Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.295.893
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Diplomat kaže...
Ezio kaže...
cardadule kaže...

Kod isto polnih brakova nije mi jasno samo ko je mama tu a ko tata...{#}

Imaš dvije mame ili dva tate. sve je tu jasno samo se ne zna cije je dijete.

Ja svojim glasom necu dozvoliti da dijete prolazi kroz maltretiranje i nazivanje dupli tata dupli mama.... {#}

Ja ne planiram izaći na referendum. Zapravo sam indiferentan prema rezultatu i nije me briga hoće li se zajednica dva muškarca ili dvije žene zvati brak ili nekako drukčije. Nisam homoseksualac a nisam ni vjernik. Ne osjećam privrženost tradiciji i poprilično sam liberalan i otvoren za promjene. Ali iritira me stanje koje nameću mediji koji se hrane skandalima i senzacijama i beskorisni političari kojima je stalo samo do vlastite promocije. Iritiraju me i stavovi forumskih "liberala" koji bi najradije iz države izbacili sve koji ne misle kao oni. Premišljam se da odem ipak na referendum i glasam za. Samo u inat agresivcima. A čak imam i neke frendove homoseksualce. Žao mi je zbog njih ali forumski "liberali" su me nagnali da glasam na njihovu "štetu". Štetu pod navodnicima jer smatram da štete neće biti. Biti će kako većina odluči i to je najpravednije.

Potpis!
17 godina
neaktivan

na referendum sasvim sigurno ne idem, nisam katolik, a pogotovo ne simpatiziram drugu stranu jer malo su mi odvratni (-:

u načelu bi se mogao složiti sa ovim, ali to opet nema veze sa referendumom (-:

kaos
18 godina
neaktivan

Moj zadnji post po pitanju fašizma:

Link za zagrijavanje.

Ekipa koja tako gorljivo naziva Markićku fašistom u biti svojim agresivnim stavovima potvrđuje da su sami de facto fašisti.

I ja imam agresivne stavove oko tog pitanja pa sam i ja fašist.

U biti, svi smo mi fašisti!

Pusa bok.

14 godina
protjeran

Ne spamajte temu homofobnim glupostima. 1.12 izađite, pa se izjasnite.

EDIT: kriva tema, ali poruka nek ostane.

na referendumu PROTIV
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 17:44 (daniel.hajdinjak666).
16 godina
Ezio kaže...

Biti će kako većina odluči i to je najpravednije.

Ne, nije. O nekim stvarima, kao što su prava manjina, nije bitno što većina misli niti se može o njima demokratski odlučivati.

18 godina

Ovaj prvi video dole uh,Nevinašce ko da gledaš neki film u stilu "Cloverfiled" recimo bez greške no ovo je čista i surova realnost.Kaj se tu može ništa to je poznata Američka Aleja Tornada, koja ide kroz nekoliko saveznih država onako okvirno po sredini američkih država.

Svake godine ista priča opet i ponovo, kad dođe sezona Tornada samo se zbrajaju velike štete kaj drugo.Kad malo bolje razmisliš jel zapravo nema previše smisla gradit novu kuču na tom području, jer su velike šanse da druge godine opet ostaneš bez svega i to u roku pet minuta.Kod njih je večina privatnih kuča drvene konstrukcije, i kad naleti ovakav Tornado kategorije 4 onda jednostavno praktički pomete cjelo naselje.{#}

Koga zanima tema vezana oko Tornada, eto dole dokumentarca o najačem ikad zabilježenom Tornadu na Američkom teritoriju.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
16 godina
captain_soap_McTawish kaže...
Ezio kaže...

Ne, nije. O nekim stvarima, kao što su prava manjina, nije bitno što većina misli niti se može o njima demokratski odlučivati.

Možeš u svojoj firmi većini nametati volju manjine ljudima kojima daješ plaću. U sustavu kojem svi financiraju funkcioniranje tj. državi, itekako je bitno što većina misli. To je barem jasna stvar. Tj. trebalo bi svakome biti jasno.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 17:40 (Ezio).
18 godina
wyks kaže...
i_rambo_plache kaže...

Tebe ne sprečava da Markićku proglašavaš fašistom iako ne promiče totalitarizam i jačanje vojske (osnovni postulati fašizma).

Mislim duuuh, cijela poanta da Staljina zovem komunistom je da pokažem da tvojom logikom (Markićka je ultra desničarka, dakle, fašist je) isto možeš reći da su Staljin i Kim Jong komunisti.

Uhvatio si se te denfinicije kao pijan plota, po toj logici ako fali jedno obilježje onda nije fašizam

Mene samo strah da Rambo ne naleti na špranjavu tarabu na kojoj piše "Pi_ka"...

This space for rent!
18 godina
Diplomat kaže...

Ja svojim glasom necu dozvoliti da dijete prolazi kroz maltretiranje i nazivanje dupli tata dupli mama.... {#}

{ne da mi se tražiti mem "Not sure if stupid..."}

LOL! 

Da, jer je to tradicionalan način kako djeca u istospolnim obiteljima oslovljavaju svoje roditelje: "Dupla mama, gdje su mi tenisice za tjelesni?!" i "Dupli tata, pomozi mi oko zadaće."

Ali u pravu si - nemojmo stati na tome! Trebalo bi zabraniti i carinicima da imaju pravo na brak. Nije u redu da dijete prolazi maltretiranja i nazivanje "Cariniče!"! {#}{#}

This space for rent!
12 godina
neaktivan
Ezio kaže...
Ezio kaže...

Možeš u svojoj firmi većini nametati volju manjine ljudima kojima daješ plaću. U sustavu kojem svi financiraju funkcioniranje tj. državi, itekako je bitno što većina misli. To je barem jasna stvar. Tj. trebalo bi svakome biti jasno.

Koga briga sta vecina misli,manjina je uvek upravljala vecinom to je uvek bilo i bice..

-Nema demokratije u svetu to je samo za neupucene,naivne demokratos etinoloski bi znacio da narod uprvalja-vlada svetom gde to ima..

-http://de.wikipedia.org/wiki/Vilfredo_Pareto

17 godina
Ezio kaže...

- pogrešno (IMHO, ukloni H). Važno je što većina misli, tj kako se ponaša, tj kako se razvija civilizirano društvo, tolerancije i tako te 'sintice', to je ono što se povezuje s demokracijom, koliko god ti misliš da je nešto drugo. Upravo je najvažnije kako većina, ili vladajuća (manjina-većina) misli, tj kako se odnosi prema manjincima, slabijima i onima koji nisu na poziciji. To je bitno. Tad u tolerantnom društvu, vladajuća većina demokratski donese odluku da su oni drugi jednaki/zaštićeni itd.. nikad, baš nikad nije stvar demokracije da manjina-slabiji, oni koji nisu u poziciji, donose odluku. To radi većina, kao što se u npr potapanju broda prvo evakuiraju žene i djeca, tad muževi... ili kapetan sjedi u čamcu dok se putnici dave. Ovisno o (nazovimo to) svijesti društva ili raspadu svih civilizacijskih normi. Primjer kad invalid ima rezerviran parking je dobar, jer većina daje pravo manjini, to je temokracija i civilizirano-soc.osjetljivo-humano društvo.

Dokaz demokratičnisti ne može biti da manjina demoktaskim metodama (glasanjem) donese zakon, jer je to i matematički nemoguće. Ako pak imaš npr apsolutizam-despotizam.. tad manjina (ali vladajuća) odlučuje, ali tad to nije ni D od demokracije. Prije nego upotrijebiš 'zvučne riječi' razmisli.

btw, i dalje, možeš primijetiti, ne ulazim u dio Za-Protiv. Liberal bi trebao braniti pravo onog drugog, suprotne strane, ne svoju stranu. ''ne slažem (s tvojim stavom) se ali ću se svim silama boriti za tvoje pravo da se ne slažemo''. Međutim, oko 2+2 nema demokracije, kao ni oko važećih definicija. Možeš biti u krivu ili u pravu, ne oboje i to nema veze s demokracijom.

Društvo (većina) mora biti relativno emancipirano, slobodno, tad možda donese takve propise, možda ne... demokracija nije čarobni štapić, ljudi su i dalje ljudi sa svim manama (uz vrline), ali nema (za sad) boljeg modela. Dakle demokracija ili samo ''moje mišljenje je OK''... isti paradoks koji se potkrada malim fašistima (kako to Drago dobro uočava), oni sebe ne vide kao fašiste, nego kao npr demokrate, možda konzervativce... ali su u srži zadrti fašisti. Hoda k'o patka, ... = patka.

-ponovo, bitno je što većina misli. Nije bitno što TI misliš. Ako se s tim stavom ne slažeš tad si miljama od demokracije.

Quasi Liberal ili latentni fašistić... same difeerence.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
Ezio kaže...

Izdaj knjigu "Demokracija za fašiste" - šteta je da ovakvi biseri ne idu dalje od ovog foruma. 

Smisao demokracije nije u gaženju manjine, nego upravo obratno - davanju jednakih prava manjini koje za sebe izbori većina. 

Ako većina ima pravo na brak - daješ ga manjini. Ako većina ima pravo na svoje pismo - daješ ga i manjini. Ako većina ima pravo voziti se u prednjem dijelu autobusa - ima i manjina. Itd. Treba li nastaviti s primjerima?

Ovo tvoje "jasno" shvaćanje što većina ima pravo raditi manjini je čista patologija u medicinskom smislu, to više nema veze s politikom.

This space for rent!
14 godina
odjavljen

Sve se bojim kako ce biti jednom dijetetu koje nije mogli birati kada mu školski kolege počnu nabavicati di su ti tate!! Svakodnevno ce biti maltretirano radi toga. {#}

16 godina
Drago kaže...
Ezio kaže...

Izdaj knjigu "Demokracija za fašiste" - šteta je da ovakvi biseri ne idu dalje od ovog foruma. 

Smisao demokracije nije u gaženju manjine, nego upravo obratno - davanju jednakih prava manjini koje za sebe izbori većina. 

Ako većina ima pravo na brak - daješ ga manjini. Ako većina ima pravo na svoje pismo - daješ ga i manjini. Ako većina ima pravo voziti se u prednjem dijelu autobusa - ima i manjina. Itd. Treba li nastaviti s primjerima?

Ovo tvoje "jasno" shvaćanje što većina ima pravo raditi manjini je čista patologija u medicinskom smislu, to više nema veze s politikom.

Šta drugo očekivati od tebe nego uvrede. Čim netko drukčije misli, opleti po njemu. Ali dobro, tvoj problem. Ja sam preliberalan i predemokratičan da bih se bunio protiv tvojeg načina komunikacije.

Kakvo gaženje manjine? Ako u zakonu piše da je brak zajednica žene i muškarca ne vidim mogućnosti da u brak stupe muškarac i muškarac. No , ja sam za to da oni stupe u nešto što se ne mora zvati brak i za to sam prvenstveno jer većina ne želi da se to zove brak jer im iz nekog razloga to smeta. I za to sam da ta dva muškarca ili dve žene imaju prava kao i svi drugi (dok nekome ne smetaju, a naziv "brak" očito nekom smeta). Da li je to fašizam?

Potpis!
17 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

Sve se bojim kako ce biti jednom dijetetu koje nije mogli birati kada mu školski kolege počnu nabavicati di su ti tate!! Svakodnevno ce biti maltretirano radi toga. 

Sve se bojim kako ce biti jednom dijetetu koje nije mogli birati kada mu školski kolege počnu nabavicati di su ti tate!! jer nosi naočale, šepa, siromašan je, debeo, ima klempave uši, nema iPhone, rastavljenih je roditelja, je Srbin, jer ne ide na izlet, jer ima jedinice, jer ima petice, jer nema Nikeice, jer ne zna igrati nogomet, jer je pao, jer je prdnuo na nastavi...

Svakodnevno ce biti maltretirano radi toga.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
Diplomat kaže...

Sve se bojim kako ce biti jednom dijetetu koje nije mogli birati kada mu školski kolege počnu nabavicati di su ti tate!! Svakodnevno ce biti maltretirano radi toga. {#}

Jesi li svjestan da su tvoji argumenti u drugim okolnostima bezbroj puta prežvakani i da su sada jednako loši kao što su bili prije 100 ili 50 godina? Rasisti u SAD-u (i drugdje) su imali IDENTIČAN "argument iz sažaljenja" kada su se borili protiv prava na mješovite brakove. IDENTIČAN.

I u pravu su - kad su svi oko tebe rasisti, onda je teško biti dijete iz mješovitog braka. Međutim - to dokazuje da VEĆINA ne može određivati manjinska prava koja bi bila manja od prava većine. 

Zar je to tako teško shvatiti?

This space for rent!
14 godina
odjavljen

Dobro vidim da ovo nema smisla, imas pravo ali vi za svako rešenje imate problem.  Pozdrav dragi forumaši, ako se ikad odlučite za forumaško druženje zovite me . {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 18:39 (Diplomat).
17 godina
wyks kaže...
Diplomat kaže...

Sve se bojim kako ce biti jednom dijetetu koje nije mogli birati kada mu školski kolege počnu nabavicati di su ti tate!! Svakodnevno ce biti maltretirano radi toga. 

Sve se bojim kako ce biti jednom dijetetu koje nije mogli birati kada mu školski kolege počnu nabavicati di su ti tate!! jer nosi naočale, šepa, siromašan je, debeo, ima klempave uši, nema iPhone, rastavljenih je roditelja, je Srbin, jer ne ide na izlet, jer ima jedinice, jer ima petice, jer nema Nikeice, jer ne zna igrati nogomet, jer je pao, jer je prdnuo na nastavi...

Svakodnevno ce biti maltretirano radi toga.

-eh, da. Tipičan primjer kako se lako previdi ono bitno. Srećom wyks uočava i ispravlja...

-problem nije s djetetove strane, problem su oni s druge strane, mali fašistići i to treba riješiti, ali sumnjam da je to stvar papirnatih deklaracija...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Drago kaže...

Jesi li svjestan da su tvoji argumenti u drugim okolnostima bezbroj puta prežvakani i da su sada jednako loši kao što su bili prije 100 ili 50 godina? Rasisti u SAD-u (i drugdje) su imali IDENTIČAN "argument iz sažaljenja" kada su se borili protiv prava na mješovite brakove. IDENTIČAN.

I u pravu su - kad su svi oko tebe rasisti, onda je teško biti dijete iz mješovitog braka. Međutim - to dokazuje da VEĆINA ne može određivati manjinska prava koja bi bila manja od prava većine. 

Zar je to tako teško shvatiti?

To uopće ne dokazuje da većina ne može određivati manjinska prava. To dokazuje samo da je društvo evoluiralo. No društvo nije evoluiralo fizički nego samo psihički. Tj. nismo dobili organe koji omogućuju da nakon spolne interakcije sa istim spolom dođe do oplodnje i rodi se dijete iz spolno nemješovitog braka. Dakle ipak je velika razlika pa primjer koji si dao nema baš neke poveznice sa današnjim a kamoli da je identičan.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 18:46 (Ezio).
18 godina
Ezio kaže...

Šta drugo očekivati od tebe nego uvrede. Čim netko drukčije misli, opleti po njemu. Ali dobro, tvoj problem. Ja sam preliberalan i predemokratičan da bih se bunio protiv tvojeg načina komunikacije.

Kakvo gaženje manjine? Ako u zakonu piše da je brak zajednica žene i muškarca ne vidim mogućnosti da u brak stupe muškarac i muškarac. No , ja sam za to da oni stupe u nešto što se ne mora zvati brak i za to sam prvenstveno jer većina ne želi da se to zove brak jer im iz nekog razloga to smeta. I za to sam da ta dva muškarca ili dve žene imaju prava kao i svi drugi (dok nekome ne smetaju, a naziv "brak" očito nekom smeta). Da li je to fašizam?

Ne, to nije fašizam.

Fašizam je tvoj prethodni post u kojem impliciraš da većina smije ograničiti manjinska prava ispod svojih vlastitih. Većina može misliti da treba sve zelenooke (najrjeđa boja očiju) pobiti, ali, u demokraciji - ko ih yebe.

Zašto? Zato jer, po 500-ti puta: većina ne može oduzimati manjini ljudska prava i slobode niti ima pravo za manjinu ukidati prava koja ima većina. 

This space for rent!
16 godina
Drago kaže...
Ezio kaže...

Ne, to nije fašizam.

Fašizam je tvoj prethodni post u kojem impliciraš da većina smije ograničiti manjinska prava ispod svojih vlastitih. Većina može misliti da treba sve zelenooke (najrjeđa boja očiju) pobiti, ali, u demokraciji - ko ih yebe.

Zašto? Zato jer, po 500-ti puta: većina ne može oduzimati manjini ljudska prava i slobode niti ima pravo za manjinu ukidati prava koja ima većina. 

nisu to ljudska prava i slobode. nije oduzimanje prava na to da se zajednica muškarca i muškarca naziva brakom oduzimanje ljudskih prava i sloboda. pa nije brak iskonsko pravo otkad postoji ljudski rod. a nema veze ni sa preživljavanjem.

kad ti već stalno iznosiš nekakve primjere: turkmenistanac koji živi u turkmenistanu zatraži da mu se izda hrvatska domovnica. glatko ga odbiju jer ne ispunjava propisane zahtjeve. a čovjek je i slobodan je pa zašto mu ne bi dali hrvatsko državljanstvo?

identična stvar je sa homoseks zajednicom. ako mogu dokazati da su partneri suprotnog spola, eto im pravo nazivanja njihove zajednice brakom.

Potpis!
18 godina
neaktivan
Drago kaže...
Mene samo strah da Rambo ne naleti na špranjavu tarabu na kojoj piše "Pi_ka"...

I mene je strah... Ali zato su ovce sigurne od mene, one po definiciji nisu žene :D

18 godina
Ezio kaže...

To uopće ne dokazuje da većina ne može određivati manjinska prava. To dokazuje samo da je društvo evoluiralo. No društvo nije evoluiralo fizički nego samo psihički. Tj. nismo dobili organe koji omogućuju da nakon spolne interakcije sa istim spolom dođe do oplodnje i rodi se dijete iz spolno nemješovitog braka. Dakle ipak je velika razlika pa primjer koji si dao nema baš neke poveznice sa današnjim a kamoli da je identičan.

Društvo je evoluiralo jer su ga državne institucije prisilile da evoluira (ako govorimo o rasizmu u SAD-u). U Mississippiju su ubijali aktiviste i premlaćivali crne studente koji su se upisali u bjelačke škole, pa je država poslala nacionalnu gardu.

Također, do 70-tih godina mormonski "starješina" nije mogao postati nitko tko je crnac. Onda je donesen zakon po kojemu se status vjerskih zajednica oduzima onim crkvama koje prakticiraju rasnu segregaciju i mormoni su odjednom promijenili svoju crkvenu doktrinu. Odjednom i crnci mogu biti starješine (elders). Provjeri na Internetu, ako mi ne vjeruješ. 

Naše društvo se guši u iracionalnoj mržnji od koje nema apsolutno nikakve koristi, već samo pridonosi razjedinjavanju, bilo da se radi o sada stvarno vrlo manjinskim preostalim Srbima ili pederima, odnosno njihovim pravima. 

Gaženjem manjina neće one nestati, a NIKAKVE koristi od toga, samo će društvo biti razjedinjeno, jer pored samih manjina, i u većinskoj skupini uvijek ima onih koji misle da slabije treba štititi,  ako moralnost poziva da se čini ispravno nije dovoljna, već se traži neki pragmatični, materijalni razlog zbog kojega treba biti pošten.

Primjer Finske i švedske manjine u Finskoj je izvrstan kao indikator zašto treba davati manjinama njihova prava. Za razliku od srpskog i hrvatskog, finski i švedski su posve različiti jezici. U Finskoj živi brojna švedska manjina (Linus Torvalds, đava mu Linux odnija, na primjer) koja ima pravo na pismo i jezik u svim javnim ustanovama, od državnih do privatnih (dućani, tvornice itd.).

Koji je rezultat dugotrajne provedbe manjinskih prava u Finskoj? Problem - teško je nači dovoljno švedskih govornika iz švedske manjine koji bi popunili pozicije nativnog govornika jer sve više etničkih Šveđana, totalno prihvaćenih i integriranih u finsko društvo osjeća se dijelom finskog, a ne švedskog društva i asimiliralo se. 

Postupaj s drugačijima s poštovanjem, daj im prava koja bi htio za sebe i svoju djecu i na dulji rok ćeš stvarno imati od toga koristi, ako je korist jedino mjerilo po kojem se ravnaš.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 19:29 (Drago).
16 godina
ihush kaže...
 Dakle demokracija ili samo ''moje mišljenje je OK''... isti paradoks koji se potkrada malim fašistima (kako to Drago dobro uočava), oni sebe ne vide kao fašiste, nego kao npr demokrate, možda konzervativce... ali su u srži zadrti fašisti. Hoda k'o patka, ... = patka.

-ponovo, bitno je što većina misli. Nije bitno što TI misliš. Ako se s tim stavom ne slažeš tad si miljama od demokracije.

Quasi Liberal ili latentni fašistić... same difeerence.

Ako većina smatra da su crnci/homoseksualci/itd. manje vrijedni članovi društva, a ja se s tim ne slažem onda moje mišljenje jest OK. Za pitanje jesu li oni jednako vrijedni članovi društva, apsolutno je nebitno što ta većina misli jer su oni bez obzira na to jednako vrijedni članovi društva. S druge strane, ako ti smatraš da tu trebamo uzeti u obzir mišljenje većine, onda si ti taj koji je latenti fašist i kvaziliberal, a ne ja.

18 godina

Mislim da nisi shvatio ihusha, ali i ja imam problema s njegovim postovima, pogotovu kad su dulji, tako da samo možda ja u krivu...

This space for rent!
14 godina
protjeran
Tonči kaže...

Nema to veze s vjernicima ni vjerom. Pitanje je jednostavno ksenofobije, šovinizma i drugih bolesti kod pojedinaca koji misle da imaju pravo drugima nešto zabraniti. 

Zašto su zabrane loše !?

I tko je to dijagnosticirao šovinizam , ksenofobiju pod MKB-10 {#}

Ne bih volio svirati dva puta na svadbama_danas majko ženiš svoga sina_
18 godina
neaktivan

U onom linku koji je Drago dao postoji jedna zanimljivost. Kaze: "Studentski kapelan se pozvao i na iskustva Ugande kao vrlo pozitivne zemlje gdje je Vlada kako kaže, potjerala sve lijeve liberalne udruge te dala vlast Crkvi."

te dala vlast Crkvi
te dala vlast Crkvi
te dala vlast Crkvi
te dala vlast Crkvi

OMG! Ta njihova vlada je imala placenu kolektivnu lobotomiju?

To je ono sto bi ovdasnja crkva htjela, ali kako smo (jos uvijek) sekularna drzava, treba se zadovoljiti i s manjim, pa idemo staviti na vlast stranku koja ce nam pasati, da zajedno mozemo i dalje krasti ovu j* drzavu i vrtati u zdrav mozak cijeli narod, manjine su, eto, ispale kolateralne zrtve. Nama je dobro, tko vas sljivi.

Malo se osjecaju ugrozeno, jer bi njihove financije mogle mozda nekad u buducnosti postati transparentn(ij)e, pa je stisla guza. Pa su potaknuli referendum(e) koji ce zapaliti masu i ako bude srece (za njih), raspisati prijevremene izbore. Onda ide faza 2. Savjetovanje "vjernicima" za koga da glasaju i ako u tome uspiju, mirni su minimalno sljedece cetiri godine, a narod ce po obicaju nastaviti kukati i sve to nositi na plecima.

Najstariji trik u knjizi, ali dobro odigrano, moram im priznati, dobro odigrano.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
1domagoj1 kaže...

U onom linku koji je Drago dao postoji jedna zanimljivost. Kaze: "Studentski kapelan se pozvao i na iskustva Ugande kao vrlo pozitivne zemlje gdje je Vlada kako kaže, potjerala sve lijeve liberalne udruge te dala vlast Crkvi."

Općepoznato je da je teokracija najsavršeniji oblik vladavine.{#}

15 godina
neaktivan

Demokratskim se načinom traži da se u Ustav unese definicija braka,nitko ne brani

homoseksualcima da stupaju u njihove zajednice,sve dok ih ne zovu brakom,jer to brak nije.

Nitko ne osporava pravo manjine,nego jednostavno brane svoja prava.Kako možete

dvije različite stvari nazvati isto?To jednostavno ne pojmi s razumom.

Što se tiče Crvkvenog stava prema homoseksualcima:

"The Church believes that,in the order of creation,man and woman are designed

to need each other's complementary traits and to enter into a mutual relationship

so as to give life to children,That is why homosexual practices cannot be approved by

the Church.Christians owe all persons respect and love,however,regardless of their

sexual orientation,because all people are respected and loved by God."[2358-2359]YouCat

Ljudi taman kao da traže skandal pa izmišljaju priče,nitko ne mrzi homoseksualce,pogotovo

ne ljudi iz pokreta "U ime obitelji",samo želimo sačuvati ono što je oduvijek bilo tako.

Captain,uvijek postoji kukolja u žitu,kao i tih teologa.Crkveni stav je takav,te je takav

stav i pisan u Bibliji koju bi svi vjernici kršćanske vjeroispovjesti trebali slijediti,a ne izmišljati svoja pravila i načine.

No meni se,pogotovo u ovoj temi,urezao taj stav da mi koji smo za sačuvanje braka smo nazivani fašistima i homofobima,

a ne uskraćujemo nikome pravo,nego samo tražimo da se nešto,što je odavno tako,i sačuva tako.
Mržnja ukazana prema ljudima iz pokreta "U ime obitelji" je jednostavno apsurdna i ogromna,pogotovo

od strane vladajuće stranke.Apple uskraćiva pravo svima drugima da svoj proizvod nazivaju iPhone,opet ih

nitko ne naziva fašistima,no to je druga stvar.

Radije budite samokritični i razmislite malo,pogledati sve sa jedne strane nije dosta da bi se razumijela cijela priča.
Nama katolicima je brak svet,mi ga želimo zadržati svetim,te se trudimo to i napraviti.
Shvatite nas. 

EuNE:AnakinSW,WoT: BlackRainCRO
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice