Mene to ne zanima, točnije, da budem iskren, ja bih dopustio i da susjed kozu oženi ako želi i ima male čovjekojariće. Toliko me zaboli što tko radi.
Ono što govorim, a tebi očito nije jasno: "stvarna jednakost" u pravnoj državi je isključivo pravna jednakost. Percepcija nekog biskupa, babe iz nekog sela ili Mate Matića mora biti posve nevažna. Dakle, ako ti imaš pravno pravo na djecu, posve je nebitno sviđa li se to kome drugome. Kad ti netko uskrati neko pravo, imaš sud. Ako sud ne funkcionira imaš sredstva prisile/samoobrane. To je vrlo jednostavna mehanika.
Doduše, moj stvar je ekstreman u tome što mislim da je posve besmisleno odgajati odrasle ljude, tražiti od većine ljudi da koriste mozak, racionalno razmišljaju ili jednostavno puste druge da žive kako žele dok ne ugrožavaju nikoga oko sebe.
a onda ok, kao što već rekoh "odi ti tražiti Antoanov list o civilnoj zajednici" i dao bog da ti je onaj drugi zabranjen jer svjetina na čelu s pozaićem i markićkom misli kako tvoji prljavi seksualni odnosi nisu dovoljno sveti za brak