Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.292.700
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?

Nisam ja protiv pauze, dapače, zapravo bih uveo pauze kad tko hoće i dvaput u danu sat vremena (jer, realno, što teži posao, manje je "efektivnog rada"), možda čak i još jedan neradni dan u tjednu (srijeda?) ili čak kraće radne dane. Sve to je druga priča; ja mislim na petosatne pauze i rad od 10-12 i sl. prakse. Također, sto ljudi na jednom šalteru i pet praznih nećeš vidjeti u Londonu nigdje, od fast fooda i banke do državnih službi. Čak i kad ih vidiš, navika odavde bi te mogla prepasti da će to trajati jako dugo, ali nekim čudom njihovi redovi klize. Ta sposobnost organizacije i nevjerojatno funkcioniranje košnice od 8 milijuna ljudi, vidi se na svakom koraku, pa i na prometu s raskrižjima od 5 ulaznih smjerova i kružnim tokovima, gdje čepova jednostavno nema, kao ni živčanih trubljenja, a imaš rijeke ljudi i automobila. Ponašanje prema biciklistima, pješacima, motoristima i njihovo ponašanje na cesti su također fascinantni.

Nisam ja vidio "puno" svijeta, tek nekoliko zemalja, ali procjenu gradim prema onome što vidim i ovo je više usporedba dvaju entiteta - našeg i njihovog društva. Na stranu to što se ne slažem s time što su dopustili onako agresivan prosvjed u siječnju, kao osoba u kolicima, itekako sam iskusio njihovu toleranciju, pristupačnost i ljubaznost koje u nas možeš samo sanjati.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 19:17 (Tonči).
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Jako fin post. TU. Ali nemam pojma sto da odgovorim - mislim da je ta tema gotova :-) Cheers!

You see its my fault, angels stabbing me inside... nothing changes, just rearranges... for me... this time...
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Dobri su englezi, i mogu ti reci da im je edukacija vrhunska, par njih s kojim sam radio bez problema spadaju u klasu genija....

Ali onda opet, s druge strane:

http://kotaku.com/british-newspaper-mistakes-deus-ex-for-real-life-1446426182

{#}

You see its my fault, angels stabbing me inside... nothing changes, just rearranges... for me... this time...
12 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Sve to je druga priča; ja mislim na petosatne pauze i rad od 10-12 i sl. prakse. Također, sto ljudi na jednom šalteru i pet praznih nećeš vidjeti u Londonu nigdje, od fast fooda i banke do državnih službi. Čak i kad ih vidiš, navika odavde bi te mogla prepasti da će to trajati jako dugo, ali nekim čudom njihovi redovi klize. Ta sposobnost organizacije i nevjerojatno funkcioniranje košnice od 8 milijuna ljudi, vidi se na svakom koraku, pa i na prometu s raskrižjima od 5 ulaznih smjerova i kružnim tokovima, gdje čepova jednostavno nema, kao ni živčanih trubljenja, a imaš rijeke ljudi i automobila. Ponašanje prema biciklistima, pješacima, motoristima i njihovo ponašanje na cesti su također fascinantni.

Ma nađe se i kod nas svijetlih primjera al ih treba tražit s povećalom. Sve ovisi o tome kakvog šefa imaju. Eto npr u našoj PU u Zaprešiću odkad su dobili novu načelnicu sve se promijenilo. Prije je bila tipična uhljebljena "gospoda" na šalterima koja je na pauzu odjahala u 9 i vratila se u 12 a sad ljudi na šalterima su nevjerojatno ljubazni, sve objasne, uslužni do kraja. Redova nema,najduže što sam čekala bilo je za novu prometnu(20 minuta) zato jer je valjda pola grada taj dan trebalo prometnu. I odmah je uz 3 žene koje rade dotrčala i četvrta koja je sa strane pripremala papire da sve brže ide. Nema nikakvog rada "prek k**ca",sve same naprave.Dok je jedna na pauzi druga radi. Kad su mom ocu drpili novčanik cijela procedura je bila gotova za 10 minuta, čak su mu napisali i izjavu koju treba odnjet u NN za odjavu dokumenata. Policajac je 3 puta zvao u 2 tjedna da ga izvjesti o napredku u istrazi. Stvarno sve pet.

Jednostavno valjda ovisi o osobi koja im "visi nad glavama". Ako se šefu/nadzorniku fučka kako mu zaposlenici rade i kako su organizirani onda e oni svatko po svom.

Ono tipično kad mačke nema miševi kolo vode, samo što je to kod nas postalo pravilo a ne iznimka.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina
odjavljen
ddarknessfairyy kaže...

kod nas postalo pravilo a ne iznimka.

E, to. :)

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
13 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...
Tonči kaže...

Sve to je druga priča; ja mislim na petosatne pauze i rad od 10-12 i sl. prakse. Također, sto ljudi na jednom šalteru i pet praznih nećeš vidjeti u Londonu nigdje, od fast fooda i banke do državnih službi. Čak i kad ih vidiš, navika odavde bi te mogla prepasti da će to trajati jako dugo, ali nekim čudom njihovi redovi klize. Ta sposobnost organizacije i nevjerojatno funkcioniranje košnice od 8 milijuna ljudi, vidi se na svakom koraku, pa i na prometu s raskrižjima od 5 ulaznih smjerova i kružnim tokovima, gdje čepova jednostavno nema, kao ni živčanih trubljenja, a imaš rijeke ljudi i automobila. Ponašanje prema biciklistima, pješacima, motoristima i njihovo ponašanje na cesti su također fascinantni.

Ma nađe se i kod nas svijetlih primjera al ih treba tražit s povećalom. Sve ovisi o tome kakvog šefa imaju.

Nadaš se da u Hrvatskoj nije sve tako crno kak' svi kažu, kad ono stalno izlaze neki primjer koji to potvrđuju.

Primjer sa sezonskog posla

Nema akcije bez reakcije
17 godina
neaktivan

"Ante Lešaja je umirovljeni sveučilišni profesor ekonomije, koji se posljednjih 15 godina bavio uglavnom prešućivanom temom ''čišćenja'' knjižnica po ideološkom ili etničkom ključu, odnosno rješavanjem knjiga na ćirilici, ekavici, knjiga srpskih autora i izdavača, ''sumnjivih'' Hrvata, lijeve literature."

"A podaci do kojih je došao su zastrašujući. Tijekom 90-ih iz hrvatskih je knjižnica, prema gruboj procjeni, odstranjeno gotovo 2,8 milijuna knjiga ili 13,8 posto ukupne građe. Službeno, riječ je bila o tzv. otpisu knjiga, uobičajenom postupku i u svijetu za dotrajale knjige. Knjiga dokumentira i uništavanje spomenika antifašističke borbe. Devedesetih ih je uništeno oko tri tisuće."

http://danas.net.hr/kultura/u-hrvatskoj-je-unisteno-28-milijuna-nepocudnih-knjiga

17 godina

Jel su bile neduge priče da je Croatia Airlines u nekim nebuloznim gubicima? Danas ja s posla, a kad na ZETovom stajalištu njihov bus razvozi radnike...  WTF?!?!?!

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
Bukva kaže...

Jel su bile neduge priče da je Croatia Airlines u nekim nebuloznim gubicima? Danas ja s posla, a kad na ZETovom stajalištu njihov bus razvozi radnike...  WTF?!?!?!

CA nema autobuse, ima Pleso prijevoz. Ili si vidio ZET? I čije radnike? {#}

16 godina
Old Iggy kaže...
Bukva kaže...

CA nema autobuse, ima Pleso prijevoz. Ili si vidio ZET? I čije radnike? {#}

Necije sigurno. Doputovali avionom pa busom do grada.
Potpis!
17 godina

Poprilično sam siguran da je bio "kockasti" bus i onaj "žig" od Zračne luke Zagreb. I osim ako jedno 5-6 žena u nekim ranim 40-tima nije koristilo njihove usluge "opremljene" samo ručnom torbicom, isti tako sam i više nego siguran da je to bio prijevoz zaposlenika.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
12 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Poprilično sam siguran da je bio "kockasti" bus i onaj "žig" od Zračne luke Zagreb. I osim ako jedno 5-6 žena u nekim ranim 40-tima nije koristilo njihove usluge "opremljene" samo ručnom torbicom, isti tako sam i više nego siguran da je to bio prijevoz zaposlenika.

Nije prvi put...često ih vozaju "onako usput." 

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
14 godina
neaktivan

How Scientology Coerced a Child to have an Abortion: The Laura Decrescenzo Files

Kako ova organizacija/kult uspijeva ostati aktivna usprkos svim stvarima koje su radili? Zašto je to "legalno"?

15 godina

Tawals (SpaceBudha, Flying Elephant) ne trebaš ići preko bijelog svijeta, Albanija je tu blizu a još nisu u EU.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
Unix kaže...

How Scientology Coerced a Child to have an Abortion: The Laura Decrescenzo Files

Kako ova organizacija/kult uspijeva ostati aktivna usprkos svim stvarima koje su radili? Zašto je to "legalno"?

Crkva je vodila krizarske ratove, spaljivala zene, ubijala znanstvenike, kocila razvoj covjecanstva, takoder su legalni, i jos im drzava poklanja samo kod nas miljardu kuna godisnje...  isto se pitam - zasto?

14 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Tawals (SpaceBudha, Flying Elephant) ne trebaš ići preko bijelog svijeta, Albanija je tu blizu a još nisu u EU.

Vidio sam 70-godišnju baku kako puca iz strojnice na nas, mislio sam da ću umrijeti, kaže jedan od policajaca.   

{#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
15 godina
Pranja kaže...

Vidio sam 70-godišnju baku kako puca iz strojnice na nas, mislio sam da ću umrijeti, kaže jedan od policajaca.   

{#}

Sigurno je da će umrijeti, prije ili kasnije.

17 godina

Odista šokantnog li slova... USKOK u HGKu

12 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Odista šokantnog li slova... USKOK u HGKu

meni fakat nije jasno čemu uopće ta HGK služi koliko sam primjetila bas i nema neke koristi od nje {#}

15 godina
ddarknessfairyy kaže...

meni fakat nije jasno čemu uopće ta HGK služi koliko sam primjetila bas i nema neke koristi od nje {#}

Da ubire članarinu od svih poslovnih subjekata u RH.

14 godina
odjavljen

Neka ukinutaj ušljivi HGK jer ionako ničemu ne služi.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina

-Dali se zoveš ''Zdenka''? Naravno da za tebe nema koristi, za nju ima...

-Al' što će Nadan sad?

tko čita ISKa, zna čemu služe komore..

edit evo i qotano za ddark..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 22:42 (ihush).
12 godina
neaktivan
ihush kaže...

-Dali se zoveš ''Zdenka''? Naravno da za tebe nema koristi, za nju ima...

-Al' što će Nadan sad?

tko čita ISKa, zna čemu služe komore..

Icelandic krona? {#}

17 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...

Kako ničemu ne služi?

Pa tko danas u Hrvatskoj ima 28 000 000 kuna dobiti uz samo 10% troškova? Pa ovo je nadmašilo žarulje koje su do sada kod nas imale najveći postotak korisnosti.

(lošija verzija vica da ljeti u birokraciji na 10 zapolenih u uredu radi samo ventilator)

Pa ovo treba na Ekonomski Fakultet.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
12 godina
neaktivan

HGK je simbol hrvatskog načina života.

Uhljebljenje kao modus essendi. TM

Parva Diplodocus
15 godina

Pa što mene nitko ne uhljebi, majku mu milu personalnu.{#}

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Pa što mene nitko ne uhljebi, majku mu milu personalnu.{#}

Piše ti u profilu da živiš u Zagrebu?

Sad, moj prijedlog će onda biti teži u tvom slučaju.

Naime HNS nudi posao u HEP-u za predsjednike lokalnih organizacija.

Podsjeća i na zapošljavanje predsjednice županijskog odbora HNS-a, Vesne Sabolić
 u zadarsku Elektru gdje je odabrana na natječaju kao kandidat s najboljim referencama.

Predsjednik GO HNS-a Požega Damir Kovačević imenovan je na mjesto direktora Elektre Požega, Branko Mohorić, predsjednik gradske organizacije Karlovac, zasjeo je u fotelji direktora Elektre u Karlovcu, a HNS-ovac Ozren Nadoveza direktor je Elektre Šibenik, a član iste koalicijske stranke Jadran Šundrica postao je direktor Elektrojuga Dubrovnik, no ubrzo je ipak smijenjen.

Makar ti imaš visoko-obrazovanu titulu tehničke struke, pa mislim da ipak nisi podoban za mjesto u Elektroprivredi. 

Eto da si bijo veterinar...

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
Bukva kaže...

Čini se da je Pleso prijevoz. A gdje je problem? Pa i voze zaposlenike ZLZ / CA jer im je to osnovna djelatnost.

15 godina
wyks kaže...

Makar ti imaš visoko-obrazovanu titulu tehničke struke, pa mislim da ipak nisi podoban za mjesto u Elektroprivredi. 

Jel' pomaže da javno potrgam diplomu i spalim ju na Trgu bana Jelačića? Ovo HNS si mislio na Mamića, Šukera i ekipu?

18 godina
mario.L_hr kaže...
wyks kaže...

Jel' pomaže da javno potrgam diplomu i spalim ju na Trgu bana Jelačića? Ovo HNS si mislio na Mamića, Šukera i ekipu?

Bolje ju spali u peći, bar neku korist imaš od toga što će malo zagrijati.

Stranka, ne nogomet. {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice