Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.321.772
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?

To sto Danny kaze. Ako ih Japanci jedu, ok, nek ih jedu, postoje kulture koje jedu i ljude isto tako. Samo ce brze pocrkati jer te ribe sadrze nevjerojatno puno zive, a mozda i nekih drugih teskih metala (srecom pa ne volim bas ribe i druge morske plodove :D), big deal. Ali to kako ih love i kad ih ulove kako postupaju s njima nije niposto normalno (a opet, definicija normalnog je relativna - kao sto rekoh postoje kulture koje jedu i ljude, njima je to normalno).

P.S. Krava je u Indiji *sveta* zivotinja, kao i neke druge, neki majmuni ako se ne varam, dok su dupini zivotinje po svojim kompleksnim drustvenim aspektima i opcenito inteligenciji bliski jednoj drugoj dominantnoj zivotinji na ovom planetu, covjeku.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 11:14 (1domagoj1).
17 godina
odjavljen

Čuj, ni ratovanje mačevima, sjekirama i čekićima nije normalno i barbarski je po današnjim standardima, a tada je bilo normalno da si nakon bitke pun mozga, crijeva i čega sve ne. Vremena se mijenjaju... "Normalno" se mijenja.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
neaktivan

Zato i kazem da je "normalno" relativno, ali po danasnjim standardima, mucenje zivotinja ne spada pod normalno, sem na Dalekom istoku izgleda. Ili zelis reci da s obzirom da se "normalno" mijenja, da je to ok?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
13 godina
neaktivan

Ne pratim temu, ako je bilo - sorry.

Uglavnom, blizi se popis stanovnistva u BiH.

Imam prijatelja islamske vjeroispovjesti (Bosnjaka, jel) koji se stidi ovoga.

Kaze bilo mu toliko neugodno da nije mogao do kraja pogledati.

Da nije tuzno bilo bi smijesno.

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
18 godina
neaktivan
17 godina
odjavljen

..... ma ništa...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 11:42 (Tonči).
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Ne mozes zivotinje voljeti na pola, i onda pola ih smatrati inteligentnima, osjecajnima i sta ti ja ga znam sve ne, a drugu polovicu koja ti eto usputno sluzi kao hrana - ne. Delfini se u japanu jedu, a ti priupitaj nekog indijca sta misli o tome kako mi postupamo s kravama.

Tebe mater terala da pojedeš sve s tanjura? :) Kod mene se pile češće peče (če če re re če) po pola. Tu i tamo cijelo.

Ma jedu u kini pse, negdje one škorpione, zmije, kravlje neprobavljeno govno..

Ja samo velim da je debilno gađat dupina Bojana harpunom. Ne smeta meni činjenica da negdje jedu skakavce, dupine, pse.. al meni je to gadno gledat. Neznam kako bi reagirao da vidim smaknuće psa, deranje kože i rastrančiravanje na "šnicle". Prolly bi doživio emotivni šok. Ne zato što ti ljudi nesmiju jest pse, nego što ja nemam doticaja s time pa mi je u najmanju ruku čudno, neprirodno, previše (svega šok, emocija, stres)  za pojmit u kratkom vremenu.

Kao što mi je gadno vidjet filipince kad se pribijaju na križ, pa one žene s amortizerima oko vrata, pa onda ono sakaćenje spolnih organa.. Meni je to too much. Možda nekome tko je stalno u tim krugovima to ide pod normalno, ja bih radije izbjegao takvu scenu.

Sličan osjecaj imam kad naši futbleri pucaju penale, boli me đon za njih i njihove milijune, ili Ivaniševićevo finale wimbledona - njegova stvar, al svejedno mi je to muka gledat.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
neaktivan

nevezano za meso

http://www.index.hr/black/clanak/najskuplji-hrvat-a-nije-modric/701588.aspx

Đubrad mučka me pokrala. Taman završio UI za tranzferBark.hr

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
odjavljen
ivan dragi kaže...

Ja samo velim da je debilno gađat dupina Bojana harpunom.

To svakako.

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Nema to veze s time što je dovoljno kul ili ne, a usporedba sa zurenjem u sunce ne vrijedi.

Prouči tematiku prije nego što je komentiraš.

Zašto ne? A tematika je? {#}

BTW ,sarkazam ti je na off danas?

Došlo vrijeme berbe i vrenja ,pa se Grozdićima počelo mutit?! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Meso je nužno; ostavite se tih suludih veganskih gluposti... :)

Preporucio bih ti da se prvo malo educiras, a onda izvaljujes napamet :-P

Ako pricas o vitaminu B12,  taj ne dolazi direktno iz mesa vec iz bakterija, dobijes ga jednostavno iz obogacenih mlijeka od badema, soje ili rize, imamo ga u zalihama za cijelo desetljece i opcenito ti treba mozda mikrogram na dan.

Sve ostalo su gluposti i mitovi, koji su prosireni internetom. Ukljucujuci onaj najpopularniji da ti treba pola kile proteina na dan.

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
....

P.S. Krava je u Indiji *sveta* zivotinja, kao i neke druge, neki majmuni ako se ne varam, dok su dupini zivotinje po svojim kompleksnim drustvenim aspektima i opcenito inteligenciji bliski jednoj drugoj dominantnoj zivotinji na ovom planetu, covjeku.

Promasio si bit, mladi prijatelju; na koju foru si zakljucio da su delfini ista inteligentniji od krave? Pricaju, a krava ne prica, pa ti kazu sami?

Zajebi te idiotarije klasificiranja koje direktno nekome idu u dzep - u mojoj glavi, dakle subjektivno, te teorije granice s rasizmom. Poznajem gro ljudi koji mistificiraju delfine, a zasto - zato jer vecinom nemaju pojma o ostatku zivotinjskog svijeta. Pogledaj pcele, mrave, pogledaj vukove, slonove, nosoroge, tigrove, nilske konje, pogledaj kucne macke i pse....

Razlike izmedju tih svih zivotinja postoje samo u nasim glavama, jer ih sve podjednako razumijemo - tj. ne razumijemo.

ivan dragi kaže...

Ne kuzim tvoj post. I ja mislim da je deflina Bojana gadjati harpunom idiotski. Reagirao sam na dio domagojevog posta koji cijelu jednu naciju proziva mutavom jer radi nesto sto je njemu nedokucivo.

Iskreno - da odsetas malo u klaonicu i vidis iz prve ruke sto jedna krava prolazi da bi ti dobio svoj steak ili hamburger na tanjur, mislim da bi ti i to bio emotivni sok. Kao i 99% ostalih mesojeda. Samo sto je u modernom svijetu moderno to meso zapakirati i sto je vise moguce mentalno otkloniti od ideje da neko zivo bice pati cijeli zivot i onda bude priklano, da bi netko tko ne moze istrcati ni 100 metara bez da ne dobije infarkt mogao pojesti svoj protein...

usput, @kizo

biti vegan je popularno iz vise razloga, iako se trenutno na taj stil zivota gleda kao na homoseksualizam - iz potpuno istih razloga. Kako je Tonci bez problema samouvjereno izvalio glupost nad glupostima, umjesto da se educira, tako ce i dalje ljudi - uvjereni da bez mesa i masti ne mogu - pljuvati po svemu sto im je strano.

Jesti veganski ima mnoge, mnoge prednosti, a skoro nikakva odricanja. Svi moguci okusi i teksture na koje ste vec navikli odgojeni, priuceni i navuceni na zivotinjske produkte su dostupni uz vrlo malo truda, kao sto je npr. zamjeniti vrstu soli, dodati odredjeni zacin ili iskoristiti namirnicu na drugaciji nacin.

Takodjer, sramim se nazvati sebe vegancem jer mi se zalomi da popijem latte s kravinim mlijekom, a i kad odem jesti vani s prijateljima, veganske alternative su nepostojece pa se odlucujem za vegetarijanske. Pravi veganac bi jednostavno odbio, jer veganstvo nema veze s fizioloskom stranom prehrane vec moralnom (@M_Dipl nemoj me razapeti ako pogresno koristim ovaj termin :-P), tako da ovako kad mi se zalomi, doslovce gazim svoj moral.

Iskreno, meso mi se pomalo i gadi, jaja takodjer. Sir mi je neinteresantan (mast+sol? lol!), a mlijeko ima toliko alternativa da ne moram bas piti ono sto se naziva kravinim mlijekom. Uzgred budi receno da ono sto se u ducanu prodaje pod mlijeko, s mlijekom veze nema - to je obojena masna voda s dodacima. Okrenite pakiranje gdje je deklaracija i procitajte sto pijete.

Na kraju krajeva - poput gayeva, nikoga ne silim da preuzme moj stil zivota (sto je takodjer ne-veganski). Tko je sebi dopustio da mi dodje na veceru, taj se jos nije razocarao. Jedem ovako jer mi se gadi biti dio zajednice koja tako okrutno iskoristava zivotinje, a s obzirom da me nista ne kosta, niti financijski, niti vremenski, niti bioloski jesti biljke - jest cu biljke.

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 14:42 (Deus ex machina).
18 godina
Deus ex machina kaže...

1. Jesti veganski ima mnoge, mnoge prednosti, a skoro nikakva odricanja.

2. Svi moguci okusi i teksture na koje ste vec navikli odgojeni, priuceni i navuceni na zivotinjske produkte su dostupni uz vrlo malo truda, kao sto je npr. zamjeniti vrstu soli, dodati odredjeni zacin ili iskoristiti namirnicu na drugaciji nacin.

1. Osim sto se odrices mesa. 

2. Yeah right. Zamijeni mi okus stejka na gradele molim te. Ne smeta mi dobit malo kancerogenih stanica za puno dobrog okusa.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 14:43 (tnakir).
17 godina
odjavljen

Deuse, nije glupost. Apsolutno je glupost reći da se može bez mesa. Ne, ne može se. :)

18 godina
Deus ex machina kaže...

Promasio si bit, mladi prijatelju; na koju foru si zakljucio da su delfini ista inteligentniji od krave? Pricaju, a krava ne prica, pa ti kazu sami?

Pa ima dosta istraživanja koja potvrđuju da su delfini jako inteligentne životinje. Ne toliko i za krave recimo.

Tonči kaže...

Deuse, nije glupost. Apsolutno je glupost reći da se može bez mesa. Ne, ne može se. :)

Ti zayebavaš ili si ozbiljan? Više ne znam. {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
18 godina
neaktivan

Iz svega napisanog zaključujem da je Deus gej. :)

Tonči, može se bez mesa.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

2. Yeah right. Zamijeni mi okus stejka na gradele molim te. Ne smeta mi dobit malo kancerogenih stanica za puno dobrog okusa.

I meni to nista ne smeta, ako uzivas u gradelama, uzivaj.

Samo nemoj siriti mitove kao ovaj odispod:

Tonči kaže...

Jasno, dakle, s jedne strane imamo tebe koji o nutricionizmu zna ?, a s druge strane imamo mene koji se razlicitim vrstama treninga, ishrane bavi preko deset godina, a proucavanjem biokemijskih posljedica odredjene ishrane zadnjih 4?

Gotovo svakodnevno vodim razgovore s ljudima koji su okorjeli mesojedi, koji su takodjer vrhunski inteligentni IT nerdovi tako da im standardno moralne prodike ne prolaze - potrebno je pronaci znanstvene radove i dokaze da bi ikakav argument funkcionirao. NoMeatAthlete.com, koliko god bitan resurs bio i istovremeno i dokaz - takvima ne spada u dokaze jer su to "subjective storytelling"

Tako da sam proveo i previse vremena pretrazivajuci PubMed.gov da bi iznasao istrazivanja i dokaze da ovo o cemu pricas - nije istina. Ako sam dokazao njima, mogu dokazati i tebi a na tebi je da odlucis da li ces nauciti nesto novo, ili zadrzati stare lazi :-P

I molim te, ne trolaj me, jer cu ti vratiti :-P

@Danny

Ne da si potrefio vrijeme, nego ono; zadnja 3 tjedna se k*rvam okolo sa zenama kao da ce smak svijeta, skoro pa se sramim sam sebe... ali rodjendan mi je, pa mogu {#}

@Pero DInamit

Doslovce svaki dan na Gawkeru ili NewScientistu izadje clanak ili dva o tome kako odredjena zivotinjska vrsta ima vislje mentalne kapacitete nego se do danas mislilo. Nagadjam da se o kravama, kokosima i svinjama ne vode takva istrazivanja jer bi industrija hrane postala interesantna kad bi ljudi odjednom shvatili da kontinuitetno vrse holokaust nad tim zivotinjama. I da, pozivka na Hitlera je namjerna {#}

Ne da mi se ove rasprave voditi, jer informacija barem o tome ima krcat internet i onaj tko si zeli prosiriti znanje - moze to i bez svadjanja sa mnom :-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 15:00 (Deus ex machina).
17 godina
Danny_HR kaže...

Tonči, može se bez mesa.

Nije pitanje može li se ili ne, pitanje je zašto?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Nije pitanje može li se ili ne, pitanje je zašto?

Zato:

P.S. Danny mi je linkao ovaj video pred oko 4 godine. Tako da njega krivite :-P

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 15:03 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan

Pa eto deus ti je iznad rekao - iz moralnih razloga.

Moja sestra je iz moralnih razloga izbacila meso iz prehrane i kaže da se psihički loše osjeća kad ga jede. Zašto da se muči ako ne mora i ako jednako zdravu prehranu može uz malo truda dobiti i bez da se psihički maltretira.

Jednostavno je, netko je na takve stvari osjetljiv a netko nije.

Uostalom, tvoje pitanje "zašto" je jednako smisleno kao da ja tebe pitam "zašto ne".

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 15:03 (Danny_HR).
18 godina
neaktivan

Meso je potrebno u barem malim količinama i točka. Još nismo došli do stupnja evolucije da imamo probavni sustav biljojeda.

A meni osobno kao dokaz koliko je nezdravo izbaciti meso iz prehrane je kada sam vidio vegetarijanski/veganski specijal večere za 5, ti ljudi su bili toliko blijedi, tihi i usporeni da im je nužan odlazak liječniku.

Mogu i ja takav biti - odem u bolnicu da me stavu u komu i onda takav da provodim dane samo na infuziji. To ne znači da se bez određene hrane može.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina
neaktivan
Ja volim samo bijelo meso. Lastane čini li me to rasistom?
“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
18 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Meso je potrebno u barem malim količinama i točka. Još nismo došli do stupnja evolucije da imamo probavni sustav biljojeda.

A meni osobno kao dokaz koliko je nezdravo izbaciti meso iz prehrane je kada sam vidio vegetarijanski/veganski specijal večere za 5, ti ljudi su bili toliko blijedi, tihi i usporeni da im je nužan odlazak liječniku.

Mogu i ja takav biti - odem u bolnicu da me stavu u komu i onda takav da provodim dane samo na infuziji. To ne znači da se bez određene hrane može.

Nije i točka.

Pitaj liječnike, nutricioniste i ostale koji razumiju što pričaju.

Bitno je da je prehrana raznolika, meso ti ne treba.

A bajke o blijedim, tihim i usporenim vegetarijancima možeš prodavati ljudima koji nemaju pojma o prehrani.

17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Joj, molim te!!!

http://www.nomeatathlete.com/

http://www.veganbodybuilding.com/

Nemoj molim te rasipati ovakve gluposti, dobit cu mlade i zaljepit ti ban cistom snagom volje!!!

Usporeni???

Covjece, istrcim >40km tjedno!

Napravio sam si rupu u potkoljenici do kosti ovo ljeto, zaraslo je kao da nista nije bilo bez sivanja i bez odlaska doktoru (priznajem, ne bas pametan potez ali dobro iskustvo i odlican dokaz protiv ovoga sto govoris).

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 15:07 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan

Soja i tofu za proteine. Može se, ali meseko je finije. {#}

18 godina

Zasto je jesti meso = nezdravo?

Grillano povrce je jednako nezdravo kao i grillano meso.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 15:11 (tnakir).
18 godina
Deus ex machina kaže...

Usporeni???

Covjece, istrcim >40km tjedno!

Napravio sam si rupu u potkoljenici do kosti ovo ljeto, zaraslo je kao da nista nije bilo bez sivanja i bez odlaska doktoru (priznajem, ne bas pametan potez ali dobro iskustvo i odlican dokaz protiv ovoga sto govoris).

40km u tjedan dana i nije puno. Usporen si, priznaj. A vidim da ti i kosa otpada od nedostatka mesine {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
18 godina
Deus ex machina kaže...
Doslovce svaki dan na Gawkeru ili NewScientistu izadje clanak ili dva o tome kako odredjena zivotinjska vrsta ima vislje mentalne kapacitete nego se do danas mislilo. Nagadjam da se o kravama, kokosima i svinjama ne vode takva istrazivanja jer bi industrija hrane postala interesantna kad bi ljudi odjednom shvatili da kontinuitetno vrse holokaust nad tim zivotinjama. I da, pozivka na Hitlera je namjerna {#}

Ne da mi se ove rasprave voditi, jer informacija barem o tome ima krcat internet i onaj tko si zeli prosiriti znanje - moze to i bez svadjanja sa mnom :-)

Ma čak i bez toga, stvarno moraš biti idiot da vidiš životinju i pomisliš - joj, super, idem ju ubit!

Mislim OK, čak ni to me toliko ne bi čudilo, da uzme nož / koplje / luk i strijelu u ruke i krene u čitavu priču sa stavom "ili ti ili ja". Takvog lovca poštujem. Tipa koji na sebe nabaci tonu opreme i s udaljenosti od par (desetaka, stotina) metara ispijajući kavicu gađa životinju, s kojom se kasnije eventualno fotka, jednostavno ne možeš poštivati. To je čista obijest i dokazivanje čiji je veći među škvadrom gdje svi imaju male.

Kako ono ide - biće višeg stanja svijesti bi trebalo (moći) brinuti o biću nižeg stanja svijesti?

Ako to nisi u stanju, žali bože potrošenog kisika. Doduše, ako su nam dupini u rangu, tko im je kriv...

Gledam te!
18 godina
neaktivan

Bio sam i ja bez mesa 2 dana pa nisam mogao k sebi doći. Bio sam umoran i iscrpljen cijelo vrijeme, a u želucu mi je nonstop kruljilo čak i dok sam se šopao voćem i povrćem. A ove bajke ne pričam napamet nego kažem što sam vidio, ali moguće da sam to gleda za ta 2 dana kada sam jeo samo povrće i voće.

Jesti samo meso je nezdravo kao i jesti samo voće i povrće. (Ali ovo prvo je više štetno nego drugo).

Nego iz kojeg razloga si ti opet počeo jesti meso jer si jednom rekao da si se odlučio biti vegetarijanac?

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 15:15 (AA-d00d).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

U biti, prosirio bi odgovor na ovo ako mogu:

Krenimo od cinjenice da okus znaci reakcija stanica na jeziku na odredjeni kemijski spoj.

Ovo sto nazivas "puno dobrog okusa" se zove umami, odnosno peti okus pored cetiri bazicna (slatko, slano, kiselo, gorko). Glavni kemijski spoj koji podrazava jezicna osjetila koja osjecaju umami su glutamati - kojih, vidi cuda, ima gro u mesu.

Takodjer ih ima gro u siru, koji opcenito cini veliki dio vegetarijanske prehrane zbog bogatog okusa.

No, takodjer ih ima gro u gljivama i mahunastim povrcem, koje opet, vidi cuda, cini veliki dio veganske prehrane.

Nije uopce cudno da indijska tradicionalna prehrana, koja je 100% veganska, sadrzi velike kolicine sastojaka koji su bogati glutamatima - upravo da bi postigli to sto zoves 'puno dobrog okusa'.

Dakle - puno dobrog okusa nije ovisno o mesu, ovisno je o tome da pametno sastavis jelo. Cak i tako bijedno i bezukusno jelo kao sto je obicna riza ili sashimi (sirova riba) postaje vrhunska delicija uz mrvicu umaka od soje, koji je, opet, prekrcan glutamatima.

Jedan odlican primjer, kompletno nevezan za umami nego za to kako kemija utjece na okus - veganska kajgana. U biti, sfrigani tofu sa kala namak, indijskom solju koja ima velik udio fosfora. Uz odredjenu temperaturu, smvrljeni mekani tofu ima istu teksturu kao jaja, a uz ovu sol dobije jednak okus.

Koji je meni osobno nekoliko stupnjeva bolji, jer znam da ne jedem kokosinu menstruaciju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 15:17 (Deus ex machina).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice