Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.055.704
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Me nisi me shvatio (sam sam kriv, previše pišem) - nemam ništa od toga. Jedino me smeta to što se ti kobajagi buniš zbog uhljeba i korumpiranosti. 

Ponovo  - radi što hoćeš, samo šuti, brate.

Dok god sam u ovoj državi, imam to pravo da se bunim. Šutit ću kad odem.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
neaktivan

Problem je jer si subjektivno i namjerno zatrovao mozak sa ekstrmnim slučajevima koji jesu realnost  dok istovremeno zatvaraš oči na činjenicu da koristiš trud, volju, rad i dobročinstvo onih koji vide iste slučajeve no ipak su odlučili poboljšati svijet oko sebe.

Problem je što ne želiš postati kotačić koji je bitan, već odlaziš negdje gdje lokomotiva grabi punom parom. 

Nitko ne garantira da ćeš napraviti ikakvu korist, možda proživiš sve uzalud, no dok postoje ljudi koji jesu stvorili nešto u čemu trenutno uživaš te dok god to nastavljaju raditi zapitaj se zašto ti nemaš taj poriv.

Da ga imamo ne bi trebao odlaziti.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
odjavljen
FuzzyBrain kaže...

Bolonja je po meni koma. Svaki faks, svaki odsijek, svaki profesor to tumaci na svoj nacin. 50 uvijeta koje moras dat da izadjes na ispit, pa kolokviji, dolasci, ZADACE itd. Dam dva kolokvija, skupim preko 70% dolazaka, predam 10/12 zadaca i posto iz kolokvija nemam 5 ili 4 moram na pismeni. Pa padnem usmeni pa opet pismeni. A doticni predmet (opca fizika pmf) je jako tesko za naucit za usmeni a kamoli kada se jos treba ucit i pismeni. Znaci ja 4 mjeseca u semestru ucim i trudim se kao konj za sta? Da imam privilegiju doc profesoru na usmeni? Profesori su bog i batina. Prva godina, racunarstvo, profesor tek poceo predavat. Ekipa se zali na njega i kolega mu kaze "profesore ovo sta nas vi ucite na 5 predavanju radi se na drugoj ili trecoj godini FER-a". Njegov odgovor? ''kolega ali to vam je FER''. Znaci po njegovoj procijeni ja kao fizicar moram baratat nakon prvog semestra na studiju fizike programskim jezikom C bolje od nekog kome je to profesija? A prodekan lupi ''vi ste mu prva generacija sta predaje, imajte milosti'' i ostane ziv.

Bolonja ne valja iz posve drugih razloga: previše olakšava studij vodeći studente za ručicu, smanjila je opseg korisnog gradiva, uvela je previše redovnih (vođenje za ručicu) obaveza i uništila mogućnost izgradnje vještina koje su najkorisniji proizvod fakulteta: sposobnost učenja pod pritiscima rokova, sposobnost savladavanja velikih količina gradiva, sposobnost gradacijskog filtriranja sadržaja po važnosti, sposobnost snalaženja u pronalaženju informacija.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
Pranja kaže...
Poštedi me te jedna patetike. E vidiš, da je bio netko bolji od mene, mogao je biti na tom mjestu-ali nije. Da, ako planiram otići onda si moram sam platiti školovanje, a za to vrijeme neki klošar što divlja po klubovima i koji ima zagrantiran posao jer ga je ćaća uhljebio ima besplatno školovanje jer on ostaje.

Ne, nego ostaje netko tko zbog toga što mora raditi i paralelno s pripremama za faks prehranjivati oca stradalog u ratu, bolesnu majku i malu sestricu nije uspio upisati faks na trošak društva. Zbog tebe je taj netko ostao taman ispod crte, taman dovoljno da ne može studirati, nego mora ići raditi na bauštelu, stari je počeo pit, mama umrla, a sestrica se prokurvala s dvanejst i drogira se. A mogao si im pomoći i otići bez da sišeš državu za koju se buniš da ju svi sišu. Skini te naočale i pogledaj se u ogledalo - bježiš od samog sebe.

Što je OK, samo prestani pljuvat sam po sebi, ružno izgleda.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 10:50 (Veliki Brat).
16 godina
neaktivan

A pîzdiš, jer imaš isto tako vrhunske učenike koji upisuju vrhunske fakultete i kao inženjeri rade za tvoju početnu plaću. Tako da, to su gluposti. Ti barem imaš šansu za više bez da se desetak godina gaziš za keku eura kao plafon da bi se nekako ugurao u menadžment za tvojih početnih 12 bez dežurstava i bonusa koje u struci nitko ne plaća.

Znam da ni vama inženjerima nije bajno npr. moja mama je inženjer građevine, vrhunski stručnjak hidro smjer za brane i ima plaću oko 6500-7000 Kn a šef joj je čovjek sa višom školom jer se sve u ovoj državi vrti oko stranačkih veza i poznanstava.

12 godina
neaktivan
Pranja kaže...
ddarknessfairyy kaže...

Moja je logika zavisti i jala? A tvoja logika "ajmo izmust što više" je uredu?? Baš me zanima dali bi se tako kur*čio svojim odlaskom da živiš u nekoj od tih tvojih savršenih država gdje da bi se školovao moraš prvo potpisat da češ odradit sve te novce koji su uloženi u tebe. Ovo stvarno nema smisla. Ne mislim se natezat s tobom. Kad bolje razmislim uzmi sve šta ti se nudi, obavi sve što si naumio i idi što prije. Bit će nam bolje bez samodopadnih tipova poput tebe jer ljudi ti ne pakoste iz čista mira. Zaslužio si. 

Da, navalila si na mene jer odlazim a ti ostaješ pa sad moraš popljuvat po meni. Možeš onda kada si navalila popljuvat i sve nezaposlene na birou koji također muzu državu jer ne rade a potrošili su se novci na njihove fakultete. A komotno popljuj i umirovljenike, socijalne slučajeve i sve ostale koji ti ne pašu jer svi oni "muzu".

Uopće nisam samodopadan, već je to ono kako ti mene želiš vidjeti da bi si opravdala vlastitu zlobu i nutemeljeno pljuvanje.

Buahah ovo počinje ličit na loše režiranu komediju. Jel ti sebe uopče čitaš šta baljezgaš?? Umirovljenici su svoje mirovine ZASLUŽILI(naravno ne govorim o lažnim umirovljenicima). Zašto bih pljuvala nezaposlene koji kako TI kažeš muzu državu? Pa nezaposleni su jer nemogu nać posao a ne zato jer NE ŽELE. Isto tako svaki čovjek koji na burzi prima naknadu je prije radio i dobio otkaz. Znači zaradio je za tu svoju je*enu naknadu.

Ti si odlučio da ne želiš mrdnut prstom ovdje već češ pokupit svo znanje koje ti se nudi i odlepršat i onda meni govoriš o zlobi. 

Neću se upoće spuštat na taj nivo komunikacije. 

I da se razumijemo ja nisam uopće s tobom razgovarala. Naša debata je završila tvojim odgovorom "glupost" na moj post. Ja sam razgovarala s Epicom a to što si ti osjetio potrebu da se prepireš nije moj problem. 

Neću više trošiti svoje vrijeme na tebe. Karma is a bi*ch, već će se ona pobrinuti za sve.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Bolonja ne valja iz posve drugih razloga:

1) previše olakšava studij vodeći studente za ručicu,

2) smanjila je opseg korisnog gradiva,

3) uvela je previše redovnih (vođenje za ručicu) obaveza

i uništila mogućnost izgradnje vještina koje su najkorisniji proizvod fakulteta:

4) sposobnost učenja pod pritiscima rokova,

5) sposobnost savladavanja velikih količina gradiva,

6) sposobnost gradacijskog filtriranja sadržaja po važnosti,

7) sposobnost snalaženja u pronalaženju informacija.

Radi sistematičnosti sam stavio u natuknice ono što si rekao.

1) Ako pod time misliš na zadaće i prisutnost, to čak ne da ovisi od faksa do faksa ili predmeta do predmeta, nego od profesora do profesora. Na FER-u malo profesora boduje prisutnost kao dolazak na predavanje i potpisivanje, najčešće su to bodovi s neobaveznih bliceva na satu ili sl. Zadaće ajd, one se boduju kao zadaće i to se može prepisati i lagano dobiti bodove.

2) Imam materijale od brata koji je studirao FER po FER1 programu (ne-bolonja) i radio je i učio identične stvari koje i ja učim, jedino što se sad malo promijenila koncepcija predmeta pa je neke stvari učio prije mene, isto kao što ja neke stvari učim prije nego što ih je on učio.

3) Goto 1

4) Shit man, stvarno nikakvih pritisaka po bolonji. Na FER-u generacija brucoša 2011./2012. nadalje ima sveukupno 4 regularna roka (znači 2 po godini) za položit predmet. Nakon toga čizma. Svake godine prije početka predavanja na FER-ovom forumu je jedan od aktivnijih threadova naslova "Prelazak s FER-a na TVZ". Bolonja je cvijeće hebote...

5) Velika količina gradiva kao svaki tjedan nova cjelina? Kao gradivo cijelog semestra na ispitu na roku? To postoji još uvijek.

6) To u potpunosti ovisi o studentu, a ne o programu po kojem studira. Ako ne znaš razlučiti bitno od nebitnoga, you're gonna have a bad time.

7) Živimo u doba interneta, Wikipedije, Youtubea (iznenadio sam se koliko se korisnog može naučiti na YT) gdje te par klikova dijeli od onoga što tražiš, studirao po bolonji ili ne.

Jedino što se bolonji može prigovoriti je da u prosjeku na kolegiju postoji oko 10% laganih bodova kojih nije bilo prije bolonje. Hauevr, s bolonjom više nije moguće studirati kad ti se sprdne tako da ili završi u roku ili čizma. Čuo sam da je ove godine samo ~40 brucoša dalo sve prije ljetnih rokova (8 ozbiljnih predmeta, 6 vještina i društvenih), a upisalo ih je ~600. Go figure...

EDIT: svejedno ti možeš po bolonji raditi kampanjski i otfikariti zadaće, prisutnost, kolokvije pa polagati na roku kao pravi student. Čak su ti i teži ispiti na rokovima tak da dobiješ onaj real feel studentskog života ;)

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 12:24 (i_rambo_plache).
17 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...
..sam razgovarala s Epicom

o_0

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
17 godina

Molio bih komentatore da mi pomognu, jer se meni čini da ili ja nešto bitno ne razumijem u ovom članku, ili tip koji ga je pisao ništa ne razumije ili se pravi da ne razumije. 

http://www.jutarnji.hr/jeftinije--a-skuplje-vlada-ce-na-mobitele-sluzbenika-potrositi-10-puta-vise-jer-nije-znala-sto-potpisuje--/1125156/

Prvo - naslov ne slijedi iz teksta, jer vlada na mobitele službenika NEĆE potrošiti 10 puta više, pošto se u tekstu jasno kaže da ugovor ističe kada se potroši alotirana količina novca pogođena na javnom natječaju. 

Jedino što ima faktor 10 u sebi je skuplja cijena GB prijenosa internetskih podataka, ali, van onoga određenog paketom, a kolika je veličina paketa u tarifama nije nam rečeno.

Kako je Internet na mobitelima ipak dodatak, a ne primarna funkcionalnost (oni se ipak ponajviše koriste za telefoniranje i SMS) ukupna cijena koštanja korištenja mobitela nikako ne može biti 10 puta veća. 

U tekstu se kaže i da će službenici sami od svoje plaće plaćati troškove veće od alotiranih (podijeljeni su u kategorije koliko tko smije trošiti).

Da li sam ja dobro shvatio i tekst i naslov pogotovu nemaju veze s konkretnim podacima, ili nisam shvatio?

This space for rent!
17 godina

To vrijedi sada, u vrijeme kad sam ja upisao mogao si poloziti samo kontinuirano ili nikako {#}, a na vecini predmeta se gledala i trazila prisutnost. Jako zanimljivo vrijeme, grupe po 80 ljudi, 20 ih je budno, od tih 20, 10 ih slusa profesora, a od tih 10, 5 ih nesto i pise u biljeznice. {#} Onda smo prosle ili pretprosle godine, kad vec, dobili dva ispitna roka i umjesto tri meduispita/kolokvija stavili su "mid-term exam" i "final exam", a na vecini predmeta su otkantali obaveznost predavanja, na nekima su i kompletno otkantali bodove iz prisutnosti, dok su ih na drugima zadrzali, ali ih daju uz bliceve ili ako se student javlja pod predavanjem i sl. Danas bolonja na FER-u lagano lici na FER1 program i po tezini i po organizaciji, ali kada je tek uvedena prije osam godina gradivo je bilo olaksano sto mozes pitati bilo kojeg profesora. Naravno, uvijek je bilo tezih zadataka koji su tu bili da isprofiliraju bolje studente od prosjecnih, ali u globalu je bilo lakse.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 13:35 (1domagoj1).
14 godina
odjavljen
wyks kaže...

Problem je jer si subjektivno i namjerno zatrovao mozak sa ekstrmnim slučajevima koji jesu realnost  dok istovremeno zatvaraš oči na činjenicu da koristiš trud, volju, rad i dobročinstvo onih koji vide iste slučajeve no ipak su odlučili poboljšati svijet oko sebe.

Problem je što ne želiš postati kotačić koji je bitan, već odlaziš negdje gdje lokomotiva grabi punom parom. 

Nitko ne garantira da ćeš napraviti ikakvu korist, možda proživiš sve uzalud, no dok postoje ljudi koji jesu stvorili nešto u čemu trenutno uživaš te dok god to nastavljaju raditi zapitaj se zašto ti nemaš taj poriv.

Da ga imamo ne bi trebao odlaziti.

Iako se ne slažem s ovim postom- pogledajte kako izgleda lijepo složeni, pismeni post. Nit čovjek vrijeđa, nit pljuje.

A sad odgovor na post. Evo ti za primjer-Rimac, on je ostao i postao taj "kotačić" kojeg spominješ. A što je dobio? Da se svaki putkada se negdje objavi članak o njegovom proizvodu popljuje i pohračka da je to nenormalno.

Veliki Brat kaže...

Ne, nego ostaje netko tko zbog toga što mora raditi i paralelno s pripremama za faks prehranjivati oca stradalog u ratu, bolesnu majku i malu sestricu nije uspio upisati faks na trošak društva. Zbog tebe je taj netko ostao taman ispod crte, taman dovoljno da ne može studirati, nego mora ići raditi na bauštelu, stari je počeo pit, mama umrla, a sestrica se prokurvala s dvanejst i drogira se. A mogao si im pomoći i otići bez da sišeš državu za koju se buniš da ju svi sišu. Skini te naočale i pogledaj se u ogledalo - bježiš od samog sebe.

Tema se ne zove znanstvena fantastika, te stoga prestani izmišljati takve gluposti i nepostojeće slučajeve.

A pošto mi je već ova rasprava stvarno dosadila, evo harcorečinjenica koje pobijaju sve vaše baljezgarije:

1. Država je mom fakultetu dužna 15 milijuna kuna koje NIJE platila za školarine (u 3 godine otkako se uvelo bespatno studiranje). Plaćaju samo 10 % iznosa koji su dužni platiti godišnje, što je isprdak.

2. Pravo svakog državljanina RH je da se školuje. Znači, ujedno i moje pravo koje mi NITKO ne može osporiti.

3. 10 smjerova/fakulteta se može prijaviti prilikom upisa (tj. moglo se kada sam ja upisivao). Braco, ako nisi uspio upasti niti na jedan od njih 10, onda fax nije za tebe. Ja sam pola od tih 10 bio prvi, a mogao sam upisati koji sam god želio.

4. Ja sudjelujem u projektima zajedno sa profesorima na mom fakultetu-razvijamo uređaje koje potom prodajemo i tako si krpamo budžet. Pojednostavljeno, odradio sam svoju školarinu, i školarinu za određen broj mojih kolega.

5. Daljnje školavanje plaćam iz SVOG džepa. Također mi to nitko ne može osporiti niti zabraniti.

I time se dolazi do slijedećeg zaključka da su vaši argumenti nevažeći jer se baziraju na percepciji školstva i uvjeta studenata koji nisu stvarni.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
Pranja kaže...

Iako se ne slažem s ovim postom- pogledajte kako izgleda lijepo složeni, pismeni post. Nit čovjek vrijeđa, nit pljuje.

A sad odgovor na post. Evo ti za primjer-Rimac, on je ostao i postao taj "kotačić" kojeg spominješ. A što je dobio? Da se svaki putkada se negdje objavi članak o njegovom proizvodu popljuje i pohračka da je to nenormalno.

Reakcije na njegov "bicikl" su mahom pozitivne, a pljuju isključivo oni koji se biciklizmom bave. Zašto? Zato što njegovo vozilo ne valja, nudi manje nego što nude električni bicikli puno niže cijene i veće kvalitete.

Baci oko na temu biciklizam pa provjeri o čemu se radi ili skoči na neki od specijaliziranih biciklističkih foruma da vidiš zašto Rimčev "bicikl/moped/whatever" ne vrijedi koliko koša.

Sam posao je super i divno je kad ljudi rade nešto korisno, al ovo vozilo nije korisno, nije super i ima mnogo više mana nego prednosti. Kao takvo "potrebno" je samo vrlo malenom krugu ljudi i za društvo ne znači ništa.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
17 godina
Danny_HR kaže...

Sam posao je super i divno je kad ljudi rade nešto korisno, al ovo vozilo nije korisno, nije super i ima mnogo više mana nego prednosti. Kao takvo "potrebno" je samo vrlo malenom krugu ljudi i za društvo ne znači ništa.

Pa možda bi značilo u smislu prestiža ili slave koju nosi društvu i državi, ali koliko ja vidim Rimac je vani marginalan, nitko nije čuo za njegov automobil ili ovaj bicikl, a naše novine od njega prave senzaciju iako još uvijek nema ništa što se stvarno prodaje na tržištu, makar komadno. 

A ovo napuhivanje balona traje godinama. 

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...

Pa možda bi značilo u smislu prestiža ili slave koju nosi društvu i državi, ali koliko ja vidim Rimac je vani marginalan, nitko nije čuo za njegov automobil ili ovaj bicikl, a naše novine od njega prave senzaciju iako još uvijek nema ništa što se stvarno prodaje na tržištu, makar komadno. 

Značilo bi da se proda i da je revolucionarno, a pogotovo da slične stvari ne postoje. Ali kao što si i sam rekao, tip je vani marginalan, a u nas se baš i nema love za takav stroj kad električnih bicikala koji su funkcionalniji i jeftiniji za održavati imaš za višestruko manju lovu.

Ovako, ako proda 5 komada nije napravio ništa.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
17 godina
Drago kaže...

Da li sam ja dobro shvatio i tekst i naslov pogotovu nemaju veze s konkretnim podacima, ili nisam shvatio?

Zasto uopce trosis vrijeme i energiju na ovakve moronizacije. Kako se to smece uopce prodaje, to meni nije jasno.

Rvat katolik!
17 godina
Pranja kaže...
Veliki Brat kaže...

Tema se ne zove znanstvena fantastika, te stoga prestani izmišljati takve gluposti i nepostojeće slučajeve.

Oprosti, zaboravio sam da je to isključiva privilegija wannabe australaca.

EDIT: @Danny - bicikl od 50 kila, eeeeeej! 50 kiiilaaa!!!!1!

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 13:57 (Veliki Brat).
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Molio bih komentatore da mi pomognu, jer se meni čini da ili ja nešto bitno ne razumijem u ovom članku, ili tip koji ga je pisao ništa ne razumije ili se pravi da ne razumije. 

Ne ,ti si sasvim dobro shvatio. Ali treba prodat novine/naplatit reklame ,a to baš i nije moguće ako se uvijek izvještava nepristrano i istinito.

Uostalom ,ovo je tak i tak prepisano od Babića sa Indexa ,a znamo koliko su oni ''pouzdani i nepristrani''.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
12 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
ddarknessfairyy kaže...
..sam razgovarala s Epicom

o_0

{#}{#} eto i meni se zalomi {#}

Drago kaže...

http://www.jutarnji.hr/jeftinije--a-skuplje-vlada-ce-na-mobitele-sluzbenika-potrositi-10-puta-vise-jer-nije-znala-sto-potpisuje--/1125156/

Prvo - naslov ne slijedi iz teksta, jer vlada na mobitele službenika NEĆE potrošiti 10 puta više, pošto se u tekstu jasno kaže da ugovor ističe kada se potroši alotirana količina novca pogođena na javnom natječaju. 

Jedino što ima faktor 10 u sebi je skuplja cijena GB prijenosa internetskih podataka, ali, van onoga određenog paketom, a kolika je veličina paketa u tarifama nije nam rečeno.

Kako je Internet na mobitelima ipak dodatak, a ne primarna funkcionalnost (oni se ipak ponajviše koriste za telefoniranje i SMS) ukupna cijena koštanja korištenja mobitela nikako ne može biti 10 puta veća. 

U tekstu se kaže i da će službenici sami od svoje plaće plaćati troškove veće od alotiranih (podijeljeni su u kategorije koliko tko smije trošiti).

Koliko sam ja shvatila shvatio si...al ja odavno nemogu polovit tok misli ovih iz Jutarnjeg. A da ne govorim o tome da im naslovi nikad nemaju veze sa sadržajem teksta. Drže se onog bombastičan naslov daje klikove a klikovi novac, nema veze šta čitatelj odustane od članka pola minute nakon početka čitanja.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina

Dakle, naslov bi trebao biti "Skandal: Vlada će u nekim slučajevima za podatkovni promet možda platiti HT-u i do 10 puta više od onoga kako je bilo ranije" i nakon toga tekst od 800 znakova. 

Valjda tako mora biti kada se ne smije pisati o vlastitom gazdi Paviću umočenom u sve živo, njegovim poslovnim partnerima, potencijalnim poslovnim partnerima, tužiteljima koji bi se mogli njime baviti i tako...

I onda je novinarska "senzacija" tarifni paket sa skupljim Internetom.

Beskompromisno, do koske...

This space for rent!
17 godina
neaktivan

A možda je samo autorica teksta - loša novinarka. Bez ovih teorija zavjere..

16 godina
neaktivan
Penryn kaže...

A možda je samo autorica teksta - loša novinarka. Bez ovih teorija zavjere..

Više - manje su svi tekstovi o toj temi na svim portalima bili skoro identični ovome. Jesu li nam onda SVI novinari loši?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 14:31 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Više - manje su svi tekstovi o toj temi na svim portalima bili skoro identični. Jesu li nam onda SVI novinari loši?

Pa dovoljno je da je jedan loš, a svi ostali samo naprave copy-paste. A i nismo daleko od toga da su i svi loši, zar ne?

15 godina
neaktivan
Drago kaže...

Jedan je prodao španjolcima (nekakva auto-kuća u Barci) koliko znam za oko 750 keka eura.  Drugi je zaglavio negdje u Emiratima, bio je članak svojedobno da su ga oštetili pri transportu itd. Veći hype je činjenica da se većina dijelova proizvodi u HR sa podosta kooperanata, a i same performanse automobila su prilično brutalne. Što se tiče ovog dijela da - nitko nije čuo, i to baš nije istina, koliko sam upoznat iz druge ruke, kako bi rekli, frend od frenda jel ga zna osobno dulji niz godina, bilo mu je dosta inozemnih ekipa, snimali su priloge za CNN, Wired, Bloomberg, Telegraph, Saudi Gazzette itd.

Ne znam što mu je sa sajamskim izlaganjima ove i prošle godine, ali daleko od toga da - nitko nije čuo. Pogotovo za automobil, evo ja nisam čuo za bicikl. {#}

Prilično je senzacionalno, ruku na srce, da je u zemlji gdje su privatnici opterećeni sa gotovo 270 parafiskalnih nameta uspio ovako nešto složiti, a kamoli još i "uvaliti" nekome za masne pare.

Teško da će nešto - stvarno prodavati na tržištu (ako pod tim terminom smatraš HR), kako ti kažeš, pošto mu je projekt prvenstveno izvozno orijentiran (komadno), što isključuje automatski našu malu zemlju, a vjerojatno i bližu i širu okolicu.

Automobil godišnje do dva je po meni sve što mu treba, čak i u duljem roku, zaštićen je ako se ne varam sa podosta patenata i može prodavati što ga je volja, od motora nadalje zasebno drugim, pa i trećim zainteresiranim stranama.

Faith divides us - Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 15:05 (thedream).
17 godina
protjeran
thedream kaže...

Jedan je prodao španjolcima (nekakva auto-kuća u Barci) koliko znam za oko 750 keka eura.  Drugi je zaglavio negdje u Emiratima, bio je članak svojedobno da su ga oštetili pri transportu itd. Veći hype je činjenica da se većina dijelova proizvodi u HR sa podosta kooperanata, a i same performanse automobila su prilično brutalne. Što se tiče ovog dijela da - nitko nije čuo, i to baš nije istina, koliko sam upoznat iz druge ruke, kako bi rekli, frend od frenda jel ga zna osobno dulji niz godina, bilo mu je dosta inozemnih ekipa, snimali su priloge za CNN, Wired, Bloomberg, Telegraph, Saudi Gazzette itd.

Ne znam što mu je sa sajamskim izlaganjima ove i prošle godine, ali daleko od toga da - nitko nije čuo. Pogotovo za automobil, evo ja nisam čuo za bicikl. {#}

Prilično je senzacionalno, ruku na srce, da je u zemlji gdje su privatnici opterećeni sa gotovo 270 parafiskalnih nameta uspio ovako nešto složiti, a kamoli još i "uvaliti" nekome za masne pare.

Teško da će nešto - stvarno prodavati na tržištu (ako pod tim terminom smatraš HR), kako ti kažeš, pošto mu je projekt prvenstveno izvozno orijentiran (komadno), što isključuje automatski našu malu zemlju, a vjerojatno i bližu i širu okolicu.

Automobil godišnje do dva je po meni sve što mu treba, čak i u duljem roku, zaštićen je ako se ne varam sa podosta patenata i može prodavati što ga je volja, od motora nadalje zasebno drugim, pa i trećim zainteresiranim stranama.

To ti je balkanski mentalitet. Čovjek nešto dobro napravi, marginalan je vani. Pa, jebote, što bi trebao biti, u rangu Mercedesa, BMWa ili Ferrarija da se zadovolje domaći kritičari?

http://www.topspeed.com/cars/rimac-automobile/2011-rimac-concept-one-ar114155.html

Ovo je samo jedan članak u moru članaka stranih automagazina o Concept One-u. Reći da je marginalan u kategoriji električni automobila je čista glupost.

A complex man drawn off of simplicity.
14 godina
odjavljen

Da je Rimac otišao za investitorskom lovom u Austriju ili Francusku, onda bi ga pljuvali da je peder jer je otišao i ostavio državu bez love.

Ovo bi se trebalo preimenovati u Republiku Paradoks.

17 godina
odjavljen

Zapita li se tko kada odakle početni kapital mnogim poduzetnicima koje mediji slave?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
Pranja kaže...

Da je Rimac otišao za investitorskom lovom u Austriju ili Francusku, onda bi ga pljuvali da je peder jer je otišao i ostavio državu bez love.

Ovo bi se trebalo preimenovati u Republiku Paradoks.

Zašto bi otišao vani po lovu, kad mu je stari nakrao love na bacanje? Jedini paradoks ovdje je tvoja logika, gdje postavljaš problem kojeg nema (dva puta - prvo da je napravio ovo/ono, a nije, drugo jer za time uopće nema potrebe), a pravi problem ne vidiš pred nosom - da mu je lova došla kanalima kojima uopće u startu nije trebala doći.

Da je išao vani po lovu, samo bi morao postotak vlasništva podijeliti s nekim - zašto bi to napravio?

Ajde, daj mi molim te neki logički slijed misli kojim si došao do toga da bi Rimac želio ići vani po lovu za taj auto. Priti pliz...

Inače, auto će biti super, ako jednom zažive ove najave. Vidim u tekstu iz Top Geara da bi trebalo ponuditi 88 komada tokom 2013. Što kažu: još malo, pa nestalo!

Gledam te!
12 godina
neaktivan
Drago kaže...
Druže, stari, meleme moj filozofski, ne mislim da se mentalitet mijenja, pa onda kao posljedica slijede konkretne tehničke promjene. Mislim da je postupak zapravo točno obrnut - tehničkim promjenama mijenjaš mentalitet. 

A pod time mislim na dosljednu primjenu zakona, ponajprije. Nizozemska je do prije 10 godina imala najveću stopu softverskog piratstva u Evropi (jedno vrijeme čak veću i od nas, sjećam se BSA predavanja-indoktrinacije) , a pored nje Velika Britanija s najmanjom, a nacije vrlo sličnog mentaliteta. 

A sada su ukalupljeni s ostatkom zapadne Evrope. Promjena mentaliteta pa manje piratstva? Ne, nego hapsana, pa manje piraterije.

Nerijetko i ja zastupam taj stav (zakoni pa mentalitet), ali samo u pogledu stvari koje se moraju riješiti sada, odmah, jer su u pitanju ljudska prava ili nešto jednako važno. Obrnuti red (evolucija, ako ćemo to tako nazvati) je ipak dugoročno bolji imo, pa ga ovdje konkretno zastupam.

Parva Diplodocus
14 godina
odjavljen
Veliki Brat kaže...

Zašto bi otišao vani po lovu, kad mu je stari nakrao love na bacanje? Jedini paradoks ovdje je tvoja logika, gdje postavljaš problem kojeg nema (dva puta - prvo da je napravio ovo/ono, a nije, drugo jer za time uopće nema potrebe), a pravi problem ne vidiš pred nosom - da mu je lova došla kanalima kojima uopće u startu nije trebala doći.

Da je išao vani po lovu, samo bi morao postotak vlasništva podijeliti s nekim - zašto bi to napravio?

Ajde, daj mi molim te neki logički slijed misli kojim si došao do toga da bi Rimac želio ići vani po lovu za taj auto. Priti pliz...

Inače, auto će biti super, ako jednom zažive ove najave. Vidim u tekstu iz Top Geara da bi trebalo ponuditi 88 komada tokom 2013. Što kažu: još malo, pa nestalo!

Te gluposti o krađi ostavi za vrijeme kada budeš to imao nečime i dokazati.

Lako je srat i reć "ukrao" bez dokaza.

Rimac i jest izjavio da je imao ponuda da ide van, ali nije htio da proizvodnja bude izvan HR.

12 godina
neaktivan

ja bih rekao da je vaznije da se sagleda koliko se zapravo "zaradi" mjesecno, dakle koliko se posla napravi, konkretno. npr. svima smetaju likovi koji uberu 7-8k kuna ili vise a da li zaista toliko psla i naprave mjesecno ? ukoliko zaista "stvore" 8k kuna mjesecno nove vrijednosti onda je meni poprilicno svejedno da li je doticni/a na to radno mjesto dosao zasluzeno ili preko veze, kakv skolu ima i da li je iz neke je*bene selendre sa brda u srednjoj bosni. uostalom, kada bi isli mrdat sve one koji su nezasluzeno dosli do odredjene pozicije, dosta toga bi se sje*balo jer bi se makli i neki poprilicno sposobni ljudi. najvise smetaju oni koji uzmu pare a ne doprinesu niti za 100 kuna. s druge strane je drustvo i firme i posao koji covjeku uopce ne omogucava da doprinese svojim radom, bilo sto, jer posla jednostavno nema ! a pare onda dolaze ili iz proracuna ili preko krede ili kako vec. i niko se ziv ne sikira zbog tog, svi mirno spavaju ! a sutra mozda nema vise ni kune ! i sta cemo onda ? kada bi se zaista placalo po ucinku onda bi neki imali jedva 500 kuna mejsecno ali bi se borili da imaju vise, a opet neki bi imali mozda i 60k kuna mjesecno ali ko bi im to mogao osporiti ? ako si zaista zasluzio onda tu nema rasprave. ovako se stvara jedna atmosfera mulja u kojoj su svi destruktivno zavidni, dakle samo se gleda da drugom crkne krava, nedo bog da neko ima dvije krave, odma krene pa oklen ti , pa kog si pito, ciji si ti brale itd. dakle ne moze se uopce odmaknut od nekog prosjeka, plafon, sto stvara armiju mediokriteta koji niti nece da zapnu jer im se stalno podmece noga, lakse je odradit kolko se mora da se popuni norma a ako je ikako moguce i manje vec se natezat sa selom i to je unaprijed izgubljena bitka. ovo se ne odnosi na vas, mali broj ljudi koji ste u stanju da se izdignete iznad sel*endre i dostignete "granicu vlastite nesposobnosti", morate shvatit da ste prvo : model po kojem ovo drustvo mora da funkcionira jednog dana, drugo 1% ovog drustva. pa sve ove reakcije, ne da mi se, je*bo ovo sve, odo ja u australiju, nisu posljedica vaseg rada, vec posljedica nerada 99% mediokriteta na koje prosjecan 20-30togodisnjak nailazi na poslu, od starih pr*donja do mladjih uhljeba.

sta napravit, pa prvo ne zivi se 1000 godina (a i kada bih ziveo....) pa da ja cekam da moj shef koji ubere 17k kuna zaista i zaradi tih 17k, ne kroz politikanstvo i se*rendanje i saltanje ljudi lijevo desno i prodavanje magle vec konkretno RADOM i ne pricom da je on to zasluzio, pa penzija ide od 65te a ne od 45te ili ?, kada kolege koje me okruzuju nemaju pravo preko reda doc do posla i dnevnice i pic*ke materine jer su neciji, kad se za odredjeni rad dobije PARA a ne tapsanje po ramenu i kruzni mailovi sa BRAVOOOOOO u fontu od 48 pixela itd itd. e onda ce se mediokriteti prorijedit pa ce se pokazat vrijedni ljudi pa ce se raja otimat da bude u krugu sposobnih a ne podobnih pa ce onda bit neke srece. na kraju krajeva svi mi hocemo 5 soma eura ali cak i kad bi ispalo da ja ne zasluzujem niti 100 eura bar zelim probat, barem toliko, a posteno, da znam koliko vrijedim i da konkretno vidim koliko drugi vrijede. ovako, svi mi znamo da su svi ljudi na planeti isti, i u sveckoj ima uhljeba i u amazoniji ima genijalaca, sve je to ok, ali najbolji ce nam otic, i vec jesu, a ko i ne bi, u neka drustva di se moze pokazati koliko se vrijedi ili ne vrijedi. nije sve u parama i toga su ljudi svjesni, oni koji odlaze vanka, zaradit ce se da, ali ce se i nadic ona neka buducnost koja ceka ovdje, koja je grozna, vjecno pod necijom sapom i pod necijim mentalnim plafonom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice