Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.081.233
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
torrente kaže...

danas zabiljezeno na stradunu.

Kako te nije sram u javnosti hodati tako raskopčan?

Cccc, koja nekultura.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
neaktivan
13 godina
protjeran
Dr. Zoidberg kaže...

Ako boldano znači bježanje, moglo bi pomoći ovo u odluci da ga ubiješ:

.....
http://www.nononsenseselfdefense.com/lethalforce.html

Ako si ga zaustavio s puškom i on se okrenuo i bježi više nisi ugrožen. Ako nema svjedoka nema beda ubij, ako ima nije više nužna samoobrana.

.......

http://en.wikipedia.org/wiki/Tennessee_v._Garner

žibe=beži(šatrovački)

U redu, prihvaćam. Ne može se samo tako ubiti hladokrvno čovjeka, koji je odustao od napada, iako je možda bio spreman, čak me i ubiti.

Čini se da je u cijelom svijetu, tako. Ne može se pucati u čovjeka koji beži, osim ako nije neki teški prijestupnik zakona. Tako da i naša policija po svojem zakonu, smije rokati za ekipom koja beži, jedino ako se za grijehe iste mogu izreći kazne zatvora od minimalno deset godina.

Sve u svemu, slažem se najbolje je kada nema svjedoka, osim mene, preživjelog.

{#}

Pranja kaže...

Meni se čini da je Cold Steel malo previše zabrijao na film Judge Dredd:

.......

Ono spike-riješi sve na licu mjesta (porota,tužitelj,sudac). XD

{#}

Ma nije Pranja, nego samo razmatram opcije koje su mi na raspologanju u mogućim pogibljenim situacijama.

Inače, volim više westerne, i tako to.

World's Strongest, Sharpest Knives
16 godina
torrente kaže...

danas zabiljezeno na stradunu.

Logicno da je kava na stradunu 200 kuna kad mozes vidjeti brkatu zenu u toplessu.
Potpis!
17 godina

Ne znam jel tko gledao jucer vijesti, ali govor Slavka Linica koji je ocitao bukvicu svim poreznim neplatiocima i kriticarima njegovog zatvaranja lokala usred sezone, me najezio.

Kao da je Tito uskrsnuo! {#}

Sve ih je oprao bez pardona. Nadam se da ce iskrsnuti video na youtube-u. (vijest je bila oko zatvaranja Haciende)

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Ne znam jel tko gledao jucer vijesti, ali govor Slavka Linica koji je ocitao bukvicu svim poreznim neplatiocima i kriticarima njegovog zatvaranja lokala usred sezone, me najezio.

Sve ih je oprao bez pardona. Nadam se da ce iskrsnuti video na youtube-u. (vijest je bila oko zatvaranja Haciende)

Ja samo čekam da se HBK oglasi kako su crveni na vlasti i slične bedastoće{#}

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
14 godina
odjavljen
Psiho246 kaže...

Linić je meni full pozitivan tip. Iskreno, podnosio bih i sljedećih 15 godina Milanovićeve proljeve,samo da je Slina ostane.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
AA-d00d kaže...

http://www.jutarnji.hr/novi-zakon-i-za-crkvu--morat-ce-pravdati-svaku-lipu-iz-proracuna--/1120109/

Na Božićnoj čestici kardinala Bozanića ove godine očekujem još manje čestitanje i oveće količine pozivanja na spasenje od crvene napasti i ostalih modernih nemani koje su u stvari metaforizirani ministar financija.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Pranja kaže...

Linić je meni full pozitivan tip. Iskreno, podnosio bih i sljedećih 15 godina Milanovićeve proljeve,samo da je Slina ostane.

Prema ovoj tvojoj izjavi zakljucujem da si latentni homoseksualac, jer vidim da volis kad te guze.

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...

Prema ovoj tvojoj izjavi zakljucujem da si latentni homoseksualac, jer vidim da volis kad te guze.

Ne vjerujem sam sebi, ali morati ću se složiti sa Pranjom. Što fali Liniću? Iskreno, na kraju još ispada da ćemo plakati i za Čačićem. Od kompletne vlade, njih dvojica su barem nešto radila, ostali ko u vicu o djevici nakon 3. braka.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan

Ono sto je pozitivno je sto se pokusava stati na kraj utaji poreza ono sto je negativno je sto zatvaraju birceve/klubove usred sezone. Ako treba neka im lupe 3x vecu kaznu ali neka ih ostave da rade.
Kad ih zatvore niti ce drzava vidjeti novac od poreza, niti ce sam vlasnik zaraditi novac pa ga potrositi u toj istoj drzavi gdje ce opet porez ici drzavi niti ce taj vlasnik moci sam sebe i svoju obitelj uzdrzavati kako treba.

17 godina
Bukva kaže...
tnakir kaže...

Ne vjerujem sam sebi, ali morati ću se složiti sa Pranjom. Što fali Liniću? Iskreno, na kraju još ispada da ćemo plakati i za Čačićem. Od kompletne vlade, njih dvojica su barem nešto radila, ostali ko u vicu o djevici nakon 3. braka.

Osim sto dere samo i iskljucivo raju i sta zapravo nista nije napravio kao ni ostali, nista. Ajd dobro, fiskalne blagajne, to mu je ok. Ali to je to. Ona mjesta gdje treba "taknuti" se ne diraju. Veliki su i dalje povlašteni. Po meni je on Super Hik, a Robin Hood.

Rvat katolik!
15 godina

Ne znam zašto ljudi misle da će ijedan političar(koji realno ima mogućnosti sudjelovati u Vladi) napraviti išta po tom pitanju? Realno to ne očekujem, barem ne od trenutno istaknutih osoba. 

Možda kad bi se pojavili neki novi, mladi ljudi, al opet, takvi nemaju šanse dobit više od parsto glasova. 

Nego, čujem da se navodno spremaju balvanaši prema Zagrebu, a vidim da se tema skroz stavila po stranu. Navodno će danas pokušati blokirati A4 tu na Varaždinskom području.

17 godina
tnakir kaže...

Osim sto dere samo i iskljucivo raju i sta zapravo nista nije napravio kao ni ostali, nista. Ajd dobro, fiskalne blagajne, to mu je ok. Ali to je to. Ona mjesta gdje treba "taknuti" se ne diraju. Veliki su i dalje povlašteni. Po meni je on Super Hik, a Robin Hood.

KAd upeca frajera koji je za taj dan imo 120k neprijavljeno para u blagajni, to mi baš i nije definicija "deranje raje".

13 godina
protjeran

Pa, kada jesu....kada se pogleda sa koliko žara i truda ulažu u svoje svjetonazorske borbe(spolni odgoj, lex perković. obračun sa ratarima, odnos prema braniteljima, verbalni delikt[fućkanje premijeru], jednoumlje[otkaz savjesnoj primalji], proganjanje Mamića i GNK pod njegovim vodstvom....), dolazi se do toga zaključka.

Nisu valjda crni, smeđi, zeleni ili pak ljubičasti na vlasti.

World's Strongest, Sharpest Knives
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 13:13 (Cold Steel).
17 godina

Sigurno su gadovi bili crveni kad su nam nametnuli i obavezno osnovnoskolsko obrazovanje, gamad crvena, puj, ne dao im Bog da isto probaju i za srednjoskolsko obrazovanje, puj.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 13:23 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Misliš da neće? Čekaj da ih Linić počne dovoditi u red ,al će počet vrištat! Linić traži čiste račune od Crkve i neprofitnih udruga

tnakir kaže...

Imaš li firmu i plaćaš uredno porez? Ako da ,u čemu je problem?

Zašto bi mi bilo žao ''raje'' koja je do sada uredno svu zaradu spremala u džep i prijavljivala minimalac ,a ti (i ja) smo bili budale i uredno prijavljivali sve prihode?

Uostalom ,ovo sada je mila majka - šta kada ti na vlast opet dođe KraDeZe - Kara*marko uzima za ekonomske savjetnike Josea Pineru ,bivšeg Pinocheovog ministra ,i Robina Harissa ,savjetnika Margaret Thatcher.

To su ljudi koji se zalažu za totalnu privatizaciju svih državnih firmi i resursa ,s posebnim naglaskom na privatizaciju zdravstvenog i mirovinskog sustava.

Ako se to dogodi ,sve dosada izgledat će kao bajka.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
Bukva kaže...
tnakir kaže...

KAd upeca frajera koji je za taj dan imo 120k neprijavljeno para u blagajni, to mi baš i nije definicija "deranje raje".

A sad zamisli koliko ostali deru.

Poanta je u tome sto svi oni rijesavaju probleme tako da povecavaju prihode, a nitko ne reze rashode. Daklem, nije problem u tome sto nema priliva novca u proracun, problem je sto taj novac curi ko blesav. Mislis da ce ista znaciti to sto je on uhvatio par neurednih poreznih obveznika? Vise novaca u proracunu = vise uhljeba koji ce taj novac vise trositi.

@kizo... pa vec sam rekao da podrzavam fiskalizaciju, dakle podrzavam zatvaranje haciende i carpe diema, ali to nije rijesenje.

Vidi ovo: http://danas.net.hr/hrvatska/linic-priznao-da-trgovacke-centre-nisu-zatvorili-zbog-viska-u-kasi-ali-bit-ce-cirkusa

On se ponosi sa par tona prošvercanog povrća, a sa druge strane jasno gleda kroz prste Konzumima, Interšparima i sličnima.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 13:28 (tnakir).
17 godina
tnakir kaže...

A sad zamisli koliko ostali deru.

Poanta je u tome sto svi oni rijesavaju probleme tako da povecavaju prihode, a nitko ne reze rashode. Daklem, nije problem u tome sto nema priliva novca u proracun, problem je sto taj novac curi ko blesav. Mislis da ce ista znaciti to sto je on uhvatio par neurednih poreznih obveznika? Vise novaca u proracunu = vise uhljeba koji ce taj novac vise trositi.

@kizo... pa vec sam rekao da podrzavam fiskalizaciju, dakle podrzavam zatvaranje haciende i carpe diema, ali to nije rijesenje.

Doci ce i do toga, jer jednostavno treba. Samo je problem sto ce do toga doci tek kad voda dode do grla, a pitanje je onda kako ce to zavrsiti.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
1domagoj1 kaže...

Doci ce i do toga, jer jednostavno treba. Samo je problem sto ce do toga doci tek kad voda dode do grla, a pitanje je onda kako ce to zavrsiti.

Mislis, preko glave? Ako do tada ne dodje MMF. Mozda bi bilo dobro da dodje.

Rvat katolik!
14 godina
odjavljen

Tnakir, sva promjena je bitna, koliko god ona izgledala malo ili jadno.

Ovo je preodgajanje raje, mijenjanje stanje u glavama,a kada to sve zaživi kako spada, doći će generacije u kojima više neće biti ni uhljeba, ni rođaka, ni veza, ni lopova.

17 godina
tnakir kaže...

Poanta je u tome sto svi oni rijesavaju probleme tako da povecavaju prihode, a nitko ne reze rashode. 

A sad zamisli da je na vlasti ekipa koja zapošljava sve u šesnaest, boli ju džon za sivu ekonomiju i novo zaduživanje prikazuje kao uspjeh vlade.

Istina, to što drže ogromni parazitski sustav na snazi je minus vladi. Isto tako je minus što i dalje smo skupa radna snaga za poluditi. Isto tako je minus što i dalje obrazovni sustav je iz Austro-Ugarske. Isto tako je minus što porezi i prirezi su za poluditi. And so on and so on and on...

Kao što je Pranja reko - trenutna vlada ima moj glas zbog Linića i borbe protiv sive ekonomije.

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Rezanje rashoda očito nije popularno - vidi sad šta rade tratkoraši.

A zamisli šta će tek biti ako se ukinu sve općine i gradovi koji se ne mogu sami uzdržavati.

Ili ako se umjesto 21 županije oformi pet regija ,koje će biti samo statističke?

Ja jesam za to ,ali koliko uhljeba imaš samo u županijama!

17 godina
Bukva kaže...

A sad zamisli da je na vlasti ekipa koja zapošljava sve u šesnaest, boli ju džon za sivu ekonomiju i novo zaduživanje prikazuje kao uspjeh vlade.

Istina, to što drže ogromni parazitski sustav na snazi je minus vladi. Isto tako je minus što i dalje smo skupa radna snaga za poluditi. Isto tako je minus što i dalje obrazovni sustav je iz Austro-Ugarske. Isto tako je minus što porezi i prirezi su za poluditi. And so on and so on and on...

Kao ovi su nikakvi, ali oni drugi su jos gori pa su prema tome ovi dobri? Odlicna logika. 

kizo2703 kaže...

1. Rezanje rashoda očito nije popularno - vidi sad šta rade tratkoraši.

2. A zamisli šta će tek biti ako se ukinu sve općine i gradovi koji se ne mogu sami uzdržavati.

Ili ako se umjesto 21 županije oformi pet regija ,koje će biti samo statističke?

3. Ja jesam za to ,ali koliko uhljeba imaš samo u županijama!

1. Pa ko ih yebe. Ako nisu konkurentni nek iznajme opremu i oranice nekom drugom tko ce biti konkurentan. 

2. Sve si odgovorio sa ovim "koji se ne mogu sami uzdrzavati". Samo mi nije jasno zasto se ovoliko ceka.

3. Taj dio se treba rijesiti, uhljebi, korupcija, lazni invalidi/umirovljenici. Samo nitko ne zeli taknuti taj dio jer se gube izbori. Mislim da im je to veci problem od nereda/prosvjeda. Jbg, fotelja je fotelja.

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan
Cold Steel kaže...

Pa, kada jesu....kada se pogleda sa koliko žara i truda ulažu u svoje svjetonazorske borbe(spolni odgoj, lex perković. obračun sa ratarima, odnos prema braniteljima, verbalni delikt[fućkanje premijeru], jednoumlje[otkaz savjesnoj primalji], proganjanje Mamića i GNK pod njegovim vodstvom....), dolazi se do toga zaključka.

Ono sto zatucani ljudi u ovoj drzavi moraju shvatiti je da danas ne postoje nikakvi crveni u ovoj drzavi nego samo, samo i iskljucivo neoliberalni kapitalisti. Uostalom ne prima vlada "savjete" od nekih "crvenih vragova", "crvene bande" i slicno nego direktno od predstavnika neoliberalnog kapitalizma kao sto je MMF, Svijetska banka, EU komisija, razne agencije kao sto su S&P, Fitch i Moody's i slicno.

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

1. Pa ko ih yebe. Ako nisu konkurentni nek iznajme opremu i oranice nekom drugom tko ce biti konkurentan. 

2. Sve si odgovorio sa ovim "koji se ne mogu sami uzdrzavati". Samo mi nije jasno zasto se ovoliko ceka.

3. Taj dio se treba rijesiti, uhljebi, korupcija, lazni invalidi/umirovljenici. Samo nitko ne zeli taknuti taj dio jer se gube izbori. Mislim da im je to veci problem od nereda/prosvjeda. Jbg, fotelja je fotelja.

Točka 1. Misliš da su ovi slučajno i samoorganizirano na cestama? {#} Pa sve su to HDZ/HSS ''podružnice''!

Točke 2. i 3. su u izradi ,i ono što sam vidio dobro izgleda. Samo se nadam da će ostati u tim parametrima: nekih 230 općina i gradova + Zagreb ,sve ostalo bi se ukinulo.

Ali da ,poanta svega su izbori - nije popularno odjedamput otpustiti 50k ljudi ,pogotovo u županijama ,u kojima od '90. u 95% slučajeva HDZ uhljebljuje svoje ''zaslužne'' članove.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 13:51 (kizo2703).
17 godina

Dobro, onda mi reci po cemu je ova vlada pozitivna, odnosno, po cemu je Linic good guy? Samo je manje negativan od prethodnika. Ako je to dobro i ako se sa tim zadovoljavamo onda zbilja zasluzujemo ovakve vlade.

Rvat katolik!
18 godina
Cold Steel kaže...

Neobična uporaba pridjeva "savjesna" gdje to u ovom slučaju znači "ona koja je odabrala struku za koju je jasno znala što sve uključuje, ali odbija raditi zbog razloga koji nemaju veze sa strukom".

Treba predložiti da ova nova definicija savjesnosti uđe u barem neki od leksikona. 

This space for rent!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Dobro, onda mi reci po cemu je ova vlada pozitivna, odnosno, po cemu je Linic good guy? Samo je manje negativan od prethodnika. Ako je to dobro i ako se sa tim zadovoljavamo onda zbilja zasluzujemo ovakve vlade.

Pa ,napokon netko ,koliko- toliko ima muda reći: ljudi ovako više ne može ,nema se para. Platite svoja davanja.

14 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Zato što nešto radi, odnosno spriječava bankrot ove močvare koju zovemo državom-jer ako se to dogodi, ode sve u 3pm.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice