Mislim da je za danasnje generacije djece malo neozbiljno govoriti da ce imati traume od Biblijskih prica kad je oko njih svugdje nasilje od filmova, igrica, raznih crtica do samog interneta na kojem su u velikom broju slucajeva bez nadzora i dostupni su im snimci i site-vi kao sto je npr. mracnjak.com i slicni. Da se razumijemo ne mislim da ce djeca dobiti nekakv traume niti od igrice i filma koji sadrzi nasilne sadrzaje.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
necu ni ja vise kratit citate...visestruko cu citirat cijelu bibliju. sad cete i vi sa tockicem na misu "skvrrrr-skvrrrr-skvrrr".
necu ni ja vise kratit citate...visestruko cu citirat cijelu bibliju. sad cete i vi sa tockicem na misu "skvrrrr-skvrrrr-skvrrr".
Hyperscroll. PWNED!!! 
Tim prije što Isus nije "stvarno" umro - nakon tri dana je uskrsnuo i postao Bog zajedno s Ocem i Duhom Svetim
Ti mislis da je ovo tocno?
Misliš da nije?
Isus je dio Svetog trojstva: Otac, Sin i Duh Sveti.
Trojstvo se nigdje ne spominje u Bibliji isto kao ni Čistilište.
Isus nije Bog niti dio "trojstva". On je Sin Božji.
"Kaže joj Isus: "Ne zadržavaj se sa mnom jer još ne uziđoh Ocu, nego idi mojoj braći i javi im: Uzlazim Ocu svomu i Ocu vašemu, Bogu svomu i Bogu vašemu." Iv20.17
"A što se tiče uskrsnuča mrtvih, zar niste čitali što vam reče Bog: 32 Ja sam Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev? Nije On Bog mrtvih, nego živih!" Mt22.31,32
"17 I dok je izlazio na put, dotrči netko, klekne preda nj pa ga upita: "Učitelju dobri, što mi je činiti da baštinim život vječni?" 18 Isus mu re?e: "Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar doli Bog jedini!" Mk10.17,18
"I Gospodin Isus, pošto im to reče, bude uzet na nebo i sjede zdesna Bogu." Mk16.19
"Onih dana iziđe na goru da se pomoli. I provede noć moleći se Bogu." Lk6.12
Kaže Isus: "Bog je duh i koji se njemu klanjaju, u duhu i istini treba da se klanjaju." Iv4.24
"21 Marta reče Isusu: "Gospodine, da si bio ovdje, brat moj ne bi umro. 22 Ali i sada znam: što god zaišteš od Boga, dat će ti." Iv11.21,22
"Toga Isusa uskrisi Bog! Svi smo mi tomu svjedoci." Dj2.32
"55 Ali on, pun Duha Svetoga, uprije pogled u nebo i ugleda slavu Božju i Isusa gdje stoji zdesna Bogu 56 pa re?e: "Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovječjega gdje stoji zdesna Bogu." Dj7.55,56
"Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješda ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen." Rim10.9
...
"Iz evanđelja po Ivanu:
I uvečer toga istog dana, prvog u tjednu, dok su učenici u strahu od Židova bili zatvorili vrata, dođe Isus, stane u sredinu i reče im: „Mir vama!“ To rekavši, pokaza im svoje ruke i bok. I obradovaše se učenici vidjevši Gospodina. Isus im stoga ponovno reče: „Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas.“ To rekavši, dahne u njih i kaže im: „Primite Duha Svetoga. Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im.“ Ali Toma zvani Blizanac, jedan od dvanaestorice, ne bijaše s njima kad dođe Isus. Govorili su mu dakle drugi učenici: „Vidjeli smo Gospodina!“ On im odvrati: „Ako ne vidim na njegovim rukama biljeg čavala i ne stavim svoj prst u mjesto čavala, ako ne stavim svoju ruku u njegov bok, neću vjerovati.“ I nakon osam dana bijahu njegovi učenici opet unutra, a s njima i Toma. Vrata bijahu zatvorena, a Isus dođe, stade u sredinu i reče: „Mir vama!“ Zatim će Tomi: „Prinesi prst ovamo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku i stavi je u moj bok i ne budi nevjeran nego vjeran.“Odgovori mu Toma: „Gospodin moj i Bog moj!“ Reče mu Isus: „Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!“ (Iv 20, 19-27)"
Uglavnom poanta je na kraju ovo sto sam boldao gdje Toma naziva Isusa Gospodinom i Bogom a Isus ga ne ispravlja negi potvrduje sto je rekao.
ovdje isto objašnjava
(Evanđelje po Ivanu - 14,7)
Isus – put do Oca
»Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga
i u mene vjerujte!
U domu Oca mojega ima mnogo stanova.
Da nema, zar bih vam rekao:
‘Idem pripraviti vam mjesto’?
Kad odem i pripravim vam mjesto,
ponovno ću doći i uzeti vas k sebi
da i vi budete gdje sam ja.
A kamo ja odlazim, znate put.«
Reče mu Toma: »Gospodine, ne znamo kamo odlaziš. Kako onda možemo put znati?«
Odgovori mu Isus:
»Ja sam Put i Istina i Život:
nitko ne dolazi Ocu osim po meni.
Da ste upoznali mene,
i Oca biste moga upoznali.
Od sada ga i poznajete
i vidjeli ste ga.«
Kaže mu Filip:
»Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!« Nato će mu Isus: »Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?«
»Tko je vidio mene, vidio je i Oca.
Kako ti onda kažeš: ‘Pokaži nam Oca’?
Ne vjeruješ li
da sam ja u Ocu i Otac u meni?
Riječi koje vam govorim,
od sebe ne govorim:
Otac koji prebiva u meni čini djela svoja.
Vjerujte mi:
ja sam u Ocu i Otac u meni.
Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte.(Iv 14-7)
http://www.tportal.hr/scitech/znanost/280901/Hrvatska-je-raj-za-sarlatane-prevarante-i-nadrilijecnike.html
Znanstvenik vs. pseudoznanstvenik, zanimljiv clanak.
Ukazuje na veliki problem pseudoznanosti i sarlatanstva u hrvatskoj.
Mislim da je vrijeme da se opasnoj pseudoznanosti stane na kraj, bas kako i ovaj znanstvenik kaze na primjeru Francuske koja je taj problem izgleda dobrim dijelom rijesila jos u devedesetima.
Problem je što su naši političari ljudovi iz naroda koji i sami vjeruju u "kristale", viskove, "bioenergiju" i tako to. Aleksa Bjeliš, rektor Zagrebačko sveučilišta, platio je radiestezistu da očisti "negativnu energiju" iz prostorija Sveučilišta (http://www.tportal.hr/scitech/znanost/96847/Ne-vjerujem-u-visak-ali-ako-moze-pomoci.html)
Nisu ni Francuzi baš sasvim normalni - oni se furaju na "grafologiju", isto pseudoznanost koja na osnovu nečijeg rukopisa navodno zna sve o toj osobi. Tako tražiš posao u državnoj tvrtki, a oni te traže uzorak rukopisa da "stručnjak" na osnovu toga zaključi kakve si osobnosti - agresivan, miran, marljiv, lijen i tako...
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-22198554
Švabe, Švicarci i Nizozemci se (institucionalno) furaju na homeopatiju. Svaki narod ima barem jednu bizarnost koju prihvaća kao znanost, a narodi s juga poput nas (Talijana, Grka, Albanaca...) se razlikuju od običaja samo po tome što puše SVE, a ne samo neke od gluposti.
Švabe, Švicarci i Nizozemci se (institucionalno) furaju na homeopatiju. Svaki narod ima barem jednu bizarnost koju prihvaća kao znanost, a narodi s juga poput nas (Talijana, Grka, Albanaca...) se razlikuju od običaja samo po tome što puše SVE, a ne samo neke od gluposti.
Mislim si ja, pa sto ima lose u homeopatiji, pa necu valjda zbog smrkavog nosa ili malo kaslja ici doktoru, popijem malo caja i meda doma i dobro, a onda skuzim da sam gadno zabrijao i pomijesao termine. 
Nevezano,
http://danas.net.hr/svijet/evo-zasto-odlazim-iz-goldman-sachsa
Sto se tice homeopatije, letci za homeopatske terapije i neke slicne gluparije se dijele u domu zdravlja u kojem sam ja prijavljen.
Ono cekajuci svoj red za pregled kod doktora gledam i citam te gluposti i bivam zgrozen sto kroz dom zdravlja prolaze stotine ljudi dnevno, bolesnih i lakovjernih ljudi koji puse ove retardirane gluposti. To je kriminal! I to ocito upravitelji doma zdravlja odobravaju. (mozda prime i koju kuverticu - ko ce ga znat?)
S druge strane znanosti, na strani one prave znanosti - NASA je napravila IONski motor druge generacije koji bi mogao zamijeniti gotovo sve svemirske motore na raketno gorivo jer je cak 10 do 12 puta efikasniji od obicnog motora na raketno gorivo.
Mana mu je naravno slaba snaga i sporo ubrzanje, no u smislu dugackih svemirskih letova - to je prakticki nebitno.
http://www.nasa.gov/multimedia/imagegallery/image_feature_2416.html#.UhMfK9KBmzl
To je onda u biti brojevni sustav konstruiran iz skupa brojeva S = {1, 2, 6, 7} za koji imas definirane operacije zbrajanja i mnozenja. Ovaj "defaultni sustav" koji koristimo zove se dekadski brojevni sustav. xD
U tom slucaju, kada bi se vratio iz svoj brojevnog sustava u dekadski, 2 + 2 = 4 kako god okrenes. Mozemo povuci paralelu s binarnim brojevnim sustavom -> 1 + 1 = 10, ali to formalno nije "deset" jer to nije dekadski br. sustav, kad se vratimo u njega, to je opet dva. ;)
Nisam nikad cuo niti susreo termin "univerzum promatranja" pa zato pitam.
Dekadski sustav je samo brojevni sustav koji smatramo "defaultni". Mislim da jest ime sustava algebarski. Ti možeš dekadski sustav koristiti i u vektorskom prostoru, ali se "defaultno" služimo skalaraimo. Ako ovo sada ima išta imalo smisla...
To što čovjek intuitivno sve prebacuje na dekadski sustav(kao ti gore), to apsolutno nema veze za promatrani sustav.
Uglavnom, za univerzum promatranja.... Drugi korjen od -1 u univerzumu kompleksnih brojeva iznosi i. Drugi korjen od -1 u univerzumu cijelih brojeva je nedopušteno (nedefinirano) preslikavanje.
Univerzum promatranja bacanja novčića je pismo i glava.
EDIT: Aaaaa LOL
http://www.jutarnji.hr/snazan-porast-prijavljenog-prometa-zbog-fiskalizacije-iznos-oporezivih-isporuka-porastao-za-13-milijardi-kuna/1121074/
Zakon jedan od komentara:
"I opet nema novca za seljake?"

Dekadski sustav je samo brojevni sustav koji smatramo "defaultni". Mislim da jest ime sustava algebarski. Ti možeš dekadski sustav koristiti i u vektorskom prostoru, ali se "defaultno" služimo skalaraimo. Ako ovo sada ima išta imalo smisla...
To što čovjek intuitivno sve prebacuje na dekadski sustav(kao ti gore), to apsolutno nema veze za promatrani sustav.
Uglavnom, za univerzum promatranja.... Drugi korjen od -1 u univerzumu kompleksnih brojeva iznosi i. Drugi korjen od -1 u univerzumu cijelih brojeva je nedopušteno (nedefinirano) preslikavanje.
Univerzum promatranja bacanja novčića je pismo i glava.
EDIT: Aaaaa LOL
http://www.jutarnji.hr/snazan-porast-prijavljenog-prometa-zbog-fiskalizacije-iznos-oporezivih-isporuka-porastao-za-13-milijardi-kuna/1121074/
U svim matematikama koje sam odslusao (linearna algebra, matematicka analiza, diskretna matematika, teorija grafova, vjerojatnost i statistika) nikad nije spomenut "algebarski" sustav tako da stvarno ne znam na sto mislis. Mozda mislis na prsten?
Ipak bih ja tu koristio termin "skup kompleksnih brojeva", ali ajde, ako ti je draze univerzum, tko sam ja da ti branim? :D
Kod bacanja novcica, definira se "elementarni dogadaj" i to u ovom slucaju dva: ω1 = pismo, ω2 = glava. Mislim, kuzim sad sto zelis reci, stvar je u terminologiji.
Hehe, zanimljvo bome. A to je tek prva polovica godine. Jos kad bi se rijesili i veliki igraci (mislim da oni ne ulaze u ove brojke) vidjelo bi se pravo stanje. Jedino je problem, kako kaze jedan komentar: "Ne moze Linic nakositi koliko blago na drzavnim jaslama moze pojesti", kad bi postojalo neko rjesenje i za to, vjerojatno bi krenulo sve skupa u dobrom smjeru.
Mislim si ja, pa sto ima lose u homeopatiji, pa necu valjda zbog smrkavog nosa ili malo kaslja ici doktoru, popijem malo caja i meda doma i dobro, a onda skuzim da sam gadno zabrijao i pomijesao termine. 
Nevezano,
http://danas.net.hr/svijet/evo-zasto-odlazim-iz-goldman-sachsa
http://danas.net.hr/svijet/nakon-sto-je-danima-u-banci-radio-do-6-ujutro-21-godisnjaka-pronasli-mrtvog
A kaj bi bilo loše u Homeopatiji/ili nekoj preventivi ništa,
da samo vidiš kolko ljudi danas žderu ljekova bezveze zato jer lječnici automatikom nekaj propisuju onak bezveze večinom antibiotike jel to se jede ko bomboni.A jel pod homeopatiju spada i Proso ili koštice od Marelice jel,
vezano za ovaj dole video i sve ostalu hranu koju bi ljudi itekak trebali jest a večina ju uopče ne jedu no zato večinom jedu industrijsku smeče-hranu.
Imam ja jedan zgodan primjer od nedavno,
uglavnom frend je sa obitelji bil na moru i tako to i tam je pokupil neku malo gadniju upalu sinusa.Ode on kod svog doktora jel, i ništa nakon okvirne procjene i pregleda dobije Sumamed a najintresantnije je da ga nisu uopče poslali na vađenje krvi fučkaj ga sad.
No ta upala sinusa nikako ne prolazi, prođe petnaest dana i to još traje istom snagom pa on ode opet kod doktorice jel.Tek sad nakon drugog dolaska doktoru, pošto bolest ne prolazi baš tek sad ga šalju na vađenje krvi i i na kraju se ustanovila upala sinusa vezana za neku bakteriju.Sumamed zapravo nije uopče djeloval nikako, još je imal i neke nezgodne probleme s probavom prva tri dana dok je pio taj Sumamed uglavnom antibiotik je popapal bezveze a nije uopče trebal.Na kraju je bolest sama od sebe popustila i polako prošla tek nakon dvadeset dana. Frend je od drugog dolaska doktoru, onako frustriran prestao pit bilo kakve antibiotike i ljekove nakon nalaza krvi samo je pio vitamine i tak to.Takvih primjera ima puno jel kad se prepisuju antibiotici, koju uopče ne djeluju jer je lječnik okvirno procjenil stvar tj nema poima(jer nema nalaz krvi) no ipak ih ljudi popapaju onako reda radi.
I šta sad ništa bilo pa prošlo, ali još mi nikak ne ide u glavu zakaj ga prvi nisu poslali na vađenje krvi onda bi odma znali šta je u pitanju.Ovako je na čoravo prepisan taj Sumamed, kojeg da su imali nalaz krvi ne bi niti dali jer nema koristi od njega no zato ima nuspojave no kog to uopče briga samo nek se antibiotici zobaju.
To sto se antibiotici gutaju kao bomboni je druga prica koja proizlazi iz neznanja i ignorancije ljudi.
Homeopatija s druge pak strane u najboljem slucaju proizvodi placebo efekt, a u najgorem slucaju moze izazvati i stetne efekte. Nemoj mijesati homeopatiju s kucnom medicinom sto sam i posebno naglasio da sam i ja napravio. Kao ono, homeo - home (eng.) - dom. Kao sto kaze na wiki: "A common error is to confuse home remedies with homeopathic remedies. In fact, the two concepts are unrelated.". Homeopatiju je utemeljio Nijemac imena Samuel Hahnemann i to dok je istrazivao malariju. Procitao je negdje da je kinin lijek za malariju jer je gorak (pazi ti to, jer je gorak). Onda ga je isao isprobati na sebi i dobio je reakciju slicnu simptomima malarije i tako je nastala homeopatija, lijecenje bolesti lijekovima koji izazivaju iste simptome kakve ima i bolest (homoios - isti, pathos - bol). Ako imas temperaturu dat ce ti "lijek" koji temperaturu u prvom redu i izaziva - fuck logic. A fora s kininom? Ispada da je Hahnemann vjerojatno bio alergican na kinin te je stoga imao takvu reakciju na njega. Na temelju njegove alergije na kinin dobili smo pseudoznanost zvanu homeopatija, lol.
To sto se antibiotici gutaju kao bomboni je druga prica koja proizlazi iz neznanja i ignorancije ljudi.
Homeopatija s druge pak strane u najboljem slucaju proizvodi placebo efekt, a u najgorem slucaju moze izazvati i stetne efekte. Nemoj mijesati homeopatiju s kucnom medicinom sto sam i posebno naglasio da sam i ja napravio. Kao ono, homeo - home (eng.) - dom. Kao sto kaze na wiki: "A common error is to confuse home remedies with homeopathic remedies. In fact, the two concepts are unrelated.". Homeopatiju je utemeljio Nijemac imena Samuel Hahnemann i to dok je istrazivao malariju. Procitao je negdje da je kinin lijek za malariju jer je gorak (pazi ti to, jer je gorak). Onda ga je isao isprobati na sebi i dobio je reakciju slicnu simptomima malarije i tako je nastala homeopatija, lijecenje bolesti lijekovima koji izazivaju iste simptome kakve ima i bolest (homoios - isti, pathos - bol). Ako imas temperaturu dat ce ti "lijek" koji temperaturu u prvom redu i izaziva - fuck logic. A fora s kininom? Ispada da je Hahnemann vjerojatno bio alergican na kinin te je stoga imao takvu reakciju na njega. Na temelju njegove alergije na kinin dobili smo pseudoznanost zvanu homeopatija, lol.
Neznanje i ignorancija ljudi je samo jedan dio,
a šta s ovim kad smotani doktor preporuči Sumamed a uopče nema krvne slike pacijenta i zapravo nema poima šta je napalo pacijenta.Pod šta to spada zapravo jel nemar ili doktora boli kita, takvih slučajeva ima puno tu je problem a ostalo je objasnil onaj striček u videu o bakterijama i antibioticima.
A fora s kininom?
Pij Schweppes Indian Tonic Water (datira još iz 1870 godine).

Britanci kažu da je zabavi došao kraj.
http://danas.net.hr/svijet/urednik-guardiana-morao-unistiti-hard-diskove-sa-snowdenovim-podacima
(Evanđelje po Ivanu - 14,7)
Isus – put do Oca
»Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga
i u mene vjerujte!
U domu Oca mojega ima mnogo stanova.
Da nema, zar bih vam rekao:
‘Idem pripraviti vam mjesto’?
Kad odem i pripravim vam mjesto,
ponovno ću doći i uzeti vas k sebi
da i vi budete gdje sam ja.
A kamo ja odlazim, znate put.«
Reče mu Toma: »Gospodine, ne znamo kamo odlaziš. Kako onda možemo put znati?«
Odgovori mu Isus:
»Ja sam Put i Istina i Život:
nitko ne dolazi Ocu osim po meni.
Da ste upoznali mene,
Od sada ga i poznajete
i vidjeli ste ga.«
Kaže mu Filip:
»Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!« Nato će mu Isus: »Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?«
»Tko je vidio mene, vidio je i Oca.
Kako ti onda kažeš: ‘Pokaži nam Oca’?
Ne vjeruješ li
da sam ja u Ocu i Otac u meni?
Riječi koje vam govorim,
od sebe ne govorim:
Otac koji prebiva u meni čini djela svoja.
Vjerujte mi:
ja sam u Ocu i Otac u meni.
Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte.(Iv 14-7)
Čuj, da iznesem još hrpu citata di se jasno vidi da je Otac Bog i Isusov Bog, ti (i drugi) ćeš i dalje tvrditi da Trojstvo postoji, tko ne vjeruje je poganin i završiti će u Paklu, bla, bla... Zato jer si i ti ja i gotovo svi mi odgojeni u Katoličkom kršćanstvu koje tako uči. Ali u Bibliji drugačije piše i jasno se može razumijeti, tko hoće razumjeti.
Evo ti dva koja su meni dovoljna da vjerujem da Isus nije Bog (ponavljam se):
"Kaže joj Isus: "Ne zadržavaj se sa mnom jer još ne uziđoh Ocu, nego idi mojoj braći i javi im: Uzlazim Ocu svomu i Ocu vašemu, Bogu svomu i Bogu vašemu." Iv20.17
"55 Ali on, pun Duha Svetoga, uprije pogled u nebo i ugleda slavu Božju i Isusa gdje stoji zdesna Bogu 56 pa reče: "Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovječjega gdje stoji zdesna Bogu." Dj7.55,56
Da ti ne navodim citate koji govore da je Bog stvorio Isusa (tj. Isus je prvo stvornje koje je Bog stvorio), da su židovi optužili Isusa pred Pilatom da ga treba smaknuti zato što se predstavljao kao Sin Božji ne kao Bog, židovi su znali za Duha svetoga, ali ga nisu nikada nazivali Bogom...
Da probam objasniti ovaj tvoj citat:
"Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte!..." ovdje opet vidiš da Isus radi razliku između sebe (Sina Božjega, Mesiju - Pomazanika, čovjeka...) i Boga (Duh bez fizičkog tijela, stvoritelja...)
"Da ste upoznali mene,
Od sada ga i poznajete
i vidjeli ste ga." i
" Otac koji prebiva u meni čini djela svoja.
Vjerujte mi:
ja sam u Ocu i Otac u meni. "
Čovjek (što je i Isus bio) je napravljen na sliku Božju, u smislu da može razmišljati, govoriti, odlučivati... (nije napravljen da fizički izgleda kao Bog, jer Bog nema fizičkog tijela). Ali Isus je savršena slika Božja jer je bez grijeha. Znači sve što je Isus činio (dobra dijela, ozdravljao...) to i Bog čini (činio). Po tome su isti, jednaki. Bog preko Isusa ostvaruje svoja djela, samo što ga on ne upravlja nego je Isus svojom slobodnom voljom to radio.
A fora s kininom?
Pij Schweppes Indian Tonic Water (datira još iz 1870 godine).

Sry, nisam bas skuzio foru. Recenica poslije tog pitanja je u biti odgovor na njega.
http://danas.net.hr/svijet/urednik-guardiana-morao-unistiti-hard-diskove-sa-snowdenovim-podacima
To ti je prava tajna sluzba koja ne zna (ili se pravi grbavom) da se podaci mogu kopirati i umnoziti gotovo bezbroj puta. Nema veze, bitno da su veliki decki unistili hard disk.
To ti je prava tajna sluzba koja ne zna (ili se pravi grbavom) da se podaci mogu kopirati i umnoziti gotovo bezbroj puta. Nema veze, bitno da su veliki decki unistili hard disk.
ma taj je potez u rangu onoga sto bi ucinile nase obavjestajne sluzbe da su u slicnoj situaciji, sad ce oni unistiti kao fol podatke ili ce kao nekoga zastrasiti... svi akteri ovog "curenja" NSA-ih informacija su znali u sto se upustaju tako da sumnjam da ce ikoga zastrasiti osim sto ce ih potaknuti da mozda prije nego su mislili puste u javnost sve podatke koje imaju.
Kaže Ilija Čvorović: Ja jesam za demokratiju, ali ne da svako priča šta oće!
Nije to još sišlo s grana.
Malo mi je naivno to uništavanje diskova. Tko garantira da su to jedini podaci? Osim ako Guardianova mrežna komunikacija nije pod nadzorom pa znaju da podaci nisu otišli iz Guardiana van i to su tada jedine kopije. U tom slučaju, jesu li diskove uništili termitom? Jer, čak i sjekirom rascjepani disk, može vratiti podatke posebnim tehnikama. A i onda, na tisućama stickova, DVD-a i diskova koji su odnešeni, sve je kopirano. Kakva glupost...
Malo mi je naivno to uništavanje diskova. Tko garantira da su to jedini podaci? Osim ako Guardianova mrežna komunikacija nije pod nadzorom pa znaju da podaci nisu otišli iz Guardiana van i to su tada jedine kopije. U tom slučaju, jesu li diskove uništili termitom? Jer, čak i sjekirom rascjepani disk, može vratiti podatke posebnim tehnikama. A i onda, na tisućama stickova, DVD-a i diskova koji su odnešeni, sve je kopirano. Kakva glupost...
Ja sam siguran da u pricuvi imaju te podatke, bili bi ludi da nemaju. 
Ovako ne prkose vlastima ali podaci jos uvijek mogu negdje iskrsnuti, ovisno koliko neka druga vlada ponudi love.
Siguran sam da svaka čistačica ima svoju kopiju.
-ne diraj mi u Čvorovića!
-btw, interesantno, ali njegove riječi su zapravo OK. Sam dokazuješ na forumu kad netko laprda kako nemaš toelranciju na glupost... mada bi to bila 'demokratija'.
Što s Guradinaom? Kako to kao novinar doživljavaš?? Demokracija ili 'čvoričevska demokratija'.
-ne diraj mi u Čvorovića!
-btw, interesantno, ali njegove riječi su zapravo OK. Sam dokazuješ na forumu kad netko laprda kako nemaš toelranciju na glupost... mada bi to bila 'demokratija'.
Što s Guradinaom? Kako to kao novinar doživljavaš?? Demokracija ili 'čvoričevska demokratija'.
Demokracija je politička kategorija, a forum je privatna pričaonica gdje vrijede pravila koja vlasnik pričaonice odredi. Da je pravilo da svaki post mora počinjati sa "Zelena je najliijepšija boja ikada!!111", trebali biste počinjati s tom rečenicom i to ni na koji način nema veze s demokracijom u državi, s općim pravom da se bira i bude biran, da se osnivaju političke stranke itd.
Novine i novinarstvo mogu biti državni ili privatni, ali kako se smatraju djelatnošću od općeg društvenog interesa, obično za njih vrijede posebna pravila, zakoni koji kažnjavaju neumjesno, zlonamjerno i netočno izvještavanje, te oni koji štite novinare kada možda pišu o nečemu što su državne, poslovne ili privatne tajne i zbog čega inače na sudu može odgovarati običan civil, ali ne i novinar.
Ovo što britanske službe rade je totalna smijurija i glupost, kao da sami sebe žele predstaviti kao idiote i klaunove.
Tko nije čitao čitav tekst na Guardianu - novine su jasno rekle da Guardian nije jedini u posjedu Snowdenovih podataka, već da ima mnoštvo kopija u drugim zemljama svijeta i na drugim mjestima uključujući Brazil, SAD i druge zemlje, te da je uništavanje, odnosno kao alternativa predavanje diskova i ostalog britanskoj policiji besmisleno jer su ti podaci svi već u cirkulaciji.
Dakle, britanska policija je posve svjesna da nisu ni na koji način zaustavili cirkulaciju tih podatka, a ovo je samo "pokazna vežba" da se vidi kako su odlučni čuvati tajne svoje i svog saveznika.
Smiješno je što u SAD, čije su tajne u tim datotekama, policijske službe uopće ni ne pomišljaju na zapljenu materijala jer znaju da im sudovi zbog Prvog amandmana to nikada ne bi dozvolili.
Na ovaj način su Britanci doveli sebe u poziciju pudlice koja se želi dokazati gazdi kao vjerna i odana, a ovoga uopće nije briga.
Mislim da je Cameron gotov na idućim izborima - sve ovo skupa nije dobro sjelo nikome u Britaniji.
Zašto nevjerojatno? Pa imaš i dosta naše Zlatne mladeži kojoj je dosadno pa sjednu u oružje od par tona i odu ubiti nekoga. Ništa novo.
Zašto nevjerojatno? Pa imaš i dosta naše Zlatne mladeži kojoj je dosadno pa sjednu u oružje od par tona i odu ubiti nekoga. Ništa novo.
Ne, uopce nije nevjerojatno. Dosadno im je pa ajde idu napraviti drive-by na slucajnog prolaznika (i nakon njega na sljedeceg da ih murja nije copila). To je jako normalno.