Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.249
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
i_rambo_plache kaže...

Nije stvar u pojmu "Za dom spremni", stvar je u kontekstu i razlogu zašto pojedinac izgovara taj pojam. Navijači koji na utakmice svijesno vleču zastave s prvim bijelim poljem na grbu, mjere kuruzu i nose prigodne crne kapice sigurno ne odaju počast Zrinsko-Frankopanima. Isto kao što Thompson ne odaje počast ni borbi protiv Turaka ni banu Jelačiću, samo što je prevelika vagina da stane iza svojih dijela i to prizna.

A za Šimunića, nije ni prvi, vjerojatno ni zadnji put da pokazuje da nema mozga. Ja najiskrenije mislim da je on samo htio nabrijati navijače zato kaj je puno puta čuo da oni to viču. Ponesen pobjedom i dobrom igrom, dao si je oduška. Smatram da ga ne bi trebalo posebno kažnjavati ni šikanirati. Lik je glup, kaj sad, par tisuća eura kazne Savezu pa nek mu odbiju od premije.

Nadalje, dajem ruku u vatru da situacija i nije tako crna (pun intended) ni kod hrvatskih navijača. El.Ovca može potvrditi da je navijačka atmosfera idealan primjer za psihologiju mase. Na utakmici možda par hardcore 'staša počne vikati "Za dom spremni" pa se uključe i ostali, ne zato što su pro-NDH nego zato što ne žele biti party pooperi, nego su došli navijati, još k tome kaj je ZDS odavno na popisu navijačkih uspješnica. I ja sam kao klinac išao na utakmice s frendovima pa vikao ZDS ni ne znajući kaj to znači što ne znači da sam odrastao u 'stašu, dapače.

Edit

Problem je u tome što se sve gleda previše sa političke strane. Nogomet je nogomet i sa navijačke perspektive toga će uvijek biti. Navijaju svi upravo zbog reprezentacije, u prvom planu je igra i poticaj igrača. No bolje da se maknem od priče i ove teme, zamaram se svačime, a i premlad da ulazim duboko u ovakve stvari. Možda upravo zbog toga ne pridajem veliku važnost tome, za neke je to samo navijanje, ljubav prema domovini, nogometu, reprezentaciji. Ne kažem da nema onih koji drugačije misle. Samo mi je žao Joea. Nije zaslužio baš ovako medijsko ponašanje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 21:29 (fighterZu).
13 godina
neaktivan

Evo jedan članak: http://www.index.hr/vijesti/clanak/gradjani-glasaju-protiv-izadjite-na-referendum-i-suprotstavite-se-gazenju-ljudskih-prava/712228.aspx

Gledam ja malo udruge pa mi postalo zanimljivo.

GONG koji nadzire inače izbore izgleda je jako nepristran u ovoj situacij.

Udruga Nisam vjernik uopće ne glasa samo protiv crkve, oni očito imaju dublje razloge. (Zašto uopće se nazivati nisam vjernik, ako ne vjeruješ ne vjeruj sebi, neću u dublje analize)

Protagora - isto kao i gornji (http://www.protagora.hr)

Trans Aid Hrvatska - ovi su mi se učinili zanimljivim pa sam ih proguglao. Članak s njihove stranice:

http://www.transaid.hr/vijesti/sestogodisnjem-transrodnom-djetetu-lulu-argentina-izdala-zensku-identifikacijsku-iskaznicu/

ovo su prava za koja se zalažu, nema više teorija zavjere, ni zadrtog društva ni "glupih kršćana"... Ovo je stvarno za što se oni zalažu i ove bolesne stvari očito negdje i prolaze.

Domino - žele promijeniti društvo tako da bude podobno za njihove queer performanse (http://www.thisisadominoproject.org).

I mnogi drugi...

14 godina
i_rambo_plache kaže...

Nije stvar u pojmu "Za dom spremni", stvar je u kontekstu i razlogu zašto pojedinac izgovara taj pojam. Navijači koji na utakmice svijesno vleču zastave s prvim bijelim poljem na grbu, mjere kuruzu i nose prigodne crne kapice sigurno ne odaju počast Zrinsko-Frankopanima**. Isto kao što Thompson ne odaje počast ni borbi protiv Turaka ni banu Jelačiću, samo što je prevelika vagina da stane iza svojih dijela i to prizna.

A za Šimunića, nije ni prvi, vjerojatno ni zadnji put da pokazuje da nema mozga. Ja najiskrenije mislim da je on samo htio nabrijati navijače zato kaj je puno puta čuo da oni to viču. Ponesen pobjedom i dobrom igrom, dao si je oduška. Smatram da ga ne bi trebalo posebno kažnjavati ni šikanirati. Lik je glup, kaj sad, par tisuća eura kazne Savezu pa nek mu odbiju od premije.

Nadalje, dajem ruku u vatru da situacija i nije tako crna (pun intended) ni kod hrvatskih navijača. El.Ovca može potvrditi da je navijačka atmosfera idealan primjer za psihologiju mase. Na utakmici možda par hardcore 'staša počne vikati "Za dom spremni" pa se uključe i ostali, ne zato što su pro-NDH nego zato što ne žele biti party pooperi, nego su došli navijati, još k tome kaj je ZDS odavno na popisu navijačkih uspješnica. I ja sam kao klinac išao na utakmice s frendovima pa vikao ZDS ni ne znajući kaj to znači što ne znači da sam odrastao u 'stašu, dapače.

** - za odaju počasti NŠ Zrinskom bi ovaj outfit bio prigodniji:

Apsolutno, konformizam i difuzija odgovornosti sijaju ''in all their glory'' kada govorimo o ovakvim situacijama. Mislim da je jasno da nikakav linč, pa ni vezan uz ovo, nije okej - jednako tome, smatram da ovo je odlična prilika da se ljudima opet (i opet) naglasi zašto ovakvo ponašanje nije prihvatljivo. Ispast glup je nešto što smo svi iskusili, no trik je u tome da se takvo ponašanje okarakterizira onakvim kakvo zaista je jer je bilo kakav drugačiji pristup neprikladan (ja bih rekao i opasan), opasan u smislu poruke koju daje.

Ne treba svatko znati svaki dokumentirani prdež na ovim prostorima od stoljeća sedmog da bi znao kako su neke stvari (simboli) ''off limits''; to je stvar socijalizacije, ima brdo stvari koje smo naučili da ne radimo i normalno je da ne poznajemo svu materiju koja objašnjava zašto te stvari ne bi trebali raditi. Dužnost je medija da upozore na takve stvari pa makar nekome bili i dosadni, a oni koji pišu o ovom događaju kroz nekakvu šuplju apologetiku bi trebali snositi sankcije, ako zbog ničeg drugog, onda zbog ignorancije o ulozi i utjecaju medija u društvu.

Tread softly because you tread on my dreams.
15 godina

Pustimo WWII na miru, ovo su svakodnevni problemi. Pitam se, koga je trebao podmazati da ih ne bude?

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Pustimo WWII na miru, ovo su svakodnevni problemi. Pitam se, koga je trebao podmazati da ih ne bude?

Tko se vise zanemaruje s takvim sranjima... Svi vec znaju dok ovi nesposobnjakovici vode drzavu vec 20 godina da nema kruha od nas.

http://isvijet.com.hr
18 godina
neaktivan
Evo kako se amater-meteorolog zabavljao s tudumima: http://cudaprirode.com/portal/inoskops/5799
14 godina
mario.L_hr kaže...

Ne može se preći na rješavanje takvih problema dok nisu rješeni problemi višeg prioriteta - to što su nama prioriteti syebani do kraja (devedesprva, četrdesprva, crna i crvena smeća) je druga stvar.

Inače, kad smo već kod ZDS - kako to da veterani HOS-a nisu svi masovno u zatvorima?

Zanimljivo, možda i njima komandant Jovo ponudi učenje povijesti pa dovede Iveka Goldsteina da im on objasni dvije, tri stvari.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
15 godina

Koji su to viši prioriteti? Da li postoji viši prioritet od osiguranja opstanka vlatitog djeteta? Na što to utječe rasprava o WW II, što će nvo i pozitivno donijeti društvu kao cjelini? U trenutcima krize, kad je ugrožena egzistencija pojedinca i skupine, stavovi se radikaliziraju. To sigurno nije vrijeme za raspravu o povijesnim temama.

14 godina
mario.L_hr kaže...

Koji su to viši prioriteti? Da li postoji viši prioritet od osiguranja opstanka vlatitog djeteta? Na što to utječe rasprava o WW II, što će nvo i pozitivno donijeti društvu kao cjelini? U trenutcima krize, kad je ugrožena egzistencija pojedinca i skupine, stavovi se radikaliziraju. To sigurno nije vrijeme za raspravu o povijesnim temama.

Prošlost je viši prioritet, mi kao narod još duboko živimo u prošlim događajima.

Opterećeni smo nečim što je zrelim nacija odavno prošlo svršeno vrijeme te čime se uopće ne zamaraju.

Ne moram ni napominjati koliki ideološki razdor postoji među pripadnicima naroda, to je taj klin kojega Josipović spominje - nemoguće ga se riješiti.

Do tada, nikoga ne zanima što nam je država opljačkana pustoš već ih zanima gdje ti deda bio prije sedamdeset godina. Jadno, ali to je stvarnost.

Nisam nikad čuo za manji, a podijeljeniji narod - stvarno smo endemska vrsta.

EDIT: Skidam kapu lopinama koje su iskoristile taj fenomen, neka su nas uništili. Bušić je to vrhunski predvidio.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 23:50 (pr0n_addict).
17 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...

Prošlost je viši prioritet, mi kao narod još duboko živimo u prošlim događajima.

Opterećeni smo nečim što je zrelim nacija odavno prošlo svršeno vrijeme te čime se uopće ne zamaraju.

EDIT: Skidam kapu lopinama koje su iskoristile taj fenomen, neka su nas uništili. Bušić je to vrhunski predvidio.

Prošlost je prioritet samo onima koji nemaju pametnijeg posla ili konkretnih ideja.

Pa se stalno vraćaju u tu ''bolju i svjetliju'' prošlost.

''Mi'' nismo opterećeni - time nas opterećuju razne klike ,koje znaju da je bolje razglabati o prošlosti ,kad nemaš rješenja za današnje probleme.

(a vi si sami sada izaberite koga ovdje prepoznajete)

BTW ,navodna izjava Brune Bušića o  budućnosti Hrvatske - dokazano je odavno ,je izmišljotina!

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 0:51 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...
...

Prošlost je prioritet samo onima koji nemaju pametnijeg posla ili konkretnih ideja.

Pa se stalno vraćaju u tu ''bolju i svjetliju'' prošlost.

''Mi'' nismo opterećeni - time nas opterećuju razne klike ,koje znaju da je bolje razglabati o prošlosti ,kad nemaš rješenja za današnje probleme.

(a vi si sami sada izaberite koga ovdje prepoznajete)

BTW ,izjava Brune Bušića o  budućnosti Hrvatske - dokazano je odavno ,je izmišljotina!

Hvala za Bušića, nisam imao pojma. Eto što se dogodi kada vjeruješ svakome.

Što da kažem na ovo drugo, da se većina ne da tako lako izmanipulirati bilo bi nešto drukčije.

Dovoljno je samo reći da članci o Šimuniću, U ime obitelji ili o ćirilici imaju svaki po preko tisuću komentara na svim jačim portalima, dok je jedan Nadan već pao u drugi plan.

Novinari naravno samo štancaju nove članke takve tematike, kako i nebi kada se krkani sjate k'o muhe na govno.

Najtužnije mi je vidjeti ekipu koja se kune u nekakvo hrvatstvo, a ne zna ni osnovni pravopis - debilana...

17 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...

Što da kažem na ovo drugo, da se većina ne da tako lako izmanipulirati bilo bi nešto drukčije.

Dovoljno je samo reći da članci o Šimuniću, U ime obitelji ili o ćirilici imaju svaki po preko tisuću komentara na svim jačim portalima, dok je jedan Nadan već pao u drugi plan.

Novinari naravno samo štancaju nove članke takve tematike, kako i nebi kada se krkani sjate k'o muhe na govno.

Najtužnije mi je vidjeti ekipu koja se kune u nekakvo hrvatstvo, a ne zna ni osnovni pravopis - debilana...

To jest ,kad povjeruješ da je istina ono kaj Thompson stavlja u svoje pjesme. {#}

Naravno ,pogledaj si samo grupu podrške Šimuniću na Facebooku. Debila ko u priči - 67,066 likeova!

Nadan više nije interesantan ,a i ono ,ipak je on naš ,velka rvatina - ko kriv drugima što nisu jamili ko on.

Novinari samo rade ono što najbolje znaju - fabriciraju što više skandala ,sa što eksplozivnijim naslovima ,jel to donosi klikove ,a klikovi pare.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 11:00 (kizo2703).
14 godina
odjavljen
naxeem kaže...
Evo kako se amater-meteorolog zabavljao s tudumima: http://cudaprirode.com/portal/inoskops/5799

Mrzim teorije zavjere jer su totalne gluposti i kretenarije, ali američka vojska doista koristi avione kako bi u zrak ispustila tragove koji im služe kao privremeni repetitori za komunikaciju u područjima gdje ne postoji infrastruktura.

E, sad tu se onda postavlja pitanje da li je meteorolog doista strpao sve tragove u istu kategoriju i to povezao za običnim tragovima koji ostavljaju svi avioni ili je samo htio navesti jedan od razloga nastajanja tragova.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
14 godina
protjeran

Ne bih se štel mešat u vaše intelektualne razbibrige no, nikad (možda i je) nije razjašnjeno što je bila/pretstavljala  "ona" bijela pjena koju su JNA aviončići bacali po gradovima kao što je Osijek deveestprve i druge. Pjena je ostajala po gradu dva dana i onda je nestajala.

Sad se tog sjetih pa nesurfah po guglici jer nijemam vremena jer idem na job.

Ako netko stručno zna objasniti (kaj to bijaše) bio bih mu dužnik i poštivao bih ga, kao forumaša, RL osobu i tako dalje i bliže.

Pitanje je ozbiljno, bez zeke...

Ne bih volio svirati dva puta na svadbama_danas majko ženiš svoga sina_
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 7:13 (Budokai).
17 godina
kizo2703 kaže...
pr0n_addict kaže...

...

Novinari samo rade ono što najbolje znaju - fabriciraju što više skanadala ,sa što eksplozivnijim naslovima ,jel to donosi klikove ,a klikovi pare.

Pa ajmo biti brutalno iskreni - to je njihov posao...da svi ti rade u žutim novinama. Zašto se zaboravlja na etički kodeks novinara i naglašava žutilo u bilo kojoj vijesti? Kod velikog stupnja nezaposlenosti se mijenja struktura tvoje publike sa onih koji privređuju na one koji traže posao i koji većinu dana moraju ubiti ne razmišljajući o svom životnom problemu. Ajmo malo matematike onda:

imaš omjer (nezaposleni:zaposleni) 350.000:1.370.000

odnosno slobodnog vremena: (5h x 350.000) : (0,5h x 1.370.000)

= 1.750.000h : 685.000h

I sad ti meni reci zašto urednici ne bi zapostavili svoju etiku i posvetili se zaradi, na žalost {#}

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
12 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Ne bih se štel mešat u vaše intelektualne razbibrige no, nikad (možda i je) nije razjašnjeno što je bila/pretstavljala  "ona" bijela pjena koju su JNA aviončići bacali po gradovima kao što je Osijek deveestprve i druge. Pjena je ostajala po gradu dva dana i onda je nestajala.

Bacali su suzavac u obliku pjene. Ili misliš na ono čudo koje je ličilo na gustu paučinu? Za tu paučinu sam čula da su je bacali da bi napravili masovnu paniku(znaš kak ono ide jedan kaže da je paučina, drugi paučina s virusima, a trećem je odmah paučina s antraxom). A neki su govorili da su je bacali da bi omela radare. 

Uglavnom jedino je sigurno-nije bila kemijsko oružje(tak je rekao striček Radman).

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
16 godina
neaktivan

Oho, nije me bilo dan dva i vidim da su naši sokolovi na killing spreeju.

Pozdravljam, a i svakako je prigodno da ti ne(u)stašluci budu obilježeni pravovaljanom bojom, uvrijedili bi se na crveni, crni je jedini prikladan.

Tamo s boka ispod profila svakako treba dodat "Protjerani u XY dana".

Ujutro bi skuvo kavu, sjeo, zaduvo cigar, nakon onog ovlaš klikanja po bukmarks tulbarima, odmah na forum vidit ko je oćeran. Zadovoljno bi si protrljo neobrijanu bradu i uz smješak dopunio dnevnu dozu primitivizma.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
mario.L_hr kaže...

Ne postoji narod koji se u kriznim trenucima ne okreće baš povijesnim temama niti postoji narod i nacija koja u vakuumu živi samo u danom trenutku bez ideje o svojoj prošlosti (bez obzira radi li se o stvarnoj ili mitologijskoj, izmaštanoj) koja joj služi za utvrđivanje "trenda" kretanja za budućnost. 

Ja razumijem da ti želiš smiriti tenzije i savjetuješ izbjegavanje takvih tema za diskusiju, ali to ti je uzaludan posao. Odnos prema prošlosti implicitno je sadržan u stavovima koji se ne moraju uopće ticati rasprave o prošlosti i diskusija na tu temu će se sama pojaviti. 

Nije problem rasprava o prošlosti, nego institucionalizirani povijesni revizionizam koji je uveden u 90-tima i koji je fašizirao i unazadio čitavo društvo, a posebno ove tri najmlađe generacije osmoškolaca (8+8+7=23 godine) koje su po svim istraživanjima konzervativnije od vlastitih roditelja, netolerantnije, gluplje, zadrtije i primitivnije. 

Oni nastupaju u svim mogućim temama koje uglavnom i ne razumiju sa svojim isključivim stavovima koje iznose kao aksiome o kojima se ne raspravlja, već ih ili možeš bespogovorno prihvatiti ili si neprijatelj. 

Nema tu ni introspektivnosti ni želje za znanjem, nego samo ojačavanje svijesti pripadanja krdu, a svaka tema je za to dovoljno dobra - politika, sport, estrada, tv program, Amerika... Ne postoji tema koju ne reinterpretiraju iz svoje neuke i ideologizirane perspektive uz totalni nedostatak bilo kakvog načina argumentacije osim mitoloških gluposti tipa ovih izmišljenih "citata" Brune Bušića, Tita, grofa Tolstoja ili nekog desetog.

Nedostaje im stvarnog znanja koje onda nadomještaju forumskim mitovima s kojima barataju kao "činjenicama" s kojima bi raspravljali, pa ovakav poziv, iako shvaćam motiv, sigurno nema nikakvog utjecaja na tok diskusije. 

This space for rent!
17 godina
odjavljen

ja ne kužim ćemu toliko panike oko šimunića... zašto oko svega pravit probleme i stavljat nacionalne predznake? jeli to ustaški pozdrav? nije bar ne striktno a ako mislite da je onda nam je i kuna ustaška valuta - pa se je odreknite.

drugi je par rukava što se ovakva izjava može stavit u U kontekst. a ne mora se. barem ne iz razloga jer je to bilo na nogometnoj utakmici (koju nisam ni gledao jer me to apsolutno ne zanima) i jer je taj poklić među našim navijačima od kad imamo ovo sranje od države a mođda i od prije. tako su ih i bodrili prije: igraj za narod svoj, ruka na srcu kad je himna itd. pozitivna spika - ništa loše osim ako ne želiš da je to loše ili ako je šimunić dedicirani ustaša.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
18 godina
skank666 kaže...

ja ne kužim ćemu toliko panike oko šimunića... zašto oko svega pravit probleme i stavljat nacionalne predznake? jeli to ustaški pozdrav? 

Je, to je ustaški pozdrav. Ovo ostalo što si napisao su jednostavno besmislice i savjetujem ti da se suzdržiš jer ovakav tip apologetike te vodi do trajnog bana. 

This space for rent!
15 godina
Drago kaže...

Ne postoji narod koji se u kriznim trenucima ne okreće baš povijesnim temama niti postoji narod i nacija koja u vakuumu živi samo u danom trenutku bez ideje o svojoj prošlosti (bez obzira radi li se o stvarnoj ili mitologijskoj, izmaštanoj) koja joj služi za utvrđivanje "trenda" kretanja za budućnost. 

Ja razumijem da ti želiš smiriti tenzije i savjetuješ izbjegavanje takvih tema za diskusiju, ali to ti je uzaludan posao. Odnos prema prošlosti implicitno je sadržan u stavovima koji se ne moraju uopće ticati rasprave o prošlosti i diskusija na tu temu će se sama pojaviti. 

Nije problem rasprava o prošlosti, nego institucionalizirani povijesni revizionizam koji je uveden u 90-tima i koji je fašizirao i unazadio čitavo društvo, a posebno ove tri najmlađe generacije osmoškolaca (8+8+7=23 godine) koje su po svim istraživanjima konzervativnije od vlastitih roditelja, netolerantnije, gluplje, zadrtije i primitivnije. 

Oni nastupaju u svim mogućim temama koje uglavnom i ne razumiju sa svojim isključivim stavovima koje iznose kao aksiome o kojima se ne raspravlja, već ih ili možeš bespogovorno prihvatiti ili si neprijatelj. 

Nema tu ni introspektivnosti ni želje za znanjem, nego samo ojačavanje svijesti pripadanja krdu, a svaka tema je za to dovoljno dobra - politika, sport, estrada, tv program, Amerika... Ne postoji tema koju ne reinterpretiraju iz svoje neuke i ideologizirane perspektive uz totalni nedostatak bilo kakvog načina argumentacije osim mitoloških gluposti tipa ovih izmišljenih "citata" Brune Bušića, Tita, grofa Tolstoja ili nekog desetog.

Nedostaje im stvarnog znanja koje onda nadomještaju forumskim mitovima s kojima barataju kao "činjenicama" s kojima bi raspravljali, pa ovakav poziv, iako shvaćam motiv, sigurno nema nikakvog utjecaja na tok diskusije. 

Ma potpuno mi je jasno da nije moguće usmjeriti svu pozornost na sadašnji trenutak, povijest je bitna i treba ju poznavati. Ono što mene ljuti je da se toliko "trošimo" u dokazivanju ovih ili onih "povijesnih" činjenica. Pa po tome ispada da smo mi država od 4.5 milijuna povjesničara. Ajmo ih izvoziti u one države koje ne žive toliko u prošlosti.

Boldano je bolno točno. Danas je svatko instant stručnjak za bilo koju temu. Sat vremena surfanja i cijeli svijet je tvoj.

18 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Boldano je bolno točno. Danas je svatko instant stručnjak za bilo koju temu. Sat vremena surfanja i cijeli svijet je tvoj.

Dovoljna je minuta i čitanje par ključnih riječi napreskokce.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

mario.L_hr kaže...

Ma potpuno mi je jasno da nije moguće usmjeriti svu pozornost na sadašnji trenutak, povijest je bitna i treba ju poznavati. Ono što mene ljuti je da se toliko "trošimo" u dokazivanju ovih ili onih "povijesnih" činjenica. Pa po tome ispada da smo mi država od 4.5 milijuna povjesničara. Ajmo ih izvoziti u one države koje ne žive toliko u prošlosti.

I onda mi netko veli da je ''Šuvarovo školstvo'' bilo loše?

Prema ovome danas ,i znanju današnjih klinaca ,bilo je mila majka!

18 godina
Drago kaže...
skank666 kaže...

ja ne kužim ćemu toliko panike oko šimunića... zašto oko svega pravit probleme i stavljat nacionalne predznake? jeli to ustaški pozdrav? 

Je, to je ustaški pozdrav. Ovo ostalo što si napisao su jednostavno besmislice i savjetujem ti da se suzdržiš jer ovakav tip apologetike te vodi do trajnog bana. 

Znam da hrvatska wikipedija nije mjerilo icega ali ako su ove cinjenice tocne, postoji li onda valjan razlog za zabranu povika "zds"?

http://hr.wikipedia.org/wiki/Za_dom_spremni!

- Psiho246
17 godina
odjavljen

ne slažem se. Za poglavnika i dom spremni - mislim da je ovo službeno ustaški... htjeo sam reći u prethodnom postu da je ovo problem konteksta iako nebi trebao biti.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Znam da hrvatska wikipedija nije mjerilo icega ali ako su ove cinjenice tocne, postoji li onda valjan razlog za zabranu povika "zds"?

{#}{#}

skank666 kaže...

ne slažem se. Za poglavnika i dom spremni - mislim da je ovo službeno ustaški... htjeo sam reći u prethodnom postu da je ovo problem konteksta iako nebi trebao biti.

I ''Sieg Heil'' je stari ,srednjovjekovni njemački poždrav ,upotrebljavan u Bavarskoj i gornjoj Austriji u srednjem vijeku ,pa ga danas nitko pametan neće upotrijebiti u Austriji i Njemačkoj ,jel zna se gdje će završiti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 12:05 (kizo2703).
17 godina
odjavljen

prije nego ga uzvikneš na utakmici moraš stavit disclaimer... :/

18 godina
Psiho246 kaže...
Drago kaže...
skank666 kaže...

Ne postoji. Ni nacifašistički pozdrav ispruženim desnim dlanom nije nacifašistički nego je rimski. Debil ko zabrani. 

To ti se zove "postfaktualna tradicija", gdje očiti slijed (NDH - ZDS) ideš mijenjati nekim izmaštanim ("stari hrvatski pozdrav") nakon što je svima jasno da ovi što urlaju na utakmici vjerojatno nisu bili s N. Š. Zrinskim ni banom Jelačićem u njihovim ratnim kampanjama, pa im to otamo ostalo. 

NSDAP je u Njemačkoj prihvatio rimski pozdrav od talijanskih fašista, a onda su isto tako postfaktualno pokušavali dokazati da je to zapravo stari germanski pozdrav (za nacirfašiste kao ekstremne nacionaliste je glupo priznati da kopiraju stvari iz drugih nacija).

This space for rent!
18 godina
skank666 kaže...

Jedan je tako puno mislio pa se ukenjao. 

This space for rent!
17 godina
odjavljen

Predlažem promjenu dresova u all black. Bilo bi fora, čisto za trolanje FIFA-e. {#}

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice