Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.083.468
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
ivan dragi kaže...

Pa ja vidim ovu temu prvenstveno kao neku intern(ij)u "drlj mrlj" kafanu di si možemo pospikat o mnogočem. Tko želi, zaista može puno toga naučiti. Ja iskreno mislim da sam zbog mnogih postova ipak proširio horizonte, ponešto naučio, upišo se od smjeha itd. Kvalitetu vidim u svemu skupa.

Ja sam isto mislio da je to taj tip teme, ali izgleda da ako nemas doktorat iz nekog podrucja i ako nisi izdao bar dvije tri publikacije vezane za isto, nema smisla ulaziti u raspravu vezanu ta to podrucje.

Rvat katolik!
16 godina
tnakir kaže...
ivan dragi kaže...

Pa ja vidim ovu temu prvenstveno kao neku intern(ij)u "drlj mrlj" kafanu di si možemo pospikat o mnogočem. Tko želi, zaista može puno toga naučiti. Ja iskreno mislim da sam zbog mnogih postova ipak proširio horizonte, ponešto naučio, upišo se od smjeha itd. Kvalitetu vidim u svemu skupa.

Ja sam isto mislio da je to taj tip teme, ali izgleda da ako nemas doktorat iz nekog podrucja i ako nisi izdao bar dvije tri publikacije vezane za isto, nema smisla ulaziti u raspravu vezanu ta to podrucje.

Ma daj, pa na internetu smo. Decki se razbacuju informacijama procitanim na webu. Svaki put kad netko pocne recenicu sa: "koliko je meni poznato", "koliko ja znam" i slicnim oblikom skromnog pokazivanja vlastitog velepoznavanja materije, znaj da nakon toga slijedi informacija koju je 5 minuta prije proguglao na internetu. Iskusniji lisci ne glume laznu skromnost vec pisu o netom procitanim podacima kao da su procitali desetke knjiga na temu.
Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 18:35 (Ezio).
17 godina
epic kaže...
Bukva kaže...

Ne nije. Tipičan desničar koji niti ne zna vlastitu povijest.

Ajde, napiši faco što je bilo. Jedino ti je i trollat preostalo.

25.06.1991. SDP demonstrativno napušta sjednicu kada se glasalo za izmjenu Ustava. Račan je htio ostaviti opciju da RH se može priključiti ponovno Jugoslaviji (ostaviti opciju da se Jugoslavija ne mora raspasti ako se provede reforma). Tuđmanu to nije bilo niti na kraj pameti (kao niti Tomcu recimo, koji je bio u SDPu).

08.10.1991. SDP je bio na sjednici i glasao za. Pro-tip - koji blagdan slavimo 08.10., o velika 'Rvatino i počasni brđaninu Dalmatinske Zagore?

Da skratimo - ti, kao i većina desničara, znate jedino trollat.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan
Ezio kaže...
"Ako nisu dovoljne knjige i informacije iz medija...". Mislio sam da je to dovoljno bilo za odgovor a ti umjesto da vrijedjas uz totalno neopravdanu aroganciju procitaj i 5, 6 puta ako treba.

Ma ne treba, nema smisla - Drago je dobro rekao, prepametan si ti za mene... *clicks ignore*

They say freak, when you're singled out...
17 godina
protjeran
Bukva kaže...

25.06.1991. SDP demonstrativno napušta sjednicu kada se glasalo za izmjenu Ustava. Račan je htio ostaviti opciju da RH se može priključiti ponovno Jugoslaviji (ostaviti opciju da se Jugoslavija ne mora raspasti ako se provede reforma). Tuđmanu to nije bilo niti na kraj pameti (kao niti Tomcu recimo, koji je bio u SDPu).

08.10.1991. SDP je bio na sjednici i glasao za. Pro-tip - koji blagdan slavimo 08.10., o velika 'Rvatino i počasni brđaninu Dalmatinske Zagore?

Da skratimo - ti, kao i većina desničara, znate jedino trollat.

Glasalo za izmjenu Ustava, kažeš. Kakav si ti mučki manipulator. Zašto ovako ne napišeš, točno kako je:

Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske (25. lipnja 1991.)

Kakva je bila alternativa nego k'o miševi poraženi vratiti se po drugi put u sabor da ne izgube i ono malo ljudi što ih je podržavalo. 

Pogledaj facu Račanu na 15-16 sekundi videa. Ovakav izraz lica su svi SDP-ovci imali 91.

Trollaj negdje drugdje. Ni ne očekujem od tvog mozga takvog kapaciteta da shvati da se 8.10. raskidaju sve veze s Jugoslavijom, a 25. lipnja se donosi odluka o samostalnosti.

A complex man drawn off of simplicity.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 19:14 (epic).
13 godina
tnakir kaže...
ivan dragi kaže...

ja sam nekoć poludavno napisao seminar o sajkologiji genocida i mogu ti s autoritetom reći sljedeće: ako ti ponekad nakon čitanja ove teme padnu na pamet neke ''pročišćavajuće'' misli, ne brini se, skrouz je normalno :P

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

Bas mene briga za njega. Ako mu se vec mora suditi, prije bi htio da se to dogodi u Hrvatskoj. Uostalom vlada je predložila izmjene ustava/zakona kojima bi uveli da politička ubojstva ne zastarijevaju (glupost je uopće da i "obična" ubojstva zastarijevaju nakon 20 godina) kako bi sami mogli suditi takvima..

Uostalom Nijemci su već par puta pokušavali doći  preko naseg drzavnog odvjetnistva do Perkovića (97. i kasnije, dvije i neke mislim). Naravno državno odvjetništvo nije našlo nista. Začudo tada nije bilo komentara kako vlast štiti udbase i slično.  

Što imam protiv izručenja Perkovića? Pa recimo da suverene države ne izručuju svoje špijune. Probaj od Izraela tražiti da izruče nekog agenta ili višeg časnika Mossada... 

Kad smo vec kod ovoga suverene drzave ne izrucuju niti svoje generale pobjednicke vojske da im se sudi u drugoj drzavi, u nekom stranom sudu. Stovise mislim da smo mi jedina drzava u povjesti koja je izrucila svojeg generala drugoj drzavi da mu se sudi a da je prethodno pobjedila u ratu. Tolko o nasem suverenitetu i nezavisnosti...

17 godina
epic kaže...

Glasalo za izmjenu Ustava, kažeš. Kakav si ti mučki manipulator. Zašto ovako ne napišeš, točno kako je:

Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske (25. lipnja 1991.)

Kakva je bila alternativa nego k'o miševi poraženi vratiti se po drugi put u sabor da ne izgube i ono malo ljudi što ih je podržavalo. 

Pogledaj facu Račanu na 15-16 sekundi videa. Ovakav izraz lica su svi SDP-ovci imali 91.

Trollaj negdje drugdje. Ni ne očekujem od tvog mozga takvog kapaciteta da shvati da se 8.10. raskidaju sve veze s Jugoslavijom, a 25. lipnja se donosi odluka o samostalnosti.

Ti si imao nekakvih poteskoca u razvoju sto se vidi iz tvojih postova gdje ocito imas problema sa zakljucivanjem i racionalnim razmisljanjem.

Ti si samo jos jedan od onih kojima se sve svodi na lijeve vragove i desne ratnike svjetla.

Racan je bio veliki covjek i 10x veci Hrvat od svih vas wannabe Hrvatina jer je jedan od rijetkih koji je zapravo radio u interesu Hrvatske, a ne kao tvoji veliki desnicari Tudmani itd. 

Na zalost opet se ove teme moraju ponavljati, a tako se moram ponavljati i ja.

Tvoj intelektualni kapacitet je premalen da bi ti uopce mogao shvatiti sto je komunizam, sto je nacionalizam i gdje vode jedan i drugi.

Za tebe su to neke rijeci koje si cuo od babe dok je metlom mahala u smjeru Srbije '90e. 

Ti uopce ne znas s kime smo mi ratovali i tko je odgovoran za zlocine pocinjenje 90-ih s jedne i s druge strane.

Rade otvori Wikipediu ako ti se bas ne citaju knjige te proguglaj neke pojmove i povijesne dogadaje. Ovdje na forumu pokazivanjem svojeg ne znanja ispadas blesav pred jednim informiranim covjekom kao sto je Drago, kojeg pokusavas podcijeniti svojim lupetanjem, nerazumijevanjem i nepriznavanjem cinjenicnog stanja.

Takoder ocekivano ne shvacas da vecina "nas" lijevih ljudi zapravo uopce ne zauzima nekakvu stranu samo zato da bi bili na nekoj strani (kao sto to radite ti i ekipa) vec koristenjem svojih vlastitih intelektualnih kapaciteta, logikom dolazimo do svojih vlastitih zakljucaka.

Moras shvatiti da ako zelis sudjelovati u ovako ozbiljnim temama, moras odvojiti emocije od razuma, jer emotivno ne mozes doci do racionalnog zakljucka i tako postajes sklon praviti logicke pogreske.

Sudis o Racanu na temelju videa od jedne sekunde gdje mu iz lica uspjevas procitati kakav je on tocno i sto je on htio te ga na temelju vlastitih lupetanja proglasavas ovakvime i onakvime, no opet u saboru je glasanje proslo jednoglasno te je i sam taj Racan glasao za osamostaljenje Hrvatske, no to je tebi potpuno nevazno.

Mozda je Racan imao takav izraz lica jer je pretpostavljao gdje ce nas Tudman odvesti? Mozda smo svi mi trebali imati tada takav izraz lica, jer da smo ga tada imali ne bi ga imali sada. Tko zna kako bi Hrvatska izgledala da smo se osamostalili i proveli vlastitu komunisticku vlast bez nacionalisticki nastrojenog Milosevica i ostatka Juge ili pak bez Srbije u federaciji sa ostalim zemljama ex-Yu.

Vidis ti imas neku emocionalnu averziju prema rijeci "Jugoslavija", kao da to nije nista drugo osim naziva za jednu federaciju. Na koncu konca i sada smo u federaciji samo drugacijeg naziva, a u EU parlamentu sjede i extremni desnicari, a za samo prikljucenje toj federaciji su bili i desnicari i ljevicari.

Skoncentriraj se malo i razmisli o tim stvarima.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 20:21 (Psiho246).
13 godina

Nisam vidio jel itko stavio ovo, priznajem da sam s mikrogestikulacijama gađenja prešaltao zadnjih par strana teme pa ono, vald' nije.

http://www.index.hr/black/clanak/dragan-bursac-nikad-vise-u-hrvatsku-na-more/693702.aspx

{#}

Tread softly because you tread on my dreams.
16 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

Nisam vidio jel itko stavio ovo, priznajem da sam s mikrogestikulacijama gađenja prešaltao zadnjih par strana teme pa ono, vald' nije.

http://www.index.hr/black/clanak/dragan-bursac-nikad-vise-u-hrvatsku-na-more/693702.aspx

Bas sam citao, prvi comment mi je bio legendaran:

"Pa sta si uopce dolazio onda?"

Autogol. Z nuklearnom bonbon.

They say freak, when you're singled out...
14 godina
odjavljen

99,99 % ljudi bilo iz Hrvatske, bilo iz susjednih zemalja uopće ne kuži taj članak.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
16 godina
Zajebavanje na vlastiti racun je odlika bosanskog humora. Za nas je uobicajeno podcjenjivati same sebe a drugima se uvlaciti ili izrugivati ih. Tak da me ne cudi ako netko ne shvaca.
Potpis!
17 godina
epic kaže...
Bukva kaže...

25.06.1991. SDP demonstrativno napušta sjednicu kada se glasalo za izmjenu Ustava. Račan je htio ostaviti opciju da RH se može priključiti ponovno Jugoslaviji (ostaviti opciju da se Jugoslavija ne mora raspasti ako se provede reforma). Tuđmanu to nije bilo niti na kraj pameti (kao niti Tomcu recimo, koji je bio u SDPu)..

Da se trudim biti glup ko ti, ne bih mogao...

I što da je i bio isključivao za Jugoslaviju i da nije htio samostalnu Hrvatsku? Kakve sad to friking veze ima 22 godine nakon? Da moram birati između Karamarka koji je bio ministar MUPa u Vladi Sanadera (znači u najkorumpiranoj Vladi koju smo imali bio je najodgovorniji čovjek za provođenje zakona) i SDPa, sto puta bih glasao za SDP. Da sutra dođe neka nova struja u HDZ i sruši kompletnu sadašnju garnitutu i da djeluju sposobniji od lijeve koalicije, dao bih, onda, njima glas. Koga stvarno boli k**** što je netko negdje prije 25 godina radio? Zamlja nam je u banani, ne zbog političara, nego zbog izbornog tijela koje dopušta takvo ponašanje. 

Pitam se samo zašto su se redom generali koju su bili usko vezani uz Tuđmana nakon povratka iz Haaga okrenuli prema ljevici... 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan

Ono sto je stvarno zanimljivo i sto mislim da je za nekakva ozbiljna klinicka promatranja na nekakvoj masovnoj  razini je neodoljiva potreba ljudi sa ovog prostora, prvenstveno desnicara ali tada se i ovi drugi jel ljevicari ubrzo prikljuce, za raspravom o proslosti pokusavajuci ovim prvima "objasniti neke stvari" (iako ce uvijek biti na drugim stranama sa suprotnim misljenjima pa je samim time to beskorisno.) Pa se tako danas raspravlja o domovinskom ratu, o WW2, ustasama, partizanima, komunistima i slicnim glupostima i dokazivanjem tko ima veceg .

Sve do trenutka dok nisam poceo pratiti ovu temu i povremeno sudjelovati u njoj smatrao sam da je nekakvim cudom ovaj forum cist i valjda Bozjom miloscu posteden od takvih gluposti koje se mogu procitati na apsolutno svakom drugom forumu na balkanu.

Ono sto vecina vas, prvenstveno desnicara, mora shvatiti je da kod nas u politici jednostavno ne postoje ljudi koji stvarno vjeruju u nekakve ideale bilo da se predstavljaju desnicarima ili ljevicarima. Niti danas niti 90-tih. Svi su oni jedna ekipa kojoj je na pameti samo i iskljucivo vlast, novac i osobni boljitak i bogacenje. Niti HDZ dok je bio na vlasti nije provodio "desnicarsku" politiku niti danas SDP provodi "ljevicarsku" politiku. I jedni i drugi provode istu politiku sa razlikom samo u nekakvim nijansama  i detaljima da "zadovolje" svoje priglupe birace makar ono najmanje moguce,  minimalno moguce.

HDZ i njegovi sateliti podilaze onim tipicnim desnicarskim strastima "domoljublje, bog, crkva, brak, djeca". Dok s druge strane SDP podilazi ljevici i pokusava se predstaviti kao nekakva "moderna" stranka koja brine za "ljudska prava, slobode, pravo, socijalna drzava" i slicno..

Ono sto morate shvatiti je da i jedne i druge (HDZ&SDP + njihovi sateliti) doslovno zaboli kur*c i za desnicarske i za ljevicarske ideale. Kao sto sam vec rekao da ponovim jedino sto je njima na pameti je vlast, novac, osobni boljitak i bogacenje preko noci. To je jedino i iskljucivo sto je zanimalo vlast u hrvatskoj u proslih 20 godina, jedino i iskljucivo sto ih zanima danas i sto ce ih zanimati ubuduce jer im priglupi biraci koji su zapeli jos u WW2 i bave se ustasama, partizanima, komunistima, ili u najboljem slucaju oni koji su zapeli u vremenu prije 20 godina pa jos uvijek briju na domovinski rat kao da je zavrsio jucer, omogucuju svojim sustavnim glasanjem da se samo smjenjuju na vlasti i sustavno provode svoj kriminal i pljacku.

Ako se pitate mozda "zasto se onda oporba ne slaze sa potezima vlasti" to je zato sto je oporbi jedini posao da se ne slaze sa potezima vlasti i da pricaju kako bi oni drugacije i bolje iako bi da su na vlasti oni napravili tocno isto kao i trenutna vlast. To se opcenito odnosti na sve odnose "vlast - oporba" bez obzira tko je trenutno u jednoj a tko u drugoj ulozi, barem sto se tice nas ovdje.

Pa tako kada vam dode da jeb*te mater ljevicarskim "srbocetnicima, jugoslavenima, jugonostalgicarima, komunistima, crvenoj bandi" ili s druge strane da jeb*te mater desnicarskim "primitivnim, seljackim, budalama koje su opljackale hrvatsku pod izgovorom domoljublja, hrvatstva, vjere, obitelji " i slicno... zastanite, duboko udahnite i jeb*te mater prvo sebi koji ste im svojim glasanjem sve to omogucili i koji ste nasjeli i nasjedate kolko vidim i dalje na onu njihovu staru i isprobanu strategiju "Divide et Impera" koja se primjenjuje nad ovcama od pamtivjeka i uvijek pali. Pa potom jeb*te mater kapitalistima (ne desnicarima ili ljevicarima jer oni koji se predstavljaju tako realno to nisu) koji su u hrvatskoj proveli i jos uvijek provode neoliberalnu kapitalisticku doktrinu soka. doktrinu one vjestice margaret thatcher, "chicago boys-a" i slicne gamadi koja pod krinkom "demokracije, slobodnog trzista i natjecateljskog duha" unistava drzave sirom svijeta a nasa gamad upravo to provodi.

A sad idem na neke druge, pametnije teme gdje ustvari mogu i nauciti nesto korisno osim citanja gluposti i sranj*. {#}

oh, btw, zaboravih napomenuti samo da je vjestica, hvala Bogu, odapela:

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 0:14 (Makavelii).
17 godina
neaktivan

Debtocracy

Castastoika

"Termin koji je korišten u opisivanju "smrti" Rusije bila je "Catastroika". "Catastroika" je od tada postala sinonim za zemlje sa potpuno uništenom proizvodnjom; tržištem; prodatom javnom imovinom i sve lošijim životnim standardom. "Catastroika", takođe, može poslužiti i kao merna jedinica kako za nezaposlenost, socijalno siromaštvo, pad životnog veka.. isto tako i za sve veću grupu tajkuna i oligarha koji preuzimaju uzde zemlje.

"Catastroika" je logičan nastavak dokumentarnog filma "Debtocracy", koji ispituje uzroke dužničke krize u Grčkoj, kao i cele evropske "periferije"...

Confessions Of An Economic Hitman:

Economic hitman:

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 0:54 (Makavelii).
17 godina

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nadigrao-bankare-izmijenio-sitna-slova-u-ugovoru-i-sada-trazi-stotine-tisuca-dolara-odstete/693737.aspx

Znači Rus izmijenio ugovor sa OCR-om, poslao banci, a oni njemu nazad ovjerenu kopiju i karticu po njegovoj želji.

Legenda, prvi put netko banku prevario

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nadigrao-bankare-izmijenio-sitna-slova-u-ugovoru-i-sada-trazi-stotine-tisuca-dolara-odstete/693737.aspx

Znači Rus izmijenio ugovor sa OCR-om, poslao banci, a oni njemu nazad ovjerenu kopiju i karticu po njegovoj želji.

Legenda, prvi put netko banku prevario

Sad bi na sudu se trebao braniti u stilu u kojem to inace rade banke: "ugovor je uredno potpisan, trebali su gledati sto potpisuju" te zahtjevati postivanje ugovora.

13 godina
neaktivan

Možda je bilo, ne pratim temu

GoogleSearch Is Your Friend
17 godina
lazy_punk kaže...

Kakav trash talk hahahahha. {#}

- Psiho246
18 godina
tnakir kaže...
ivan dragi kaže...

Trolčino bezbroj puta kartonirana, ne vidim da se istog načela držiš i u programerskim temama gdje ti ne sjedaju baš najbolje slobodnolebdeća laprdanja. Zašto takva nedosljednost? 

This space for rent!
14 godina
odjavljen
Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
Drago kaže...

Trolčino bezbroj puta kartonirana, ne vidim da se istog načela držiš i u programerskim temama gdje ti ne sjedaju baš najbolje slobodnolebdeća laprdanja. Zašto takva nedosljednost? 

Kako ne drzim. Pa 99% tih morona nije zasluzilo da im se rijec kaze s obzirom na StackOverflow, Google i ostale blagodati interneta, a opet pomognem i raspravljam o banalnim problemima koje imaju. Samo sto mi je puna kapa i programiranaj i kompijutera opcenito, tako da te teme lagano izbjegavam.

Btw, vecinu kartona sam dobio od tebe, tako da o tome necemo :P

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 12:50 (tnakir).
17 godina
lazy_punk kaže...

Eto, to ti je religija. Tih par mudonja vozi Ferrarije i zivi u vilama, a obogatili su se na priglupoj masi koja pusi njihove spike.

Kako je ono Isus rekao: "Lakse je devi provuci se kroz usicu igle, nego bogatasu uci u Kraljevstvo nebesko." - tako nesto. Ali ljudi i dalje puse.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
18 godina
tnakir kaže...

Btw, vecinu kartona sam dobio od tebe, tako da o tome necemo :P

Baš ti gledam listu zadnjih 30 kartona (ne pamti nam sistem više, nismo računali na ovakve slučajeve kao što je tvoj) ja sam ti ih dao 11, dakle svega trećinu, a ne većinu i to samo u ovoj diskusiji jer se drugim moderatorima uglavnom gadi dolaziti u ovu temu.

This space for rent!
17 godina

Uhu... Rukavice su pale... 

http://i.imgur.com/WS1X4xB.gif

/kokice

17 godina
Drago kaže...

Baš ti gledam listu zadnjih 30 kartona (ne pamti nam sistem više, nismo računali na ovakve slučajeve kao što je tvoj) ja sam ti ih dao 11, dakle svega trećinu, a ne većinu i to samo u ovoj diskusiji jer se drugim moderatorima uglavnom gadi dolaziti u ovu temu.

Nemoguce da imam 30 kartona. 

Rvat katolik!
14 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Ala si ga popaso-zar ne vidiš kako je skrenuo temu?

Vraćaj se u ring. http://i.imgur.com/l4saW.gif

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

33, 33 hihihi {#}

btw. koliko ih ja imam Drago? {#}

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
18 godina

Ti 31.

U pravu si i za Nakira - ima ih 33 koje ja vidim, ali mislim da ih je bilo više.

This space for rent!
17 godina

Koji sam ja huligan.

Nego, ono sto ti zelis reci je da bi bilo najbolje da ja i slicni meni (pranja, jel...) napustimo ovu temu jer nismo dostojni razgovarati o glupostima o kojima balješkamo tu?

Rvat katolik!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice