Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.298.262
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...
Umješto što pričaš o IQ-u "svoje generacije", a emanacija fašizma ti je nebitna u tvojoj i drugim generacijama, učini nešto u svojoj generaciji, pa onda seri po onima na čijim ramenima stojiš. 

Mladi su netolerantni i konzervativni I ZBOG svojih roditelja. Nisu pali konzerve s marsa. Jesi svjestan da pričaš o ljudima koji se TEK TREBAJU dokazati u svijetu i koji su svoj život do sada proveli tek u školama i oblikovani su u sredini kakva je. Čije to onda krivica? Djece koja su izašla konzervativna iz prašume ili iz svojih domova gdje ih odgaja koja generacija?

A kakva je to sredina? Di se Dikan radeljak i Mamić dižu u nebesa, di je Iphone bitniji od zdravog obroka, di se u medijima pišu takve grozote, di je cijela generacija korumpiranih političara bila na vlasti unazad 20 godina.. Pitam, šta je od toga svega na mladima? U čemu su mladi pogriješili? Što su konzervativniji? Što su debili? Čudi me u biti što nisu 300 puta gori od toga.

Reci da nisi u školi bio mamlaz? Meni da je u toj dobi netko došao s "instituta" bi mu reko da jedem djecu u demonskim obredima. Ispitivati nekoga u fazi najvećeg bunta i kasnije osuđivanje takve osobe zbog jedne faze u životu je do te granice mutavo da se idem polit svetom vodom da bi uopće mogao vjerovati.

Prenio si istraživanje, i? A koliko istraživanja trebam stavit da bi dokazao uz sve korupcijeske afere i uhljebljenja... da su mladi još uvijek namjanji problem.

Ne treba nama ništa, samo zašto stariji od nas stalno biraju neke uhljebe i lopove u politici... I onda se po mladima pljuje pored afera koji svaki dan izlaze ko gliste protiv kiše...

Problem u mladima je indikator da su ti roditelji - društvo "fejlali", djeca su ispala kakva jesu. Jbg, sami se nemogu odgojit.

IQ je dokazano sve veći u mlađim generacijama jer je to prirodno (resursi bla bla), uopće ne koleriram IQ=fax! Fakultetski su obrazovaniji što je također činjenica! Unazad 10 godina se postotak visoko obrazovanih popeo na tih 15%+/-  iz raznih razloga, al tak je kak je. 

Al dobro, ne duguje nam nitko ništa, otići će kroz deset godina bar 200K mladih na trajno van Hrvatske, bumo vidli..

Ne stojim na ničijim ramenima, zarađujem svoj kruh, plaćam poreze, konstruktivan sam član društva i nikad nisam bio krpelj nikome. No neznaš situaciju pa nije korektno da me optužuješ za nešto što nije istina, a također je glupo da iznosim neke privatne stvari tu na forumu i da se pravdam zbog nečega što nije istina..

Odrastao sam u antifašističkoj obitelji i nimalo ne minoriziram ustaške poklike. U prvom postu sam rekao da se ne planiram upuštat u tu raspravu jer je očito iz svih mojih postova da sam protiv bilo kakvih takvih pisdarija i objašnjavat svaki put kada se desi slična situacija (gay pride, ubij cigana,...) da sam protiv diskriminacije ... je nepotrebno jer se tu nema šta raspravljat. Kao da raspravljamo jel ok nekog zaklat. Pa nije ok i to je to, kraj rasprave.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina

Netko mi je drpio f***ing kišobran danas u kafiću. Više čovjek ne može ni kavu na miru popiti...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
neaktivan

Ovo nema nikakvog smisla se raspravljati,referendum će reći svoje.
I da,vidim da mnogi to krivo razumijete,Crkva hoće da riječ "brak" bude

definirana kao zajednica muškarca i žene,a sada ako se homoseksualci hoće

ženiti(iako tu nema nikakve žene),neka to nazovu drugačije,simple as that.

Samo brutalna stvar je ovo naše društvo,svi se ulizuju manjinama,progone većinu,

ne govore bezveze da je ovo najgore vrijeme za biti kršćanin i živjeti svoju vjeru.

Krivo si me shvatio,nemam ja ništa protiv ljudi,ali brak je brak,i ja tu definiciju hoću zadržati

u duhu svoje vjere,od koje se sadrži 90% stanovništva ove države,ili po novome

onaj 0,1% gay populacije ima veća prava od 20% drugih?
Ma ne,o čemu ja pričam,gay-evi su naravno puno važniji.

I naravno još ljepša stvar,brak nije osnovno ljudsko pravo,te kao takvo je bilo definirano

od strane suda za ljudska prava u Bruxellessu.

Ljudi se hoće prikazati važnijima,uljudnijima,modernijima,ali zapravo gube svoju

tradicionalnost,gube svoje ja.
Zato su Rusi zakon,poštuju odluke svoje većine,a ne manjine.
Obrnuta demokracija u nas Hrvata.

Citiram jednog fratra: "Doista ne razumijem zašto bi se homoseksualci osjećali poniženo ili pogođeno ako se različite stvari nazovu različito." 

P.S.Ako se nekome čita,a da nije pun predrasuda prema "vjernicima",jedan prilično dobar post. Link 

EuNE:AnakinSW,WoT: BlackRainCRO
17 godina
neaktivan

kaos
18 godina
Bukva kaže...

Netko mi je drpio f***ing kišobran danas u kafiću. Više čovjek ne može ni kavu na miru popiti...

Mlakonje nose kišobran, a ne Al Bundy...

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...

Mlakonje nose kišobran, a ne Al Bundy...

Previše sam sexi ako šećem bez kišobrana po kiši. Ne bih htio da se okolo priča kako moja pojava urušava temelje ovoga društva i narušava integritet bračne zajednice.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Krivo si me shvatio,nemam ja ništa protiv ljudi,ali brak je brak,i ja tu definiciju hoću zadržati

Ma ne,o čemu ja pričam,gay-evi su naravno puno važniji

Ali ništa se ne mjenja ako u zakonu piše da je brak zajednica muškarca, žene ili homoseksualnih osoba.

Tvoj brak, koji je tebi bitan, crkveni brak, neće mjenjati definiciju. 99.9% stanovništva če imati potpuno ista prava kao i prije. 0.1% će dobit prava koja 99.9% već ima.

Daj mi reci kako ti osjećaš taj progon manjine? Je ti netko dao otkaz jer si hrvat, katolik? Da li te je netko napao na cesti jer si hrvat, katolik?

Ili te vrijeđa što se po novinama piše kako su nekog cigana istukli pa se te ljude koji su ga istukli demonizira a gad je zaslužio jer je cigan?

15 godina
neaktivan

Brak je zajednica između muškarca i žene,zajednica dvoje *edera nije brak.
To je sve što ja imam reći.

I da,ne napadaju me na ulici,ali na forumu,itekako. 

16 godina
pandza94 kaže...

Crkveni brak da.

Swedish latin super funk.
17 godina
sirka666 kaže...
pandza94 kaže...

Crkveni brak da.

ne, brak.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
pandza94 kaže...

To je sve što ja imam reći.

I da,ne napadaju me na ulici,ali na forumu,itekako. 

Jedini koji ovdje napada si ti. 

Isto tako jedini koji napada nekoga su ekipa s referenduma. Referendum nisu pokrenuli homoseksualci niti jugoslaveni.

Vi ste ti koji tražite, napadate, osuđujete, zahtjevate, itd.

15 godina
neaktivan

Štitimo svoju tradiciju i svoja prava,koja su nam dana Ustavom i demokracijom

na koju se volite tako pozivati.
Sada što ne volimo davati *upe strancima i ulizivati se svakoj manjini na osnovi

nečeg na što nemaju pravu,to je vaša osobna stvar. 

14 godina
pandza94 kaže...

Sada što ne volimo davati *upe strancima i ulizivati se svakoj manjini na osnovi

Prava na mržnju i homofobiju koju ovdje očito izjašnjavaš na forumu ti sigurno nisu dana ustavom. Ako i dalje tvrdiš da jesu, priloži dokaz svojoj tvrdnji, jer tvrdnja se treba dokazati da bi bila ispravna kao što je ti postavljaš. 

Svoju tradiciju možeš čuvati za sebe, ali ne možeš određivati drugima što će i kako raditi samo zato što je to tradicija i samo zato što je tebi netko usadio da je to jedino ispravno. Moja tradicija je ustati svako jutro rano, zašto nebi u ustav uveo da se svi koji spavaju do 12h kazne zatvorskom kaznom?

(Jako) si bezobrazan, ali toga nisi ni svjestan jer si indoktriniran.

17 godina
ihush kaže...
sirka666 kaže...
pandza94 kaže...

Crkveni brak da.

ne, brak.

gledam, TDove... i (ne)čudim se... vrline demokracije, antifašizma, legaliteta, ravnopravnosti, ideal! ... najobičnija zatucanost. Brak je zajednica muškarca i žene. Ako to netko ne može prihvatiti nek predloži izmjene zakona, definicije, jednako kao što je ova 'M..' predložila referendum. To tad TDovci, razmislite. Jeste li bolji od 'one druge strane' koju btw trenutno nazivamo fašisti i sl.

16 godina
Ranko Kukumar kaže...
pandza94 kaže...

Prava na mržnju i homofobiju koju ovdje očito izjašnjavaš na forumu ti sigurno nisu dana ustavom. Ako i dalje tvrdiš da jesu, priloži dokaz svojoj tvrdnji, jer tvrdnja se treba dokazati da bi bila ispravna kao što je ti postavljaš. 

Svoju tradiciju možeš čuvati za sebe, ali ne možeš određivati drugima što će i kako raditi samo zato što je to tradicija i samo zato što je tebi netko usadio da je to jedino ispravno. Moja tradicija je ustati svako jutro rano, zašto nebi u ustav uveo da se svi koji spavaju do 12h kazne zatvorskom kaznom?

(Jako) si bezobrazan, ali toga nisi ni svjestan jer si indoktriniran.

kakvo pravo na mržnju i homofobiju? zar se vlastita tradicija nastoji zaštititi zbog mržnje ili straha od tuđih tradicija?

kako će sačuvati tradiciju za sebe ako tradicionalni brak između muškarca i žene postane netradicionalni brak dva muškarca ili dve žene? zašto bi on sačuvao tradiciju u svoja četiri zida? samo zato što pripadnici manjine smatraju da se njihovo netradicionalno partnerstvo mora zvati tradicionalnim imenom? Zašto homoseksualci svoju seksualnost ne bi čuvali za sebe i svoje partnerstvo nazivali drugim imenom? na kraju krajeva, u debeloj su manjini i sasvim je prirodno i logično da poštuju želju većine.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 14:50 (Ezio).
15 godina

Ja jos uvijek cekam da mi netko objasni(pod netko mislim dragi nasi 'rvati katolici) na koji nacin gay brak ugrozava moj ili neciji drugi brak ?

twice the pride double the fall
16 godina
pandza94 kaže...

Koju tradiciju? Otimanje buduće žene? Zaruke i brak po dogovoru roditelja? Brak sa maloljetnicama? Brak je samo ugovor definiran zakonom, ništa više. To će ostati i nakon referenduma, ma kako on završio.

Često imam prilike komunicirati sa tvojom generacijom, ako si 94. i svaki put se iznova začudim balavosti, zadrtosti i preočitom nazadovanju u odnosu na ranije generacije, kao da sa svakom novom generacijom dođe neki novi defekt u mozgovima iste, iako imate tehnološke i zakonske mogućnosti od sebe napraviti daleko više nego što je moja generacija ikada imala.

Izvjesnom pravdom smatram činjenicu da ćete upravo vi, sada mladi, morati sami sebi stvoriti bolju državu u kojoj nećete biti gladni i zadrti... sretno s tim. Nažalost, trpjet će oni koji će o vama ovisiti.

Kada pitaš što to one kojima zakon trenutno ne dozvoljava bračnu zajednicu smeta što se njihova zajednica ne zove brakom, ubacio bih jedan prijedlog za referendum - predlažem da se žene koje ne mogu roditi u papirima i narodu ne nazivaju majkama, kada posvoje dijete ili ga dobiju drugim putem, nego da ih zovemo "majka nerotkinja" ili "majka, ali samo zbog zakona". Nema im što smetati, imale bi ista prava kao i "normalne" majke, kao da je naziv bitan.

Postoji univerzalan međunarodni naziv za tebe i tebi slične, ali neću ga pisati jer ne smijem, a i ne želim vrijeđati ljude sa nedostacima.

18 godina
pandza94 kaže...

Ovo nema nikakvog smisla se raspravljati,referendum će reći svoje.
I da,vidim da mnogi to krivo razumijete,Crkva hoće da riječ "brak" bude

definirana kao zajednica muškarca i žene,a sada ako se homoseksualci hoće

ženiti(iako tu nema nikakve žene),neka to nazovu drugačije,simple as that.

Samo brutalna stvar je ovo naše društvo,svi se ulizuju manjinama,progone većinu,

ne govore bezveze da je ovo najgore vrijeme za biti kršćanin i živjeti svoju vjeru.

Ma ne,o čemu ja pričam,gay-evi su naravno puno važniji.

I naravno još ljepša stvar,brak nije osnovno ljudsko pravo,te kao takvo je bilo definirano

od strane suda za ljudska prava u Bruxellessu.

Ljudi se hoće prikazati važnijima,uljudnijima,modernijima,ali zapravo gube svoju

tradicionalnost,gube svoje ja.
Zato su Rusi zakon,poštuju odluke svoje većine,a ne manjine.
Obrnuta demokracija u nas Hrvata.

Citiram jednog fratra: "Doista ne razumijem zašto bi se homoseksualci osjećali poniženo ili pogođeno ako se različite stvari nazovu različito." 

P.S.Ako se nekome čita,a da nije pun predrasuda prema "vjernicima",jedan prilično dobar post. Link 

Jesi ti glup ili si mega glup? Sad shvacam zasto Drago pukne i zakljuca temu. Ovo prvo je bilo retoricko pitanje, odgovor vec znam.

Ko tebe napada molim te? Tko te progoni? Jadan si i odvratan sto tako govoris. Ti niti si krscanin niti si progonjen, vec si mrzioc i pasivni fasist koji svoju mrznju i glupost racionalizira tako da optuzuje druge da njega napadaju.

Oko homoseksualnog braka se uopce nije vodila rasprava, vec je u postojecem Obiteljskom zakonu bio definiran brak kao zajednica muskarca i zene, a ti i tvoji fasistici ste ti koji ste najednom odlucili napasti homoseksualce tako da jedan diskriminirajuci zakon uvedete u ustav koji uopce nije mjesto za odredbe iz vec postojeceg obiteljskog zakona.

To "ulizivanje manjinama" kako ti to zoves se zapravo zove temeljno ljudsko pravo na jednakost, a kako je nasa drzava deklarirana kao sekularna (sto je takoder u ustavu) tvoje religijsko poimanje koncepta braka je posve nevazno, a i u smislu zakona i prava nikako se ne tice tebe vec iskljucivo onih 0,1% populacije, sto je tebi tesko za shvatiti jer eto, razlozi... xD

Sta pricas da su gayevi puno vazniji, ja stvarno ne znam koliko glup moras biti da tako nesto izjavljujes? Gayevi su postotak stanovnistva koji ce uvijek biti tu i iznova se radati makar ih sve stavio na jedan otok ili u logor, a to je postotak stanovnistva koji je svakodnevno sustavno diskriminiran, napadan i obespravljen a ti imas muda reci kako oni tebe napadaju!? Sram te moze biti! Gayevi i ti ste nista drugo nego jednaki u ljudskim pravima, TU NITKO NIJE VISE ILI MANJE JEDNAK, samo to tebi predstavlja problem, ta jendakost jel.

Daj barem probaj shvatiti, proctaj malo o ljudskim pravima, stavi se u faking perspektivu homoseksualaca i zapitaj se kako cin izjednacavanja prava homoseksualaca i heteroseksualaca djeluje na tvoje i njihove slobode.

U tebi nema k od krscanskog ti si samo glumac koji se pretvara da je krscanin i u ime toga sije mrznju i netoleranciju. Krscanstvo je tebi stit, nista vise.

Da si krscan, procitao bi tu jednu faking stranicu sa zapovjedima bozjim i shvatio bi zasto je po krscanstvu tvoj stav anti-krscanski. 

Takoder nemoj baratati pojmovima o kojima nista ne znas. Tradicija je za tebe nesto dobro ali u racionalnom svijetu nije. Tebi je lose sto ljudi postaju moderniji (druga rijec za napredniji) i sto se ne drze zastarjelih gluposti vec se priklanjaju novim itkricima? Jel ti vidis kakve gluposti pises? Kako se to tocno u tome gubi svoj "ja"?
Na taj nacin se gubi svoj retardirani "ja" to jest istina ali opet ti ostajes "ti" samo napredniji. Sta si to od one budale Stojica cuo da tako govori pa sada ponavljas ko papagaj? Daj definiraj malo taj "ja", pa malo obrazlozi sto pod tim mislis. (ne mislis ti nista pod tim)

http://danas.net.hr/hrvatska/video-studentski-kapelan-nisam-sreo-momka-koji-je-sretan-sto-masturbira

Evo ti tvoj bolesnik. Od takvih preuzimas stavove i prijeci ces preko njegovih izrecenih 3.14zdarija jer on je svecenik, a tebi je u tradiciji bit ovca i samo pratit stado koje vodi pastir.

Rade poradi na unapredenju sebe i svog uma. Ne moras, naravno lakse je sacuvati svoj "ja" i jednostavno pratiti neku retardiranu tradiciju nego malo biti racionalan i razuman.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Tebe ne sprečava da Markićku proglašavaš fašistom iako ne promiče totalitarizam i jačanje vojske (osnovni postulati fašizma).

Mislim duuuh, cijela poanta da Staljina zovem komunistom je da pokažem da tvojom logikom (Markićka je ultra desničarka, dakle, fašist je) isto možeš reći da su Staljin i Kim Jong komunisti.

Uhvatio si se te denfinicije kao pijan plota, po toj logici ako fali jedno obilježje onda nije fašizam.

Ukoliko ćemo se dogovoriti (a jesmo) oko neke univerzalne logike, reci mi kako ćeš najlakše provesti svoje osporavane vrijednosti u cijeloj državi ako ne totalitarizmom i vojskom, policijskom državom?

Bitna je suština, ono što te natjera na takvo ponašanje. A Hitlera (i ostale koji su ga podržavali) siguno nisu natjerale lijepe kragne na kaputima zapovjednika, značkice i ordeni vojske.

Je li i USA fašistička jer troši najviše novaca po glavi stanovnika za jačanje vojske, 684 milijarde $?

Fašizam je nasilno uvođenje jednoumlja, ali u tome nije bitno ni uvođenje, ni nasilno, ni jednoumlje već uno što je suština jednoumlja. I to je u svim fašističkim udruženjima isto - vraćanje na tradicionalne vrijednosti tog naroda, mučenje manjina,

Ono što Drago želi istaknuti je da se fašizam nije nikada krivo intrepretirao što nas dovodi dok tvoje druge rečenice sa Staljinom:

To što je Staljin uzeo komunizam kao neki temelj politike, nije garancija da je on zbilja provođen, u nekoj apsurdnoj situaciji mogu i ja sebe nazvati Liberalom pa provesti neku svoju viziju istog pa potezati drastično suprotne poteze kako bi taj "Liberalizam" uspio.

Ono što je svojstveno jedino fašizmu je da (gotovo) ne postoji takvo udruženje koje je zastranilo od onih suštinskih obilježja, dok mnogi nemaju prilike provesti svoje ideje jer im nedostaje utjecaj i vlast nad vojskom, koju bi zasigurno htjeli imati.

Inače u proširenoj definiciji sa Wikipedije jasno stoji koji su preduvjeti fašizma dok je militarizam opisan kao oruđe osiguravanja cilja.

Uglavnom svađaš se oko pojmova, dok gradacija tih pojmova jasno daje do znanja da cijepaš dlake:

Normalan Čovjek ------------------------------------------------------------------------------------------------------Ksenofob---Fašist.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 14:59 (wyks).
16 godina
ihush kaže...

gledam, TDove... i (ne)čudim se... vrline demokracije, antifašizma, legaliteta, ravnopravnosti, ideal! ... najobičnija zatucanost. Brak je zajednica muškarca i žene. Ako to netko ne može prihvatiti nek predloži izmjene zakona, definicije, jednako kao što je ova 'M..' predložila referendum. To tad TDovci, razmislite. Jeste li bolji od 'one druge strane' koju btw trenutno nazivamo fašisti i sl.

Mislim da je svakome jasno u kojem je kontekstu napisana ona poruka i što se sa njom mislilo reći. No ti nju, svjesno ili nesvjesno, prebacuješ u drugi kontekst i onda je kao takvu napadaš. I onda onima koji se s tobom ne slažu ljepiš svakakve etikete. Da ja tebi sad odgovorim u istom stilu u kojem si ti napisao ovaj post, rekao bi mi da sam bezobrazan i da se sa mnom ne može raspravljati.

14 godina
Ezio kaže...

kakvo pravo na mržnju i homofobiju? zar se vlastita tradicija nastoji zaštititi zbog mržnje ili straha od tuđih tradicija?

kako će sačuvati tradiciju za sebe ako tradicionalni brak između muškarca i žene postane netradicionalni brak dva muškarca ili dve žene? zašto bi on sačuvao tradiciju u svoja četiri zida? samo zato što pripadnici manjine smatraju da se njihovo netradicionalno partnerstvo mora zvati tradicionalnim imenom? Zašto homoseksualci svoju seksualnost ne bi čuvali za sebe i svoje partnerstvo nazivali drugim imenom? na kraju krajeva, u debeloj su manjini i sasvim je prirodno i logično da poštuju želju većine.

1) Neće postati netradicionalan. Istospolni brakovi su postojali i prije pa nije hetero brak raspao 

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_same-sex_unions

Pročitao sam tvoju prvu rečenicu 20 puta i valjda sam joj pogodio smisao ako si na to mislio, i drugi put molim te piši smislenije rečenice da bi te mogao razumjeti uopće.

2) Nikako ne želite shvatiti da se istospolni brakovi bez ovog referenduma i tako i tako nebi legalizirali za barem još nekoliko godina. Udruga u Ime obitelji NEMA NIKAKVE veze sa zaštitom braka, već ima politički cilj (cilj desnice u ovom slučaju). Istospolne brakove SDP, a niti jedna druga stranka nikad nisu najavljivali da će uvesti, stoga ova inicijativa sama po sebi u startu otpada kao bilo kakva zaštita tradicionalnog braka jer da bi nešto zaštito to prvo mora biti napadnuto. A to se nije dogodilo. Ali o čemu ja pričam, bolje je poslušati popa na propovijedi što govori, jel. 

3) Većina NIKAD ne određuje položaj manjine. Vrati se par stranica unazad na raspravi gdje je Drago (ili netko drugi) to ljepo sociološki objasnio. 

12 godina
neaktivan

Kod isto polnih brakova nije mi jasno samo ko je mama tu a ko tata...{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 15:26 (cardadule).
17 godina
captain_soap_McTawish kaže...
ihush kaže...

Mislim da je svakome jasno u kojem je kontekstu napisana ona poruka i što se sa njom mislilo reći. No ti nju, svjesno ili nesvjesno, prebacuješ u drugi kontekst i onda je kao takvu napadaš. I onda onima koji se s tobom ne slažu ljepiš svakakve etikete. Da ja tebi sad odgovorim u istom stilu u kojem si ti napisao ovaj post, rekao bi mi da sam bezobrazan i da se sa mnom ne može raspravljati.

-točno, ako ne prihvaćaš trenutno važeću definiciju, zakon, ''brak je...'' tad si zatucan i ne može se raspravljati.

-primijeti da praktički ne sudjelujem u temi (duže), preskačem... ovo je samo jedan mali upad, jednostavna rečenica i točka. U tom kontekstu ne slaganje (TD) je zatucanost ili ignoriranje trenutno važećih zakona, definicija, prava. Predloži izmjene zakona, ja uopće (duže u temi) ne govorim za-ili-protiv, zato me nemoj izvlačiti ''iz konteksta'' i trpati u neku od pripadajućih grupa. Bez konteksta, ponovo, brak je zajednica muškarca i žene... konkretno je post rekao, ''Crkveni brak, da.'', ja '' ne, brak.'' i točka. Ostatak konteksta je tvoj, ne moj.

Liberalizam? možda (izmišljen novi termin) liberofašizam ukoliko netko ne maše repom kao ostatak čopora, dovoljno je nemisliti kao oni koji misle da su liberalni.

odoh u lurking mod, dok se tema ne provjetri od liberalnih i ZDSovaca... ne vidim bitnu razliku.

edit: možda previše očekujem, možda bi netko morao naučiti čitati... enivej, zakon čl.5.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 15:38 (ihush).
14 godina
odjavljen

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 15:37 (Pranja).
17 godina
odjavljen

Nema to veze s vjernicima ni vjerom. Pitanje je jednostavno ksenofobije, šovinizma i drugih bolesti kod pojedinaca koji misle da imaju pravo drugima nešto zabraniti. 

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
ihush kaže...
captain_soap_McTawish kaže...
ihush kaže...

-točno, ako ne prihvaćaš trenutno važeću definiciju, zakon, ''brak je...'' tad si zatucan i ne može se raspravljati.

-primijeti da praktički ne sudjelujem u temi (duže), preskačem... ovo je samo jedan mali upad, jednostavna rečenica i točka. U tom kontekstu ne slaganje (TD) je zatucanost ili ignoriranje trenutno važećih zakona, definicija, prava. Predloži izmjene zakona, ja uopće (duže u temi) ne govorim za-ili-protiv, zato me nemoj izvlačiti ''iz konteksta'' i trpati u neku od pripadajućih grupa. Bez konteksta, ponovo, brak je zajednica muškarca i žene... konkretno je post rekao, ''Crkveni brak, da.'', ja '' ne, brak.'' i točka. Ostatak konteksta je tvoj, ne moj.

Liberalizam? možda (izmišljen novi termin) liberofašizam ukoliko netko ne maše repom kao ostatak čopora, dovoljno je nemisliti kao oni koji misle da su liberalni.

odoh u lurking mod, dok se tema ne provjetri od liberalnih i ZDSovaca... ne vidim bitnu razliku.

Razlika je u tome sto se jedni bore za prava svih ljudi, dok se drugi bore za uzimanje prava odredenim skupinama ljudi.
Ono - sitna razlika.

Brak je pravni akt kojim osoba stjece neka prava.

Ono sto mnogi ne znaju je da vec danas homoseksualci imaju pravo na izvanbracnu zajednicu (lol, fasistici se zbog toga ne bune, al to je zato jer nijedan pastir nije dosao, njima je pretesko procitati zakon i shvatiti sto znaci) cime stjecu neka prava koja se stjecu ulaskom u brak, ali ne i sva prava.

Bila je ovdje diskusija oko naziva "brak" ali iskreno nisam bas temeljito pratio niti shvatio sto ste zakljucili ali ni ja ne vidim zasto se nesto mora zvati bas brak, a ne recimo brakz a da covjek dobiva ista prava. Zapravo sad kada sam procitao tu recenicu shvacam jer zasto bi imali zakon za jedne i zakon za druge, to je samo po sebi diskriminirajuce, zar ne?

Btw, skoro sam umro od smijeha - http://webcafe.net.hr/2013/11/23/0033007.63.jpg

- Psiho246
16 godina
cardadule kaže...

Imaš dvije mame ili dva tate. sve je tu jasno samo se ne zna cije je dijete.

Potpis!
14 godina
neaktivan
Ezio kaže...
cardadule kaže...

Mamino, odnosno tatino. {#}

Italian mobster shoots a lobster
14 godina
odjavljen
Ezio kaže...
cardadule kaže...

Ja svojim glasom necu dozvoliti da dijete prolazi kroz maltretiranje i nazivanje dupli tata dupli mama.... {#}

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Nema to veze s vjernicima ni vjerom. Pitanje je jednostavno ksenofobije, šovinizma i drugih bolesti kod pojedinaca koji misle da imaju pravo drugima nešto zabraniti. 

Ja mislim da si ti previše heterofoban.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice