Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.317.155
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Tonči kaže...
Doduše, da budem iskren, ne znam ni što je ovima bitno kako se zove. Bitna su prava koja bi trebala biti ista.

Ugl. posve nebitna stvar.

Omalovažavanje problema koji uzrokuje da 10% nacije NE SMIJE imati djecu je jednako idiotsko i nehumano kao i oni koju tu ZABRANU podržavaju.

Antoan Prgorepa.

Predlažem da se osnuju posebni šalteri i odjeli u svom javnim službama samo za Antoana Prgorepu.

On neće imati osobnu iskaznicu već Antoanovu iskaznicu.

On neće imati rodni list već Antoanov List.

On se neće smjeti oženiti u općini već će se na okrajku grada sagraditi posebni stacionar za ljude sa Antoanovom Osobnom Iskaznicom i u njoj neće dobiti vjenčani list već Antoanov list o civilnoj zajednici.

Je li Antoan čovjek ili je Antoan - Antoanov Antoan?

Je li za Antoane vrijedi da pijan ne smije voziti automobil ili mora imati Antoanovu vozačku i poseban odjeljak za Antoanove prekršaje.

Kako Država i ljudi općenito imaju obraza očekivati da osoba kojoj je ZABRANJENO voditi NORMALAN život ispunjava svoje obaveze?

Ja da sam homoseksualac nikad ne bih platio ni porez niti bih poštivao zakone.

Antoan se neće O-ženiti, već će se Antoan-ženiti, ali dobiti dijete ne smije JER MU JE ZABRANJENO.

1domagoj1 kaže...
epic kaže...
...

Živimo u demokraciji, koliko god to tebi išlo na živce ne vlada jednoumlje i totalitarizam, većina (koja god bude) će odlučiti o postavljenjom pitanju. Govori dosta o tebi ovo iracionalno vrijeđanje... I ako ti ovdje kao predstavljaš racionalnog čovjeka jadan li ti je ovaj svijet.

Ne razumijem ovo zuto i zeleno, nekako mi je nekompatibilno jedno s drugim.

Logika nije pojam kojeg možeš tražiti kod ljudi koji drugima ZABRANJUJU osnovna životna prava.

Čovjek je društveno biće koje ima sposobnost odgajanja mladih.

DRUŠTVO ZABRANJUJE osobama da budu društvene i da odgajaju mlade.

Pojedinci imaju manje prava od mačaka.

Pranja kaže...

Meni je dosta i jednih i drugi, više su mi se popeli na vrh glave s tim prepucavanjem.

Ne možeš proći ulicom a da ti netko ne uvaljuje letke o ovome i onome, da te ne traže da nešto potpišeš, da ovo da ono...

Dosadili su već i Bogu i vragu.

I meni je dosta, ali iz totalno drugačijih razloga nego tebi.

Meni je sramota da netko uopće mora djeliti letke kako bi mu se dalo PRAVO DA ODGAJA DJECU.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 20:44 (wyks).
18 godina
neaktivan
wyks kaže...

ill try this... možda uz puno sreće vam se javim s partije golfa s čačićem {#}

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
14 godina

Ai, što se narod uzjoguniše - bavi se trivijalnostima, a svaki dan su na buđavom lebcu i K-plus pašteti {#}

Ionako će se ta smiješna odredba 100% promijeniti za godinu dana (to je neki rok ako sam dobro shvatio) jer ezdepe i jataci imaju dvotrećinsku većinu u Saboru, mogu mijenjati Ustav kako im prdne.

To će vjerojatno proći "ispod radara", onako usputno. Ovaj cirkus bi čak mogao imati suprotni učinak - ubrzanje uvođenja prava gayevima. Alles ist möglich.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
17 godina
odjavljen
wyks kaže...
...

Nisi baš shvatio moj komentar?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

ja mislim da je dobro shvatio

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 16:59 ((s)izgoreo).
17 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...
Tonči kaže...

ja mislim da je dobro shvatio

Nije shvatio ništa, očito.

16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
epic kaže...
...

Živimo u demokraciji, koliko god to tebi išlo na živce ne vlada jednoumlje i totalitarizam, većina (koja god bude) će odlučiti o postavljenjom pitanju. Govori dosta o tebi ovo iracionalno vrijeđanje... I ako ti ovdje kao predstavljaš racionalnog čovjeka jadan li ti je ovaj svijet.

To ti je kada njega prebije 10 pedera u parku jer ih je u tom trenutku više (10 je bilo za, on je bio suzdržan), pa ga ajde odvezu doktoru koji dijagnosticira višestruke prijelome i unutarnje krvarenje, pa doktor, demokracije radi, nazove sabor i zatraži referendum da se vidi što narod misli o epičevim ranama.

Narod propiše aspirin, ovaj rikne, no poštivali smo mišljenje naroda.

Kad dobije djecu, onda nejde ka matičaru nego raspiše referendum pa narod izglasa da mu se djete zove Nakitumičiči, đaba šta narod nema veze s njegovom ćerkom, poštivali smo demokraciju.

... da ne trošim dragocjen prostor. Koga se točno tiče brak gejeva osim njih samih i zašto oni moraju pitat narod za mišljenje, dok ovi minineonacisti koji teroriziraju normalne ljude svojim "nisam ja protiv gejeva, za to imam Sikiru" stavovima i nikom niš?

Tko god podržava ovakav referendum je debil. Tko se uopće misli petljat u pitanje nečije privatnosti i uzimat si "pravo" da o tome odlučuje je također debil.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

http://hr.wikipedia.org/wiki/Totalitarizam

Evo ti, možda shvatiš.

A complex man drawn off of simplicity.
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
wyks kaže...
...

Ispričavam se, vjerojatno nisi mislio na taj način, a ja sam žestoko reagirao.

Nisam ni trebao koristiti tvoje ime.

No i dalje stoji da Ante Horvat, rođen u Hrvatskoj, mora plaćati porez, mora poštivati zakone, mora čuvati red i mir, dok na kraju dana može otići kući svojoj zakonitoj supruzi u braku, svojoj djeci za čije se skrbništvo nije morao boriti na sudu i nije se morao nikome opravdavati zašto ih ima. Neki ih imaju i 14-oro.

Ante Horvat, isto tako rođen u Hrvatskoj, isto mora plaćati porez, isto mora poštivati zakone, isto mora čuvati red i mir, no na kraju dana ne može doći kući svom zakonitom suprugu i svojoj djeci, iz jedinog razloga jer je homoseksualac i to mu je zabranjeno.

Zašto smo svi jednaki pred zakonom da ne smijemo krasti, a pred zakonom za stupanje u brak i skrbništvo nad djecom nismo?

Zašto smo svi "čovjek" kad treba platiti poreze, a kad treba uživati u obitelji više nismo čovjek i čovjek već fašistička čudovišta i peder?

Kršimo isti Ustav koji jesno kaže da smo svi rođeni jednaki, a onda koristimo taj isti Ustav kako bi dodatno zabranili ionako zabranjivane stvari.

Koliko licemjerno to mora izgledati tim ljudima?

Ja bih se osjećao kao da mi cijela država svaki da sere u usta.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
neaktivan

Biskup Pozaić na Mirogoju:

"Čovjek Blaženstava pozvan je da progovori svaki put kad istina postane predmet trgovine, kad dizanje ruku u ime demokracije postaje ritual u prilog zločinačke ideologije trenutačnog režima. Konspirativna i javna destrukcija legalizirana je i sustavna: razaranje ustanova nosivih stupova zdravog društva, među kojima su brak i obitelj, umjesto zdravog odgoja, nameće se ideologija pranja mozga..."

"Iz prevrata, kulturalne revolucije, ishode: obiteljski i društveni lomovi, prezir ljudskog života na njegovu početku i kraju, odbacivanje prvog biblijskog blagoslova 'Rastite i množite se', a umjesto kulture života harači pošast smrti"

"Oni koji žive Blaženstva susreću progone: kršćanofobija poprima bolne razmjere u svijetu i u lijepoj našoj domovini, a manifestira se putem kulturalne revolucije: izopačenje ljestvice vrednota; pobrkani su sredstva i ciljevi, vrednote i vrijednosti, ono što se može kupiti i prodati, i ono što nema cijene: osoba, savjest i sloboda, čast i dostojanstvo".

Lijepo sročeno ,kad nebi znali od koga je:

Totalitarci se pozivaju na demokraciju?! Ali samo onakvu demokraciju koja je po njihovom ćefu?

Jel ,ne zaboravimo jednu stvar: crkva je po samoj svojo strukturi totalitarna!

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 18:46 (kizo2703).
17 godina
odjavljen
wyks kaže...
Tonči kaže...
wyks kaže...
...

Ispričavam se, vjerojatno nisi mislio na taj način, a ja sam žestoko reagirao.

Nisam ni trebao koristiti tvoje ime.

Nisi. Izvoli gore staviti Antu Horvata ili Peru kurčića... Hvala.

Jer (unatoč Sizgoreovom tradicionalno-agresivnom nastupu kao ugrožene manjine): moj se komentar odnosi na to da je nomenklatura nebitna, već pravo. Ovo s ustavom je idiotarija, jer je u zakonu brak tako već definiran. Unošenje u ustav neće ništa promijeniti. Ono što treba mijenjati nisu definicije, već zakon koji garantira ili oduzima prava i to je ono što jest bitno i što čini razliku. Meni je nebitno zove li se ono što imam sa svojom ženom brak, krak, kokoš ili fksgd - bitni su pravni odnosi koji iz toga proizlaze. Jednako tako, homoseksualcima bi trebala biti važna pravna situacija, a ne to kako će se što zvati. Oni su ti koji bi trebali tražiti referendum za dobivanje svih prava koja žele.

Ipak, ovo s nazivljem je bitno zato da bi se stvorio nered, kao što je i referendum bitan zato da se narod zabavi dok ususret dolazi jureći vlak zvan bankrot. Kad se država raspadne, jednake će probleme imati i pederi i ostala ekipa. Novac ne pravi razliku. :)

14 godina
epic kaže...

Svaki put kada vidim da netko stavi link ha HR WIKI u kolko-tolko ozbiljnoj raspravi odmah dobijem mučninu.

16 godina
Naravno da je hmoseksualcima bitno kak se zove. Nama mačo muskarcima nije. Oni bi ga nazvali swag yolo brak. Napisano rozom.
Potpis!
17 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

Svaki put kada vidim da netko stavi link ha HR WIKI u kolko-tolko ozbiljnoj raspravi odmah dobijem mučninu.

Slobodno citiraj netočni dio dotičnog članka i napiši kako bi trebalo pisati. {#}

A complex man drawn off of simplicity.
16 godina
(s)izgoreo kaže...
wyks kaže...

ill try this... možda uz puno sreće vam se javim s partije golfa s čačićem {#}

nista od toga...nije čačić gazio ljude da bi s pederom igro golf

18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Biskup Pozaić na Mirogoju:

"Čovjek Blaženstava....

....

...

Totalitarci se pozivaju na demokraciju?! Ali samo onakvu demokraciju koja je po njihovom ćefu?

Jel ,ne zaboravimo jednu stvar: crkva je po samoj svojo strukturi totalitarna!

to mu ga dođe kao unutarnji razgovor sa samim sobom, introspekcija, autorefleksija ili kako se već kaže...

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Nisi. Izvoli gore staviti Antu Horvata ili Peru kurčića... Hvala.

Jer (unatoč Sizgoreovom tradicionalno-agresivnom nastupu kao ugrožene manjine): moj se komentar odnosi na to da je nomenklatura nebitna, već pravo. Ovo s ustavom je idiotarija, jer je u zakonu brak tako već definiran. Unošenje u ustav neće ništa promijeniti. Ono što treba mijenjati nisu definicije, već zakon koji garantira ili oduzima prava i to je ono što jest bitno i što čini razliku. Meni je nebitno zove li se ono što imam sa svojom ženom brak, krak, kokoš ili fksgd - bitni su pravni odnosi koji iz toga proizlaze. Jednako tako, homoseksualcima bi trebala biti važna pravna situacija, a ne to kako će se što zvati. Oni su ti koji bi trebali tražiti referendum za dobivanje svih prava koja žele.

Ipak, ovo s nazivljem je bitno zato da bi se stvorio nered, kao što je i referendum bitan zato da se narod zabavi dok ususret dolazi jureći vlak zvan bankrot. Kad se država raspadne, jednake će probleme imati i pederi i ostala ekipa. Novac ne pravi razliku. :)

Ispravljeno, nadam se da se neće naći neki Antoan Prgorepa uvrijeđen.

Pravo jest bitnije, no nazivlje je bitno jer bi se drugačijem nazivljem homoseksualce klasificiralo kao drugačiji oblik zajednice, no ne postoji niti jedan razlog zašto bi se to učinilo.

Samim time vrijeđaš ljude na najosnovnijoj osnovi jer ih klasificiraš izvan kategorije najuobičajenog, a za to, ponavljam po 100. put, razloga nema.

Ničime se ne mjenja niti pravna niti društvena definicija braka, i dalje imamo dva člana koji će se brinuti o djetetu i koji imaju prava i obaveze.

Problem je što se po zakonu sada treba dokazivati najlošijim roditeljima da su najlošiji, te povući nekoliko pravnih koraka kako bi se spasilo dijete, no da si najbolji čovjek na svijetu, ali homoseksualac, ne smiješ biti roditelj.

Takvim ljudima ću prije razumijeti tradicionalno-agresivan nastup jer im je zabranjeno pravo koje nema nikakvog razloga biti zabranjeno.

Jer u osnovi svima je dopuštena sloboda da ulaze u najneodgovornije oblike brakova, da se u tom braku varaju, da rađaju i abortiraju po stotine djece, da djecu tjeraju na smijeh i na plač, da im stvaraju budućnost ili da im uništavaju snove.

Svima osim nekolicini naših sugrađana kojima smo iz šupskih, fašističkih, nacističkih i debilnih i kretenskih i imbecilnih razloga zabranili bilo kakvu šansu.

Vaša cijenjena pseta imaju veće pravo.

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

to mu ga dođe kao unutarnji razgovor sa samim sobom, introspekcija, autorefleksija ili kako se već kaže...

Vjerojatno - ali ,to već spada pod teške psihičke poremećaje.

Žalosno je samo kaj takvi kreiraju javno mišljenje. I onda nam sljedbenici dođu čitat bukvicu.

Nije bitno kaj ni oni ne shvaćaju ''šta je pisac htio reći''.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 21:05 (kizo2703).
12 godina
neaktivan
wyks kaže...
Jer u osnovi svima je dopuštena sloboda da ulaze u najneodgovornije oblike brakova, da se u tom braku varaju, da rađaju i abortiraju po stotine djece, da djecu tjeraju na smijeh i na plač, da im stvaraju budućnost ili da im uništavaju snove.

Svima osim nekolicini naših sugrađana kojima smo iz šupskih, fašističkih, nacističkih i debilnih i kretenskih i imbecilnih razloga zabranili bilo kakvu šansu.

Vaša cijenjena pseta imaju veće pravo.

A zašto se toliko žestiš, homoseksualcima je ionako svejedno dal će im se zajednica zvat brak ili mrak, sve dok im se daju ista prava ko i u bračnoj zajednici. Osmijeh

A što se tiče referenduma nek si samo izbore svoje "pravo" na ime brak. A onda im treba organizirat referendum za zabranu rastava brakova, referendum za zabranu preljuba u braku, referendum za ustavnu odredbu kojom bi se pismeno definiralo da ako si se jednom oženio i osnovao tu presavršenu i vanserijsku zajednicu muškarca i žene nema više van iz nje. Šuti i kusaj dok ne krepaš. Pa nek onda osjete svoje maslo. {#}

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...

A onda im treba organizirat referendum za zabranu rastava brakova, referendum za zabranu preljuba u braku, referendum za ustavnu odredbu kojom bi se pismeno definiralo da ako si se jednom oženio i osnovao tu presavršenu i vanserijsku zajednicu muškarca i žene nema više van iz nje. Šuti i kusaj dok ne krepaš. Pa nek onda osjete svoje maslo. {#}

Da ,ali to bi onda bilo kršenje njihovih ljudskih prava i slobode izbora. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 21:16 (kizo2703).
15 godina

Ili npr. organizirati referendum o zabrani primanja ruža od prodavača,....., nastavi niz.....{#}

Za zbrku oko referenduma i tog što može biti predmet referenduma krive su sve vlade do sada. Ništa nisu napravile da se tao pitanje uredi kroz zakonsku regulativu i sada imamo situaciju kakvu imamo.

Stručnjak za odmaganje...
12 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Da ,ali to bi onda bilo kršenje njihovih ljudskih prava i slobode izbora. {#}

IIiiiiiih ko da je to bitno, bitno je da se ima dovoljno potpisa za referendum i da uđe u Ustav. Dalje ćemo to uljepšat tak da izvana ne izgleda ružno i gotovo Nevinašce

mario.L_hr kaže...

Ili npr. organizirati referendum o zabrani primanja ruža od prodavača,....., nastavi niz.....{#}

Za zbrku oko referenduma i tog što može biti predmet referenduma krive su sve vlade do sada. Ništa nisu napravile da se tao pitanje uredi kroz zakonsku regulativu i sada imamo situaciju kakvu imamo.

Puuuuštaj ti moju ružicu na miru. Ja nisam u braku pa možem dobivat ruže od koga god hoćem {#}

Eeeee da i hoću da se obavezno unese u ustav da bakice s onim e*enim kolicima za shopping koja vuku za sobom moraju imat važeću vozačku dozvolu za to čudo. Jučer sam skoro ostala bez prstiju od tih cvilećih drndalica. {#}

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
18 godina
neaktivan

Imam par pitanja:

1. Ako se dvije heteroseksualne osobe ožene, dobiju dijete i tata u međuvremenu postane gejlaver, je li legalno da zadrže dijete?
  2. Ako se dvije heteroseksualne osobe ožene, dobiju dijete i mama u međuvremenu postane lez te se rastanu, ali sud joj dodjeli dijete, je li to legalno? (poznato i kao Ross & Carol sičuejšn iz Prijatelja)
  3. Smije li lez žena na umjetnu oplodnju?
  4. Smije li lez žena imati seks bez zaštite s hetero muškarcem?
  5. Ako wannabe samohrana/i hetero majka/otac posvoji dijete, ali u međuvremenu postane lez/gejlaver, treba li on/a vratiti dijete?
  6. Ako da, na kojem šalteru se vraćaju djeca čiji roditelji su postali homo i ulazi li to u njihov dosje da se zna da ne mogu posvajati djecu?
  7. Što sprečava homo osobe da se prijave za posvajanje i napišu da su hetero? Penju li se službenici iz centra za socijalnu skrb po noći na drveće i u voajerskoj maniri s dalekozorom zure u tuđe sobe da vide tko tu koga j­ebe?
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Jer (unatoč Sizgoreovom tradicionalno-agresivnom nastupu kao ugrožene manjine): moj se komentar odnosi na to da je nomenklatura nebitna, već pravo.

odi ti tražiti Antoanov list o civilnoj zajednici, ja bih se vjenčao i točka, ljudi istog spola se žele vjenčati a ne nešto drugo i to im se treba omogućiti, sve ostalo je vid segregacije, polazište onih koji su protiv braka jest da je "brak svet pa i onaj državni, svjetovni a ovi homići bi okaljali svetost braka svojim nastranostima", e ja sad baš hoću BRAK jer smatram da je moja zajednica sa partnerom jednako sveta ili prljava da bi se mogla nazvati brakom jer jest i sve ostalo bi bilo ponižavajuće, ništa do potpune pravne i terminološke jednakosti nije prhivatljivo neće u potpunosti zadovoljiti nikoga nikom tko je osjetljiv na probleme ravnopravnosti

sa jurećem vlakom bankrota i raspada želim se suočiti znajući da moji sugrađani homoseksualci mogu biti jednako sretni ili nesretni u braku kao i njihovi heteroseksualni sugrađani, jer je to važno, osjećaj jednake vrijednosti i nediskriminiranosti po bilo kojem kriteriju je važan

EDIT: ublažavanje preisključive retorike, sorry

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 0:18 ((s)izgoreo).
12 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Imam par pitanja:

1. Ako se dvije heteroseksualne osobe ožene, dobiju dijete i tata u međuvremenu postane gejlaver, je li legalno da zadrže dijete?

Naravno da nije, odmah im treba uzet dijete jer "djeci treba što više ljubavi"

i_rambo_plache kaže...

Imam par pitanja:

Ako se dvije heteroseksualne osobe ožene, dobiju dijete i mama u međuvremenu postane lez te se rastanu, ali sud joj dodjeli dijete, je li to legalno? (poznato i kao Ross & Carol sičuejšn iz Prijatelja)

Vidi odgovor pod br. 1

i_rambo_plache kaže...

Imam par pitanja:

Smije li lez žena na umjetnu oplodnju?

Nemože jer mora biti u vezi(ili savršenom)braku dulje od UbiMeNeSjećamSe koliko godina.

i_rambo_plache kaže...

Imam par pitanja:

Smije li lez žena imati seks bez zaštite s hetero muškarcem?

Jok jer onda nije lez nego bi a ti su još gori od prvih...mučki provokatori poštenog naroda Iznenađen

i_rambo_plache kaže...

Imam par pitanja:

Ako wannabe samohrana/i hetero majka/otac posvoji dijete, ali u međuvremenu postane lez/gejlaver, treba li on/a vratiti dijete?

Naravno, i ne smije zaboraviti lupiti dovoljno markica na čelo jer inače se paket vraća natrag pošiljatelju.

i_rambo_plache kaže...

Imam par pitanja:

Ako da, na kojem šalteru se vraćaju djeca čiji roditelji su postali homo i ulazi li to u njihov dosje da se zna da ne mogu posvajati djecu?

Idu na zajednički šalter gdje se vraćaju sva djeca(uključujuči i ona koju su rode zabunom u krivi dimnjak bacile)

i_rambo_plache kaže...

Imam par pitanja:

Što sprečava homo osobe da se prijave za posvajanje i napišu da su hetero? Penju li se službenici iz centra za socijalnu skrb po noći na drveće i u voajerskoj maniri s dalekozorom zure u tuđe sobe da vide tko tu koga j­ebe?

Ma jok za to imaju posebnu tajnu službu posebno obučenu za penjanje na drveće i spuštanje s dimnjaka. A uvode i spešl tel. liniju gdje će ljudi prijavljivat krivo gurajuće susjede i za nagradu dobit orden čuvara hrvatskih obitelji.

Još koje pitanje Smijeh{#}

17 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...
ja sad baš hoću BRAK jer smatram da je moja zajednica sa partnerom jednako sveta

Zato što unatoč nijekanju, imaš želju pripadati svetoj kršćanskoj zajednici? Tko bi rekao... Mislim da se prije udaje najprije trebaš osloboditi komformističkih težnji. Bitni su pravni odnosi, sve ostalo je tradicija, a takvih ima na tisuće...

18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Zato što unatoč nijekanju, imaš želju pripadati svetoj kršćanskoj zajednici? Tko bi rekao... Mislim da se prije udaje najprije trebaš osloboditi komformističkih težnji. Bitni su pravni odnosi, sve ostalo je tradicija, a takvih ima na tisuće...

koliko sam puta na ovom forumu (a barem jedanput i tebi) izjavio da mene osobno brak i odgoj djece ne interesira, neke homoseksualce interesira, nisu bitni samo pravni odnosi već stvarna jednakost sa ostalim članovima zajednice koju država treba poticati a ne potkopavati pod utjecajem zatucane svjetine koja nema nikakve kvalifikacije odlučivati o pravima ljudi koji su dio seksualne manjine...

eh sad da je rkcrkva moralna institucija bilo bi još bolje ali nije i tu se ništa za sad ne može sve dok je vjernici sami ne promjene iznutra ili ostatak svijeta pritiskom izvana, crkva je ionako spora kao puž, za kojih dvjestotinjak godina valjda će i ženama dozvoliti kad uvide da su muškarcima jednakovrijedna bića sposobna voditi mise ili biti proglašene mamaštrunfom svete crkve

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 23:41 ((s)izgoreo).
17 godina
ddarknessfairyy kaže...
i_rambo_plache kaže...

Imam par pitanja:

Smije li lez žena na umjetnu oplodnju?

Nemože jer mora biti u vezi(ili savršenom)braku dulje od UbiMeNeSjećamSe koliko godina.

Ovo nije bas tocno jer je trenutno dozvoljena i umjetna oplodnja izvanbracnim zajednicama (doduse znam samo za izmedu muskarca i zene), treba samo ovjeriti izjavu kod javnog biljeznika koje nitko ne provjerava (ne treba biti na istoj adresi xy godina i sl)

Tekst je ovako nekako: IZJAVA O IZVANBRAČNOJ ZAJEDNICI Radi ostvarivanja prava na medicinsku oplodnju, slobodnom voljom izjavljujemo da živimo u izvanbračnoj zajednici kao životnoj zajednici neudane žene i neoženjenog muškarca, te da niti jedno od nas ne živi u drugoj izvanbračnoj zajednici u smislu Zakona o medicinskoj oplodnji.

E sad, prema tome bi se dalo svasta izvesti...

+
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 23:38 (parizer).
17 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...
Tonči kaže...

koliko sam puta na ovom forumu (a barem jedanput i tebi) izjavio da mene osobno brak i odgoj djece ne interesira, neke homoseksualce interesira, nisu bitni samo pravni odnosi već stvarna jednakost sa ostalim članovima zajednice koju država treba poticati a ne potkopavati pod utjecajem zatucane svjetine koja nema nikakve kvalifikacije odlučivati o pravima ljudi koji su dio seksualne manjine...

Mene to ne zanima, točnije, da budem iskren, ja bih dopustio i da susjed kozu oženi ako želi i ima male čovjekojariće. Toliko me zaboli što tko radi.

Ono što govorim, a tebi očito nije jasno: "stvarna jednakost" u pravnoj državi je isključivo pravna jednakost. Percepcija nekog biskupa, babe iz nekog sela ili Mate Matića mora biti posve nevažna. Dakle, ako ti imaš pravno pravo na djecu, posve je nebitno sviđa li se to kome drugome. Kad ti netko uskrati neko pravo, imaš sud. Ako sud ne funkcionira imaš sredstva prisile/samoobrane. To je vrlo jednostavna mehanika.

Doduše, moj stvar je ekstreman u tome što mislim da je posve besmisleno odgajati odrasle ljude, tražiti od većine ljudi da koriste mozak, racionalno razmišljaju ili jednostavno puste druge da žive kako žele dok ne ugrožavaju nikoga oko sebe.

17 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

eh sad da je rkcrkva moralna institucija bilo bi još bolje ali nije i tu se ništa za sad ne može sve dok je vjernici sami ne promjene iznutra ili ostatak svijeta pritiskom izvana

Ti si taj koji vrši teror. Odakle tebi pravo da mijenjaš organizaciju kojoj ne pripadaš? Odakle nekome pravo na pritisak izvana?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice