Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.085.960
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Flying Elephant kaže...

Isus je najavio Muhammeda, ali se Biblija mijenjala tijekom povijesti kako je kome odgovaralo pa se i to kroz vrijeme "izgubilo". Vjerujem da je on posljednji "božji" prorok, ali taj njihov bog mi je sumnjiv... :D

a poznatno mi je da muslimani tvrde da je jos Isus najavio muhammeda a kad ih pitas gdje "joj to je bilo u "original" Bibliji ali su izbacili.. no jbg bez konkretnih pisanih dokaza iz tog vremena nista od toga. istina je da se biblija mjenjala tj. postoje razna evandelja koja nisu primljena u Bibliju no cak niti u njima nema niti spomena muhammeda.. dok neki tvrde da je ona Isusova recenica gdje kaze ucenicima da ce im poslati duh sveti ustvari pisalo da ce im poslati muhammeda sto  opet nemre biti tocno jer su njegovi ucenici bili odavno mrtvi kad se muhammed pojavio nekih 600 godina kasnije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 23:06 (Makavelii).
14 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Pripremam se za intervju za posao u jednu firmu, ne bitno...

I sada prolazim kroz 101 problem koji se može pojaviti na razgovoru. Zamjeni vrijednosti dvije varijable bez uporabe trejće. Već vidim - intervju - u redu, ovaj kod zamjene vrijednosti dvije varijable bez uporabe trejće se čini u redu. 

Prvi dan posla - napiši metodu koja zamjenjuje vrijednosti dvije proslljeđene varijable. 

15 minuta kasnije - radna knjižic... Ovaj, hrvatski kvalifikacijski okvir mi biva vraćen sa obrazloženjem - "zbog kretensko-idiotsko napisane metode".

Čim čovjekt pomisli da je završio u bullshitting-free profesiji, HR odjel te lijepo iznenadi. Samo još treba da neki kvazi-psiholog stoji tamo i tumači korelaciju broja mojih treptaja očima sa brojem bugova po klasi.

Ako sam dobro shvatio- dobio si posao i prvi radni dan su te šupirali? Koji qrac?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
Drago kaže...

Dobio si otkaz s obrazloženjem "zbog kretensko-idiotsko napisane metode"? Koja firma, ako se može znati?

Hipotetska situacija. Nisam još niti zaposlen.

Komentar je bio više usmjeren na to da ako bi pisali kod na način kako se od kandidata očekuje na intervjuu da napiše, da bi to bilo veoma zanimljivo za održavati.

int temp = a;

a = b;

b = temp;

vs

a = a+b;

b = a-b;

a = a-b;

Treba ti detektiv Kokni Kol da skužiš što je pisac htio reći u drugom primjeru.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 23:12 (Bukva).
16 godina

Drago kaže...

Misliš da nije? 

Isus je dio Svetog trojstva: Otac, Sin i Duh Sveti.

Itekako mislim da nije. Kazem ti zasto.

Pretpostavljam da znas definiciju Bog-a, barem djelomicno, glavna karakteristika je da nije covijek jel tako? Covijek zahtjeva da jede, pije i spava, Bog NE.

Lukino Evanđelje : 24 -- 36-39

Dok su oni o tom razgovarali, stane Isus posred njih i reće im: "Mir vama!" Oni, zbunjeni i prestrašeni, pomisliše da vide duha.  Reće im Isus: "Zašto se prepadoste? Zašto vam sumnje obuzimaju srce?  Pogledajte ruke moje i noge! Ta ja sam! Opipajte me i vidite jer duh tijela ni kostiju nema kao što vidite da ja imam."

Rijec 'Sveto trojstvo' ne postoji nigdje u bibliji. Ali ima ga u Kur'anu.
Nigdje u bibliji ne postoji da je Isus govorio da je on Bog i da ga se obožava. ( Inace se Boga obožava )
Prije nego sto cu ti citirati iz Kur'ana u vezi trojstva, i bibliji ima samo jedan dio o tome koje priblizno govori o trojstvu.

Prva Ivanova poslanica 5:7

Jer troje je što svjedoci: Duh, voda i krv; i to je troje jedno.

I 1. Ivanova je  izbacena iz biblije. Referenca

Matej: 12:28

Ali ako ja po Duhu Božjem izgonim đavle"

Luka 11:20

Ali ako ja prstom Božjim izgonim đavle

Ivan 5:30

Ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa: kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan jer ne tražim svoje volje, nego volju onoga koji me posla."

Citati iz Kur'ana u vezi trojstva.

Sura El-Nisa (4): 171

O sljedbenici Knjige, ne zastranjujte u svome vjerovanju i o Allahu
govorite samo istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov po-
slanik, i Riječ Njegova koju je Merjemi dostavio, i Duh od Njega;
zato vjerujte u Allaha i Njegove poslanike i ne govorite: ”Trojica su!”
Prestanite, bolje vam je! Allah je samo jedan Bog – hvaljen neka je
On! – zar On da ima dijete?! Njegovo je ono što je na nebesima i
ono što je na Zemlji, i Allah je dovoljan kao svjedok.

Sura El-Maida (5) :71

Nevjernici su oni koji govore: ”Bog je – Mesih, sin Merjemin!” A
Mesih je govorio: ”O sinovi Israilovi, klanjajte se Allahu, i mome i
vašem Gospodaru! Ko drugog Allahu smatra ravnim, Allah će mu
ulazak u Džennet zabraniti i boravište njegovo će Džehennem biti;
a nevjernicima neće niko pomoći.”

Isus nije Bog, niti ce ikada biti. Isus je jedan od najviših Božjih poslanika, i Bog mu je dao privilegiju da oživljava mrtve i da ljeci ljude( itd), to što su  ljudi ( takvi kakvi jesu ) protumačili to kao cudo ( i je ) i proglasili ga Bogom, to je nesto drugo. Ja vjerujem da je Bog jedan, a ostalo su Njegova cuda i njegova moc.

I'm out.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 23:32 (Fake_Alert).
14 godina
odjavljen

Dajte Jehovini svjedoci ohladite malo- za postanje odlomaka svetih knjiga imate forum Glasa Koncila.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina

Kužim - ti si musliman. To je okej, ali pokušavaš interpretirati kršćanstvo i to u ovom slučaju katoličanstvo i njihov katekizam kroz načela koja vrijede u tvojoj religiji. 

Stvar je u tome da iako sve tri velike monoteističke religije imaju isto polazište, različiti su i zatvoreni sustavi i pravila iz jednoga ne možeš aplicirati u drugi. Kao da košarkaška pravila primijeniš na nogomet - to ne ide jer iako se u oba slučaja radi o sportovima s loptom, to su različiti sportovi odnosno sustavi. 

This space for rent!
18 godina
Pranja kaže...

Dajte Jehovini svjedoci ohladite malo- za postanje odlomaka svetih knjiga imate forum Glasa Koncila.

:-)

Zanimljivo je da Jehovini svjedoci kao jedna od grana kršćanstva ne podržava ideju Presvetog Trojstva. Mislim da to vrijedi i za neke druge kršćanske fundamentaliste jer se ono u Bibliji ne spominje.

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Ja vjerujem da je Bog jedan...

Zašto uopće razmišljaš o Bogu kad on ne postoji?

{#}

http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=zlcJmZwk3oQ
16 godina
Drago kaže...

Kužim - ti si musliman. To je okej, ali pokušavaš interpretirati kršćanstvo i to u ovom slučaju katoličanstvo i njihov katekizam kroz načela koja vrijede u tvojoj religiji. 

Stvar je u tome da iako sve tri velike monoteističke religije imaju isto polazište, različiti su i zatvoreni sustavi i pravila iz jednoga ne možeš aplicirati u drugi. Kao da košarkaška pravila primijeniš na nogomet - to ne ide jer iako se u oba slučaja radi o sportovima s loptom, to su različiti sportovi odnosno sustavi. 

Naveo sam 2 citata iz Kur'ana i ostatak je iz Biblije. Ono sto mene smeta je to što drugi misle ( ne svi ) da je isus Bog, ali to je samo bozje cudo sto je isus sve radio. Neke stvari ljudima kao i meni nisu pojmljive oko Boga i to je normalno, ali svrstavat covjeka partnera Bogu bas i ne. I vjerujem da je iz biblije dosta stvari izbaceno jer ljudima nije pasalo. Ima dosta verzija biblija, sad dok sam ti vadio reference vidim da prva ivanova na hrvatskom i na engleskom su nesto drugacije srocene recenice mada je znacenje tu negdje ali opet nebi bas tako trebalo biti.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
14 godina
odjavljen
Drago kaže...

:-)

Zanimljivo je da Jehovini svjedoci kao jedna od grana kršćanstva ne podržava ideju Presvetog Trojstva. Mislim da to vrijedi i za neke druge kršćanske fundamentaliste jer se ono u Bibliji ne spominje.

Nisam ih pitao u što vjeruju-ja ih samo tjeram s vrata. {#}

18 godina
Fake_Alert kaže...

Naveo sam 2 citata iz Kur'ana i ostatak je iz Biblije. Ono sto mene smeta je to što drugi misle ( ne svi ) da je isus Bog, ali to je samo bozje cudo sto je isus sve radio. Neke stvari ljudima kao i meni nisu pojmljive oko Boga i to je normalno, ali svrstavat covjeka partnera Bogu bas i ne. I vjerujem da je iz biblije dosta stvari izbaceno jer ljudima nije pasalo. Ima dosta verzija biblija, sad dok sam ti vadio reference vidim da prva ivanova na hrvatskom i na engleskom su nesto drugacije srocene recenice mada je znacenje tu negdje ali opet nebi bas tako trebalo biti.

Alo, buraz, kritizirati katekizam (religijsko učenje) jedne religije iz pozicija druge je kao da gluhi kritizira slijepca kako svira, a slijepac gluhoga kako slika. 

To ti ne ide tako jer su vaše religije RAZLIČITE i jedino što svojom islamskom POW kritikom postižeš je da još jednom reiteriraš da se radi o različitim sustavima. 

Ovakva kritika kršćanstva može biti dobro primljena na nekom islamskom vjerskom forumu, ali je deplasirana bilo gdje drugdje. 

Da ne bi bilo zabune, i kršćani isto tako kritiziraju islam iz pozicija kršćanstva, ali to je jednako besmisleno. 

EDIT:

Vidim da si mi dao TD, ali ako je to zbog tvojih referenci na NZ, moram ti reći da one ni na koji način ne dokazuju tvoj stav o tome da Isus NIJE postao dio Presvetog Trojstva niti se sjedinio s Bogom nakon Uskrsnuća, a sure iz Kurana su jednostavno nebitne za ovu raspravu.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 23:55 (Drago).
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Dok su oni o tom razgovarali, stane Isus posred njih i reće im: "Mir vama!" Oni, zbunjeni i prestrašeni, pomisliše da vide duha.  Reće im Isus: "Zašto se prepadoste? Zašto vam sumnje obuzimaju srce?  Pogledajte ruke moje i noge! Ta ja sam! Opipajte me i vidite jer duh tijela ni kostiju nema kao što vidite da ja imam."

No besmisleno je da citiras ovaj dio kad muslimani vjeruju da Isus nije razapet pa prema tome nije niti uskrsnuo i po tome onda niti ovaj citat nebi trebao biti tocan.

18 godina
Makavelii kaže...
Fake_Alert kaže...

No besmisleno je da citiras ovaj dio kad muslimani vjeruju da Isus nije razapet pa prema tome nije niti uskrsnuo i po tome onda niti ovaj citat nebi trebao biti tocan.

Osim toga Evanđelja se razlikuju u opisima Uskrsnuća (što bi, recimo, nekome tko se želi ozbiljnije baviti kritikom Trojstva, bilo dobra municija da počne ODATLE, e ne sa surama i Kuranom), tako da je i ovaj izvadak iz jednoga od evanđelja posve nebitan.

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Nisam ih pitao u što vjeruju-ja ih samo tjeram s vrata. {#}

Zašto tjeraš s vrata kad možeš ponavljati ono što kažu, praviti se da pričaš engleski, pitati ih jesu li ONI čuli radosnu vijest ili sl. Što me podsjeća na frenda kad su mu došle maškare na vrata (18+):

Frend: "Ko je?"

Klinci: "Maškareee!"

Frend: "'mam... 'mam kare." [zatvara vrata]

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
14 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...

Zašto tjeraš s vrata kad možeš ponavljati ono što kažu, praviti se da pričaš engleski, pitati ih jesu li ONI čuli radosnu vijest ili sl. Što me podsjeća na frenda kad su mu došle maškare na vrata (18+):

Frend: "Ko je?"

Klinci: "Maškareee!"

Frend: "'mam... 'mam kare." [zatvara vrata]

Zato što je to gubitak vremena- "Zvat ću policiju." je puno bolji pristup.

16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

int temp = a;

a = b;

b = temp;

vs

a = a+b;

b = a-b;

a = a-b;

Mada se na prvi mah djeluje OK, ali ova niže napisana metoda je s procesnog stava teža za izvršiti nego gornja, jer operacije s operatorima nad operandima su za dva ciklusa skuplje od pridruživanja. Jedino gornja metoda zahtijeva jedan registar više, ali i manj +i broj ciklusa u samom procesu izvršenja. 

http://www.norgems.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 8:46 (woodgamesfx).
13 godina

Koliko bi se ta razlika stvarno osjetila na modernim procesorima prilikom sortiranja npr. sto milijuna ili čak milijardu integera pomoću qsorta, heapsorta ili nečega slične vremenske složenosti?

Lako to i sam probam, ali mi se ne da {#}

EDIT: Kako uopće napisati jednostavniju zamjenu vrijednosti varijabli bez treće varijable od ovog klasičnog rješenja koje je Bukva ponudio?

Btw, {#} smo, čak i u off-topic temi.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 8:56 (pr0n_addict).
16 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...

Koliko bi se ta razlika stvarno osjetila na modernim procesorima prilikom sortiranja npr. sto milijuna ili čak milijardu integera pomoću qsorta, heapsorta ili nečega slične vremenske složenosti?

EDIT: Kako uopće napisati jednostavniju zamjenu vrijednosti varijabli bez treće varijable od ovog klasičnog rješenja koje je Bukva ponudio?

Btw, {#} smo, čak i u off-topic temi.

Slažem se, samo kažem da postoji pozadina priče :)

http://www.norgems.com
17 godina

I tako...Cold Steel biva suocen sa vlastitom kognitivnom disonancom i u toj epskoj bitci, kognitivna disonanca odnosi pobjedu...po ko zna koji put u ljudskoj povijesti. {#}

Steta...ja sam navijao za Cold Steel-a.

- Psiho246
17 godina

woodgamesfx kaže...

"Mada se na prvi mah djeluje OK, ali ova niže napisana metoda je s procesnog stava teža za izvršiti nego gornja, jer operacije s operatorima nad operandima su za dva ciklusa skuplje od pridruživanja. Jedino gornja metoda zahtijeva jedan registar više, ali i manj +i broj ciklusa u samom procesu izvršenja. "

Čak i da ima smisla ovdje govoriti o bilo kakvoj optimizaciji (nema), opet radiš problematičnu stvar.

pr0n_addict kaže...

"Koliko bi se ta razlika stvarno osjetila na modernim procesorima prilikom sortiranja npr. sto milijuna ili čak milijardu integera pomoću qsorta, heapsorta ili nečega slične vremenske složenosti?

EDIT: Kako uopće napisati jednostavniju zamjenu vrijednosti varijabli bez treće varijable od ovog klasičnog rješenja koje je Bukva ponudio?"

Zavisi što sortiraš. Od nikako do "otišlo sve u...". Ovdje zavisi i od samog HW kakve preformanse ima gdje radiš zamjenu (znači o cijeloj memorijskoj hijerarhiji L1>L2>L3>RAM>storage + svi međuregistri i bufferi). Da budem iskren, kako to točno izgleda na razini assemblyja, pojma nemam.

Ako imaš zillion varijabli koje treba nekako dovesti u red ili ih nasumično zamjeniti, prvo, vrlo vjerojatno se radi o nekim podacima u nekoj bazi, gdje sama baza već ima procedure kako izaći na kraj sa takvim operacijama.

Inače, koristi ćeš neki divide & conquere algoritam sortiranja (školski odgovor - merge sort).

Sad sam malo išao tražiti kako to "optimizirati", najbolje je tu cijelu stvar XORati odnosno

a = a ^ b;

b = a ^ b;

a = a ^ b;

Naravno ovo gore je noćna mora za održavati. Što je programer htio napraviti s tim kodom? Što on uopće radi?

U današnje vrijeme puno važnije je da kod bude čitljiv, pregledan i održiv, nego da optimiziraš svaki zarez. Također, za bilo koju operaciju gdje bi trebao neki svoj "homemade" algoritam, koristiš built-in metode jer si tada siguran da bolje od toga ne može, a posao programera je da nađe najbolju metodu za njegovu aplikaciju ili što već.

Ako te već zanima optimizacija, izvuci neku knjigu koja je pisana tamo 90'tih pa na minus godina. Što starija to bolja (jer u to vrijeme si stvarno morao paziti na svaki pojedinačan bit gdje ćeš ga metnuti).

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina

Čitam vijesti na 24 sata i vidim ovo: http://www.24sata.hr/party-report/veliku-gospu-na-plazi-zrce-su-proslavili-partyjem-bez-kraja-328272

Pa koji je ovo idiot stavio ovakav naslov!? Ili je maloumna budala, koja ne misli na ništa i nije ga briga ili je prokleti sotonist/mason i ruga se vjeri i vjernicima. Pogledajte samo onu kučku u onome kostimu! Ako se ne slažeš sa određenom vjerom, ne moraš se onda izrugivati!

Ne mogu vjerovati!!! Nisu normalni!!!

16 godina
Izzy kaže...

Čitam vijesti na 24 sata i vidim ovo: http://www.24sata.hr/party-report/veliku-gospu-na-plazi-zrce-su-proslavili-partyjem-bez-kraja-328272

Pa koji je ovo idiot stavio ovakav naslov!? Ili je maloumna budala, koja ne misli na ništa i nije ga briga ili je prokleti sotonist/mason i ruga se vjeri i vjernicima. Pogledajte samo onu kučku u onome kostimu! Ako se ne slažeš sa određenom vjerom, ne moraš se onda izrugivati!

Nisi ni ti korektan, nazivati žensku ku***m samo zato jer se voli zabavljati... ako se ne slažeš sa određenim pogledima na život ne moraš se onda izrugivat...

Swedish latin super funk.
16 godina
neaktivan
Izzy kaže...

A baš su se ''najveće rvatine'' najviše bunile na veći porez na novine koje nemaju 25 tisuća riječi ,jel je ,eto ,24 Sata ozbiljan i objektivan list?! {#}

A vidi sad komentare!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 12:43 (kizo2703).
16 godina

Možete vi govoriti što hoćete, ali normalna osoba sama vidi da je to ružno i glupo u najmanju ruku.

17 godina
neaktivan
Izzy kaže...

znaci zena u kostimu je kucka jer je obukla taj kostim a kad veliki katolici/ vjernici opcenito lazu i mazu, psuju, pljuju po svima i svemu i onda u nedelju brzo na misu lizat oltare i tamo uopce niti ne slusaju propovjed nego gledaju tko je dosao na misu a tko fali, tko je kako odjeven, tko je dao milodar i slicno pa onda na ispovjed i kasnije je sve ok i sve im je oprosteno pa mogu sve ispocetka, oni se tada ne izruguju vlastitoj vjeri?

16 godina
Izzy kaže...

Možete vi govoriti što hoćete, ali normalna osoba sama vidi da je to ružno i glupo u najmanju ruku.

A sta ces, svaka budala ima svoje veselje. Dok su na tableticama, napuseni i pijani, onda im je fora rugat se vjeri. Kad budu umirali oni ili netko njihov, molit ce se.
Potpis!
17 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Pripremam se za intervju za posao u jednu firmu, ne bitno...

I sada prolazim kroz 101 problem koji se može pojaviti na razgovoru. Zamjeni vrijednosti dvije varijable bez uporabe trejće. Već vidim - intervju - u redu, ovaj kod zamjene vrijednosti dvije varijable bez uporabe trejće se čini u redu. 

Prvi dan posla - napiši metodu koja zamjenjuje vrijednosti dvije proslljeđene varijable. 

15 minuta kasnije - radna knjižic... Ovaj, hrvatski kvalifikacijski okvir mi biva vraćen sa obrazloženjem - "zbog kretensko-idiotsko napisane metode".

Čim čovjekt pomisli da je završio u bullshitting-free profesiji, HR odjel te lijepo iznenadi. Samo još treba da neki kvazi-psiholog stoji tamo i tumači korelaciju broja mojih treptaja očima sa brojem bugova po klasi.

LOL, ti se šališ, zar ne? Dobio si posao, a na poslu ti je posao biti mijenjati vrijednost dviju varijabli? Ništa ne razumijem...

Tek sad vidim da nije. :) Svakako, što se tiče te zamjene varijabli, da, binarne operacije će biti najbrže, ali to nećeš baš puno koristiti u praksi.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 13:15 (Tonči).
16 godina

Vidim da dosta vas ovdje ima na piku vjernike. To kakvi su takvi su, na kraju će odgovarati za te svoje pogreške kome god i kako god. Osobno ostavljam mogućnost za sve. Ništa ne mora biti kako se misli ili vjeruje i što se tiče religije i onog nakon smrti, ni sam nisam načisto što će biti, kao i svi vi ovdje. Nekako me privlači ideja ponovnog rođenja (kao čovjek, normalno). I recimo stalno da ide, tako u krug, ali isto tako mi je besmisleno da tako ide vječno.

Ono što sam rekao vezano za onu vijest - ne budite glupi to je zlo, to predstavlja zlo i shvatite i prihvatite to!

I da vas pitam nešto - "Bojite" li se vječnosti? Recimo meni se ideja vječnog života ne sviđa jer ne mogu pojmiti da nešto nema kraja (vječni život nakon smrti)

18 godina
Izzy kaže...

Vidim da dosta vas ovdje ima na piku vjernike.

Nitko vjerujem nema na piku normalne vjernike, no većina ljudi ima na piku "militantne" vjernike, a ti su obično glasni.

17 godina
neaktivan
arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice