Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.296.855
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
wyks kaže...
thedream kaže...

Malo smo i na šalu otišli, čovječe. Đizs..

Znaš dobro da se lijepe svakakvi gmizavci na ovakve izjave, koji bi rado nastavili po istom tonu.

Ne želim biti u tom mravinjaku.

Naravno. Ali konkretno me više zaintrigirala mat situacija pregovora oko proračuna u SAD-u, posljedice za globalnu ekonomiju što se kaže - ako se ne dogovoru, od seciranja nekog prošlog vremena.{#}

In the name of tragedy..
17 godina
neaktivan

Isitna, izgleda ofrlje jer sam se uhvatio za jedan segment.

Video mi izgleda zabrinjavajuće jer je nešto moralo natjerati ljude da se okupe, organiziraju i napišu parole za nešto što i sam kažeš da je bilo loše draškanje jajčeka.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
neaktivan
Ezio kaže...
thedream kaže...

Nisi smio reći - ja sam Hrvat..{#}Not again..

ajmo ovako. forumska svakodnevica. ispali se neka sprdačina na temu vjere i vjernika i svi se grohotom smiju i tapsaju jedni druge po ramenima kak su si super.

baš me zanima jel bi tako bilo na bugovom forumu 1980.-e da se sprdalo sa tadašnjim svetinjama - drugom titom, partijom, pionirima, omladinom, bratstvom i jedinstvom, polaganjem zakletve... Možeš mislit. Verbalni delikt za zatvor.

Pa ovi tu brane polaganje zakletve cak i danas a po vjernicima pljuckaju kad god stignu. U ono vrijeme bi vjerojatno bili glavni partijski cinkeri.

to je takva tlaka ... o ne... kuku lele... zamorno je pricat o tome... not again

ajmo viceve o svjetlećoj gospi i ljudima koji ju obozavaju

Daj nemoj, nije smiješno.

In the name of tragedy..
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

I što sam ti rekao?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
neaktivan
Ezio kaže...

baš me zanima jel bi tako bilo na bugovom forumu 1980.-e da se sprdalo sa tadašnjim svetinjama - drugom titom, partijom, pionirima, omladinom, bratstvom i jedinstvom, polaganjem zakletve... Možeš mislit. Verbalni delikt za zatvor.

Pa ovi tu brane polaganje zakletve cak i danas a po vjernicima pljuckaju kad god stignu. U ono vrijeme bi vjerojatno bili glavni partijski cinkeri.

Zato si ti tu da nam održiš propovjed. {#}

BTW ,apropo verbalnog delikta ,jesi ikad čuo za Polet? Po tvome ,svi bi oni završili na Golom otoku i u Lepoglavi.

Tko brani polaganje zakletve?!

Najbolja su ova djeca ,rođena devedesetih ,kad diskutiraju o Jugoslaviji i njenom ''komunizmu'' ,koji je zatvorio i ubio milijun Rvata! {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 16:28 (kizo2703).
16 godina
thedream kaže...

nisam ni htio biti smiješan nego realan. reci da nije tako kako sam napisao.

Potpis!
16 godina
neaktivan
wyks kaže...
thedream kaže...

I što sam ti rekao?

Idem se smijat smjeni Štimca na Indexu. {#}

In the name of tragedy..
18 godina
Ezio kaže...
thedream kaže...

Nisi smio reći - ja sam Hrvat..{#}Not again..

ajmo ovako. forumska svakodnevica. ispali se neka sprdačina na temu vjere i vjernika i svi se grohotom smiju i tapsaju jedni druge po ramenima kak su si super.

to je takva tlaka ... o ne... kuku lele... zamorno je pricat o tome... not again

Ništa ne pričaj, vjerojatno si i sam višestruko bio po jugokazamatima...

Inače, ja u socijalizmu nikad nisam čuo da su zatvori prebukirani, a sada non-stop čitam o tome...

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 16:32 (Drago).
18 godina
wyks kaže...

Isitna, izgleda ofrlje jer sam se uhvatio za jedan segment.

Video mi izgleda zabrinjavajuće jer je nešto moralo natjerati ljude da se okupe, organiziraju i napišu parole za nešto što i sam kažeš da je bilo loše draškanje jajčeka.

A čekaj da tek vidiš ovaj video, onda, zakenjaćeš se od straha: 

This space for rent!
18 godina
neaktivan

sad me podsjetilo osnovnoškolskih dana, s par učenika sam se smijao kad je bila minuta šutnje za druga tita i dobio ukor, majke mi... i ona je morala doć u školu primit zaikovu juhu nakon nemilog incidenta, "zamislite drugarice on se smijao... ne poštuje lik i djelo..."...  nakon toga su me (nas) nastavnici promatrali, a uopće nisam htio, bio je dovoljan pogled prike iz klupe do pa da se počnemo debilno i nezaustavljivo hihotat

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
18 godina

Nemoj sad ublažavati - starci su ti išli na Goli otok, a tebe dalo u pedere.

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

hihi {#}

17 godina
neaktivan
wyks kaže...

I što sam ti rekao?

A uvijek se nađe biser! {#} Bilo bi čudno da se nije javio nijedan. {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 16:37 (kizo2703).
16 godina
wyks kaže...
thedream kaže...

I što sam ti rekao?

preslatki ste obojica

idem gmizat po drugim temama.

Potpis!
17 godina
neaktivan
Ezio kaže...

preslatki ste obojica

idem gmizat po drugim temama.

Samo daj. {#}

Drago kaže...

A čekaj da tek vidiš ovaj video, onda, zakenjaćeš se od straha: 

Jel to onaj isti Hajduk:

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 16:40 (kizo2703).
16 godina

Lame je što nitko od vas ne može pogledati istini u oči i priznat kako stvari stoje. Lame je što stalno pozivate rvate, tonsona i krunicu.

Ladičarska posla. Što reć.

Potpis!
18 godina
kizo2703 kaže...

Jel to onaj isti Hajduk:

Je, a ovi šta cmizdre po terenu i na tribinama - to ih sve puškom tjeraju, ali se ne vidi na slici!

This space for rent!
17 godina
neaktivan

Proslava osnivanja sportskog kluba je društveno slavlje te je striktno gledano slavlje mnoštva ljudi zbog sudjelovanja mnoštva ljudi u zajedničkoj aktivnosti koja služi općem dobru.

Sport je univerzalna vrijednost, te nema osobnih konotacija koje mogu dovesti u raspravu razloge bavljenja sportom.

Recimo, Mamić ne može ugroziti vrijednost organiziranog bavljenja nogometom u Zagrebu, jer njegovim odlaskom čak i Dinamo može postati simbol dobre vrijednosti.

Veza sa reprezentacijom -> Bilić -> Ok, Štimac -> nije OK ali i dalje društvena vrijednost reprezentacije -> Ok

Proslava Titovog rođendana ne može biti osobnija manifestacija, te je na osobnom interesu nastala društvena vrijednost. Kod takvih situacija ne može se ne zapitati da se li gubljenjem osobnog interesa gubi i društvena vrijednost, te se mora i preispitati taj osobni interes, jer bi proslava Hitlerovog rođendana bila jako loša. {#}

18 godina
wyks kaže...

Proslava Titovog rođendana ne može biti osobnija manifestacija, te je na osobnom interesu nastala društvena vrijednost. Kod takvih situacija ne može se ne zapitati da se li gubljenjem osobnog interesa gubi i društvena vrijednost, te se mora i preispitati taj osobni interes, jer bi proslava Hitlerovog rođendana bila jako loša. {#}

Slažem se. Zato u Jugoslaviji i nismo slavili Hitlerov roćkas.

(TIPPING  POINT ALERT! Rasprava je došla do HITLERA!)

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 16:48 (Drago).
17 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Lame je što nitko od vas ne može pogledati istini u oči i priznat kako stvari stoje. Lame je što stalno pozivate rvate, tonsona i krunicu.

Jel ti shvaćaš kad je nešto zayebancija? Očito ne ,i zato je bolje da napraviš pauzu.

wyks kaže...

A gle ,sve to stoji ,a i Hitleru su nosili štafetu. Ali ,sve je to sad prošlo svršeno vrijeme.

Ajmo sad malo o .... svjetlećoj gospi? Ili referndumu za obitelj? {#}

Drago kaže...

Je, a ovi šta cmizdre po terenu i na tribinama - to ih sve puškom tjeraju, ali se ne vidi na slici!

Aha. {#}  Da nismo gledali tu utakmicu taj dan ,ajde ,možda bi ti i povjeroval.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 18:52 (kizo2703).
18 godina
neaktivan

treba uvesti minutu šutnje za tukija pa da se mogu nasmijati kao čovjek

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 16:48 ((s)izgoreo).
18 godina

Oće biti dosta minuta?

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

Oće biti dosta minuta?

pet do dvanest

16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Prvi put čujem za ovo, genijalno ROFL.

In the name of tragedy..
18 godina
thedream kaže...
Drago kaže...

Welcome to the internet.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
thedream kaže...
Drago kaže...

Welcome to the internet.

Moram proširiti očito horizonte, sa Brazzersa i BOL-a..

In the name of tragedy..
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

thedream kaže...
Drago kaže...

Mislim da su Tonči i Deus spominjali ovo nedavno na temi.

17 godina
Drago kaže...
...

Inače, ja u socijalizmu nikad nisam čuo da su zatvori prebukirani, a sada non-stop čitam o tome...

..-, e, dans je biznis nonstop, već u 11tom poćinje booking za kolovoz, traženo mjesto više... ima čak i info da se plaća ko štand na cvjetnjaku, 5kEUa bez fiskala, samo da bi se osigurala klupa, za ćebe još toliko. .. a benefiti, NHL HNL na MAxTVu, šetnja u krug pa kraš tortice, tečaj heklanja koji se upisuje u radnu knjižicu (koje bdw više ni nema), .. da skratim, udobno, dobra plaća, klopa, slobodan vikend (YuBiTo).. i to sve bez žena (osim lakog morala ili slobodnijih pogleda pa se nađe novi dečko za svakog muškarca) i ostalih pravno-financijskih obveza koje nas dnevno očekuju u ovoj dolini suza... uz sve to, mi moramo raditi, nebili osigurali poreznu osnovicu, kojom plaćamo njihovo uživanje. Znaš kako se kaže, ekipa/zabava je u paklu..

-... Pa, mada bi želio Sanadera vidjeti u buksi, veća kazna je da ga oslobode i daju mu neku d.o.o u ruke. Pa nek on malo privređuje za nas, a ja odoh u Lepoglavu il na more... (kasne s renoviranjem apratmana na goljaku, na zlarin me više ne puštaju.. možda dok se sredi ST smetlarska kriza otvore Lav il neki od praznih hotela pa se ja pripremam, još samo odlučiti koji zločin napraviti, politički, privredni, .. sodomija? Nisam siguran u naše sudce, da ne završim ko Ličko rukovanje i još plati 90kn parking kartu u centru grada prije nego te pošalju nazad u RL, obrazloženjem presude, silovanje ovaca, djevica, djece, staraca, hendikepiranih.. je za njih zdravo i zabavno, te se za trud počinjeniku određuje naknada troškova nastalih općenjem i protjeruje se na slobodu).

-ovo izgleda sarkastično? Pa kad malo pogledam naše presude, ne baš...

(s)izgoreo kaže...
Drago kaže...

hihi {#}

.. {#} {#}

Ezio kaže...

-kad si tako ukrućen, olabavi malo, vid gore humor... u čitljivijoj formi, koristeći milozvučnike, kao i moju theniku pisanja, (hjeroglif prije šampolionske rozete..) pa se malo tko ne složi, ljudi tako čak pristaju biti jamci za kredit, ... (ni ne znaju što se desilo, samo klimaju).

Drago kaže...
..

(TIPPING  POINT ALERT! Rasprava je došla do ..

- misliš da je čuo za....? CocaColu. (ono kad japanac naručuje Muji.., ćega ba?)

Drago kaže...

Oće biti dosta minuta?

- ništa bez sirena u 15:5

btw, srećom nema salvi (tj nema novca), opale plotun iz 48mice ako ima metaka i to je to. Naša vojska je moderna, nose svijeće i cvijeće (u pol cijene, preko javne nabave, dobavljač 'Cvjećar').

evo jedna kratka edukacijska (utipkati, koreanke, yubito, ljubicica ili kliknuti

), to su bila vremena, tad je zatvor bio (malo) bolji kazamat s ćućavcima...

edit, uf, izgubio se ''kliknuti next''.. imalo bi smisla da je samo link.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 18:05 (ihush).
17 godina
odjavljen

Bio opet malo po bijelom svijetu, ovog puta kod otočnih imperijalista... I iskreno, ima više stvari koje ovako, upadaju u oko. Istina, živi se puno brže nego ovdje, nekretnine su im preskupo smeće, hrana je očajna (njihova), ali je sve tuđe odlično. Odavno nisu više samo Englezi, sad je tu već svega osim Engleza što je zapravo okej. Uglavnom su tolerantnija i obazrivija ekipa od ovdašnjeg naroda, čini se da u njih većina toga jednostavno funkcionira perfektno, a i majstori su za turizam u svakom pogledu i kad gledamo što tko ima, u klimatski prilično očajnoj zemlji izvuku više iz klime, nego mi na Mediteranu. Kad je taj turizam u pitanju, ljubazni su u 100% slučajeva, makar ih tukao, trude se maksimalno i iz svega (očito) izvlače maksimum ili barem mnogo, a naši ugostitelji i hotelijeri su definitivno uglavnom nesposobni amateri pa zaista čudi da nam ta sezona uopće uspijeva.

Jedna slika koja mi se urezala u pamćenje: šetaš jutrom kroz Picadilly St. i uz pločnik (na kojem nema parkiranih automobila nikad, a ni tad) izlog koji se tek preuređuje u ured, a u hrpama dasaka, kantica "piture" i brokava, mlađahan lik u odijelu sjedi s laptopom i štrika ekscelice. U nas je nezamislivo da bi netko i došao na posao dok mu ured nije u mahagoniju... Druga slika je primjer šalterskih usluga gdje redovi jednostavno idu i traju nenormalno kratko makar bili dugački 50 ljudi, dok u nas, ako i nađeš šalter gdje nekoga ima da nije "na marendi/gablecu", svaka glupa operacija traje "danima". Mislim da je to zanimljiv prikaz mentaliteta i funkcioniranja društva tih "zlih imperijalista".

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 22:57 (Tonči).
16 godina
neaktivan

Ajde ajde, volimo često biti i malo prestrogi, pojam gableca/marende ili popodnevne sieste je postojao još za vrijeme antičke Grčke i Rima, država koje je izgradio taj mediteranski mentalitet kojeg smo velikim dijelom dio. {#} Uzeti pak radniku pravo na marendu u smislu neke veće produktivnosti je čisti fail, kao što sugerira novi ZOR, ne znam kojem pametnjakoviću je pao na pamet - rad bez polusatne pauze. Veće pitanje, i s kojim ciljem uopće? Radi tobože bolje u komadu 8h, really?

Druga stvar je ako na x šaltera iz primjera nikoga nema a na jednom je red od sto ljudi, to je već karakterističnije za našu javnu uslugu.

Nisam toliko svijeta vidio kao ti, no bez imalo patničkog lokalpatriotizma stvarno mislim da smo malo prekritični prema samima sebi. Možda griješim..

TU za putopis, anyway..

In the name of tragedy..
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice