Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.321.823
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

Dakle,neznalice koje tvrde da meso nije nužno,da pojasnim..

Meso je jedina tvar(nastranu sintetički supstituti)koji sadrži ŽIVOTNO VAŽAN vitamin B12,koji je vitalan za održanje života..kao i cijela skupina b complex vitamina,no,nadalje...

Vegetarijancima najviše nedostaje vitamin B12, jer njega ima u mesu i mliječnim proizvodima. On igra ključnu ulogu za rast stanica i funkcioniranje živaca. Kako biste ga unijeli u dovoljnoj količini, ne morate jesti mnogo bjelančevina, jer je odrasloj osobi potrebno svega 1,5 mikrograma dnevno. Ukoliko ne unesete toliku količinu vitamina B12, prijete vam prvo blaži, a vremenom i ozbiljniji neurološki problemi, uključujući promjene raspoloženja i depresiju. Manjak vitamina B12 manifestira se kao umor, neraspoloženje i problemi vezani za normalno funkcioniranje mozga.

Pametnom dovoljno..

"nutricionisti" i ostala "elita" prvo nek malo prouči zdravstvene aspekte nekorištenja ključnih vitamina..

18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Deus ex machina kaže...
Napravio sam si rupu u potkoljenici do kosti ovo ljeto, zaraslo je kao da nista nije bilo bez sivanja i bez odlaska doktoru (priznajem, ne bas pametan potez ali dobro iskustvo i odlican dokaz protiv ovoga sto govoris).

Ne, to samo dokazuje da Wolverine ima tatu.

(kužiš - Wolverinov tata je vegan! Oh, the irony...)

tnakir kaže...

Zasto je jesti meso = nezdravo?

Grillano povrce je jednako nezdravo kao i grillano meso.

Zbog hormona kojima šopaju životinje, samo da bi dobile na masi. Ima tu nešto, nije to bezveze, ali okus mesa mi je ipak nezamjenjiv. Roštilj je zapravo zdrav. Najjače mi je kad se škvadra buni protiv roštilja, gdje sva mast iscuri, a uredno gutaju meso koje pliva u ulju (pogotovo pohano).

Gledam te!
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Bio sam i ja bez mesa 2 dana pa nisam mogao k sebi doći. Bio sam umoran i iscrpljen cijelo vrijeme, a u želucu mi je nonstop kruljilo čak i dok sam se šopao voćem i povrćem. A ove bajke ne pričam napamet nego kažem što sam vidio, ali moguće da sam to gleda za ta 2 dana kada sam jeo samo povrće i voće.

Zamisli šoka, dramatično si promjeni prehranu odjednom i onda vjerojatno bezveze jeo povrće koje ti je palo pod ruku bez da si pripazio što jedeš, i bio si iscrpljen i gladan o.O

tko bi rekao.

A Deuse mislio sam da je jaje jaje a ne menstruacija :P menstruacija je proces. Možeš ti iznjeti i svoje argumente bez omalovažavanja jaja :)

17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

Iz svega napisanog zaključujem da je Deus gej. :)

Tonči, može se bez mesa.

Zaključak je odličan! :)

No, naravno da se ne može bez mesa. Mislim, čemu pisanje takvih provokacija?! Kako ću bez mesa?! Što, da kukurz zalijem Portom?! - Budalaštine!

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
ivan dragi kaže...

Ne kuzim tvoj post. I ja mislim da je deflina Bojana gadjati harpunom idiotski. Reagirao sam na dio domagojevog posta koji cijelu jednu naciju proziva mutavom jer radi nesto sto je njemu nedokucivo.

Iskreno - da odsetas malo u klaonicu i vidis iz prve ruke sto jedna krava prolazi da bi ti dobio svoj steak ili hamburger na tanjur, mislim da bi ti i to bio emotivni sok. Kao i 99% ostalih mesojeda. Samo sto je u modernom svijetu moderno to meso zapakirati i sto je vise moguce mentalno otkloniti od ideje da neko zivo bice pati cijeli zivot i onda bude priklano, da bi netko tko ne moze istrcati ni 100 metara bez da ne dobije infarkt mogao pojesti svoj protein...

Ma nemaš šta za skužit. Svako nek jede šta oće, al nisam ja ni ciljo na prehranu već na činjenicu da je netko s namjerom uzeo harpun i opalio ga na dupina. Za to moraš bit totalno kresnut u glavu.

Može to bit sto puta normalno na antarktici al je meni to debilno. Baš moraš bit drvo. Jedno je kad cijeli narod tisućljećima jede dupine jer nema šta drugo jest pa ajde, drugo je kad netko ničim izazvan ide mučit životinju koja se došla pozdravit.

U vezi prehrane se neću mješat u diskusiju.  Jednom sam nasjeo na neku hranu "jedi, neće ti bit ništa, to ti je zdravo" pa mi je mozak plako kad sam sjedio na wcu. Dokle god ja to moram posrat, ja ću si hranu i izabrat.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
13 godina
protjeran

Osim toga,čisto je jasno da je čovjek svejed,po zubima koji još itekako sadrže rudimentarne kolljače i derače,poznatih u životinja mesojeda..Za razliku od toga,pogledajmo zube preživača,čisto biljojeda,pa ćemo uvidjeti nedostatak koljača i derača,kao kategorije tipične za mesojede..

sad tko hoće glumiti kravicu,nek izvoli,sretno mu bilo...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 15:27 (redneck).
18 godina
Deus ex machina kaže...
Uz odredjenu temperaturu, smvrljeni mekani tofu ima istu teksturu kao jaja, a uz ovu sol dobije jednak okus.

Čujem od ljudi koji su prestali jesti meso da im sve ima intenzivniji okus otkad su meso izbacili iz prehrane. Go figure...

Ali ovo citirano mi je bezveze - ako hoćeš isto ko kajganu, napraviš si kajganu. Ljudi koji bi nešto promijenili, a da sve ostane isto su idioti i najbolje im je ništa niti ne pokušati mijenjati.

Gledam te!
15 godina

deca, nema jačeg nego dok okrenem janjca i onda ga fino zalijem pivom. ma divota!

battlelog: CRO_ZeNGe
18 godina
neaktivan
Dr. Zoidberg kaže...

Zamisli šoka, dramatično si promjeni prehranu odjednom i onda vjerojatno bezveze jeo povrće koje ti je palo pod ruku bez da si pripazio što jedeš, i bio si iscrpljen i gladan o.O

tko bi rekao.

Da, tko bi rekao, kao da se skidam sa teške droge...

Meso je zdravo i pridonosi raznolikoj prehrani. To što 90% populacije ovdje jede čvarke i špek nije pokazatelj da je meso nezdravo. Ja jedem meso bez masti (ne jedem ni kožicu od piletine) pripremljeno u maslinovom ulju.

Ugl ovako nešto: http://libra.msra.cn/Publication/35857459/lean-beef-contributes-significant-amounts-of-key-nutrients-to-the-diets-of-us-adults-national

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
16 godina
neaktivan
redneck kaže...

sad tko hoće glumiti kravicu,nek izvoli,sretno mu bilo...{#}

Pa pohvalio se koji post prije da ga curke redovito muzu {#}

Veliki Brat kaže...

Ali ovo citirano mi je bezveze - ako hoćeš isto ko kajganu, napraviš si kajganu. Ljudi koji bi nešto promijenili, a da sve ostane isto su idioti i najbolje im je ništa niti ne pokušati mijenjati.

Da, to mi je totalno blentavo. Ako oćeš okus banane u kolaču pa stavi bananu.

Ja nikad nisam shvatio to šta se sve jede a šta ne ako si vegan/vegetarijanac/gej. Jedni jedu ribu, drugi i sir, treći sve to osim jaja.. Ili to nema veze s time nego zbog načina na kojeg se životinja uzgaja?

Jel okej ako ja jedm jaja od kokoši što hodaju po dvorištu i nisu u onim 20cmx20cm krletkama?

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Gle naglo mjenjanje prehrambenih navika uvijek ima nuspojave. Posebno ako si dva dana jeo banane, jabuke, celer, kupus, i slicne sitnice. Da si dva dana jeo maneštraste stvari poput graška, graha, leće i sličnog (sve zajedno) te odreske od soje vjerojatno bi imao malo više energije.

I btw ja isto jedem meso, i ne tvrdim da je po defaultu nezdravo. Isto kao što je dimljeni krastavac karcinogen tako je i lešo meso ok :)

13 godina
protjeran

Ono štoje ključno,da kad pojedeš fino pečenu šnicletinu od zrele govedine,i čašu dobrog Bordoa,spreman si i za najžešću žensku..Ne znam što će Vegićima dati snage za tako nešto? {#}

18 godina
AA-d00d kaže...

Meso je zdravo i pridonosi raznolikoj prehrani.

Na stranu moj stav, ali ovo citirano... Fuck logic!

Inače, duljina crijeva:

čovjek - 5-7 m

pas - 5-7 m

ovca - 22-43 m

krava - 33-63 m

Nemam četrdeset metara crijeva da probavljam samo travu. Zato jedem meso. Druga je stvar što ga jedem s guštom :)

Gledam te!
14 godina
odjavljen

Ja ako ne pojedem meso, non stop sam mrljav i nikakav, stalno tražim nešto za pojesti i konstantno sam gladan.

I sad sam gladan jer protekla 3 dana jedam samo grah.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
neaktivan
Dr. Zoidberg kaže...
AA-d00d kaže...

Gle naglo mjenjanje prehrambenih navika uvijek ima nuspojave. Posebno ako si dva dana jeo banane, jabuke, celer, kupus, i slicne sitnice. Da si dva dana jeo maneštraste stvari poput graška, graha, leće i sličnog (sve zajedno) te odreske od soje vjerojatno bi imao malo više energije.

Ok, nagla promjena je loša ali nije da sam imao malen izbor: grašak, mrkva, špinat, blitva, grah, krumpir, pohani sir (to se vjerovatni ne broji), sirnica, rajčice, krastavci, jabuke, grožđe, kruške, banane...

13 godina
neaktivan

Ne jedenje mesa zbog bilo kakvih moralnih razloga je glupo. Šta, životinje boli kad ih ubijamo? ili time zagađujemo okoliš? Gluposti! Takav je prirodni poredak, zašto odjednom izmišljamo toplu vodu s tofuom i umjetnim odrescima

18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
AA-d00d kaže...

Meso je zdravo i pridonosi raznolikoj prehrani.

Na stranu moj stav, ali ovo citirano... Fuck logic!

Inače, duljina crijeva:

čovjek - 5-7 m

pas - 5-7 m

ovca - 22-43 m

krava - 33-63 m

Bez obzira na duljinu, čovjek ima isto crijeva koja mogu crpiti hranjive tvari iz biljne hrane ali zbog toga što biljojedi jedu samo bilje je'l, oni stvarno moraju imati tako dugačka crijeva da valjda i zadnji atom energije mogu iskoristiti iz svoje hrane.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 15:44 (AA-d00d).
17 godina
odjavljen

Ima ona jedna gdje moja večera kenja po veganskoj večeri:

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
13 godina
neaktivan

Ljudi mogu iskoristiti 1% celuloze zbog nekih bakterija u crijevima, a biljojedi većinu. Jedenje bilja ljudima je većinom jedino koristo (na stranu minerali i vitamini) upravo stoga što je neprobavljivo i čisti crijeva.

18 godina
neaktivan
klok kaže...

Ljudi mogu iskoristiti 1% celuloze zbog nekih bakterija u crijevima, a biljojedi većinu. Jedenje bilja ljudima je većinom jedino koristo (na stranu minerali i vitamini) upravo stoga što je neprobavljivo i čisti crijeva.

Ovo mogu i osobno potvrditi, tko želi imati najugodniju "stolicu" u svom životu neka samo jede vlakna{#}

13 godina
protjeran
Pranja kaže...

Ja ako ne pojedem meso, non stop sam mrljav i nikakav, stalno tražim nešto za pojesti i konstantno sam gladan.

I sad sam gladan jer protekla 3 dana jedam samo grah.

Meso daje snagu,to je nepobitna činjenica..probbaj par dana bez mesa,i par dana pojesti finu šniclu,pa ćeš vidjeti razlike..

18 godina
redneck kaže...
Meso daje snagu,to je nepobitna činjenica..probbaj par dana bez mesa,i par dana pojesti finu šniclu,pa ćeš vidjeti razlike..

Živa istina!

Kako srce daje hrabrost, a mozak pamet, tako i sperma daje muškost. Dobar ti tek...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 15:59 (Veliki Brat).
13 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...
redneck kaže...

Živa istina!

Kako srce daje hrabrost, a mozak pamet, tako i sperma daje muškost. Dobar ti tek...

vrlo poetski rečeno{#}{#}...hvala,također..{#}

16 godina

Na ovoj temi se o svemu zakomplicira. I crtanje linije pretvorili bi u raspravu od 10-ak strana najmanje {#}

Vegići nisu nezdraviji od nas mesoždera i vrlo je lako upirati prstom u "nezdrave, blijede i ispijene" vegiće, ali nikada priču ne okrenemo na našu stranu.

Što sa nezdravim, ispijenim, abnormalno debelim i kojekakvim mesožderima? 

U oba "stila" hranjenja samo je jedna stvar bitna - znati što jesti - jer možeš ti biti kakav god vegić želiš, ali crknut ćeš ako ne jedeš normalno,a  pod normalno mislim da ispunjavaš potrebe svoga organizma. U globalu gledano, mi mesožderi hranimo se dosta nezdravije, ako "zdravo" u prehrani uopće postoji. 

Izbjegavanje životinja prepuštam onima koji imaju moralnih problema sa ubijanjem istih, odnosno onima koji imaju osjećaj gađenja zbog toga.

Bez mesa se može i nećemo umrijeti ako ga ne jedemo, ali jednako tako možemo i seksa - ima onih koji iz kojekakvih razloga ne upražnjavaju isti. Ja osobno volim kombinirati oboje u isto vrijeme, kao kolega iz videa {#}

18 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Bio sam i ja bez mesa 2 dana pa nisam mogao k sebi doći. Bio sam umoran i iscrpljen cijelo vrijeme, a u želucu mi je nonstop kruljilo čak i dok sam se šopao voćem i povrćem. A ove bajke ne pričam napamet nego kažem što sam vidio, ali moguće da sam to gleda za ta 2 dana kada sam jeo samo povrće i voće.

Jesti samo meso je nezdravo kao i jesti samo voće i povrće. (Ali ovo prvo je više štetno nego drugo).

Nego iz kojeg razloga si ti opet počeo jesti meso jer si jednom rekao da si se odlučio biti vegetarijanac?

Ja nikad nisam rekao da ću bit vegetarijanac, bar ne ozbiljno. Previše volim burgere i lagano pečene stejkove. :)

Biti bez mesa 2 dana ti je možda bilo teško, ali više iz navike nego nečeg drugog. Balansirana prehrana je najvažnija, a za balans nije potrebno meso.

Sestra je vegetarijanka zadnjih 4-5 godina. Prvo je vrijeme imala ogromnih zdravstvenih problema "zbog toga", međutim nakon posjete doktorima ispostavilo se da joj je balans bio očajan. Očekivano jer je non stop jela isto. Liječnik joj je sastavio okvirni jelovnik za tjedan dana i savjetovao da prouči vegetarijanske i veganske kuharice pa balansira kako spada. Od tada joj je krvna slika bolja od moje (što je normalno jer je mlađa), a zdravstvenih problema vezanih uz hranu nije imala.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
18 godina
eevek kaže...

Bez mesa se može i nećemo umrijeti ako ga ne jedemo, 

Mmmmmmm... Donekle. Za djecu je to jako problematično, meso tu ima ekstremnu svrhu.

14 godina

Ovo mi je 7. godina bez mesa, jos uvijek sam ziv.

WordPress ❤
14 godina
odjavljen
eevek kaže...

Na ovoj temi se o svemu zakomplicira. I crtanje linije pretvorili bi u raspravu od 10-ak strana najmanje {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
neaktivan
redneck kaže...

Ono štoje ključno,da kad pojedeš fino pečenu šnicletinu od zrele govedine,i čašu dobrog Bordoa,spreman si i za najžešću žensku.. {#}

Jok, nakon obilnog žderanja si spreman za fjaku jer se nakon jela pali parasimpatikus i krv se odljeva na poticanje probave.

18 godina
Deus ex machina kaže...
Tonči kaže...

Meso je nužno; ostavite se tih suludih veganskih gluposti... :)

Preporucio bih ti da se prvo malo educiras, a onda izvaljujes napamet :-P

Ako pricas o vitaminu B12,  taj ne dolazi direktno iz mesa vec iz bakterija, dobijes ga jednostavno iz obogacenih mlijeka od badema, soje ili rize, imamo ga u zalihama za cijelo desetljece i opcenito ti treba mozda mikrogram na dan.

Sve ostalo su gluposti i mitovi, koji su prosireni internetom. Ukljucujuci onaj najpopularniji da ti treba pola kile proteina na dan.

Tak je da meso nikak nije nužno niti blizu,Izlanuo se samo šta to večina to niti ne zna pa lupa gluposti. Uostalom kao i za svašta drugo, danas imaš B12 vitaminske dodatke ako ne može drukčije pa nema problema.Cool

Uostalom kad smo več tu jel, mnogi niti ne znaju za ove prastare žitarice kao Pir pa Proso ili Heljda koja zapravo nije žitarica.Tu se može nagurat i vrlo hranjivi Zob jel, iako je on po malo sastavu drukčiji od ovih ostalih navedenih stvari.Pir pa Proso i Heljda sadrže neke vrlo bitne sastojke( ko hoče detalje tu je Google), koje se inače nemreju nač u hrani biljnog porjekla dakle to su izrazito bitne namirnice no kod nas se opčenito vrlo slabo konzumiraju jer su ljudi totalno neupučeni normalno.

Kad smo kod Zobi to je jedna od najhranjivijih žitarica u praksi.Količina od 100g Zobi ima oko 400kalorija, dok recimo za primjer 100g normalne svinjetine dakle meso a ne špek ima oko 250-300kalorija.Ne hrane se konji bezveze večinom sa Zobi, u mixu sa ostalim žitaricama kaj drugo jer konji trebaju energiju a to od obične pšenice koju ljudi velikom večinom jedu ne mogu dobit.Uz Zob obično ide i ona šaljiva i totalno blesava primjedba, pa neki ljudi znaju reč šta jedeš Zob kaj ozbiljno pa to je za konje ko još to jede fučkaš to itd.

Ja nis vegetarijanac kaj se tiče mesa jedem samo Piletinu, a svinjetinu i svinjske prerađevine ne baš vrlo rjetko tog sam se ostavil prije puno godina za svoje zdravlje normalno.Jedna klopa između ostalih koju baš volim jest su žganci ali to nisu obični žganci ili palenta nit blizu.Kod mene se ti žganci rade od recimo 40% kuruze, i onda ja još dodam Zob+Heljda+Pir i eto kak se ono kaže odlična i vrlo zdrava hrana ili po seljački žganci za vola ubit bez greške.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice