Točno. S jedne strane imaš stvarno visoku stopu kriminaliteta (kao i svugdje gdje je siromaštvo i besparica), a policija i država svojim nemarom to ne drže pod kontrolom, a s druge strane kad dođu pod "udar zakona", ti isti Romi nagrabuse k'o žuti pa odgovaraju i za ono što je učinio netko sedam općina dalje, ili što policija misli da je možda učinio.
Ako imate kakvog poznanika u policiji pitajte "pritvorskog nadzornika" koliko pritvorenika Roma "padne na lice" dok ih se privodi, a koliko se to događa ostalima u pritvoru, pa ćete vidjeti da ti ljudi imaju hereditarnu skolnost "padanju na lice", još nedokumentiranu u medicini...
A ti očito imaš isto tako velikog iskustva suživota sa istima. Lagano je gledati sa pedistala i osuđivati druge.
Kao što sam napomenuo u postu prije, pozivam sve ljude da dođu živjeti u predivno Međimurje (koje je od mirnog mjesta postao pravi Eldorado, kojeg se nebi posramio niti najbolji western).

Smiješno iz današnje perspektive i životnih puteva hehe, odmah mi pada napamet ona slika sa dva golaća i ispod psovke, da jel zima itd. 

no u državi ko našoj di je sve u banani i zapravo zakazalo ništ drugo niti ne moš očekivat.Našoj vlasti i zakonodavcima je lakše zažmirit, pa onda to izgleda da se ne događa no itekak se događa a murija ništ ne može uglavnom Romi su fakat veliki problem u praksi.
dakle Francuzi su se dosjetili pa protjeruju/izbacuju Rome van iz Francuske super elegantno rješenje jel ili nekaj drugo možda?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.