Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.063.426
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

Još je rano za dvojezične natpise, trebalo se pričekati da bar jedna, dvije generacije prođu pa onda stavljati. Neki još imaju nezacijeljene rane iz devedesetih. To treba poštovati.

Inače, kizo, ti imaš neku obvezu na svaku temu koje se dotaknemo ubacivat HDZ. Svaka spomen i kritika SDP-u evo kiza HDZ ovo HDZ ono, stavovi se ne brane blačenjem drugih nego obrazloživanjem odluka aktualnih. Od "lex Perkovića" do dvojezičnih natpisa (koje potječu od HDZ-a). 

Dalje, Sirija...

Britanski parlament odbio bilo kakvu vojnu intervenciju, Obama tražio da Kongres razglaba o američkoj, Francuzi kao inače pudlice čekaju što će americki kongres odlučiti pa će tako i oni.

Hezbollah je spreman na moguće napade izvana, trenutno se mobiliziraju, inače ta libanonska militantna skupina je jača od same regularne vojske Libanona. 

Rusi su navodno isporučili S-300 zemlja-zrak rakete. Obrana protiv vojnih zrakoplova i krstarećih raketa.

Ako bude ičega biti će samo napad iz daljine Tomahawk raketama s brodova. Neke kritične položaje. Inače, Sirija je prva zvala UN radi korištenja kemijskog oružja u Aleppu prije godinu dana, o tome se više ne piše puno. 

A complex man drawn off of simplicity.
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Pranja kaže...

U stvari Čeh, ali nebitno tvoje zabave radi.

Mislil sam na mentalno stanje ,ne na nacionalnost.

epic kaže...

Inače, kizo, ti imaš neku obvezu na svaku temu koje se dotaknemo ubacivat HDZ. Svaka spomen i kritika SDP-u evo kiza HDZ ovo HDZ ono, stavovi se ne brane blačenjem drugih nego obrazloživanjem odluka aktualnih. Od "lex Perkovića" do dvojezičnih natpisa (koje potječu od HDZ-a). 

Inače ,za SDP me uopće nije briga - ali ,činjenica je da se sve ovo sada događa zahvaljujući HDZ-u ,koji je u 18 godina na vlasti vratio državu 50 godina unatrag.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 21:22 (kizo2703).
17 godina
odjavljen

Dok ljudi kopaju pijesak iz očiju od krhotina dvojezičnih natpisa, zmija se šulja u travi: http://www.index.hr/vijesti/clanak/vlada-povecala-trosarine-gorivo-od-ponoci-drasticno-skuplje/698153.aspx

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
14 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
Pranja kaže...

U stvari Čeh, ali nebitno tvoje zabave radi.

Mislil sam na mentalno stanje ,ne na nacionalnost.

Nemam ti ja toga u papirima, niti to želim.

A kakvo je tvoje mentalno stanje? Borio sam se za svoju državu i narod da bi mi drugi uživali prava?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
16 godina
neaktivan
Pranja kaže...

A kakvo je tvoje mentalno stanje? Borio sam se za svoju državu i narod da bi mi drugi uživali prava?

Borio sam se za državu u kojoj će svi biti jednaki i imati jednaka prava i obaveze.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 21:26 (kizo2703).
15 godina

Već sam o tome pisao pa samo da ponovim. Jadna smo mi država ako ne poštujemo vlastite zakone. Poštivanje zakona je temelj svake države i nema toga koji se može nazvati domoljubom a da ne poštuje zakone vlastite države. Rat je završio već odavno, ishod je poznat svima, sada treba pustiti pravosuđe da procesuira sve koji su počinili zločine.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

Borio sam se za državu u kojoj će svi biti jednaki i imati jednaka prava i obaveze.

Ali nismo jednaki- većinsko stanovništvo je zakinuto u odnosu na manjinsko.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
odjavljen

Za poštivati zakone najprije treba imati neovisno pravosuđe očišćeno od korupcije. Mi, nažalost, to nemamo.

12 godina
neaktivan
The Man kaže...

Moja baka je iz Subotice i ne možeš mi AP Vojvodinu trpati u isti koš sa Srbijom. AP Vojvodina je za Srbiju pojam i da je nema pola Srbije bi pocrkalo od gladi.

I ja sam iz Subotice rodom. Mađari kao manjina imaju pravo i na mađarski jezik u osnovnoj i na katoličku vjeronauku i sve table pišu i na mađarskom i ćirilicom i latinicom. Pola grada priča mađarski, i mađari i srbi. Ima ih isto blizu 35%, ko srba u Vukovaru. Nema problema, ima podjele među narodom, ali problema nema. Nikada u svom životu nisam čuo za problem po nacionalnoj osnovi u svom rodnom gradu. U Bosni isto, tri naroda, piše sve na tri jezika (čak i kada se potpuno isto kaže na sva tri jezika što mi nikako nije jasno). Srpski piše ćirilicom, hrvatski i bosanski latinicom. Opet, nema problema. Ne možeš reći da se u Bosni nisu ubijala sva tri naroda, pa opet problema nema. Podijeljenosti uvijek ima i uvijek će biti, ali problema nema. I u Federaciji gdje sve srbe možeš na prste prebrojati opet na nekim mjestima imaju natpisi na ćirilici, niko ih ne dira, fino stoje. Nađe se poneka budala koja sprejem precrta natpis il na latinici il na ćirilici, a vlasti ovakve nikakve u Bosni taj natpis zamjene u roku od 10 radnih dana.

Dakle ajde što je Srbija mentalitetom ispred Hrvatske, već i ovakva nikakva Bosna. Nema ni u svim dijelovima Bosne 35% srba pa opet svugdje piše normalno, na svim jezicima. Samo Rvati Katolici prave problem gdje ga nema, i to oko toga da li se uči nešto u osnovnoj djecu koja nemaju pojma o ratu. Djeca sada u osnovoj su rođena 5-10 godina poslije rata. Umjesto da ih učite fino ravnopravnosti i da poštuju i svoje tuđe. Ne moraš voljeti srbe, bosance, kineze ili šta već, ali moraš poštovati. Djeca od 10 godina nisu birala da li će biti rođeni kao srbi ili hrvati. To ubijanje prije 20 godina nikakav razlog nije za pravljenje s**nja. I to su bili pojedinci, a ne čitav narod. Dio naroda jeste, ali nije čitav. Pogotovo nisu djeca koja tada još nisu ni rođena. Kada može svaki grad u ovakoj nikakvoj Bosni da to sprovede, pa može i jedan grad u Hrvatskoj. A u tom dijelu Hrvatske vjerujte da ima jako puno srba.

Udaljite se od tog mentaliteta. Odrastite. Na prvom mjestu budite čovjek, pomažite svima i poštujte sve. Tek nakon toga budite hrvati/srbi/bosanci/kinezi/japanci.

Disclaimer: Nit sam srbin, nit sam hrvat, nit sam bosanac. Rođen sam pred kraj rata, izgubio dio porodice jesam, ali kako mi mogu nedostajati ako ih nikad nisam ni upoznao? Isto tako nisu ni ta djeca kojoj branite da uče o kulturi naroda sa kojima žive od rođenja u istom gradu. Srbi vas mnogo manje mrze nego vi njih.

15 godina
Tonči kaže...

Za poštivati zakone najprije treba imati neovisno pravosuđe očišćeno od korupcije. Mi, nažalost, to nemamo.

Ako ćemo tako u krug, nikad sreće.

12 godina
neaktivan

Ja bih samo rekao nešto! Glupo mi je sada govoriti o tome ratu i stajati na jednu stranu jer rata nisam proživio niti sekunde. Čuo sam ja mnoge priče,vidio sam snimke,slike...

Nisam nacionalist,ne mrzim niti jedan narod i nemam ništa protiv ikog. Mislim,ako se hoće međusobno vrjeđati neka se vrjeđaju. To je sve stvar nezrelosti. Pa djeca koja idu u osnovnu se ne vrjeđaju,a pogledaj samo koliko mržnju širimo jedni prema drugima. Bolje je pustiti sve u vražiju mater i ne svađati se ni sa kime,i onako smo već dosta zatrovani mržnjom. Treba voljeti i čuvati ono što je svoje,a ono što je tuđe ne dirati!

Za čirilićne tablice u Vukovaru - neću komentirati. Drugi znaju što je rat,ja hvala Bogu ne znam,i baš zbog toga se ne želim mješati u tu situaciju.

Daniel
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 21:47 (Shumy).
16 godina
neaktivan
r3bl kaže...
The Man kaže...

Moja baka je iz Subotice i ne možeš mi AP Vojvodinu trpati u isti koš sa Srbijom. AP Vojvodina je za Srbiju pojam i da je nema pola Srbije bi pocrkalo od gladi.

I ja sam iz Subotice rodom. Mađari kao manjina imaju pravo i na mađarski jezik u osnovnoj i na katoličku vjeronauku i sve table pišu i na mađarskom i ćirilicom i latinicom. Pola grada priča mađarski, i mađari i srbi. Ima ih isto blizu 35%, ko srba u Vukovaru. Nema problema, ima podjele među narodom, ali problema nema. Nikada u svom životu nisam čuo za problem po nacionalnoj osnovi u svom rodnom gradu.

Mađari nikada nisu klali srbe u Vojvodini niti im palili kuće. Pogledaj ovaj dokumetarac i neke će ti stvari biti jasnije.

Vukovar 1991

“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
12 godina
neaktivan
Pranja kaže...
kizo2703 kaže...

Ali nismo jednaki- većinsko stanovništvo je zakinuto u odnosu na manjinsko.

Jeste, jeste. Dakle u čitavoj Hrvatskoj se uči ćirilica pa ste zakinuti ili šta je u pitanju?

12 godina
neaktivan
The Man kaže...
Mađari nikada nisu klali srbe u Vojvodini niti im palili kuće. Pogledaj ovaj dokumetarac i neke će ti stvari biti jasnije.

Vukovar 1991

Da, da, a srpska djeca koja sada imaju 10 godina jesu.

14 godina
odjavljen
r3bl kaže...

Jeste, jeste. Dakle u čitavoj Hrvatskoj se uči ćirilica pa ste zakinuti ili šta je u pitanju?

Jesmo qrac jednaki.

I ne govorim o Srbima i ćirilici nego o manjinama i njihovim pravima općenito.

17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Jesmo qrac jednaki.

Koja prava manjine imaju a ti nemaš? Čisto me zanima?

14 godina
odjavljen
Dr. Zoidberg kaže...
Pranja kaže...

Jesmo qrac jednaki.

Koja prava manjine imaju a ti nemaš? Čisto me zanima?

Besplatne nekretnine, besplatna legalizacija, besplatni udžbenici za djecu, preogromne pomoći/doplatci, pare za održavanje kulturne baštine svoje zemlje itd.

17 godina

njegovanje i davanje vaznosti/prava nacionalnim manjinama treba da bude segment kojim se kiti i hvali svaka normalna drzava.  te da svijetu porucuje...pogledajte kako je nama stalo da kulturno/financijski potpomazemo sve nacionalne manjine i njihove potrebe.

o kakvoj nepravdi vi pricate?  pricate o posljedicama zadnjeg rata, a polovica jos mentalno zaglavljena u drugom svjetskom ratu.  sve odreda nakaradno.  pocevsi od jucerasnjeg velicanja lika i djela stanara platonove pećine.

umjesto da se neki srame dovijeka one tvorevine zasnovane na rasnim zakonima...oni bi i danas krojili manjinama uvijete i krsili vlasite zakone.

odite kvragu u pecinu i gledajte sjene kockastih glava.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
15 godina
torrente kaže...

njegovanje i davanje vaznosti/prava nacionalnim manjinama treba da bude segment kojim se kiti i hvali svaka normalna drzava.  te da svijetu porucuje...pogledajte kako je nama stalo da kulturno/financijski potpomazemo sve nacionalne manjine i njihove potrebe.

o kakvoj nepravdi vi pricate?  pricate o posljedicama zadnjeg rata, a polovica jos mentalno zaglavljena u drugom svjetskom ratu.  sve odreda nakaradno.  pocevsi od jucerasnjeg velicanja lika i djela stanara platonove pećine.

umjesto da se neki srame dovijeka one tvorevine zasnovane na rasnim zakonima...oni bi i danas krojili manjinama uvijete i krsili vlasite zakone.

odite kvragu u pecinu i gledajte sjene kockastih glava.

Nemoj tako torrente, ne možeš ljude etiketirati zbog oblika glave. Ima i onih s kockastim glavama koji su OK. Tolerancija prije svega.{#}

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Nemoj tako torrente, ne možeš ljude etiketirati zbog oblika glave. Ima i onih s kockastim glavama koji su OK. Tolerancija prije svega.{#}

Kakva tolerancija za nekoga tko ne tolerira nikoga tko ne misli i ne ponaša se kao on?! Molim te!

17 godina
odjavljen

LOL

17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Besplatne nekretnine, besplatna legalizacija, besplatni udžbenici za djecu, preogromne pomoći/doplatci, pare za održavanje kulturne baštine svoje zemlje itd.

Besplatne nekretnine, nisam ništa pronašao.

Besplatna legalizacija, vidim po internetu da romi skupljaju pare za to pa nisam siguran ni da su to dobili

Besplatni udžbenici, pa one manjine koje idu u "normalnu" hrvatsku školu kupuju udžbenike. Oni koji su u programima za manjine njima se sufinanciraju stvari iz djela proračuna određenog za manjine (u koji oni isto uplaćuju plaćajući porez). Ne znam da li besplatno dobiju udžbenike za to, pretpostavljam da socijalni slučajevi da, ali to vrijedi i za većinu.

Nisam čuo za doplatak na osnovu srbin/čeh/štoveć sam, slobodno me prosvjetli linkovima.

A zadnje, to isto i većina dobija. Želiš reći da se ništa ne odvaja za očuvanje hrvatske baštine?

14 godina
odjavljen

Normalno da nečeš ništa naći. Jer da moraš naći tekst o rvatu katoliku, našao bi ga u 0,0435 sekunde.

17 godina
neaktivan

Ja sam stvarno spreman da me prosvjetliš linkovima koji nisu na dnevno.hr :P

Prihvaćam bez pardona ustav, narodne novine, razna ministarstva. Ako već znaš koliko ti prava krše valjda znaš i gdje je navedeno.

Može čak i dnevno ako ima relevantne izvore koje čovijek može provjeriti.

16 godina

{#}

Dođoh vidjeti što ima, ali...ne, idem gledat film

15 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Lol. Bilo bi mnogo više Srba da je to sve točno {#}

 -- || \o/
14 godina
odjavljen

Ne znam kako da linkam stvarni život-imate ideju?

17 godina
Pranja kaže...

Linkaj zakone po kojima ostvaruju prava o kojima pričaš... novinski članak koji to opisuje ili bilo što. Ovako govoriš nešto što se u tvojoj glavi stvorilo isključivo zbog netrpeljivosti ili, u boljem slučaju, nešto što su te naučili u tvojoj okolini i što je uzrokovalo tvoju netrpeljivost.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
14 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...
Pranja kaže...

Linkaj zakone po kojima ostvaruju prava o kojima pričaš... novinski članak koji to opisuje ili bilo što. Ovako govoriš nešto što se u tvojoj glavi stvorilo isključivo zbog netrpeljivosti ili, u boljem slučaju, nešto što su te naučili u tvojoj okolini i što je uzrokovalo tvoju netrpeljivost.

Nema toga.

17 godina

Pustite sad malo Vukovar na miru,Nevinašce tam se situacija neče smirit još godinama bit če dost materijala za istu temu.U Vukovaru pravda nije zadovoljena, to je največi problem u praksi a vezano je na srpske zločine i abolirane četnike koji se danas slobodno šeču po Vukovaru. Dost njih aboliranih danas nosi uniformu hrvatske policije, e to je tek pravi cirkus kaj ne uglavnom HDZ je u prošlosti odradil dobar koalicijski posao sa SDS-om.Jedan od takvih aboliranih(zaslugom HDZ-a) je i Vojislav Stanimirovič, eto ga sjedi u Hrvatskom Saboru a tam 1991 se okolo deral da je Vukovar srpski grad i onda se neki čude zakaj je u Vukovaru takva situacija.{#}

Šta reči na ovakvu dole presudu, zar samo pet godina zatvora za ovak nekaj bravo sutkinja bilo bi bolje da ideš radit u Čistoču a ne sudit fučkaj ga sad.{#}

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/ocu-monstrumu-pet-godina-za-smrt-dvomjesecne-djevojcice-330482

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice