veću štetu nanesu pirati i torrenti već ova gospođa koja je samo htjela da da doprinos svojoj obitelji. Ja vjerujem da nije ni svesna da je prekršila zakon. Vidi se iz aviona da je naštimano od pekara.

-još bolje, nek njega prijavi anonimna kroasantica, nek institucije rade svoj posao (ili bi se 'grijesi trebali vagati'?). Naravno da su svi za nešto krivi, muljaju itd.. ali to ne smije biti 'kočnica' početka čišćenja. Ne opravdavaš rad na crno, ali ... nema tad ali. JA mogu biti protiv npr pirata ako sam softwareaš ali navijati za kroasane jer mi je osoba simpatičnija (tj ne uzima iz mog džepa)? Zakon, inspektorat, pravila .. ne smiju biti 'frendovski rastezljivi'. U suprotnom dobijemo stanje/sranje u kojem zapravo jesmo, 'svi kradu' (pa je onda ok da i ja malo, ili moj susjed, ili robinhood.. jer je simpa). Usporedi s Bandićizmima posljednjih dana. Je lopina, al poštena.. i dao je i nama. ...

-Da si ti pekar, da moraš plaćati poreze, plaće, kvaziporeze, antištakor taskove.. (svako malo dođu, onako pošpricati i uzeti novca, ako nećeš, sutra stiže inspektor, jer su kumovi il nešto..) To je OK?. Frizeri, u mom malenom selu, ima +100 salona, svake godine novi razred na ulici, rade doma za 10-20kn.. kako da uz njih preživi salon, samo plaćanjem RTV-ZAMP pristojbi i režija? To je problem. Pekare, trgovine, .. svaki čas vidiš neki poslovni prostror obljepljen papirima. Što tad? Kroasani preko fb-a? Zašto ne i pekara na fb, frizer, kafić, .. pa i Todorićev konzum? Onako kućna djelatnost, samo da se preživi..

- Kako da od onih koji posluju i plaćaju preživi ogroman parzit od državnog aparata, dok istovremeno mora se platiti škola, zdravstvo itd.. To sve ide iz poreza. JA ih plaćam, plaćam i kavu, prijevoz, kroasane, kruh. Nek i oni plate svoj dio sudjelovanja u društvu. Ako ih se ulovi, nek se barem ne prave naivni. Švercanje u busu, 'baš sam zaboravio kartu', 'žurim u bolnicu' ... itd. Zlo mi je od našeg (blago)stanja, kad ne mogu 10min na ulici ne vidjeti neku osobu koja traži PET, uzaludno, jer je par minuta ranije već prošla osoba prije... nema boce. Porez? Kroasan? Dali je bocu PETa zaslužila osoba A (starica +60), B otac koji mora djetetu kupiti cipele, C majka koja mora kupiti hranu, ... ili je ona D ta kojoj ta boca ne treba, sigurno je to onaj pekar, lopina...

Poštujem to da ljudi rade, umjesto da npr kradu. To je svakako pohvalno. Dali je opravdano raditi na crno? Jednako kao i tražiti boce pa i krasti, ako se mora. Kažu da je moral, privilegij bogatih. Slažem se. - Ali tad nije 'nisam znao'. Znao sam i stisneš zube, nastaviš. U usporedbi s remetinačkim posjetiteljima, svi su pozitivci. A što s ČOom? Zato svi moraju biti kažnjeni, nema 'nevinih' (osim Čoa)...

Ima i drugo rješenje, na ulicu, barikade, razbite glave.. pa možda iduća garnitura pohlepnih/nesposobnih napravi nešto da se ovakvo stanje promijeni. To se međutim ne radi kroasanima na fb-u. To se radi tako da pekar i kroasanica zajedno dođu na ulicu, s onim abc-osobama-PETa, tad će im sutra modža biti bolje. Možda im se i inspektor pridruži, jer je dio društva, živi od njih, živi s njima, ne može bez njih. Ali hladno je, nebi ja.. možda dobijem na lotu i sl. pa me zaobiđe ova jeza od društva-soc.problema.

ili ovako:

Slažem se.. ovo je više 'gorčina' zbog apsurdistana, stanja koje traje, traje... a ljudi se snalaze, jer moraju (btw, nisu naivni, znaju). Samo dokle? Dok svi pekari ne zatvore pekaru, otvore fb i rade kroasane od doma? Što tad? Možda prekasno?

Evo još dodatak, zadnjih dana reklame, Gobac+ZAMP za bend, doniraju opremu.. lijepo. A dali zamp traži od te djece također obrtnicu, račun, popis skladbi itd? Ili je to ZAMP zaboravio? Pa podsjetnik, prije cca pola godine je jedna škola bila kažnjena.. nakon tjedna dana je povučena uplatnica ZAMPa, ali do tad je škola bila 'na crno' -krivac. Dali je ovaj put ZAMP zaboravio na ZAMP, tj pravila? Što ako neki band neće imati uredne papire i dobije npr njihovu nagradu, kad uleti 'inspektor Vinko' s uplatnicom za kršenje autorskih prava? Ili taj isiti inspektor zna da njih ne smije kontrolirati/kazniti? (to je još gore). Dali se tad teoretski može (ili mora!) kazniti organizator za propust? Bar oni ne mogu imati odgovor 'nismo znali' (zakon).. sve bi ih kaznio, sve na sud pa u zatvor! (par kapi krvi sa zagorske strane).

Dali netko shvaća ovo moje trabunjanje? JA ne baš.. (možda, par dijelova.. ali pravim se da kužim{#}). enivej, to bi bila neka želja za uređenim društvom, pravilima igre koja se znaju i poštuju, provode. Ne po kumovima, nego po zakonu. Ne od oka-srca (i drugih organa), nego pravila-propisi. Tad i ako sam kriv, OK. Ovako je samo 'ali i oni su'... i 'zašto baš ja'.

- Kućnoj pekarici, svaka čast.. (al' da sam sudac, kaznio bi, nju i sebe. Sustav mora biti takav, inače imamo ovo što zapravo ništa nemamo pa ni normalan posao kao preduvijet osobnog dostojanstva-preživljavanja obitelji.. imamo situaciju di se ilegalno radi kruh i dobije kazna, imamo suprotnost onog što je osnova društva, smisla društva i razvoja civilizacije). Možda bi se i crkva (institucija) mogla zamisliti nad kruhom (kao pojmom), povezani su kroz 'zgazimirovog rodjaka' par postova prije, bolje da su povezani kao morlani dio obitelji, kruha, stižu blagdani.. tad će to biti 'in' pa opet nirvana ostatak vremena. Povezani su i porezima, ali ni tu se neće petljati, sve dok kmetovi prinose dovoljno.

Možda primjer od neki dan, učiteljica 5kn i dijete.. nakon tog odmah 'savijest' i stiže pomoć... zar smo na to spali? Što je država/društvo? Parazit?

15 godina
neaktivan

Čekaj malo, tko je tu sve kriv? Ona koja nudi ili veliki broj građana koji svjesno kupuju takav proizvod? Da li mene netko može natjerati da kradem ili primam mito ako ja to ne želim da radim? Mislim da bi efikasnije bilo da su inspektori danima kažnavali one koji su kupovali od ove gospođe proizvode. Eto novca u državnu kasu. Ne bi trebali davati autoceste. Što je sutra na redu da se kupuje na crno? Nafta od ISIS-a? Ne bi me iznenadilo da većina građana na njihovoj pumpi bude točila gorivo!

17 godina
phoenix2003 kaže...

Čekaj malo, tko je tu sve kriv?

..

Da li mene netko može natjerati da kradem ili primam mito

..

Nafta od ISIS-a?..

-jednostavno, svi. Sve kazniti.. (problem je samo nedovoljna kapacitiranost zatvorskog sustava, koji se također financira porezima... ali dizanje poreza na čarobnih 100% bi i to riješilo. Možda uvođenje smrtne kazne? Problem su opet brojke, cca 4mil ljudi, SSovci su kao velesila u logorima eliminirali 6mil...) Nije baš šaljivo, sorry..

-mene ne treba natjerati, čak dajem količinski/vikend/happyhour bonus, platiš jedan nosi dva i naravno bez PDVa. Nemam tih moralnih dilema, ali imam nedostatak kuvertiranih ponuda... bit će kriva fotelja.

-(psssst). Dal je nafta od moleka-boleka ili talibaneka.. ista stvar. Nafta je roba, strateška. Za utjehu, tim gorivom možemo napuniti našu letačku eskadrilu i razoriti ISISovce. Tad je moralno OK?

18 godina
phoenix2003 kaže...

Čekaj malo, tko je tu sve kriv? Ona koja nudi ili veliki broj građana koji svjesno kupuju takav proizvod?

Svi.

Ono što i jest problem je tretiranje takvog poslovanja kao "zlo ako radi netko drugi, dobro ako radim ja".

17 godina
neaktivan

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ruza-tomasic-napustila-hsp-as-dala-ostavku-na-mjesto-predsjednice-i-istupila-iz-stranke/781532.aspx

Koliko ta žena može biti prozirna, to je za nevjerovat. Čudo da ih nije nazvala antihrvatima, jugokomunistima ili sličnim nazivom, iako ni u to nisam bio siguran prije guglanja "partitokracije".

Do you understand life?! Do you?!
15 godina
neaktivan

Problem je, između ostalog, što se u školama djecu uči o bitkama gdje je palo bezbroj glava prije 1000 godina a ne da je osnovati firmu i platiti porez nešto dobro i normalno. Mislim, ja volim povijest i treba također jednako pristupiti i tome ali moramo priznati da mlade podiže antilogika i negativne premise. Nedavno sam bio šokiran rezultatima ankete gdje je velika većina đaka popljuvala zemljopis. Čak su se čudili:"A zašto ja moram znati gdje je Beringovo more?! Što će to meni u životu?" Ako je normalno misliti da ćeš voziti BMW X6 a ne raditi ništa, kako to mašta većina mladih, to je već veliki problem. Znači mi moramo promjeniti naš mentalitet a ne očekivati da reaguje netko drugi da riješi naše probleme.

17 godina
phoenix2003 kaže...

..Čak su se čudili:"A zašto ja moram znati gdje je Beringovo more?! Što će to meni u životu?" ..

-ista pitanja (i odgovore, vrijedi i za ostala pitanja) su postavljale sve generacije.. nije problem u djeci, djeca su OK, tj onakva kao ih odgojimo-naučimo.

-problem koji je sad, da djeci ostavljamo manje.. propadamo, gubimo. To nas treba brinuti, ne tamo neki zemljopisni pojam.. možda ovako, osoba koja zna gdje je Beringovo more, svejdno može biti glupa/lijena/negativac.. to znanje nije preduvijet ostalim znanjima kao 2+2, po tome je sporedno, stvar opće kulture, nadogradnje.. ili qurčenja mensinim IQom na testu rađenim po averagejou indexu. Onaj tko treba, zna.

-.... ali, npr posao, novac i sl. tu nema odgovora, što će to meni u životu. Koji posao će sutra raditi ta djeca? Za što da ih školujemo? Strojarski ing, učitelj.. -jedino konobari i kuhari. To je užasno.

18 godina
ihush kaže...
phoenix2003 kaže...

..Čak su se čudili:"A zašto ja moram znati gdje je Beringovo more?! Što će to meni u životu?" ..

-ista pitanja (i odgovore, vrijedi i za ostala pitanja) su postavljale sve generacije.. nije problem u djeci, djeca su OK, tj onakva kao ih odgojimo-naučimo.

Stvar je u kontekstu. Ovaj mem je "funny, because it's true..." - da škole moraju prodavati uslugu krajnjim korisnicima (djeci-učenicima), onda bi se potrudili napraviti lekcije zanimljivima. S obzirom da prodaju njihovim skrbnicima, ili ni to, onda je gradivo prezentirano na najdosadniji mogući način. 

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice